Miksi kasvattaa tavallisia kannabiksen siemeniä käyttäen?

Reguliere cannabiszaden

Tutustu tavallisten kannabiksen siementen maailmaan.


Tavalliset kannabiksen siemenet käyttäytyvät siten, kuin luontoäiti sen tarkoitti. Niillä on 50 %:n mahdollisuus putkahtaa mullasta joko uros- tai naaraspuolisena. Tämän vuoksi kasvattajat voivat luoda niiden avulla uusia lajikkeita ja tuottaa parempilaatuisia pistokkaita (tunnetaan myös nimellä kloonit).

Tästä oppaasta voit lukea kaiken tarpeellisen tavallisista kannabiksen siemenistä.

MITÄ TAVALLISET KANNABIKSEN SIEMENET OVAT?

Tavalliset kannabiksen siemenet ovat siemeniä, joihin ihmiset eivät ole kajonneet. Joka kerta kun idätät siemenen, heität kolikkoa; on yhtä suuri todennäköisyys, että siemenestä kasvaa uros- kuin naaraspuolinenkin yksilö. Naaraat ovat kukkivia ja urokset puolestaan siitepölyä tuottavia kasveja.

Jos tavalliset kannabiksen siemenet sitten sisältävät vähemmän THC:tä sisältäviä kukkia, miksi niitä kannattaisi kasvattaa? Vastaus tähän on yksinkertainen: urokset ovat hyvin arvokkaita, mitä jalostukseen tulee. Tavallisista kannabiksen siemenistä kasvaneet lajikkeet tuottavat myös ensiluokkaisia pistokkaita.

Kannabis on niin sanottu kaksikotinen laji, mikä tarkoittaa sitä, että se tuottaa erillisiä uros- ja naaraskasveja. Naaraskannabis tarjoaa parhaat budit, joten tarpeeseen kehitettiin feminisoidut siemenet. Nämä suositut siemenet on suunniteltu tuottamaan naaraita 99,99 %:n todennäköisyydellä.

TAVALLISTEN KANNABIKSEN SIEMENTEN HYÖDYT

Feminisoidut siemenet ovat ideaali vaihtoehto kasvattajille, jotka tavoittelevat pelkästään hyvää budisatoa, mutta tavallisillakin siemenillä on oma listansa erilaisia hyötyjä. Tärkein niistä lienee se, että ne ovat ratkaisevassa asemassa uusia lajikkeita luotaessa. Tavalliset siemenet tapaavat myös tuottaa elinvoimaisempia kasveja. Nämä yksilöt ovat sitkeämpiä ja sietävät hyvin stressiä. Lisäksi ne tuottavat pistokkaita, jotka kasvavat erinomaisesti ja saavat aikaan upeita satoja.

Lue alta lisää tavallisten siementen hyödyistä.

 • JALOSTAMINEN

Ilman tavallisia kannabiksen siemeniä ei ole jalostamistakaan! Yksinkertaista, mutta totta. Valitse suosikkisi uros- ja naarasyksilöiden joukosta ja risteytä ne luodaksesi jälkikasvua, joka tuo esiin parhaat puolet molemmista.

Tavoittelitpa äärimmäistä vahvuutta, tiettyä makuprofiilia tai erityistä väritystä, tarvitset tavallisia kannabiksen siemeniä tehdäksesi visiostasi totta.

 • EMOKASVIT JA PISTOKKAAT

Tavalliset kannabiskasvit tarjoavat vahvoja ja terveellisiä pistokkaita, joiden juurtumis- ja kasvamiskyvyt ovat ensiluokkaiset.

Pistokkaista kasvattaminen mahdollistaa täsmällisten geneettisten kopioiden luomisen tietystä kasvista. Jos pidät erityisesti tietyn yksilön rakenteesta tai väristä, voit tehdä siitä toisen samanlaisen version pistokkaan leikkaamalla.

Pistokkaiden juurruttamisen myötä pystyt myös tuottamaan enemmän kasveja lyhemmällä aikavälillä. Voit ohittaa idätysvaiheen ja aloittaa kasvatusprosessin suoraan nuorista vegetatiivisen vaiheen kasveista.

Tavalliset kannabiskasvit soveltuvat paremmin pistokkaiden ottamiseen kuin feminisoidut vastineensa. Näin kasvatetut pistokkaat ovat huomattavasti vakaampia ja pitävät sisällään vahvemman genetiikan. Niistä kasvaa myös epätodennäköisemmin hermafrodiitteja.

Feminisoiduista siemenistä kasvatetut yksilöt tuottavat vain yhden sadon ja niistä otettujen pistokkaiden genetiikka tapaa olla epävakaata.

Regular cannabis plants provide strong and healthy clones

KUINKA KASVATTAA TAVALLISIA KANNABIKSEN SIEMENIÄ

Tavallisten siementen kasvatusprosessi on lähes identtinen feminisoitujen siementen kasvatusprosessin kanssa. Muutamista asioista kannattaa kuitenkin olla tietoinen.

 • Idättäminen

Siemenet voi idättää monella tapaa. Ne voidaan istuttaa suoraan multaan tai kääriä esimerkiksi kosteaan talouspaperiin muutaman päivän ajaksi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös Easy Start -idätyspakkaustamme boostaamaan siementen idätysvauhtia. Pakkaus sisältää alustan erillisillä ruukuilla kullekin siemenelle sekä hyödyllisiä bakteereja itämisen tehostamiseksi.

Itämisprosessi vie kokonaisuudessaan 1–4 päivää. Tänä aikana siemenet tarvitsevat noin 80 %:n suhteellisen ilmankosteuden. Easy Start -pakkauksella tai kostealla talouspaperilla tämä on helppo saavuttaa.

Siemenesi tulee myös pitää lämpiminä. Tähtää huoneenlämpöön, joka on noin 26 °C.

 • Sisällä vai ulkona?

Sinun on myös päätettävä, haluatko kasvattaa kasvejasi sisä- vai ulkotiloissa. Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa.

Sisätiloissa kasvattaminen mahdollistaa suuremman kontrollin kasvatustilan suhteen. Voit kontrolloida valaistusaikatauluja napin painalluksella ja hallita kastelua pisaran tarkkuudella. Lämpötilaa ja kosteutta voidaan muokata käyttämällä tuulettimia, pattereita ja ilmankostuttimia.

Sisätilojen suurin rajoite on tila. Voit ehkä kasvattaa keskikokoisia indicalajikkeita, mutta korkeina huojuvat sativalajikkeet jäävät useimmilta sisätilojen kasvattajilta väliin.

Ulkotiloissa kasvisi ovat aina alttiina luonnonvoimille. Ne saavat mahdollisuuden kukoistaa auringossa, mutta et mitenkään voi kontrolloida helleaaltoja, myrskyjä, tulvia tai kuivia kausia.

Ulkotiloissa kasvit ovat myös alttiimpia tuhoeläimille ja sienitaudeille.

Tilasta ei kuitenkaan ole ulkona useimmiten puutetta. Kasvattajat voivat valita korkeita ja tuottoisia lajikkeita, jotka saavat aikaan suurempia satoja.

 • Siirtäminen

Kun taimesi ovat kasvaneet kokoa, täytyy sinun siirtää ne suurempiin ruukkuihin. On tärkeää antaa niille tarpeeksi tilaa juurten levittämiseen, mutta kasvien siirtäminen suoraan liian suureen ruukkuun voi olla vakava virhe. On parempi pikku hiljaa kasvattaa ruukun kokoa kasvisi kasvaessa, jotta vältät ongelmat, kuten juurimädän.

RQS-kangasruukut ovat ideaali ratkaisu koko kasvatussyklille. Nämä ympäristöystävälliset ruukut säilyttävät kosteuden antaen juurten hengittää kunnolla. Ruukkuja on saatavilla 11-, 15-, 19- ja 25-litraisina. Istuta vain kasvisi seuraavaan kokoon niiden jatkaessa kasvamistaan. RQS-kangasruukut sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Me RQS:llä suosittelemme luonnonmukaista kasvatusta. Tutkimukset ovat vahvistaneet tuholais- ja kasvimyrkkyjen vahingolliset vaikutukset ja holistisia metodeja käyttämällä eivät synteettiset ravinteet ole tarpeen.

 • Ravinteet

Et ruoki pelkästään kasvejasi lisäämällä ravinteita maaperään; ruokit myös ensiarvoisen tärkeitä organismeja, joista maaperän ravintoverkko koostuu. Nämä pienet eliöt muodostavat molemmin puolin hyödyllisen suhteen kannabiskasvien kanssa.

Voit boostata näiden hyödyllisten mikro-organismien määrää valmistamalla omaa kompostiteetäsi. Tämä ravintoainepitoinen neste tehostaa hyödyllisten sienten ja bakteerien kasvua samalla, kun karkottaa taudinaiheuttajia.

Kompostitee ei kuitenkaan ole ainoa kasveja ravitseva yhdiste, jota voit itse valmistaa kotonasi. Harkitse oman supermultaseoksesi valmistamista. Sen avulla voit helposti tarjota kasveillesi kaiken, mitä ne tarvitsevat.

Kastelu

 • Kastelu

On myös ensiarvoisen tärkeää oppia kastelemaan kasvejasi kunnolla. Liian suuri määrä vettä aiheuttaa juurimätää, kun taas liian vähäinen määrä voi johtaa ongelmiin ravinteiden imeytymisessä.

Monet aloittelevat kasvattajat tapaavat ylikastella kasvejaan huolehtimalla niistä hieman liikaakin! Aloita vähäisellä vesimäärällä ja lisää sitä asteittain kasviesi kasvaessa.

Kasteluveden määrä riippuu myös ruukun koosta. Käytä seuraavaa ohjetta kastellaksesi oikean verran ruukkukokoosi nähden:

 • 1 litran ruukku = 0,26 litraa vettä
 • 4 litran ruukku = 1 litra vettä
 • 12 litran ruukku = 3 litraa vettä
 • 30 litran ruukku = 7,5 litraa vettä

On myös hyvä idea punnita ruukut, ennen kuin niitä kastelee. Jos mahdollista, aseta ruukkusi vaa'alle. Joka kerta, kun kastelet niitä, pitää maaperä osan vedestä ja kukin ruukku käy huomattavasti painavammaksi.

Tiedät, että on aika kastella jälleen, kun ruukut alkavat olla lähellä alkuperäistä painoaan.

Voit myös tunnustella multaa tietääksesi milloin on aika kastella. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että odotat mullan ylimmän 2,5 cm:n kuivuvan, ennen kuin kastelet kasvia uudelleen.

Ulkokasvit ovat alttiimpia ylikastelulle sateisella säällä. Aseta ne kasvihuoneeseen tai väliaikaisen katoksen alle estääksesi juurimädän villiintymisen.

 • Ilmankierto

Tuuletus on tärkeä tekijä sekä sisä- että ulkokasvien kasvun onnistumisessa. Paikoillaan pysyvä ilma voi nimittäin edesauttaa homeen kasvamista, mikä voi pilata kovan työsi tulokset. Asenna tuulettimia, jos kasvatat sisätiloissa ja ulkotiloissa voit asettaa kasvisi puutarhaasi kohtaan, jossa käy tuulenvire.

 • Lämpötila ja kosteus

Lämpötila ja kosteus ovat tärkeitä muuttujia, mitä homeen ehkäisyyn ja satojen optimointiin tulee. Näitä tekijöitä voidaan hallita sisätiloissa ilmankostuttimien ja -kuivaimien, patterien ja ilmastoinnin avulla.

 • Sukupuolen tunnistaminen

Ensimmäiset merkit kukista tai siitepölyä tuottavista heteistä ilmestyvät niveliin eli kohtiin, joissa oksat ja päävarsi kohtaavat. Naaraskasvit ilmestyvät esiin pikkuruisina vaaleina karvoina, kun taas heteet ovat pyöreitä, karvattomia siemenkotia.

On mahdollista erottaa urokset naaraista ennen kuin kasvit ovat tarpeeksi kypsiä jatkamaan sukua. Kasvit paljastavat sukupuolensa aivan vegetatiivisen vaiheensa loppupäässä.

On tärkeää tunnistaa urokset ja naaraat toisistaan niin aikaisin kuin mahdollista. Näin kykenet erottelemaan ne hyvissä ajoin ennen kuin ilma täyttyy siitepölystä.

Omista erillinen huone tai kasvatusteltta uroskasveille. Kun ne ovat kypsiä, voit kerätä niiden siitepölyt talteen tulevia jalostusprojekteja varten. Voit halutessasi sijoittaa ne myös erityiseen naaraskasveja sisältävään jalostustelttaan tuottamaan siemeniä luonnollisesti.

JALOSTAMINEN: LUO OMIA LAJIKKEITASI

Kasvattamalla tavallisia kannabiksen siemeniä voit jalostaa omia lajikkeitasi kotona. Voit risteyttää kaksi lajiketta yhdistääksesi niiden parhaat puolet yhteen kasviin. Kokeile esimerkiksi tavallisen uroskasvin risteyttämistä autoflowering-naarasyksilön kanssa luodaksesi lajikkeen, joka kukkii perinteistä huomattavasti nopeammin.

Onko sinulla joskus ollut vaikeuksia valita indica- ja sativalajikkeiden väliltä? Kokeile indica-dominantin lajikkeen risteyttämistä sativa-dominanttiin luodaksesi täydellisen tasapainoisen kasvin.

Voit myös leikitellä terpeeniprofiilien kanssa. Jotkin lajikkeet ovat harvinaislaatuisen hedelmäisiä, kun taas toiset ovat maanläheisempiä. Mitä jos yhdistäisit vastakkaiset terpeeniprofiilit ja katsoisit, mitä tapahtuu?

Voit myös yhdistää tavallisen uroksen runsaasti THC:tä tai CBD:tä sisältävään lajikkeeseen boostataksesi kannabinoiditasoja.

Kun olet kasvattanut sukukypsiksi ne urokset ja naaraat, joita haluat jalostaa, on aika risteyttää ne. Noudata vain seuraavia yksinkertaisia vaiheita.

 • VAIHE 1: VALITSE UROS JA KERÄÄ SIITÄ SIITEPÖLYÄ

Hoidetaan ensin tärkeimmät alta. Ensimmäiseksi sinun on valittava ensiluokkainen urosyksilö. Valitse siis uros, jonka piirteet haluat siirtää sen jälkeläisille.

Jos havittelet korkeaa kasvia, valitse saatavilla olevista kasveistasi korkein. Kenties haluat sukupolvellisen tuotteliaita uroskasveja? Valitse siinä tapauksessa kasvi, jolla on eniten heteitä.

Aseta uroskasvi kasvatustilaan muovipussin kanssa ja aseta pussi sille oksalle, joka sisältää siitepölyä sisältäviä kypsiä heteitä. Ravista kasvia vapauttaaksesi siitepölyä pussiin.

JALOSTAMINEN: LUO OMIA LAJIKKEITASI
 • VAIHE 2: HEDELMÖITÄ NAARAASI

Jos mahdollista, vaihda vaatteesi ennen kuin siirryt naaraiden kasvatustilaan. Vaatteisiisi jäänyt siitepöly saattaa nimittäin hedelmöittää kasveja, joita ei ollut tarkoitus risteyttää kyseisen uroksen kanssa.

Valitse naaraat, jotka haluat hedelmöittää. Kasta sivellin siitepölyyn ja pyyhi sillä hellästi kukkia, jotka haluat hedelmöittää.

Hedelmöitä kustakin kasvista yhden tai kahden oksan kukat. Merkitse nämä oksat ja jätä muut kukat kehittymään polttamiskelpoisiksi budeiksi.

JALOSTAMINEN: LUO OMIA LAJIKKEITASI
 • VAIHE 3: SUIHKUTA VETTÄ KASVEILLESI

Anna siitepölyn tehdä taikojaan kolmen tunnin ajan. Hedelmöitetyt kukat aloittavat nyt siementen muodostamisprosessin. Suihkuta kevyesti hedelmöitettyjä budeja vedellä poistaaksesi niiltä ylimääräisen siitepölyn.

JALOSTAMINEN: LUO OMIA LAJIKKEITASI
 • VAIHE 4: OTA SIEMENESI TALTEEN

Hedelmöitetyt kukat tuottavat siemeniä 2–6 viikossa. Kun kukkasi ovat kypsiä, kuivaa ne ja säilytä niitä sitten kuukauden ajan. Tämän jälkeen siemenesi ovat valmiina idättämistä varten. Koe jatkukoon! Kasvata uusi lajikkeesi, polta sitä ja tutustu siihen kunnolla.

JALOSTAMINEN: LUO OMIA LAJIKKEITASI

Toista prosessi uudelleen lempiyksilöidesi kanssa tuodaksesi esiin halutut ominaisuudet. Enää kasvatusprojektisi eivät rajoitu vain siemenpankkien tarjoamiin lajikkeisiin.

Voit nyt kirjaimellisesti luoda unelmiesi lajikkeen kokeilemalla. Luo yksilöitä, jotka tuottavat suosikkiterpeenisi, pilven, jota rakastat ja kauneimmat kukat.

Jokaisen uuden sukupolven kasvatettuasi olet aina yhden askeleen lähempänä oman mestariteoksesi luomista!

JALOSTAMINEN: LUO OMIA LAJIKKEITASI

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias