Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

Siementen Valitseminen Ulkokasvatukseen Eri Ilmastoissa

Juanita la Lagrimosa

Minkälaiset siemenet valitset ja mihin ne kylvät ratkaisevat menestyksesi ja satosi suuruuden. Tämä artikkeli eri ilmastovyöhykkeille sopivista siemenistä auttaa sinua kasvattamaan marihuanaa läpi kevään, kesän ja syksyn.

GENETIIKKA: KAIKISTA TÄRKEIN MUUTTUJA KANNABIKSEN KASVATTAMISESSA

Cannabis Genetics
Cannabis Genetics

Siemenen kantamat geenit määrittävät niiden potentiaalin. Ei ole väliä minkälaisia ihmelannoitteita käytät tai kuinka täydellisesti puutarhaasi hoidat, tuloksesi määrittyvät suurelta osin valitsemasi genetiikan puolelta. Mikäli pohjaat projektisi sattumanvaraisiin siemeniin, voit mitä luultavimmin unohtaa suuret maksimilaatuiset sadot. Vain valitsemalla korkealaatuiset feminisoidut siemenet voi kasvattaja välttää heikon genetiikan matalalle asettamaa huipputasoa. Ulkokasvatuksessa kontrolli kasvuolosuhteisiin on sisätiloja vähäisempi, joten sopivia geenejä kantavien yksilöiden valitseminen on vielä suuremmassa roolissa.

Näinä päivinä valtaosa markkinoilla olevista siemenistä on jalostettu ennen kaikkea sisäkasvatusta silmällä pitäen. Teoriassa mikä tahansa kannabislajike voi kasvaa missä vain, mutta käytännön tasolla asia ei missään nimessä ole näin yksinkertainen. Suurin osa lajikkeista vaatii etelän lämmintä ja aurinkoista ilmastoa päästäkseen parhaaseen lopputulokseen, mutta näiden lisäksi on olemassa myös hyvä joukko sitkeitä ja vahvarakenteisia kannabislajikkeita, jotka soveltuvat myös pohjoisen ilmaston viileämpiin olosuhteisiin.

On aika työntää sormet multaan ja valmistautua kasvattamaan marihuanaa vanhan liiton tyyliin ulkoilmassa. Sovita siemenvalintasi paikalliseen ilmastoon ja olet heti askeleen lähempänä onnistunutta sadonkorjuuta.

ILMASTOALUEET: KUINKA PALJON AURINKOA PUUTARHANI SAA?

Climate zones
Climate zones

Aivan ensimmäinen tehtävä ulkokasvatusta suunniteltaessa on määrittää, kuinka monta tuntia päivittäistä auringonvaloa on tarjolla kannabisten käyttöön kasvukauden aikana. Kun tiedät, minkälaisen aikajanan puitteessa operoit, voit rajata hakuasi sopivaan suuntaan. Pidä silmällä päivittäisiä säätiedotuksia ja tutki internetistä löytyviä historiatietoja ymmärryksen syventämiseksi. Etsi auringon tarkat nousu- ja laskuajat, päivittäinen valoisa aika, päivä- ja yölämpötilat, tyypilliset ilmavirtaukset ja tuulensuunnat, sekä sademäärät.

Ehkä asuinpaikkasi on jossain Välimeren tuntumassa. Siinä tapauksessa voit sallia itsellesi haastavampia projekteja, kuten huhtikuusta lokakuulle kasvatettavia sativoita. Jos taas asut Pohjoismaissa, voisi kesän lyhyestä aikaikkunasta johtuen esimerkiksi 8-10 viikkoisen elinkaaren ruderalis-pohjainen lajike olla sopiva. Tai ehkäpä asut jossain näiden välimaastossa, jolloin voisit valita mukautumiskykyisen hybridin projektisi johtotähdeksi.

VIILEÄT POHJOISET LEVEYSPIIRIT

Cold temperature colored cannabis
Cold temperature colored cannabis

Pohjoisen Euroopan kasvattajat Irlannin länsilaidalta aina itäiseen Puolaan asti tarvitsevat kannabislajikkeita, jotka ovat kykeneviä kukoistamaan optimaalista heikommissa olosuhteissa. Normaalit valosta riippuvaiset lajikkeet tai autoflowering-lajikkeet jotka on jalostettu näitä oloja silmällä pitäen voivat tuottaa erinomaista laatua ulkokasvatuksessa, mikäli kasvatus ja sadonkorjuu ajoitetaan oikein.

Muista tarkistaa ilmaston asettamat rajoitteet ennen ostopäätöstä. Mikäli kasvukausi kokonaisuudessaan jää alle 3 kuukauden, ei sinulla oikeastaan ole aikaa muille kuin Quick Onelle tai Easy Budille kevään/kesän aikana. Käytä ruukkuja, jotta voit tarvittaessa nostaa kasvit sisälle turvaan, mikäli kelit käyvät liian vihamielisiksi. Näillä leveyspiireillä sadetta tulee usein ja käytännössä ympäri vuoden vuodenajoista riippumatta.

QUICK ONE

Quick One on yksi ensimmäisistä markkinavalmiista itsekukkivista kannabislajikkeista, ja se oli aikoinaan yksi nopeimmista lajikkeista, joita pystyit kasvattamaan. Se on edelleen uskomattoman nopea, vain 8–9 viikkoa siemenestä sadonkorjuuseen, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan niille, joilla on lyhyt kesäkausi. Tämä kompakti kasvi ei kasva korkeammaksi kuin 50–60 cm, mutta palkitsee sinut kunnollisella sadolla, joka on jopa 150 g/kasvi. Tämä ei ehkä ole voimakkain kannabis, mutta 13 % THC:tuottaa silti erittäin rentouttavan pilven. Lajikkeella on raikas, yrttinen ja sitruksinen tuoksu ja miellyttävän mieto maku.

Quick One

Quick One Royal Queen Seeds

Genetic background Strong Indica x Ruderalis
Yield indoor 275 - 325 g/m2
Height indoor 50 - 60 cm
Flowering time 5 - 6 weeks
THC strength THC: 13% (aprox.) / CBD: Low
Blend 10% Sativa, 60% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 100 - 150 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 100 cm
Harvest time 8 - 9 weeks after germination
Effect Physical

Buy Quick One

EASY BUD

Toinen loistava valinta, jos tarvitset erittäin nopeaa itsekukkivaa lajiketta huonon sään päihittämiseen on Easy Bud. Samanlainen kuin Royal Dwarf, mutta muutamilla geneettisillä eroilla, tämä lajike loistaa hyvillä sadoilla ja maltillisella THC-tasolla. Istuta siemenet, ja näet pian kypsiä, mehukkaita kukkia lyhyessä 8–9 viikossa itämisestä. 12 % THC:llä Easy Bud on juuri täydellinen lajike, jos nautit lievästä pilvestä, joka ei tainnuta sinua. Kompaktilla 60–100 cm korkeudella, tämä lajike voi tuottaa jopa 80 g sitruksenmakuisia kukkia kasvia kohti.

Easy Bud

Easy Bud Royal Queen Seeds

Genetic background White Indica x Ruderalis
Yield indoor 275 - 325 g/m2
Height indoor 50 - 60 cm
Flowering time 5 - 7 weeks
THC strength THC: 12% (aprox.) / CBD: Low
Blend 15% Sativa, 55% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 30 - 80 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 110 cm
Harvest time 8- 9 weeks after germination
Effect Physical

Buy Easy Bud

KUUMA MANNERILMASTO

Small, private grow in California
Small, private grow in California

Etelä-Euroopan kasvattajat nauttivat pohjoisen kollegoihinsa verrattuna huimasta edusta ilmaston suhteen. Tarjolla on lukemattomia tunteja auringonpaistetta ja kasvukausi on pitkä, jopa maaliskuusta marraskuulle. Tämä tarkoittaa käytännössä rajattomia mahdollisuuksia, joten lopulta näiden seutujen kasvattajien tulisi valita siemenensä henkilökohtaisten mieltymystensä mukaan.

Tuoreemmat kasvattajat voivat hankkia kokemusta laadukkaista lajikkeista kasvattamalla joitakin lämpimän ilmaston autoflowereita. Aloittelijoiden lisäksi nämä seuraavan sukupolven autoflowering-hybridit sopivat myös kokeneempien kasvattajien käyttöön, mikäli tavoitteena on korjata satoa kahdesti kasvukauden aikana. Royal Haze Automatic ja Northern Light Automatic nousevat ensimmäisinä mieleen pohdittaessa lämpimän ilmaston voittajalajikkeita. Ainut sinun päätettäväksesi jäävä suurempi kysymys onkin se, soveltuuko tarpeisiisi paremmin indicaan vai sativaan painottuva lajike?

Olisi myös suuri sääli jättää hyödyntämättä valon määrästä riippuvien lajikkeiden potentiaalia kuumemmassa ilmastossa. Esimerkiksi orgaaninen, mullassa kasvanut OG Kush tai Sour Diesel avaa portin makujen maailmaan. Luonnollisesti yli 2 metrin mittaan venyvät puut nostavat tuotto-odotukset myös korkealle, joten mikset kokeilisi uusimpia huippulajikkeitamme? Ilmanalasta johtuen puutarhurin on sateelta suojautumisen sijaan tässä ilmastossa kiinnitettävä huomiota lämpötiloihin ja auringon määrään, joten jonkinlaiset ratkaisut varjon tarjoamiseksi kasveille voivat olla tarpeen. Muista myös seurata aktiivisesti säätiedotuksia, lämpöaaltojen kanssa on oltava tarkkana, sillä ne stressaavat kannabista. 

ROYAL HAZE AUTO

Royal Haze Auto tuo yksinkertaisuutta Haze-perheeseen! Itsekukkivana tämä lajike jättää pois suurimman haitan jonka kasvattajat kohtaavat valojaksoisten Haze-lajikkeiden kanssa - niiden pitkän kukinta-ajan. Sen sijaan Royal Haze Auto kasvaa siemenestä satoon lyhyessä 10–12 viikossa. Se on myös loistava valinta, jos haluat korjata useita Haze-satoja yhden kesäkauden aikana - mikä on jotain mitä et voi tehdä valojaksoisilla lajikkeilla. Varaudu suurenmoiseen sauhuun, jossa on sitruksen ja yrttien makuja, sekä suoraan aivoihin iskevä, ylentävä Haze-pilvi.

Royal Haze Automatic

Royal Haze Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Amnesia Haze x Skunk x Ruderalis
Yield indoor 300 - 350 g/m2
Height indoor 65 - 85 cm
Flowering time 6 - 8 weeks
THC strength THC: 15% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 20% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 130 - 180 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 150 cm
Harvest time 10-12 weeks after planting
Effect Cerebral and uplifting

Buy Royal Haze Automatic

NORTHERN LIGHT AUTO

Afganistanilaisesta genetiikasta joskus 1970-luvulla jalostetusta, Northern Lightista on tullut yksi suosituimmista lajikkeista kannabisharrastajien keskuudessa. Tämän suositun indica-hybridin itsekukkiva varianttimme ei ole vain mahtava sisälajike, vaan se kasvaa vaikuttavaksi myös ulkona. Ei niin, etteikö valojaksoversio ole jo mahtava (se todellakin on!), mutta on viljelijöitä, jotka vaalivat itsekukkivan version 9–10 viikon elinkaarta. Ja ollaanpa nyt rehellisiä, kuka haluaa odottaa mahtavaa pilveä? Polta Northern Light Auto nauttiaksesi rentouttavasta fyysisestä pilvestä oikealla määrällä piristävää stimulaatiota.

Northern Light Automatic

Northern Light Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Northern Light x Ruderalis
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 5 - 7 weeks
THC strength THC: 14% (aprox.) / CBD: Low
Blend 0% Sativa, 80% Indica, 20% Ruderalis/td>
Yield outdoor 170 - 220 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 160 cm
Harvest time 9 - 10 weeks after planting
Effect Cerebral and uplifting

Buy Northern Light Automatic

OG KUSH

OG Kush ei tarvitse sanoa paljoakaan, tämä on yksi kaikkien aikojen ikonisimpia kannabis-kantoja. Tämä erittäin tahmea lajike, 75% indicaa, kasvaa ulkona auringon alla ihanteellisesti. Yksi kasvi voi tuottaa 500 grammaa lyhyellä 8 viikon kukinnalla. Kun viimein pääset polttamaan sen kukkia, voit nauttia herkullisista sitruksen, männyn ja hedelmän mauista. Sen erittäin rentouttavan indica efektin ansiosta OG Kush on täydellinen lajike myöhäisiltojen rentoutumiseen ja elokuvien katseluun.

OG Kush

OG Kush

Genetic background Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 7 - 9 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 25% Sativa, 75% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time October
Effect Relaxing and full of flavour

Buy OG Kush

SOUR DIESEL

Sour Diesel on toinen legendaarinen kannabislajike, jota kenenkään "vakavasti otettavan" kasvattajan ei tulisi jättää kokeilematta. Lajikkeen alkuperän ollessa aurinkoisessa Kaliforniassa, kasvi on sopeutunut kuivaan ja aurinkoiseen ilmastoon hyvin. Täällä kasvi voi päästä täyteen potentiaaliinsa. Tämä 70 % sativa voi saavuttaa 2 m korkeuden ja kukkia viikkojen 10-11 aikana. Huolimatta hiukan pitkittyneestä kukinta-ajasta, se voi tuottaa eeppisen sadon jopa 600 g / kasvi. Lajikkeen kohokohtina mainittakoon on sen tunnusomainen polttoainemainen aromi ja maku, jota kannabisharrastajat erityisesti jahtaavat. Sour Diesel tarjoaa rentouttavan mutta selkeän pilven.

Sour Diesel

Sour Diesel

Genetic background Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
Yield indoor 2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Late October
Effect Physical, clear high

Buy Sour Diesel

KUUMANKOSTEA RANNIKKOILMASTO

Warm climate cannabis
Warm climate cannabis

Aurinkoa, meri ja ulkona kukoistava kannabis. Mikäli satut asumaan Välimeren seudulla tai vastaavan ilmaston alueella, ei sinulta lopu vaihtoehdot kesken. Kosteudesta johtuen siemenen valinnassa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota budeja uhkaavaan homeeseen, etenkin mikäli kasvattaja on tuoreempia harrastajia. Kyse on yksinkertaisesti siitä, etteivät paksut ja tiukat budit käy yhteen korkean ilmankosteuden kanssa, joten kannabikselta vaaditaan vastustuskykyä hankalia olosuhteita vastaan.

Valintasi tulisi kohdistua siemeneen, jossa ainakin osa genetiikasta on sativaa, ellet sitten halua hypätä suoraan ison kaliiberin sativoiden kelkkaan hankkimalla esimerkiksi Amnesia Hazea tai Shining Silver Hazea. Jonkin verran löysempi budin rakenne kera korkeamman ilmankosteuden keston tekevät sativa-hybrideistä tai sativaan kallellaan olevista autoista parhaan vaihtoehdon rannikkoseudun viherpeukalolle. Sativat luonnollisesti vaativat hieman pidemmän ajan kypsyäkseen, mutta kasvukauden ollessa karkeasti huhtikuulta lokakuun loppupuolelle on kasvattajalla tähän myös varaa. Tämän ilmaston olosuhteet takaavat sen, että voit huoletta tähdätä hieman korkeammalle laadun suhteen.

Älä kuitenkaan luota sokeasti sativaan, sillä vaikka sen rakenne indicoita parempi onkin, ei se missään nimessä ole immuuni homeongelmille tai sieni-infektioille. Muista tarkkailla säätietoja ja syyskuulla sinun tulee olla jo valmiina korjaamaan satosi, jos syksyn sateet saapuvat ajoissa.

AMNESIA HAZE

Jalostettu perinteisistä Haze-siemenistä ja pidetään yhtenä parhaimmista varianteista, RQS:n Amnesia Haze on loistava valinta viljelyyn kuumissa ja kosteissa olosuhteissa. Tämä 70 % sativa-hybridi, joka voi nousta 210 cm:n korkeuteen, pitää homeen riskin alhaisena ilmavan lehti-kukka suhteensa ansiosta. Mutta tiedä, että Amnesia Hazen kasvaminen ei sovi kärsimättömille. Voit odottaa noin neljän kuukauden kasvua ja sitten vielä kahden viikon kuivauksen ja kovettumisen, ennen kuin voit lopulta nauttia tästä erinomaisesta lajikkeesta. Toisaalta, kun saat 700 g/kasvi hyvissä olosuhteissa — ja vaikuttavan pilven jota tehostaa  22 % THC-pitoisuus — se todellakin saa sinut unohtamaan pitkän odotuksen. No, katsokaa vain lajikkeen nimeä!

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Genetic background Original Amnesia Haze
Yield indoor 600 - 650 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely high, long-lasting, body relaxing

Buy Amnesia Haze

SHINING SILVER HAZE

Shining Silver Haze on toinen vaikuttava Haze ja Royal Queen Seeds on ylpeä siitä, että se on meillä kokoelmassamme. Lajike perustuu yhteen ensimmäisistä Haze-klassikoista, legendaariseen Super Silver Hazeen, RQS paranteli sativaa entisestään miellyttääkseen jopa nirsointa asiantuntijaa. Väljän lehti-kukkasuhteen ansiosta, joka takaa hyvän ilmankierron ja vähentää huomattavasti homeen vaaraa, tämä lajike sopii hyvin kosteisiin ulkotiloihin. Tämä kasvi voi saavuttaa 220 cm korkeuden, kukkii viikoilla 9–11, ja tuottaa jopa 650 g/kasvi. Poltettaessa se aiheuttaa heti pääpilven, joka menee suoraan aivoihisi kiitos 21 %:n THC-pitoisuuden. Lisäksi se ilahduttaa polttajaa makeilla, sitrusmaisilla ja maanläheisillä mauilla.

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze

Genetic background Haze x (Skunk x Northern Light)
Yield indoor 2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 9 - 11 weeks
THC strength THC: 21% (aprox.) / CBD: Low
Blend 75% Sativa, 25% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late October
Effect Physical, clear high

Buy Shining Silver Haze

Käytä siemenhakuamme löytääksesi parhaat ulkokasvatussiemenet

Olet ehkä kiinnittänyt huomiota valtavaan vaihtoehtojen määrään ostaessasi ulkokasvatukseen sopivia kannabiksen siemeniä. Jos valinnanvaikeus vaivaa, täytyy sinun laittaa RQS:n siemenhakutyökalu testiin. Tämä yksinkertainen, mutta tehokas työkalu auttaa suodattamaan joukosta pois lajikkeet, jotka eivät sovi sinulle. Se jättää jäljelle tilanteeseesi ja ilmastoosi nähden vain parhaat ulkosiemenet. Noudata vaiheittaista prosessia ja valitse mieltymyksiäsi edetessäsi. Voit valita kasvin korkeuden, valojaksoiset/autoflowerit, makuprofiilit, vaikutukset ja muuta. Lopuksi esittelemme sinulle ulkokannabissiemenet, jotka tulevat kukoistamaan puutarhassasi tai kasvihuoneessasi.

Video id: 706484416


Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

Categories
eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37800 arvosteluun