Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä


By Steven Voser

Mikä on paras valojakso autoflowering-kannabikselle?

Autoflowering-kannabislajikkeet kukkivat ikänsä perusteella, eivät johtuen muutoksista valojaksossa. Siitä huolimatta autoflowereille oikean valomäärän antaminen on ensiarvoisen tärkeää, jos haluaa saada aikaan mahdollisimman hyvän sadon. Jatka lukemista oppiaksesi kaikki, mitä tulee tietää autoflowering-kannabislajikkeiden valontarpeesta.

18/6-valosykli

Kannabis on C3-kasvi, mikä tarkoittaa sitä, että se voi imeä hiilidioksidia fotosynteesiä varten jopa valotuntien aikana. Johtuen siitä, että autoflowering-kasveilla on lyhyet vegetatiiviset jaksot ja ne kasvavat usein valojaksoisia kasveja lyhemmiksi, kannattaa niille tyypillisesti tarjota vähintään 18 tuntia valoa. Tämä mahdollistaa kasvin kasvamisen vahvana ilman, että sähkönkulutus nousee tappiin. Autoflowerit rakastavat valoa aivan yhtä paljon kuin perinteiset valojaksoiset lajikkeet – niiden kukkiminen ei vain ole siitä riippuvainen.

18/6 LIGHT CYCLE

24 tunnin valosykli

Jotkut kasvattajat tarjoavat autoflowereilleen jopa täydet 24 tuntia valoa perustellen asiaa sillä, että se auttaa maksimoimaan vegetatiivisen vaiheen kasvun. Kasvattajat, jotka pitäytyvät 18-tuntisessa valojaksossa ovat puolestaan sitä mieltä, että sykli antaa kasveille lyhyen "palautumisen" jakson, joka on ensiarvoisen tärkeä kasvien hyvinvoinnille kasvuvaiheessa.

Ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta siihen, kasvavatko autoflowerit paremmin 18 vai 24 tunnin valosyklillä, ja loistavia tuloksia on todistettavasti saavutettu molempia metodeja käyttäen. Valitaksesi itsellesi oikean vaihtoehdon suosittelemme kokeilemaan molempia variaatioita ja pitäytymään sitten siinä, mikä vaikuttaa toimivan parhaiten.

24HR LIGHT CYCLE

Entäs 12/12-valosykli?

Jotkut kasvattajat pitävät yhä autoflowereitaan 12/12-valosyklissä kukkimisen aikana. Se on ihan ok, sillä näissä olosuhteissa kasvatetut autoflowerit voivat tuottaa kohtuullisia satoja. Muista vain ottaa huomioon, että 12 tunnin valosyklillä kasvatetut budit tulevat olemaan huomattavasti pienempiä kuin ne, joita saisit aikaan 18–24 tunnin sykleillä. Syitä, joiden vuoksi autoflowereiden pitämistä 12/12-syklissä kannattaa harkita:

  • Kasvatushuoneen ylikuumeneminen: Jos asut lämpimän ilmaston alueella, saattaa kasvatusvalojen sammuttaminen päiväsaikaan olla järkevää, jotta vältyt kasvatushuoneesi lämpötilojen liialliselta kohoamiselta. Tällaisissa tapauksissa autoflowereiden kasvattaminen 12/12-valosyklissä siten, että valot ovat päällä yöaikaan, saattaa olla paras valinta välttääksesi aiheuttamasta lämpöstressiä kasveillesi.
  • Autoflowereiden kasvattaminen valojaksoisten lajikkeiden kanssa: Jos kasvatat autoflowereita sekä feminisoituja valojaksoisia lajikkeita, täytyy sinun todennäköisesti sijoittaa autoflowerisi samaan huoneeseen kukkivien feminisoitujen kasvien kanssa. Tällöin autoflowerisi saavat vain 12 tuntia valoa päivässä.
  • Kustannuksissa säästäminen: Kasvatusvalojen pitäminen päällä 18–24 tuntia päivässä muutaman kuukauden putkeen voi tulla hyvin kalliiksi. Jos haluat kasvattaa autoflowereita pienemmällä budjetilla, saattaa 12-tuntinen valosykli olla sopivampi valinta.
WHAT ABOUT A 12/12 LIGHT CYCLE?

SOG-kasvatustekniikan käyttäminen autoflowereiden kanssa

SOG tai sea of green on kannabiksen kasvunohjaustekniikka, jolla on mahdollista tuottaa upeita satoja. Sen sijaan, että pyrkisit kasvattamaan kasveistasi niin suuria kuin mahdollista, SOG:ssä kasvatetaan useita pienempiä kasveja lähekkäin tarkoituksena muodostaa yhtenäinen latvusto, joka maksimoi valoaltistuksen ja tilan.

SOG on loistava tekniikka, jota kokeilla autoflowereiden kasvatuksessa, sillä sitä käyttämällä voi hyödyntää näiden lajikkeiden luonnostaan pienemmän koon.

Vaikka jokaisella kasvattajalla onkin oma tekniikkansa SOG:n täytäntöön panemiseksi, kasvattavat useimmat 4–16 kasvia neliömetriä kohden, riippuen siitä, kuinka suureksi he antavat kunkin kasvin kasvaa.

Riippuen kasvattamasi lajikkeen koosta, suosittelemme käyttämään 7–10 litran ruukkuja ja kasvattamaan 4–6 kasvia neliömetrillä. Näin hyödynnät tilasi ja valaistuksen, mutta kykenet silti tarjoamaan kasveillesi tarpeeksi ilmanvirtausta ehkäistäksesi homeongelmat. Jos päätät kasvattaa useamman kasvin neliömetriä kohden, niin muista käyttää pienempiä ruukkuja hallitaksesi kasviesi kokoa ja välttääksesi täyttämästä kasvatushuonettasi liiaksi.

Sananen valospektristä

Oikean valospektrin käyttäminen on hyvin tärkeää minkä tahansa tyyppistä kannabiskasvia kasvattaessasi, eivätkä autoflowerit tee asiassa poikkeusta. Autoflowering-kasvin elinkaari on lyhyt, joten valon, ravinteiden ja maaperän laatu kannattaa maksimoida.

Kuten saatat yhä muistaa fysiikan tunneilta, hajoaa valo eri aallonpituuksiin, kun sen laittaa kulkemaan prisman läpi. Kasvit, jotka ovat valosta riippuvaisia yhteyttääkseen, reagoivat eri tavalla eri spektrin osiin. Valojaksoisen kannabislajikkeen kohdalla suosittelemme esimerkiksi pitäytymään seuraavissa aallonpituuksissa:

  • 6 500 kelvinin sininen valo vegetatiivisen vaiheen aikana: Sinisen valon spektrin on havaittu tehostavan vegetatiivista kasvua ja auttavan kannabiskasvien kasvamista lyhyiksi ja vantteriksi sekä samalla minimoivan pituuskasvua.
6500K blue light during veg
  • 2 700 kelvinin punainen valo kukkimisvaiheen aikana: Punaisen valon spektri on ideaali kukkimiseen, sillä se tehostaa nuppujen aukeamista ja hienoista pituuskasvua, mikä auttaa kasvejasi tuottamaan suuria ja tiiviitä kukkia.
2700K red light during flowering

Ekstravinkit mahtavien autoflowereiden kasvattamiseen

Jos olet uusi autoflowereiden maailmassa, niin noudata vain näitä yksinkertaisia vinkkejä parempia satoja saadaksesi:

  • Valitse runsaita satoja tuottava autoflower: Kaikki autoflowerit eivät ole samanlaisia, joten valitse tuottelias lajike, jos sadon koko on sinulle tärkeää.
  • Istuta lopulliseen kohteeseen: Kannabiskasvien siirtäminen suurempiin ruukkuihin aiheuttaa aina stressiä. Autoflowerit voivat kasvaa siemenestä sadonkorjuukelpoisiksi vain 8 viikossa, joten on parasta välttää tällaista stressiä ja istuttaa siemenet aina niiden lopullisiin ruukkuihinsa.
  • Käytä ilmavaa kasvatusalustaa: Tämä auttaa tehostamaan juuriston ja lehdistön kasvua.
  • Käytä LST-tekniikoita: Jos haluat ohjata autoflowering-kannabiskasviesi kasvua, käytä vain alhaisen stressin kasvunohjaustekniikoita. Korkean stressin tekniikat, kuten FIM-tekniikka, latvominen ja super cropping saavat aikaan enemmän haittaa kuin hyötyä.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37837 arvosteluun