Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä


By Luke Sumpter


Peset todennäköisesti kaiken vihreän ennen sen nauttimista. Huuhtelet kaupasta ostetut vihannekset ja kastelet varmasti puutarhassa kasvatetut tuotteet, jotta maaperän hiukkaset ja jäljellä olevat hiipivät ryömivät eläimet saadaan pois. Mutta miksi emme tee samoin kannabiksen kukinnoillemme?

Saattaa tuntua hyvin oudolta upottaa nuput vesiämpäriin ennen kuivausta, mutta siinä on oma logiikkansa. Kukintavaiheessa budien päälle voi kertyä kaikenlaista roskaa pölystä pieniin hyönteisten muniin. Jos ajatus näiden epäpuhtauksien polttamisesta tai keittämisestä saa sinut kauhistumaan, kannattaa jatkaa lukemista.

Mitä budien pesu on?

Budin pesu on juuri sitä, miltä se kuulostaa; käytännössä kannabiksen kukat upotetaan veteen sadonkorjuun jälkeen niiden puhdistamiseksi. Et ehkä ole kuullut tästä aiemmin? Ei hätää, harva on. Huolimatta vähäisestä tiedosta, kukintojen pesu näyttäisi olevan valmiina nostamaan suosiotaan, erityisesti kaupallisten toimintojen keskuudessa. Miksi? Koska tahmeat kannabiskukat ovat magneetteja pölylle, lialle, mikrobeille ja monille muille eläville ja elottomille asioille, joita kuluttajat eivät halua polttaa, polttaa tai syödä.

Sekä sisätiloissa että ulkona kasvatetut nuput altistuvat epäpuhtauksille. Sisätiloissa kannabiksen pintaan tarttuu todennäköisesti enemmän pölyä, kun taas ulkona kasvatetut kasvit ovat punkkien ja hyönteisten munien paratiiseja. Kun upotat budisi veteen ennen käsittelyä, voit olla varma, että nautit vain puhdasta budia.

Onko budien pesu haitallista?

Mutta, eivätkö kannabiksen kukat ole päällystetty arvokkailla kannabinoideilla ja terpeeneillä? Eikö niiden upottaminen veteen irrota niiden trikomeja ja aiheuta siten tehon ja maun menetystä? Nämä ovat ymmärrettäviä huolenaiheita, mutta kukintojen peseminen ei vaikuta sen makuun ja vaikutuksiin. Kannabinoidit, kuten THC ja CBD, ovat rasvaliukoisia ja hydrofobisia, joten et menetä niitä, vaikka kylvetät budisi vedessä.

Lisäksi hedelmäiset ja kukkaiset terpeenit on lukittu tahmean hartsin sisään. Kunhan suoritat pesuprosessin harkiten ja varovasti, nämä keskeiset molekyylit eivät katoa minnekään.

Entä kuivaus? Toki budien kuivattaminen upottamisen jälkeen kestää kauemmin. Hieman pidempi aika kuivaustelineessä on kuitenkin paljon parempi vaihtoehto kuin pölyn ja muiden epäpuhtauksien peittämän kannabiksen jalostus ja käyttö.

Budin pesun hyvät ja huonot puolet

Budin pesu kuulostaa toistaiseksi hyvältä, mutta onko käytännöllä haittapuolia? Alla kerromme sekä haitoista että hyödyistä.

  • Plussat
Poistaa punkit ja munat
Kannabiksen kukissa on monia koloja ja välejä, ja niiden hartsipinnoite tarkoittaa, että asiat tarttuvat niihin helposti. Budin pesu auttaa poistamaan eläviä organismeja pinnalta, mukaan lukien punkit ja hyönteisten munat.
Poistaa pölyn ja lian
Vaikka pöly ja multa eivät olekaan eläviä, niitä ei silti ole miellyttävä tai kannattavaa polttaa tai syödä. Kukkien peseminen poistaa myös ne pienet hiukkaset, jotka eivät näy paljaalla silmällä.
Parantaa makua
Maistuuko ruohosi mielestäsi hyvältä? Odota, kunnes olet poistanut kaikki näkymättömät epäpuhtaudet. Budin pesu auttaa lajikkeen todellista terpeeniprofiilia pääsemään esiin ilman makuvirheitä.
Poistaa torjunta-aineet ja kemialliset jäämät
Suosittelemme aina luonnonmukaista kotikasvatusta. Kun ostat kannabista, et kuitenkaan voi koskaan tietää, mitä viljelykäytäntöjä sen kasvattamisessa on käytetty. Budien pesu auttaa poistamaan kaikki ikävät kemikaalijäämät..
  • Miinukset
Pidentää kuivumisaikaa
Budien upottaminen veteen tarkoittaa, että niiden kuivuminen kestää jonkin aikaa kauemmin. Sinun on oltava kärsivällinen ja jätettävä ne riittävän pitkäksi aikaa, jotta kaikki kosteus poistuu.
Ei voi poistaa sieni-infektioita
Vaikka nuppujen pesu poistaa tehokkaasti roskat, se ei poista sienipatogeeneja, jotka tunkeutuvat fyysisesti kasvin soluihin. Älä koskaan polta ruohoa, jossa on merkkejä infektioista, kuten härmästä.
Voi lisätä kosteusongelmia
Kannabiskasvien kylvettäminen kostuttaa ne läpikotaisesti ja altistaa ne homeelle, jos niitä ei kuivateta oikein.

Budien pesu: mitä keinoja kannattaa käyttää?

Siinä missä jotkut viljelijät käyttävät ruohonsa pesemiseen pelkkää vettä, toiset käyttävät erityisiä reseptejä varmistaakseen, että heidän budinsa puhdistuvat perusteellisesti. Tutustu alla muutamaan suosituimpaan vaihtoehtoon.

  • Sitruuna ja ruokasooda

Sitruuna ja ruokasooda voivat vaikuttaa oudolta yhdistelmältä, mutta ihmiset käyttävät näitä kahta moniin eri tarkoituksiin. Sitruunan happamuus ja ruokasoodan emäksisyys tekevät kaksikosta hyödyllisen luonnollisen puhdistusaineen pintojen hankaamiseen ja roiskeiden hajunpoistoon. Tämän yhdistelmän lisääminen nuppujen pesuprosessiisi auttaa puhdistamaan kukkasi paremmin ilman synteettisiä kemikaaleja.

  • Laimennettu vetyperoksidi

Vetyperoksidia käytetään yleisesti kotitalouksien puhdistustuotteissa, mutta monet viljelijät käyttävät sitä sadonkorjuun jälkeen nuppujensa puhdistamiseen. Aineella on antimikrobisia ominaisuuksia, ja pieninä pitoisuuksina se voi auttaa tappamaan bakteerien kaltaisia mikrobeja.

  • Käänteisosmoosivesi

Kukintojen pesuun kannattaa käyttää mahdollisimman puhdasta vettä. Kukkien upottaminen vesijohtoveteen auttaa irrottamaan roskat, mutta se altistaa ne myös kemikaaleille, kuten kloorille ja fluorille. Käänteisosmoosisuodatus ohjaa veden puoliläpäisevän kalvon läpi, jolloin ei-toivotut molekyylit poistuvat. Suosittelemme vahvasti käänteisosmoosin käyttöä budien pesussa, jos se vain on mahdollista.

Kuinka pestä budit

Olet nyt tietoinen kaikista budien pesun hyödyistä sekä joistakin haittapuolista. Tunnet myös joitakin yleisimpiä prosessissa käytettäviä reseptejä. Nyt on aika oppia koko prosessi vaihe vaiheelta. Jatka lukemista, niin kerromme, miten voit puhdistaa budisi roskista ja kokea niiden todelliset maut.

Välineet

  • 3 x puhdasta 5 gallonan (19 litran) ämpäriä.
  • 12 gallonaa (45 litraa) huoneenlämpöistä vettä (käänteisosmoosivettä, jos mahdollista).
  • ¼ kupillista sitruunamehua
  • ¼ kupillista ruokasoodaa

Vaihe 1: Pystytä tuotantolinja

Aseta ämpärit tuotantolinjan tyyliin. Ämpäri 1 sisältää puhdistusliuoksen, ämpäri 2 on ensimmäinen huuhteluasema ja ämpäri 3 toimii toisena huuhteluasemana.

Cómo lavar los cogollos

Vaihe 2: Täytä ämpärit

Täytä jokainen 5 gallonan ämpäri 15 litralla (4 gallonalla) käänteisosmoosivettä. Tämä määrä on riittävän syvä kastamaan ja pesemään kokonaisia oksia kerrallaan ilman, että vesi roiskuu kaikkialle. Kun ämpäri on täynnä, lisää ¼ kupillista sitruunamehua ja ¼ kupillista ruokasoodaa ämpäriin 1 ja sekoita huolellisesti.

Cómo lavar los cogollos

Vaihe 3: Alkukastelu

Tartu nuppuja pursuavaan oksaan ja upota se varovasti ämpärissä 1 olevaan liuokseen. Sekoita ja pyörittele oksaa varovasti ämpärissä noin 30 sekunnin ajan.

Cómo lavar los cogollos

Vaihe 4: Ensimmäinen huuhtelu

Siirrä seuraavaksi oksa tuotantolinjaa pitkin ämpäriin kaksi. Upota se veteen ja liikuttele sitä samalla tavalla vielä 30 sekunnin ajan. Tämä ämpäri auttaa huuhtelemaan pois kaikki muut roskat sekä alkuperäisen liuoksen.

Cómo lavar los cogollos

Vaihe 5: Toinen huuhtelu

Koska ämpäri 2 kerää likapartikkelit ja liuoksen, ämpäri 3 toimii viimeisenä huuhteluna, jolla poistetaan kaikki jäämät ja epäpuhtaudet. Sekoita vettä oksalla varovasti vielä 30 sekuntia. Irrota sitten jokainen silmu oksasta ja aseta ne yrttikuivaimeen tai ripusta kokonaiset oksat kuivumaan.

Cómo lavar los cogollos

Vaihe 6: Aloita kuivaus

Jatka kannabiksen kuivaamista normaalisti. Aseta pesty materiaali pimeään huoneeseen, jossa on hyvä ilmankierto ja suhteellinen ilmankosteus 45-55 %. Noin 12 päivän kuluttua aloita kypsytysprosessi parantamaan budiesi makua entisestään.

Cómo lavar los cogollos

Budin pesu vs. vesikypsytys

Miten budien pesu vertautuu vesikypsytykseen eli vesicuretukseen? Molemmissa käytetään vettä, mutta niillä on eri tehtävät. Siinä missä nuppujen pesu nimenomaan puhdistaa kannabiskukat, vesikypsytys pyrkii ainoastaan parantamaan niiden makua. Vesikypsytys auttaa nopeuttamaan kypsymisprosessia poistamalla vesiliukoisia haitta-aineita, jotka vaikuttavat kokonaismakuun. Voit kuitenkin käyttää molempia menetelmiä yhdessä; budien pesu etukäteen estää kukkia kylpemästä omassa liassaan vesikypsytysprosessin aikana.

Budien pesu: epätavallinen prosessi, jonka suosio kasvaa

Nuppujen pesu vaikuttaa ensi silmäyksellä hämärältä ja mahdollisesti jopa haitalliselta. Ei kuitenkaan vaadi suurta opiskelua, ennen kuin se alkaa tuntua täysin järkeenkäyvältä. Pesemme hedelmät ja vihannekset ennen niiden syömistä, joten miksi emme huuhtelisi nuppuja, joita nautimme tai poltamme? Toki budien peseminen tarkoittaa, että kuivausaika pitenee hieman, mutta se maksaa itsensä takaisin puhtaina kukkina ja parempina makuina. Etkö usko meitä? Vilkaise vain ämpäreiden pohjaa prosessin päätyttyä.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37837 arvosteluun