Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä


By Steven Voser

Me kaikki tiedämme, että kannabis kasvaa parhaiten alueilla, joilla on lämpimät kesät ja paljon auringonpaistetta. Koska kyseessä on kuitenkin niin monipuolinen ja resilientti kasvi, saatat miettiä, onko kannabiksen kasvattaminen mahdollista kylmällä säällä. Se on mahdollista, mutta sinun on pidettävä mielessäsi muutamia tärkeitä vinkkejä ja niksejä.

Tässä artiklassa kerromme kaiken, mitä sinun tulee tietää kannabiksen kasvattamisesta kylminä talvikuukausina.


Oikein alusta alkaen - sopivan genetiikan valitseminen

Jokainen kannabiksen kasvatus on genetiikan sanelemaa. Jos taas suunnittelet talvi- tai kylmäkasvatusta, paras tapa saada aikaan kunnollinen sato on panostaa oikeaan genetiikkaan.

Ihannetapauksessa haluat etsiä lajikkeita, joiden genetiikka liittyy maapallon viileämpiin alueisiin. Esimerkiksi Aasian vuoristoalueilta peräisin olevat indica-dominantit lajikkeet ja maatiaislajikkeet soveltuvat yleensä paljon paremmin viileämpiin lämpötiloihin kuin trooppiset sativat.

Autoflower-lajikkeet ovat toinen hyvä vaihtoehto kylmillä alueilla asuville tai kasvattaville viljelijöille. Cannabis ruderalis, indicojen ja sativojen kanssa risteytetty kannabislajike, joka antaa jälkeläisille niiden autoflower-ominaisuudet, on kotoisin Keski- ja Itä-Euroopasta ja Venäjältä, ja se tunnetaan erityisti resilienssistään. Lisäksi autoflowerit voivat kehittyä siemenestä budiksi jopa vain 8 viikossa, joten ne ovat ihanteellinen valinta, kun haluat saada keväällä tai syksyllä satoa erityisen nopeasti.

Miten kylmä sää vaikuttaa kannabiskasveihin

Kannabiksen kasvattamisessa kylmällä säällä tai talvella on 2 pääasiallista huolenaihetta. Ensimmäinen on kasvien juuristolle aiheutuva sokki.

Terveet juuret ovat terveen kannabiskasvin sydän ja sielu, ja kylmä sää voi vaikuttaa suoraan kasvin juurten terveyteen.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Kun maaperän lämpötila laskee alle 12 °C:n, alkaa kannabiskasvin aineenvaihdunta hidastua merkittävästi. Kasvin on vaikea ottaa vettä, ravinteita ja happea maaperästä, ja monet kasvuun tarvittavat entsymaattiset prosessit hidastuvat ja pysähtyvät. Ajan myötä kasvi todennäköisesti kärsii kasvun hidastumisesta tai saattaa jopa alkaa kuihtua.

Joissakin lajikkeissa kylmä sää voi myös aiheuttaa hermafroditismia, mikä tarkoittaa, että kasvi kasvattaa sekä siitepölypusseja että nuppuja, mikä puolestaan johtaa itsepölytykseen ja sadon dramaattiseen vähenemiseen.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Home on toinen suuri huolenaihe kannabiksen viljelyssä kylmällä säällä, varsinkin jos ilmassa on reilummin kosteutta.

Sateesta, lumesta tai pakkasesta peräisin oleva kosteus voi kerääntyä ja jäädä kasvin lehtiin tai kukkiin, mikä aiheuttaa homeongelmia, joista voi olla erittäin vaikea päästä eroon. Tämä puolestaan voi aiheuttaa kasvien kukkien mätänemisen paljon ennen kuin ne ovat valmiita sadonkorjuuseen.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Kuinka kylmää kannabis kestää?

Tämä johtaa toiseen kysymykseen: Kuinka kylmää kannabiskasvit kestävät ennen kuin ongelmia syntyy? Vastataksemme tähän kysymykseen meidän on ensin pohdittava kannabiskasvien ihanteellista lämpötilaa.

Suurimmaksi osaksi ne viihtyvät parhaiten 20-25 °C:n lämpötiloissa riippuen siitä, missä vaiheessa niiden elinkaarta ne ovat. Esimerkiksi vegetativiisessa kasvuvaiheessa olevat kasvit pitävät lämpimämmästä lämpötilasta, koska ne ovat yleensä tässä vaiheessa kesän kuumimpina kuukausina. Vastaavasti kukkivat kasvit pitävät yleensä hieman viileämmistä lämpötiloista, sillä luonnossa ne ovat tässä vaiheessa yleensä syksyn alussa. Juurten terveen ja vakaan kasvun kannalta ihanteellinen maaperän lämpötila on 15-20 °C.

Näiden ihanteellisten lämpötilojen pieni poikkeama ei kuitenkaan tapa kasviasi. Loppujen lopuksi luonnossa kasvava kannabis ei vietä koko elinkaartaan ihanteellisessa lämpötilassa. Jos kuitenkin kasvatat sisätiloissa ja sinulla on mahdollisuus valvoa huolellisesti kaikkia kasvutapahtuman osa-alueita, varmistaa näiden lämpötilojen puitteissa pysyminen sen, että kasvisi kasvavat parhaalla mahdollisella tavalla.

Erityisen myöhäisen (tai varhaisen) sadon kasvattaminen

Yksi syy siihen, että saatat harkita kannabiksen kasvattamista vuoden kylmimpinä kuukausina, on ylimääräisen sadon saaminen, joko ennen tai jälkeen kasvukauden. Jos asianlaita on näin, suosittelemme autoflowerien kylvämistä joko myöhään syksyllä tai mieluiten myöhemmin kesällä.

Viljelemäsi lajikkeen kukinta-ajankohdasta riippuen kasvisi voivat olla satovalmiita joko keskitalvella (jos idätit siemenet syksyllä) tai syksyn puolivälissä (jos idätit kesällä).

Huomaa, että tämä tekniikka toimii vain alueilla, joilla talvi on leuto tai kevät lämmin. Älä kokeile tätä tekniikkaa, jos asut alueella, jossa talvi on ankara ja kylmä ja kevät epävakaa - kuten Suomessa. Näillä alueilla sinun on rakennettava kasvihuone suojellaksesi kasviasi säältä.

Miten kylmät lämpötilat vaikuttavat kukkiviin kannabiskasveihin?

Monet sisäkasvattajat päättävät laskea lämpötiloja kasvihuoneessaan kukintavaiheen aikana. Tämä auttaa jäljittelemään luonnollista lämpötilan laskua, jolle kasvit altistuisivat ulkona kasvaessaan, ja voi myös edistää kukintojen kehitystä, kun kasvi valmistautuu talveen ja keskittyy lisääntymiseen. Monet kasvattajat ovat myös huomanneet, että kasvihuoneen lämpötilojen asteittainen laskeminen voi auttaa kasvia tuottamaan purppuranvärisiä nuppuja.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Voiko kannabista kasvattaa ulkona talvella?

Ei. Ellet asu alueella, jossa talvet ovat hyvin leutoja ja sateet vähäisiä, emme suosittele kannabiksen kasvattamista ulkona talvella, sillä yleensä seurauksena on sairaita kasveja ja/tai huono sato.

Jos kuitenkin yrität pitää kasveja ulkona talven aikana, varmista, että noudatat näitä vinkkejä, jotta kasvit pysyvät terveinä ja saat parhaan mahdollisen lopputuloksen:

  • Pidä kasvien juuret lämpiminä. Käyttämällä lämpömattoja, joiden avulla maaperän lämpötila pysyy yli 12 °C:n, voit minimoida kasvien juuristoon kohdistuvan stressin ja edistää tervettä vegetatiivista kasvua ja kukintaa.
  • Suojaa kasvit sateelta tai lumelta. Muista, että kasvin lehtiin tai budeihin jäänyt kosteus voi aiheuttaa vakavia homeongelmia.
  • Tunne kalenteri. Jos kasvisi kasvavat edes osan aikaa ulkona, muista tuoda kasvit sisätiloihin ennen kuin ulkolämpötilat laskevat liian kylmiksi.

Vältä valorasitusta tai revegetaatiota (kun siirrät kasveja sisätiloihin)

Jos sinun on vietävä kannabiskasvisi sisätiloihin suojellaksesi niitä ankaralta talvelta, on se hyvä tehdä harkiten ja ajatuksen kanssa. Kiinnitä tarkkaan huomiota päivällä vallitseviin tunteihin ja lämpötiloihin ja tee parhaasi, jotta ne vastaisivat sisätiloissa vallitsevia olosuhteita.

Jos kasvisi ovat alkaneet kukkia, on sinun oltava vielä varovaisempi. Jos annat niille sisätiloissa enemmän valoa kuin ne ovat saaneet ulkona, ne voivat palata takaisin kasvuvaiheeseen. Tätä prosessia kutsutaan revegetaatioksi, ja se aiheuttaa kasveille äärimmäistä stressiä.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Pakota kukinta ulkona

Jos et voi siirtää kasviasi sisätiloihin ajoissa pelastaaksesi ne talvelta, suunnittele kasvatus etukäteen ja harkitse kasvien pakkokukitusta ulkona. Helpoin tapa tehdä tämä on peittää kasvit valolta suojaavalla rakenteella tai kankaalla (kuten pressulla) niiden uusien "yöaikojen" ajaksi. Tämä antaa niille vaikutelman siitä, että kesä alkaa taittua syksyyn, ja ne siirtyvät kukintavaiheeseen tämän mukaisesti.

Siirrä kasvit kasvihuoneeseen

Kasvihuoneet antavat sinulle periaatteessa vapauden kasvattaa kannabista lähes ympäri vuoden, kunhan voit hallita riittävästi valaistusta, lämpötilaa ja kosteutta kasvihuoneen sisällä. Jos harkitset kasvihuoneen käyttämistä oman budin kasvattamiseen, on tässä muutama tekijä, jotka on syytä ottaa huomioon:

  • Kasvihuoneen rakentamisen ja pystyttämisen alkukustannukset voivat nousta nopeasti ja yleensä ylittää sisäkasvihuoneen/teltan pystyttämisen kustannukset.
  • Kasvihuoneiden avulla voit hyödyntää auringon voimaa ympäri vuoden (jos alueellasi on runsaasti auringonvaloa).
  • Kasvihuoneessa kasvattaminen auttaa pitämään kasvit piilossa uteliailta katseilta.

Miksi vanhan koulukunnan sisäkasvattaja pitää kylmästä?

Vanhan koulukunnan HID-järjestelmät säteilevät paljon lämpöä sekä valoa. Kannabiskasvien pitäminen vegetatiivisessa kasvuvaiheessa MH-lamppujen kanssa alle 18+ tunnin valojaksolla on itse asiassa helpompaa kylmällä säällä ja yksinkertainen menetelmä ylläpitää emokasveja ja/tai pistokkaita talven aikana.

Kukitus HPS-valaistuksella ja vegetys MH-lamppujen kanssa vaatii tavallisesti kunnollista jäähdytystä. Vanhan koulukunnan viljelijä voi kääntää kylmät sääolosuhteet edukseen ja säästää samalla rahaa ilmastointilaskussa. Jotkut jopa lisäävät ylimääräisiä valoja saadakseen lisää satoa ilman viiletessä.

Miksi uuden sukupolven kasvattaja tarvitsee lisälämpöä talvella?

LED-valaistusjärjestelmät ovat nopeasti ohittamassa suosiossa HID-lamput kannabiksen kasvatuksessa nuorempien kasvattajien keskuudessa, mutta teknologia kaipaa vielä kehitystä. LED-valot toimivat viileämmin, koska niiden säteilyenergiasta lähes 75 prosenttia on valoa. Tämä on suurimman osan ajasta loistava juttu ja yleensä helpottaa ympäristöparametrien hallintaa kasvuteltassa.

LED-valot voivat kuitenkin olla liian kylmiä talvikuukausina. Yksinkertainen ratkaisu on lisätä lämpöä. Valitettavasti tämä saattaa tehdä kuitenkin tyhjäksi juuri ne sähkölaskun säästöt, jotka saadaan pienempitehoisten LEDien avulla.

Korkea ilmankosteus voi myös olla ongelma LED-valoja kylmällä säällä käytettäessä,. Tästä syystä kasvatuskokoonpanoon saatetaan joutua lisäämään erillinen ilmankuivaaja. Erityisen tärkeää alhainen kosteus on kukituksen aikana.

Pienloistelamput ovat enemmän tai vähemmän tarpeettomia pitkien kylmien jaksojen aikana. Edes suurimmat saatavilla olevat 300W:n polttimot eivät pysty tuottaa riittävästi lämpöä pakkastalven alhaisten lämpötilojen torjumiseksi.

Budimätä on todellinen uhka kylmällä säällä viljevelville uuden sukupolven valaistusta, kuten LEDejä ja pienloistelamppuja käytettäessä. Vesiviljely ja LEDit voivat olla resepti katastrofiin kylmällä säällä, sillä sekä juurimätä että nuppumätä ovat todellisia uhkia, jos tankin vesi on alle huoneenlämpötilan ja RH yli 60 % kukinnan aikana.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Ainoa kestävä ratkaisu on ympäristön pitäminen hallinnassa ympäri vuoden; pidä lämpömittareita silmällä ja säädä olosuhteita tarpeen vaatiessa. On paljon helpompaa lämmittää kasvihuonetta talvella kuin viilentää kuumaa HID-kasvihuonetta kesällä.

Vanhan koulukunnan HID-kasvattajat voivat ehkä välttää lämmityksen käynnistämisen pimeän jakson aikana, jos he käyttävät valojaan kylminä talviöinä. Päivälämpötilat ovat yleensä hieman korkeammat, joten se saattaa olla riittäviä ilman lämmitystäkin.

LED-harrastajat joutuvat käyttämään lämmitystä lähes tauotta. HID- ja LED-valojen yhdistelmä saattaisi olla nykyaikaiselle kannabiksen sisäkasvattajalle fiksuin kompromissi pakkasolosuhteissa.

Melkein unohdimme mainita, että kannabiksen kylmällä säällä viljelemisellä on se valtava etu, että se lisää tiettyjen lajikkeiden todennäköisyyttä kehittää niitä kauniita liloja ja syvän violetteja sävyjä, joita kaikki kannabiksen kasvattajat himoitsevat.

Viisi parasta lajiketta kylmässä kasvattamiseen

Kun käytössäsi on tarpeisiisi parhaiten sopiva kasvatusjärjestelmä, voit saavuttaa erinomaisia tuloksia. Kun muut yksityiskohdat ovat kunnossa, on sopivan genetiikan valintaan syytä kiinnittää erityistä huomiota. Kaikki alla esitellyt siemenet ovat tilattavissa kaupastamme.

CRITICAL

Löydät vain harvoja kannabiskasveja, jotka ovat yhtä vastustuskykyisiä kuin meidän Critical. Se kasvaa hyvin jopa pohjoisen kylmässä ilmastossa. Noin 7 viikon kukinta-aika takaa nopeat tulokset. Sen matala korkeus on helposti hallittavissa myös rajallisissa kasvuolosuhteissa. Critical kasvaa sisätiloissa vain 80-140 cm:n korkeuteen. Budien tuoksu on makea ja maanläheinen, ja niistä saadaan jopa 550-600 g/m²:n sato.

Tämä hybridi on saa sativa-ominaisuutensa Skunkilta ja hallitsevan indica-puolensa afganistanilaisilta maatiaisroduilta. Afgaanikasvit ovat saaneet sukujuurensa Hindu Kush -vuoriston erittäin voimakkailta ja elinvoimaisilta kasveilta. Pääset nauttimaan puhtaan kihelmöivistä tuntemuksista, jotka rentouttavat sekä kehoa että mieltä, osittain noin 18 %:n THC-pitoisuuden ansiosta. Et tiedä mitä puutarhastasi puuttuu, ennen kuin kokeilet Critical-siemeniämme.Critical

Critical
23_genetic background_1 Afghani x Skunk
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 7 - 9 viikkoa
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 600 - 650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Lokakuun alku
22_Effect_1 Fyysisesti rentouttava, Jumittava, Raskas

Osta Critical

WHITE WIDOW

White Widow on maailmanlaajuisesti tunnettu lajike, ja erityisesti Amsterdamissa käyneiden harrastajien keskuudessa. Amsterdamissa ja muissa hollantilaisissa kaupungeissa, joiden coffeeshopeissa turistit saavat nauttia kannabista, on yleensä aina White Widowia tarjolla. Tässä lajikkeessa on jotain, joka on saanut sen myymään hyvin Alankomaissa. Kenties se johtuu lajikkeen kosteasta männyntuoksusta, tai ehkäpä aistikkaasta pilvestä, jossa sativa- ja indica-ominaisuudet ovat taidokkaasti tasapainossa. Mahdollinen syy on myös yli 19 prosentin THC-pitoisuuden omaavan lajikkeen voimakas psykedeelinen vaikutus.

WW oli monille ensikertalaisille johdatus kannabiksen maailmaan. Harkitse siis sen lisäämistä puutarhaasi. Vaikka pistävän multainen ja mausteinen tuoksu voikin olla haastava peittää, auttavat vain 60-100 cm korkuisiksi kasvavat kasvit tilan rakentamisessa. Jopa 450-500 g/m² nouseva sato ilahduttaa taatusti kasvattajaa.

White Widow

White Widow
23_genetic background_1 White Widow S1
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 10 viikkoa
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 190 cm
27_harvest period_1 Lokakuun alku
22_Effect_1 Jumittava, Voimakas

Osta White Widow

SKUNK XL

Skunk nauttii ansaittua mainetta kaikkien maailman kannabistien keskuudessa. Jopa media on ottanut sen tähtäimeensä esimerkkinä erityisen voimakkaasta lajikkeesta sen korkean THC-pitoisuuden vuoksi. Todellisuudessa Skunk-kantojen THC-pitoisuus voi vaihdella suuresti. Skunkia arvostetaan yleensä enemmän sen tuoman euforisen pilven ja runsaan, mausteisen maun vuoksi. Meidän versiomme THC-pitoisuus on 17 %, ja se on hienosti tasapainossa korkean CBD-pitoisuuden kanssa. Tämä tarkoittaa, että meidän lajikkeemme tuottaa rauhoittavia ja iloisia fiiliksiä. Se on myös geneettisesti tasapainotettu perimän jakautuessa tasan sativan ja indican kesken.

Jos tämä kokemus herättää kiinnostuksen, voit kokea sen suhteellisen lyhyessä ajassa. Skunk XL:n kukinta-aika on tyypillisesti 7-8 viikkoa. Ulkona kasvatettuna kasvi voi saavuttaa maksimissaan 2 metrin pituuden. Sisätiloissa asiat ovat helpommin hallittavissa 60-100 cm:n korkuisina. Lajike voi tuottaa ulkona 625-675 g/kasvi, kun taas sisätiloissa sato on noin 600-650 g/m².

Skunk XL

Skunk XL
23_genetic background_1 Skunk 1 x Afghan
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 9 viikkoa
29_THC_1 THC: 17%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Lokakuu
22_Effect_1 Jumittava, Selkeä, Tasapainoinen

Osta Skunk XL

ROYAL DWARF

Cup-palkittu erikoislajikkeemme tarjoaa paljon arvoa näin pienelle kasville. Royal Dwarf on kompakti hybridi, jonka vaikutuksen tuntee koko kehossa. Tämä on seurausta yli 13 %:n THC-pitoisuudesta ja vahvoista sativa-vaikutuksista. Tämän kasvin genetiikassa on myös paljon ruderalista. Tämä genetiikka antaa kasville sellaisen vahvuuden, vakauden ja pienen koon, joiden ansiosta ruderalikset ovat selvinneet luonnon armoilla. Vahva geneettinen tausta tukee tätä Skunk- ja Easy Bud -risteytystä, joka tuo yhteen molempien maailmojen parhaat puolet ja koristelee kokonaisuuden makealla ja happamalla sitruksen maulla.

Kasvin kätevän koon ansiosta sitä on helppo kasvattaa huomaamattomasti. Lajike ylittää harvoin 90 cm:n pituuden edes ulkona, ja sisätiloissa sen korkeus jää 40-60 cm:iin. Tämän kasvin sato on 30-80 g/kasvi ulkona tai 150-200 g/m² sisällä. Elinkaari kestää vain 8-9 viikkoa siemenestä laskien, joten voit kokea itse tämän helposti kasvatettavan kasvin tuottaman tyydytyksen lyhyessä ajassa.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 viikkoa
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 viikkoa itämisen jälkeen
22_Effect_1 Luova, Motivoiva

Osta Royal Dwarf

NORTHERN LIGHT AUTO

Klassinen indica Northern Lights on toinen hollantilaisten kahviloiden kestosuosikki. Myös Pohjois-Amerikan laillisissa kaupoissa tämän lajikkeen kysyntä on ollut suurta. Sen indica-ominaisuuksia täydentää lajikkeen uniikki maku. Mausteiset mullan ja männyn sävyt muistuttavat kasvin afgaaniperinnöstä. Hedelmäiset maut yhdistyvät niihin luoden monimutkaisen ja aistikkaan profiilin. Ainoa asia, joka voisi tehdä tästä lajikkeesta paremman, on nopeampi kasvu - ja siinä kohtaa astuivat kuvioon Royal Queen Seeds taitajat.

Kun kasvi tarjoaa näin paljon, olisi suuri sääli, jos sitä ei voisi viljellä ympäri maailmaa. Siksi risteytimme sen ruderaliksen kanssa luoden eksklusiivisen lajikkeemme, Northern Light Auton. Nyt sinäkin voit nauttia tästä ikonisesta lajikkeesta, joka tuottaa satoa vain 5-7 viikon kukinta-ajan jälkeen. 14 %:n THC-pitoisuus antaa piristävän,miellyttävän hallittavan pilveen, eikä sadossakaan ole valittamista. 170-220 g/kasvi ulkona ja 500-550 g/m² sisätiloissa on mahdollista kasvin elinkaaren lopussa.


Northern Light

Northern Light Auto
23_genetic background_1 Northern Light x Ruderalis
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 6 - 8 viikkoa
29_THC_1 THC: 14%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 80% Ruderalis 20%
34_yield outdoor_1 170 - 220 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 160 cm
27_harvest period_1 10-12 viikkoa itämisen jälkeen
22_Effect_1 Piristävä, Selkeä

Osta Northern Light Auto

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37837 arvosteluun