Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter Reviewed by: Andreu Francés


Mitä emit ovat? Miten ne eroavat luoteista? Entä miten näiden rakenteiden tunteminen voi parantaa sadonkorjuutapojasi? Löydä vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin alta. Päivitä kerralla kasvitieteen tietämyksesi ja paranna kukkiesi laatua.

Mikä emi on?

Mitä ajattelet, kun kuulet termin "emi"? Luultavasti pieniä karvoja, jotka työntyvät esiin kannabiksen nupuista, eikö vain? Olet lähellä, mutta et täysin oikeassa. Näitä pieniä karvoja kutsutaan itse asiassa luoteiksi. Ne muodostavat osan isommasta emikukasta, yhdessä verholehden (pieni lehtikudos, josta luotit kasvavat) ja munasolun (verholehden sisällä oleva elin, joka muodostaa siemenet) kanssa. Yhdessä nämä rakenteet muodostavat naaraspuolisten kannabiskasvien lisääntymiselimet. Tässä artikkelissa viittaamme näihin karvoihin sekä luotteina että emeinä.

Kollektiivisesti näitä naaraskukintoja kutsutaan budeiksi. Kussakin yksittäisessä kukassa on kaksi avoimeen ilmaan työntyvää luottia, ja kumpikin näistä säikeistä on peitetty pienillä karvoilla, jotka auttavat tarttumaan uroskukan siitepölyyn sen jälkeen, kun se on levinnyt ilmaan. Luotit ovat avainasemassa kasvin fysiologiassa, ja ne auttavat kasvattajia määrittämään kannabiskasvin optimaalisen sadonkorjuuhetken.

The Importance Of Pistils To Cannabis Growers

Milloin emikarvat ilmestyvät?

Tiehyet ilmestyvät kukinnan alkuvaiheessa. Ensimmäisinä ilmestyviä luotteja kutsutaan usein "esikukiksi", koska ne eivät muistuta myöhemmin kehittyviä suuria nuppuja. Ensimmäisinä ilmestyvät rakenteet ovat kuitenkin itse asiassa täydellisiä emikukkia. Ne kehittyvät päävarren ja haarojen yhtymäkohtiin eli solmupisteisiin.

Automaattisesti kukkivat lajikkeet alkavat yleensä kehittää ensimmäisiä emejään viikoilla 3-4, kun taas valoriippuvaiset lajikkeet tuottavat niitä pian sen jälkeen, kun kasvattaja vähentää valojaksoa sisätiloissa tai kun luonnonvalo alkaa vähentyä ulkona.

Aloittelevat kasvattajat huolestuvat joskus, kun he näkevät valkoisia luotteja ilmestyvän solmukohtiin ilman merkkejä kukinnoista. Näiden rakenteiden näkeminen ei suinkaan ole huolestuttavaa, vaan se tarkoittaa, että budit ovat hyvällä mallilla; niiden kehittyminen vie vain muutaman viikon.

Jos kasvatat tavallisia kannabiksen siemeniä, huomaat, että kaikki kasvit eivät tuota esikukkia, jotka sisältävät nystyröitä. Ryhmän urosyksilöt muodostavat sen sijaan pallomaisia siitepölypusseja. Sinun on poistettava nämä kasvupaikasta, ellet halua tahallasi hedelmöittää naaraskasveja.

Mitä tapahtuu, jos emikarvat muuttuvat oransseiksi varhain?

Ovatko emit muuttumassa oranssiksi aikaisin? Useat tekijät voivat muuttaa luottien väritystä suhteellisen nopeasti. Sinun ei välttämättä tarvitse olla huolissasi. Jotkin kannabislajikkeet yksinkertaisesti kukkivat ja kypsyvät nopeammin kuin toiset, jolloin niiden emikarvat muuttuvat kirkkaanvalkoisista oransseiksi lyhyemmässä ajassa.

Sekä autoflowerit että nopeasti kukkivat valoriippuvaiset lajikkeet kokevat tämän muutoksen nopeammin kuin normaalit valoriippuvaiset lajikkeet, joiden kukintavaihe on pidempi. Jos olet huolissasi, tarkista lajikkeesi keskimääräiset kasvatusajat siemenet tuottaneen siemenpankin tiedoista.

Sisätiloissa valaistusohjelmat voivat myös aiheuttaa sen, että emikarvat vaihtavat väriä nopeammin. Sykli, jossa valo on 10 tuntia päällä ja 14 tuntia pois päältä pakottaa kukat kypsymään aikaisemmin.

Myös liian aikaisin väriä vaihtavat emit voivat viitata ongelmaan. Pölytyksen jälkeen nämä karvat alkavat näyttää ruskeita kärkiä alemman osan pysyessä valkoisena. Ellet ole tarkoituksellisesti jalostamassa kasveja, olet todennäköisesti vahingossa antanut uroksen levittää siitepölyään kasvupaikallesi. Samoin yhdestä naaraskasvista on saattanut tulla hermafrodiitti, joka on tuottanut siitepölyä.

Emikarvojen värierot: Mitä ne tarkoittavat?

Emit eivät ole vain valkoisia tai oransseja. Karvojen fytokemiallisen sisällön perusteella niissä voi näkyä myös muita värejä. Tutustu alla oleviin eri väreihin ja siihen, mitä kukin niistä merkitsee:

  • Valkoinen: Valkoiset luotit osoittavat, että emikukat ovat kypsymättömät ja että niiden kannabinoidi- ja terpeenipitoisuus on vielä alhainen. Kasvattajan ei kannata korjata budejaan tällä hetkellä.
The Importance Of Pistils To Cannabis Growers
      • Oranssi: Emikarvat muuttuvat valkoisesta oranssiksi kudoksen sisällä tapahtuvien fytokemiallisten muutosten vuoksi. Karotenoideiksi kutsutut triterpeenit ovat vastuussa useiden hedelmien ja vihannesten, kuten paprikoiden, appelsiinien, papaijojen ja porkkanoiden, eloisasta oranssista väristä. Näillä molekyyleillä on monia tehtäviä, kuten esimerkiksi värin houkutteleva vaikutus. Hedelmien luotit muuttuvat oransseiksi, jotta ne erottuvat pölyttäville hyönteisille. Oranssit emit ovat merkki siitä, että kannabiksen silmut ovat kypsiä, täynnä kannabinoideja ja terpeenejä ja valmiita sadonkorjuuseen.
The Importance Of Pistils To Cannabis Growers
      • Ruskea: Tummanruskea väri emikarvan yläosassa osoittaa, että hedelmöittyminen on tapahtunut. Sen jälkeen, kun uroskukan siitepöly on hedelmöittänyt emin, on luotti täyttänyt tehtävänsä ja alkaa kuolla pois, jolloin se muuttuu ruskeaksi ja kuihtuneeksi.
The Importance Of Pistils To Cannabis Growers
      • Punainen/vaaleanpunainen: Kannabiksen kukissa on joskus myös vaaleanpunaisia ja punaisia karvoja. Nämä värit johtuvat kemiallisista muutoksista, kuten oranssit emikarvatkin. Karotenoidien sijaan punaiset ja vaaleanpunaiset sävyt johtuvat flavonoidipigmenteistä, joita kutsutaan antosyaaneiksi. Nämä ovat samoja molekyylejä, jotka ovat vastuussa mustikoiden, punasipulien, kirsikoiden ja punakaalin näyttävistä väreistä. Sen lisäksi, että ne auttavat suojaamaan kasvien kudoksia UV-säteiltä, ne myös houkuttelevat kasville pölyttäjiä. Punaisten ja vaaleanpunaisten sävyjen esiintyminen riippuu suurelta osin lajikkeen genetiikasta.
The Importance Of Pistils To Cannabis Growers

Emit viestivät sadonkorjuusta, mutta miten tarkistaa tämä?

Nyt tiedät, miksi kannabiksen emit vaihtavat väriä. Fysiologisen merkityksen lisäksi nämä ulkonäön muutokset voivat myös auttaa kasvattajia tietämään, milloin sato kannattaa korjata. Luotit eivät kuitenkaan ole ainoa kannabiskasvin anatomian osa, joka ilmaisee silmujen kypsyyden. Rauhasmaisten trikomien väri on vielä parempi tapa määrittää, kuinka lähellä kasvien sadonkorjuu on.

Kypsymättöminä nämä pienet fytokemikaalitehtaat ovat läpikuultavia. Kun sadonkorjuuaika lähestyy, ne muuttuvat maitomaisiksi ja läpinäkymättömiksi ja myöhemmin meripihkamaisen ruskeiksi. Sinun tulisi pyrkiä korjaamaan budisi, kun 70-90 % trikomeista on muuttunut maitomaisiksi. Jos jätät ne paljon pidemmäksi aikaa, alkavat ne tummua, mikä kertoo THC:n hajonneen CBN:ksi.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun