Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter

Miten korjata kuivat ja rapeat kannabiksen lehdet.


Terveet ja elinvoimaiset kannabiskasvit hallitsevat sosiaalisen median viestivirtoja. Näiden hyvinvoivien kasvien kiinteät, tummanvihreät, vahamaisen kiiltävät aurinkolehdet työntyvät ulos vankoista ja tukevista varsista. Jokainen kasvattaja tavoittelee kasveja, jotka näyttävät näin terveiltä. Asiat eivät kuitenkaan aina mene suunnitelmien mukaan.

Oletko koskaan kävellyt kasvatustilaasi ja nähnyt kuivia, rapeita lehtiä, jotka sinnittelevät nippa nappa hengissä? Näky on masentava ja kaukana Instagramissa kuvatuista rehevistä lehdistä. Jos lehdet näyttävät hieman kärsineiltä, tutustu alla olevaan oppaaseen. Siinä käsitellään kaikki mahdolliset syyt, jotka voivat aiheuttaa tämän tilan, ja kerrotaan vinkkejä asiantilan korjaamiseen.

Cómo evitar y tratar las hojas de marihuana secas y quebradizas

Mikä tekee kannabiksen lehdistä kuivia ja rapeita?

Jokaisen kannabiksen kasvattajan sisällä asuu ongelmanratkaisija. Suuri osa matkasta kohti terveitä budeja sisältävää sadonkorjuuta sisältää väistämättä myös melkoisen määrän ongelmanratkaisua matkan varrella, syiden vaihdellessa ravinnepuutoksista tuholaisten invaasioihin. Kuivat ja rapeat lehdet ovat yksi näistä mahdollisista ongelmista. Tämä ilmiö syntyy, kun kasvit menettävät kosteutensa, käpristyvät ja tuntuvat haurailta ja rapeilta. Tämä voi johtua lukuisista ympäristötekijöistä - ravinneongelmat, liiallinen veden määrä ja liiallinen lämpö ovat vain muutamia yleisiä syyllisiä.

Onneksi kaikkiin näihin tekijöihin on kuitenkin olemassa ratkaisuja. Alla olevasta oppaasta opit, mitkä tekijät aiheuttavat kannabiksen lehtien kuivumista ja mitä voit tehdä pelastaaksesi kasvisi.

Vanhuus

Kannabiskasvit eivät pysy ikuisesti nuorina. Kuivia ja rapeita lehtiä esiintyy luonnostaan kasvin elinkaaren loppupuolella. Myöhäisen kukintavaiheen aikana kasvit suuntaavat suurimman osan resursseistaan hartsipitoisten budien muodostamiseen, ja tässä vaiheessa aurinkolehdet alkavat kuivua ja menettää väriään.

Vanhuus vaikuttaa suurimmaksi osaksi alempiin lehtiin, mutta myös ylempänä olevat lehdet saattavat alkaa menettää kosteuttaan ja vehreyttä. Jos kasvisi ovat muuten terveitä, tuholaisvapaita ja nauttivat ihanteellisista lämpötiloista, on mahdollista, että kyse on vain kasvin ikääntymisestä.

Aurinkolehdet näyttävät erityisen kuivilta ja haurailta huuhtelun aikana - noin kaksi viikkoa ennen sadonkorjuuta tapahtuva ruokinnan rajoittaminen kukintojen maun ja poltettavuuden parantamiseksi. Keskeisten ravintoaineiden tarkoituksellinen puutos vaikuttaa lehtiin ja aiheuttaa lopulta aurinkolehtien irtoamiseen.

Vejez

Ratkaisu

Ilmiö on luonnollinen, eli sinulla ei ole syytä huoleen. Anna luonnon toimia omalla tavallaan. Ota puhtaat oksasakset ja poista kuivuneet ja kuolevat lehdet, jotta latvuston ilmanvaihto paranee ja kasvit siistiytyvät esteettisesti.

Ravinneongelmat

Kannabiskasvit tarvitsevat tasapainoisesti keskeisiä ravinteita selviytyäkseen ja kukoistakseen. Näillä luonnollisilla yhdisteillä on elintärkeitä rooleja kannabiksen fysiologiassa, fotosynteesin avustamisesta kudosten kasvuun ja kukinnan helpottamiseen.

Kasvit tarvitsevat kahta keskeistä ravinneryhmää: makroravinteita ja mikroravinteita. Nimensä mukaisesti kasvit tarvitsevat ensin mainittuja suurempia määriä ja jälkimmäisiä pienempiä määriä. Useimmat viljelijät onnistuvat antamaan kasveilleen riittävästi ravinteita joko korkealaatuisen kompostin tai lisäravinteiden avulla.

Tästä huolimatta kasveilla voi silti esiintyä puutosoireita pH:n vaihtelun vuoksi. Jos kasvualustan pH-arvo laskee tai nousee liian korkeaksi, menettävät kasvit kykynsä imeä siitä ravinteita. Raudan ja magnesiumin kaltaiset molekyylit ovat tärkeitä klorofyllin muodostumiselle ja entsyymisynteesille. Näiden puutos voivat aiheuttaa rapeita ja kuivia lehtiä.

Myös ravinteiden ylijäämä voi aiheuttaa kuivia ja vaurioituneita viuhkanlehtiä. Liiallinen typpi voi polttaa juuria, jolloin aurinkolehdistä tulee tummanvihreitä ja rapeita.

Problemas nutricionales

Ratkaisu

Säädä kasvualustasi pH-arvoa terveen tasapainon palauttamiseksi. Mullassa kasvatettu kannabis viihtyy pH:n ollessa 6,0-7,0 välillä, ja vesiviljelykasvit taas suosivat 5,5-6,5 pH:ta. Käytä pH-testeriä maaperäsi tilan määrittämiseen. Yritä ensin huuhdella kasvualusta pH-tasapainoisella vedellä ja testaa kasvualusta uudelleen. Jos pH-taso on edelleen epätasainen, käytä pH-korjaustuotteita, joita on saatavana mistä tahansa kasvatusliikkeestä.

Harkitse myös mykorritsasienten lisäämistä maaperääsi. Nämä hyödylliset sienet muodostavat molempia osapuolia hyödyttävän suhteen kasvien juurien kanssa ja auttavat niitä kaivamaan ravinteita sokereita vastaan.

Ylikastelu

Ei ole mikään salaisuus, että kannabis tarvitsee vettä selviytyäkseen. Kasvit käyttävät tätä arvokasta resurssia fotosynteesin aikana, ravinteiden kuljettamiseen ja pitääkseen itsensä turpeina ja vahvoina. Kuten kaikesta muustakin, on liiasta vedestä kuitenkin enemmän haittaa kuin hyötyä.

Ylikastelu tapahtuu yleensä silloin, kun aloittelevat viljelijät huolehtivat liikaa kasveistaan - he näkevät vilauksen kuivaa multaa ja alkavat panikoida. Jatkuva vedensaanti tarkoittaa, että neste alkaa kerääntyä maaperään. Kun kasvit ottavat liikaa vettä, lehtien solut pullistuvat ja lopulta repeytyvät. Tämä saa aikaan lehtien kärkien kuoriutumisen ja rapean yleisilmeen. Puhumattakaan siitä, että liiallinen vesi luo oivan kasvualustan haitallisille sienille ja huuhtoo arvokkaita ravinteita maaperästä.

Riego excesivo

Ratkaisu

Kastele kasveja fiksusti. Lievä kuivuus maaperässä on itse asiassa hyvä asia. Nyrkkisääntönä on kastella kasvit uudelleen vasta sitten, kun ylimmät viisi senttimetriä ovat kuivia. Jotta pysyt paremmin kärryillä, punnitse ruukkusi, kun ne ovat kuivia, ja uudelleen kastelun jälkeen. Sitten vain odotat, että ruukkujen paino tippuu lähellä niiden kuivapainoa, ennen uutta kastelua.

Tuholaiset ja sienet

Ihmiset eivät ole ainoita maanpäällisiä olentoja, jotka pitävät ruukuista ja niiden sisällöstä. Monet eri mikrobilajit, hyönteiset ja homeet nauttivat tuoreiden kannabiskasvien mausta. Kirvat, toukat ja etanat syövät mielellään kannabiksen lehtiä, ja kasvien parasiittiset sukkulamadot pitävät juurten mausta. Sienet asettuvat melkein minne tahansa kasvissa, kunhan se tarjoaa niille niiden suosimat olosuhteet - lämpöä ja kosteutta.

Kannabiskasvit kestävät jonkin verran tuholaisten aiheuttamia vahinkoja, ja muutamien hyönteisten esiintyminen kertoo puutarhan vahvasta biologisesta monimuotoisuudesta. Pitkäkestoiset ja voimakkaat tuholaisinvaasiot voivat kuitenkin aiheuttaa niin paljon stressiä, että seurauksena voi olla kuivia ja rapeita lehtiä.

Plagas y hongos

Ratkaisu

Suojaa kasvisi! Eri lajit vaativat erilaisia taktiikoita. Käytä saalistushyönteisiä, kuten leppäkerttuja, loisampiaisia ja rukoilijasirkkoja, pitämään tuholaislajit loitolla. Toiseksi puolustuslinjaksi voit kylvää kauden alkupuolella kumppanuuskasveja, kuten tilliä, basilikaa, auringonkukkaa ja laventelia. Ne auttavat karkottamaan ja harhauttamaan haitallisia hyönteisiä.

Epäiletkö juurien olevan hyökkäyksen kohteena? Rokota maaperääsi mykorritsasienillä; niiden hienot säikeet - sienirihmastot - sitovat ja vangitsevat juuria nakertavia sukkulamatoja. Entä ärsyttävä home? Yksinkertaista. Pidä kasvien ilmanvaihto kunnossa tuulettimien tai luonnollisen tuulen avulla. Vältä maan ylikastelua ja peitä kasvusto suojaten sitä sadekuuroilta kukinnan aikana.

Liiallinen kuumuus

Lämmöllä on taipumus tehdä asioista rapeita: pekonista, paahtoleivästä, jopa ihostamme liian pitkän rannalla oleskelun jälkeen. Jos jätät kannabiskasvisi alttiiksi paahtavalle auringolle kasvihuoneessa tai puutarhassa, myös niiden aurinkolehdet saavat osansa tästä ilmiöstä. Voimakas kuumuus saa lehdet menettämään kosteutta, kuivumaan ja kuihtumaan.

Calor excesivo

Ratkaisu

Jos kasvatat ulkona erityisen kuumalla alueella, varaudu puolustamaan kasviasi helleaallolta. Pidä varjoainekangasta ja muutamia paaluja käsillä ja rakenna tarvittaessa suojaa, jos aurinko paahtaa kovaa liian pitkään.

Jos kasvihuoneestasi tulee sietämättömän kuuma, laske lämpötilaa tuulettimien ja ilmastoinnin avulla. Voit jopa käyttää poistoilmapuhaltimeen kytkettyä anturia ja ohjainta tämän toiminnon automatisoimiseksi.

Valopoltto

Toinen kasvien elämän peruspilari, valo antaa kannabiskasveille mahdollisuuden luoda omaa energiaansa. Ilman valoa et tule koskaan saamaan kannabiksen kukintoja. Liika valo kuitenkin polttaa kasvin yläosia, jolloin lehdet rapistuvat ja voi jopa tuhota korkeimmalla sijaitsevat varret budeineen. Jos annat latvuston kasvaa liian korkeaksi, on odotettavissa värimuutoksia, kuivumista ja heikompi sato.

Quemaduras por luz

Ratkaisu

Seuraa sisäkasvustoa tarkasti. Siirrä kasvatusvaloa ylöspäin, kun kasvisi jatkaa kasvuaan ylöspäin. Jos tilasi on rajallinen, käytä LST- ja ScrOG-tekniikoita pitämään latvusto lähempänä maanpintaa ilman, että tuotto kärsii.

LED-valot ovat yhä suositumpia kannabiksen kasvattajien keskuudessa. Sen lisäksi, että nämä valot ovat halvempia käyttää, ne säteilevät vähemmän lämpöä ja antavat enemmän marginaalia virheille, jos kasvit kasvavat hieman hallitsemattomasti.

Kuivien, rapeiden lehtien hoitaminen kannabiskasveissa

Jos huomaat aurinkolehtien muuttuvan rapeiksi ja kuiviksi, älä hätäänny! Tartu ongelmaan rauhallisin mielin ja muista kaikki, mitä olet juuri oppinut. Tutustu uudelleen oppaaseemme, tunnista ongelma ja käytä oikeaa hoitokeinoa. Jos toimit tehokkaasti, voit pelastat kasvisi, ratkaista puutarhapulman ja sinusta tulee vielä samalla parempi kasvattaja!

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun