Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter


Autoflower-lajikkeet tunnetaan helppona vaihtoehtona kannabiksen kasvatuksessa. Niiden sitkeä luonto, nopea kasvu ja kyky kukkia ilman valojakson muutosta tekevät niistä erinomaisen valinnan sekä aloitteleville että edistyneille kasvattajille. Nämä sopeutuvat lajikkeet vaativat usein vain vähän huoltoa ja antavat runsaasti marginaalia virheille, mutta optimaalista satoa ja budien laatua tavoiteltaessa on kuitenkin varmistettava muutama yksityiskohta. Yksi tällainen tekijä on riittävän laadukas kasvualusta.

Autoflowerit sisältävät genetiikkaa Cannabis ruderalis -alalajista, joka on kehittynyt ja sopeutunut pohjoisen pallonpuoliskon äärimmäisiin sää- ja valosykleihin. Tällaiset sopeutumat ja autoflower-lajikkeiden sitkeys tarkoittavat, että ne eivät ole liian nirsoja maaperän suhteen. Jotta ne kuitenkin saavuttaisivat todellisen potentiaalinsa, on kuitenkin syytä käyttää optimaalista multaseosta.

Kevyt ja ilmava maaperä

Autoflower-lajikkeet suosivat kevyttä ja ilmavaa maaperää, jossa on vähemmän ravinteita kuin valojaksoriippuvaisten lajikkeiden mullassa. Kannabikselle on parasta ostaa erityistä kevytmultaa (esim. Lightmix) tai tehdä oma multasekoitus, eikä ostaa valmista puutarhamultaa tavallisista puutarhamyymälöistä, sillä niissä voi olla liikaa ravinteita, kuten typpeä.

Raskas ruukkumulta rasittaa autoflower-lajikkeita ja estää niiden juuria saamasta riittävästi ilmaa. Juurten voi myös olla vaikea tunkeutua ja kasvaa raskaan kasvualustan läpi.

Tämä perusresepti tarjoaa mullaseoksen, joka sisältää riittävästi ravinteita sekä materiaaleja, jotka auttavat parantamaan mullan ilmavuutta.

  • 3 osaa turvesammalta
  • 3 osaa kompostia
The Best Soil For Growing Autoflowering Cannabis
  • 2 osaa esikostutettua perliittiä
  • 1 osa esikostutettua vermikuliittia
The Best Soil For Growing Autoflowering Cannabis

Go Easy On The Fertiliser

Varovasti lannoitteiden kanssa

Autoflower-lajikkeet ovat yleensä matalakasvuisia ja kompakteja. Tämä on geneettinen ominaisuus, joka on peräisin ruderalis-alalajista. Tämä ominaisuus yhdessä niiden nopean kasvuajan kanssa tarkoittaa, etteivät autoflowerit tarvitse juurikaan lisäravinteita.

Useimmat autot pysyvät kasvuvaiheessa vain lyhyen aikaa, joten ne eivät tarvitse valtavia määriä kasvuravinteita, kuten typpeä. Liiallinen ravinnekuorma voi itse asiassa polttaa autoflower-kannabiksesi, joten ruoki niitä varovaisesti.

Taimivaiheessa autoflowerit eivät tarvitse ravinteita. Kasvattaja voi aloittaa ravinteiden annostelun noin kahden viikon kuluttua kasvusta, mutta sen tulisi tapahtua kevyesti, jotta sato ei vahingoitu.

Myöskään kukintavaiheessa autoflower-lajikkeet eivät tarvitse suuria määriä lisäravinteita. Kukitusravinteita ja -boostereita voidaan silti käyttää, mutta mieluummin vähemmän on enemmän -lähestymistavalla. Pidä kasviasi tarkasti silmällä ja käytä vain silloin, kun katsot sen tarpeelliseksi.

Maaperän pH

Aineiden happamuuden tai emäksisyyden kuvailemiseen käytetään pH-asteikkoa. Asteikossa on 14 lukemaa, joista 7 on neutraali, numerot alle 7 ovat happamia ja numerot yli 7 ovat emäksisiä. Maaperän pH-arvo voi vaihdella, ja eri kasvit viihtyvät erilaisissa ympäristöissä. Autoflowerit ovat samanlaisia kuin valoriippuvaiset lajikkeet siinä mielessä, että ne suosivat lievästi hapanta maaperää.

Viljelijöiden olisi pyrittävä pitämään maaperänsä pH-arvo optimaalisella tasolla välillä 6,0-6,5:n. Multaa ostaessasi on varmistettava, että tuote on happamuudeltaan sopiva. Jos sinun on säädettävä maaperäsi pH-arvoa, on saatavilla lukuisia tuotteita, joilla tämä voidaan saavuttaa.

PH Soil Cannabis

Mikro-organismit

Multa, jossa autoflowering-kasvisi kasvavat, ei ole pelkkä kasvualusta, jossa juuret istuvat tukien kasvin kasvua, vaan se on paljon muutakin. Maaperä on monimuotoinen ja kukoistava elämän verkosto, johon kuuluu niin symbioottisia eliöitä kuin tuholaisiakin.

Viljelitpä kasviasi sitten sisätiloissa kasvihuoneessa tai kasvatusteltassa, ulkona kasvihuoneessa tai kukkapenkissä, voidaan kasvualustaa täydentää hyödyllisillä mikro-organismeilla.

Kuten kaikki viljelijät - ja erityisesti ulkokasvattajat tietävät -, on tuholaisia paljon, ja niillä on kyltymätön kiinnostus tuoreisiin kannabiksen lehtiin, juuriin, varsiin ja kukkiin. Näitä tuholaisia on monenlaisia, ja monet niistä asuvat maaperässä. Loissukkulamadot voivat olla ongelma, sillä ne syövät kannabiksen juuria sekä sisä- että ulkopuolelta.

Viljelijät voivat täydentää maaperäänsä saalistavia sukkulamatoja, jotka syövät näitä tunkeutujia ja vähentävät niiden määrää juurakossa.

Toinen autoflower-lajikkeiden kasvualustalle hyödyllinen mikro-organismi ovat mykorritsasienet. Tällaiset sienet muodostavat symbioottisen suhteen kasvien juurien kanssa. Kannabiskasvien juuret erittävät maaperään erilaisia eritteitä, kuten sokereita. Hyödylliset sienisymbiootit kiinnittyvät juuriin ja syövät näitä sokereita. Vastineeksi ne toimivat juuriston jatkeena ulottuen suuremmalle pinta-alalle kuin mihin kasvi yksinään pystyisi, ja tuovat ravinteita sen saataville kauempaa.

Sen lisäksi, että mykorritsasienet auttavat kasveja saamaan ravinteita maaperästä, ne voivat myös auttaa vangitsemaan ja tappamaan loissukkulamatojen tapaisia tuholaisia.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37800 arvosteluun