CANNABIS - Aloitetaan kasvatus

Osa 1 / Intro

Haluat siis kasvattaa kotona, muttet tiedä miten aloittaa? Aloita lukemalla!

Mikäli olet noviisi kasvattajana, olet tätä lukiessasi oikean tien alussa. On täysin mahdollista, etteivät kaikki termit, etenkään teknisemmät, vielä avaudu kunnolla. Kuten minkä tahansa asian aloittamisessa, myös kannabiksen kasvattamisen kanssa on aina syytä lähteä liikkeelle teoreettisen tiedon hankinnasta ja sisäistämisestä. Suosittelemme siis, että etsit käsiisi asiaankuuluvaa kirjallisuutta, katsot kasvatusaiheisia videoita internetistä ja tietysti myös puhuminen kokeneempien kasvattajien kanssa auttaa, vaikka sitten internetin kautta. Erilaiset nettifoorumit ovat parhaita paikkoja aloittaa, mikäli joudut lähtemään projektiisi nollatiedoilla. Tulet nimittäin huomaamaan, että kasvattajat tulokkaista kokeneisiin kettuihin ja kaupallisiin kasvattajiin jakavat mielellään tietotaitoaan asiasta kiinnostuneille, ja usein vastauksia tulee jopa lähes ilman viivettä. Tämä on tietysti suuri etu verrattuna esimerkiksi kirjojen lukemiseen, niissä kun saattavat asiat jäädä epäselviksi ja vaatia täten tarkennusta.

Nettifoorumien tapauksessa voit räväyttää huolesi välittömästi kaikkien nähtäville, jolloin oppimisprosessi saa mukavasti vauhtia. Sinun tulisi silti lukea myös julkaistua kirjallisuutta perustietojen hakemiseksi. Arvioisimme, että noin 80% oleellisesta tiedosta jää näppiisi tällä tavalla. Suosittelemme myös lukemaan valitsemasi kirjan useampaan kertaan, jopa 3 kertaa kannesta kanteen. Kaikki avoimiksi jääneet kysymykset voit sitten kirjoitella foorumille tarkennusten toivossa. Olet tietysti myös tervetullut tälle sivulle tietoa hakemaan. Useamman kuukauden lueskelun, foorumeilla kyselyn, kukkakuvien katselun, toisten virheistä oppimisen ja 20 puuttumaan jääneen prosentin selvittämisen jälkeen voit todeta olevasi teoreettisen tiedon puolesta täysivaltainen kasvattaja.

Tämä on kuitenkin vasta alkua, sillä teorian soveltaminen käytännön tasolle on harvoin niin sujuvaa, kuin haaveissaan voisi kuvitella.

Osa 2 / Multa

Seuraava askel on ruveta hankkimaan kasvatustarvikkeita. Mitä kaikkea tarvitsemme, mikäli tavoitteena on kasvattaa kannabista? Ruukkuja multaa varten, tämän suhteen ei pitäisi olla suurempia ongelmia. Mullalla tarkoitan earth mixiä, ja tämän kanssa valinnanvaraa onkin sitten reilusti. Halvat puutarhaliikkeiden myymät multapussit ovat yksi vaihtoehto, mutta näissä on omat ongelmansa, erityisesti aloitteleville kasvattajille. Tämä multatyyppi on yleensä varsin ravinneköyhää, eikä rakennekaan ole tarpeeksi ilmavaa. Kannabista kasvattaessa mullan tulisi olla ilmavaa, sillä se on tärkeä osatekijä juurten kehityksessä. Kun huomioit tämän asian tärkeyden, tulee puutarhasi sato olemaan vahvempaa ja joka suhteessa terveempää. Tarvittaessa voit myös itse parantaa mullan ilmavuutta lisäämällä sen sekaan perliittiä, joka on pientä ja kevyttä raemaista kiviainesta. Toisaalta, minkä takia tehdä asioista suotta monimutkaisia? Tänä päivänä kannabikseen keskittyviä liikkeitä, grow shoppeja, on lähes jokaisessa maailman kolkassa, joten sinun kannattaa suosiolla sijoittaa muutama euro oikeanlaiseen multaan ja unohtaa tähän aspektiin liittyvät kikkailut.

Cannabis maaperän sekoitetaan

Nämä kannabiksen kasvattamiseen tarkoitetut multasekoitteet sisältävät ravinteita niin paljon, että pääset parhaassa tapauksessa niiden voimin koko kasvusyklin loppuun, mikäli aloitat parin viikon esikasvatusjaksolla. Ravinteiden lisäksi nämä erikoismullat sisältävät usein jo valmiiksi edellä mainittua perliittiä, joten happipitoisuuskin on valmiiksi kunnossa. Hinta on luonnollisesti perus puutarhamultaa korkeampi, mutta nämä jo mainitut edut tekevät investoinnista kannattavan. Multa pelaa ratkaisevaa roolia tässä pelissä. Se toimii kasviesi juurten kotina ja koko kasvien kasvualustana, joten et varmaan halua säästää tässä kohtaa? Säästöjä on toki yleisellä tasolla hyvä tavoitella, mutta multa on yksinkertaisesti väärä kohde tälle.

Halvan mullan muita potentiaalisia ongelmia on sen taipumus kovettua ja kuivua ajan kuluessa. Mikäli budjettiin ei yksinkertaisesti mahdu tähän tarkoitukseen sekoitettua multaa, niin seuraava vaihtoehto on käyttää kompostia kasvualustana. Tämä on paras vaihtoehto edullisemmista mullan kaltaisista aineista, muttei varsinaisesti halpaa. Kompostia hankkiessa sinun tulee kiinnittää huomiota sen käyttötarkoitukseen. Esimerkiksi kukille suunnatut kompostit ovat usein sekoitettu tiettyjen kasvien tarpeita varten, joten niissä voi olla esimerkiksi liikaa happamuutta kannabikselle. Hapan maaperä ei ole kannabiksen mieleen, joten tämä näkyy luultavasti sadossasi. Kannabis toki kasvaa lähes mullassa kuin mullassa, mutta pitämällä huolen sen tarpeista petaat itsellesi parempaa satoa. Ota siis suosiolla suunnaksi paikallinen grow shop tai asiaan keskittynyt nettikauppa ja tee itsellesi palvelus hankkimalla kasvualustaksi asianmukaista multaa. Suurin etu tässä on se, että oikealla mullalla minimoit oman työsi kasvatuksen aikana, ja saatatpa välttyä kokonaan esimerkiksi ravinteiden kanssa pelaamiselta.

Osa 3 / Siemenien valinta

Ruukut ovat siis täynnä multaa, mutta mitä seuraavaksi? Luonnollinen askel voisi olla varsinaisten kasvatettavien hankkiminen, marihuanan kasvattaminen ilman kannabista nimittäin sattuu olemaan mahdotonta puuhaa. Luultavasti helpoin tapa päästä kiinni kasveihin, on kasvattaa niitä siemenistä. Kannabiksen siementen myyminen ja ostaminen on sallittua useimmissa maissa, joten siementen hankkimisen pitäisi olla sangen ongelmatonta. Esimerkiksi tässä appissa on siemenpankki sisäänrakennettuna! Klikkaa itsesi sisään siemenkauppaan tästä.

Nyt kun tiedät mistä hankkia siemeniä voinkin jo kuulla seuraavan kysymyksen, mitä kasvattaisin? Valikoimaa on reilusti, jopa liikaa. Jokaisella lajikkeella on oma setti ominaisuuksia ja omat ongelmansa kasvatuksen suhteen. Hyvä uutinen on kuitenkin se, ettei tämän valinnan suhteen ole oikeita tai vääriä ratkaisuita. Älä siis käytä liikaa energiaa tämän asian veivaamiseen. Helpottaaksemme päätöstäsi tässä sinulle ehdotus: valitse joku indica. Miksi indica? Kannabiksesta on olemassa kaksi variaatiota, sativa ja indica.

 

 • Indica leaf INDICA / characteristics
 • Couch-lock
 • Chilling
 • Appetite
 • Body High
 • Deep relaxation
 • Sleep Aid
 • Pain + Nausea Relief
 • Stress + Anxiety Relief
 • Some of our most famous Indica strains
  ICE, Northern Light, Blue Mystic, O.G. Kush
 

Indicat eivät kasva liian suuriksi ja niiden kukkimiskausi on lyhyempi. Indicoiden varret ovat paksuja ja vahvoja ja niiden lehdet ovat leveitä. Sativat puolestaan ovat monessa mielessä vastakohtia, sillä ne kasvavat nopeasti suuriksi laihalehtisiksi kasveiksi ja ne venyvät monesti, erityisesti kukkimisvaiheen aikana huomattavasti indicoita suuremmiksi. Lisäksi on olemassa erilaisia hybrideitä, jotka yhdistelevät sativan ja indican tyypillisiä puolia eri suhteissa. Niin indicat kuin sativatkin ovat hyviä valintoja, samoin kuin näiden hybridit, mutta aloittelijalle helpoimman tavan onnistuneeseen sadonkorjuuseen tarjoavat indicat.

Sativat voivat olla arvaamattomia ja saattavat kukkimivaiheessa jopa kolminkertaistaa kokonsa. Indicat saattavat venyä myös huomattavasti, jopa tuplata kokonsa, mutta niiden lopullinen koko on helpommin ennustettavissa. Tämä on luonnollisesti erittäin tärkeä aspekti silloin, kun kasvatus tapahtuu rajatussa tilassa. Indicat ovat täten helpompia kasvatettavia, eivätkä ne myöskään ole yhtä oikukkaita kasvatettavia kuin sativat. Indicat tuppaavat myös kestämään stressiä sativoita paremmin, mikä heijastuu helposti myös satoon. Tämän tiedon pohjalta suosittelenkin erityisesti pienemmissä tiloissa kasvattaville indicaan pohjautuvien lajikkeiden valintaan ensimmäiseen kasvatukseen.

En halua antaa kuvaa, että sativat ovat vaikeampia kasvatettavia, mutta jos haluat maksimoida onnistumisen todennäköisyyden, niin indicat ovat parempi vaihtoehto. Tulet huomamaan, että sinulle jää silti paljon valinnanvaraa. Nämä lajikkeiden valinnat ovat kuitenkin lopulta mielipidekysymyksiä, joten mene ja valitse lajike oman fiiliksesi mukaan, makuasioista on vaikea kiistellä.

Osa 4 / Valo

Kasvimme eivät tule kasvamaan ilman valoa, joten seuraavaksi meidän tulee valita sopiva kasvatus/kukitusvalo (eli lamppu, joka hoitaa molemmat vaiheet). Valo määrittää lopulta suurelta osin satosi koon, enemmän valoa tarkoittaa enemmän painoa. Täten enemmän valoa tarkoittaa myös enemmän kannabista ja suurempaa satoa. Kannabista voi kasvattaa hehkulampuillakin, mutta parempaa tulosta saat käyttämällä niin sanottuja metallilamppuja, eli natikoita.

Saadaksesi järkevän sadon hyvälaatuista marihuanaa tarvitset 400-600w natriumlampun. Tämä tarkoittaa keskikokoista valaisinta, sillä tämän tyypin valaisimia on saatavissa 1000 ja 2000 watin koossa, sekä 100 ja 250 watin tehoilla. 400-600 wattia on täydellinen valinta, sillä se käyttää suhteellisen vähän energiaa suhteessa sen tuottaman sadon kokoon ja laatuun. Verrattuna hehkulamppuihin ja vastaaviin pelaa natikka täysin eri liigassa. Markkinoilla on olemassa useita erilaisia valoja, mutta sinun ei tulisi tyytyä mihinkään muuhun kuin natriumlamppuun. Valitse edullisin ja yksinkertaisia valaisin alkuun. Vesi- ja ilmaviilennettyjä voit katsella sitten tulevaisuuden satoja suunnitellessasi.

Indoor marihuana viljely

400 watin natikka voi kasvattaa sinulle 200 grammaa poltettavaa ja 600 wattia mahdollistaa puolestaan sadot aina 300 grammaan asti. Nämä ovat arvioita, joita voit toivoa aloittelijana, joten onnittele itseäsi, mikäli ylitit nämä ensiyrittämällä. Mikäli hallitset hommasi, voit yleensä muutaman kasvatuksen jälkeen nostaa toiveitasi luokkaan 300 grammaa per 400 wattia tai 400 grammaa per 600 wattia. Molemmat näistä lampuista valaisevat yhden neliömetrin kasvatustilan erittäin hyvin ja kohtuullisella lämpökuormalla, mikä on myös tärkeää. Tätä kautta saavummekin seuraavaan hankintaamme, eli pumppuun ja siihen liitettävään aktiivihiilisuodattimeen. Kannabis tarvitsee hiilidioksidia (CO2) kasvaakseen ja tämän hiilidioksidin ne ottavat ympäröivästä ilmasta.

Cannabis kasvaa teltta

Mikäli et pidä huolta riittävästä ilmanvaihdosta kasvatustilassa, käyttävät kasvisi lopulta kaiken siellä olevan hiilidioksidin. Kun tilanne pääsee tähän asti, kasvien kasvu häiriintyy ja niiden terveys heikkenee. Ehkäistäksesi tätä sinun tulee varmistaa, että tilaan virtaa jatkuvasti uutta ilmaa. Paras tapa tämän ongelman ratkaisuun on poistopumppu, joka imee hiilidioksidiköyhän ilman pois tilasta ja aiheuttaa alipaineen, joka vetää tilalle raitista CO2-rikasta ilmaa. Toisin sanoen et välttämättä tarvitse pumppua joka tuo sisään uutta ilmaa.

Halutessasi voit sellaisen toki asentaa, mutta välttämätöntä tämä ei ole. Toinen mainio etu ilmanpoistossa on se, että tällä keinoin pääset myös eroon kannabikselle tyypillisestä hajusta kukituksen aikana. Tämä toki edellyttää rahan sijoittamista sopivaan filtteriin, mutta tämä on taatusti hyvä sijoitus. Kaikkiin poistopumppuihin löytyy niihin sopiva aktiivihiilifiltteri. Tämä filtteri on käytännössä iso putki, joka on täytetty hiilellä. Niin kutsuttu aktiivihiili omaa rakenteen, joka imee itseensä erilaisia kemikaaleja ja neutralisoi esimerkiksi hajuja.

Ei liene yllätys, etteivät nämä filtterit kestä ikuisuuksia. Kun niiden koko kapasiteetti on käytetty, päästävät ne hajut jälleen virtaamaan valtoimenaan. Aktiivihiilifiltteri kestää keskimäärin noin 5 sadon ajan, joten sinun pitäisi pärjätä noin vuosi yhdellä filtterillä. Hyvä poistopumppu kunnollisella aktiivihiilifiltterillä on asia, jota ilman et halua edes yrittää kannabiksen kasvatusta. Se on eräs kalleimmista investoinneista, mikäli olet vasta aloittelemassa, mutta voit yrittää myös kasvattaa ilman ja katsoa minkälaisiin ongelmiin tulet törmäämään.

Mikäli haju ei aiheuttaisikaan ongelmia, esimerkiksi naapurien puutteesta johtuen, tulee sinun satosi joka tapauksessa kärsimään johtuen hiilidioksidin pienestä määrästä. Varmistaaksesi että sisään imetty ilma levittyy tasaisesti ympäri tilaa, tarvitset myös yhden tai pari tuuletinta sekoittamaan ilmamassaa. Pitämällä ilmamassan liikkeessä ja sekoitettuna varmistaa tuuletin sen, että ilman kosteus ja lämpö, sekä CO2 jakautuvat tasaisesti kaikkien kasvien saataville tilassasi.

Ilman tuuletinta saattaa käydä niin, että toinen puoli kasvatustilastasi nauttii 25 asteen lämpötilasta samalla kuin toisella puolella on lämpöä vain 20 astetta. Tuulettimen avulla varmistat, että lampuista säkenöivä lämpö jakautuu tasaisesti kaikkien kasvien käyttöön. Lisähyötynä tuuletin tekee kasveistasi myös vahvempia altistaen niiden varret liikkeelle, joka puolestaan laukaisee kasvureaktion. Tästä johtuen kasvisi varsi ja sivuhaarat vahvistuvat, joten ne jaksavat siirtää paremmin ravinteita ja kantaa raskaampien budien painoa. Pähkinänkuoressa: saat suuremman sadon.

Osa 5 / Ravinteet

Kasvimme eivät kasva yksikseen, se on fakta, joten joudumme pitämään huolta niiden ruokinnasta. Nestemäiset orgaaniset ravinteet saavat minun hyväksyntäni. Kuten aiemmin totesin, pitää hyvä kasvatusmulta lähtökohtaisesti sisällään tarpeeksi ravinteita jopa koko kasvun ruokkimiseen. Vain aivan viimeisillä viikoilla on hyvä tarkistaa ravinneprofiilia, ja tämän hoidamme nestemäisillä ravinteilla.

Sisätiloissa kasvattamiseen tarvitsemme vain kukitusravinnetta. Jopa halvimmissa mullissa on tarpeeksi ravinteita kasvukauden tarpeisiin, kunhan emme käytä liikaa aikaa esikasvatuksessa. Kaikki kasvuravinteet ovat erilaisia, mutta kaikkien pohjana ovat typpi, fosfori ja kalium (eng. potassium). Typpi ja kalium ovat kaikista tärkeimpiä kasvulle, siinä missä fosfori ja kalium puolestaan ovat avainasemassa kukituksessa. Täten hyvä kukitusravinne pitää sisällään reilusti kaliumia ja fosforia, sekä pienen määrän typpeä. Jälleen kerran, sinun tulisi valita erityisesti kannabikselle suunniteltu ravinneliuos, sillä eri kasveilla on erilaiset ravinneprofiilit ja on parasta yrittää pitää homma mahdollisimman yksinkertaisena.

Jotkut tunnetuimmista Sativa kantoja

Valitsemalla suoraan kannabikselle tarkoitettu ravinne saat paremman tuntuman kasvien ravinnosta ja todennäköisesti myös isomman sadon verrattuna aloitukseen jollain yleislannoitteella ja vaihtamalla myöhemmin kannabikselle suunnattuihin lannoitteisiin. Nyt olemme siis käsitelleet kaikki tärkeimmät asiat: hyvä multa, oikea valo, sopiva siemen ja riittävä ilmanvaihto sekä ilmankierto. Tässä on kaikki mitä tarvitsemme hyvän kannabiksen kasvattamiseen.

Tämä ei ole kovin paljon, eikä kovin vaikeaa. Kenties ainut suurempi haaste on haalia kasaan pyöreät 500 euroa, minkä tarvitset tarvittavien investointien tekemiseen. Ei varsinaisesti kallista, muttei myöskään halpaa. Erityisesti lamppu ja poistoilman pumppu tulevat nielaisemaan isomman osan. Haluatko vieläkin kasvattaa kannabista? Pysy kuulolla.

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias