Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter

Autoflowerien kasvattamisen edut sisätiloissa

Autoflower-kannabislajikkeet ovat mahtavia. Toisin kuin perinteiset (eli valojaksoriippuvaiset) kasvit, on kasvin ikä, ei valojakso, kukkimishetken määrittävä tekijä. Tämä tekee autoflowerien kasvattamisesta suoraviivaista, sillä viljelijät voivat vain jättää kasvinsa kiinteän valoaikataulun (kuten 18/6) alle siemenestä sadonkorjuuseen. Autoflowerit kasvavat myös nopeammin ja jäväät pienemmiksi kuin valojaksoriippuvaiset lajikkeet. Budit ovat valmiina nopeasti, vain ~60-65 päivässä siementen istuttamisesta. Koska monet autoflowerit eivät ylitä 50-70 cm:n korkeutta, ne sopivat erinomaisesti myös rajallisissa sisätiloissa kasvatettaviksi.

Kun otetaan huomioon kaikki autoflowerien kasvattamisen edut sisätiloissa, ei ole yllättävää, että ne ovat valtavan suosittuja - eikä ainoastaan aloittelevien kannabiksen kasvattajien keskuudessa. Seuraavassa on muutamia tärkeitä vinkkejä siitä, miten autoflowereita kasvatetaan parhaiten sisätiloissa, jotta odotettavissa on suuria satoja!

Autoflowering-Cannabis-Plant

Vinkki 1: Valitse oikeat lajikkeet

Geneettinen perimä on tärkeimmässä roolissa kasvatusprojektin lopputuloksen määrittelyssä. Mutta mikä tekee oikean lajikkeen? Ensimmäinen tekijä ovat henkilökohtaiset mieltymyksesi, esimerkiksi se, millaisen vaikutuksen haluat kannabikseltasi. Jos poltat saadaksesi poltettua parasta ja uusinta uutta, et voi mennä pieleen THC-hirviöiden kanssa, kuten erittäin aromikkaat ja vahvat Royal Cookies Automatic ja Royal Gorilla Automatic, jotka ovat automaattiset versiomme kahdesta huippusuositusta lajikkeesta!

Jos taas satut olemaan lääkekannabiksen käyttäjä tai jostain muusta syystä et halua pilveä, voivat matalan THC-pitoisuuden ja korkean CBD-pitoisuuden omaavat lajikkeet, kuten mainio Solomatic CBD, olla hyvä valinta.

Toinen asia, joka sinun tulisi ottaa huomioon lajiketta valitessasi, ovat sen kasvuominaisuudet. Joitakin lajikkeita on helpompi hallita kuin toisia, tai niiden tiedetään kasvavan ja kukkivan poikkeuksellisen nopeasti. Jos olet vielä uusi kasvattaja tai haluat yksinkertaisesti kasvattaa loistavaa budia hyvin lyhyessä ajassa, kannattaa tutustua tarjontamme Easy Budiin tai Quick Oneen.

     Cànnabis Seedfinder    

Vinkki 2: Älä istuta autoflowereita uudelleen

Koska autoflower-kannabiksen elinkaari on rajallinen, se antaa vähemmän anteeksi suuria stressitekijöitä ja virheitä. Kun kasvit kokevat suuria määriä stressiä, sen kasvu pysähtyy. Tämä voi olla ok tavanomaisen kannabislajikkeen kohdalla, jota voidaan pitää pidempään kasvimaalla toipumassa, mutta autoflowerilla ei ole tätä ylellisyyttä - ne kukkivat välittämättä ulkoisista tekijöistä. Näin ollen on parasta aloittaa automaattikasvit lopullisessa ruukussaan heti alusta alkaen, jotta vältetään siirtosokki ja sen haitat.

Tästä huolimatta sinun ei pitäisi tarvita kovin suuria ruukkuja autoja varten, sillä niistä ei yleensä tule kovin korkeita.

Ruukku on kuitenkin valittava riittävän suureksi, jotta kasvin juurilla on tilaa kasvaa riittävän suureksi ilman juurten solmuja.

Autoflower-kannabiksen siementen idättämiseen suosittelemme Autoflowering Starter Kit -paketin käyttöä parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Vinkki 3: Käytä juuristoa stimuloivaa ainetta

Autoflowerilla ei ole aikaa hukattavaksi. Heti itämisen jälkeen kasvi tarvitsee runsaasti aikaa terveen juuriston luomiseen. Kun annostelet juuristimulaattoria heti siemenen ruukkuun laittamisen jälkeen, se tukee kasviasi tässä ratkaisevassa vaiheessa. Älä kuitenkaan liioittele, sillä taimesi on hyvin herkkä liikaruokinnalle. Käytä siis vain pienintä suositeltua annosta juuristimulaattoria.

Flush-LST-Autoflowering-Cannabis-Plant

Vinkki 4: Kasvata kevyessä ja ilmavassa maaperässä

Autoflowerit suosivat kevyttä ja ilmavaa kasvualustaa, joka sisältää vähemmän ravinteita kuin perinteisten lajikkeiden kasvualusta. Koska useimmat valmiit yleisruukkusekoitukset saattavat sisältää liikaa typpeä tai muita ravinteita, valitse autoflowerillesi vain kevyesti lannoitettu multasekoitus - Light Mix tai vastaava. Autoflowerit tarvitsevat myös multaa, joka ei ole liian tiivistä, koska se voi muuten estää juuria saamasta riittävästi happea.

Paras ratkaisu on valmistaa oma multasekoitus kotona.

Resepti itsetehtyyn kevyeen ja ilmavaan multaan autoflowerille:

    • 3 osaa turvesammalta
    • 3 osaa kompostia
    • 2 osaa kostutettua perliittiä
    • 1 osa kostutettua vermikuliittia

Voit lukea lisää optimaalisen ruukkusekoituksen tekemisestä autoflowerillesi blogistamme "Paras kasvualusta autoflower-kannabikselle".

Vihje 5: Käytä oikeanlaista valoa

Autoflowerien kanssa sinun ei tarvitse huolehtia valoaikatauluista kuten valojaksoisten kasvien kanssa. Autoflower-kasveja kasvattaessasi voit vain jättää valot 18/6-aikatauluun (18h päällä, 6h pois päältä) koko kasvatuksen ajaksi, tai voit kasvattaa niitä halutessasi jopa 24 tunnin valossa. Siitä, kumpi aikataulu on "parempi", käydään aktiivista keskustelua, mutta lopullinen vastaus puuttuu. Monet viljelijät valitsevat 18/6-aikataulun, koska se antaa hyviä tuloksia ja kuluttaa vähemmän energiaa kuin jatkuva 24 tunnin jakso.

Mitä tulee oikeanlaiseen valoon, korvaavat LEDit nykyisin HPS-valaistuksen kasvihuoneissa ja teltoissa joka puolella. Ne saattavat olla kalliimpia, mutta ne käyttävät paljon vähemmän energiaa kuin HPS, joten säästät ajan mittaan huomattavasti energiakustannuksissa. Jos käytät LED-kasvatusvaloa, kannattaa tarkistaa, onko se varustettu myös UV-valoilla. Jotkut kasvattajat sanovat UV-valon parantavan makua ja tehoa.

Siemenistä aloittaessasi ja nuorille kasveille voit käyttää myös tavallisia loistelamppuja, kuten T5-valoja. Ne kuluttavat hyvin vähän energiaa, eivätkä ne lämpene, joten vaaraa herkkien kasvien polttamisesta ei ole.

Vinkki 6: Kokeile Sea of Green -menetelmää

Sea of Green (SOG) -menetelmä on oikeastaan vain hieno termi sille, että kasvatat kasvihuoneessasi suuren määrän pienempiä kasveja suuren sadon saavuttamiseksi. Autoflowerit ovat ihanteellisia kasvatettavaksi SOG-menetelmässä, koska ne ovat jo luonnostaan pienempiä.

Jos haluat toteuttaa SOG-menetelmän autoflowerilla, istuta siemenet suoraan pienempiin astioihin, joiden avulla saat mahdollisimman monta kasvia mahtumaan jokaiselle neliömetrille. Käytettävissäsi olevasta tilasta riippuu, kuinka monta kasvia haluat käyttää SOG:ssäsi sekä niiden tarkka ruukkukoko. Tämä voi myös vaihdella lajikkeesta riippuen. Kokeile vapaasti löytääksesi ihanteellisen ruukkukoon ja kasvien määrän, joka tuottaa parhaan sadon sisäkasvatustilassasi.

Huomio: Asuinpaikastasi riippuen voi olla laillisia rajoituksia sille, kuinka monta kasvia voit kasvattaa henkilökohtaiseen käyttöön, joten varmista, että tiedät sallitun kasvimäärän.

SOG-Method-for-Growing-Autoflowers

Vinkki 7: Tarkkaile kastelua

Kuten aiemmin mainitsimme, antavat autoflowerit vähemmän anteeksi, kun on kyse suurista tai jatkuvista virheistä. Tämä tarkoittaa, että sinun on kasteltava autoflower-kasvejasi asianmukaisesti.

Miten kastelet kannabista oikein? Ensinnäkin, älä kastele kasviasi kiinteällä aikataululla, vaan vain silloin, kun ne tarvitsevat vettä. Sinun tulisi aina antaa mullan kuivua riittävästi kastelujen välillä. Hyvä tapa tarkistaa kasvisi vedentarve on nostaa ruukkua. Sinulla pitäisi olla melko hyvä käsitys siitä, kuinka kevyt kuiva ruukku on verrattuna vedellä kyllästettyyn ruukkuun. Kastele siis vain, kun ruukku on kevyt ja multa on kuivaa. Liiallinen kastelu voi jopa tappaa, joten on parempi olla varovainen.

Vinkki 8: Säädä veden ph-tasoa

Kannabis voi ottaa ravinteita vain, kun juurivyöhykettä ympäröivässä maaperässä on oikea pH-arvo. Optimaalinen pH-arvo on tällöin 6,0-7,0. Muissa väliaineissa, kuten kookoksessa, kasvatettaessa pH:n tulisi olla alhaisempi, välillä 5,5-6,5. Jos veden pH-arvo ei ole optimaalinen (mikä on todennäköistä, jos käytät vesijohtovettä) ja kasvit eivät pysty ottamaan ravinteita, voi tämä johtaa sairaisiin yksilöihin. Oikea pH on erityisen tärkeä autoflowereita kasvatettaessa, koska niillä ei ole aikaa toipua. On tärkeää varmistaa, että kasvit saavat kaikki tarvitsemansa ravinteet lyhyen kasvukauden aikana.

Miten säädät veden ja ravinneliuoksen pH-tasoja? Jokaisen kasvattajan välttämättömät tarvikkeet ovat "pH Down" ja "pH Up" -tuotteet sekä pH-mittari. Kun nämä ovat käsilläsi, voit hallita maaperäsi pH-arvoa.

Vinkki 9: Vähennä ravinteita

Monet kannabiskasvattajat ylilannoittavat kannabiskasvejaan. Tämä ei ole kovin yllättävää, sillä kannabiksen ravinteiden valmistajat haluavat meidän uskovan, että kasvimme tarvitsevat jatkuvaa lisäravintoa selviytyäkseen ja menestyäkseen. Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta.

Autoflower-kannabis on yleensä terveimmillään, kun sille annetaan juuri oikea määrä ravinteita. Joissakin tapauksissa kasvit voivat käydä läpi koko taimi- ja kasvuvaiheen ilman lisäravinteita, sillä useimmat mullan sekoitukset sisältävät jo riittävästi makro- ja mikroravinteita tukemaan näitä kasvuvaiheita.

Kun kannabiskasvit ovat itäneet, älä ruoki niitä vähintään kahteen viikkoon. Sen jälkeenkin voit antaa ravinteita vain, jos kasvi osoittaa puutteen merkkejä, kuten keltaisia lehtiä. Tavallisissa ruukkusekoituksissa kasvatettujen autoflower-kukkien pitäisi pärjätä hyvin aina kukkimiseen asti ilman lisäravinteita. Tästä eteenpäin voit alkaa antaa kukintaan tarkoitettuja ravinteita.

Voit kasvattaa kannabista myös orgaanisessa mullassa. Näin varmistat, että kasveillasi on kaikki, mitä ne tarvitsevat terveeseen kasvuun aina sadonkorjuuseen asti, eikä sinun tarvitse koskaan antaa lisäravinteita! Jotkut viljelijät valmistavat oman orgaanisen supermullan, joka sopii täydellisesti autoflowerien kasvattamiseen. Tästä huolimatta on tärkeää, että maaperä ei ole liian "kuumaa" eli ravinteikasta, koska nämä lajikkeet ovat herkkiä yliannostukselle.

Vinkki 10: Älä latvo autoflowereita

Älä latvo, karsi tai nipistä autoflowereita, kuten saatat tehdä kasvattaessasi tavanomaista kannabista. Autoflower-kasvien kanssa ainoa kasvatusmenetelmä, jota sinun tulisi käyttää, on low stress training (LST), jossa taivutat ja sidot kasvit varovasti niin, että kaikki nuppupaikat altistuvat yhtä paljon valolle. Kun suoritat LST:tä autoflowerille, pysyttele vain taivuttamisessa ja jätä latvominen väliin. Jos aiot tehdä LST:n autoflowerillesi vaihtoehtona SOG:lle, varmista, että aloitat riittävän aikaisessa vaiheessa, mutta ole varovainen, jottet riko kasvin rakenteita.

Vinkki 11: Varmista oikea ilmavirtaus, kosteus ja lämpötila

Varmista, että autoflowerisi saavat riittävän hyvän ilmavirtauksen. Tuulettimesta tuleva raikas tuulahdus raikasta ilmaa varmistaa, että kasvihuoneen kosteus pysyy alhaisena, mikä auttaa estämään homeen kasvua. Jos kasveissasi on kuivuneita lehtiä, mikä ei ole harvinaista kukinnan myöhemmässä vaiheessa, poista ne, jotta ilmavirtaus budien ympärillä paranisi.

Sinun on myös tarkkailtava kasvihuoneen lämpötilaa. Kannabis viihtyy parhaiten kohtuullisen lämpimässä 20-25 °C:n huoneenlämmössä. Liiallinen lämpö, mutta myös kylmät jaksot tai kylmät yöt voivat stressata kasveja, hidastaa niiden kasvua ja johtaa huonompaan satoon.

Autoflowering-Cannabis-Plant

Vinkki 12: Huuhtele

"Huuhtelu" tarkoittaa sitä, että lopetat ravinteiden syöttämisen ja annostelet pH-säädettyä vettä vain viimeisten 1-2 viikon aikana ennen sadonkorjuuta. Näin päästään eroon jäljellä olevista mineraalisuoloista, joita on kertynyt. Ilman maaperään jääviä ravinteita kasvi imee varastoituneet ravinteet lehdistään; tämän vuoksi myöhään kukkiva kannabis muuttuu keltaiseksi. Huuhtelun tavoitteena on saada aikaan puhtaampia ja paremman makuisia budeja, sillä et taatusti halua polttaa kaikkia kasveillesi syöttämiäsi kemikaaleja. Huuhtele ne siis pois ennen sadonkorjuuta.

Vinkki 13: Kerää sato vähitellen

Sinun ei tarvitse korjata koko kasvia kerralla! On mahdollista, että ylimmät nuput ovat valmiita aikaisemmin kuin jotkut alemmat nuput, jotka ovat kauempana valoista. Nämä budit saattavat tarvita hieman enemmän aikaa kypsymiseen. Sen sijaan, että ottaisit leikkurit ja keräisit koko sadon kerralla, ota talteen vain ylimmät kukinnot ja anna muiden kypsyä vielä muutaman päivän ajan.

Vinkki 14: Kerää satoa ympäri vuoden

Useimmiten kannabiksen kasvattajat eivät halua korjata satoa vain kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Eikö olisikin hienoa, jos sinulla olisi aina joitakin kasveja valmiina korjattavaksi? Jatkuvan sadonkorjuumenetelmän avulla voit tehdä juuri niin!

Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa sitä, että useat kasvit ovat eri kasvuvaiheissa milloin tahansa. Näin voit ajoittaa asiat juuri oikeaan aikaan niin, että aina osa kasveista on aina valmiita kukkimaan ja antamaan satoa. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden loputtomaan tuotantoon, joka ei vaadi sinulta ylimääräistä vaivannäköä!

Tavanomaisen kannabiksen kohdalla tämä edellyttää vähintään kahta erillistä kasvualuetta. Autoflowerien avulla voit kuitenkin tunkea eri kasvuvaiheissa olevat kasvit samaan huoneeseen. Koska autoflower-kasvien viljely kestää noin 8-10 viikkoa siemenestä sadonkorjuuseen, sinun tarvitsee vain siirtää istutusta 2-4 viikolla, jotta voit nauttia jatkuvasta varastosta. Näin toimiessa korjaat yhden kasvin, ja seuraava alkaa jo kukkia ja odottaa kärsivällisesti jonossa.


Johtopäätökset

Autoflower-lajikkeilla on paljon hyviä puolia, ja ne ovat loistava lisä jokaisen kasvattajan repertuaariin. Vaikka ne eivät mahdollista kehittyneitä tekniikoita tai jättimäisiä satoja, voit tehdä paljon optimoidaksesi autoflower-kasveistasi saamasi sadon sisällä kasvattaessasi.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37800 arvosteluun