Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter


Aloitit kannabiksen kasvattamisen suurin toivein, mutta nyt yksi kasveistasi näyttää hieman huonommalta. Se saattaa herättää kysymyksen; miksi kannabikseni tekee kuolemaa?

Mitä sinun pitäisi tehdä asialle? Tärkeimmät asiat ensin - älä hätäänny! Vastoinkäymiset ovat väistämätön osa kannabiksen kasvatusta. Kun olet rauhoittanut mielesi ja hyväksynyt tilanteen, on aika korjata asiat. Kannabis saattaa näyttää hieman sairaalta monista syistä, mutta jokaiseen ongelmaan on olemassa oma ratkaisunsa. Seuraavassa käymme tarkkaan läpi, miten kannabiskasvi elvytetään, ja keskitymme kahdeksaan ratkaisevaan vaiheeseen.

Elvytä kuoleva kannabiksesi

Jotta voisit selvittää, mikä sai kasvisi sairastumaan alun perin - ja korjata ongelman -, suosittelemme pitämään kasvatuspäiväkirjaa. Havaintojen kirjaaminen voi auttaa sinua osumaan naulan kantaan, kun yhdistät oireet niiden syihin ja tekoihisi. Tämän kätevän työkalun avulla voit kirjata ylös kasvisi kasvua ja käyttäytymistä viikkojen mittaan sekä kaikki havaitsemasi oireet, mahdolliset tuholaiset ja epäilemäsi puutostilat.

Tämän jälkeen käymme läpi luettelon vaiheista, joiden avulla voit tunnistaa ja elvyttää sairaan kannabiskasvin. Tämän oppaan lopussa sinulla on kaikki tarvittava tieto sairaiden kasvien elvyttämiseksi.

Vaihe 1: Analysoi oireet

Sairailla tai stressaantuneilla kannabiskasveilla on monenlaisia oireita.

Oireiden esiintymisnopeus on jo oireellinen. Ilmaantuvatko ne yhdessä yössä, vai onko kyse jostain ajan myötä rakentuvasta oireilusta?

Alla on lueteltu joitakin ensisijaisia oireita, joita sairailla kannabiskasveilla voi esiintyä, sekä nopeita ja yksinkertaisia keinoja niiden korjaamiseksi.

 • Keltaiset lehdet

Keltaiset lehdet voivat syntyä monista eri syistä, kuten kasteluun, ravinteisiin ja valaistukseen liittyvistä ongelmista.

Ylikastelu

Aloittelevilla kasvattajilla on taipumus hoitaa kasvejaan hieman liikaa. He yrittävät täyttää kasvien kaikki tarpeet ja kastelevat liian usein, jolloin kasvualusta ylikyllästyy kerta toisensa jälkeen. Tämä voi tukahduttaa juuret ja tehdä niistä alttiita taudinaiheuttajille, kuten juurimädälle.

Hojas amarillas

Alikastelu

Edellä esitetyn vastakohta. Vettä vaille jääminen johtuu yleensä laiminlyönnistä. Kasvit kuivuvat tyypillisesti liikaa, kun kasvattajat lähtevät lomalle tai kun helleaalto iskee. Äärimmäisen kuumissa oloissa yhden tai kahden päivän kastelun laiminlyönti voi vaikuttaa merkittävästi kasvin elinvoimaisuuteen.

Hojas amarillas

Typen puute

Tämä välttämätön makroravintoaine on aminohappojen (proteiinien rakennusaineet) keskeinen komponentti ja tärkeä osa klorofyllimolekyyliä - pigmenttiä, joka mahdollistaa yhteyttämisen eli fotosynteesin. Tämän avainmolekyylin puute huonon lannoituksen vuoksi johtaa typen puutteeseen ja sen seurauksena lehtien kellastumiseen. Tämä epämiellyttävä väri alkaa alalehdiltä ja siirtyy kasvia pitkin ylöspäin.

Onneksi typenlähteitä on runsaasti. Aloita levittämällä nestemäistä merileväsuihketta tuotteen ohjeiden mukaisesti. Käytä jatkossa Easy Grow Booster -tabletteja, jotka takaavat tasapainoisen ravinnelähteen koko kasvuvaiheen ajaksi.

Hojas amarillas
 • Venyminen

Venyminen voi aiheuttaa kannabiskasvien rakenteellisen heikkenemisen ja altistaa ne kaatumisvaaralle. Vaikka jotkut lajikkeet venyvät luonnostaan enemmän kuin toiset, johtuu tämä oire useimmiten ympäristötekijöistä. Jos taimistasi on tulossa "pitkäjalkaisia" tai ne alkavat venyä liikaa, on mahdollista, että sinun on yksinkertaisesti muutettava valojen sijaintia.

Riittävän valotehon puute saa kasvit kurottamaan kohti saatavilla olevaa valonlähdettä epätoivoisena tekona.

Liiallinen kuumuus voi myös aiheuttaa taimien venynyttä kasvua. Aseta kasvihuoneeseesi lämpö- ja kosteusmittari - hyödyllinen kasvatusväline, joka mittaa sekä lämpötilaa että kosteutta. Päivisin lämpötilan tulisi olla 19-20 °C ja öisin 13 °C. Käytä tuulettimia tämän säätämiseen tai ilmastointilaitteita äärimmäisissä olosuhteissa.

Muista, että useimmat kannabiskasvit venyvät merkittävästi kukinnan alkuviikkoina. Tämä ei sinänsä ole huono asia, mutta kasvit, jotka ovat jo kasvukauden loppupuolella pitkävartisia, voivat olla suuremmassa vaarassa kaatua alkaessaan kukkia. Pidä siis tarvittaessa tukirakenteet valmiina.

Vídeo aneu: 265566531
 • Kitulias kasvu

Kitulias kasvu voi saada kasvit näyttämään sairailta ja vaikuttaa myös satoon. Useat muuttujat voivat aiheuttaa kasvun pysähtymisen. Tässä on nopea ratkaisu kuhunkin:

Ravinteiden puute Näet myös muita merkkejä ravinteiden puutteesta. Levitä säännöllisesti Easy Boost -annoksia ja lisää mykorritsasieniä juurikastikkeena.
Kalsiumin puute Erityisesti tämän ravinteen puute voi aiheuttaa kasvun hidastumista. Voit myös havaita värittyneitä nuoria versoja ja käpristynyttä uutta kasvua. Käytä Cal-Mag-lisäravinteita tuotteen ohjeiden mukaisesti.
Valon puute Tavoittele kasvuvaiheessa valojaksoa, jossa valo on päällä 18 tuntia ja pois päältä 6 tuntia. Varmista, että sisäkasvatusvalot on asetettu oikein.
Siirtostressi Minimoi siirtokertojen määrä kasvukauden aikana. Ihannetapauksessa siirrä terveet taimet suoraan lopullisiin, tilaviin astioihinsa.
Crecimiento atrofiado
 • Alikehittyneet budit

Nämä pienet, ilmavat, alikehittyneet kukat, jotka tunnetaan myös "popcorn-budien" nimellä, eivät ole varsinaisesti näyttäviä. Käytä alla olevia vinkkejä välttääksesi popcorn-budien syntymisen ja kääntääksesi sen todennäköisyyden päinvastaiseksi:

Cogollos subdesarrollados
 • Valkoiset jauhemaiset laikut

Valkoiset jauhemaiset laikut aurinko- ja sokerilehdissä viittaavat härmäsienen esiintymiseen. Kyseessä on sienitauti, joka voi vahingoittaa kasveja tartunnan loppuvaiheessa. Tämän taudinaiheuttajan oireita ovat kasvun hidastuminen, lehtien vääntyminen ja tartunnat uusissa kasvikudoksissa. Jos haluat poistaa tämän homeen ennen kuin tilanne riistäytyy käsistä, voit harkita seuraavia vaihtoehtoja:

 • Pyyhi lehdet säännöllisesti märällä paperipyyhkeellä.
 • Levitä neem-lehtisuihketta
 • Sekoita 1 ruokalusikallinen ruokasoodaa 4,5 litraan vettä ja levitä liuos lehtisuihkeena.

Vaihe 2: Valkoiset jauhemaiset laikut

Vaikka molemmat näistä tiloista voivat saada kasvisi näyttämään kuoleman partaalta, voit tehdä useita asioita niiden elvyttämiseksi.

 • Pidä päiväkirjaa silmällä

Ensinnäkin kannabiksen kasvatuspäiväkirjan käyttäminen voi auttaa sinua seuraamaan kasteluaikatauluasi. Merkitsemällä muistiin, milloin viimeksi kastelit ja kuinka paljon annostelit, saat hyvän käsityksen siitä, kuinka paljon kasvisi tarvitsevat vettä. Jos kasveissasi ilmenee oireita liiallisesta tai liian vähäisestä kastelemisesta, on sinun säädettävä kastelurytmiä.

 • Miten elvyttää ylikasteltu kasvi

Tärkeimpiä ylikastelun oireita ovat mm:

Lehtien roikkuminen Kasvun hidastuminen
Keltaiset lehdet

Aloita parantamalla kasvualustan vedenläpäisyä kaikin mahdollisin tavoin. Poista astiastasi kaikki lautaset, jotka ovat täynnä seisovaa vettä. Aseta ne sora- tai kevytsorakerroksen päälle, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan ruukun pohjasta.

Lopeta seuraavaksi kasvien kastelu näin usein! Katso päiväkirjastasi, missä menit pieleen. Merkitse päiväkirjaasi, kuinka kauan tähän tilaan päätyminen ympäristössäsi yleensä kestää.

Voit myös punnita kasvit ruukkuinen silloin, kun ne ovat täysin kuivia ja täysin vedellä kyllästettyjä. Tämä auttaa sinua arvioimaan mikä kasviesi vesitilanne on milloinkin. Merkitse nämä luvut muistiin päiväkirjaan ja käytä niitä määrittääksesi, milloin on aika kastella uudelleen.

Cómo revivir una planta regada en exceso
 • Miten elvyttää alikasteltu kasvi

Alikastellut kasvit näyttävät melko sairailta, mutta voit ne voi elvyttää helposti, jos havaitset ongelman riittävän ajoissa. Huomioi nämä keskeiset oireet:


Rapeat, kuivat lehdet
Kuihtuvat lehdet
Rapeat, kuivat lehdet

Tässäkin tapauksessa ratkaisu on melko ilmeinen: kasvit tarvitsevat enemmän vettä!

Tarkista päiväkirjasi ja lisää pari kastelujaksoa viikolle. Aloita kastelemalla koko kasvualusta niin, että noin 15 % vedestä valuu pohjasta. Seuraa sitten "sormitestiä" tarkemman ajoituksen määrittämiseksi. Jos et löydä aikaa kastelulle, harkitse tippukastelua, jotta ne pysyvät tasaisen kosteina.

Jos kasvit kärsivät edelleen veden alle jäämisestä, sinun on syytä harkita ruukkujen kokoa uudelleen. Kypsät kasvit liian pienissä ruukuissa imevät nopeasti kaiken veden. Jos näin tapahtuu jatkuvasti, istuta kasvamaan ne suurempaan astiaan.

Cómo revivir una planta poco regada

Vaihe 3: Analysoi ruokinta

Kannabiskasvit tarvitsevat tiettyjä määriä makro- ja mikroravinteita selviytyäkseen ja menestyäkseen. Vaa'an kallistuminen liian pitkälle jompaankumpaan suuntaan voi johtaa puutostilaan tai toksisuuteen. Jos epäilet jommankumman näistä tiloista aiheuttavan oireita, sinun on sinun syytä säätää ruokinta-aikataulusi uusiksi.

 • Tarkista päiväkirjasi

Jos olet käyttänyt päiväkirjaa tähän asti, voit yksinkertaisesti avata sen ja tarkastella aiempia ruokinta-aikoja ja -määriä. Oletko kirjannut mitään muutoksia ruokinta-aikatauluun? Onko sinulta jäänyt väliin ruokintakertoja?

 • Tarkista NPK-suhde

Jos aikataulusi näyttää normaalilta, sinun kannattaa tarkistaa lannoitteesi varmistaaksesi, että se sopii kasvisi vaatimuksiin. Kannabis tarvitsee erilaisia ravinteita pysyäkseen terveenä, mutta se on riippuvainen kolmesta makroravinteesta - typestä, fosforista ja kaliumista (NPK) - jotka muodostavat leijonanosan sen ruokavaliosta.

Kannabiskasvit tarvitsevat eri makroravinteiden tasapainoja elinkaaren eri vaiheissa. Ne tarvitsevat suurempia määriä typpeä vegetatiivisessa kasvuvaiheessa lehtien kasvattamiseen ja suurempia määriä fosforia ja kaliumia kukintojen muodostumiseen ja kehittymiseen kukituksen aikana.

Puutosoireita voi kuitenkin esiintyä, vaikka syöttäisit kasveillesi kaikkia oikeita ravinteita. Ravinnelukoksi kutsuttu tila syntyy, kun maaperän pH-arvo muuttuu liian happamaksi tai emäksiseksi, eivätkä juuret pysty ottamaan vastaan kriittisiä ravinteita.

Ravinnelukon oireet näyttävät samankaltaisilta kuin normaalin puutostilan oireet. Kasvit muuttuvat keltaisiksi ja ruskeiksi, ja niiden lehdet saattavat käpristyä. Ongelman syyn selvittäminen edellyttää pH-testauslaitetta. Testaa tällä laitteella näyte maaperästäsi ja käytä pH:ta säätelevää tuotetta, jotta saat arvon 6,0-6,5:n välille.

 • Miten korjata liiallinen lannoitus

Jos syötät kasveillesi liikaa lannoitteita, seurauksena voi olla ravinteiden aiheuttama lehtien palaminen. Koska typpi on useimmissa tuotteissa ensisijainen ravinne, ilmenee tämä usein typpimyrkytyksenä. Tämän tilan tärkeimpiä oireita ovat mm:

Äärimmäisen tummanvihreät lehdet Taipuneet lehtien kärjet
Syvänpunaiset tai violetit varret ja oksat Verhiöt kuolevat

Ensimmäinen keino on vähentää välittömästi ruokintaa. Huuhtele kasvualusta pH-tasapainoisella vedellä ylimääräisten suolojen poistamiseksi. Käytä sen jälkeen entsymaattista puhdistusainetta. Jatkossa suosittelemme käyttämään TDS-mittaria mittaamaan liuoksen valuman miljoonasosat (ppm) varmistaaksesi, ettet ruoki liikaa.

Cómo remediar el exceso de fertilización

Vaihe 4: Analysoi kasvualustasi

Jos kasvisi näyttävät sairailta, sinun on syytä tarkastella niiden kasvualustaa. Ravinteiden puutteen ja ylikastelun oireet voivat johtua huonosta kasvualustasta.

Jotkin mullat ja kompostit on suunniteltu tietyille kasvilajeille. Varmista, ettet vahingossa poimi liian hapanta kasvualustaa sisältävää pussia!

Toiset kompostit ja mullat ovat yksinkertaisesti huonoja. Liian tiivis multa vaikeuttaa juurten tunkeutumista alaspäin ja laajentumista. Ne myös heikentävät vedenpoistoa ja ilmavuutta ja lisäävät sieni-infektioiden todennäköisyyttä. Jos kasvualustasi vaikuttaa liian tiiviiltä, harkitse ruukuttamista parempaan mullan sekoitukseen.

Jos ruukutat valojaksoriippuvaista lajiketta yrittäessäsi herättää sen henkiin, kannattaa tätä varten luoda oma elvyttävä supermulta. Sinun on lähestyttävä asiaa eri tavalla, jos työskentelet autoflowerin kanssa. Nämä lajikkeet haluavat vähemmän ruokintaa. Käytän näille autoflower-ruukkumullan reseptiämme, joka sisältää täydellisen sekoituksen turvesammalta, kompostia, perliittiä ja vermikuliittia.

Jos puutarhassasi on tilaa, kompostointi on erinomainen tapa käyttää puutarhajätteet ja keittiöjätteet uudelleen. Muunna nämä materiaalit ravinteikkaaksi mullaksi useiden kuukausien aikana, jolloin kasvupaikkasi hedelmällisyys paranee. Jos sinulla ei ole puutarhaa, voit pystyttää pienen matosäiliön tiskialtaan alle ja muuttaa ruoantähteet, teepussit ja munankuoret matojen heitteiksi ja käyttää niitä ravitsevana pintakasteluna puutostilojen kanssa kamppaileville kasveille.

 • Varo Aminopyralidia

Poimit parhaan löytämäsi mullan. Siinä on täydellinen NPK-suhde kasvuvaihetta varten, runsaasti orgaanista ainesta hyödyllisten mikrobien ravinnoksi ja perliittiä rakenteen parantamiseksi. Kasvisi näyttävät kuitenkin edelleen sairailta. Jos olet tarkistanut pH:n ja olet varma, että kastelet ja ruokit oikein, saatat olla tekemisissä piilossa olevan vihollisen kanssa.

Aminopyralidi, joka tunnetaan yksinkertaisemmin nimellä AP, aiheuttaa tuhansille puutarhureille surua joka vuosi. Tämä rikkakasvien torjunta-aine kulkeutuu lehmien ja hevosten ruoansulatuskanavan kautta ja saastuttaa usein kompostin. Jos kasvisi näyttävät keltaisilta, kitukasvuisilta ja nuoret lehdet ovat epämuodostuneita, kyseessä on todennäköisesti AP.

Yritä kaikin tavoin välttää tämä tilanne ottamalla yhteyttä kompostin toimittajaan. Kysy, mistä he hankkivat lantansa ja testaavatko he AP:n. Vielä parempi vaihtoehto on aloittaa oman kompostikasan rakentaminen, jotta sinun ei tarvitse ottaa riskiä. Onneksi mikrobit hajottavat AP:n noin vuoden kuluttua. Lisäksi rikkakasvien torjunta-aine ei vaikuta ruohokasvien heimoon kuuluviin. Istuta siis vaikka sokerimaissia ja käytä kompostia normaalisti ensi kaudella.

Cuidado con el aminopyralid

Vaihe 5: Analysoi ympäristösi

Useat ympäristötekijät vaikuttavat kasvien terveyteen. Kannabiskasvit viihtyvät tietyssä lämpötila- ja kosteushaarukassa. Kun nämä tekijät vaihtelevat, voivat kasvit alkaa näyttää sairailta ja tuottamattomilta. Voit käyttää kasvutilassasi digitaalista lämpö- ja kosteusmittaria, jolla voit mitata lämpötilaa ja kosteutta samanaikaisesti.

 • Kosteus

Suhteellinen ilmankosteus (RH) tarkoittaa ilmassa olevan veden määrää tietyssä lämpötilassa. Sienitaudit kukoistavat, kun ilmankosteus nousee liian korkeaksi, ja ne pitävät erityisesti kannabiskukkien kosteasta ja tahmeasta ympäristöstä. Näiden tautien ja niihin liittyvien oireiden välttämiseksi on pyrittävä seuraaviin kosteustasoihin:

Taimet ja kloonit: 65-70%
Kasvuvaihe: 40–70%
Kukintavaihe: 40–50%

Voit hallita kosteutta sisätiloissa tuulettimilla, ilmanvaihdolla ja ilmankostuttimilla/ilmankuivaimilla. Vaikka ulkona ei voi säätää säätä, voi kasvihuoneiden ja kasvihuoneiden ilmankosteutta säädellä samoilla tekniikoilla kuin sisätiloissa.

 • Lämpötila

Kannabis menestyy parhaiten, kun ne kasvavat sopivalla lämpötila-alueella. Liian lämpimät tai liian kylmät olosuhteet voivat aiheuttaa kasvien stressaantumista ja kitukasvuisuutta. Tavoittele seuraavia päivälämpötiloja:

Taimet ja kloonit: 20–25 °C
Kasvuvaihe: 22–28 °C
Kukintavaihe: 20–26 °C
 • Toipuvatko kasvit lämpöstressistä?

Kannabiskasvit stressaantuvat huomattavasti, kun ne altistuvat korkeille lämpötiloille pitkiksi ajoiksi. Lämpöstressin oireita ovat kasvun hidastuminen, kuiva ja kuihtunut ulkonäkö ja/tai käpristyneet lehdet. Voit pelastaa stressaantuneet kasvisi ja säädellä kasvutilasi lämpötilaa seuraavilla menetelmillä:

 • Aseta kasvatustilaan kääntyviä tuulettimia
 • Asenna ilmastointilaite
 • Asenna ilmanpoistojärjestelmä
 • Siirrä kasvit ulos raikkaampaan paikkaan, jossa on paremmin kiertävä ilma.

Jos haluat poistaa ylimääräisen työn, voit liittää tuulettimet tai ilmastointilaitteen lämpötila-anturiin lämpötilan säätämiseksi automaattisesti.

¿Pueden recuperarse las plantas del estrés térmico?

Vaihe 6: Analysoi kasvatuslaitteistosi

Voit myös joutua säätämään muutamia asioita asetuksestasi pelastaaksesi sairaalta näyttävän kasvin. Tutustu kahteen yleisimpään laitteiston sudenkuoppaan alla.

 • Valot

Kannabiskasvit tarvitsevat valoa luodakseen energiaa, ja ne alisuorittavat huomattavasti, jos ne eivät saa riittävästi valoa. Venyvät ja risumaiset kasvit eivät todennäköisesti saa tarpeeksi valoa. Sen lisäksi, että sinun on pidettävä riittävä etäisyys valonlähteestä (30-70 cm 200-400 W:n LEDeille ja 50-80 cm 450-600 W:n LEDeille), sinun on pohdittava, kuinka monta kasvia voit kasvattaa kokoonpanollasi.

120W ≈ 0.5m² ≈ 1 kasvi
200W ≈ 0.8m² ≈ 2 kasvia
280W ≈ 1m² ≈ 4 kasvia
350W ≈ 1.5m² ≈ 6–8 kasvia

Uudelleen vegetys

Joskus liika valo voi aiheuttaa ongelmia. Valoriippuvaiset lajikkeet tarvitsevat vähintään 12 tunnin pimeän jakson, jotta ne luulevat vuodenaikojen vaihtuvan. Jos ne altistuvat valovuodoille, saattavat kukkivat kasvit siirtyä takaisin vegemoodiin - näky, joka saa monet viljelijät sekoamaan. Koska vahingossa tapahtuva uudelleen vegetys voi vaikuttaa negatiivisesti satoon ja stressata kasveja, on sinun estettävä se paikkaamalla teltta ja peittämällä kaikki vuotokohdat.

 • Ruukun koko

Ruukun koko voi rajoittaa kannabiskasvin potentiaalia. Pienemmät ruukut tarkoittavat pienempiä kasveja. Pienempi ruukku lisää myös dramaattisesti alikastelun mahdollisuutta, koska kasvualusta ei pysty pitämään riittävästi kosteutta. Jos kasvisi näyttää onnettomalta, voit sitä toipumaan yksinkertaisesti ruukuttamalla sen suurempaan astiaan.

Tamaño de la maceta

Vaihe 7: Tarkasta kasvit tuholaisten varalta

Tuholaiset ovat tietenkin yksi tärkeimmistä syistä, joka saa kannabiskasvit näyttämään sairailta. Tuholaistartunnan oireet voivat vaihdella suuresti, lehdissä olevista rei'istä kellastumiseen ja kuihtumiseen.

 • Kirvat

Kirvat ovat yleisiä kannabistuholaisia, jotka imevät mehua lehdistä ja lisääntyvät nopeasti.

Pulgón
Oireet
 • Suuri tuholaismäärä lehtien alapinnalla
 • Mahlan vuotaminen
 • Keltaiset ja kitukasvuiset kasvit
Ratkaisut
 • Aseta leppäkerttuja kasvupaikalle
 • Levitä neem-öljyä
 • Käytä hyönteismyrkkysaippuoita
 • Miinaajat

Miinaajat ovat pieniä otuksia, jotka tekevät tunnelin kannabiksen lehtien sisään ja syövät lehtien sisäkudosta.

Minadores de hojas
Oireet
 • Valkoiset, kiemurtelevat jäljet lehtien pinnalla
Ratkaisut
 • Poista saastuneet lehdet
 • Levitä neem-öljyä
 • Käytä verkkoa ulkona
 • Käyttäkää loispistiäisiä biologisena torjuntakeinona
 • Sienisääsket

Sienisääsket ovat lyhytikäisiä hyönteisiä, jotka tähtäävät kannabiskasvien juuriin.

Moscas del mantillo
Oireet
 • Keltaiset ja kuihtuvat lehdet
 • Kitukasvuinen kasvu
 • Oireet ravinteiden puutteesta asianmukaisesta ruokinnasta huolimatta
Ratkaisut
 • Kastele harvemmin
 • Asetetaan keltaisia liima-ansoja
 • Levitä neem-öljyä
 • Ripottele maaperään piimaata
 • Bacillus thuringiensis -bakteerien levittäminen
 • Hämähäkkipunkit

Hämähäkkipunkit asustavat lehtien alapinnoilla, missä ne puhkovat kasvin kudosta ravinnokseen.

Ácaros araña
Oireet
 • Näkyvät munat lehtien alla
 • Keltaiset lehdet
 • Alikehittyneet budit
Ratkaisut
 • Huuhtele kasveja letkulla
 • Karsi saastuneet alueet
 • Suihkuta hyönteismyrkkyä
 • Aplica olis essencials diluïts, com a romaní, eucaliptus i mentAnnostellaan laimennettuja eteerisiä öljyjä, kuten rosmariinia, eukalyptusta ja piparminttuaa

Vaihe 8: Anna kasveillesi tärkeitä ravinteita ja lisäravinteita

Ellei kannabiksesi näytä sairaalta liiallisen lannoituksen vuoksi, voi erilaisten lisäravinteiden antaminen auttaa kääntämään kehityksen kitukasvuisen jakson jälkeen.

Orgaaninen
aines
Tämä voi olla kompostia, lantaa, matojen lantaa tai multaa. Lisää niitä maaperään hitaasti vapautuvaksi rehuksi hyödyllisten mikrobien yhteisöille.
Melassi Ruokomelassi on erinomainen ravinteiden lähde maaperän pieneliöille. Ruokkimalla niitä, rakennat vakaan populaation, joka tukee kasvisi hyvinvointia.
Entsyymit Nämä mikroskooppiset proteiinit auttavat katalysoimaan reaktioita. Entsyymien levittäminen maaperään auttaa nopeuttamaan kasvua, parantamaan satoa ja edistämään terveempää juuristoa.
Mykorritsasienet Nämä symbioottiset sienilajit liittyvät kasvien juuriin ja auttavat niitä saamaan enemmän ravinteita maaperästä. Ne auttavat estämään kasvien sairastumista ja voivat auttaa lannoittamattomia kasveja palautumaan elinvoimaisiksi.
Rhizobakteerit Nämä juurissa asuvat bakteerilajit auttavat vähentämään juurisairauksien mahdollisuutta, ja niiden tiedetään myös auttavan parantamaan kannabiksen satoa

Näyttävätkö kannabiksesi sairailta? Toivoa on!

Luuletko kannabiksesi tekevän kuolemaa? Liika murehtiminen vain pahentaa asiaa! Nyt olet saanut lisää tietoa ja olet paremmin valmistautunut ottamaan haasteen vastaan.

Käytä yllä olevaa runsaasti tietoa, jotta voit elvyttää sairaat kasvisi. Näin tiedät tarkalleen, miten voit ehkäistä vastaavan tilanteen tulevaisuudessa ja hoitaa sen helposti, jos se sattuu toistumaan. Kannabiksen kasvattajat ovat hyvin suojelevia kasviensa suhteen, joten ymmärrämme täysin pettymyksen tunteet. Todellisuudessa pari keltaista lehteä ja pieni käpristyminen eivät kuitenkaan haittaa satoasi juurikaan!

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37752 arvosteluun