Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By RQS Editorial Team Reviewed by: Andreu Francés

Miten Säilyttää Kannabiksen Siemeniä Oikeaoppisesti

Miten Säilyttää Kannabiksen Siemeniä Oikeaoppisesti

Kannabiksen siemenet vaikuttavat ulkomuodon perusteella arvioituna melkoisen kestäviltä pakkauksilta. Luonto on kiistämättä tehnyt hyvää työtä suunnittelun osalta, mitä erilaisten olosuhteiden kestoon tulee, mutta siemenet eivät ole voittamattomia. Nopeat lämpötilan vaihtelut ja korkea ilmankosteus, näin esimerkiksi, voivat tuhota siemenvaraston lyhyessä ajassa. Kaikeksi onneksi siemenistä huolehtiminen on sangen yksinkertaista puuhaa. Jatka lukemista ja opit tarvittavat niksit. 

Siemenesi Ovat Elossa

Kannabiksen siemenet vaikuttavat ulkomuodon perusteella arvioituna melkoisen kestäviltä pakkauksilta. Luonto on kiistämättä tehnyt hyvää työtä suunnittelun osalta, mitä erilaisten olosuhteiden kestoon tulee, mutta siemenet eivät ole voittamattomia. Nopeat lämpötilan vaihtelut ja korkea ilmankosteus, näin esimerkiksi, voivat tuhota siemenvaraston lyhyessä ajassa. Kaikeksi onneksi siemenistä huolehtiminen on sangen yksinkertaista puuhaa. Jatka lukemista ja opit tarvittavat niksit.

Moni saattaa unohtaa tämän seikan, mutta kannabiksen siemenet ovat eläviä organismeja. Ennen itämistä ne ovat kuitenkin hieman joidenkin nisäkkäiden talviunia muistuttavassa lepotilassa. Kuten kaikki elävät olennot, voivat myös siemenet kuolla. Siemeniä säilyttäessä tarkoituksena on antaa siemenelle optimaaliset olosuhteet sen varmistamiseksi, että ne ovat elossa ja hyvissä voimissa siinä kohtaa, kun päätät viimeinkin idättää kasvisi.

Video id: 747962506

Kannabiksen Siementen Ideaaliolosuhteet

Kannabiksen siemenillä on neljä pääasiallista vihollista:
1. Kosteus
2. Lämpötila
3. Valo
4. Happi

Ideaalitilanteessa sinulla on mahdollisuus säilyttää siemeniä kylmässä, pimeässä ja kuivassa paikassa. Pidä siemenet aina alkuperäisissä pakkauksissa, jos se on vain suinkin mahdollista. Royal Queen Seeds in käyttämä pakkausmenetelmä on suunniteltu erityisesti suojelemaan siemeniä aina siihen asti, kunnes niiden on aika itää.

Mikäli siemenet altistuvat valolle tai nopeille lämpötilan vaihteluille, voivat nämä olosuhteet saada ne käyttämään kuoren alle varastoidut ravintoaineet ennen kasvualustaan pääsyä. Tämä tarkoittaa, ettei siemenellä ole enää voimaa itää. Korkea ilmankosteus puolestaan altistaa siemenet sienille.

Kosteuden Vaikutus Kannabiksen Siemeniin

Ilmankosteus on helposti eräs vakavimmista kannabiksen siemenen elinvoimaa uhkaavista tekijöistä. Alta näet, miten erilaiset ilmankosteuden vaikuttavat kannabiksen siemeneen:

 

KOSTEELLISEN SUHTEUDEN TASOT

KOSTEUDEN VAIKUTUS KANNABIKSEN SIEMENIIN

80 - 100%  Siemenet itävät.
40 - 60% Siementen hengittäminen nopeutuu ja varastosienistä muodostuu todellinen uhka.
20 - 30% Lyhytaikainen varastointi.
18 - 20% Keskipitkän ajan varastointi.
12 - 14%  Pitkän ajan varastointi.
8 - 9% Lyhyempi elinikä kuin hieman korkeammassa kosteudessa varastoiduilla siemenillä.

 

Miten Ja Missä Säilöä Kannabiksen Siemeniä

Lyhytaikaiseen säilytykseen tasalämpöinen pimeä kaappi tai lipaston laatikko on usein riittävä työkalu. Pyri pitämään siemenet poissa niiltä kotisi alueilta, jotka altistuvat ympäristön aiheuttamille lämpötilan vaihteluille.

Mikäli asut esimerkiksi ilmastovyöhykkeellä, jossa päivälämpötilat ovat erittäin korkeita ja yöt puolestaan kylmiä, on syytä pyrkiä minimoimaan tätä vaikutusta siemeniin ja välttää esimerkiksi vajan tai autotallin käyttöä säilytyspaikkana.

Pitkäaikaisessa varastoinnissa on syytä käyttää apuna kuivausaineita, kuten silikageeliä, ja varastoida siemenet ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. On myös hyvä pitää mielessä, että jääkaapin ovien aukominen voi johtaa dramaattisiin lämpötilan vaihteluihin. Jos sinulla on siis mahdollisesti toinen, vähemmällä käytöllä oleva jääkaappi, niin se soveltuu tähän tarkoitukseen keittiön vastaavaa paremmin.

Alkuperäisen pakkauksen merkitystä siementen säilyttämisessä ei voi ylikorostaa. Jos jostain syystä avaat paketin etkä käytä kaikkia siemeniä, olisi ylimääräiset hyvä siirtää välittömästi uuteen suljettuun ilmatiiviiseen astiaan.

Minigrip-pussit tai vastaavilla sulkumekanismeilla varustetut muovipussit ovat erinomainen paikka siemenille, sillä niistä on mahdollista poistaa ilma lähes kokonaan luoden näin tyhjiöpakkausta muistuttavat olosuhteet. Pussin sulkemisen jälkeen laita se vielä toisen tumman pussin tai astian sisään, jottei jääkaapin valo pääse tekemään tuhoaan.

Kuivajääkaappi on paras säilytyspaikka siemenille. Jääkaapin kosteus on ongelma siemenille, sillä kosteus on siementen pahin vihollinen (pahempi kuin lämpö, valo tai happi). Tästä syystä siementen säilytykseen tulisi valita jäävapaa/No Frost -tyyppinen jääkaappi.

Voiko Siemeniä Säilöä Pakastimessa?

Kyllä, kannabiksen siementen säilöminen pakastimessa on yksi mahdollisuus. Mitä alempi lämpötila on, sen hitaampi on siementen elinvoiman pudotus ajan myötä. Useimmiten siementen pakastaminen ei kuitenkaan ole tarpeen. Täytä aiemmin läpikäydyt olosuhdevaatimukset, eikä siementen itämisprosentissa tulisi olla suuriakaan muutoksia edes viiden vuoden varastoinnin jälkeen.

Miten Valita Istutettavat Ja Säilöttävät Siemenet

Kun olet valmis aloittamaan siementen idätyksen, tutki siemeniä tarkemmin ja idätä ensiksi sellaiset yksilöt, joiden ulkokerroksessa näkyy merkkejä vaurioista. Siemenen ulkokuoren tarkoitus on suojata niiden sisälle kätkeytyviä kallisarvoisia geenejä. Ulkokuoresta vaurioituneet siemenet ovat huomattavasti herkempiä häiriöille, joten niitä ei tulisi säilöä.

Royal Queen Seeds on ylpeä työstään ja haluammekin varmistaa, että jokainen kasvattaja saa vain parhaita geenejä puutarhaansa. Tämä tarkoittaa luonnollisesti kaikkien siementen tarkistamista ennen niiden pakkaamista. Jos huomaat minkäänlaisia vaurioita siementen ulkopinnoilla, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme.

MITEN VALITA ISTUTETTAVAT JA SÄILÖTTÄVÄT SIEMENET

Vinkkejä Vanhojen Siementen Idätykseen

Me kaikki olemme varmasti joskus löytäneet satunnaisen siemenen pyörimästä laatikon pohjalta tai kaapista.

  • Esikäsittele siemenet liottamalla niitä hiilihapollisessa vedessä

Ennen kuin yrität idättää vanhoja siemeniä liota niitä hiilihapotetussa vedessä, johon on lisätty fulvohappoa, idätysbuusteria, vetyperoksidia tai gibrelliinihappoa. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi käytä huoneenlämpöistä vettä ja liota siemeniä 12 tuntia pimeässä.

  • Naarmuta siemeniä

Vanhojen siementen kuori on usein kovettunut normaalia enemmän. Voit raaputtaa siementä hellävaraisesti helpottaaksesi veden ja lämmön imeytymistä idätyksen aikana. Naarmuta siemeniä kevyesti juuri ennen niiden liottamista auttaaksesi itämisprosessia.

  • Poista siemenen selänne

Selänne on siemenen hieman kohollaan oleva sivu. Kuten siemenen muutkin osat, myös selänne voi ajan myötä muuttua erittäin kovaksi. Selänteen hellävarainen poistaminen terävällä mattoveitsellä tai skalpellilla voi auttaa siementä itämään.

  • Viillä siemen auki

Viimeisenä kikkana siementen idättämiseen on leikata niihin pieni viilto itämisen edistämiseksi. Tämä ei kuitenkaan ole mikään taikatemppu mitä menestykseen tulee. Sinun tulee myös leikata siementä erittäin varovaisesti välttäen vahingoittamasta sen sisustaa. Jos vahingoitat alkiota, ei siemen tule ikinä itämään.

Muista etteivät kaikki vanhat siemenet idä, vaikka niille tekisi minkälaisia temppuja. Mikäli vain mahdollista, on siemenhankinnat syytä tehdä siten, ettei ylimääräisiä jää pyörimään nurkkiin. Tällä keinolla vältät siementen ikään liittyvät ongelmat, eivätkä tässä artikkelissa esitetyt keinot ole tarpeen.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun