Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

Miten Kasvattaa Kannabista Vegetatiivisen Vaiheen Aikana

Miten Kasvattaa Kannabista Vegetatiivisen Vaiheen Aikana

MIKÄ ON KASVUVAIHE?

Vegetatiivinen vaihe (myös: kasvuvaihe) on kasvukauden ajanjakso, joka tapahtuu itämisen jälkeen ja ennen kukintaa. Kun kannabiksen siemenet itävät, ne nousevat maaperästä taimina. Näillä nuorukaisilla on lyhyet varret ja kaksi pyöristettyä sirkkalehteä. Lopulta ensimmäiset "tosi" lehdet muodostuvat. Seuraavien 2–3 viikon aikana taimet alkavat kypsyä ja tuottaa suuren määrän aurinkolehtiä - fotosynteesiin tarvittavia rakenteita. Tämä merkitsee kasvuvaiheen alkua.

Kasvuvaihe voi kestää mitä tahansa 3–16 viikon väliltä (tai pidempään) riippuen lajikkeen genetiikasta ja kasvattajan tavoitteista. Tänä aikana tapahtuu räjähdysmäistä kasvua. Kasvit siirretään tyypillisesti suurempiin astioihin kasvuvaiheen alussa, jotta niiden juurilla olisi enemmän tilaa kasvaa. Päävarsi alkaa nousemaan, ja nivelten välinen tila kasvaa dramaattisesti. Indica-lajikkeet pysyvät lyhyinä ja kasvavat paljon tuuheammiksi, kun taas sativa-lajikkeet kasvavat korkeammiksi huomattavasti vähemmällä haarautumisella. Valojaksolajikkeilla kasvuvaihe päättyy, kun valosykli lyhenee.

 • Ulkona tämä tapahtuu vuodenaikojen vaihtuessa kesästä syksyyn.
 • Sisätiloissa valaistusaikataulua lyhentämällä valojaksoiset kasvit pakotetaan kukkimaan käskystä. Kasvit siirtyvät kasvuvaiheesta kukintaan, kun ne altistetaan valosyklille jossa ne saavat valaistusta 12 tuntia ja 12 tuntia pimeyttä. Itsekukkivat lajikkeet sen sijaan aloittavat kukinnan iän perusteella, eivätkä valosyklin perusteella.

 

Kasvuvaihe (Viikko 1)
Kasvuvaihe (Viikko 2)
Kasvuvaihe (Viikko 3)
Kasvuvaihe (Viikko 4)
Kasvuvaihe (Viikko 5)
Kasvuvaihe (Viikko 6)
Kasvuvaihe (Viikko 7)
Kasvuvaihe (Viikko 8)

KASVUVAIHEEN TÄRKEYS

Kasvuvaihe on elintärkeä ajanjakso kannabiskasvin elinkaaressa. Kasvattajien on tarjottava kasveilleen optimaaliset ympäristö olosuhteet, jotta ne kasvaisivat mahdollisimman suuriksi ja terveiksi. Koko vastaa usein satoa. Mitä isompia kasveista tulee, sitä enemmän niveliä tai "kukinta kohtia" ne kehittävät ja sitä enemmän ne pystyvät tuottamaan kukkia.

Mutta koko ei ole ainoa tekijä. Jotkut kasvattajat pitävät mieluummin kasvinsa pienempinä saavuttaen silti erinomaisen sadon, mikä voidaan tehdä muokkaamalla kasveja. Nämä tekniikat on otettava käyttöön kasvuvaiheessa, ennen kuin ensimmäiset kukat alkavat ilmestyä. Monet tärkeät fysiologiset toiminnot ovat täydessä vauhdissa kasvuvaiheen aikana. Aurinkolehdet työskentelevät ahkerasti muuntaakseen valon ja CO₂:n energiaksi. Juurijärjestelmä laajenee ja tarjoaa vankan ankkurin estääkseen kasvia kaatumasta; juuret pyrkivät myös ottamaan elintärkeitä ravintoaineita ja vettä.

Kasvien tarpeiden täyttämiseksi tänä aikana kasvattajien on varmistettava, että he tarjoavat oikean määrän valoa, vettä ja ravinteita. Kasvattajien on myös oltava tietoisia tuholaisista ja taudinaiheuttajista, ja tehtävä parhaansa estääkseen näitä uhkia vahingoittamasta tai jopa tappamasta satojaan.

Ennen kaikkea kasvuvaihe valmistelee kasvin kukintaa varten. Mitä terveellisempiä kasvit ovat tänä aikana, sitä varautuneimpia ne ovat kukintaan ja runsaaseen satoon.

Video id: 484383048

KUINKA SAAVUTTAA IHANTEELLINEN KASVU?

Edellä mainitut tekijät koskevat jokaista kasvatettua kannabiskasvia. Kun kasvattajat onnistuvat saavuttamaan täydellisen tasapainon kaikkien näiden muuttujien välillä, merkittävä kasvu on mahdollista kasvuvaiheen aikana. Vaikka kasvien ensisijaiset tarpeet pysyvät samoina, kasvattajien on oltava tietoisia sisä- ja ulkotiloissa kasvattamisen eroista. Nämä kaksi hyvin erilaista ympäristöä aiheuttavat kasvattajille ja heidän sadoilleen erilaisia haasteita.

SISÄTILOISSA

Sisätiloissa tapahtuvaan viljelyyn kuuluu yleensä kasvien kasvattaminen kasvatusteltoissa tai erityisissä kasvatushuoneissa - tällä on selviä etuja ja haittoja. Sisätiloissa kasvattajilla on melkein täydellinen ympäristön hallinta koko kasvujakson ajan. Kasvuvaiheen aikana he voivat pitää kasvivalot päällä jopa 18–24 tuntia päivässä. Mitä enemmälle valolle kasvi altistetaan, sitä enemmän se voi fotosyntetisoida, mikä johtaa voimakkaampaan vegetatiiviseen kasvuun.

Enemmän hallintaa tarkoittaa, että myös hoidettavaa on enemmän. Sisäkasvattajien on mitattava CO₂-tasot, kosteus ja lämpötila säännöllisesti. Nämä tekijät on pidettävä tietyissä parametreissa kasvun optimoimiseksi. Kasvattajien on ehkä investoitava tuulettimiin, kosteusmittareihin, ilmankostuttimiin, poistoilmapuhaltimiin ja muihin, jotta heidän kasvuoperaationsa etenisi sujuvasti. Nämä järjestelmät voidaan automatisoida ajastimilla ja antureilla, mutta tämä ei ole realistista amatööreille ja harrastajille.

SISÄTILOISSA

ULKOTILOISSA

Ulkokasvattajilla on paljon vähemmän hallintaa kasveihinsa kasvuvaiheen ja koko kasvujakson aikana. Luonnonvoimat hallitsevat tilannetta, mikä voi olla hyvä asia tietyissä olosuhteissa. Sinun ei tarvitse hankkia valonlähdettä, ja toistuvat sateet ja luonnolliset kastelujärjestelmät poistavat säännöllisen kastelun tarpeen.

Ihanteellisen kasvun saavuttaminen ulkona edellyttää lähinnä kasvien puolustuskyvyn parantamista. Ulkona on paljon otuksia, jotka mielellään mutustavat kasvisi lounaaksi. Pienet eläimet, kuten hyönteiset, voivat kaivautua lehtiin ja pureutua juuriin, kun taas eläimet kuten linnut ja peurat voivat tehdä kunnolla vahinkoa lehdille ja varsille. Kosteat ympäristöt lisäävät myös sieni-infektioiden riskiä.

Biologiset torjuntakeinot, kuten saalistavat hyönteiset, voidaan tuoda puutarhaan tuholaislajien poistamiseksi, ja seurakasveja voidaan myös kasvattaa niiden torjumiseksi. Verkot ja aidat ovat tehokas suoja suurempia eläimiä vastaan.

Lehtisumutteet voivat auttaa pitämään homeen poissa. Kasvattajien tulisi myös sijoittaa satonsa puutarhaan paikalle, jossa on hyvä ilmavirta, ja heidän tulisi välttää alueita joissa ilma on seisahtunut.

ULKOTILOISSA

ANNA KANNABIKSEN SIEMENILLESI PARAS STARTTI

Kuten aiemmin mainitsimme, taimivaihe tulee juuri ennen kasvuvaihetta. Se on tärkeä hetki kannabiksen elämässä ja voi määrittää sen kohtalon. Aivan kuten terveellinen kasvuvaihe myötävaikuttaa optimaaliseen kukintaan, terveellinen taimivaihe tekee saman koko kasvusyklille. Tarkastellaan nyt tärkeitä tekijöitä, jotka tulee ottaa huomioon tänä aikana.

 • KASVATUSALUSTA

Kasvattajat voivat kasvattaa kasvejaan erilaisissa alustoissa, mukaan lukien multa ja vesi (vesiviljely/hydroponiikka). Kasvualusta tarjoaa juurille tilaa kasvaa ja - mullan kohdalla - tarjoaa orgaanisia aineita ja ravinteita. Voit harkita mikro-organismien, kuten mykorritsasienten, lisäämistä multaan ja muodostamaan hyödyllisen suhteen kasviesi kanssa. Ne auttavat orgaanisten aineiden hajottamisessa ja ravinteiden imeytymisessä.

Vesiviljelyssä, aloita hyvä laatuisella, suodatetulla vedellä. Vesijohtovesi sisältää ylimääräistä klooria ja muita haitallisia aineita.

KASVATUSALUSTA
 • VALAISTUS

Valo on yksi tärkeimmistä tekijöistä kannabiksen kasvattamisessa. Veden ja hiilidioksidin ohella se on merkittävä tekijä fotosynteesissä. Kasvattajien on aloitettava hyvillä valaisimilla, jotta kasvit voivat kasvaa terveiksi ja vahvoiksi. LED-valoja suositellaan niiden alhaisten käyttökustannusten ja matalan lämmön vuoksi.

Kuten mainitsimme, sisätiloissa kasvatetut valojaksoiset lajikkeet vaativat 18–24 tuntia valoa päivässä kasvuvaiheen aikana. Mitä enemmän valoa kasvi saa, sitä nopeammin se kasvaa. Suurin osa kasvattajista ylläpitävät kasvuvaihetta 4–8 viikkoa. Tämän ajan kuluttua kukinnan aloittamiseksi vaaditaan vaihtaminen 12 tunnin päivittäiseen valojaksoon.

Itsekukkivat lajikkeet sen sijaan kukkivat automaattisesti. Varmista, että ne saavat 18–24 tuntia valoa päivässä kasvuvaiheen ja kukinnan aikana ja saat seurata huikeaa kasvua.

VALAISTUS

 • RAVINTEET

Kannabiskasveilla on erityisiä ravitsemuksellisia tarpeita, ja niiden tarpeet eroavat kasvun ja kukinnan vaiheissa. Kasvuvaiheen aikana kasvit tarvitsevat korkeampia typpitasoja, mikä myötävaikuttaa varsien ja lehtien kasvuun. Ne tarvitsevat myös riittävästi kaliumia ilmarakojen avautumisen ja sulkeutumisen säätelemiseksi ja energian tuottamiseksi. Kasvuvaiheessa kasvit vaativat myös oikean määrän magnesiumia fotosynteesin tehostamiseksi ja kalsiumia soluseinien terveydelle.

Asioiden yksinkertaistamiseksi kasvattajat voivat ostaa kasviravinne valmisteita. Tuotteet kuten Easy Grow Booster -tabletit tarjoavat kaikki ravintoaineet, joita kasvit tarvitsevat koko kasvuvaiheen ajan.

Jos kasvatat vesiviljelyllä, osta erityisiä kasviravinteita ja käytä niitä ohjeiden mukaan.

RAVINTEET
 • KASTELU

Vesi - elämän neste. Kannabiskasvit tarvitsevat vettä imeäkseen ravinteita niin mullasta kuin vedestäkin. Transpiraatio -prosessin aikana vesi liikkuu kasvin vartta ylös lehtiin kuljettaen ravintoaineita sinne, missä niitä tarvitaan.

Liian paljon vettä voi kuitenkin olla huono asia. Liiallinen kastelu voi estää juuria saamasta ilmaa ja johtaa juurilahon kehittymiseen. Kun kastelet kasvejasi kasvuvaiheen aikana odota, että maaperän ylin ~3 cm on kuivunut, ennen kuin kastelet uudelleen.

Vesiviljelykasvit saavat kaiken tarvitsemansa veden kasvatusalustastaan.

KASTELU

 • LÄMPÖTILA

Kasvuvaiheessa kasvit viihtyvät 20–30 °C: n lämpötiloissa. Sisä- ja ulkokasvattajien onneksi tämä on melko laaja vaihteluväli. Kasvavat kasvit sietävät myös melko paljon kosteutta, mutta älä kuitenkaan anna tasojen laskea alle 40 %. Sekä lämpötila että kosteus voidaan mitata lämpömittarilla/kosteusmittarilla. Sisäkasvattajat voivat muokata näitä olosuhteita lämmittimillä, ilmastointilaitteilla, ilmankostuttimilla ja ilmankuivaimilla. Ulkokasvattajat voivat pystyttää suojia suojaamaan kasvuvaiheessa olevia kasveja auringolta, mikäli erityisen voimakas helleaalto on tulossa.

LÄMPÖTILA
 • ILMAVIRTA

Ilmavirta on elintärkeä pitämään kannabiksesi terveenä kasvuvaiheen aikana. Kasvuteltassa tulo- ja poistopuhaltimet pitävät ilman raikkaana, tuoden tilaan hiilidioksidia ja poistaen ylimääräisen hapen. Ilmavirta auttaa myös estämään homeen muodostumista. Jos kasvatat ulkona tunnelikasvihuoneessa, on hyvä idea asettaa se tuulen suuntaisesti tai asentaa tuulettimia ilman liikkeellä pitämiseksi.

ILMAVIRTA
 • MUOKKAUSMENETELMÄT

Muokkauksen avulla viljelijät voivat muuttaa ja muokata kasveja tahtonsa mukaan. Se avaa latvuston ja päästää paremmin valoa kasvien alaosiin. Muokkaaminen voi myös lisätä satoa samalla pitäen kasveja hallittavan pituisina. Menetelmiä kuten alhaisen stressin muokkausta voidaan käyttää kasvien muodon muuttamiseen taivuttamalla ja sitomalla varret ja oksat kiinni.

MUOKKAUSMENETELMÄT

KASVUVAIHEEN KAKSI ENSIMMÄISTÄ VIIKKOA

Kasvit kasvavat vauhdilla tänä aikana. Kasvattajien on tarkkailtava niitä jatkuvasti ja muunneltava kasvatusjärjestelyjen muuttujia vastaavasti. Kun käytät Easy Booster -tabletteja, kasvin ravitseminen ei ole ongelma.

Kasvattajien on tarkkailtava kastelua tarkasti. Jälleen kerran, älä kastele ennen kuin mullan ylin ~3 cm on kuiva.

Koska kasvit kasvavat niin nopeasti, valojen asentoa saattaa olla tarpeen muuttaa. Jos kasvin yläosa nousee liian lähelle valonlähdettä, se saattaa kärsiä liiallisen valon aiheuttamasta palamisesta. Valonlähde tulisi ripustaa noin 30 cm:n päähän kasvin yläosasta. Jos lehtien kellastumista kuitenkin tapahtuu, tulisi valo sijoittaa vielä kauemmaksi.

Korkea ilmankosteus on tärkeää kasvuvaiheen kahden ensimmäisen viikon aikana. Ilmankosteus parantaa kasvien terveyttä, ja se voidaan saavuttaa sammuttamalla väliaikaisesti tuulettimet sisätiloissa.

MUUT KASVUVAIHEESSA HUOMIOON OTETTAVAT TEKIJÄT

Edellä mainittujen lisäksi on olemassa useita muita ratkaisevia tekijöitä, jotka on otettava huomioon kasvuvaiheen aikana, riippumatta siitä miten tai missä päätät kasvattaa.

 • SUKUPUOLEN MÄÄRITTÄMINEN

Kannabiskasvien sukupuolen määrittäminen on välttämätöntä, jotta uroskasveja voidaan estää pölyttämästä kasvutilaa. Jos tavoitteena on tuottaa pihkaisia kukkia, kasvattajan on tunnistettava ja poistettava urokset mahdollisimman varhain. Kun uroksen siitepöly hedelmöittää naaraskukan, alkavat naaraat tuottaa siemeniä ja ne lopettavat pihkan tuotannon.

Sukupuoli voidaan määrittää noin neljä viikkoa itämisen jälkeen. Sekä uros- että naaraskasvit alkavat muodostamaan esikukkia - pieniä kasvikudoksen muodostumia, jotka ilmaisevat sukupuolen.

Uroskasvit tuottavat palloisempia esikukkia, kun taas naaraspuoliset esikukat muistuttavat pisaraa. Viljelijät voivat käyttää suurennusvälineitä, kuten kultasepän luuppia, tutustuakseen silmuihin lähemmin. Jos uros tunnistetaan, se on heti poistettava kasvatustilasta. Sitä voidaan pitää erillään jalostustarkoituksiin tai hävittää.

 • KASVUTILA

Jokainen kasvi tarvitsee oman tilansa. Ahtaasti järjestetyt kasvit päätyvät lopulta varjostamaan toisiaan ja estämään valon kulkua. Tähän asiaan vaikuttaa monta muuttujaa. Lajikkeen perimä määrää kuinka suureksi se kasvaa, mutta kasveja voidaan kuitenkin kesyttää muokkausmenetelmillä.

Kasvattajat voivat suunnitella kasvatustilansa selvittämällä montako kasvia kasvattaa per neliömetri.

 • SOG-tekniikkaa käyttämällä kasvattajat mahduttavat yleensä 4–16 kasvia per neliömetri. Tähän liittyy useiden pienten kasvien istutus lähekkäin vaakasuoran latvuston muodostamiseksi.
 • Kuten edellä mainittiin, alhaisen stressin muokkaus (low stress training, LST) on toinen tekniikka, jota käytetään kasvien viljelyyn. Sen avulla kasvattajat voivat mahduttaa noin neljä kasvia neliömetriä kohden.
 • Lopuksi, ScrOG-menetelmää voidaan käyttää sadon kasvattamiseksi, vaikka tällöin vain yksi kasvi mahtuu neliömetriä kohti.
 • LATVONTA

Latvonta on hyväksi koettu menetelmä kannabiskasvin korkeuden hallitsemiseksi samalla satopotentiaalia lisäten. Leikkaamalla päävarren yläosan, kasvattajat voivat edistää sivusuuntaista kasvua, mikä puolestaan voi parantaa satoa. Kasvattajat voivat suorittaa latvonnan heti, kun kasvissa on 3–5 niveltä.

Tämä tekniikka on vegetatiiviselle kasvuvaiheelle. Kasvattajien tulisi tehdä tämä steriloiduilla saksilla ja katkaisemalla päävarren kärki, joka aiheuttaa varren haarautumisen. Kasvattajat voivat toistaa tämän prosessin uudestaan ja uudestaan tuottaakseen lisää kukinta-alueita, mutta kasvit tarvitsevat "palautumisjakson" jokaisen latvonnan jälkeen, mikä väistämättä pidentää kasvuvaiheen kestoa.


Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37837 arvosteluun