Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Max Sargent


KANNABIKSEN TAIMIEN HOIDON TÄRKEYS

Itämisen tai pistokkaan leikkaamisen jälkeen siemenesi tai taimesi tarvitsee paikan, johon juurtua. Kannabiskasvin ensisijainen tavoite taimivaiheessa on terveen juuriston kehittäminen. Jos taimesi kamppailevat nyt, on todennäköistä, etteivät ne koskaan toivu täysin, ja vielä todennäköisempää on se, etteivät ne koskaan saavuta täyttä potentiaaliaan. Pahimmassa tapauksessa taimet kuolevat pois ja kasvatus on ohi ennen kuin se on edes alkanut.

OPTIMAALISET OLOSUHTEET TAIMILLE

Kannabiksen taimia on käsiteltävä varovasti. Huolehdi kannabiksesta kuin vauvoista. Jos taimet tarvitsevat tukea, pönkitä niitä hammastikulla tai cocktailtikulla ja pehmeällä puutarhalangalla.

Useimmat viljelijät pitävät 18-6-valoaikataulua ihanteellisena. Tässä ensivaiheessa suositeltava valonsävy on valkoinen. Valonlähteen tulisi olla CFL, MH tai LED. Jos sinulla on aurinkoinen ikkunalauta, voi myös se toimia tässä kohtaa.

Juuret kasvavat pimeässä. Siksi suosittelemme 18-6- tai 20-4-valoa 24 tunnin valojakson sijaan. Korkea ilmankosteus, mieluiten noin 70 % RH, ja lämpötilat 20-24 °C:n välillä muodostavat ihanteellisen kasvuympäristön taimille. Propagaattori, lämpömittari ja suihkupullo ovat työkaluja, joiden avulla voit säätää ympäristön parametreja.

Taimen venyvä tai veltto kasvu voi johtua genetiikasta, mutta usein se on merkki siitä, että kasvulamppu on sijoitettu liian kauas latvuksesta. Kylmänvalkoinen 250 W:n pienloistelamppu voi roikkua mukavasti 15 cm kymmenien tai useampien taimien yläpuolella ilman että lehdet palavat.

THE OPTIMAL CONDITIONS FOR SEEDLINGS

MIKÄ ON PARAS ALOITUSKASVUALUSTA?

Kasvualustan on oltava märkä, muttei kuitenkaan vedellä kyllästetty. Muista vastustaa kiusausta ylikasteluun. Kastelun sijaan on parempi sumuttaa kasveja sumuttimella, jos et ole varma. Kosketa kasvualustaa tunteaksesi miten kuiva se on, ja pidä suhteellinen ilmankosteus korkeana.

Ennen kuin menemme yksityiskohtiin, meidän on tehtävä selväksi, että yhdestä kasvualustasta aloittaminen ja siirtyminen toiseen voi olla vaarallista. Pidä homma yksinkertaisena ja johdonmukaisena. Et voi aloittaa taimia mullassa ja istuttaa niitä myöhemmin DWC-vesiviljelyjärjestelmään.

KUUTIOT, KUPIT JA PIENET ASTIAT

Kivivillakuutiot ja -lohkot on tarkoitettu vesiviljelijöille. Kun aloitat taimesi pienessä kuutiossa, sen siirtäminen myöhemmin ei voisi olla helpompaa. Leikkaa vain kuution kokoinen pala suuremmasta blokista ja aseta se paikalleen. Prosessi voidaan toistaa aiheuttamatta kasveille juurikaan stressiä.

Valitettavasti kivivilla on todella huono ajatus multakasvattajille, jopa pienimpinä kuutioina. Siihen nimittäin kertyy poikkeuksetta enemmän vettä kuin ympäröivään maaperään. Vihreä, lietemäinen leväkasvu tulee pian ongelmaksi. Toki joskus homma voi onnistua myös pienillä kuutioilla, mutta miksi ottaa riski?

Happirikas ja hyvin vettä läpäisevä kasvualusta on ihanteellinen yhdistelmä mullassa ja/tai kookoskuidussa kasvaville. Näiden kahden kasvatustyylin välillä on eniten päällekkäisyyttä taimivaiheessa. Turve- tai kookoskuutiot ovat helppokäyttöisiä ja suhteellisen edullisia. Kivivillalohkon tapaan voit seurata visuaalisesti juurten kehitystä niissä, kun kuutiosta työntyy taimen kasvaessa esiin valkoisia spagettimaisia juurisäikeitä. Sekä luomu- että vesiviljelijät, jotka työskentelevät kloonien parissa raportoivat onnistumisprosentin olevan suurin, kun aloitusalustana käytetään keskikokoisia kuutioita.

Monet multa- ja kookosviljelijät käyttävät aloitusastioina kuppeja tai pieniä muoviruukkuja, joiden koko on yleensä 0,5-5 litraa. Yleisimpiä taimien kasvatusalustoja ovat kevyesti lannoitettu multa, johon on sekoitettu perliittiä, tai kookoskuitu, johon on sekoitettu 30-50 % perliittiä. Aloitusastiana voi toimia melkein mikä vaan, kunhan sen pohjassa on runsaasti valuma-aukkoja ja sisälle mahtuu tarvittava määrä kasvualustaa. Älä pelkää improvisointia. Pistele paperisen kahvikupin pohjaan muutama reikä nuppineulalla, ja siitä tulee oiva ruukku.

THE OPTIMAL CONDITIONS FOR SEEDLINGS

MILLOIN SIIRTÄÄ TAIMET

Oikea aika istuttaa taimet uudelleen on juuri ennen kuin ne kasvavat ulos nykyisestä astiastaan. Kuutioissa voit nähdä juurien työntyvän ulos, mikä kertoo, että on aika siirtää taimet ruukkuun. Kun aloitat kupista tai pienestä ruukusta, tulee sinun luottaa maanpäällisiin vihjeisiin. Kun taimen aidot lehdet ovat levittäytyneet niin, että ne peittävät astian ympärysmitan, on yleensä aika istuttaa. Myös pystysuora kasvu on selvä merkki.

Älä viivyttele liian kauaa uudelleenistutuksen kanssa. Juurtuneiden kasvien toipuminen vie aikaa, ja ne voivat jäädä pysyvästi kitukasvuisiksi. Yleensä taimen juurtuminen ja kasvaminen pienistä, enintään 1 litran ruukuista kestää 7-10 päivää.

MITEN ISTUTTAA TAIMET

Kuutioita on helpointa käsitellä. Leikkaa joko reikä isompaan lohkoon tai kaiva reikä kasvualustaan sormillasi ja aseta se hvyin paikalleen. Ruukkuun istuttaminen vaatii hieman enemmän hienovaraisuutta. Älä ensinnäkään täytä isoa astiaa aivan ylös asti. Jätä tilaa, jotta voit kastella kunnolla myöhemmin. Jos täytät ruukun aivan reunaan saakka, valuu vesi suurimmaksi osaksi pois laidan yli eikä pääse juurille asti.

Tee seuraavaksi paunauma suureen astiaasi toisella pienellä ruukulla tai sillä, jossa kasvi on, jos sinulla ei ole muita ruukkuja käytettävissä. Tee tämä kuoppa kasvualustaan vasta sen jälkeen, kun olet kastellut sen. Näin valmistat täydellisen paikan istutusta varten.

On parasta odottaa, että pienen ruukun kasvualusta on kuivunut, ennen kuin siirryt istutukseen. Märkä multa voi hajota palasiksi, kun hapuilet läpimärän mudan kanssa. Käännä nyt kuiva kasvi ylösalaisin ja taputtele pohjaa napakasti. Tartu kasvin varteen tyvestä ja irrota tiivistetty kasvualusta yhtenä kappaleena astiasta. Jonkin verran pintamaata saattaa tippua, mutta älä huoli.

Liu'uta kasvi lopuksi varovasti juuret edellä suureen ruukkuun. Korvaa kadonnut pintamulta tai kookosmulta kourallisella tai kahdella ja lisää hieman vettä. Tämä on stressittömän uudelleenistutuksen salaisuus.

Transplant Cannabis Seedling

RUUKUN VAIHTO VS. SUURILLA RUUKUILLA ALOITTAMINEN

Jos lopullisen ruukkusi koko on enintään 11 litraa, voit kylvää siemenet suoraan. Tämä on käyttökelpoinen vaihtoehto vain silloin, kun kasvatat siemenistä. Kloonit eivät juurru näin suuressa astiassa. Suurissa ruukuissa olevat taimet kasvavat aluksi hitaammin kuin pienemmissä astioissa olevat taimet. Muutaman viikon vegetatiivisen kasvun jälkeen ero on häviävän pieni.

Jos et siirrä kasvia, vältät uudelleenistutukseen liittyvän riskin. Samalla tosin rajoitat myös kannabiskasviesi mahdollisuuksia. Lyhyen elinkaaren omaavien autoflower-lajikkeiden kohdalla kannattaa istutus tehdä suoraan lopulliseen ruukkuun.

Jos pienemmät kasvit eivät ole tarpeen rajallisen kasvutilan vuoksi, on isompi aina parempi. Aloittelevien kasvattajien ei pitäisi välttää siirtoistutuksia. Ainoa tapa oppia on nimittäin tekemällä. Jos haluat joskus kasvattaa valtavia kannabishirviöitä, on sinun hallittava kasvien uudelleenistuttaminen.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun