Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter

Sadonkorjuu saattaa kuulostaa kasvatusprojektin päätepisteeltä, mutta tämä johtopäätös on hätiköity. Työn hedelmät korjattuasi seuraa nimittäin vaihe, joka määrittää mitä suuremmissa määrin viljelemäsi lopputuotteen tason – kuivatus ja kypsytys.

Kuivatus on juuri niin yksinkertaista kuin miltä se kuulostaa. Tavoite on poistaa ylimääräinen kosteus kukinnoista. Tämä tekee niistä helpommin käsiteltäviä, vähemmän alttiita homeelle ja miellyttävämpiä poltettavia. Jotkut polttelijat tyytyvät siihen, että nautittavat budit ovat kuivia, mutta jos haluat repiä sadostasi irti kaiken maun ja potkun, on kuivien kukintojen jatkokypsytys tarpeen laadun viimeistelemiseksi.


Miksi Kypsyttää Kannabiksen Kukintoja?

Kärsivällisyys on hyve lähes millä tahansa elämän osa-alueella ja se on mitä tärkein avu myös kannabiksen kasvatuksessa. Budien kypsytys on pitkäkestoinen prosessi, jonka läpivieminen kestää tyypillisesti viikkoja. Se saattaa vaikuttaa vaivalloiselta ja ylimääräiseltä askeleelta, mutta tosiasia on, että vasta oikein tehty kypsytys pehmentää savun nautinnolliseksi ja tuo esiin kannabiksen maun koko kirjon. Kypsytyksen aikana sokerien tapaiset sivutuotteet hajoavat. Nämä molekyylit tuntuvat palavassa kannabiksessa epämiellyttävinä makuina, joten kypsytyksen aikainen hajoaminen saa aikaan tervetulleita muutoksia maun suhteen.

Häiritsevien sivumakujen minimoimisen lisäksi kypsytys suojaa ja tuo esiin kannabiksen miellyttäviä makuja. Kannabiksen upeasta makumaailmasta vastaavat pääosin terpeeneinä tunnetut molekyylit. Nämä haihtuvat yhdisteet hajoavat helposti korkeammissa lämpötiloissa, joten paras tapa maun optimointiin on antaa kuivatun budin kypsyä hitaasti.

Parantunut maku ei suinkaan ole ainoa kypsytyksen eduista, sillä prosessi voi itse asiassa parantaa myös tarjolla olevaa pilveä. THC, kannabiksen pääasiallinen psykotrooppinen komponentti, hajoaa ajan myötä CBN:ksi. CBN vaikuttaisi myös omaavan mietoja psykoaktiivisia vaikutuksia, mutta ne eroavat laadultaan THC:stä.

Kypsyttäminen pidentää lopputuotteen käyttöikää ja pienentää homeriskiä. Oikein kypsytetyt ja varastoidut budit voivat kestää vuoden tai ylikin menettämättä aromaattisia tai psykotrooppisia ominaisuuksiaan.

Kypsytysprosessiin Vaikuttavat Tekijät

Ennen kuin etenemme varsinaisen toiminnan kuvaukseen, on syytä käydä hieman läpi prosessiin vaikuttavia tekijöitä. Tämä auttaa sinua ymmärtämään mikä on tavoite ja mitä on syytä välttää.

Video id: 592093995

💡 Vältä Alistusta Valolle

Kypsytyksen tulisi tapahtua valolta suojatussa paikassa, sillä valo on yksi THC:tä ja terpeenejä hajottavista voimista. Yksinkertaisimmin tämä onnistuu säilyttämällä kypsytyspurkkeja valolta suojassa kaapissa tai laatikossa. Toinen vaihtoehto on hankkia säilytystä varten Miron-lasisia purkkeja, jotka suodattavat pois näkyvät (ja mahdollisesti vahingolliset) valon aallonpituudet violettia lukuun ottamatta.

🌡️ Suojaa Kuumuudelta

Lämpötila on merkittävä tekijä vain sellaisilla alueilla, joissa ilmasto on erityisen kuuma. Lämpötila on kuitenkin yksi kannabinoidien laatuun vaikuttavista tekijöistä, ja liian korkealle kohotessaan se saattaa heikentää budien tehoa. Säilö siis kypsytyspurkit viileään vahingoiden minimoiseksi ja homeriskin pienentämiseksi. Ideaali huonelämpötila kypsytykseen on noin 21 °C.

🌫️ Etsi Sopiva Kosteustaso

Kypsytys on suoraviivainen prosessi, jos lähdet liikkeelle oikein kuivatuista budeista. Liian kosteina kypsymään laitetut kukinnot liimautuvat yhteen, ja home saattaa iskeä kiinni niihin. Liian suuri kosteus mahdollistaa myös anaerobisten bakteerien hajotustoiminnan käynnistymisen budeissa. Tämän ongelman tunnistaa siitä, että purkkeja avatessasi nenään osuu ammoniakin haju.

Toisaalta liian kuivassa ympäristössä kypsyttäminen johtaa liian kuivaan lopputulokseen, jolloin kukinnot ovat hauraita ja niiden maku poltettaessa on epämiellyttävän karski. Optimi suhteellinen ilmankosteus kuivatukseen on välillä 45–55 %. Tällaisissa oloissa kuivattu budi on kuivaa ja murentuvaa ulkopuolelta, mutta säilyttää sisällä enemmän kosteutta. Kypsytykseen taasen soveltuu hieman kosteammat olosuhteet ja ideaali tilanteessa kosteuden tulisi olla 62 % paikkeilla.

Paras Tapa Kannabiksen Kukintojen Kypsyttämiseen

Nyt kun tärkeät parametrit on käyty läpi, on aika pureutua varsinaiseen aiheeseen, eli kannabiksen kukintojen oikeaoppiseen kypsyttämiseen. Itse prosessi on varsin simppeli ja kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse on kypsytyspurkkien oikea-aikaisesta avaamisesta. Sijoittamalla budit lasipurkkiin luot niille optimaalisesti hallitun ympäristön. Tämä suljettu ympäristö mahdollistaa budien sisällä olevan kosteuden päätymisen niiden ulompien osien käyttöön ilman, että niiden kosteus kasvaa liian suureksi. Tavoitteena on maultaan erinomainen kannabis, jonka savu on pehmeää nautittavaa.

Video id: 509743497

Vaihe 1: Trimmaa Budit

Trimming

Prosessin ensimmäinen vaihe on valmistella kypsytettävät kukinnot asianmukaisesti. Jos kuivatit ne erillään irti leikattuna, voit siirtyä suoraan seuraavaan vaiheeseen. Jos taas kukinnot ovat vielä kiinni varsissa ja haaroissa, tulee sinun tarttua saksiin ja trimmata ja siistiä ne. Leikkaa jokainen budi irti ja napsi sokerilehdet myöhemmin käytettäväksi.

Vaihe 2: Kukintojen Varastoiminen

Stashing

Seuraavaksi sinun tulee sijoittaa budit ilmatiiviisiin kypsytysastioihin. Lasipurkki on erinomainen vaihtoehto, sillä se on kestävä ja mahdollistaa kukintojen tarkkailun prosessin aikana.

Asettele budit lasipurkkiin löyhästi siten, että enintään 75 % purkista on täynnä. Ilmatilan jättäminen on tärkeää onnistumisen kannalta. Tässä kohtaa on hyvä varmistaa, että budit ovat tarpeeksi kuivia tätä vaihetta varten. Ravista purkkia varovasti ja tutki kukintojen käyttäytymistä. Jos ne liimaantuvat könteiksi, ovat niiden ulkopinnat vielä liian kosteita purkkiin laitettavaksi ja lisäkuivatus on tarpeen.

Vaihe 3: Kypsytä Budit Sopivissa Kosteusoloissa

Jars

Laita purkkeihin kannet ja asettele koko komeus viileään ja pimeään paikkaan niiden suojelemiseksi tässä artikkelissa mainituilta uhilta. Ideaali kypsytyspaikka olisi esimerkiksi valolta suojattu kaappi, jonka lämpötila on 21 °C tuntumassa. Purkkien sisällä kosteuden tulisi olla välillä 60–65 %. Ainoa luotettava tapa tämän valvomiseen on sijoittaa purkin sisään pieni kosteusmittari.

Vaihe 4: Säätele Kosteustasoa

Regulating Humidity

Ensimmäisten muutaman päivän aikana purkkeja olisi syytä availla kahdesti päivässä. Tämän lisäksi tarkastele tilanteen kehittymistä ja budeja lasin läpi homeesta kielivien merkkien varalta. Joka kerta purkin avatessasi pidä sitä auki muutaman minuutin ajan, jotta purkin ilma pääsee vaihtumaan. Tarkkaile kosteusmittarin lukemia päivittäin ja kosteuden pysyessä 60–65 % tuntumassa jatka samaan malliin. Jos mittarin lukemat nousevat tämä yli, poista purkin kansi ja jätä se auki noin 3 tunnin ajaksi, jotta budit pääsevät kuivumaan. Jos kosteus taas on säännönmukaisesti liian alhaalla, voit pidentää purkkien aukomisen aikaväliä. Jos tämä ei auta nostamaan kosteutta ylöspäin, on sinun syytä sijoittaa pieni kosteuden hallintaan tarkoitettu paketti purkin sisään.

Vaihe 5: Melkein Perillä

Almost There

Jatka purkkien avaamista päivittäin kaksi viikkoa ensimmäisten päivien tiheämmän avausrytmin jatkoksi ja pidä kiinni kosteuden optimoinnin toimenpiteistä. 3 viikon kuluttua budit ovat kypsiä ja valmiina nautittaviksi. Kärsivälliset voivat kuitenkin voittaa laadussa vielä enemmän, sillä jatkokypsytys parantaa edelleen budien laatua kuukausien, jopa puolen vuoden ajan.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun