Siementen Valitseminen Ulkokasvatukseen Eri Ilmastoissa

Juanita la Lagrimosa

Minkälaiset siemenet valitset ja mihin ne kylvät ratkaisevat menestyksesi ja satosi suuruuden. Tämä artikkeli eri ilmastovyöhykkeille sopivista siemenistä auttaa sinua kasvattamaan marihuanaa läpi kevään, kesän ja syksyn.

GENETIIKKA: KAIKISTA TÄRKEIN MUUTTUJA KANNABIKSEN KASVATTAMISESSA

Cannabis Genetics
Cannabis Genetics

Siemenen kantamat geenit määrittävät niiden potentiaalin. Ei ole väliä minkälaisia ihmelannoitteita käytät tai kuinka täydellisesti puutarhaasi hoidat, tuloksesi määrittyvät suurelta osin valitsemasi genetiikan puolelta. Mikäli pohjaat projektisi sattumanvaraisiin siemeniin, voit mitä luultavimmin unohtaa suuret maksimilaatuiset sadot. Vain valitsemalla korkealaatuiset feminisoidut siemenet voi kasvattaja välttää heikon genetiikan matalalle asettamaa huipputasoa. Ulkokasvatuksessa kontrolli kasvuolosuhteisiin on sisätiloja vähäisempi, joten sopivia geenejä kantavien yksilöiden valitseminen on vielä suuremmassa roolissa.

Näinä päivinä valtaosa markkinoilla olevista siemenistä on jalostettu ennen kaikkea sisäkasvatusta silmällä pitäen. Teoriassa mikä tahansa kannabislajike voi kasvaa missä vain, mutta käytännön tasolla asia ei missään nimessä ole näin yksinkertainen. Suurin osa lajikkeista vaatii etelän lämmintä ja aurinkoista ilmastoa päästäkseen parhaaseen lopputulokseen, mutta näiden lisäksi on olemassa myös hyvä joukko sitkeitä ja vahvarakenteisia kannabislajikkeita, jotka soveltuvat myös pohjoisen ilmaston viileämpiin olosuhteisiin.

On aika työntää sormet multaan ja valmistautua kasvattamaan marihuanaa vanhan liiton tyyliin ulkoilmassa. Sovita siemenvalintasi paikalliseen ilmastoon ja olet heti askeleen lähempänä onnistunutta sadonkorjuuta.

ILMASTOALUEET: KUINKA PALJON AURINKOA PUUTARHANI SAA?

Climate zones
Climate zones

Aivan ensimmäinen tehtävä ulkokasvatusta suunniteltaessa on määrittää, kuinka monta tuntia päivittäistä auringonvaloa on tarjolla kannabisten käyttöön kasvukauden aikana. Kun tiedät, minkälaisen aikajanan puitteessa operoit, voit rajata hakuasi sopivaan suuntaan. Pidä silmällä päivittäisiä säätiedotuksia ja tutki internetistä löytyviä historiatietoja ymmärryksen syventämiseksi. Etsi auringon tarkat nousu- ja laskuajat, päivittäinen valoisa aika, päivä- ja yölämpötilat, tyypilliset ilmavirtaukset ja tuulensuunnat, sekä sademäärät.

Ehkä asuinpaikkasi on jossain Välimeren tuntumassa. Siinä tapauksessa voit sallia itsellesi haastavampia projekteja, kuten huhtikuusta lokakuulle kasvatettavia sativoita. Jos taas asut Pohjoismaissa, voisi kesän lyhyestä aikaikkunasta johtuen esimerkiksi 8-10 viikkoisen elinkaaren ruderalis-pohjainen lajike olla sopiva. Tai ehkäpä asut jossain näiden välimaastossa, jolloin voisit valita mukautumiskykyisen hybridin projektisi johtotähdeksi.

VIILEÄT POHJOISET LEVEYSPIIRIT

Cold temperature colored cannabis
Cold temperature colored cannabis

Pohjoisen Euroopan kasvattajat Irlannin länsilaidalta aina itäiseen Puolaan asti tarvitsevat kannabislajikkeita, jotka ovat kykeneviä kukoistamaan optimaalista heikommissa olosuhteissa. Normaalit valosta riippuvaiset lajikkeet tai autoflowering-lajikkeet jotka on jalostettu näitä oloja silmällä pitäen voivat tuottaa erinomaista laatua ulkokasvatuksessa, mikäli kasvatus ja sadonkorjuu ajoitetaan oikein.

Muista tarkistaa ilmaston asettamat rajoitteet ennen ostopäätöstä. Mikäli kasvukausi kokonaisuudessaan jää alle 3 kuukauden, ei sinulla oikeastaan ole aikaa muille kuin Quick Onelle tai Easy Budille kevään/kesän aikana. Käytä ruukkuja, jotta voit tarvittaessa nostaa kasvit sisälle turvaan, mikäli kelit käyvät liian vihamielisiksi. Näillä leveyspiireillä sadetta tulee usein ja käytännössä ympäri vuoden vuodenajoista riippumatta.

KUUMA MANNERILMASTO

Small, private grow in California
Small, private grow in California

Etelä-Euroopan kasvattajat nauttivat pohjoisen kollegoihinsa verrattuna huimasta edusta ilmaston suhteen. Tarjolla on lukemattomia tunteja auringonpaistetta ja kasvukausi on pitkä, jopa maaliskuusta marraskuulle. Tämä tarkoittaa käytännössä rajattomia mahdollisuuksia, joten lopulta näiden seutujen kasvattajien tulisi valita siemenensä henkilökohtaisten mieltymystensä mukaan.

Tuoreemmat kasvattajat voivat hankkia kokemusta laadukkaista lajikkeista kasvattamalla joitakin lämpimän ilmaston autoflowereita. Aloittelijoiden lisäksi nämä seuraavan sukupolven autoflowering-hybridit sopivat myös kokeneempien kasvattajien käyttöön, mikäli tavoitteena on korjata satoa kahdesti kasvukauden aikana. Royal Haze Automatic ja Northern Light Automatic nousevat ensimmäisinä mieleen pohdittaessa lämpimän ilmaston voittajalajikkeita. Ainut sinun päätettäväksesi jäävä suurempi kysymys onkin se, soveltuuko tarpeisiisi paremmin indicaan vai sativaan painottuva lajike?

Olisi myös suuri sääli jättää hyödyntämättä valon määrästä riippuvien lajikkeiden potentiaalia kuumemmassa ilmastossa. Esimerkiksi orgaaninen, mullassa kasvanut OG Kush tai Sour Diesel avaa portin makujen maailmaan. Luonnollisesti yli 2 metrin mittaan venyvät puut nostavat tuotto-odotukset myös korkealle, joten mikset kokeilisi uusimpia huippulajikkeitamme? Ilmanalasta johtuen puutarhurin on sateelta suojautumisen sijaan tässä ilmastossa kiinnitettävä huomiota lämpötiloihin ja auringon määrään, joten jonkinlaiset ratkaisut varjon tarjoamiseksi kasveille voivat olla tarpeen. Muista myös seurata aktiivisesti säätiedotuksia, lämpöaaltojen kanssa on oltava tarkkana, sillä ne stressaavat kannabista. 

KUUMANKOSTEA RANNIKKOILMASTO

Warm climate cannabis
Warm climate cannabis

Aurinkoa, meri ja ulkona kukoistava kannabis. Mikäli satut asumaan Välimeren seudulla tai vastaavan ilmaston alueella, ei sinulta lopu vaihtoehdot kesken. Kosteudesta johtuen siemenen valinnassa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota budeja uhkaavaan homeeseen, etenkin mikäli kasvattaja on tuoreempia harrastajia. Kyse on yksinkertaisesti siitä, etteivät paksut ja tiukat budit käy yhteen korkean ilmankosteuden kanssa, joten kannabikselta vaaditaan vastustuskykyä hankalia olosuhteita vastaan.

Valintasi tulisi kohdistua siemeneen, jossa ainakin osa genetiikasta on sativaa, ellet sitten halua hypätä suoraan ison kaliiberin sativoiden kelkkaan hankkimalla esimerkiksi Amnesia Hazea tai Shining Silver Hazea. Jonkin verran löysempi budin rakenne kera korkeamman ilmankosteuden keston tekevät sativa-hybrideistä tai sativaan kallellaan olevista autoista parhaan vaihtoehdon rannikkoseudun viherpeukalolle. Sativat luonnollisesti vaativat hieman pidemmän ajan kypsyäkseen, mutta kasvukauden ollessa karkeasti huhtikuulta lokakuun loppupuolelle on kasvattajalla tähän myös varaa. Tämän ilmaston olosuhteet takaavat sen, että voit huoletta tähdätä hieman korkeammalle laadun suhteen.

Älä kuitenkaan luota sokeasti sativaan, sillä vaikka sen rakenne indicoita parempi onkin, ei se missään nimessä ole immuuni homeongelmille tai sieni-infektioille. Muista tarkkailla säätietoja ja syyskuulla sinun tulee olla jo valmiina korjaamaan satosi, jos syksyn sateet saapuvat ajoissa.

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias