Idättäminen

On siis aika kaivaa esiin siemenpaketit ja ryhtyä hommiin. Mutta miten toimit parhaiten, jotta nämä pienet ja herkät siemenet kasvaisivat ilman ongelmia pieniksi kasveiksi? On olemassa monia erilaisia tapoja, kuten hyvin tiedät, ja lisäksi jokaisella on vielä omat suosikkinsa eri menetelmien joukossa. Mitä siemenet tarvitsevat itääkseen menestyksekkäästi? 

Kolme avainsanaa; lämpö, kosteus ja pimeys. Kun me annamme siemenelle kosteutta, alkaa sen sisällä kierteellä oleva pieni juuri kasvaa ja etsiä lisää kosteutta. Koska juuri kasvaa nopeasti kokoa, käy sen kuori hyvin pian liian pieneksi ja murtuu lopulta auki. Kaikkein ensimmäisenä ilmestyy pieni ja herkkä juuri, joka pienestä koostaan huolimatta omaa valtavan himon kasvaa mahdollisimman nopeasti kauniiksi kannabikseksi. Ei ole syytä aliarvioida kannabiksen siemenen kasvukykyä tai halua, nämä siemenet voivat nimittäin kasvaa erittäin nopeasti. Vain 12-36 tuntia ensimmäisestä kosketuksesta kostean kanssa ja juuren pitäisi olla jo näkyvissä.

Talouspaperimenetelmä

Eräs yleisimmistä tavoista siementen idättämiseen on käyttää märkää talouspaperia ja eri variaatioita tästä menetelmästä. Aivan ensimmäiseksi laskemme siemenen hellästi kostealle paperin tai pumpulin palalle. Kiitos kosteutta imevän materiaalin talouspaperin avulla on helppo varmistaa, että siemen saa jatkuvan jakelun kosteutta. Mikäli paperi pääsee kuivumaan liiaksi, tulee sinun vain pudottaa siihen muutama tippa vettä ja se on uudelleen kostea.

Miten itää kannabiskasveja

On tärkeä pitää siemenet kosteina, muttei märkinä. Mikäli pidät siemenen liian märkänä, ei siemenen tarvitse lähteä etsimään lisää kosteutta, sillä sen tarvitsema vesimäärä on jo paikalla. Pitämällä sitä liian kuivana voi juuri puolestaan juuri. Kosteiden saaminen nappiin on haastava homma tällä keinoin, sillä paperin kosteus voi helposti vaihdella liian märästä liian kuivaan. Menetelmä toimii kuitenkin sen hallitsevalle erittäin hyvin, olkoonkin että aloittelijat todennäköisesti tappavat muutaman siemenen harjoitellessaan.

Suoraan kasvualustaan

Toinen vaihtoehto siementen idättämiseen on sijoittaa se paketin avaamisen ja muutaman tunnin juuristimulaattorissa liuottamisen jälkeen suoraan valittuun kasvualustaan. Alkukylvetyksen jälkeen sijoita siemen suoraan multaan, kookokseen tai mihin tahansa kasvualustaan. Sijoitamme siemenet 5-10 millimetrin syvyyteen.

Marihuana kasvi itää maahan

Siemenen sijoittaminen pinnan läheisyyteen auttaa sitä murtautumaan nopeasti pintaan ja aloittamaan varsinaisen kasvunsa. Toinen hyvä syy välttää liian syvälle istuttamista on se, että siemenen joutuessa syvemmälle se saattaa pysyä jatkuvasti liian märkänä, mikä puolestaan voi johtaa juurimätään. Kasvualustan ylin osa kuivuu nopeimmin, joten meidän tulee pitää huoli sen kosteudesta. Kosteus tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että kun kasvualustan pinta on kuivumassa, siihen lisätään vettä (ja mahdollisesti juuristimulaattoria, mikäli sitä on käytössä).

Toisin sanoen, älä lisää vettä, mikäli pinta on vielä kostea. Veden lisääminen kosteaan pintaan pitää kasvualustan märkänä, ei kosteana, ja tämä voi hyvinkin mädättää siemenen. Jotkut kasvattajat valitsevat tämän menetelmän, koska siemenelle aiheutuva stressi on minimissään ja juuri pääsee suoraan kiinni kasvualustaan ja tätä kautta kasvuun. Kömpelöt kasvattajat voivat vahingoittaa juuren alkua talouspaperia käyttäessään, tällä menetelmällä sitä ongelmaa ei ole. Paras tapa siemenen istuttamiseen on tehdä sitä varten sormella pieni kolo.

Kastele tämä tehty kolo ja aseta siemen sen pohjalle. Nyt kun kasvualusta on mukavan märkää ja pehmeää voit suhteellisen huoletta painaa siemenen alustaan ja peittää sen hellästi. Lisää pieni määrä vettä, esimerkiksi 10 ml. Varo laittamasta liikaa vettä ja tee se hitaasti, muussa tapauksessa siemen saattaa liikkua liian syvälle, jolloin riskeeraat taas siemenen mätänemisen suhteen.

Kivivillakuutiot

Älä unohda, että yllämainituilla metodeilla lämpötila on erittäin ratkaisevassa asemassa itämisen onnistumisen kannalta. Ideaali lämpötila on jatkuvasti välillä 20-25 celsiusastetta. Yritä pitää huoli, ettei lämpötila koskaan laske alle 20 asteen. Voit käyttää tarkoitukseen esimerkiksi lämmitysmattoa, mikä on pieni vastuksen sisältävä alusta, joka kytketään pistorasiaan ja joka pitää itsensä 20-22 asteen lämpöisenä. Tämä on tehokas ja edullinen tapa huolehtia siementen oikeasta lämpötilasta. Itse suosin lämmitintä, esimerkiksi Bionair, joka on sijoitettu pieneen komeroon.

Tämä lämmitin on asettavissa esimerkiksi 25 asteeseen, ja johtuen sen sijainnista suljetussa tilassa siemenille sopivan lämpötilan ylläpitäminen on helppoa. Tavallaan luot siis komeroosi trooppisen mikroilmaston. Toinen käyttämäni helppo ja tehokas idätyskeino on villakivikuutioiden käyttö. Laitamme siemenet villakivikuutioiden sisään ja kastelemme ne juuristimulaattorilla terästetyllä vedellä. Tämän jälkeen asettelemme siemeniä sisältävät kuutiot alustalle ja sijoitamme kuvun siihen päälle.

Weed kasvi itää kivivilla lohkoja

Tämä kupu pitää huolen siitä, että suhteellinen ilmankosteus pysyy korkeana. Täten sinun ei siis tarvitse lisätä systeemiin vettä ennen kuin verso ilmestyy näkyviin. Kupu sijoitetaan jo aiemmin mainittuun trooppiseen kaappiin, ja kun sen lämpötilaa säädellään automaattisesti, ei meidän tarvitse tehdä enää mitään muuta itämisen edistämiseksi. Näet tuloksia muutaman päivän sisällä siemenien itäessä. Noin neljän päivän jälkeen siemenesi ovat jo useamman senttimetrin korkuisia.

Valo

Tässä vaiheessa on tärkeä varmistaa, että versolle riittää valoa. Komero on kuitenkin säkkipimeä, sillä siemenet itävät parhaiten pimeässä ympäristössä, joku voi sanoa. Asianlaita on kuitenkin niin, että välittömästi verson ponnistettua esiin tarvitsee se kaiken mahdollisen valon kasvaakseen kunnolliseksi kannabispuskaksi.

Itäneet kannabiskasveja

Siirrä siis noin 4-5 sentin mittaan venyneet versot pois kuvusta ja istuta ne valitsemaasi kasvualustaan. Mikäli käytit kivivillakuutioita, huomaat että tämä prosessi on äärimmäisen helppo, ja että herkkä juuri pysyy suojattuna koko siirron ajan. Kivivillakuutio kasviksi puhjenneiden versojen kanssa voidaan tässä kohtaa sijoittaa yksi kerrallaan varsinaiseen kasvatustilaan.

Hyvä startti on puhdasta kultaa!

Tässä vaiheessa olemme edenneet aikajanalla muutamasta päivästä viikkoon, ja kiitos jonkin edellä mainituista menetelmistä olemme onnistuneet kasvattamaan muutaman verson. Älä odota 100% onnistumista siemeniltä, ne kun ovat lopulta eläviä organismeja ja joskus voi muutama siemen jäädä suutariksi. Varaudu aina siihen, että kaikki siemenet eivät onnistu varaamalla idätykseen ylimääräisiä kappaleita.

Paras kannabiskasveja

Ja vielä parempi, mikäli kaikki idättämäsi siemenet ovat päässeet tähän asti! Nämä pienet versot yrittävät nyt kehittyä upeiksi täysikasvuisiksi kaunottariksi niin nopeasti kuin vain pystyvät. Sijoittamalla ne suurpainenatriumvalon (HPS) alle takaat niiden saavan kaiken tarvitsemansa valon kasvaakseen nopeasti. Ensimmäisellä viikolla ei silmämääräisesti tapahdu paljoakaan. Tämä johtuu kasvien pienistä lehdistä ja kehittymättömästä juuristosta. Ajan kuluessa kasvit puskevat kuitenkin uusia lehtiä ja kasvu nopeutuu askel askeleelta.

Prosessia voi hyvin verrata vanhanaikaiseen dieseljunaan, joka lähtee liikkeelle hitaasti, mutta saavuttaa lopulta täyden vauhdin. Kasvin lehdet toimivat aurinkokennojen tapaan, ja mitä enemmän pinta-alaa niissä on, sen nopeammin se kasvattaa uusia lehtiä ja kiihdyttää kasvua. Kasvuteho nousee lopulta sellaiseksi, että voit silmämääräisesti huomata eron kasvin kasvaneessa koossa. Kasvon alkuvaiheessa on äärimmäisen tärkeää huolehtia tarvittavasta ilmankosteudesta sekä valon ja lämmön määrästä.

Pitämällä ilmankosteuden korkealla autamme kasvia kasvattamaan lehtimäärää. Ilmankosteuden säätely voi tapahtua esimerkiksi juoksuttamalla poistoilmaa hieman hitaammin, tai vaikka kääntämällä imuria kokonaan pois päältä ensimmäisen viikon ajaksi. Myös ilmankosteuttaja on käyttökelpoinen työkalu. Kasvien kasvaessa kokoa ne käyttävät enemmän ja enemmän vettä, joten kastelun määrää tulee lisätä. Kasvin käyttämä vesi haihtuu lehtien kautta ympäröivään ilmaan, eli siis suljettuun kasvatustilaamme. Tämä auttaa pitämään ilmankosteuden automaattisesti korkeana.

Verrattuna klooneihin ei siemenistä kasvatettujen taimien kanssa tarvitse ripustaa lamppua korkealle, sillä siemenistä kasvaneet taimet kestävät valon intensiteettiä huomattavasti naaraskasvista leikattuja tuoreita klooneja paremmin. Siemenestä kasvanut taimi kohtaisi luonnossa auringon täyden voiman, joten se on luonnostaan paremmin sopeutunut. Olet ehkä lukenut suosituksista jättää valon ja kasvien väliin ainakin 60 senttiä kasvatuksen alkuvaiheessa, mutta näissä tapauksissa viitataan klooneista kasvaneisiin yksilöihin, ei siemenistä alkunsa saaneisiin taimiin.

Ruokailu

Milloin sinun tulee aloittaa kasviesi ravitseminen? Tämä riippuu valitsemastasi kasvualustasta. Missään tapauksessa ylimääräisiä ravinteita ei tulisi kuitenkaan käyttää ensimmäisten päivien aikana, oli kasvualusta sitten mikä hyvänsä. Mikäli kasvatat mullassa, on siinä jo valmiina tarvittavat ravintoaineet ainakin kahden viikon kasvulle. Kookos puolestaan ei sen rakenteen vuoksi sisällä mitään ravintoaineita, joten siihen perustuvissa projekteissa sinun tulisi aloittaa ravitseminen noin viikon kuluttua. On erittäin helppoa nähdä milloin kasvit tuntuvat tarvitsevan kasvuravinteita, aivan kuin ne osaisivat pyytää niitä itse.

Paras kannabiskasvia

Jonkin ajan kuluttua vihreät lehdet alkavat saada vaaleampia sävyjä, mikä tarkoittaa ravinteiden käyvän vähiin. Olisikohan niitä ravinteita mahdollista saada lisää? Aloittelija voi missata tämän hienovaraisen vihjeen, ja mikäli odotat liian pitkään, voit todeta vaaleanvihreän muuttuvan keltaiseksi. Tämä ei ole vakavaa, eikä missään tapauksessa syy huolestua. Kasvi vain tekee käytettävissä olevilla keinoilla selväksi, että ravinteista on pulaa ja niitä tarvitaan lisää.

Todennäköisimmin kyseessä on typen puute. Typpi on eräs tärkeimmistä tekijöistä kasvin suotuisalle kehitykselle. Lisäämällä ravinteita kasville voit pikapuoliin huomata, että sen kellastuneet lehdet rupeavat taas kääntymään terveeseen tummanvihreään. Puutostila on täten korjattu ja kasvi on uudelleenvarustanut lehtensä kaikilla tarpeellisilla rakennuspalikoilla. Puutostilan vakavuudesta riippuen kasvin tilan normalisoituminen voi ottaa aikaa muutamasta tunnista kokonaiseen päivään.

Oppimisprosessin ja yksinkertaisuuden kannalta olisi järkevää, että aloitat ensimmäisen kasvatuksesi käyttäen kasvualustana multaa. Tällä keinoin opit tuntemaan kasvisi paremmin. Mullassa kasvattaminen tarkoittaa myös sitä, ettei sinun tarvitse olla ensimmäisten viikkojen aikana lisäämässä ravinteita kasvillesi, mikä puolestaan pienentää todennäköisyyttä tyriä asiat heti alkuunsa ravinteiden takia. Kasvukaudella, johon pienokaisesi ovat tässä kohtaa edenneet, on oleellista varmistaa riittävä valomäärä kääntämällä valo-pimeäsykli asentoon 18/6. Tämä kyseinen asetus vastaa vuoden pisimmän ja yleensä aurinkoisimman päivän (21.6.) valomäärää. Me sallimme kasviemme siis luulla, että joka päivä on vuoden valoisin ja pisin.

Nauti kasveistasi

Ensimmäisten viikkojen aikana, kun kasvisi kehittyvät hiljakseen mullalla täytetyissä ruukuissaan ei sinulla ole juuri muita velvollisuuksia, kuin ihastella näkymiä. Ensimmäisen viikon hitaan kasvun ihmettely voi hyvinkin vaihtua seuraavalla viikolla huimin harppauksin etenevän kasvun päivittelyyn.

Kasvatuksen jalo taito koostuu suurelta osin kasveillesi omistamastasi ajasta, joten siihen sijoittaminen on tärkeää. Seuraa kaikkia kehityksen vaiheita tarkalla silmällä, eritoten ensimmäisen satosi yhteydessä. Et taatusti halua missata hetkeäkään pienten ja hentoisten versojen kauniista kasvutarinasta kohti budin painosta pullistelevia puskia. Kotikasvatus kunniaan!

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

OSTOSKORI

Sisältää ILMAISIA tuotteita

No products

Toimitus € 0.00
Thteensä € 0.00

Kassa