Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter Reviewed by: Mr José

Kotikasvattajan opas parhaaseen mahdolliseen kannabismultaan.


Kannabista kasvatettaessa on ensiarvoisen tärkeää valita tarkoitukseen sopiva multa. Valitettavasti tämä tehtävä ei ole aina erityisen helppo toteutettava. Kannabikselle tarkoitettujen, halpojen yleismultien ja esilannoitettujen ehdokkaiden seassa luoviessa pelkkä vaihtoehtojen runsas määrä saattaa saada valinnan tekemisen tuntumaan vaikealta. Entä jos haluat tehdä itse oman kasvatusmullan lähtien nollasta liikkeelle?

Tutustutaanpa siis parhaiten kannabikselle sopivaan multaan ja vaadittaviin ominaisuuksiin.

Video id: 810864477

Minkälainen Multa Sopii Parhaiten Kannabikselle?

Kaikki mullat eivät sovi kannabiksen kasvatukseen, eivätkä kaikki kannabislajikkeet kasva parhaiten yhdessä ja samassa multalaadussa. Optimaalisen kasvualustan ominaisuudet riippuvat kasvattamasi kannabiksen laadusta, paikallisesta ilmastosta, kasvatatko kotona ja luonnossa ja niin edelleen.

Näiden tekijöiden lisäksi hyvillä kannabismullilla on kuitenkin myös yhteisiä tekijöitä, joten käydäänpä ne läpi aivan ensiksi:

Rakenne
Kannabis suosii kevyttä ja ilmavaa rakennetta. Nämä edistävät juuriston kehittymistä ja varmistavat riittävän happimäärän pääsyn juuristolle optimaalisen kasvun ja terveyden tueksi.

Vedenläpäisevyys
Hyvän kannabismullan tunnistaa sen hyvästä vedenläpäisevyydestä. Kastellessasi kasvejasi vesi ei saisi muodostaa lammikoita mullan pinnalle. Huonon läpäisykyvyn omaava multa voi sairastuttaa kasvisi ja johtaa pieniin satoihin tai jopa kasvin kuolemaan.

Vedenpidätyskyky
Vedenläpäisykyvyn ohella mullan kyky pidättää hyvin vettä on erittäin tärkeä ominaisuus. Hyvä kannabismulta omaa optimaalisen tasapainon vedenläpäisy ja vedenpidätyskyvyn välillä.

pH-arvo
pH on kemiallinen asteikko, joka kertoo miten hapanta tai emäksistä jokin aine on. Tämä on tärkeää, sillä kannabiksen optimaalisen kasvun edellyttämä pH-arvon haarukka on varsin pieni. Hyvä kannabismulta omaa noin 6 pH-arvon ja sopiva haarukka on 5,8–6,3 luokkaa, mutta jos tästä liikutaan liikaa suuntaan tai toiseen, rupeavat sato-odotukset tippumaan. Jos pH on liian pahasti pielessä, johtaa se kasvin kuolemaan.

Ravinteet
Kannabismullan tulee sisältää ravinteita, jotta kasvi voi kasvaa. Käytännössä kaikkiin markkinoilla oleviin multiin on kuitenkin lisätty ravinteita valmistusvaiheessa. Sinun täytyy kuitenkin muistaa, että ravinteiden määrät ovat sellaisia, että ne on luultavasti käytetty kokonaisuudessaan noin 3–4 viikossa. Kukittamisen aloitukseen tultaessa ovat siis multaan lisätyt ravinnevarastot mitä luultavimmin käytetty. Sinun tulisi aloittaa ravinteiden lisääminen viimeistään tässä kohtaa.

Jos ajatuksesi on kasvattaa ravinteita lisäämättä, tulee sinun varmistaa mullan sisältävän riittävästi orgaanisia aineita kuten humusta, kompostia, madonlantaa, lepakon guanoa ja vastaavia aineksia. Mullan mikro-organismit hajottavat ja muokkaavat näiden aineiden sisältämät ravinteet muotoon, jossa ne ovat kasviesi saatavilla.
Step 1

Laadukkaan Kannabismullan Ominaisuuksia

Jos päädyt käyttämään kasvualustana grow shopeissa myytäviä kannabiksen kasvattamiseen tarkoitettuja multaseoksia, on näiden arvot jo ennalta säädetty sopivalle tasolle. Jos sen sijaan haluat kasvattaa luomua, muuttuu asianlaita. Maalajit voidaan jakaa rakenteen mukaan neljään eri kategoriaan: hiekka, hiesu, hieta ja savi. Useimmat multatyypit ovat kuitenkin sekoitus useammasta eri maalajista.

Multa voi koostua esimerkiksi hiesun ja saven tai hiukeen ja hiekan yhdistelmistä.

Hiekka

Hiekkainen maa on rakenteeltaan karkeaa ja sillä on hyvä vedenläpäisevyys. Tämä tarkoittaa sitä, että kasteltaessa esimerkiksi typpi huuhtoutuu nopeasti sen läpi. Hiekkainen maaperä on helppoa työstettävää ja se on toimiva vaihtoehto kannabiksen kasvattamiseen.

  • Karkea rakenne
  • Alhainen pH
  • Hyödyt: hyvä läpäisevyys, ilmavana pysyvä rakenne, hyvä happitaso, helppo työstettävä
  • Haitat: huono pidätyskyky, vaatii tiheää kastelua

Hiesu

Hiesu on keskikarkea hiekkainen savimaalaji, jossa on paljon mineraaleja ja orgaanista ainetta. Se pidättää hyvin vettä ja sillä on myös riittävä vedenläpäisykyky. Hiesu on helppoa työstettävää. Sen sisältämät mineraalit ja orgaaninen aines tekee siitä yhden tuotteliaimmista maaperätyypeistä.

  • Keskikarkea
  • Hyödyt: sisältää mineraaleja ja ravinteita, pidättää hyvin vettä
  • Haitat: kelvollinen vedenläpäisykyky

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37752 arvosteluun