CANNABIS KULTIVAATIO - Kasvukausi

Osa 1 / Intro

Itäneet siemenet pilkistävät ensin ulos mullasta, ja välittömästi tämän jälkeen ne ponnistavat ylös pieninä terämäisinä kasveina. Ne ovat tässä vaiheessa vielä äärimmäisen hauraita, mistä kertoo niiden ulkomuotokin. Tässä jutussa käsittelemme näiden kasvien kasvua. Kasvuvaihe on tärkeä tekijä määritettäessä hamppusi lopullista kokoa. Itse asiassa hyvä kasvuvaihe on jopa vielä kukintaakin tärkeämmässä asemassa.

Kasvin laittaminen esikasvuun tarkoittaa, että kasvi pidetään kasvuvaiheessa (tunnetaan myös nimellä vegetatiivinen vaihe) yhdestä päivästä useisiin viikkoihin. Tämä tapahtuu säätämällä lampun valojakso 18/6 asentoon, täten kasvit saavat 16 tuntia valoa ja 6 tuntia lepoa vuorokaudessa. Kasvi on nyt valmis ottamaan täyden hyödyn irti tarjoamastasi valosta, ja se rupeaakin kasvamaan sekä pituutta, että leveyttä.

Mitä enemmän annat kasvisi kasvaa, sen enemmän se kasvattaa lehtiä ja sivuhaarojen kokoa, mikä puolestaan kiihdyttää kasvua entisestään. Kasvi, joka viime viikolla omisti vain 10 lehteä voi viikossa päästä 25 lehteen, mikä puolestaan nopeuttaa sen kasvua, sillä nyt sillä on enemmän pinta-alaa ottaa valoa vastaan. Onkin niin, että kasvuvaihe on aina hidasta siihen asti, että kasvi on kasvattanut tarvittavan lehtimassan nopeamman kasvun perustaksi.

Tässä kohtaa voit selkeästi nähdä, että yksikin päivä riittää tekemään huiman eron, ja huomaat miten merkittäviä harppauksia kasvi voi ottaa lyhyessä ajassa. Lisäkasvu tarkoittaa lisää tarvetta ravinteille, lisää tarvetta hapelle ja niin edelleen. Saavuttaaksesi hyvän kasvun tulee sinun pitää kaikki muuttuvat tekijät hyvin kontrollissa. Jos kasvutilassasi esimerkiksi on missään vaiheessa puutetta hapesta liian vähäisestä tai olemattomasta ilman vaihtuvuudesta, tulee tämä näkymään kasviesi heikentyneenä kasvuna.

Osa 2 / Katsaus kasvualustoihin

Cannabis Kultivaatio - Kasvukausi

Erilaiset kasvualustat voivat tarjota erilaisia kasvunopeuksia kasveillesi. Yleisimmät vaihtoehdot ovat multa, kookos ja vesiviljely. Jokaisella näistä on omat vahvuutensa ja omat heikkoutensa. Multa mahdollistaa nopean kasvun vain niin kauan, kun sen rakenne on kevyttä ja ilmavaa. Koska juuret kasvavat parhaiten kevyessä ja ilmavassa mullassa, on meidän yritettävä tarjota kasvillemme sitä. Mitä nopeammin kasvin juuret kasvavat ja leviävät, sen nopeampaa sen maan yläpuolinen kasvu tulee olemaan.

Juuret tarvitsevat happea, ja rakenteeltaan tiivis maa sisältää sitä vähemmän kuin kevyempi sekoitus. Mullassa on kasvualustana se hyvä puoli, että se sisältää ravinteita jo valmiiksi, eli nestemäisten ravinteiden jakelun voi aloittaa myöhemmin. Tästä voi olla hyötyä uusille kasvattajille, sillä virheiden tekeminen varhaisessa kasvuvaiheessa on hieman epätodennäköisempää. Huono startti voi tarkoittaa katastrofaalisia seurauksia myöhemmin kukituksessa ja sadonkorjuussa. Multa on siis täydellinen kasvualusta noviiseille, ja sen kikkojen opettelu auttaa kasvattamaan tietotaitoasi.

Opettele kasvattamaan kunnolla mullassa, sillä voit aina palata siihen myöhemmissä projekteissasi. Kookos on puolestaan vielä multaakin ilmavampi perusta. Se on henkilökohtainen suosikkini ja sen käyttö varmistaa kasveillesi räjähtävän lähdön, kiitos happirikkaiden kookoskuitujen. Ilmavassa kasvualustassa kasvaneet kasvit ovat vahvempia ja kehittävät enemmän tukevia sivuhaaroja. Kookoksen huono puoli on, että se on ravinneköyhää, mistä johtuen sinun tulee aloittaa nestemäisten ravinteiden käyttö hyvin varhaisessa vaiheessa.

Tämä voisi aiheuttaa ongelmia, mutta kaikeksi onneksi kookos on erittäin käyttäjäystävällinen materiaali ja lisäksi vaikea ylilannoitettava. Kookoksen kanssa liika ravinteiden käyttö on kenties vielä multaakin vaikeampaa. Ylilannoituksen vaarat syntyvät kaikissa ravinteissa esiintyvien suolojen liiasta kertymästä. Ajan kuluessa kasviesi kyky vastaanottaa ravinteita saattaa hidastua, mikäli aloittelijana käytät liian suuria ravinnemääriä. Lehtien laidoille, missä kasvu tapahtuu, rupeaa ensin ilmestymään rumia raitoja ja myöhemmin koko lehti voi kuivua ja kuolla pois.

Hydroponic Medium

Tämän välttääksesi sinun tulee huuhdella kasvualustasi. Huuhteleminen tarkoittaa tässä yhteydessä liian suuren vesimäärän antamista, jonka tarkoituksena on pestä ylimääräiset kasvualustaan kertyneet suolot pois. Mikäli kasviesi lehdet ovat hyvin tummanvihreät, tarkoittaa se että sillä on käytettävissä tarvittava määrä ravinteita. Lisäravinteiden antaminen tässä kohtaa voi hyvinkin johtaa yliruokintaan. Mikäli et ole varma, on parempi odottaa hieman ravinteiden kanssa ja antaa kasvin lehtien vaihtaa väriä vaaleamman vihreän suuntaan. Tämä kertoo siitä, että kasvisi on valmis ottamaan lisää ravinteita vastaan. Liian pitkä odotus puolestaan aiheuttaa lehtien kellastumista.

Vesiviljely antaa kasvillesi kaikista suurimman kasvunopeuden, kunhan teet sen oikealla tavalla. Tämä johtuu siitä, että kasvin juurilla on koko ajan saatavana terveellinen määrä happea. Vesiviljely on kuitenkin työmäärällä mitattuna selkeästi työläämpi vahdittava verrattuna kookokseen ja multaan. Minun valintani on kookos, sillä näen sen hyvänä välimallina mullan ja vesiviljelyn välissä. Saat hyviä tuloksia, mutta sinun ei tarvitse olla jatkuvasti vahtimassa projektisi edistymistä.

Vesiviljelystä täytyy toki sanoa, että kun saat sen kasvamaan oikein, niin homma menee sujuvasti. Joka tapauksessa vesiviljelyn kanssa olet huomattavan riippuvainen elektronisista apuvälineistä, ja näiden hajotessa tai sähkökatkoksen sattuessa olet todella pulassa, ellet sitten satu omistamaan generaattoria.

Osa 3 / Miten aloitan kannabiksen kasvatuksen

Kasvu Tai Kasvisvaihe

Hyvä alku on elintärkeä. Lähes kaikki kasvattajat käyttävät juuristimulaattoreita varmistamaan vahvan kasvun. Kuten aiemminkin, kaikki action tapahtuu alkuvaiheessa mullan pinnan alla. Pienellä taimella on luonnollisesti hyvin pienet juuret. Täten idea onkin, että stimuloimme kasvia kasvattamaan mahdollisimman nopealla aikataululla mahdollisimman paljon juurimassaa kasvualustaan.

Yleisin ratkaisu on nestemäinen juuristimulaattoria, jota käytännössä kaikilla suurilla ravinnevalmistajilla on heidän valikoimassaan. Juuristimulaattorin tehtävä on varmistaa, että juuret saavat kasvuimpulssin. Helpoiten juuristimulaattorin toiminnan havaitsee, mikäli kasvualustasi on multa. Juuristimulaattorin käyttö voi kuitenkin stimuloida myös muuta mahdollisesti kasvualustastasi löytyvää elämää.

Älä siis huolestu, mikäli yhtäkkiä mullasta pilkottaakin odottamattoman näköisiä versoja. Juuristimulaattoria käytetään yleensä veteen laimennettuna, vaikka sitä voidaan myös käyttää laimentamattomana dippinä edistämään pistokkaiden juurtumista. Emme käytä juuristimulaattoria yhtä aikaa nestemäisten ravinteiden kanssa, sillä tämä heikentää stimulaattorin tehoa. Joten kun kasvin ensimmäisinä päivinä käytät juuristimulaattoria, älä sotke sekaan muita ravinteita.

Tällä keinoilla pääsemme liikkeelle optimaalisella tavalla. Lisäksi on olemassa ystävällistä (symbioottista) sienikasvustoa, jota voidaan käyttää vauhdittamaan juurten suotuisaa kehitystä. Nova-Star-T BioNovalta on pieni paketti täynnä näiden hyödyllisten eliöiden itiöistä tehtyä jauhetta. Sekoitat vain pussin sisällön veteen ja upotat pistokkaat tai siemenet sisältävät kasvublokit tähän liuokseen. Sienikasvusto toimii symbioosissa kasviesi kanssa, ja tarvitsee sitä selvitäkseen.

Vastapalvelukseksi tästä avusta sieni puolestaan toimii eräänlaisena ylimääräisenä juurisysteeminä. Mihin tahansa sieni levittäytyykään, saa kasvisi ravinteita käyttöönsä myös sieltä. Sienirihmaston käyttö apuna johtaa siis paljon vahvempaan ja terveempään starttiin ja antaa kasville pääsyn suurempaan ravinnereserviin. Lähes kaikki juurille stimuloivaa vaikutusta tarjoavat tuotteet ovat hyödyllisiä kasvun alkuvaiheessa. Tehtäväsi onkin pitää jopa liioitellun hyvää huolta rakkaan kasvisi juurista aina siihen asti, että ne ovat jämeriä ja vahvoja.

Osa 4 / Kasvuvaiheen tärkeys

Kasvuvaiheen valaistus

Kasvuvaiheen aikana sinun on mahdollista pitkälti määrittää kasviesi muoto, mitat ja sato-odotukset. On olemassa useita tapoja kasvattaa kannabista, ja kasvatuksen parametrit riippuvat pitkälti kasvatustavoista. Voit esimerkiksi laittaa monta kasvia neliömetriä kohti, missä tapauksessa niiden kasvukausi ei voi olla pitkä. Kasveja ei voi päästää rehottamaan valtoimenaan, tai ne rupeavat vaikuttamaan negatiivisesti toistensa kasvuun. Mitä vähemmän yksilöitä projektiisi otat, sen suurempia voit niistä kasvattaa.

Siemenestä kasvaneilla ja kloonatuilla kasveilla on erilaiset kasvumieltymykset. Esimerkiksi kloonit, eli tuttavallisemmin pistokkaat, ovat iältään vanhempia siemenestä kasvaneisiin verrattuna, joten ne vaativat vähemmän kasvua ennen kukitukseen siirtymistä. Siemenestä kasvanut yksilö käy puolestaan läpi useita eri kasvun vaiheita ja kypsymisprosessi teknisesti täysikasvuiseksi kestää noin kuukauden. Mitä paremmin hallitset kasvattamisen kikat, sen nopeammin pystyt ohjaamaan kasvun siemenestä täysikasvuiseen yksilöön.

Tämä ei riipu pelkästään ajasta, vaan myös massasta. Tarkkaillessasi kloonin kasvua voit todeta sen kasvavan vaiheittain. Katsoessasi puolestaan keskenkasvuista yksilöä, voit huomata sen sivuhaarojen kasvavan suhteellisen suoraan. Täyteen ikään kasvettuaan tämäkin kasvi rupeaa kuitenkin kasvattamaan siuhaarojaan vaiheittain. Tässä kohtaa voit siis säädellä kasvisi ulottuvuuksia, vähemmän kasvuvaihetta ja kasvi pysyy pienempänä ja päinvastoin.

Muista kuitenkin, ettei pelkkä iso koko takaa isoa satoa. Aloittelevan kasvattajan on erittäin tärkeä tietää, että kukitukseen siirtyminen antaa kannabikselle mahtavan kasvusykäyksen ja se kasvaakin koko vielä suunnilleen kolmen viikon ajan ennen lopullisten mittojen saavuttamista.

Osa 5 / Täydellinen kasvukausi

Kannabislaitoksen Täydellinen Kasvu

Millainen on täydellinen kasvukausi? Nappiin menneestä kasvukaudesta kertoo se, että kukitukseen siirryttäessä kasvisi ovat haluamasi kokoisia ja että niillä on vielä tilaa hyödynnettäväksi kasvuimpulssin ajaksi. Koko tilan tulisi siis olla täynnä lehtiä, mutta ei kuitenkaan niin täynnä, että kasvit joutuvat kilpailemaan resursseista.

Liian pitkä kasvuvaihe tai liian monta yksilöä johtavat siihen, että kaikki kasvisi jäävät pienemmiksi. Kasvi tarvitsee ympärilleen tilaa sivuhaaruilla täytettäväksi ja ympärysmitan kasvattamiseksi. Mikäli tätä ei ole tarjolla, tulee kasvisi todennäköisesti kurkottamaan kohti kattoa. Tämän huono puoli on se, että alemmat sivuhaarat saavat vähemmän resursseja ja jäävät heikoiksi ja heikosti tuottaviksi. Sadon maksimoiseksi sinun tulee saada myös alemmat haarat tuottamaam marihuanaa ylempien tapaan.

Kuka tahansa kykenee kasvattamaan ison pääbudin, mutta on eri juttu repiä vastaavia tuloksia alemmilta osilta. Jos kuitenkin pystyt tähän, saat luultavasti erittäin hyviä satoja vain muutaman kasviyksilön voimin. Nyrkkisääntönä kahdeksan siemenestä kasvanutta kasvia on sopiva määrä täyttämään neliömetrin kokoisen kasvatustilan ja tuottamaan 600 watin valon alla 500 gramman sadon.

Tämä tarkoittaa keskimäärin 63 grammaa kasvia kohti, eli ei mitenkään erityisen paljoa. Tarkkailen yleensä omia kasvejani aktiivisesti, ja niiden saavutettua aikuisuuden ja noin 25-50 cm mitan pienillä ja vahvoilla sivuhaaroilla, on aika kääntää valosykli kukitukseen. Pistokkaista kasvaneet yksilöt voi laittaa kukkimaan nopeammin, sillä ne ovat kypsempiä yksilöitä. Tästä samasta syystä sinun tulisi jättää kloonattujen yksilöiden koko max. 25 senttiin, sillä pistokkaiden pensasmaisempi rakenne jättää vähän valoa alemmille haaroille.

Liian ison kasvin tunnistaa siitä, että se blokkaa valon alemmilta haaroilta ja oksilta, mitkä tästä johtuen eivät tuota kunnolla budia. Tällaisten kasvien kasvattaminen on toisin sanoen ajan ja resurssien hukkaamista. Rajoittava tekijä on lamppu, eikä sen läpäisykyky oikein riitä tuottamaan laadukasta budia yli 20 senttiä kasvin kärjen alapuolella. Alemmas mentäessä kukintojen koko pienenee. Pitämällä huolen siitä, että myös alemmat haarat saavat tarpeeksi valoa budin kasvattamiseksi takaa sinulle suuremman kokonaistuoton.

Osa 6 / Ravinteet

Ravinteiden Käyttö Kannabikselle

Kasvuvaiheen aikana kasvisi tarvitsevat typpeä ja kaliumia. Mikäli kummastakaan näistä on kasvun aikana puutetta, muuttuvat kasvisi keltaisiksi. Mikäli kasvatat mullassa ja käytät laadukasta grow shopin multaa, riittää siinä ravinteita noin vajaaksi kuukaudeksi. Tämän etu on siinä, ettei sinun täten tarvitse käyttää ylimääräisiä ravinteita ennen kukitusta. Laadukkaaseen multaan sijoitettu ylimääräinen raha on täten sen väärti. Tämän lisäksi vältät myös potentiaalisia ongelmia.

Halpa multa voi helposti johtaa kasvien aliravitsemukseen, sillä siinä ei välttämättä ole paljoa ravinteita kasvun eväiksi. Sinun tulee siis käyttää nestemäisiä lisäravinteita, mikä ei sinällään ole ongelma, vaikka jotkut onnistuvatkin yliravitsemaan kasvejaan, mutta olisi kuitenkin parempi venyttää ravinteiden lisäämistä mahdollisimman pitkään virheiden minimoimiseksi. Kannabiksen kasvatuksessa on kuitenkin lopulta mahdotonta välttää täysin virheitä, ja virheet voi toisaalta nähdä myös hyvänä asiana.

Mikäli opit virheistäsi ja tiedät mitä teit väärin, voit välttää tämän sudenkuopan seuraavalla kerralla. Lähtökohtaisesti sinun tulisi seurata ravinteiden ohjeita pilkulleen ja käyttä esimerkiksi millimetriluokan ruiskuja annosteluun. Sopiva määrä ravintoa ilman yliampumista johtaa terveeseen ja hyvään kasvuun.

Mitä suurempia kasvisi ovat, sen suurempia täytyy myös niiden ravinnemäärien olla. Tämän voit todeta antamalla kasveille aina saman määrän ravinteita. Jossain kohtaa koko ja ravinteiden tarve on kasvanut niin isoksi, että kasvi alkaa kellastua ravinteiden puutteesta johtuen. Tämä on kannabiksen.

Osa 7 / Kasvun ensimmäiset 2 viikkoa

Edullinen Maaperä Kannabikselle

Versojen puhjettua ylläolevat kasvit istutettiin Plagronin Royalty Mixiin. Tämä jo valmiiksi lisäravinteita sisältävä kasvualusta tarjoaa tarpeeksi ravintoa ensimmäisten viikkojen ajan. Näiden ensimmäisten viikkojen aikana annoin kasveille juuristimulaattoria. Ajan kuluessa kasvien kasvuvauhti lähti kiihtymään. Ylimääräisenä ravintona käytin tänä aikana myös Plagorin nestemäistä Alga Groei -lisäravinnetta. Tämä ei sinällään ole välttämätöntä, muistakaamme että itse multa sisältää jo ravinteita, mutta niiden lisääminen auttaa toisaalta ylläpitämään mullan ravinnepitoisuutta.

Mikäli en antaisi mitään ylimääräistä näiden ensimmäisten viikkojen aikana, käyttäisi kasvi kaiken mullasta irtilähtevän ravinteen köyhdyttäen sen. Käyttämällä ravinteita tasaisesti vältämme tilanteen, jossa kasvin tulisi mullan ravintoköyhyyden vuoksi yhtäkkiä saada erittäin voimakkaita ravinneliuoksia kasvua tukemaan. Pointti lienee selvä? Meidän pitää tietysti välttää liian ravinnemäärän antamista ylilannoituksen ongelmien välttämiseksi. Juuristimulaattorin ja nestemäisen kasviravinteen lisäksi tässä kohtaa on hyvin vähän muuta tekemistä. Sinun täytyy vain huolehtia, että lamppu on optimaalisella 30-40 sentin etäisyydelllä kasvien yläpuolella.

Paras tapa testata oikeaa etäisyyttä on testata kädellä miten paljon lämpöä lamppu tuottaa kasvien lehtien tasalla. Puolentoista viikon kohdalta lähtien lampun tulisi olla aina niin lähellä kasveja kuin vain niitä polttamatta on mahdollista. Oikea korkeus riippuu kasvatustilan mitoista ja lamppujen määrästä. Hyvin ilmastoidussa tilassa voit pitää lamppuja lähempänä kasveja, sillä kuuma ja kostea ilma poistuu ja sekoittuu nopeasti aiheuttamatta vahinkoa tai ylimääräistä stressiä.

Meillä on tapana pitää ilmankosteus korkeimpana mahdollisena ensimmäisten viikkojen aikana, sillä näissä olosuhteissa niiden kasvu ja lehtien tuotto ovat nopeampaa ja helpompaa. Ilman korkea suhteellinen kosteus voi tehdä ihmeitä kasvulle, ja se on mahdollista saavuttaa esimerkiksi ilmanvaihto sulkemalla tai juoksuttamalla sitä pienellä teholla, jottei kostea ilma heti imeydy ulos kasvatustilasta. Ilmankostuttaja auttaa myös luonnollisesti tämän haasteen kanssa. Lämpötilojen suhteen tähtäämme päivällä välille 22-28 celsiusastetta, siinä missä yöllä ideaali on luokkaa 18-22 astetta.

Niin kauan kuin lämpötila ei tipu alle 16 asteen voi olla suhteellisen varma, ettet menetä merkittävissä määrin potentiaalista kasvua. Mikäli sinulla sattuu olemaan erilaisia hintoja kellonajan mukaan tarjoava sähkösopimus, voit ottaa tästä hyödyn irti ja säästää merkittäviä rahasummia. Vihreät kasvisi ovat nyt sopivassa mitassa ja voinet varmaan jo kuvitella mielessäsi niiden tarjoamia elämyksiä. Tarvitset kuitenkin vielä pari kuukautta lisää, jotta pääset nauttimaan kovan työsi hedelmistä sadonkorjuun päätteeksi.

Royal Queen Seeds Genetics

Royal Queen Seeds tuottaa euroopan parhaimpiin kuuluvia kannabiksensiemeniä varmistaen, että kasvattajat pääsevät kiinni maailman hienoimpiin kannabislajikkeisiin.

Buy at RQS

Osa. 1: Idättäminen. Täydellinen opas kannabiksen siementen idättämiseen.

Osa. 3: Kukitusvaihe. Kukitusvaihe kannabis.

Osa. 4: Kukituksen viimeiset viikot. Viikkojen kasvaneen odotuksen jälkeen kauan odotettu sadonkorjuun hetki on viimein käsillä.

Osa. 5: Sadonkorjuun aika. Opi jokainen askel kannabiksen sadonkorjuusta ja sen jälkeisestä käsittelystä.

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias