Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By RQS Editorial Team

Kannabiksen kasvattajat voivat valita erilaisia kasvualustoja ja tekniikoita onnistuneen sadon saavuttamiseksi. Haluatko kasvattaa mullassa, kookoksessa vai käyttää monimutkaista vesiviljelyasennusta? Mitkä ovat näiden kaikkien edut ja haitat, ja mikä niistä kannattaa valita? Koska oikean kasvualustan valitseminen on tärkeä askel matkalla kohti tasokasta kannabiksen kasvatusta, ajattelimme tarjota oppaan, joka helpottaa prosessia.

MITEN VALITA OIKEA KASVUALUSTA KANNABISILLE

Kasvualusta on paikka, jonne kannabiskasvisi kehittävät juuristonsa. Monet viljelijät pitävät sen yksinkertaisena käyttämällä ruukuissa multaa, mutta voit myös käyttää kookoskuitua, perliittiä, kivivillaa tai vesiviljelylaitteiston.

On tärkeää ymmärtää, että ei ole olemassa mitään yhtä "parasta" tapaa kasvattaa. Kullakin välineellä on hyvät ja huonot puolensa, vaikka kasvattajat voivatkin suosia yhtä tai toista omien mieltymystensä ja resurssiensa mukaan. Kannabiksen juuret kasvavat, kunhan ne vain saavat vettä, ravinteita ja happea.

Tarkastellaan nyt kunkin kasvualustan välisiä eroja.

MULTA/KOMPOSTI

 • Vaikeusaste: Helppo
 • Kustannukset: Alhaiset

Viljely mullassa on yksinkertaisin tapa kasvattaa laadukasta kannabista, mutta älä luule, että se tarkoittaa, että multa tuottaa huonompia tuloksia kuin muut menetelmät. Totuus on nimittäin täysin toinen! Monet viljelijät sanovat, että laadukkaalla kompostilla rikastettu multa kasvattaa heille niitä parhaimman makuisia kukintoja, vaikka sadot eivät olekaan aivan yhtä suuria kuin kookoskuitu- tai vesiviljelyssä.

Mullan suurin etu on, että se on anteeksiantava ja aloittelijoille sopiva, mutta siinä voi silti viljellä huippulaatuista kannabista. Multaa on myös laajalti saatavilla ja se on suhteellisen edullista.

EDUT HAITAT
Tarvitset vain siemeniä, ruukun, multaa ja hieman rakkautta. Hyvä uutinen aloittelijoille! Verrattain suurempi riski tuholaisten, homeen ja sienten esiintymiseen.
Multaa käytettäessä pH:n vaihtelut ovat yleensä vähemmän vakavia tai ongelmallisia. Kasvit tuottavat pienempiä satoja kuin muut viljelymenetelmät.
Monet kaupalliset mullat sisältävät riittävästi ravinteita 3-4 viikon kasvua varten. Kasvit kasvavat hitaammin, joten kasvuongelmien havaitseminen voi kestää kauemmin.
Multa on paras menetelmä, kun haluat kasvattaa luonnollisesti ja luomuna. Kaikki maaperät eivät ole optimaalisia kannabikselle.
Mullassa kasvattamalla saat parhaimman makuisen kannabiksen. -

KOOKOSKUITU/PERLIITTI

 • Vaikeustaso: Keskivaikea
 • Kustannukset: Alhaiset-keskisuuret

Kookoksen ja perliitin seoksessa kasvattaminen tarjoaa vesiviljelyn edut ja multakasvatuksen helppouden.

Koska kookoksen ja perliitin seos ei sisällä ravinteita, sinun on annettava tähän viljelytapaan tarkoitettuja ravinteita alusta alkaen. Suuri etu tässä on, että sinulla on täysi kontrolli, ja kasvisi kasvavat lähes yhtä nopeasti kuin vesiviljelyssä. Huonot puolet: Aivan kuten vesiviljelyssä, sinun on tarkkailtava tiiviisti pH-tasoja. Kookoskuitu antaa virheitä vähemmän anteeksi multaan verrattuna.

EDUT HAITAT
Voit kasvattaa suuria kasveja, joiden sato on erittäin hyvä! Sinun on annettava ravinteita alusta alkaen.
Täysi kontrolli ravinne- ja pH-tasojen suhteen. Sinun on tarkkailtava pH- ja EC-tasoja huolellisesti: Pieni virhe voi johtaa nopeasti ongelmiin.
Et tarvitse erikoislaitteita. Not as widely available as soil. You may need to order coco online.
Kookos on uusiutuva luonnonvara. -
Kookoskuitu/perliittiviljely on (melkein) yhtä helppoa kuin viljely mullassa. -

KIVIVILLA

 • Vaikeusaste: Keskivaikea-vaikea
 • Kustannukset: Keskisuuret

Aiemmin vain rakennusalalla käytetty kivivilla, jossa sitä käytetään laajalti eristysmateriaalina, on noussut puutarhanhoidon huippumateriaaliksi. Perliitin ja kookoksen tavoin se on niin sanottu "inertti" kasvualusta, eli siinä ei ole ravinteita. Kivivilla valmistetaan basalttikivestä kehrätystä hattaran kaltaisesta kuidusta, ja sillä on erinomainen kosteudenpidätyskyky. Kasvattamiseen tarkoitettua kivivillaa on saatavana monessa eri muodossa ja koossa, pienemmistä lohkoista ja kuutioista suuriin laattoihin.

Kivivillaa käytetään useimmiten vesiviljelyssä. Kasvien juuret saavat tukea kivivillasta ja tippaputket syöttävät vettä ja ravinteita.

EDUT HAITAT
Kivivillakasvatus on steriiliä, eli tuholaisten, tautien ja tartuntojen riski on pieni. Sinun on annettava ravinteita alusta alkaen.
Kuten vesiviljelyssä tai kookosviljelyssä, omaat täyden kontrollin pH- ja ravinnetasojen suhteen. Sinun on tarkkailtava pH- ja ravinnetasoja.
Voit idättää kannabiksen siemeniä kivivillakuutioissa. Kun siirtoistutat, voit vain siirtää taimen suurempaan blokkiib turvallisesti kuutiossaan. Et voi luomukasvatttaa.
- Sinun on liotettava kivivillaa matalan pH:n vedessä ennen käyttöä.
- Rockwool is not natural and doesn’t biodegrade. Reusing rockwool is not recommended.

VESIVILJELY

 • Vaikeusaste: Keskivaikea-vaikea
 • Kustannukset: Korkeat

Kannabiksen kasvattamiseen käytetään erilaisia vesiviljelyjärjestelmiä. Joissakin järjestelmissä kasveja pidetään ruukuissa, jotka on täytetty sopivalla kasvualustalla, kuten soralla, perliitillä tai kivivillalla, ja dripperi-kasteluletkut annostelevat vettä ja ravinteita kasville.

On olemassa myös järjestelmiä, joissa ei käytetä lainkaan kiinteää kasvualustaa. Näissä järjestelmissä kasvit ripustetaan säiliön yläpuolelle, josta juuret roikkuvat alas vesi- ja ravinneliuokseen. Joissakin järjestelmissä voidaan käyttää näiden yhdistelmää, jolloin kasvit ovat kiinteässä väliaineessa ja juuret riippuvat säiliössä. Yksinkertaiset tiputusjärjestelmät ovat suhteellisen edullisia, kun taas monimutkaisemmat pumppuja ja muita laitteita käyttävät järjestelmät voivat olla melko kalliita.

EDUT HAITAT
Kasvit kasvavat nopeasti ja suuriksi, mikä takaa maksimaalisen sadon.

Sinun on ylläpidettävä oikeaa pH- ja ravinnetasoa.

Voit hallita kannabiksen pH- ja ravinnetasoja. Sinun on tyhjennettävä säiliösi ja puhdistettava järjestelmäsi silloin tällöin.
Sinun ei tarvitse ruokkia niin paljon (jos sinulla on kiertovesijärjestelmä). Sinun on annettava vesiviljelyyn tarkoitettuja ravinteita alusta alkaen.
Pieni tuholaisten ja kasvualustaan liittyvien tautien riski. Vesiviljelyjärjestelmä maksaa enemmän kuin muutama ruukku ja pussi multaa.
- Satosi ei ehkä maistu yhtä "luonnolliselta".

MIKÄ ON PARAS KASVUALUSTA?

Yhteenvetona voidaan todeta, että kannabiksellesi ei yksinkertaisesti ole "parasta" kasvualustaa - kaikilla niillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Usein kyse on kustannuksista, jolloin multa on edelleen hallitseva mestari.

 • Harkitse maaperässä/kompostissa kasvattamista, jos olet vasta aloittamassa tai haluat yksinkertaisesti mennä luonnollisinta reittiä.
 • Pohdi kasvattamista kookoskuidussa/perliitissä, jos osaat jo kasvattaa mullassa, ja haluat päivittää kasvattamistasi.
 • Harkitse vesiviljelyjärjestelmän käyttöä, jos haluat nopeimman kasvun, suurimmat sadot ja täyden hallinnan useimpiin kasvatuksen osa-alueisiin. Monissa vesiviljelyjärjestelmissä voit vapaasti käyttää valitsemaasi inerttiä kasvualustaa (sora, perliitti, kivivilla jne.), joten erilaisille kokeiluille on paljon tilaa.

KANNABIKSEN KASVATUS MULLASSA, KOOKOKSESSA, VESIVILJELYNÄ TAI KIVIVILLASSA: JATKOLUKEMISTA

Oletko vielä epävarma siitä, minkä kasvualustan valitsisit? Seuraavassa on joitakin artikkeleita, joita suosittelemme lukemaan:


Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun