By Luke Sumpter

Kattava opas kannabislajikkeiden vaikutuksiin ja makuun

Kattava opas kannabislajikkeiden vaikutuksiin ja makuun


Kannabiksen kukinnot ovat varsin ainutlaatuisia luonnonkirjon edustajia. Muillakin kukilla on toki trikomeja, emejä ja huimia hartsimääriä, mutta kannabiksen kukintojen intensiiviset ja tunnistettavat aromit ovat kerrassaan uniikkeja, vahvoista psykotrooppisista vaikutuksista puhumattakaan. Jos olet koskaan nauttinut tai hypistellyt kannabiksen budeja, olet epäilemättä kiinnittänyt huomiota kukintojen pintaa koristaviin pieniin kiiltäviin rakenteisiin. Näitä kutsutaan trikomeiksi, ja näiden rauhasten tehtävä on tuottaa kannabiksen fytokemikaaleja, joihin kuuluu yli 150 terpeeniä ja yli 100 kannabinoidia.

Nämä ja muut fytokemikaalit ovat vastuussa eri lajikkeiden ainutlaatuisista mauista, tuoksuista ja vaikutuksista. Tämä artikkeli avaa sinulle mitkä näistä molekyyleistä ovat kannabiksen eri ominaisuuksien taustalla, soveltaen opittua Royal Queen Seedsin valikoiman tarjontaan. Valmistaudu siis sukeltamaan syvemmälle jumittaviin pilviin, energisiin kokemuksiin ja männyn, mullan, sokerin ja hedelmien sulotuoksuihin.

Kannabiksen vaikutukset

Miten kannabis vaikuttaa ihmiseen? Vastaus riippuu suuresta muuttujien joukosta. Yksilön uniikit fysiologiset ominaisuudet määrittävät vaikutukset, mutta eri lajikkeiden merkittävästi toisistaan eroavat kemialliset profiilit näyttelevät myös suurta roolia.

Esimerkin omaisesti; 10 eri lajiketta voivat kaikki omata tasan saman 20 prosenttia THC:tä, mutta niiden terpeeniprofiilien eroista johtuen voivat nauttimisesta seuraavat subjektiiviset kokemukset erota tosistaan merkittävästi. Avataksemme aihetta paremmin jaamme ensin “kannabispilven” joukoiksi pääasiallisia vaikutuksia, ja sen jälkeen kerromme mitkä komponentit ovat vastuussa niistä. Tuomme opitun käytäntöön sivuamalla RQS valikoiman näihin profiileihin sopivia lajikkeita.

Mistä kannabiksen erilaiset fyysiset vaikutukset johtuvat?

Tiedämme siis nyt, että terpeenit ovat kannabinoideihin rinnastettavat keskeinen tekijä kannabiskokemuksessa, joten perehdytäänpä aiheeseen hieman syvällisemmin. Tutkijat ovat havainneet, että monilla näistä molekyyleistä on uniikkeja synergioita, jotka vaikuttavat kehoon ja mieleen ainutlaatuisilla tavoilla. Suuri osa näistä molekyyleistä ja niiden tarkoista toimintamekanismeista on kuitenkin vielä lähes täysiä mysteereitä. Aloitetaan aiheeseen tutustuminen selvittämällä mitkä molekyylit ovat kannabikselle ominaisen rentoutumisen, uneliaisuuden ja jumittavan ”pilven” taustalla.

Keholliset tuntemukset

Jotkut lajikkeet iskevät kehoon moukarin lailla. Nämä lajikkeet sisältävät yhdistelmän lihakset veteläksi saavia kannabinoideja ja terpeenejä. Nämä vaikutukset eivät kuitenkaan ole korkean THC-pitoisuuden lajikkeiden yksinoikeus, sillä myös korkean CBD-pitoisuuden lajikkeiden joukosta löytyy voimakkaan rentouttavia ehdokkaita. Näiden lajikkeiden yhdistävä tekijä on tietyllä tavalla painottunut terpeeniprofiili. Korkean THC- tai CBD-pitoisuuden ohella humuleeni, limoneeni, myrseeni ja karyofylleeni rauhoittavat kehoa ja aiheuttavat huomattavia kehollisia tuntemuksia. RQS:n valikoimasta löytyvistä lajikkeista kehoon keskittyviä vaikutuksia ja runsaasti näitä terpeenejä sisältäviä profiileja ovat mm:

Keholliset tuntemukset Lajikkeet
Fyysisesti rentouttava
Unettava
Jumittava
 • Fyysisesti rentouttava

Monet kannabiksen ystävät pistävät bongin tai jointin tulille pitkän tai raskaan päivän päätteeksi. Suuri osa kannabislajikkeista tarjoaa jossain määrin fyysisesti rentouttavia vaikutuksia, mutta osa on merkittävästi tehokkaampia näiden vaikutusten näkökulmasta. Erityisesti myrseeniä sisältävät lajikkeet ovat tunnettuja voimakkaan rentouttavista ja rauhoittavista vaikutuksistaan. Parasta aikaa meneillään olevat tutkimukset[1] perehtyvät myrseenin kykyyn lievittää ahdistusta ja tulehduksia. Myös monet kannabinoidit – mm. THC, CBD, CBDV – lisäävät annoksia rauhoittavia vaikutuksia niitä sisältävien lajikkeiden ominaisuuksiin. Rauhoittavista vaikutuksista tunnettuja lajikkeita ovat mm.:

 • Dance World: tämä sativavoittoinen lajike tarjoaa rauhoittavan vaikutuksen, josta vastaavat reilu annos myrseeniä ja tasapainoinen 1:1 suhde THC:tä ja CBD:tä.
 • Royal CBDV Automatic: Tämän lajikkeen kannabinoidit eivät päihdytä, sillä profiili koostuu CBD:stä ja suuresta määrästä CBDV:tä. Lopputuloksena on rentoutuminen ilman päihdevaikutusta.
 • Royal Medic: Tämä CBD-voimanpesä saa aikaan olon euforiseksi ja tyytyväiseksi 10 % THC-pitoisuuden ja reilun CBD-annoksen siivittämänä.

 • Unettava

Oletko koskaan ottanut kunnon riipaisua bongista ja tuntenut olosi uneliaaksi lähes heti sen jälkeen? Näin saattaa käydä jopa bileympäristössä hälyn keskellä ja musiikin huutaessa. Jotkin kannabiksen kemialliset profiilit toimivat tavalla, joka saa nauttijan etsiytymään makuupaikkaan ja nauttimaan palauttavasta unesta. Eri ihmisten yksilölliset erot vaikuttavat tämän ilmiön esiintymiseen, mutta erityisesti korkean THC-pitoisuuden humuleenia ja myrseeniä sisältävät lajikkeet saavat todennäköisesti silmäluomet raskaiksi. Jos haussa on juuri tämä vaikutus, ovat seuraavat lajikkeet kokeilemisen arvoisia:

 • Northern Light: Tämä puhdas 100-prosenttinen indica tarjoaa 18 %:n THC-pitoisuuden ja suuren kuorman myrseeniä.
 • Sweet ZZ: Upean purppuraiset kukinnot iskevät lujaa 22 THC-prosentin ja suuren myrseenimäärän voimin.
 • Legendary Punch OG: Runsaasti humuleeniä sisältävä voimanpesä yhdistää terpeenin päälle reippaan annoksen THC:tä.

 • Jumittava

Jumittelu koostuu tyypillisesti punaisten silmien, kuivan suun, syvällisten ajatusten ja mässynhimon yhdistelmästä. Kaikki eivät nauti tästä kannabiksen klassiset vaikutukset yhdistävät nelikosta, mutta toisille tähän tiivistyy koko kannabiksen lumo. Alla esittelemämme lajikkeet soveltuvat parhaiten hiljaisiin iltapäiviin ja laiskoihin iltoihin, emmekä siis suosittele niitä wake-and-bake-tyyliseksi aamupalaksi. Jumittelun resepti on yksinkertainen; reilu tälli THC:tä yhdistettynä rentouttaviin terpeeneihin. Tätä kaavaa noudattavat esimerkiksi nämä lajikkeet:

 • Green Gelato: Tämä lajike saa silmät punoittamaan jo ennen kuin ehdit kommentoimaan herkullista makua.
 • HulkBerry: Jotkut saavat energiaa HulkBerrystä, mutta tarpeeksi polttamalla päädyt takuulla suorastaan kuninkaalliseen jumiin.
 • Amnesia Haze: Tämä klassikko ampuu sinut kiertoradalle. Muista siis varata tarpeeksi naposteltavaa käden ulottuville paluutasi odottamaan.

Mitkä kannabiksen molekyylit vaikuttavat mielialaan?

Kannabis ei vain rentouta ja aiheuta uneliaisuutta, vaan toisten lajikkeiden fytokemikaaliprofiilit voivat tuottaa täysin päinvastaisia vaikutuksia. Ne kiihottavat ja kiihdyttävät, antavat energiaa ja motivoivat mieltä. Edellisten lajikkeiden tapaan myös näiden kannabinoidiprofiili sisältää vaihtelevasti THC:tä ja CBD:tä, mutta terpeenien osalta vaikutukset ovat päinvastaisia aiemmin esiteltyihin verrattuna.

Mielialaan Lajikkeet
Euphoric
Luova
Motivoiva ja innostava
Naurattava
 • Euforinen

Kaipaatko piristystä tai kohotusta mielialaan? Ei hätää, sillä lukuisilla lajikkeilla on juuri tällainen vaikutus olotilaan. Nämä lajikkeet sopivat erinomaisesti juhliin, sosiaalisiin tapahtumiin ja hetkiin, jolloin yrttien tuoma piristys voisi olla tarpeen. Nämä lajikkeet sisältävät runsain määrin tärkeitä kannabinoideja ja aromaattisia komponentteja, jotka saavat keskushermoston virittyneeksi. Sopivia lajikkeita tähän tarkoitukseen ovat:

 • Euphoria: Täydellinen tasapaino CBD:n ja THC:n välillä hedelmäisillä terpeeneillä höystettynä on omiaan luomaan hienovaraisen ja hellän pilven.
 • Wedding Gelato: Tämä lajike tarjoaa jopa 25 prosenttia THC:tä ja kaupanpäälle vielä limoneenia, pineeniä ja osimeenia.
 • Purple Queen: Tämän lajikkeen runsaasti sisältämä väriin vaikuttava antosyaani saa kasvattajan olon euforiseksi jo pelkän vilkaisun perusteella, mutta kukintojen sisältämä 22 % THC:tä ja suuri määrä limoneenia pitävät huolen siitä, että olo myös säilyy.
Kattava opas kannabislajikkeiden vaikutuksiin ja makuun
 • Luova

Mitä luovuuteen tulee, vain harvat nautintoaineet vetävät vertoja kannabikselle. Tämä yrtti on ollut osallisena maailmanhistorian upeimpien musiikkiteosten luomisessa. Lukuisa joukko taiteilijoita, muusikkoja ja kirjailijoita on antanut tunnustusta kannabikselle uraauurtavien luomusten innoittajana.

Asianlaita on kuitenkin niin, että jos tavoitteena on ruokkia luovuutta kannabiksella, on tärkeää valita oikea lajike tai muuten lopputuloksena saattaa olla luovuuden liekin tukahtuminen tai aikaansaamaton olo. THC:llä on mitä luultavimmin sanansa sanottava luovuuden suhteen, sillä sen arvellaan edistävän dopamiinin vapautumista[2] aivoissa. Myös limoneenin ja pineenin tapaiset stimuloivat terpeenit ovat omiaan ruokkimaan mieltä. Meneillään olevat tutkimukset pyrkivät selvittämään voisivatko ne vaikuttaa kognitiivisiin toimintoihin[3] positiivisella tavalla. Ennen kynään, siveltimeen tai kitaraan tarttumista harkitse seuraavia lajikkeita prosessia edistämään:

 • Shogun: Jopa 25 % THC:tä yhdistyy limoneenin tapaisten energisoivien terpeenien kanssa inspiraatiota ruokkivaksi kokonaisuudeksi.
 • Mother Gorilla: Suklaata, multaa ja skunkia yhdistävää makua täydentää nopeasti nouseva ja luova pilvi.
 • Royal Runtz: Gelaton ja Zkittlezin risteytys on ladattu täyteen THC:tä ja tarpeeksi limoneenia luovan prosessin käynnistämiseen kitkatta.

 • Motivoiva ja innostava

Oletko koskaan polttanut jointtia, jonka jälkeen on mahdoton olla paikallaan? Jonka jälkeen mielen valtasi pakottava tarve nousta ylös ja saada jotain aikaan? Jotkut kannabislajikkeet sisältävät fytokemikaalien cocktailin, joka saa motivaation koholleen niin kehossa, mielessä kuin sielussakin. Myös näiden vaikutusten taustalla on energisen elementin keitokseen lisäävä limoneeni. Tämä sitrushedelmistä tuttu terpeeni saa keskushermoston tulille, jos se nautitaan samaan aikaan sopivan THC-annoksen kera – ei liian suuren, ei liian pienen. Tällainen täydellinen tasapaino löytyy esimerkiksi alla mainituista lajikkeistamme:

 • Do-Si-Dos Automatic: 20 %:n THC-pitoisuus osuu juuri oikeaan haarukkaan ja runsas limoneeniannos vie vaikutukset tästä näkökulmasta katsottuna toivottuun suuntaan.
 • Wedding Cake: Tämä on suorastaan täydellinen lajike motivaatiota buustaamaan kokeneemmille käyttäjille, jotka kykenevät nauttimaan Wedding Caken tarjoaman korkean THC-annoksen.

 • Naurattava

Hihittely. Repeily. Hysteerinen nauru. Kaikki näistä liittyvät hauskaan savuttelusessioon ja ovat tunnusomaisia kannabikselle. Tutkimustulosten perusteella vaikuttaa siltä, että THC nostaa aivojen dopamiinitasoja ja CBD sitoutuu serotoniinireseptoreille. Kannabiksen ja naurun yhteyteen liittyvien mekanismien tarkka tieteellinen selitys on kuitenkin vielä hämärän peitossa. Ilmiö on kuitenkin todellinen ja sen esiintuomiseen soveltuvat mm. seuraavat tarjontamme lajikkeet:

 • Speedy Chile: Rentouttava ja naurua ruokkiva lajike omaa keskitason THC-pitoisuuden, reilun annoksen niin limoneeni kuin pineeniäkin ja nopean kukinnan.
 • Royal Critical Automatic: Matalasta keskitasoiseen sijoittuvan THC-annoksen tarjoava lajike tuo pöytään runsain mitoin karyofylleeniä ja limoneenia hihittelyä edistämään.

Mitkä tekijät ovat kannabiksen kognitiivisten vaikutusten taustalla?

Joidenkin lajikkeiden vaikutukset osuvat etupäässä kehoon, toiset taas vaikuttavat emotionaaliseen tilaamme. Lisäksi osa lajikkeista vaikuttaa kognitioomme toisia syvällisemmin. Tarkoitamme tässä yhteydessä kognitiolla pääosin mielemme prosesseja; neuronaalista rytmiä, joka määrittää kuinka keskittyneeltä, meditatiiviselta tai psykedeeliseltä olomme tuntuu. RQS valikoimasta löytyy lajikkeita, jotka edistävät kaikkia edellä mainittuja tiloja.

Kognitiivisten vaikutusten Lajikkeet
Selväpäinen keskittyminen
Psykedeelinen
Meditatiivinen
Pitkäkestoinen
 • Selväpäinen keskittyminen

Puskeeko tekeillä olevan työn deadline päälle? Olet ehkä menossa pitämään esitystä ja kannabis saa itseluottamuksen kohdalleen? Pineeniä sisältävät kannabislajikkeet voivat olla vastaus tällaiseen tilanteeseen.

Kannabis yhdistetään tyypillisesti lyhytkestoisen muistin häiriöihin. Varhaisen vaiheen tutkimukset ovat osoittaneet, että THC saattaa vähentää asetyylikoliinin vapautumista[4] aivoissa, ja tämä aivojen välittäjäaine on keskeisessä roolissa muistitoiminnoissa. Toisissa tutkimuksissa[5] on kuitenkin löydetty viitteitä siitä, että pineeni voisi inhiboida entsyymiä, jonka tehtävä on asetyylikoliinin hajottaminen. Tämä tarkoittaa, että tämä terpeeni voisi mahdollisesti toimia vastavoimana kannabiksen sisältämän THC:n muistin toimintaa heikentävälle vaikutukselle. Jos haluat kokea selväpäisen pilven, voivat seuraavat pineeniä sisältävät lajikkeet olla kokeilemisen arvoisia:

 • Psykedeelinen

Voimakkailla mieltä muovaavilla kokemuksilla on hyötynsä. Ne antavat mahdollisuuden suunnata katse sisäänpäin, mutta toisaalta myös auttavat näkemään ison kuvan. Kannabis ei ole varsinainen psykedeeli, mutta se voi siitä huolimatta tarjota psykedeelimaisia, erittäin voimakkaita psykoaktiivisia kokemuksia — erityisesti konsentraatteja höyrystämällä tai syötynä nautittuna. Pääasiallinen vastuu näistä vaikutuksista on suurella THC-pitoisuudella, mutta myös muilla kannabinoideilla ja terpeeneillä on mitä luultavimmin osuutensa pseudopsykedeelisten lajikkeiden vaikutuksiin. RQS-valikoiman psykedeelisimmat lajikkeet ovat:

 • Meditatiivinen

Meditoinnilla on lukuisia tunnettuja hyötyjä. Se auttaa rentoutumaan, keskittymään ja voi tarjota hetkellisen hengähdystauon maailman murheilta. Jotkut kannabiksen ystävät suosivat miedompia lajikkeita, jotka pitävät mielen terävänä ja keskittyneenä meditaatiota harjoitettaessa, kun taas toisille sopii paremmin vahvan jumittava lajikkeet, jotka auttavat lukitsemaan heidät nykyhetkeen. Tarpeistasi riippuen meditaation tueksi voisi sopia joku näistä tarjontamme lajikkeista:

 • Stress Killer Automatic: Korkean CBD-pitoisuuden lajike pitää mielen terävänä ja keskittyneenä.
 • Royal CBG Automatic: Hienovarainen vaikutus ja suuri CBG-annos auttavat pitämään huomion hetkessä.
 • Cookies Gelato: Jos jumissa meditoiminen on juttusi, ei valikoimastamme löydy tätä THC-voimanpesää parempaa lajiketta laittamaan mieltä oikealle aaltopituudelle.
Kattava opas kannabislajikkeiden vaikutuksiin ja makuun
 • Pitkäkestoinen

Mikä tekee joidenkin lajikkeiden vaikutuksista toisia pitkäkestoisempia? Korkealla THC-pitoisuudella on luonnollisesti roolinsa, mutta jos etsit erityisen pitkäkestoisia vaikutuksia, on sinun laitettava uuni lämpiämään ja ryhdyttävä leivontapuuhiin. Syötynä nautitun kannabiksen THC muuttuu maksan myötävaikutuksella 11-hydroksi-THC:ksi. Tämän molekyylin pilvi on huomattavasti voimakkaampi ja voi kestää 6 tuntia tai pidempään. Ottaaksesi kaiken irti leivonnaisista harkitse näitä lajikkeita niiden raaka-aineeksi.

 • Cookies Gelato: Jopa 28 prosenttia THC:tä ja maukkaat terpeenit, mitä muuta sitä tarvitsee?
 • Royal Gorilla: Valmistaudu 25 THC-prosenttiin ja tasapainoiseen pilveen.
 • Royal Runtz: Tämä titaani tarjoaa jopa 27 % THC:tä ja karkkimaisen makeita makuja.

Kannabiksen maut

Kannabinoidit vastaavat suurelta osin kannabiksen vaikutuksista, mutta maun suhteen terpeenit astuvat keskiöön. Nämä aromikkaat hiilivedyt sytyttävät makunystyrät ja ovat eri lajikkeiden uniikkien aistikokemusten taustalla. Yksittäisillä terpeeneillä on perusmakuprofiili, mutta niiden yhdistäessä monimutkaisiksi kokonaisuuksiksi. Alta löydät luettelon kannabiksen kaikista keskeisistä makuprofiileista ja niiden taustavoimina toimivista terpeeneistä. Höystämme teoriaa luonnollisesti myös tehden käytännön suosituksia.

Kannabiksen maut Lajikkeet
Multainen
Mänty
Ananas
Yrtti
Pippuri
Karkki
Hedelmä
Diesel
Hapan
Pistävä
Minttu
Mustikka
Juusto
Suklaa
Laventeli
Eukalyptus
Vanilja
Skunk
Hunaja
Lime
Keksit
 • Multainen

Kannabiksen maanläheisten ja multaisten makujen taustalla on useita terpeenejä. Tärkeimmät ovat tästä näkökulmasta myrseeni, humuleeni ja pineeni. Kokeaksesi syviä, maukkaita ja jopa myskimäisiä makuja valitse North Thunderfuck Automatic, Royal Dwarf tai Easy Bud.

 • Mänty

Pineeni on kuningas, mitä männyltä maustuvaan kannabikseen tulee. Tätä virkistävää terpeeniä löytyy kannabiksen ohella myös rosmariinista, tillistä ja eukalyptuksesta. RQS katalogin tarjonnasta suurimman pineeniannoksen löytää Critical Kushista, Speedy Chilestä ja Royal CBDV Automaticista.

 • Ananas

Trooppinen, maukas, koukuttava. Ananaksen vivahteita profiiliinsa kätkevillä lajikkeilla on tapana saada niitä nauttineet palaamaan elämyksen äärelle yhä uudestaan ja uudestaan, mutta mitkä terpeenit ovat tämän maun taustalla? Yhdistelmä makeita terpeeneitä kuten linalolia, geraniolia ja limoneenia. Ananakselta maistuvan sadon kokemiseksi laita multaan Pineapple Kushin siemeniä.

 • Yrtti

Kannabis on yrtti, joten joidenkin lajikkeiden yrttimäiset maut ja tuoksut tuskin tulevat suurena yllätyksenä. Sellaisissa lajikkeissa, joiden profiiliin kuuluu vähemmän hedelmiä, happamuutta tai kukkia tämä maku pääsee kuitenkin enemmän esiin. Yrteiltä maistuvien lajikkeiden terpeenivalikoima painottuu maukkaisiin terpeeneihin kuten terpninoleeniin ja karyofylleeniin. Jos haussa on tähän profiiliin osuva kasvatettava, on El Patron erinomainen kandidaatti.

Kattava opas kannabislajikkeiden vaikutuksiin ja makuun
 • Pippuri

Pippurisen lajikkeen valinta saattaa tuntua oudolta, jos vaihtoehtona on hedelmäistä herkkua, mutta tällaiset makurikkaat pommit voivat tuoda kaivattua vaihtelua trooppisiin terpeeniprofiileihin. Rikkaan ja tuhdin maun omaava yrtti sopii erityisen hyvin bongin tai piipun täytteeksi. Mustapippurissakin maistuva voimanpesä karyofylleeni on tämän makuprofiilin taustalla. Jos haluat ladata pippurista yrttiä jointin täytteeksi, on klassinen White Widow kaikki mitä tarvitset.

 • Karkki

Kukapa ei rakastaisi karkilta maistuvaa kannabista? Nämä lajikkeet saavat kielen etuosaan sijoittuvat makunystyrät tulille ja voivat jo sinällään herättää mässynhimoa. Limoneenin, geraniolin, linalolin ja bisabololin arvellaan olevan suurelta osin vastuussa tästä sokerisesta kokemuksesta. Erityisen paljon näitä terpeeneitä löytyy Candy Kush Expressin budeista.

 • Hedelmä

Hedelmiltä maistuvat kannabislajikkeet ovat maultaan virkistäviä ja sopivat erityisen hyvin vapotettaviksi tai däbättäviksi. Hedelmäisimpiin terpeeneihin kuuluvat mm. limoneeni, linaloli, humuleeni ja geranioli. Näiden maku vaihtelee metsämarjamaisten ja trooppisten välillä. Jos olet kiinnostunut näistä fytokemikaaleista, ota testiin Somango XL ja takaamme ettet pety.

 • Diesel

Mistä lähtien diesel luetaan houkuttavien makujen joukkoon? No tietysti siitä lähtien, kun ihmiset alkoivat polttaa kannabista! Emme tosin tarkoita bensa-asemalta leijailevaa voimakasta käryä, vaan joidenkin lajikkeiden omaavaa, hienovaraista kirpeää, terävää ja maukasta dieselin vivahdetta. Maun taustalta löytyy pääasiassa myrseeniä ja limoneenia, mutta myös jälkiä karyofylleenista ja humuleenista. Nämä terpeenit yhdistävät voimansa Diesel Automaticissa.

 • Hapan

Happamat lajikkeet ovat yksiselitteisen herkullisia. Niiden terpeenit iskeytyvät makunystyreille täysin eri kulmasta makeisiin vastinkappaleisiinsa verrattuna ja jos niiden päälle pesään lataa vielä makeita lajikkeita, on lopputulos hyvin erikoinen. Happamimmat terpeenit ovat terpineoli ja kamfeeni. Kasvata sato Sour Dieselin siemenistä kokeaksesi tämä elämys.

 • Pistävä

Enemmän kuin tuoksu, on pistävyys pikemminkin fyysinen tunne nenässä ja sen alueella. Se viittaa teräviin, voimakkaisiin ja päällekäyviin aromeihin. Joskus tähän ilmiöön törmää avatessaan kannabispurkkia tai -pussia. Joidenkin lajikkeiden tuoksu on vahva, jopa aggressiivinen, kiitos korkeiden karyofylleeni-, myrseeni- ja borneolipitoisuuksien. Shogun kuuluu RQS kattauksen pistävimpiin tarjokkaisiin. Tämän kasvin tuoksu pitää tuholaiset kaukana.

 • Minttu

Jos aikomuksesi on keittää kupillinen kannabisteetä tai haluat vain pajauttaa jotain virkistävää heti aamutuimaan, on mintun makuinen budi mitä parhain vaihtoehto. Tältä maistuvat kukinnot sisältävät paljon limoneenia, pineeniä ja sineolia (tunnetaan myös eukalyptolina), joita puolestaan löydät vaikkapa ICE:sta tai Green Gelatosta.

Kattava opas kannabislajikkeiden vaikutuksiin ja makuun
 • Mustikka

Mustikka on samaan aikaan niin kirpeä, makea kuin hapankin. Maku muodostuu monimutkaisesta terpeeniyhdistelmästä, jossa roolinsa on niin sineolilla, linalolilla, symeenillä kuin limoneenillakin. Samantapaisia makuyhdistelmiä löytyy myös kannabiksesta. Esimerkiksi näistä käy vaikkapa Royal Bluematic.

 • Juusto

Hedelmien, sokerin, karkin, mullan ja männyn maailmassa juustoista makua ja tuoksua omaavat lajikkeet tarjoavat jotain aivan muuta. Maukkaan maun taustalta löytyy kapryylihappoa, butyraatteja ja kapronihappoa, joiden yhdistelmä aikaansaa oudon aistikokemuksen, jota pääsee testaamaan vaikkapa Royal Cheeseä kasvattamalla.

 • Suklaa

Suklaanmakuisen kannabiselämyksen tuottamiseen vaaditaan erikoinen yhdistelmä terpeenejä. Toisin kuin kaupasta löytyvät sokerilla höystetyt maitosuklaalevyt, on aidossa suklaassa moniulotteinen, myös kitkeriä sävyjä tapailevia vivahteita. Linalolin, myrseenin ja osimeenin tarkka tasapaino osuu suussa juuri oikeisiin kohtiin suklaaseen liittyvien mielleyhtymien aktivoimiseksi. Valitse Chocolate Haze todetaksesi väite todeksi kokemuspohjaisesti.

 • Laventeli

Laventeli on miellyttävä aistikokemus monesta kulmasta. Kauniin purppurainen kukka miellyttää silmää, mutta sisältää myös reilusti linalolia, vahvaa terpeeniä, joka auttaa puutarhuria tuhohyönteisiä karkottavilla ominaisuuksillaan. Maistaaksesi laventelin kannabiksessa valitse Amnesia Hazen tapainen runsaasti linalolia sisältävä lajike.

 • Eukalyptus

Aromiterapiassa paljon käytetty eukalyptus sisältää koko joukon aromaattisia terpeeneitä. Näitä ovat mm. sineoli (eukalyptoli), limoneeni, pineeni ja symeeni. Jos tämä aistikokemus kiinnostaa, kannattaa piippuun bongiin tai jointtiin ladata ICE:a.

 • Vanilja

Vaniljaa ei löydy vain supermarketin pulloista, vaan sitä esiintyy myös luonnossa Mesoamerikassa esiintyvässä kasvissa. Vaniljan siemenkodat kätkevät sisäänsä vaniljan salaisuuden, vanilliinin – orgaanisen molekyylin, jota ei löydy mistään muualta kasvikunnasta. Vaniljan uniikin maun taustalla on kuitenkin myös pineeniä, limoneenia ja karyofylleenia, joita löytyy merkittävissä määrin Royal CBG Automaticista.

 • Skunk

Ymmärtääksemme skunkin aromin joudumme astumaan hetkeksi ulos terpeenien maailmasta. Skunkin tunnusomainen tuoksu on nimittäin peräisin toisaalta, prenalytoiduista haihtuvista rikkiyhdisteistä. Mielenkiintoisena knoppitietona nämä yhdisteet ovat vastuussa myös haisunäädän hajurauhasten erittämässä aerosolissa – eli nimi on paitsi osuva, myös totuudenmukainen. Valitse Skunk XL kokeaksesi kulmien aromirikkain budi.

 • Hunaja

Mehiläiset tekevät hunajaa kukista keräämästään nektarista. Nektari ei kuitenkaan ole pelkkää sokeria, vaan niiden seassa on myös runsain määrin terpeenejä. Hunajanäytteitä analysoitaessa linalolia löytyy usein merkittävissä määrin. Jos tämän päälle lisää maun, jossa on jo itsessään sokeria, on hunajainen elämys taattu. Nimensä mukaisesti Honey Cream istuu tähän profiiliin.

Kattava opas kannabislajikkeiden vaikutuksiin ja makuun
 • Lime

Limen kuoriminen antaa joka kerta virikettä aisteille. Limoneeni on odotetusti suuressa roolissa tämän aromin taustalla, mutta korkeat terpinoleenitasot ovat myös tärkeä osa kokonaisuutta. Jälkimmäinen tuo mukaan hienostunutta kitkeryyttä, joka kannabiksessa esiintyessään taittaa kokonaisuuden pois sitruunan makeasta puolesta kohti limen neutraalimpaa makua. Valitse North Thunderfuck Automatic limen maistelemiseksi.

 • Keksit

Mennään suoraan asiaan, sillä Cookies Gelato Automatic maistuu juuri siltä mitä nimi lupaakin, eli kekseiltä, mutta miksi? Ilmiö johtuu sen kukintojen uniikista terpeeniprofiilista, jossa limoneeni, bisabololi, linaloli ja geranioli lyövät kättä muodostaen omintakeisen, makean kokonaisuuden. Lataa vapo tällä budilla, aseta lämpötila suhteellisen alhaiseksi ja nautiskele keksien mausta koko rahan edestä.

RQS siemenhaku

Kuten olet saanut huomata, on kannabiksen makujen ja vaikutusten kirjo erittäin laaja. Tämä valinnanpaljous tarkoittaa sitä, että kannabiksen ystävälle on aina tarjolla uutta koettavaa, mutta toisaalta runsaudenpula voi myös vaikeuttaa valintaa. Auttaaksemme sinua valitsemaan olemme luoneet RQS siemenhaun, joka auttaa yhdistämään mielihalusi tarjontamme siemeniin. Seuraa suoraviivaista, lineaarista prosessia valitaksesi feminisoidun vs. autoflowerin, kasvatuspaikan, ilmanalan sekä haluttujen makujen ja vaikutusten perusteella sopiva siemen lajikkeidemme joukosta. Klikkailtuasi hakukoneen läpi tarjoamme toiveidesi perusteella joukon sinulle parhaiten sopivia ehdokkaita.

External Resources:
 1. Myrcene—What Are the Potential Health Benefits of This Flavouring and Aroma Agent? https://www.frontiersin.org
 2. Further human evidence for striatal dopamine release induced by administration of ∆9-tetrahydrocannabinol (THC) https://link.springer.com
 3. The effect of D-Limonene on memory and cognitive function in SHRsp rats after stroke https://www.researchgate.net
 4. Cannabinoid and cholinergic systems interact during performance of a short-term memory task in the rat https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 5. Cannabis Pharmacology: The Usual Suspects and a Few Promising Leads https://ethanrusso.org
Vastuuvapautuslauseke:
Tämä artikkeli on tehty puhtaasti opetustarkoituksessa. Artikkelin sisältämät tiedot on kerätty ulkoisista lähteistä.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias