Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter

HulkBerry Automatic: kasvatuspäiväkirja

HulkBerry Automatic Grow Report

Nopeus, teho, maku. HulkBerry Automatic on kaikkea mitä voi toivoa, joten päätin esitellä yhden monista tavoista kasvattaa tätä upeaa lajiketta. Tsekkaa tämä kattava kasvatuspäiväkirja, joka sisältää viikoittaisen analyysin siitä, kuinka saavutin hyvän sadon. Käsittelen muun muassa ravinnekoostumuksia, kasteluaikatauluja, valaistusta ja monia muita seikkoja.

HulkBerry Automaticin kasvatuspäiväkirja: tarvikkeet

Päätin kokeilla HulkBerry Automaticin kasvattamista sisällä piilossa uteliaiden katseilta. Kasvatin lajiketta suljetussa kasvatuslaatikossa. Antaakseni lajikkeelle parhaan mahdollisen alun elämään, käytin seuraavia tarvikkeita:

 • Kasvatuslaatikko: Jardin DS120W 120 × 60 × 178 cm
 • Valo: Migro 200+
 • Ilmanvaihto: Blauberg Turbo E 100
 • Tuuletin: oskilloiva Koala-tuuletin
 • Ilmankostutin: Beurer LB 45
 • Kasvualusta: kevyt orgaaninen kasvualustasekoitus
 • Ruukku: 11-litrainen RQS-kangasruukku
 • Ravinteet: RQS Organic Nutrition -ravinne, BioBizz, aloe vera -uute, aminohapporavinne, merileväuute, nestemäinen kalauute.
Video id: 492030459

HulkBerry Automaticin kasvatuspäiväkirja: taimivaihe (viikko 1)

Kasvualusta: Aloitin homman sekoittamalla seuraavat ainesosat suuressa kassissa, ennen kuin lisäsin seoksen kangasruukkuuni: 10 litraa kevyttä, orgaanista autoflowering-kasvualustasekoitusta, 50 g RQS Easy Boost Organic Nutrition -ravinneyhdistettä ja 5 g Easy Roots - Mykorritsa Mix -sinijuuriseosta.

Idätys: Itämisen käynnistämiseksi tein 3 cm syvän kuopan kasvualustan pinnan keskiosaan. Lisäsin 1 g mykorritsaa kuoppaan ja sen perään laitoin siemenen. Sitten peitin kuopan kevyesti kasvualustalla. Kastelin mullan märäksi ja siemenen verso ilmestyi pinnalle neljä päivää myöhemmin.

Valaistus: Siemenen kylvämisen jälkeen asensin kaksi MIGRO 200+ -valoa kasvatuslaatikkooni. Nämä valot hohtavat lämmintä valkoista valoa, joka tarjoaa kasville täyden värispektrin, mikä puolestaan auttaa tuottamaan tervettä ja rehevää kasvustoa. Laitoin valot päälle heti, kun verso ilmestyi mullasta ja sijoitin ne 35 cm:n päähän taimen yläosasta. Pidin ne päällä 24 tuntia joka päivä taimivaiheen ajan.

Ravinteet: Aluksi taimet hyödyntävät itse siemenen sisältämät ravinnevarannot. Tämän jälkeen valmistelemani kasvualusta tarjosi taimelle kaiken, mitä se tarvitsi sen ensimmäisenä elinviikkonaan. Seitsemäntenä päivänä itämisen jälkeen päätin ruokkia yksilöä ravinnecocktaililla auttaakseni sitä säilyttämään terveen kasvukäyrän. Sekoitin seuraavat yhdisteet yhteen litraan vettä:

 • 4 ml merileväuutetta
 • 2 ml aminohapporavinnetta
 • 2 ml aloe vera -uutetta.

Säädin myös liuoksen pH:n 6,5:een käyttämällä pH-mittaria ja orgaanista pH:n säätelijää.

Ympäristö: Itämisen optimoimiseksi ylläpidin 26 °C:een lämpötilaa ja 60–65 %:n ilmankosteutta kasvatuslaatikon sisällä.

Kasvin tila: HulkBerry Automatic -yksilöni saavutti 10 cm:n pituuden seitsemän päivän kuluttua itämisestä ja kehitti kolme paria eloisan vihreitä aitolehtiä.

Taimivaihe (viikko 1)
Taimivaihe (viikko 1)

HulkBerry Automaticin kasvatuspäiväkirja: vegetatiivinen vaihe (viikot 2–3)

Viikon kuluessa itämisestä oli kasvini jo kiitänyt läpi taimivaiheen ja aloittanut vegetatiivisen kasvun vaiheensa. Tänä aikana se alkoi kasvattaa kokoaan ja kehitti aurinkolehtiä imeäkseen itseensä kaiken valon, jonka sille vain tarjosin.

Viikko 2

Kasvi tuplasi kokonsa ensimmäisenä vegetatiivisen vaiheen viikkona, kiitos tarpeellisen valaistuksensa, kunnollisen ravitsemuksensa ja hyvin suunnitellun kasvatusalustansa.

Valaistus: Pidin valot päällä joka päivä 24 tuntia ja ylläpidin 35 cm:n etäisyyttä valonlähteen ja latvuston yläosan välillä, säätäen valojen korkeutta kasvin kasvaessa.

Ravinteet: Päätin ravita kasviani tämän viikon kolmantena ja seitsemäntenä päivänä. Kasvatin ravintoarvoja pysytelläkseni kasvin kasvavien vaatimusten tahdissa:

 • 2 ml aminohapporavinnetta
 • 2 ml aloe vera -uutetta
 • 2 ml nestemäistä kalauutetta.

Säädin jälleen pH:n 6,5:een ja kastelin kasvualustan kauttaaltaan märäksi. Annostelin myös 0,5 litraa vettä 24 tunnin välein pitääkseni yksilön kosteutettuna ja pullollaan vettä.

Ympäristö: Ylläpidin 27 °C:n lämpötilaa ja 60 %:n suhteellista kosteutta kasvatuslaatikon sisällä varmistaakseni kasvin hyvinvoinnin.

Kasvin tila: Viikon loppuun mennessä HulkBerry Automaticini oli saavuttanut 20 cm:n korkeuden. Sillä oli jo tiheä latvusto täynnä täysin muodostuneita ja reheviä aurinkolehtiä.

Vegetatiivinen vaihe (viiko 2)
Vegetatiivinen vaihe (viiko 2)

Viikko 3

Asiat alkoivat edetä huomattavasti nopeammin kolmannen viikon saavuttua. Kasvini yli kaksinkertaisti pituutensa ja tuotti monia uusia oksia ja lehtiä. Lisäksi siinä alkoi näkyä merkkejä esikukinnoista.

Valaistus: Annoin valojen porottaa 24 tuntia joka päivä maksimoidakseni fotosynteesin. Tämä mahdollisti kasvupyrähdyksen lyhyessä ajassa. Ylläpidin yhä 35 cm:n etäisyyttä valon ja latvuston välillä kasvin kasvaessa ylöspäin.

Ravinteet: Ravinnestrategiani pysyi samanlaisena kuin viikolla kaksi ja jatkoin veden pH:n säätelemistä samaan tapaan kuin ennenkin. En kuitenkaan enää kastellut 24 tunnin välein, vaan annoin kasville nesteitä vain silloin, kuin ylimmät 5 cm kasvualustasta olivat kuivuneet. Lisäsin myös 1,5 ml kalsiumia ja magnesiumia joka litraan ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä välttääkseni puutostiloja.

Ympäristö: Säilytin kasvatuslaatikossa 27 °C:n lämpötilan, mutta päätin alentaa ilmankosteutta 55 %:iin, sillä kasvi alkoi lähestyä kukkimisvaihetta.

Kasvin tila: Vegetatiivisen vaiheen päätteeksi kasvini oli saavuttanut 45 cm:n korkeuden ja alkanut jo tuottaa esikukintoja monissa nivelkohdissaan. Kasvi näytti täysin terveeltä ja jatkoi rehevän latvuston kehittämistä ollen jo valmis kasvattamaan kukkia.

Vegetatiivinen vaihe (viiko 3)
Vegetatiivinen vaihe (viiko 3)

HulkBerry Automaticin kasvatuspäiväkirja: kukkimisvaihe (viikot 4–9)

Tässä kohtaa homma alkoi käydä jännittäväksi! Esikukintojen nopean turpoamistahdin tarkastelu muistutti minua siitä, kuinka pitkälle autoflowerit ovat viime vuosina tulleet.

Viikot 4 ja 5

Muutin strategiaani palvelemaan juuri kukkimisen aloittanutta kasviani. Ennen kaikkea vähensin valotuntien määrää ja hienosäädin ravitsemusta kannustaakseni terveeseen kukintaan.

Valaistus: Muutin valojaksoa siten, että 20 tuntia siitä oli valoisaa aikaa ja 4 tuntia pimeää. Tämä tarjosi kasville enemmän kuin tarpeeksi valoaltistusta fotosynteesin optimaaliseen jatkamiseen ja kukkien tuotannon aloittamiseen. Neljä tuntia ilman valoa antoi lajikkeelle pikku ikkunan ohjata keräämäänsä energiaa kasvuun ja kukkien kehitykseen. Ylläpidin yhä 35 cm:n etäisyyttä valon ja latvuston kärjen välillä.

Ravinteet: Muutin ravitsemusta lisäten mukaan enemmän fosforia ja kaliumia. Kannabiskasvit tarvitsevat suuremmat määrät näitä elintärkeitä makroravinteita muodostaakseen suuria ja terveitä budeja. Lisäsin seuraavat yhteen litraan vettä:

 • 1,5 ml kalsium /magnesiumseosta
 • 2 ml aminohapporavinnetta
 • 2 ml aloe vera -uutetta
 • 2 ml sokerijuurikasuutetta
 • 2 ml kukkimisravinneseosta
 • 2 ml merileväuutetta.

Annostelin tätä seosta kerran 4. viikon alussa ja uudelleen 5. viikon alussa. Lannoitusten välillä kastelin kasvualustaa pelkällä vedellä aina, kun ylin 5 cm oli täysin kuiva välttääkseni ylikastelemasta kasvia.

Ympäristö: 4. ja 5. viikon aikana kasvatuslaatikon lämpötila säilyi tasaisesti 27–28 °C:ssa. Tämä on lähempänä kannabiksen sietokyvyn yläpäätä, mutta jos kasvatus tapahtuu kesän aikana, ovat nämä lämpötilatkin todennäköisiä. Tuulettimeni auttoi estämään lämpötilojen kohoamista yhtään korkeammiksi. Onnistuin myös säilyttämään 55 %:n ilmankosteuden käyttämällä hyödyksi ilmankostutintani.

Kasvin tila: HulkBerry Automaticini alkoi tässä kohtaa erittää lievää terpeenien tuoksua, mikä teki kasvatuslaatikon avaamisesta joka kerta yhtä miellyttävän kokemuksen. Karsin kasvin 5. viikon alkajaisiksi irrottamalla valikoidut lehdet latvuston yläosan läheltä lisätäkseni valon läpäisevyyttä. Viidennen viikon päätteeksi kasvi oli jo 100 cm:n korkuinen.

Kukkimisvaihe (viiko 4)
Kukkimisvaihe (viiko 4)
Kukkimisvaihe (viiko 5)
Kukkimisvaihe (viiko 5)

Viikot 6 ja 7

HulkBerry Automaticini alkoi venyä pituutta ja saada kokoa kuudennella ja seitsemännellä viikolla. Edesauttaakseni viidakkomaisen latvuston täyttymistä budeilla lisäsin ravinneliuoksen voimakkuutta.

Valaistus: Ylläpidin valoaikataulua, jossa valot olivat päällä 20 tuntia ja kiinni 4. Ajastimen käyttö teki tästä prosessista vaivattoman.

Ravinteet: Käytin samoja ravinteita kuin aiemmin, mutta lisäsin niiden määriä kukkien alkaessa kasvaa kokoa. Lisäsin myös nestemäisiä humus- ja fulvohappoja tehostamaan kukintaa entisestään. Ravinneliuoksen ainesosat olivat seuraavanlaiset:

 • 1,5 ml kalsium-/magnesiumseosta
 • 4 ml aminohapporavinnetta
 • 4 ml aloe vera -uutetta
 • 3 ml sokerijuurikasuutetta
 • 3 ml kukkimisravinneseosta
 • 3 ml merileväuutetta
 • 1 ml nestemäisiä humus- ja fulvohappoja.

Kuudennen viikon ensimmäisenä päivänä kastelin kasvin kalsium-/magnesiumseoksella ja säädin pH:n jälleen kerran arvoon 6,5. Annostelin loput ravinteista kuudennen viikon viidentenä päivänä ja toistin saman lannoitusrutiinin seitsemännellä viikolla.

Ympäristö: Kuumuus oli yhä haaste kesän ollessa puolessa välissä. Asetin tuulettimeni ja imutuulettimeni maksimiin, mutta lämpötila pysyi silti 29° C:ssa. Kasvi jatkoi kasvamistaan kuitenkin häiriöttä. Myös ilmankosteuden kanssa oli ongelmia, sillä minulla oli vaikeuksia saada sitä alle 60 %:n. Harkitsin ilmankuivaimen asentamista vähentääkseni budien homehtumisriskiä.

Kasvin tila: Kasvini oli saavuttanut 117 cm:n mitan kuudennen viikon lopussa. Kukat alkoivat kasvaa kokoa ja aromi kävi yhä voimakkaammaksi.

Kukkimisvaihe (viiko 6)
Kukkimisvaihe (viiko 6)
Kukkimisvaihe (viiko 7)
Kukkimisvaihe (viiko 7)

Viikko 8

Valaistus: Ylläpidin samoja valaistusolosuhteita 8. viikon aikana, pitäen valonlähteen 35 cm:n päässä latvustosta. Tässä vaiheessa kasvi oli käytännössä katsoen lopettanut kasvamisen, joten minun ei täytynyt jatkuvasti säätää valon asentoa.

Ravinteet: Lopetin lannoittamisen 8. viikon ajaksi aloittaakseni huuhteluprosessin. Ravinteiden saannin rajoittaminen pakottaa kukat käyttämään viimeiset varantonsa, minkä monet uskovat parantavan pilven tai höyryn makua.

Ympäristö: Lämpötila- ja kosteusongelmat sen kuin jatkuivat. Kasvini jatkoi kuitenkin kukoistustaan 28 °C:ssa ja 60 %:n ilmankosteudessa, eikä siinä näkynyt merkkiäkään homeesta, joten päätin olla käyttämättä ilmankuivainta.

Kasvin tila: HulkBerry Automatic jäi 117 cm:n korkuiseksi. Karsin kellastuvia lehtiä kasvin tyven lähettyviltä ja irrotin myös runsaasti lehtiä latvuston yläosasta altistaakseni budit suuremmalle valomäärälle. Lähestulkoon kaikki kukat olivat jo keränneet kunnolla massaa ja aromi tuntui hyvin vahvalta kasvatuslaatikon avatessani.

Kukkimisvaihe (viiko 8)
Kukkimisvaihe (viiko 8)

Viikko 9

Viimeinen viikko! Tänä aikana jatkoin kasvin huuhtelua. Muilta osin annoin sen kasvaa omalla painollaan.

Valaistus: Täysin sama kuin aiemminkin: 20 tuntia päällä ja 4 tuntia kiinni.

Ravinteet: Ei lainkaan. Annoin ainoastaan pH-säädeltyä vettä, kun kasvualusta kuivui.

Ympäristö: Lämpötila pysytteli 28 °C:ssa. Ilmankosteus putosi viimein hyväksyttävään 50 %:iin, mikä auttoi suojaamaan yksilöä homeelta.

Kasvin tila: Kasvi saavutti huippunsa 117 cm:n korkeudessa. Kukat olivat äärimmäisen hartsisia trikomien tullessa maitomaisen värisiksi ja emien muuttaessa väriään valkoisesta oranssiin (kaksi tärkeää merkkiä, jotka kertovat, että on aika korjata sato).

Kukkimisvaihe (viiko 9)
Kukkimisvaihe (viiko 9)

HulkBerry Automaticin kasvatuspäiväkirja: sadonkorjuu (9. viikon loppu)

HulkBerry Automatic ylitti odotukseni! Tämä lajike kiisi kasvusyklin läpi tarjoten mukavan saaliin vain 64 päivän kuluttua versomisesta. En huomannut mitään tautien merkkejä, ja vain muutamia merkkejä stressistä huolimatta siitä, etteivät lämpötila ja ilmankosteus laskeneet toivotulla tavalla. 9. viikon päätteeksi leikkasin oksat ja trimmasin kunkin kukan yksitellen, ennen kuin asetin ne yrttikuivuriin. Heti, kun ne olivat kuivuneet, siirsin ne kypsytyspurkkeihin neljäksi viikoksi parantaakseni niiden makua ja pehmeyttä. Yhteensä sain 60 g kuivattua budia yhdestä HulkBerry Automatic -kasvista.

Sadonkorjuu (9. viikon loppu)
Sadonkorjuu (9. viikon loppu)

Tutustu HulkBerry Automaticiin

Kiinnostuitko HulkBerry Automaticista luettuasi tämän kasvatuspäiväkirjan? Suosittelen sen kasvatuksen kokeilemista lämpimästi, erityisesti, jos sinulla on käytettävissäsi vain pieni sisätila. Tämä nopeasti kasvava hybridi tuottaa kunnon sadon ennätysvauhtia.

 • HulkBerry Automaticin genetiikka

HulkBerry Automatic on HulkBerryn ja Diesel Auton risteytys. Tämä yhdistelmä tuotti jälkeläiseen geneettisen profiilin, joka koostuu 65-prosenttisesti sativasta, 30-prosenttisesti indicasta ja 5-prosenttisesti ruderalisista. Emoyksilöiltä periytyi myös geenejä, jotka takaavat korkeat THC tasot ja nopeat kasvuajat.

 • HulkBerry Automaticin kasvatusominaisuudet

Tämä kompakti lajike kiinnostaa huomaamattomia kasveja etsiviä kasvattajia. Voit kasvattaa sitä kompakteissa laatikoissa tai jopa kasvatuskäyttöön muokatuissa ämpäreissä sisätiloissa. HulkBerry Automatic on toisaalta ensiluokkainen kandidaatti myös huomaamattomiin ulkokasvatusprojekteihin. Sisäkasvit saavuttavat 80–120 cm:n korkeuden ja tuottavat fantastisia, jopa 500 g/m²:n satoja. Ulkona kasvatetut yksilöt saavuttavat saman korkeuden ja tuottavat jopa 150 g kasvia kohden. Ja parasta on se, että itämisen jälkeen täytyy odottaa vain 8–9 viikkoa päästäkseen korjaamaan tahmeiden budien täyteisiä satoja.

HulkBerry Auto
Hulkberry x Diesel Auto
450 - 500 gr/m2
80 - 120 cm
6 - 7 viikkoa
THC: 21%
Sativa 65% Indica 30% Ruderalis 5%
100 - 150 gr/plant
80 - 120 cm
8-9 itämisen jälkeen
Piristävä, Selkeä

Osta HulkBerry Auto

 • HulkBerry Automaticin maut ja vaikutukset

HulkBerry Automatic sisältää autoflowering-lajikkeeksi valtavan, 21 %:n THC-pitoisuuden. Sen sativadominantti genetiikka ja virkistävät terpeenit saavat aikaan mieltä piristävän pilven, joka sopii täydellisesti päiväpössyttelyyn. Herkulliset sitruksiset, dieseliset ja hedelmäiset maut jäävät viipyilemään makunystyröillesi samalla, kun tunnet vaikutusten alkavan.

HulkBerry Automatic: lajike, joka sopii jokaiselle

HulkBerry Automatic on loistava kannabiksen kasvatuksen maailmaan johdattava lajike. Se on tuhoeläimien ja tautien kestävä ja tarjoaa sadon vain viikoissa, eikä se myöskään vaadi valtavasti hoitamista. Lisäksi sen THC-tasot kilpailevat monen valojaksoisen lajikkeen kanssa samassa sarjassa ja sen terpeenit tekevät siitä yhden markkinoiden maukkaimmista lajikkeista. Jos etsinnässä on nopeasti kasvava ja kompakti lajike, täytyy tätä ehdottomasti kokeilla.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

Categories
eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37800 arvosteluun