Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Steven Voser Reviewed by: Mr José

Sadonkorjuuaika on epäilemättä jokaisen kasvattajan suosikkipäivä kalenterissa. Koska sadonkorjuuaika voi kuitenkin vaikuttaa suuresti kannabiksen tehoon ja vaikutuksiin, on tärkeää, että keräät budisi oikeaan aikaan.


Mistä tiedät, milloin kannabis on valmis korjattavaksi

Siemenpankit antavat usein karkean sadonkorjuupäivän arvion lajikkeilleen, mikä antaa suuntaa antavan arvion siitä, milloin voit odottaa kasviesi olevan valmiita sadonkorjuuseen. Lajikkeen genetiikka voi myös antaa sinulle jonkinlaisen käsityksen siitä, kuinka kauan kestää, että kasvisi saavuttavat kypsyyden.

Sativat kukkivat yleensä kauemmin kuin indicat, luultavasti siksi, että ne ovat peräisin lämpimiltä alueilta, joilla on pitkät kesät. Esimerkiksi Shining Silver Haze -lajikkeemme kukinta-aika on noin 11 viikkoa (jota pidetään silti lyhyenä Haze-lajikkeeksi), kun taas Special Kush 1 -lajikkeemme kukinta-aika on vain 7-8 viikkoa.

Paras tapa tietää, ovatko kasvisi valmiita sadonkorjuuseen, on kuitenkin yksinkertaisesti katsoa niitä. Kypsät kannabiskasvit kehittävät useita paljastavia merkkejä, kuten esimerkiksi:

1. Kellastuvat lehdet

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Kellastuvat lehdet ovat yleensä merkki ravinteiden puutteesta tai patogeeni-/tuholaisongelmasta kasvullisen kasvuvaiheen aikana. Kukintavaiheessa on kuitenkin hyvin normaalia, että kannabiskasvien lehdet kellastuvat. Tämä alkaa yleensä aurinkolehdistä (eli suurista, leveistä lehdistä nuppujen ja solmukohtien alapuolella) ja leviää vähitellen pienempiin lehtiin, jotka ovat lähempänä kukkia, kun kasvit kuluttavat vanhoihin lehtiin varastoituneet ravinteet ja keskittävät kaiken energiansa suurempien, painavampien budien kehittämiseen.

Terveissä, kypsyvissä kannabiskasveissa vanhemmat lehdet latvuston alaosassa alkavat kellastua ensin. Kasvien kypsyessä vanhemmat lehdet kasvin keskellä ja yläosassa seuraavat perässä ja alkavat kellastua. Jos kannabiskasvit jätetään oman onnensa nojaan, ne voivat lopulta kehittää myös keltaisia sokerilehtiä ja silmuja, kun ne lähestyvät hitaasti elinkaarensa loppua. Tätä kannattaa tietysti välttää ja korjata kasvisi, kun niiden kukat ovat vielä elinvoimaisia ja vihreitä.

Huomio: Riippuen käyttämästäsi genetiikasta, kasveillesi voi kehittyä myös vaaleanpunaisia, violetteja ja jopa syvän mustia sävyjä niiden kypsyessä. Tämä riippuu suurelta osin genetiikasta ja ympäristöolosuhteista (viileämmät lämpötilat kukinnan aikana voivat edistää kasvien violettien kukkien kehittymistä).

2. Oranssit emit

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Muistatko valkoiset karvat, joita kasvisi kukat alkoivat tuottaa kukinnan alkaessa? Nämä ovat emejä, ja ne ovat itse asiassa naaraspuolisten kannabiskasvien sukupuolielimiä, jotka on suunniteltu keräämään uroskasvien ilmaan päästämää siitepölyä. Kukkien kypsyessä emien väri muuttuu vaaleanvalkoisesta oranssiin/meripihkaan. Useimmat kasvattajat korjaavat kukkansa, kun noin 90 prosenttia kasvin emeistä on muuttunut oransseiksi, sillä THC-pitoisuuden katsotaan olevan korkeimmillaan juuri silloin.

3. Pulleat verhiöt

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Verhiöt ovat sipulimaisia rakenteita, joissa naaraspuolisen kannabiskasvin emiöt sijaitsevat. Ne ovat kannabiskasvin hartsipitoisin osa, ja sen lisäksi, että ne muodostavat kannabiskukkien rakenteen pohjan, joten ne voivat olla hyvä indikaattori kasvin kypsyydestä. Kannabiksen kukinnot nimittäin paisuvat, kun kukat kypsyvät ja jäävät hedelmöittymättä pitkiksi ajoiksi.

Kun kannabiskasvisi alkavat kukkia, voit huomata niiden kukintojen muuttuvat ajan mittaan selvästi paksummiksi. Kun ne näyttävät mukavan pulleilta ja työntävät esiin oransseja "karvoja", on aika ottaa esiin mikroskooppi ja tarkastaa kasvin trikomit, jotta voit lopullisesti päättää, onko sadonkorjuun aika jo käsillä.

4. Maitomaiset/meripihkaiset/läpikuultavat trikomit

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Paras tapa tietää ovatko kannabiskasvisi valmiita, on tarkastella niiden trikomeja mikroskoopilla tai jalokiviluupilla. Trikomit ovat hartsirauhasia, ja ne muodostavat kannabiksen kukissa olevan huurteisen, tahmean päällysteen. Yksittäiset trikomit näyttävät mikroskoopin alla yksittäisinä pieniltä lasisieniltä, helmiltä tai karvoilta. Kun kannabiskukat kypsyvät, niiden trikomit muuttuvat ensin kristallinkirkkaista maitomaisen valkoisiksi ja lopulta meripihkanvärisiksi.

Useimmat viljelijät korjaavat kukkansa, kun noin 70 prosenttia trikomeista on muuttunut maitomaisiksi tai sameiksi, mikä on merkki THC:n huipputuotannosta. 15 %:n pitäisi pysyä kirkkaana, kun taas 15 %:n pitäisi olla muuttunut maitomaisesta meripihkaiseksi.

Tällä hetkellä kerättyjen kukkien uskotaan tuottavan voimakkaamman päihdyttävän vaikutuksen, kun taas myöhemmin kerättyjen kukkien arvellaan sisältävän enemmän CBN:ää (kannabinolia) ja tuottavan siksi rentouttavamman, fyysisen vaikutuksen. Budien, joissa on enimmäkseen kirkkaita trikomeja, uskotaan olevan vähemmän voimakkaita ja niillä on selkeämpi vaikutus.

Ttichomes Colours

Miten korjata kannabiskasvit

Kun olet varmistanut, että kannabiskasvisi ovat kypsiä, on aika korjata sato! Vaikka useimmilla viljelijöillä on omat tapansa korjata sato, jotka saattavat hieman vaihdella, kuuluu kannabiksen sadonkorjuun perustoimiin vain seuraavat asiat:

  1. Elävien kasvien katkaisu
  2. Suurten aurinko- ja sokerilehtien leikkaaminen pois kukista (märkätrimmaus). Voit jättää tämän vaiheen väliin, jos haluat mieluummin leikata kukinnot kuivana.
  3. Kokonaisten kasvien tai erillisten oksien ripustaminen kuivumaan pimeään, kuivaan huoneeseen.
  4. Aurinko- ja sokerilehtien leikkaaminen pois (voit jättää tämän väliin, jos trimmasit kasvisi märkänä). Lue lisää märkä vs. kuiva trimmauksen eroista ja hyödyistä täältä.
  5. Kukintojen kypsyttäminen lasipurkissa niiden maun ja tehon parantamiseksi.
Vídeo aneu: 540076385

Paras aika korjata kannabiskasvit

Kun tiedät, miten sadonkorjuuajankohta vaikuttaa kukkiesi tehoon ja vaikutuksiin, tiedät tarkalleen, milloin leikata kasvisi, jotta varmistat, että budillasi on haluamasi vaikutukset. Muistahan, että yleisesti ottaen mitä myöhemmin korjaat budisi, sitä rentouttavampia niiden vaikutukset ovat. Jos haluat perehtyä tarkemmin siihen, kannattaako nuput korjata aikaisin vai myöhemmin kauden aikana, klikkaa tästä.

Voinko korjata härmästä kärsivät kasvin?

Härmät ovat sieniä, jotka vaikuttavat yleisesti kannabikseen ja muihin kasveihin. Nimensä mukaisesti se muodostaa valkoista, jauhomaista jauhetta kannabiksen lehdille ja nupuille. Vaikka sitä voidaan hoitaa, kun se havaitaan kasvavissa kasveissa, kaikki kannabiskukat, joissa on valkoista härmäsientä on hävitettävä. Ne sisältävät sieni-itiöitä, jotka voivat nautittuina olla erittäin haitallisia terveydelle.

Jos havaitset härmäsienen kasvukauden aikana, käsittele kasvit nopeasti hyönteismyrkkyjen ja neem-öljyn tai Propolix-sienitautien torjunta-aineen yhdistelmällä. Tutustu oppaaseen kannabiksen hometartuntojen ehkäisemisestä ja hoidosta. Löydät sieltä yksityiskohtaisen selostuksen siitä, miten torjua valkoista jauhosientä ja muita kannabiksen homeita. Muista, että useimmat kannabishomeet ovat erittäin tehokkaita tuottamaan itiöitä, joten sinun on noudatettava tarkasti artikkelimme ohjeita minimoidaksesi niiden aiheuttamat vahingot.

Jos taas havaitset härmää kukkivissa kannabiskasveissa, et voi tehdä juuri muuta kuin poistaa saastuneet kasvit sienen leviämisen estämiseksi. Vaikka jotkut kasvattajat yrittävät pelastaa ne nuput, joihin sieni ei ole näkyvästi tarttunut, emme suosittele tätä, sillä myös saastumattomat nuput sisältävät todennäköisesti sienen itiöitä.

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Milloin korjata kannabiksen siemeniä

Vaikka sinsemillan (siemenettömän) kannabiksen viljely mullisti kannabiskukkien viljelyn virkistys- ja lääkekäyttöön, kaikkia kannabiskasveja ei kasvateta niiden budien vuoksi. Kasvattajat, siemenpankit ja hampunsiementen tuottajat tarvitsevat naaraskasviensa pölytystä liiketoimintaansa varten. Ja kuten pölyttämättömät kukat, myös siemeniä varten kasvatettavat kannabiskasvit on korjattava oikeaan aikaan, jotta varmistetaan korkealaatuiset siemenet.

Muista, että pölytettyjen kannabiskukkien kypsyminen kestää kauemmin kuin pölyttämättömien kukkien. Lisäksi kannabissiemeniä korjattaessa on enemmän virhemahdollisuuksia, sillä siementen kerääminen ennen niiden kypsymistä voi vaikuttaa niiden itävyyteen. Yleisesti ottaen paras tapa testata, onko pölytetty naaraspuolinen kannabiskasvi valmis korjattavaksi, on tutkia yksi sen siemenistä. Kypsillä siemenillä on suuri, täyteläinen muoto ja tummanruskea sävy, jossa on mustia tiikeriraitoja. Ennenaikaiset siemenet sen sijaan näyttävät pienemmiltä ja ovat vaaleanvihreitä tai beigejä, eikä niissä ole raitoja.

Kuinka kerätä kannabiksen siitepölyä

Vaikka useimmat harrastajaviljelijät poistavat urospuoliset tai hermafrodiittiset kasvit, kannabiksen jalostajat arvostavat niitä niiden siitepölyn vuoksi, joka voi sisältää vahvan ja elinvoimaisen hybridiperimän. Jotta varmistat, että keräämäsi siitepöly on korkealaatuista, on tärkeää kerätä se heti, kun uroskasvi avaa siitepölypussinsa. Tämä tapahtuu yleensä muutama viikko sen jälkeen, kun uroskasvit ovat alkaneet kukkia. Helpoin tapa kerätä siitepölyä on poistaa kokonaisia uroskukkia ja kuivattaa ne suljetussa astiassa useiden päivien ajan. Kuivatut kukat voidaan sitten ravistella tiheäsilmäisen seulan päällä siitepölyn erottamiseksi kasvin aineksista. Siitepölyn varastoimiseksi, säilyttämiseksi ja erityisesti kosteudelta suojaamiseksi monet kasvattajat sekoittavat siitepölynsä jauhoihin.

Mitä tapahtuu, jos et kerää kannabista?

Jos kannabiskasvit jätetään korjaamatta, ne yleensä suorittavat elinkaarensa loppuun ja kuihtuvat pois. Luonnossa näin tapahtuessa pölyttyneen naaraspuolisen kasvin siemenet vapautuisivat ilmaan ja maahan, mikä tasoittaa tietä tulevalle kannabiskasvisukupolvelle. Lisäksi kannabiskasveilla on synnynnäinen halu lisääntyä. Kun ne eivät saa hedelmöittymistä urospuolisesta siitepölystä, tietyt kasvit kokevat kohonneita stressitasoja, mikä voi johtaa hermafroditismiin. Tämä on tila, jossa kasvit tuottavat urospuolisia kukkia epätoivoisena yrityksenä itsepölyttää itsensä. Jos tämä yritys onnistuu, se johtaa huonompien kukintojen muodostumiseen, jotka sisältävät suuren määrän siemeniä. Tämä prosessi tunnetaan englanninkielisellä termillä "rodelization".

Ei muuta kuin sadonkorjuuseen!

Nyt kun tiedät, miten korjata tehokkaasti kannabiksen kukintoja, siemeniä ja siitepölyä, on aika palata puutarhaan. Pidä tämä artikkeli kätevästi käsillä, jotta voit tunnistaa kypsät kannabiskukat ja korjata nuput oikeaan aikaan varmistaaksesi, että niiden teho ja vaikutukset ovat haluamasi. Muista myös merkitä blogiimme kirjanmerkkeihin lisää kannabiksen kasvatusvinkkejä.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37752 arvosteluun