Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Steven Voser

Lollipopping on harvennustekniikka, joka auttaa kannabiskasviasi keskittämään energiansa niiden tuottoisimpiin kohtiin, eli yleensä niiden latvojen ympärille. Se on helppo, vain vähäistä stressiä aiheuttava tekniikka, joka voi auttaa sinua tuottamaan suuren määrän poikkeuksellisia budeja. Lue lisää kannabiksen lollipoppingista.


Lollipoppingin edut

Kannabiskasvit, kuten kaikki muutkin kasvit, tuottavat energiaa valosta, vedestä ja ravinteista, joita ne ottavat ympäristöstään. Tämä energia on kuitenkin rajallista. Lollipopping, kuten sitä kutsutaan kasvattajien keskuudessa, auttaa kasveja keskittämään energiansa kukintojen kehittämisen kannalta oikeisiin paikkoihin. Tarkemmin sanottuna se siirtää kasvin huomion niihin kasvin osiin, jotka saavat eniten valoa.

Leikkaamattomat tai kouluttamattomat kannabiskasvit kasvavat kuin joulukuuset. Kun ne ovat valmiita kukkimaan, ne ovat todennäköisesti kehittäneet tiheän latvuston, joka päästää vain vähän valoa läpi alemmille osille. Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että valo ei pääse kunnolla alemmille budipaikoille. Jos nämä alemmat kukinnot jätetään oman onnensa nojaan, tuottavat ne vain pieniä ja ilmavia "popcorn"-budeja, joista puuttuu teho, maku ja aromi sekä vetävä ulkonäkö.

Lollipopping tarkoittaa, että kannabiskasvin jokaisesta oksasta poistetaan kasvusto tiettyyn pisteeseen asti, jotta kasvi maksimoi sen ylimpien osien resurssien saatavuuden. Lollipoppaamalla autat ohjaamaan valon potentiaaliltaan parhaille budipaikoille ja optimoit kasvien rajalliset energiavarastot. Lopputuloksena on runsaampi sato suuria, timmejä budeja, joissa on maksimaalinen teho ja maku.

Lollipopping Cannabis Plant

Kuinka käyttää lollipoppingia kannabiskasville

Lollipopping on yksinkertainen tekniikka, mutta sinun on silti noudatettava varovaisuutta. Haluat lollipopata kasvisi juuri ennen kuin ne alkavat kukkia. Suosittelemme myös karsimista - tarpeettomien oksien poistamista, mutta sinun tulisi edetä hitaasti ja suunnitelmallisesti.

1. Aloita kasvien karsiminen terävillä, puhtailla saksilla. Esimerkiksi kaarevat trimmaussaksemme sopivat erinomaisesti tarkkojen leikkausten tekemiseen kasvin nivelten läheltä. Isompia ja paksumpia oksia varten investoi kunnon saksiin. Aloita poistamalla ilmeisimmät lehdet. Ensimmäiset oksat lähellä kasvin pohjaa eivät tietenkään saa tarpeeksi valoa kehittyäkseen täysin, joten hankkiudu niistä eroon.

Step 1

2. Kun olet hoitanut ilmeisimmät ongelmakohdat, suosittelemme noudattamaan Kyle Kushmanin karsintaohjeita ja poistamaan kaikki oksat, jotka sijaitsevat kasvin puolivälin alapuolella. Kun kasvisi venyvät kukinnan alkuviikkojen aikana, nämä oksat varjostuvat eivätkä koskaan kehity kunnolla. Lollipoppauksen ei tarvitse tarkoittaa kokonaisten oksien poistamista, vaan karsintaa käytetään usein tarpeen mukaan samanaikaisesti.

Step 2

3. Aloita seuraavaksi kasvin keskellä kasvavien oksien poistaminen, erityisesti latvuksen alapuolella olevien oksien osalta. Paitsi että ne eivät todennäköisesti saa tarpeeksi valoa, tämä sisäpuolinen lehvästö peittää myös paljon paikkoja, joista voisi kehittyä kookkaita kukintoja. Tässä vaiheessa on syytä myös poistaa kaikki kuolevat tai kellastuvat oksat ja lehdet.

Step 3

4. Lopuksi haluat päästä oikeasti lollipoppaamaan kasvin yksittäisiä oksia. Jotkut kasvattajat suosittelevat jättämään enintään kolme nuppua kunkin oksan kärjestä. Tämä riippuu kuitenkin paljon lajikkeesta, kasvin koosta ja yksittäisten kasvin osien terveydestä. Myös leikkausajankohdalla on merkitystä. Jos kasvisi ovat pienempiä ja käyt työhön myöhään, suosittelemme leikkaamaan esimerkiksi 4/5 ylimmän nivelen alapuolelta. Poista joka tapauksessa kaikki oksan ylimpiin solmukohtiin asti ulottuva kasvusto.

Step 4

Kun olet leikannut kaikki oksat, suosittelemme, että annat kasvien toipua 2-3 päivää, ennen kuin vaihdat valot kukitukseen. Älä myöskään karsia kasveja liikaa, sillä se voi hidastaa niiden kasvua. Jos et ole koskaan aiemmin kokeillut lollipoppausta, aloita hitaasti ja kehitä ihanteellinen leikkausstrategia.

Lollipopping vs. lehtien poisto - menetelmien erot

Lollipopping ei ole sama tekniikka kuin lehtien poisto, mutta monet viljelijät sekoittavat nämä kaksi tekniikkaa keskenään. Vaikka molemmat perustuvat lehtien poistoon, keskittyy lollipopping kasvin alaosaan. Pohjimmiltaan kyse on sellaisten kasvinosien poistamisesta, jotka eivät saa tarpeeksi valoa. Tämän prosessin ansiosta kasvit voivat keskittää energiansa kukintojen kehittämiseen lehvästön yläosassa, jossa valoa on runsaasti. Visuaalisesti tikkarikasveilla on tikkarin kaltaiset paljaat varret, joiden alaosassa ei ole lainkaan lehtiä.

Toisaalta lehvästön poistossa on kyse myös valon ja ilmavirtauksen parantamisesta kasvin kaikissa osissa. Sen sijaan, että annetaan etusija pelkästään ylimmäisille silmuille, lehvänpoisto antaa kaikille kukinnoille paremman mahdollisuuden. Jos haluat kokeilla tätä tekniikkaa, suosittelemme tutustumaan tarkemmin lehvänpoistoprosessiin ja sen tarjoamiin hyötyihin.

Lollipopping Cannabis Plant Before and After

Yhdistä Lollipopping Scrogin ja Main-liningin kanssa

Jos haluat todella parantaa satojesi kokoa ja laatua, suosittelemme yhdistämään lollipoppauksen muihin kasvunmuokkaustekniikoihin.

Esimerkiksi main-lining antaa avaimet kannabiskasvien luonnollisen apikaalisen dominanssin hallintaan. Siinä käytetään toppauksen ja LST:n yhdistelmää symmetristen kasvien luomiseksi, joilla on Y-muotoinen, monisäikeinen päävarsi. Jokainen leikkauskerta moninkertaistaa kasvin kehittämien varsien ja kukintojen lukumäärän ja auttaa jakamaan resurssit tasaisesti kaikkiin sen oksiin.

Erityisen hyvin tämä tekniikka sopii yhteen lollipoppingin kanssa. Yhdistettynä nämä kaksi tekniikkaa maksimoivat kasvatustilasi valon, mutta myös tehostavat kasvien energiankäyttöä budien tuottamiseksi.

Main-liningin lisäksi lollipopping toimii poikkeuksellisen hyvin myös ScrOGin kanssa. ScrOG:ssa on kyse tasaisen latvuston kehittämisestä pujottamalla tuoretta kasvua verkon tai ristikon läpi. Yhdistämällä ScrOG:n maini-liningiin ja lollipoppingiin autat kasviasi suuntaamaan energian tasaisesti ja tehokkaasti koko latvuston alueelle.

Lollipopping and Mainlining Cannabis Plant

Aloita lollipopping jo tänään!

Jos kukinta-aika lähestyy, suosittelemme lämpimästi kokeilemaan lollipopping-tekniikkaa ennen valojen vaihtamista. Muista kuitenkin, että sinun tulisi aloittaa hitaasti ja varovaisesti. Jos tämä tekniikka on sinulle uusi, harkitse eriasteisen lollipoppingin ja karsinnan kokeilemista saman lajikkeen eri kasveilla ja vertaa sitten tuloksia sadonkorjuun aikana löytääksesi tuoton kannalta optimaalisen lähestymistavan.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun