Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Steven Voser

Korjaa kannabiksen taimien venyminen ja estä sen toistuminen.


Aivan kuten ihmisvauvat, myös kannabiksen taimet ovat erittäin hauraita ja tarvitsevat runsaasti hellästi rakastavaa hoitoa kukoistukseensa. Valitettavasti monet viljelijät törmäävät samaan ongelmaan kannabiskasviensa elämän alkuvaiheessa; heidän taimensa kasvattavat pitkiä, venyviä ja heikkoja varsia. Tämä puolestaan voi johtaa moniin ongelmiin, jotka saattavat satosi vaaraan ja voivat tuottaa ala-arvoisia tuloksia.

Kerromme alla kuinka estää ja korjata kannabiksen taimien venymisen.

Tarkastelussa taimivaihe

Siemenet ovat kuin pieniä geneettisiä aikakapselipommeja. Niillä on vain yksi tehtävä, ja ne saavat vain yhden mahdollisuuden onnistua siinä. Ne ovat luonnostaan ohjelmoituja selviytymään. Siemen sisältää itsessään aivan kaiken, mitä tuleva kasvi tarvitsee päästäkseen alkuun. Kun siemen aktivoituu kosteuden ja pimeyden vaikutuksesta, se alkaa itää, ja tämän prosessin lähdettyä käyntiin ei ole enää paluuta takaisin.

Taimi ei tarvitse mitään ravintoa elämänsä ensimmäisinä päivinä. Se sisältää luonnostaan kaikki olennaiset ravintoaineet, joita se tarvitsee. Niiden avulla taimi kykenee vakiinnuttamaan asemansa kasvuympäristössään.

Optimaalisissa olosuhteissa siemenkuori kuori halkeaa, ja siitä ponnahtaa ulos alkeisjuuri, joka kaivautuu välittömästi syvemmälle etsimään vettä. Pian tämän voitkin nähdä, kuinka verso kohoaa esiin mullasta, levittää ensimmäiset sirkkalehtensä (cotyledonit), ja alkaa kehittää ensimmäisiä oikeita lehtiä. Lehdillä on yhtä tärkeä tehtävä kuin alkeisjuurella, mutta ne etsivät toista ravinnonlähdettä - valoa. Kirjaimellisesti sanottuna kasvi käyttää valoa prosessoidakseen ne rakennusaineet, mitä se nostaa maaperästä.

How to Prevent and Fix Stretching in Cannabis Seedlings

Parhaat valo-olosuhteet kannabiksen taimille

Terveiden taimien kasvattamiseksi on tärkeää antaa niille oikea määrä ja tyyppi valoa heti, kun ne puhkeavat kuorestaan. Kannabiksen taimet haluavat saada noin 16 tuntia valoa päivässä 375 lumenin ja 4000 luxin voimakkuudella.

Näiden vaatimusten täyttämiseksi suosittelemme käyttämään yhtä 12 W:n CFL-lamppua 1-2 taimea kohti. Pidä lamppu 5-7,5 cm (2-3 tuuman) päässä taimien yläosasta ja seuraa niiden kasvua huolellisesti varmistaen, etteivät kasvit pääse kosketuksiin lamppujen kanssa.

Taimien kasvattaminen valaisimissa, joissa on paljon punasävyistä valoa, voi aiheuttaa taimien venymistä. Sininen valo sen sijaan auttaa pitämään nivelvälit mahdollisimman pieninä ja kannustaa kasveja kasvamaan mukavan tukeviksi heti alusta alkaen.

Mikä aiheuttaa epänormaalia venymistä?

Epänormaali venyminen taimivaiheessa on merkki stressistä. Ylivoimaisesti yleisin tilanne, joka aiheuttaa taimien venymistä ja kaatumista, on valon puute.

Samalla tavalla kuin pääjuuret kaivavat vettä ja ravinteita, venyy kasvin yläosa voimakkaasti, jos se ei saa riittävästi valoa. Se on selviytymismekanismi, jossa kasvi käyttää kaiken varastoidun energiansa noustakseen kilpailevan kasvillisuuden yläpuolelle. Sisäkasvatuksessa kilpailua ei ole, mutta taimi toimii geeniensä määräämällä tavalla. Esimerkiksi ruukun jättäminen ikkunalaudan alle varjoon käynnistää todennäköisesti tämän käyttäytymisen. Asiat voivat muuttua vielä dramaattisemmiksi keinovalossa.

Tämä voi tuntua hieman hämmentävältä uusista sisäkasvattajista, sillä he saattavat luulla, että he tarjoavat kasveilleen enemmän kuin tarpeeksi valoa. Ota kuitenkin huomioon seuraavat seikat: Jos 200 W:n metallihalidilamppu (MH) sijoitetaan suhteellisen kauas ruukusta, se ei ole yhtä tehokas kuin 20 W:n CFL-lamppu, joka on sijoitettu muutaman sentin päähän lehtien pinnasta. Vaikka CFL-lamput ovat paljon heikompia kuin MH-lamput, valon voimakkuus laskee merkittävästi sitä mukaa kun kasvien etäisyys valonlähteestä kasvaa.

Lisäksi taimilla on hyvin pienet ja harvat lehdet. Valon absorboimiseen käytettävissä oleva kokonaispinta-ala on hyvin pieni. Näin ollen 200 W:n lamppu säteilee periaatteessa hyvin laajalle alueelle, mutta taimi voi käyttää siitä vain minimaalisen pienen osan. Aivan kasvin yläpuolelle sijoitettu pienloistelamppu sen sijaan pystyy antamaan suurimman osan sen 20W:n tehosta.

How to Prevent and Fix Stretching in Cannabis Seedlings

Muita mahdollisia syitä kannabiksen taimien venymiselle

Valon puutteen lisäksi on olemassa kourallinen muita tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa kannabiksen taimiesi venymistä. Yksi yleinen syy pitkulaisille taimille on maaperän heikko ravinnepitoisuus.

Tarkemmin sanottuna kannabiksen taimet hyötyvät nitraatista peräisin olevasta typestä. Toisin kuin ammoniakkityppi, nitraattityppi on kasveille paljon helpommin imeytyvää, ja se saa aikaan lyhyemmän ja puskaisemman kasvuston. Jos taimesi venyvät ihanteellisista valo-olosuhteista huolimatta, suosittelemme lämpimästi maaperän ja lannoitteiden ammoniakkityppipitoisuuden tarkistamista.

Toinen syy pitkävartisiin taimiin on kuumuus.

Vaikka kannabiksen taimet pitävät lämpimistä ja kosteista olosuhteista, liika lämpö voi aiheuttaa sen, että kasvin lehdet kasvavat hitaammin kuin sen varsi, mikä johtaa pitkävartiseen, venyvään kasvuun. Taimien terveen kasvun edistämiseksi suosittelemme pitämään kasvihuoneen tai taimihautomon lämpötilan 19-20 °C:ssa päivällä ja noin 13 °C:ssa yöllä.

Lopuksi, kannabiksen taimet voivat myös venyä, jos ne saavat liikaa tai liian vähän valoa päivässä.

Jotkut kasvattajat pitävät taimensa alle 24 tunnin valon päivässä, mutta me suosittelemme 16 tunnin valon pitämistä. Taimet ovat hauraita, ja jos niille annetaan liikaa valoa, se voi aiheuttaa stressiä ja venymistä. Muista, että nuo pimeät tunnit ovat yhtä tärkeitä, jotta taimet voivat kehittää terveitä juuria ja hengittää.

Miten pitää kannabiksen taimet venymästä ja kaatumasta

Venyvät kannabiksen taimet voivat olla hankalia käsitellä ja istuttaa. Niiden varret voivat olla hyvin hauraita, ja kun ne alkavat vegeytyä, niiden lehdet voivat olla epäkeskoja sen oudon venymisen vuoksi, jonka ne kokivat taimina.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suosittelemme, että istutat venyvät taimet syvemmälle maaperään, korjaat valaistusta ja tarkistat maaperän ja/tai lannoitteiden typpipitoisuuden (kuten edellä mainittiin). Kun olet varma, että olet luonut taimillesi oikean ympäristön, laita ne takaisin valojen alle ja seuraa niiden kasvua. Ajan myötä hautautuneen ylikasvaneen varren pitäisi versoa juuria.

Jos mahdollista, kannattaa harkita taimien kasvattamista ulkona suorassa auringonvalossa. Luontoäitiä ei yksinkertaisesti voita mikään, ja suorassa auringonvalossa kasvavat taimet kasvattavat terveitä, vahvoja varsia, joiden nivelvälit ovat lyhyitä. Kun taimet ovat kehittäneet 2-3 kypsiä lehtiä, voit siirtää ne sisätiloihin ja pitää valot oikealla korkeudella, jotta ne lopettavat venymisen.

Jos joudut kasvattamaan taimia sisätiloissa, käytä edellä kuvattua tapaa varmistaaksesi, että ne saavat riittävästi suoraa valoa oikealla intensiteetillä.

Pian sinun pitäisi huomata taimiesi kehittyvän terveempään kasvuun. Lyhyet nivelvälit ja kompaktit, vihreät lehdet ovat kaikki merkkejä siitä, että taimesi kasvavat täydellisesti.

Huomio: Jotkut viljelijät yrittävät sitoa venyvät taimet paaluun. Emme suosittele tätä menetelmää, sillä se ei tee mitään heikolle, ylikasvaneelle varrelle tai vaikeuksille, joita se aiheuttaa kasvun myöhemmässä vaiheessa.

How to Prevent and Fix Stretching in Cannabis Seedlings

Kannabiksen taimikasvuston harventaminen venymisen estämiseksi

Harvennus on yleinen viljelytekniikka, joka usein unohdetaan kannabiksen kasvattajien keskuudessa. Kuten nimestä voi päätellä, harvennuksessa on kyse kasvien välisen kilpailun vähentämisestä "harventamalla" populaatiota.

Kannabiskasvit kasvavat hyvin nopeasti ja kilpailevat luonnollisesti keskenään tilasta, valosta ja ravinteista. Vaikka sinulle on ehkä opetettu, että useammat kasvit johtavat luonnollisesti suurempiin ja parempiin satoihin, se ei välttämättä pidä paikkaansa. Itse asiassa monet kokeneet viljelijät valitsevat heikoimpien taimien karsimisen ja kasvattavat vain niitä kasveja, joiden kasvu on terveintä. Näin he keskittävät ponnistelunsa kasveihin, jotka todennäköisimmin tuottavat parhaat sadot.

Harvennus auttaa kasvattajia myös säilyttämään tasaisen latvuston koko kasvihuoneessa, mikä tehostaa rajallisen valon ja tilan käyttöä. Lopuksi harvennus voi auttaa sinua välttämään tuholaisia ja patogeenejä, koska niiden todennäköisyys kasvaa ahtaassa kasvatustilassa.

Kun haluat harventaa kasveja, pidä taimia tarkkaan silmällä 1-2 ensimmäisen elinviikon ajan ja pidä vain ne yksilöt, jotka osoittavat terveintä, elinvoimaisinta ja nopeinta kasvua.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37800 arvosteluun