Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

7 Helppoa Askelta Kannabiksen Kasvattamiseen

Laillinen kannabis etenee vauhdilla niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. Hurraa! Vaikkei kannabis olekaan virallisesti vielä laillista Euroopassa, on se useissa maissa sitä joko näennäisesti, tai sitten kannabiksen käyttöä siedetään laittomasta asemasta huolimatta.

Olet siis päättänyt ryhtyä kasvattamaan omat kannabiksesi. Onnittelut, päätös on varmasti hyvä. Liityt samalla kasvavaan joukkoon ja kehittyvän kulttuurin kelkkaan, kannabiksen kasvatus nimittäin nostaa suosiotaan ympäri maailmaa.

Oman kannabiksen kasvattaminen on hauska ja edullinen tapa täyttää purkkisi laadukkaalla budilla. Kannabis on sitkeä kasvi ja se kasvaakin vaihtelevissa ilmastoissa, ulkona, sisällä tai kasvihuoneessa.

Video id: 484519466


Kannabis On Ystäväsi

Kuten kaikki puutarhanhoito on kannabiksen kasvattaminen taito, joka hioutuu paremmaksi pikkuhiljaa. Perusteet oppii nopeasti, mutta toisaalta taitojen hiominen huippuunsa on eliniän tai useammankin mittainen matka. Haastetta ei kannata kuitenkaan kavahtaa. Prosessi ei itsessään ole erityisen vaikea ja kasvatusprojektin budjetti taas voi olla lähestulkoon niin suuri tai pieni kuin kasvattajalle vain sopii.

Kannabiksen kasvatuksen perusasioiden ymmärtäminen on hyvä ensiaskel omasta marihuanasta haaveilevien tiellä. Faktapohjaiset ja huolella pohditut ratkaisut projektin alussa tuovat painavimman lopputuloksen valojen lopulta sammuessa. Nämä 7 ensimmäistä askelta antavat sinulle erinomaisen pohjan kasvaa kohti mestarikasvattajan titteliä.

How to Grow Weed in 7 Easy Steps

Askel 1: Kannabiksen Siementen Valitseminen

Cannabis Seeds

Sativaa, indicaa, ruderalista, hybridejä, parin klikkauksen päässä olevien vaihtoehtojen määrä voi olla ahdistavan suuri. Sinun makusi selvittämiseen on paras tapa nojata omiin kokemuksiin. Mitkä lajikkeet ovat olleet suosikkejasi aiemmin? Mikä lajike tarjosi parhaan vasteen kipuihin, kolotuksiin tai muihin terveysongelmiin? Tällaisten kysymysten esittäminen on hyvä ensiaskel vastausta hakiessa.

Pitäen henkilökohtaiset mieltymykset mielessä on nyt aika pohtia kasvatusprojektin yksityiskohtia. Kasvatatko pienessä kaapissa, jossa pienet ja nopeasti valmistuvat autoflowerit tai indicat ovat parhaita lajikkeita tilarajoitusten takia? Vai onko käytössäsi kenties suojainen ja suuri takapiha, jonne puiden lailla kohti taivasta kurottavat jättimäiset sativat mahtuvat suurissa ruukuissaan tai suoraan maahan istutettuna ilman ongelmia?

Askel 2: Kannabiksen Perusteet

Cannabis Fundamentals

Kasvaakseen täyteen potentiaaliinsa ja tuottaakseen mehukkaimpia mahdollisia budeja rakastettu kannabiksesi tarvitsee muutamia perusasioita.

☀️ Valo

Kannabiksen terveen vegetatiivisen kasvun edellytys on yli 12 tunnin valojakso 24 tunnin syklistä. Sisätiloissa tämä valojakson säätely hoituu ajastinta käyttämällä. Ulkona kasvatettaessa siementen idättämisen kanssa on taasen odotettava siihen asti, että valoisien tuntien kokonaismäärä ylittää 12 tuntia ja taimet saavat vähintään 8 tuntia suoraa auringonvaloa päivässä.

🌱 Kasvualusta

Luomukasvattajat käyttävät kasvualustana jonkinlaista multaseosta riippumatta siitä kasvattivatko he ulkona vai sisällä. Multa ei ole kuitenkaan ainoa vaihtoehto. Neutraaleilla kasvualustoilla tarkoitetaan sellaisia kasvualustoja, jotka ovat ravinteiden osalta täysin riippuvaisia ulkoisista lannoitteista. Tällaisiksi luetaan mm. kookoskuitu, perliitti, vermikuliitti ja kivivilla. Ilmaviljely, vesiviljely tai DWC (deep water culture) vesiviljely eivät käytä minkäänlaista kasvualustaa. Nämä menetelmät perustuvat siihen, että kasvin juurilla on suora pääsy ravinnerikkaaseen vesivarastoon.

💨 Ilma

Kannabis tarvitsee runsaasti raikasta ja liikkuvaa ilmaa vahvan kasvun ja sopivan kaasujenvaihdon takaamiseksi. Ulkona tämä ei tietenkään ole ongelma, sillä ilmavirtaa riittää niin kevyen vireen kuin myrskyn muodossakin. Sisällä kasvava kannabis tarvitsee kuitenkin avuksi ilmanoton, ilmanpoiston ja tuulettimen pitämään ilma liikkeessä. Seisova ilma altistaa viljelyksen taudeille, homeelle ja heikolle kasvulle. Kasvin hengittämien kaasujen kertyminen kasvatustilaan on omiaan heikentämään kasvua.

💧 Vesi

Kannabis, kuten kaikki muukin elollinen, tarvitsee vettä kasvaakseen, kukoistaakseen ja toimittaakseen biologiset tehtävänsä. Jos satut asumaan ilmastovyöhykkeellä jossa sataa paljon, on mahdollista että satosi saa kaiken tarvitsemansa veden sateena. Erityisesti suuret kannabiskasvit ovat kuitenkin erittäin janoisia, joten mikäli ajatuksesi on tähdätä korkealle, tulee sinun huolehtia riittävästä vedensaannista myös sateiden välillä.

Sisäkasvattajalle vesi on elementti, joka tuo ravinteet kasvin ulottuville. Puhdasta vettä käytetään sisällä vesiviljelysysteemien ja ilman kasvatusalustaa kasvatettavien systeemien säännölliseen puhdistukseen. Veden pH-arvo on erittäin tärkeä tekijä. Asiansa osaava kasvattaja tietää pH-mittarin olevan erottamaton osa kattavaa työkalupakkia.

🌡️ Lämpötila

Kannabis on erittäin sitkeä kasvi ja kestää hyvin niin kylmää kuin lämmintäkin. Ihmisten tapaan se saattaa kuitenkin stressaantua liian äärimmäisissä oloissa, jolla puolestaan on negatiivisia vaikutuksia kasvin toimintaan ja tätä kautta kasvuun. Kannabis voi kylmettyä tai paistua kuoliaaksi. Sen kasvu saattaa tyssätä paikalleen. Liian korkea tai liian alhainen lämpötila saa liian pitkään jatkuessaan kannabiksen siirtymään selviytymistilaan. 27 celsiusastetta on yleisesti hyväksytty optimaalinen lämpötila kannabiksen elinvoimaiselle kasvulle. Sisätiloissa tämä on helppo järjestää tuulettimien, ilmastointilaitteistojen ja lämmitys- tai jäähdytysmattojen avulla. Kasvatusvalot tuottavat lämpöä, josta on hankkiuduttava eroon tuulettamalla.

Ulkona sinun tulee valita ajankohta huolella. Tätä varten on hyvä tuntea kasvatusalueen ilmasto ja sen oikut hyvin. Voit käyttää apuna esimerkiksi erilaisia mobiilisovelluksia oikean hetken valinnassa. Liian aikaisin alkanut kasvatus voi saada kannabiksesi kukkimaan välittömästi, josta se sitten myöhemmin kääntyy takaisin vegetatiiviseen kasvuun päivän pituuden lisääntyessä. Tämä ei ole hyvä asia, sillä väärässä kohtaa alkanut kukkiminen johtaa heikkoon lopputulokseen. Liian myöhään jäänyt aloitus puolestaan jättää kasvit pieniksi ja budien määrän maksimia alhaisemmaksi.

✨ Ravinteet

Kuten kaikki muutkin elolliset olennot, tarvitsee myös kannabis energiaa kasvaakseen. Hyvälaatuinen, irtonainen multa, jossa on kompostia, eläviä organismeja, vitamiineja ja mineraaleja voi tarjota kannabiksellesi riittävästi ravintoa koko sen elinkaaren ajaksi.

Kasteleminen kompostiteellä tai muilla orgaanisilla sekoituksilla kuten melassilla tai luujauholla parantaa maaperän laatua ja edistää tervettä kasvua.

Vesiviljelyssä tai muilla neutraaleilla kasvualustoilla sinun tulee tarjota kaikki kasvin tarvitsemat ravinteet käyttäen apuna erilaisia ravinnesekoituksia. Normaalisti nämä sekoitukset ovat suunniteltu erityisesti kannabiksen kasvatusta varten. Erilaiset spesiaalikeitoksia saa myös varta vasten tietyillä kasvualustoille suunniteltuina.

🌫️ Kosteus

Ulkona kasvattavalla ei ole juurikaan mahdollisuuksia vaikuttaa kosteuspitoisuuteen, vaan kasvit ovat kirjaimellisesti sään armoilla. Positiivisena puolena luonnossa kasvava ja dynaamisiin ympäristöolosuhteisiin tottuva ja biologista potentiaaliaan sopeutumiseen käyttävistä kasveista kasvaa yleensä hyvin elinvoimaisia.

Sisätiloissa kosteuden hallinta on erittäin tärkeässä roolissa siemenestä kukinnan loppuun. Lehdet hengittävät ympäröivän ilman kosteutta osana päivittäisiä elintoimintojaan. Oikein säädetty ilmankosteuspitoisuus edesauttaa taudeista ja tuholaisista vapaan kasvuympäristön ylläpitoa.

Kaappi, kasvatusteltta vai kasvatukselle omistettu huone. Suoraan maahan vai erillisiin ruukkuihin ulkona kasvatettaessa. Jopa kumppanuuskasveja käyttäen rakennetussa puutarhassa tulee kannabiksen täyttää sen perustarpeet riittävän hyvin, jotta kasvattaja voi odottaa menestyksekästä sadonkorjuuta ja palkintona odottavia korkealaatuisia hartsia tippuvia budeja.

Askel 3: Valon Merkitys Kannabiksen Sisäkasvatuksessa

Cannabis Lighting

Yhdysvalloissa tapahtunut kannabiksen osavaltiotasolla tapahtunut laillistaminen on johtanut suoranaiseen räjähdykseen, mitä tulee saatavilla olevien valojen ja muiden sisäkasvatukseen tarkoitettujen vaihtoehtojen määrään ja laatuun. Vain budjettisi ja mielikuvituksesi asettavat rajoja.

Kasvatusteltat

Täysin kustomoitavat kannabiksen kasvattamiseen suunnitellut kasvatusteltat, joiden suunnittelijoilla on parhaimmillaan vuosikymmenien kokemus alasta. Mikäli budjettisi sallii, voit ostaa valot, tuulettimet, filtterit, ajastimet ja vaikka erilliset tilat klooneille, vegetatiiviseen kasvuun ja kukitukseen valmiiksi mietittyinä ja asennusta vaille valmiina.

Valoa joka lähtöön

Toisessa päässä hintaspektriä alkeelliset mutta tehokkaat CFL-valot (Compact Fluorescent Light) ja pienet LED-paneelit (Light Emitting Diode) muutaman satasen hinnalla. Näiden avulla laadukkaan budin kasvattaminen onnistuu pienessäkin tilassa ylimääräisen kaapin perällä. Toisia CFL-tyyppisiä valoja, kuten esimerkiksi T5-loisteputkia, valmistetaan sävyillä ja tehokkuuksilla, jotka sopivat vegetatiiviseen kasvuun tai kukitukseen, mutta ovat silti käyttökelpoisia rajallisissa tiloissa.

HPS-lamppu (High-Pressure Sodium) eli suomalaisittain natikka tai MH-lamppu (Metal Halide, monimetalli) ovat klassisia vaihtoehtoja kannabiksen kasvattamiseen sisällä. 1000 watin natikka varustettuna sopivalla heijastimella voi antaa riittävästi valoa 1,5m x 1,5m kasvatustilalle täynnä budia. Samaan tapaan 600W metallihalidilamppu voi tarjota riittävästi valoa samankokoiselle alueelle ja tuottaa ensiluokkaista marihuanaa kasvatussyklin saavuttua päätökseen.

Näiden valotyyppien kanssa viherpeukalon tulee kuitenkin ottaa huomioon niiden tuottama lämpö. Mikäli kasvatustila on varustettu puutteellisella ilmanvaihdolla, on erittäin todennäköistä että lämpötilat kohoavat liian korkeiksi kannabiksen terveen kasvun kannalta.

Askel 4: Idätys Ja Kannabiksen Taimet

Cannabis Seedlings

Kannabisseikkailusi ensimmäinen varsinainen askel alustavien toimien jälkeen on siementen idättäminen. Jokainen elinkelpoinen siemen sisältää tarvittavan tiedon valitsemasi lajikkeen kasvun ohjaamiseen kukintoon asti. Alkusysäykseksi ne tarvitsevat vain oikeat olosuhteet ja siemen lähtee itämään. Siementen itäminen edellyttää kolmen eri parametrin olevan kohdallaan; vesi, oikea lämpötila ja sopiva sijainti.

Kannabiksen kasvattaminen on orgaaninen kokemus ilman tiukkoja sääntöjä. Se ei ole lineaarisesti opeteltavissa oleva systeemi, vaan tekemällä opittava taiteenlaji. Siementen idättämiseen on olemassa useita vaihtoehtoisia ja tehokkaita metodeja. Ajan myötä harrastaja oppii parhaiten itselleen soveltuvat tekniikat.

1. Suoraan kasvalustaan 

Sijoita siemenet suoraan kasvualustaan, jos haluat välttää siirtojen aiheuttaman shokin. Useimmiten on tosin helpompaa idättää siemenet pienissä ruukuissa ja vaihtaa myöhemmin suurempaan ruukkuun tai istuttaa siemenet suoraan puutarhan maaperään.

2. Märkä paperi-menetelmä 

Siemenet asetellaan kostutetun talouspaperin tai vastaavan sisään ja tämä pakkaus sijoitetaan kosteaan ja lämpimään paikkaan. Paperi kannattaa suojata jotenkin, esimerkiksi muovikääreellä tai lautasten väliin sijoittamalla, jottei itämiseen tarvittava kosteus karkaa. Aikavälillä muutama päivä – viikko siemenet itävät ja projekti voi alkaa.

3. Kivivilla ja muut idätysalustat

Helppohoitoinen, sillä sinulla voi olla 50 siementä itämässä hyvin pienellä alalla. Siementen kasvatettua juuret ne on helppo siirtää loppusijoituspaikkaan herkkiä juuria häiritsemättä.

4. Vedessä

Anna siementen yksinkertaisesti olla sopivilla entsyymeillä rikastetussa vedessä kunnes alkujuuri pistää esiin. Asettele tämän jälkeen siemenet valitsemaasi kasvualustaan. Taimi murtautuu esiin pinnan rikkoen alle viikossa.

Kun kasvisi ovat murtautuneet pinnalle ja sirkkalehdet ovat avanneet siemenen ensimmäisille oikeille lehdille alkaa kasvin varsinainen elämä fotosynteesin tukemana. Nyt kasvisi ovat jo oikeita kannabiksen taimia matkalla kohti pulleaa ja hartsista sisäkasvattia tai massiivista ulkona majaansa pitävää marihuanapuuta.

Askel 5: Kannabiksen Vegetatiivinen Kasvuvaihe

Vegetative Cannabis Growth

Ensimmäisten valonsäteiden koskettaessa tuoreita lehtiä alkaa varsinainen kasvukausi fotosynteesin siivittämänä. Kannabiksesi ryhtyvät yhteyttämään ja vegetatiivisen kasvun kausi lähtee liikkeelle.

Sisällä

Sisäkasvatuksessa viherpeukalo asettaa tässä kohtaa ajastimen jakamaan valoa 18 tuntia päivässä jättäen näin 6 tuntia valotonta aikaa yön simuloimiseksi. Tämän jaksotuksen ei tarvitse noudattaa auringon rytmiä, vaan sinun kannattaa pohtia miten parhaiten hyödynnät tarjolla olevat olosuhteet ja vaihtoehdot. Paljon sähköä syövien laitteiden käyttäminen huippukulutuksen ulkopuolella voi säästää pitkän pennin sähkölaskussa.

Kasvisi kasvavat tyytyväisinä orgaanisessa mullassa tai saavat soveltuvaa ravintoliuosta vegetatiivisen kasvun vaihetta ajatellen. Reipas annos tuulettimien tuottamaa ilmankiertoa auttaa vahvistamaan nuoria kasveja pitäen samalla lämpötiloja sopivissa lukemissa. Myös eksoottisempia apukeinoja on tarjolla, kuten esimerkiksi hiilidioksidin lisääminen kasvatustilaan. Matalan stressin muokkauskeinot tai SCROG voivat edesauttaa kasvua ja auttaa repimään ulos maksimaalisen kasvuvauhdin ja tehot irti sisäkasvatetusta kannabiksesta.

Ulkona

Kannabis kasvaa nopeasti päivänvalon lisääntyessä keväästä kesää kohti mentäessä. Rajoittamaton tila juurille ja hyvä genetiikka muodostavat pohjan, jonka päälle voi kesän aikana rakentua parhaassa tapauksessa jopa 3-4 metrinen puu vegetatiivisen kasvun ansiosta.

Monia moderneja lajikkeita latvotaan ja leikellään koko kasvukauden ajan. Tämä johtaa oikein tehtynä tasaiseen latvustoon, josta puolestaan on se hyöty, että suunnilleen samankokoisille ja samalla korkeudelle kasvaville budeille on tarjolla tasainen määrä valoa kukituksen aikana. Kannabis jatkaa kasvuaan niin pitkään, kun tarjolla on yli 12 tuntia valoa päivää kohti. Mitä kauempana päiväntasaajasta ollaan, sen lyhyemmäksi kasvukausi jää.

❔ Kuinka Kauan Vegetatiivisen Kasvun Vaihe Kestää?

Vastaus tähän on sisäkasvattajalle, niin kauan kuin sinä päätät. Vastaus riippuu siitä, haluatko kasvattaa suurta laumaa pieniä kasveja Sea of Green -hengessä vai yritätkö maksimoida muutaman yksilön tuoton muokkaamalla niiden kasvua latvomalla ja mainliningin avulla.

Askel 6: Terveen Kasvin Kukkimisvaihe

Vegetative Cannabis Growth

Kukkiminen ja kukitus viittaavat samaan kasvin elinkaaren vaiheeseen. Kyseessä on jännittävä aika, sillä kukkiminen johtaa hiljalleen kohoaviin kannabinoidi- ja terpeenilukemiin, jotka puolestaan vastaavat kasvin hajumaailmasta ja psykoaktiivisista vaikutuksista. Kasvi alkaa myös kasvattaa lajikkeelle tyypillisiä budeja. Tämä vaihe jakaantuu useaan eri askeleeseen, jotka kaikki ovat tyypillisiä kaikille kannabislajikkeille ja alkavat vegetatiivisen kasvun päättyessä.

Ulkona ensimmäiset merkit kukkimisesta saadaan kesän kuumuuden väistyessä sen kääntyessä syksyyn. Sisällä taas kukkiminen riippuu kasvattajan mielihaluista, eli siitä hetkestä kun hän päättää kääntää ajastimet osoittamaan maksimissaan 12-12 valo-pimeäjaksoa. Riippuen valitsemastasi lajikkeesta, voi kannabis aloittaa kukkimisen 3 erilaisen impulssin säätelemänä.

Absoluuttisesti valoriippuvaiset lajikkeet eivät kuki ellei valon määrä ja 12 tuntiin tai sen alle vuorokautta kohti.

  1. Suhteellisesti valoriippuvaiset lajikkeet (relatively photo determinate, RPD) omaavat geeneihin sisäänrakennetun ajastimen, joka saa ne aloittamaan kukkimisen geeniensä ohjaamana tietyn ajan kuluessa. Tämä ilmiö on vain lievästi sidoksissa päivän pituuteen ja vuodenaikaan.
  2. Autoflowering-lajikkeiden kukkiminen taas lähtee liikkeelle täysin geenien määrittelemänä lähes välittömästi. Nopeimmillaan ensimmäiset merkit kukkimisen käynnistymisestä voi nähdä jo kahden viikon kasvukauden jälkeen.

Kukkimisen Eri Vaiheet

Eriytyminem

Aivan kukkimisen ensi metreillä kannabiksen kasvutavassa tapahtuu merkittäviä muutoksia. Ylöspäin ponnistamisen sijaan kasvu lähtee etenemään siksakkia ja kasvu keskittyy muodostaen lyhyempiä solmuja. Ero aiempaan on merkittävä.

Kukkiminem

Kukkimisprosessi noudattelee samoja kaavoja eri lajikkeilla, mutta näiden vaiheiden pituudet vaihtelevat genetiikan määritteleminä. Nopeakasvuinen indica on kuivattu, kypsytetty ja piipuntäytteenä viikkoja ennen hitaasti kehittyvää sativaa.

Pian eriytymisen jälkeen alkavat kukat pikkuhiljaa muodostua. Verhiöt kehittyvät haarojen solmuista muodostaen pallukoiden peittämän emin. Tässä kohtaa voi kasvattaja havainnoida ensimmäistä kertaa hartaudella odotettua hartsia verhiöiden, emien ja pienten lehtien pinnoille muodostuvissa trikromeissa.

Verhiöiden pallukat alkavat venyä varsiaan pitkin ja tämä antaa tilaa tuoreille fluorivärisille kimpuille ja vain budeissa kasvaville lehtityypeille. Toisinkuin sokerilehdet, ovat nämä uudet lehdet pienempiä, paksumpia ja usein ryppyisiä sekä hartsin peittämiä. Lopulta turpeiksi paisuvat budit syövät tilan näiltä uusilta lehdiltä ja ne päätyvät osaksi budin rakennetta.

Viikkojen kuluessa lehtikimput monistuvat, kasvavat ja muodostavat pitkiä, hartsin kyllästämiä budeja. Kukinnan edetessä ja kasvin kypsyessä verhiöt ja trikromit kasvavat kokoa rakentaen samalla itselleen huimaa määrää tavoiteltua hartsia. Loppu alkaa häämöttää näköpiirissä.

Askel 7: Sadonkorjuu, Kuivaus Ja Laadukkaiden Budien Kypsytys

Curing Cannabis

Viimeisen muutaman viikon aikana ravinteet saavat jäädä ja kasveilta pestään pois ylimääräiset lannoitteet puhtaalla vedellä. Tämä prosessi takaa puhtaan maun, joka on vapaa lannoitteiden ja suolojen ikävistä sivumauista.

❔ Milloin Kannabikseni On Kypsä?

Kallisarvoinen kasvisi on koristellut itsensä trikromeilla ja sen emit kutistuvat ja vaihtavat väriä. Syvä oranssi, malva, ruskea ja tulipunainen ovat mahdollista väriloistoa, riippuen lajikkeen genetiikasta. Paisuneet hartsipussit alkavat vaihtaa väriä aalloissa eri puolella kasvia. Ensiksi ne rupeavat taittumaan kirkkaasta kohti maidon sameaa ja siitä edelleen meripihkan suuntaan. Kukintoryppäät ovat niin pulleita, että ne näyttävät kääntyneen väärinpäin.

Nämä merkit kertovat; on tullut aika korjata kovan työsi tulokset.

Korkean THC-pitoisuuden tavoittelemiseksi tulisi sadonkorjuu ajoittaa siihen vaiheeseen, kun 20-30% trikromeista on meripihkan värisiä. Jos taas tavoitteena on laajempi kattaus kannabinoideja, voi olla hyvä odottaa vielä hetki, noin 60-80% asti. Kasveja on syytä pitää tarkkaan silmällä tässä kohtaa, sillä eroa näiden vaiheiden välillä voi olla vain 24 tuntia.

Marihuanasadon Korjuu

Ei ole olemassa ainoaa oikeaa tapaa korjata sato, joten ota rennosti ja opettele tekemällä. Jotkut kasvattajat suosivat märkätrimmausta, jossa lehdet poistetaan kasvin seisoessa vielä pystyssä ja kannabis puretaan tästä pala kerrallaan. Haarat voi ripustaa roikkumaan kuivattamista varten tai vaihtoehtoisesti käyttää kuivaukseen suunniteltuja ritilöitä tai tasoja. Osa kasvattajista poistaa suurimmat sokerilehdet ennen koko kasvin ripustamista kuivumaan.

Sadonkorjuussa ei siis ole sääntöjä, lukuun ottamatta yhtä, käsittele kasvia varovasti. Herkkiä trikromeja tulisi häiritä mahdollisimman vähän.

Dry Cure Buds

Kannabiksen Kuivaus Ja Kypsyttäminen

Kuivaa budisi pimeässä ja viileässä paikassa alhaisessa ilmankosteudessa. Parasta olisi, jos tämä prosessi tapahtuu hitaasti pidemmän ajan kuluessa, esimerkiksi vähintään kahden viikon aikana.

Tarkista tilanne usein kuivumisprosessin tarkkailemiseksi ja homeongelmien välttämiseksi.

Kuivat budit tunnistaa siitä, että ohuet varret napsahtavat helposti poikki. Suurempien tulisi vielä tässä vaiheessa joustaa hieman.

Lehtivihreä on tässä vaiheessa pikkuhiljaa hajonnut ja kukintojen vihreä väri vaihtunut genetiikan määrittelemiin sävyihin. Vaaleanruskea, vaaleanvihreä, ruskehtava, jopa syvän sininen tai purppura ovat mahdollisia värivaihtoehtoja kukintojen kypsyessä hiljalleen käyttökuntoon.

Kypsien Budien säilyttäminen

Tässä vaiheessa kasvattajan tulisi sijoittaa budit löysästi pakattuina tiiviiseen lasipurkkiin. Avaa kansi ja anna ilman vaihtua hetken aikaa päivittäin ensimmäisten parin viikon aikana. Tällä keinoin päästät pois ylimääräisen kosteuden ja estät mahdolliset homeongelmat. Kukintojen ollessa täysin kuivat niitä käsitellessä sinun tulisi avata purkkia enää vain kerran viikossa. Et varmastikaan halua kuukausien työn menevän harakoille viime hetken huolimattomuuden takia?

❔ Kuinka Pitkään Kannabista Tulisi Kypsyttää?

Voit kypsytellä kukintojasi niin pitkään kuin haluat. On hyvä pitää mielessä, että psykoaktiiviset ainesosat tiivistyvät vesimolekyylien poistuessa budeista, eli suhteellinen teho kasvaa. Täydellisissä olosuhteissa tämä prosessi kestää vähintään kuusi viikkoa. Mitä pidempään maltat satoa kypsyttää, sen pehmeämpää poltettavaa on odotuksen päätteeksi tarjolla. Säilytä purkkeja kuivassa ja viileässä paikassa valolta suojattuna. THC ja muut kannabinoidit hajoavat ajan myötä valolle altistuessaan.

Jos olet epävarma kuivumisen etenemisestä, testaile tuotteitasi silloin tällöin ja käytä tätä tietoa referenssinä tulevaisuutta varten. Kuivakaan kannabis ei tunnu täysin kuivalta johtuen sen pinnalla olevasta vahamaisesta hartsista. Opit tarvittavat taidot ja kikat ajan myötä kokemuksen karttuessa.

Itsekasvatettu kannabis ei ole vaikea tavoite. Riittävä huomion määrä ja kärsivällisyys ovat tekijöitä, joiden avustuksella voit odotella maukkaita poltteluhetkiä hyvinkin pienissä tiloissa operoiden.

Satoisia projekteja, ystävät hyvät!

How to Grow Weed in 7 Easy Steps

Nyt Kun Tiedät, Kuinka Helppoa Kannabiksen Kasvatus On, Valitse Lajike

Lajikkeen valitseminen on ehkä tärkein vaihe ennen kasvatuksen aloittamista! Saatavilla on satoja tunnettuja lajikkeita, ja todennäköisesti myös satoja rekisteröimättömiä lajikkeita. Siksi lajikkeen valitseminen voi vaikuttaa mutkikkaaltakin tehtävältä. Tästä syystä olemme koonneet useita top 10 -listoja kuvaamaan kasvattajille, mitkä ovat parhaita lajikkeita kussakin kategoriassa.

Listamme top 10 autoflowering-lajikkeista pitää sisällään vaihtoehtoja kuten Royal Gorilla Automatic, Royal Cookies Automatic ja Northern Light Automatic. Autoflowering-lajikkeet sopivat loistavasti niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kasvattajille, jotka haluavat päästä keräämään sadon nopeasti. Ne kasvavat siemenestä kukaksi noin kahdeksassa viikossa, pysyvät hallittavan korkuisina eivätkä herätä liiaksi huomiota.

Niille kasvattajille, jotka haluavat isoa satoa, teimme listan top 10 parhaat feminisoidut lajikkeet. Listalle koostuu premium-vaihtoehdoista, kuten Power Flower, Amnesia Haze ja White Widow. Nauti kaikilla aisteillasi näistä luontoäidin taidonnäytteistä! Löydät listalta päihdyttävät indicat ja energisoivat sativat. Nämä lajikkeet edellyttävät muutoksia päivärytmiin saadakseen kukkimisen alkamaan, mutta tarjoavat tyypillisesti korkeampia kannabinoiditasoja ja suurempia satoja kuin autoflowering-lajikkeet.

Kannabiksen polttaminen ei ole vain pilveen tulemista. Aromaattisten terpeenien määrät vaihtelevat joka lajikkeessa tarjoten tyystin toisenlaisia aistikokemuksia. Listamme top 10 hyvänmakuisimmat kannabislajikkeet esittelee joitakin houkuttelevimmista saatavilla olevista lajikkeista, kuten Fruit Spirit, Fat Banana ja Haze Berry. Nämä lajikkeet tarjoavat vastustamattomia makuja jokaisella nauttimiskerralla. Käytä niitä uutteissa ja syötävissä herkuissa antaaksesi luomuksillesi herkullisen lisävivahteen.

Kush-sukupuu on kannabismaailman jumaloima käsite. Ne tulevat Hindu Kush -vuorilta, ja tunnetaan voimakkaista päihdyttävistä vaikutuksista. Kasvattajamme ovat ottaneet parhaat puolet irti näistä lajikkeista luomalla voimakkaita hybdridejä, kuten Candy Kush, Bubble Kush ja Pineapple Kush. Kurkkaa lisää listaltamme top 10 Kush-kannabislajikkeet.

Helppojen Lajikkeiden Top 6 Aloittelijoille

Green Crack Punch: Nopea Ja Aloittelijaystävällinen Sativa

Useimmat sativat ovat sangen vaativia ja tarvitsevat enemmän aikaa ja kokemusta saadakseen parhaat puolensa esiin. Polttelijat eivät kuitenkaan voi vastustaa sativoiden energisoivaa pilveä ja mahtavaa makua. Jos vähän välittää varoituksista ja kasvattaa sativaa joka tapauksessa on Green Crack Punch erinomainen vaihtoehto tähän tarkoitukseen.

Tämä Purple Punchin ja Green Crackin risteytys hyväksyy virheesi ja antaa anteeksi, teitpä sitten lähes mitä tahansa. Tämä lajike ei ota itseensä vaikka ali- tai ylikastelisit, vaikket osuisikaan täysin nappiin lannoitteiden kanssa, jos veden pH-arvo ei olisikaan ihan siellä missä pitää tai mikäli kasvatustilassa ilmenee pientä valovuotoa. Vastoinkäymisistä ja mokista huolimatta Green Crack Punch tuottaa mahtisadon. Vain 55–60 päivän kukituksen jälkeen voi Green Crack Punch palkita luottamuksesta jopa 500g/m² sadolla kauniin moniväristä, tiukkaa ja täysin hartsin peittämää budia.

Green Crack Punch in kasvatus voi olla helppoa myös aloittelijoille, mutta samaa ei voi sanoa sen pilvestä. 20% tuntumassa pyörivä THC-pitoisuus tarjoaa reippaasti potkua ja Green Crackin pilvi antaakin energiaa ja keskittymistä tunneiksi ennen hiipumistaan tuntien kuluttua fyysisesti rentouttavaksi jumiksi. Tästä lempeän rauhoittavasta efektistä on kiittäminen Purple Punchin indicasta lähtöisin olevia geenejä. Itse poltto on silkkisen pehmeää sisältäen vivahteita sitruksista, kypsistä mustikoista ja makeista viinirypäleistä.

Green Crack Punch
Green Crack Punch
Green Crack x Purple Punch
450 - 500 gr/m2
90 - 160 cm
8 - 9 viikkoa
THC: 18%
Sativa 60% Indica 40%
550 - 600 gr/plant
180 - 220 cm
Lokakuun alku
Euforinen, Rauhoittava

Osta Green Crack Punch

Easy Bud: Suoraan Asiaan

Autoflowering hybridit ovat suosittuja koska ne kasvavat nopeasti ja ovat vaivattomia kasvatettavia. Myös Easy Bud noudattaa tätä kaavaa. Tämän lajike valmistuu nopeasti, jää profiililtaan matalaksi ja on virheiden suhteen anteeksiantavainen. Mikäli etsit kannabiksen siementä, joka käytännössä varmasti antaa hyvää poltettavaa myös vielä itseään etsiville noviisikasvattajille, on Easy Bud mainio valinta täyttämään tämän tarpeen.

Rajallisesta korkeudesta johtuen Easy Bud on omiaan tilan suhteen rajoitetuissa kasvatusoperaatioissa. Sisällä kasvaessa sen korkeus jää useimmiten alle 60 sentin luokkaan, mutta rakenne on muuten ihailtavan pulska. Sivuhaarat ovat tarpeeksi vankkoja kannattelemaan 275–325g/m² palkkashekkiä ilman erillisiä tukirakennelmia. Easy Budin vaaleista indicoista peräisin olevat geenit takaavat lopputulokseksi silmää miellyttävän vihreitä, kauniin hartsivaipan peittämiä budeja, jotka tarjoavat kauniin kontrastin tummemman vihreiden lehtien lomassa kasvaessaan.

Mikäli et ole ehtinyt vielä pidemmälle kasvatusharrastuksen kanssa tai etsit päiväpolttoon sopivaa budia on Easy Bud oiva ehdokas. Keveämmästä päästä oleva 12% THC-pitoisuus tarjoaa funktionaalista pilveä, joka poistaa suuremmat ahdistukset ja rentouttaa, muttei kaada tyrmää edes kokematonta käyttäjää sohvan pohjalle. Korkeamman toleranssin omaavat puolestaan voivat löytää Easy Bud ille käyttöä esimerkiksi silloin, kun vähemmän polttavat tai vainoharhoihin taipuvaiset ystävät tulevat kyläilemään.

Easy Bud
Easy Bud
White Indica x Ruderalis
275 - 325 gr/m2
50 - 60 cm
5 - 7 viikkoa
THC: 12%
Sativa 15% Indica 55% Ruderalis 30%
30 - 80 gr/plant
60 - 110 cm
9-10 viikkoa itämisen jälkeen
Fyysisesti rentouttava

Osta Easy Bud

Critical: Helppoakin Helpompi Cup-voittaja

Äärimmäisen helppo ja cup-voittaja? Nämä määritelmät voivat sopia yleisellä tasolla huonosti yhteen, mutta ovat täyttä totta tämän keskikokoisen rahakasvin kanssa. Critical on nimittäin niin helppo, että sitä uskaltaa suositella myös aloittelijoille, mutta myös tarpeeksi laadukas ammattikasvattajien huomion kiinnittämiseksi. Riippumatta olitko tuore kasvo skenessä vai arvostatko vain kasvatuksen helppoutta, voi tämä 7 viikossa valmistuva Afghan x Skunk hyvinkin mahdollisesti ansaita suosiosi ja hyväksyntäsi.

Sisätiloissa kasvatettu Critical pysyy profiililtaan mukavan matalana, alle 140 sentissä. Mikäli tarvitset tätä matalampia kasveja, voit käyttää erilaisia matalan tai korkean stressin muokkaustekniikoita tarpeidesi mukaan. Tämä lajike nimittäin kestää molempia oikein hyvin. Väritykseltään tämä kasvi on valtaosin vihreä. Ainoastaan aivan kukinnan viimeisillä viikoilla voi sävymaailma kallistua syksyiseen suuntaan. Parasta kuitenkin on sato-odotukset, joita aloittelijakin voi jopa 600 gramman edestä neliömetriä kohti erittäin lyhyen kukkimisen jälkeen.

Genetiikaltaan 60% indica ja 40% sativa on myös pilveltään hyvin tasapainossa sen vaikuttaessa tasapuolisesti niin päähän kuin kehoonkin. Lajikkeen pilvi on myös luonteenomaisesti lempeämmästä päästä ilman suuria ahdistuksia tai energiabuusteja. Koetko silloin tällöin vainoharhaisia tiloja kannabista poltettuasi? Tämän ei pitäisi olla ongelma Critical in kanssa, 18% THC-annoksesta huolimatta. Tämän chillimpää budia on yksinkertaisesti vaikea löytää. Maku on klassista osastoa, pistävän makeaa multaisilla sävyillä.

Critical

Critical
Afghani x Skunk
550 - 600 gr/m2
80 - 140 cm
7 - 9 viikkoa
THC: 18%
Sativa 40% Indica 60%
600 - 650 gr/plant
180 - 220 cm
Lokakuun alku
Fyysisesti rentouttava, Jumittava, Raskas

Osta Critical

White Widow: Kristallisoitua Täydellisyyttä

“White” perheen esiäitinä tunnettu White Widow on vuosien varrella toiminut pohjana lukemattomalle määrälle erilaisia hybrideitä, mutta alkuperäinen brasilialaisen sativan ja intialaisen indican risteytyksenä alkunsa saanut kannabismaailman legenda on silti paras ja helpoin kasvatettava. Tämän lajikkeen tilillä on cup-voittoja ja useiden ikäluokkien verran hullaantuneita faneja. Yksikään tosiharrastaja tuskin voi vastustaa tämän kiintotähden haaroissa kasvavia lumen kuorruttamia budeja tai savun tarjoamaa euforista pärinää. White Widow kestää vertailun mihin tahansa lajikkeeseen ja on ilman epäilyksen häivää tämän skenen suurimpia eläviä legendoja.

White Widow on klassinen hollantilainen lajike, ja tämä olisi mahdotonta, ellei lajike kestäisi myös kylmempiä ilmastoja ja lämpötiloja. White Widow tykkää runsaasta valomäärästä, josta johtuen se kasvaa parhaiten sisätiloissa lamppujen alla. Kyseessä ei kuitenkaan ole missään nimessä nirso kannabis, sillä menestykseen ei vaadita erityisiä kikkoja tai omituisia ravinnevaatimuksia. Aloita projekti laadukkaaseen kasvatusalustaan, älä anna kasvin kuivua, käytä varta vasten kannabikselle suunniteltuja lannoitteita ja sinun tulisi saada vastineeksi mahtava sato vain noin 9 viikon kukituksen jälkeen.

Vaikka White Widown genetiikasta vain noin 50% onkin sativaa, ovat sen vaikutukset puhdasta Hazea päähän keskittyvän pilven osalta. Pilvi hiipii päälle kutinana kasvoissa ennen räjähtämistään mahtavaksi pilveksi euforista tunnetta. Lajikkeen pilvi voi omata psykedeelisiä vivahteita, mikä on hyvä huomioida, mikäli käytät yleensä enemmän kroppaan osuvia lajikkeita. Maku on pirtsakka ja virkistävä kera selkeästi tunnistettavien männyn aromien täydennettynä sitruksen vivahteilla.

White Widow
White Widow
White Widow S1
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 10 viikkoa
THC: 19%
Sativa 50% Indica 50%
550 - 600 gr/plant
150 - 190 cm
Lokakuun alku
Jumittava, Voimakas

Osta White Widow

Royal Jack Auto: Jack Hererin Perinnön Kantaja

Matalammalla profiililla ja nopeammalla kukitusajalla Royal Jack Auto tuo klassisen Jack Hererin budit myös noviisien ulottuville. Tämä versio on hyvin uskollinen alkuperäiselle lajikkeelle säilyttäen lääketason pilven ja Jack Hererin tunnusomaisen tulisen aromin. Muodosta dynaaminen duo tästä ja White Widowista ja perusta ensimmäiset projektisi laadullisesti lyömättömän hollantilaiskaksikon varaan.

Royal Jack Auto on puhdas autoflowering-lajike. Tämä tarkoittaa, että kukkimisen merkkejä alkaa näkyä muutaman viikon kuluttua verson itämisestä, valojaksosta riippumatta. Budit ovat täysin kypsiä ja sato korjattavissa 10 viikkoa aloituksesta. Miksi et siis kasvattaisi näitä autoflowereita rinta rinnan normaalien valoriippuvaisten lajikkeiden kanssa? Tällä keinoin voit nojata Royal Jack Auton kypsytetyn ja polttokuntoisen budin tulitukeen valoriippuvaisten lajikkeiden sadonkorjuuseen ehtiessäsi.

16% kulmille asettuva THC-pitoisuus on riittävän vahvaa niin lääke- kuin viihdekäyttöönkin. Hieman alemmas asettuva pitoisuus tekee tästä variaatiosta oivaa poltettavaa aamuihin, sillä säilytät toiminnallisuuden askareita varten. Pilvi hiipii päälle luovuuden ja motivaation pirskahduksina, enne n kuin se sulaa pikkuhiljaa lempeäksi kehoa helliväksi jumiksi. Maku on käytännössä 1:1 Jack Hererin yrttisen suutuntuman kanssa.

Royal Jack Auto

Royal Jack Auto
Jack Herer x Ruderalis
350 - 400 gr/m2
40 - 80 cm
7 - 8 viikkoa
THC: 16%
Sativa 40% Indica 30% Ruderalis 30%
70 - 120 gr/plant
60 - 80 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Luova, Motivoiva

Osta Royal Jack Auto

Special Queen 1: Huippulaatua Edulliseen Hintaan

Harvat aloittelevat kasvattajat selviävät ensimmäisistä kasvatusprojekteistaan ilman muutamaa tuhottua siementä ja kuollutta kasvia. Special Queen 1 on edullisesti hinnoiteltu klassinen skunk-hybridi, joten sitä istuttamalla voit kasvattaa hyvän säkin laadukasta poltettavaa säästöpossua rikkomatta. Voit aina sijoittaa kalliimpiin siemeniin kasvatuksen metkut opeteltuasi.

Edullisesti hinnasta huolimatta Special Queenissa ei ole mitään halpaa. Vain 8, parhaassa tapauksessa 7 viikon kukituksen jälkeen nämä sativaan kallistuvat hybridit ovat voimakkaan tuoksuisten kukintojen peitosta juuresta latvaan. Tämä lajike kasvaa lähes missä tahansa, ulkona tai sisällä, mullassa, kookoskuidussa tai vesiviljelyssä, muotoiltuna tai vapaasti kasvavana. Kun sadoissakaan ei huipun ollessa luokkaa 550g/m² ole nokan koputtamista, on Special Queen 1 mielenkiintoinen valinta aloittelijoiden lisäksi myös ammattimaisemmille kasvattajille.

Special Queen 1 on alkuperäistä Skunkin voimakkaampia 18% THC-pitoisuudellaan. Vaikka potkua onkin hivenen reilummin, on itse pilvi kuitenkin klassista Skunkia keskittyen vaikutuksiltaan ennen kaikkea päähän mielialaa kohottaen. Vain muutama imaisu saa hymyn levenemään, olon rentoutumaan ja ajatukset laukkaamaan. Special Queenin maku on makea ja hedelmäinen tulisilla vivahteilla.

Special Queen 1

Special Queen 1
Power Bud x Skunk
500 - 550 gr/m2
80 - 140 cm
8 - 9 viikkoa
THC: 18%
Sativa 50% Indica 50%
500 - 550 gr/plant
200 - 270 cm
Lokakuun alku
Fyysisesti rentouttava, Pitkäkestoinen, Voimakas

Osta Special Queen 1

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37837 arvosteluun