7 Helppoa Askelta Kannabiksen Kasvattamiseen

Laillinen kannabis etenee vauhdilla niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. Hurraa! Vaikkei kannabis olekaan virallisesti vielä laillista Euroopassa, on se useissa maissa sitä joko näennäisesti, tai sitten kannabiksen käyttöä siedetään laittomasta asemasta huolimatta.

Olet siis päättänyt ryhtyä kasvattamaan omat kannabiksesi. Onnittelut, päätös on varmasti hyvä. Liityt samalla kasvavaan joukkoon ja kehittyvän kulttuurin kelkkaan, kannabiksen kasvatus nimittäin nostaa suosiotaan ympäri maailmaa.

Oman kannabiksen kasvattaminen on hauska ja edullinen tapa täyttää purkkisi laadukkaalla budilla. Kannabis on sitkeä kasvi ja se kasvaakin vaihtelevissa ilmastoissa, ulkona, sisällä tai kasvihuoneessa.

KANNABIS ON YSTÄVÄSI

Kuten kaikki puutarhanhoito on kannabiksen kasvattaminen taito, joka hioutuu paremmaksi pikkuhiljaa. Perusteet oppii nopeasti, mutta toisaalta taitojen hiominen huippuunsa on eliniän tai useammankin mittainen matka. Haastetta ei kannata kuitenkaan kavahtaa. Prosessi ei itsessään ole erityisen vaikea ja kasvatusprojektin budjetti taas voi olla lähestulkoon niin suuri tai pieni kuin kasvattajalle vain sopii.

Kannabiksen kasvatuksen perusasioiden ymmärtäminen on hyvä ensiaskel omasta marihuanasta haaveilevien tiellä. Faktapohjaiset ja huolella pohditut ratkaisut projektin alussa tuovat painavimman lopputuloksen valojen lopulta sammuessa. Nämä 7 ensimmäistä askelta antavat sinulle erinomaisen pohjan kasvaa kohti mestarikasvattajan titteliä.

ASKEL 1: KANNABIKSEN SIEMENTEN VALITSEMINEN

Cannabis Seeds

Sativaa, indicaa, ruderalista, hybridejä, parin klikkauksen päässä olevien vaihtoehtojen määrä voi olla ahdistavan suuri. Sinun makusi selvittämiseen on paras tapa nojata omiin kokemuksiin. Mitkä lajikkeet ovat olleet suosikkejasi aiemmin? Mikä lajike tarjosi parhaan vasteen kipuihin, kolotuksiin tai muihin terveysongelmiin? Tällaisten kysymysten esittäminen on hyvä ensiaskel vastausta hakiessa.

Pitäen henkilökohtaiset mieltymykset mielessä on nyt aika pohtia kasvatusprojektin yksityiskohtia. Kasvatatko pienessä kaapissa, jossa pienet ja nopeasti valmistuvat autoflowerit tai indicat ovat parhaita lajikkeita tilarajoitusten takia? Vai onko käytössäsi kenties suojainen ja suuri takapiha, jonne puiden lailla kohti taivasta kurottavat jättimäiset sativat mahtuvat suurissa ruukuissaan tai suoraan maahan istutettuna ilman ongelmia?

ASKEL 2: KANNABIKSEN PERUSTEET

Cannabis Fundamentals

Kasvaakseen täyteen potentiaaliinsa ja tuottaakseen mehukkaimpia mahdollisia budeja rakastettu kannabiksesi tarvitsee muutamia perusasioita.

VALO: Kannabiksen terveen vegetatiivisen kasvun edellytys on yli 12 tunnin valojakso 24 tunnin syklistä. Sisätiloissa tämä valojakson säätely hoituu ajastinta käyttämällä. Ulkona kasvatettaessa siementen idättämisen kanssa on taasen odotettava siihen asti, että valoisien tuntien kokonaismäärä ylittää 12 tuntia ja taimet saavat vähintään 8 tuntia suoraa auringonvaloa päivässä.

KASVUALUSTA:Luomukasvattajat käyttävät kasvualustana jonkinlaista multaseosta riippumatta siitä kasvattivatko he ulkona vai sisällä. Multa ei ole kuitenkaan ainoa vaihtoehto. Neutraaleilla kasvualustoilla tarkoitetaan sellaisia kasvualustoja, jotka ovat ravinteiden osalta täysin riippuvaisia ulkoisista lannoitteista. Tällaisiksi luetaan mm. kookoskuitu, perliitti, vermikuliitti ja kivivilla. Ilmaviljely, vesiviljely tai DWC (deep water culture) vesiviljely eivät käytä minkäänlaista kasvualustaa. Nämä menetelmät perustuvat siihen, että kasvin juurilla on suora pääsy ravinnerikkaaseen vesivarastoon.

ILMA:Kannabis tarvitsee runsaasti raikasta ja liikkuvaa ilmaa vahvan kasvun ja sopivan kaasujenvaihdon takaamiseksi. Ulkona tämä ei tietenkään ole ongelma, sillä ilmavirtaa riittää niin kevyen vireen kuin myrskyn muodossakin. Sisällä kasvava kannabis tarvitsee kuitenkin avuksi ilmanoton, ilmanpoiston ja tuulettimen pitämään ilma liikkeessä. Seisova ilma altistaa viljelyksen taudeille, homeelle ja heikolle kasvulle. Kasvin hengittämien kaasujen kertyminen kasvatustilaan on omiaan heikentämään kasvua.

VESI: Kannabis, kuten kaikki muukin elollinen, tarvitsee vettä kasvaakseen, kukoistaakseen ja toimittaakseen biologiset tehtävänsä. Jos satut asumaan ilmastovyöhykkeellä jossa sataa paljon, on mahdollista että satosi saa kaiken tarvitsemansa veden sateena. Erityisesti suuret kannabiskasvit ovat kuitenkin erittäin janoisia, joten mikäli ajatuksesi on tähdätä korkealle, tulee sinun huolehtia riittävästä vedensaannista myös sateiden välillä.

Sisäkasvattajalle vesi on elementti, joka tuo ravinteet kasvin ulottuville. Puhdasta vettä käytetään sisällä vesiviljelysysteemien ja ilman kasvatusalustaa kasvatettavien systeemien säännölliseen puhdistukseen. Veden pH-arvo on erittäin tärkeä tekijä. Asiansa osaava kasvattaja tietää pH-mittarin olevan erottamaton osa kattavaa työkalupakkia.

LÄMPÖTILA: 

Kannabis on erittäin sitkeä kasvi ja kestää hyvin niin kylmää kuin lämmintäkin. Ihmisten tapaan se saattaa kuitenkin stressaantua liian äärimmäisissä oloissa, jolla puolestaan on negatiivisia vaikutuksia kasvin toimintaan ja tätä kautta kasvuun. Kannabis voi kylmettyä tai paistua kuoliaaksi. Sen kasvu saattaa tyssätä paikalleen. Liian korkea tai liian alhainen lämpötila saa liian pitkään jatkuessaan kannabiksen siirtymään selviytymistilaan. 27 celsiusastetta on yleisesti hyväksytty optimaalinen lämpötila kannabiksen elinvoimaiselle kasvulle. Sisätiloissa tämä on helppo järjestää tuulettimien, ilmastointilaitteistojen ja lämmitys- tai jäähdytysmattojen avulla. Kasvatusvalot tuottavat lämpöä, josta on hankkiuduttava eroon tuulettamalla.

Ulkona sinun tulee valita ajankohta huolella. Tätä varten on hyvä tuntea kasvatusalueen ilmasto ja sen oikut hyvin. Voit käyttää apuna esimerkiksi erilaisia mobiilisovelluksia oikean hetken valinnassa. Liian aikaisin alkanut kasvatus voi saada kannabiksesi kukkimaan välittömästi, josta se sitten myöhemmin kääntyy takaisin vegetatiiviseen kasvuun päivän pituuden lisääntyessä. Tämä ei ole hyvä asia, sillä väärässä kohtaa alkanut kukkiminen johtaa heikkoon lopputulokseen. Liian myöhään jäänyt aloitus puolestaan jättää kasvit pieniksi ja budien määrän maksimia alhaisemmaksi.

RAVINTEET: Kuten kaikki muutkin elolliset olennot, tarvitsee myös kannabis energiaa kasvaakseen. Hyvälaatuinen, irtonainen multa, jossa on kompostia, eläviä organismeja, vitamiineja ja mineraaleja voi tarjota kannabiksellesi riittävästi ravintoa koko sen elinkaaren ajaksi.

Kasteleminen kompostiteellä tai muilla orgaanisilla sekoituksilla kuten melassilla tai luujauholla parantaa maaperän laatua ja edistää tervettä kasvua.

Vesiviljelyssä tai muilla neutraaleilla kasvualustoilla sinun tulee tarjota kaikki kasvin tarvitsemat ravinteet käyttäen apuna erilaisia ravinnesekoituksia. Normaalisti nämä sekoitukset ovat suunniteltu erityisesti kannabiksen kasvatusta varten. Erilaiset spesiaalikeitoksia saa myös varta vasten tietyillä kasvualustoille suunniteltuina.

KOSTEUS: Ulkona kasvattavalla ei ole juurikaan mahdollisuuksia vaikuttaa kosteuspitoisuuteen, vaan kasvit ovat kirjaimellisesti sään armoilla. Positiivisena puolena luonnossa kasvava ja dynaamisiin ympäristöolosuhteisiin tottuva ja biologista potentiaaliaan sopeutumiseen käyttävistä kasveista kasvaa yleensä hyvin elinvoimaisia.

Sisätiloissa kosteuden hallinta on erittäin tärkeässä roolissa siemenestä kukinnan loppuun. Lehdet hengittävät ympäröivän ilman kosteutta osana päivittäisiä elintoimintojaan. Oikein säädetty ilmankosteuspitoisuus edesauttaa taudeista ja tuholaisista vapaan kasvuympäristön ylläpitoa.

Kaappi, kasvatusteltta vai kasvatukselle omistettu huone. Suoraan maahan vai erillisiin ruukkuihin ulkona kasvatettaessa. Jopa kumppanuuskasveja käyttäen rakennetussa puutarhassa tulee kannabiksen täyttää sen perustarpeet riittävän hyvin, jotta kasvattaja voi odottaa menestyksekästä sadonkorjuuta ja palkintona odottavia korkealaatuisia hartsia tippuvia budeja.

ASKEL 3: VALON MERKITYS KANNABIKSEN SISÄKASVATUKSESSA

Cannabis Lighting

Yhdysvalloissa tapahtunut kannabiksen osavaltiotasolla tapahtunut laillistaminen on johtanut suoranaiseen räjähdykseen, mitä tulee saatavilla olevien valojen ja muiden sisäkasvatukseen tarkoitettujen vaihtoehtojen määrään ja laatuun. Vain budjettisi ja mielikuvituksesi asettavat rajoja.

KASVATUSTELTAT: Täysin kustomoitavat kannabiksen kasvattamiseen suunnitellut kasvatusteltat, joiden suunnittelijoilla on parhaimmillaan vuosikymmenien kokemus alasta. Mikäli budjettisi sallii, voit ostaa valot, tuulettimet, filtterit, ajastimet ja vaikka erilliset tilat klooneille, vegetatiiviseen kasvuun ja kukitukseen valmiiksi mietittyinä ja asennusta vaille valmiina.

VALOA JOKA LÄHTÖÖN:Toisessa päässä hintaspektriä alkeelliset mutta tehokkaat CFL-valot (Compact Fluorescent Light) ja pienet LED-paneelit (Light Emitting Diode) muutaman satasen hinnalla. Näiden avulla laadukkaan budin kasvattaminen onnistuu pienessäkin tilassa ylimääräisen kaapin perällä. Toisia CFL-tyyppisiä valoja, kuten esimerkiksi T5-loisteputkia, valmistetaan sävyillä ja tehokkuuksilla, jotka sopivat vegetatiiviseen kasvuun tai kukitukseen, mutta ovat silti käyttökelpoisia rajallisissa tiloissa.

HPS-lamppu (High-Pressure Sodium) eli suomalaisittain natikka tai MH-lamppu (Metal Halide, monimetalli) ovat klassisia vaihtoehtoja kannabiksen kasvattamiseen sisällä. 1000 watin natikka varustettuna sopivalla heijastimella voi antaa riittävästi valoa 1,5m x 1,5m kasvatustilalle täynnä budia. Samaan tapaan 600W metallihalidilamppu voi tarjota riittävästi valoa samankokoiselle alueelle ja tuottaa ensiluokkaista marihuanaa kasvatussyklin saavuttua päätökseen. Näiden valotyyppien kanssa viherpeukalon tulee kuitenkin ottaa huomioon niiden tuottama lämpö. Mikäli kasvatustila on varustettu puutteellisella ilmanvaihdolla, on erittäin todennäköistä että lämpötilat kohoavat liian korkeiksi kannabiksen terveen kasvun kannalta.

ASKEL 4: IDÄTYS JA KANNABIKSEN TAIMET

 Cannabis Seedlings

Kannabisseikkailusi ensimmäinen varsinainen askel alustavien toimien jälkeen on siementen idättäminen. Jokainen elinkelpoinen siemen sisältää tarvittavan tiedon valitsemasi lajikkeen kasvun ohjaamiseen kukintoon asti. Alkusysäykseksi ne tarvitsevat vain oikeat olosuhteet ja siemen lähtee itämään. Siementen itäminen edellyttää kolmen eri parametrin olevan kohdallaan; vesi, oikea lämpötila ja sopiva sijainti.

Kannabiksen kasvattaminen on orgaaninen kokemus ilman tiukkoja sääntöjä. Se ei ole lineaarisesti opeteltavissa oleva systeemi, vaan tekemällä opittava taiteenlaji. Siementen idättämiseen on olemassa useita vaihtoehtoisia ja tehokkaita metodeja. Ajan myötä harrastaja oppii parhaiten itselleen soveltuvat tekniikat.

SUORAAN KASVALUSTAAN: Sijoita siemenet suoraan kasvualustaan, jos haluat välttää siirtojen aiheuttaman shokin. Useimmiten on tosin helpompaa idättää siemenet pienissä ruukuissa ja vaihtaa myöhemmin suurempaan ruukkuun tai istuttaa siemenet suoraan puutarhan maaperään.

MÄRKÄ PAPERI-MENETELMÄ:Siemenet asetellaan kostutetun talouspaperin tai vastaavan sisään ja tämä pakkaus sijoitetaan kosteaan ja lämpimään paikkaan. Paperi kannattaa suojata jotenkin, esimerkiksi muovikääreellä tai lautasten väliin sijoittamalla, jottei itämiseen tarvittava kosteus karkaa. Aikavälillä muutama päivä – viikko siemenet itävät ja projekti voi alkaa.

KIVIVILLA JA MUUT IDÄTYSALUSTAT: Helppohoitoinen, sillä sinulla voi olla 50 siementä itämässä hyvin pienellä alalla. Siementen kasvatettua juuret ne on helppo siirtää loppusijoituspaikkaan herkkiä juuria häiritsemättä.

VEDESSÄ: Anna siementen yksinkertaisesti olla sopivilla entsyymeillä rikastetussa vedessä kunnes alkujuuri pistää esiin. Asettele tämän jälkeen siemenet valitsemaasi kasvualustaan. Taimi murtautuu esiin pinnan rikkoen alle viikossa.

Kun kasvisi ovat murtautuneet pinnalle ja sirkkalehdet ovat avanneet siemenen ensimmäisille oikeille lehdille alkaa kasvin varsinainen elämä fotosynteesin tukemana. Nyt kasvisi ovat jo oikeita kannabiksen taimia matkalla kohti pulleaa ja hartsista sisäkasvattia tai massiivista ulkona majaansa pitävää marihuanapuuta.

When your plants have broken the surface and the cotyledons have shed the seed husk and opened to reveal the first set of true leaves photosynthesis has begun. Now you have a true marijuana seedling on its way to becoming a heavy resinous indoor miniature or booming outdoor tree.

ASKEL 5: KANNABIKSEN VEGETATIIVINEN KASVUVAIHE

Vegetative Cannabis Growth

Ensimmäisten valonsäteiden koskettaessa tuoreita lehtiä alkaa varsinainen kasvukausi fotosynteesin siivittämänä. Kannabiksesi ryhtyvät yhteyttämään ja vegetatiivisen kasvun kausi lähtee liikkeelle.

Sisäkasvatuksessa viherpeukalo asettaa tässä kohtaa ajastimen jakamaan valoa 18 tuntia päivässä jättäen näin 6 tuntia valotonta aikaa yön simuloimiseksi. Tämän jaksotuksen ei tarvitse noudattaa auringon rytmiä, vaan sinun kannattaa pohtia miten parhaiten hyödynnät tarjolla olevat olosuhteet ja vaihtoehdot. Paljon sähköä syövien laitteiden käyttäminen huippukulutuksen ulkopuolella voi säästää pitkän pennin sähkölaskussa.

Kasvisi kasvavat tyytyväisinä orgaanisessa mullassa tai saavat soveltuvaa ravintoliuosta vegetatiivisen kasvun vaihetta ajatellen. Reipas annos tuulettimien tuottamaa ilmankiertoa auttaa vahvistamaan nuoria kasveja pitäen samalla lämpötiloja sopivissa lukemissa. Myös eksoottisempia apukeinoja on tarjolla, kuten esimerkiksi hiilidioksidin lisääminen kasvatustilaan. Matalan stressin muokkauskeinot tai SCROG voivat edesauttaa kasvua ja auttaa repimään ulos maksimaalisen kasvuvauhdin ja tehot irti sisäkasvatetusta kannabiksesta.

Kuinka Kauan Vegetatiivisen Kasvun Vaihe Kestää?

Vastaus tähän on sisäkasvattajalle, niin kauan kuin sinä päätät. Vastaus riippuu siitä, haluatko kasvattaa suurta laumaa pieniä kasveja Sea of Green -hengessä vai yritätkö maksimoida muutaman yksilön tuoton muokkaamalla niiden kasvua latvomalla ja mainliningin avulla.

ULKONA: 

Kannabis kasvaa nopeasti päivänvalon lisääntyessä keväästä kesää kohti mentäessä. Rajoittamaton tila juurille ja hyvä genetiikka muodostavat pohjan, jonka päälle voi kesän aikana rakentua parhaassa tapauksessa jopa 3-4 metrinen puu vegetatiivisen kasvun ansiosta.

Monia moderneja lajikkeita latvotaan ja leikellään koko kasvukauden ajan. Tämä johtaa oikein tehtynä tasaiseen latvustoon, josta puolestaan on se hyöty, että suunnilleen samankokoisille ja samalla korkeudelle kasvaville budeille on tarjolla tasainen määrä valoa kukituksen aikana. Kannabis jatkaa kasvuaan niin pitkään, kun tarjolla on yli 12 tuntia valoa päivää kohti. Mitä kauempana päiväntasaajasta ollaan, sen lyhyemmäksi kasvukausi jää.

ASKEL 6: TERVEEN KASVIN KUKKIMISVAIHE

Vegetative Cannabis Growth

Kukkiminen ja kukitus viittaavat samaan kasvin elinkaaren vaiheeseen. Kyseessä on jännittävä aika, sillä kukkiminen johtaa hiljalleen kohoaviin kannabinoidi- ja terpeenilukemiin, jotka puolestaan vastaavat kasvin hajumaailmasta ja psykoaktiivisista vaikutuksista. Kasvi alkaa myös kasvattaa lajikkeelle tyypillisiä budeja. Tämä vaihe jakaantuu useaan eri askeleeseen, jotka kaikki ovat tyypillisiä kaikille kannabislajikkeille ja alkavat vegetatiivisen kasvun päättyessä.

Ulkona ensimmäiset merkit kukkimisesta saadaan kesän kuumuuden väistyessä sen kääntyessä syksyyn. Sisällä taas kukkiminen riippuu kasvattajan mielihaluista, eli siitä hetkestä kun hän päättää kääntää ajastimet osoittamaan maksimissaan 12-12 valo-pimeäjaksoa. Riippuen valitsemastasi lajikkeesta, voi kannabis aloittaa kukkimisen 3 erilaisen impulssin säätelemänä.

Absoluuttisesti valoriippuvaiset lajikkeet eivät kuki ellei valon määrä ja 12 tuntiin tai sen alle vuorokautta kohti.

  • Suhteellisesti valoriippuvaiset lajikkeet (relatively photo determinate, RPD) omaavat geeneihin sisäänrakennetun ajastimen, joka saa ne aloittamaan kukkimisen geeniensä ohjaamana tietyn ajan kuluessa. Tämä ilmiö on vain lievästi sidoksissa päivän pituuteen ja vuodenaikaan.
  • Autoflowering-lajikkeiden kukkiminen taas lähtee liikkeelle täysin geenien määrittelemänä lähes välittömästi. Nopeimmillaan ensimmäiset merkit kukkimisen käynnistymisestä voi nähdä jo kahden viikon kasvukauden jälkeen.

Kukkimisen Eri Vaiheet

ERIYTYMINEM: Aivan kukkimisen ensi metreillä kannabiksen kasvutavassa tapahtuu merkittäviä muutoksia. Ylöspäin ponnistamisen sijaan kasvu lähtee etenemään siksakkia ja kasvu keskittyy muodostaen lyhyempiä solmuja. Ero aiempaan on merkittävä.

KUKKIMINEM: Kukkimisprosessi noudattelee samoja kaavoja eri lajikkeilla, mutta näiden vaiheiden pituudet vaihtelevat genetiikan määritteleminä. Nopeakasvuinen indica on kuivattu, kypsytetty ja piipuntäytteenä viikkoja ennen hitaasti kehittyvää sativaa.

Pian eriytymisen jälkeen alkavat kukat pikkuhiljaa muodostua. Verhiöt kehittyvät haarojen solmuista muodostaen pallukoiden peittämän emin. Tässä kohtaa voi kasvattaja havainnoida ensimmäistä kertaa hartaudella odotettua hartsia verhiöiden, emien ja pienten lehtien pinnoille muodostuvissa trikromeissa.

Verhiöiden pallukat alkavat venyä varsiaan pitkin ja tämä antaa tilaa tuoreille fluorivärisille kimpuille ja vain budeissa kasvaville lehtityypeille. Toisinkuin sokerilehdet, ovat nämä uudet lehdet pienempiä, paksumpia ja usein ryppyisiä sekä hartsin peittämiä. Lopulta turpeiksi paisuvat budit syövät tilan näiltä uusilta lehdiltä ja ne päätyvät osaksi budin rakennetta.

Viikkojen kuluessa lehtikimput monistuvat, kasvavat ja muodostavat pitkiä, hartsin kyllästämiä budeja. Kukinnan edetessä ja kasvin kypsyessä verhiöt ja trikromit kasvavat kokoa rakentaen samalla itselleen huimaa määrää tavoiteltua hartsia. Loppu alkaa häämöttää näköpiirissä.

ASKEL 7: SADONKORJUU, KUIVAUS JA LAADUKKAIDEN BUDIEN KYPSYTYS

Curing Cannabis

Viimeisen muutaman viikon aikana ravinteet saavat jäädä ja kasveilta pestään pois ylimääräiset lannoitteet puhtaalla vedellä. Tämä prosessi takaa puhtaan maun, joka on vapaa lannoitteiden ja suolojen ikävistä sivumauista.

Milloin Kannabikseni On Kypsä?

Kallisarvoinen kasvisi on koristellut itsensä trikromeilla ja sen emit kutistuvat ja vaihtavat väriä. Syvä oranssi, malva, ruskea ja tulipunainen ovat mahdollista väriloistoa, riippuen lajikkeen genetiikasta. Paisuneet hartsipussit alkavat vaihtaa väriä aalloissa eri puolella kasvia. Ensiksi ne rupeavat taittumaan kirkkaasta kohti maidon sameaa ja siitä edelleen meripihkan suuntaan. Kukintoryppäät ovat niin pulleita, että ne näyttävät kääntyneen väärinpäin.

Nämä merkit kertovat; on tullut aika korjata kovan työsi tulokset.

  • Korkean THC-pitoisuuden tavoittelemiseksi tulisi sadonkorjuu ajoittaa siihen vaiheeseen, kun 20-30% trikromeista on meripihkan värisiä.
  • Jos taas tavoitteena on laajempi kattaus kannabinoideja, voi olla hyvä odottaa vielä hetki, noin 60-80% asti. Kasveja on syytä pitää tarkkaan silmällä tässä kohtaa, sillä eroa näiden vaiheiden välillä voi olla vain 24 tuntia.

Marihuanasadon Korjuu

Ei ole olemassa ainoaa oikeaa tapaa korjata sato, joten ota rennosti ja opettele tekemällä. Jotkut kasvattajat suosivat märkätrimmausta, jossa lehdet poistetaan kasvin seisoessa vielä pystyssä ja kannabis puretaan tästä pala kerrallaan. Haarat voi ripustaa roikkumaan kuivattamista varten tai vaihtoehtoisesti käyttää kuivaukseen suunniteltuja ritilöitä tai tasoja. Osa kasvattajista poistaa suurimmat sokerilehdet ennen koko kasvin ripustamista kuivumaan.

Sadonkorjuussa ei siis ole sääntöjä, lukuun ottamatta yhtä, käsittele kasvia varovasti. Herkkiä trikromeja tulisi häiritä mahdollisimman vähän.

Kannabiksen Kuivaus Ja Kypsyttäminen

Kuivaa budisi pimeässä ja viileässä paikassa alhaisessa ilmankosteudessa. Parasta olisi, jos tämä prosessi tapahtuu hitaasti pidemmän ajan kuluessa, esimerkiksi vähintään kahden viikon aikana.

Tarkista tilanne usein kuivumisprosessin tarkkailemiseksi ja homeongelmien välttämiseksi.

Kuivat budit tunnistaa siitä, että ohuet varret napsahtavat helposti poikki. Suurempien tulisi vielä tässä vaiheessa joustaa hieman.

Lehtivihreä on tässä vaiheessa pikkuhiljaa hajonnut ja kukintojen vihreä väri vaihtunut genetiikan määrittelemiin sävyihin. Vaaleanruskea, vaaleanvihreä, ruskehtava, jopa syvän sininen tai purppura ovat mahdollisia värivaihtoehtoja kukintojen kypsyessä hiljalleen käyttökuntoon.

Kypsien Budien säilyttäminen

Tässä vaiheessa kasvattajan tulisi sijoittaa budit löysästi pakattuina** tiiviiseen lasipurkkiin. Avaa kansi ja anna ilman vaihtua hetken aikaa päivittäin ensimmäisten parin viikon aikana. Tällä keinoin päästät pois ylimääräisen kosteuden ja estät mahdolliset homeongelmat. Kukintojen ollessa täysin kuivat niitä käsitellessä sinun tulisi avata purkkia enää vain kerran viikossa. Et varmastikaan halua kuukausien työn menevän harakoille viime hetken huolimattomuuden takia?

Kuinka Pitkään Kannabista Tulisi Kypsyttää?

Voit kypsytellä kukintojasi niin pitkään kuin haluat. On hyvä pitää mielessä, että psykoaktiiviset ainesosat tiivistyvät vesimolekyylien poistuessa budeista, eli suhteellinen teho kasvaa. Täydellisissä olosuhteissa tämä prosessi kestää vähintään kuusi viikkoa. Mitä pidempään maltat satoa kypsyttää, sen pehmeämpää poltettavaa on odotuksen päätteeksi tarjolla. Säilytä purkkeja kuivassa ja viileässä paikassa valolta suojattuna. THC ja muut kannabinoidit hajoavat ajan myötä valolle altistuessaan.

Jos olet epävarma kuivumisen etenemisestä, testaile tuotteitasi silloin tällöin ja käytä tätä tietoa referenssinä tulevaisuutta varten. Kuivakaan kannabis ei tunnu täysin kuivalta johtuen sen pinnalla olevasta vahamaisesta hartsista. Opit tarvittavat taidot ja kikat ajan myötä kokemuksen karttuessa.

Itsekasvatettu kannabis ei ole vaikea tavoite. Riittävä huomion määrä ja kärsivällisyys ovat tekijöitä, joiden avustuksella voit odotella maukkaita poltteluhetkiä hyvinkin pienissä tiloissa operoiden.

Satoisia projekteja, ystävät hyvät!


OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias