Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter

Blue Cheese Auto kasvatusraportti

Blue Cheese Automatic

Blue Cheese Automatic tarjoaa hyvän sadon aromaattisia ja rentouttavia budeja lähes silmänräpäyksessä. Jos tämä lajike kiinnostaa, on tämä onnenpäiväsi, sillä alta löydät Blue Cheese Automatic kasvatuspäiväkirjan. Käymme läpi kasvatusprojektin viikko viikolta ja kerromme mitä vaadittiin palkitsevan tuloksen aikaansaamiseen. Kerromme käytetyistä laitteista, ravinteista ja valosta, jotka pitivät kasvit terveinä ja elinvoimaisia koko elinkaaren ajan.


Tarvikelista

• Kasvatusteltta: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178

• Valo: MIGRO 200+

• Ilmastointi: TT Silent-M 100

• Filtteri: Primaklima Filter PK 100/125

• Tuuletin: kääntyvä Koala Fan

• Ilmankostutin: Beurer LB 45

• Multa: BioBizz Light Mix

• Ruukku: 11 L Air Pots

• Siemenet: Royal Queen Seeds

• Ravinteet: RQS Organic Nutrition

Blue Cheese Automatic kasvatuspäiväkirja: taimivaihe (viikko 1)

Blue Cheese Automatic kasvatuspäiväkirja: taimivaihe (viikko 1)

Tervetuloa lukemaan Blue Cheese Automatic kasvatuspäiväkirjaani! Perehtykäämme ensin siihen, mitä tein ensimmäisen viikon aikana taimen hyvinvoinnin takaamiseksi.

Idätys
itämisen onnistumistodennäköisyyden parantamiseksi päätin käyttää RQS idätyskuutioita, jotka sisältävät kaikki taimen tarvitsemat mikroravinteet ja biologiset apuaineet. Asettelin idätyskuution kasvatusalustalle ja kastelin sen täyteen saturaation riittävällä määrällä ampumatta kuitenkaan yli. Sen jälkeen asettelin siemenen hellästi puutikulla tekemääni koloon.
Valo
Kasvatusteltan rakentamisen jälkeen ripustin paikalleen MIGRO 200+ kasvatusvalon ja asetin sen 35 senttiä kasvatusalustan yläpuolelle. Annoin valon olla päällä 24 tuntia vuorokaudessa ensimmäiset merkit taimen murtautumisesta mullasta.
Kasvualusta
Viisi päivää itämisestä ja taimi oli saanut hieman kokoa. Niinpä valmistin kasvualustan 11 litran Air Pot -ruukkuun. Perustan muodosti 10 litraa BioBizz Light Mixia, johon lisäsin seuraavat luomulisäaineet kasvusyklin ravinnekokonaisuutta täydentämään:

• 80 ml/l Bat Guanoa

• 50 ml/l Easy Boost Organic Nutrition

• 5 ml/l Easy Roots Mykorritsa Mix

• 10 ml/l Easy Roots Rhizobacter

Sekoitettuani ainekset keskenään huolellisesti täytin ruukun ja kastelin kasvualustan läpikotaisesti. Sen jälkeen tein kuution mentävän kolon multaan, sijoitin kuutiossa olevan taimen paikalleen ja kastelin sen.

Ympäristöolot
Kosteusmittari kertoi kosteuden olevan 40 %:n paikkeilla ja lämpötila 24 asteessa. Päätin laittaa ilmankostuttajan päälle tavoitteena kosteuden nostaminen 67–70 %:n luokkaan.
Kasvin tila
Taimivaiheen päättyessä kasvi oli terveen vihreä ja nestejännityksestä terhakka.

Blue Cheese Automatic kasvatusraportti: kasvuvaihe (viikot 2–4)

Ensimmäisen varsinaisen lehtiparin ilmestyttyä kasvi jätti virallisesti taakseen taimivaiheen ja siirtyi elinkaaressaan vegetatiivisen kasvun vaiheeseen. Seuraavaksi kerron miten hoidin tämän vaiheen siten, että lopputuloksena oli vahva ja elinvoimainen kasvi.

Week 2

Blue Cheese Automatic kasvatusraportti: kasvuvaihe (viikot 2–4)
Valo
Pidin 24 tunnin valojakson tässä vaiheessa edistääkseni yhteyttämistä ja välttääkseni kasvin turhaa venymistä tässä tärkeässä kasvuvaiheessa. Säädin valoa siten, että se oli 35 cm latvuston yläpuolella.
Ravinteet

Kasvualusta sisälsi jo ennestään suuren osan oleellisista osista, joten pidin tässä kohtaa homman simppelinä ja lisäsin vain 4 ml merileväuutetta ja humushappoa kastelujen yhteydessä viikon 1. ja 4. päivä. Ennen kastelua säädin pH:n kohdalleen. Kasteluveden määrä oli molempina päivinä 1,5 litraa.

Ympäristöolot
Pidin lämpötilan tasaisena 25,1 asteessa. Viikolla 1. käyntiin laitettu ilmankostutin auttoi nostamaan kosteutta hieman 50 %:iin.
Kasvin tila
Toisen viikon loppuun tultaessa pienokaisella oli korkeutta 7 cm ja se oli alkanut tuottamaan runsaan reheviä aurinkolehtiä.

Viikko 3

Viikko 3
Valo
Pidin valojakson 24 tunnissa.
Ravinteet
Blue Cheese Auton kasvu näytti hyvältä, mutta päätin lisätä kasvualustaan Easy Grow Booster Tabletteja nopeaa kasvua tukemaan. Valmistin 1,5 litraa vettä, säädin sen pH:n 6,2 ja lisäsin yhden tabletin viikon ensimmäisenä päivän.
Ympäristöolot
Lämpötila oli viikon ajan 24 °C asteessa ja ilmankosteus 45 %:n paikkeilla.
Kasvin tila
Kolmannen viikon loppuun tultaessa kasvini oli saavuttanut 16 cm korkeuden ja kasvattanut itselleen tiheän, mutta pienen lehvästön täysikokoisia aurinkolehtiä.

Viikko 4

Viikko 4
Valo
Kasvukauden viimeisellä viikolla pidin edelleen valot päällä täydet 24 tuntia, sillä kasvin vaste tähän näytti niin hyvältä.
Ravinteet

Lisäsin seuraavan seoksen viikon ensimmäisenä ja neljäntenä päivänä:

• 5 L vettä

• 1 Easy Grow Booster Tabletti

• 1 m/L Easy Plus -Mikroravinteet

Kastelin sen verran, että kasvualusta oli täysin saturoitunut, muttei ylikasteltu.

Ympäristöolot
Ei suuria muutoksia tällä rintamalla, lämpötila 24 °C ja kosteus 42 %.
Kasvin tila
Kasvi räjähti kasvuun viimeisellä kasvuvaiheen viikolla saavuttaen 31 cm korkeuden. Tässä vaiheessa sen lehvästö oli niin tuuhea, että päätin harventaa kasvin alaosa suunnaten näin sen kasvuenergian ylemmille osille ja parantaakseni ilmankiertoa.

Blue Cheese Automatic kasvatusraportti: kukitusvaihe (Viikot 5–10)

Tervetuloa kukitusvaiheeseen! Blue Cheese Automatic vastasi erittäin hyvin kasvuvaiheessa käyttämiini valo- ja ympäristöasetuksiin sekä ravinteisiin. Nyt kerron kuinka elinkaareen viimeinen eli kukitusvaihe sujui.

Viikko 5

Viikko 5
Valo
Säädin valojakson siten, että valoa oli 20 tuntia vuorokaudessa ja pimeää loput 4. Tämä antoi kasvilleni tarpeeksi valoa optimaaliseen fotosynteesiin, mutta säästi turhaa energiankulutusta kukitusvaiheessa.
Ravinteet

Kasvin makroravinteiden tarpeet muuttuvat sen alkaessa kukkimaan. Säädin siis ravinnereseptiä tukemaan terveyden kukintojen tuotannon tarpeita:

• 1 Easy Bloom Booster Tabletti

• 1 m/L Easy Plus -Mikroravinteet

Easy Bloom Booster tabletit sisältävät vähemmän typpeä ja enemmän kaliumia ja fosforia – kannabiksen kukintavaiheen tärkeimpiä ravinteita. Lisäsin tämän yhdistelmän 5 litraan vettä ja kastelin viikon 1. ja 4. päivä aina täyteen saturaatioon asti.

Ympäristöolot:
Lämpötila pysyi tasaisesti 24°C tasolla. Otin ilmankostuttimen pois päältä ja annoin ilmankosteuden asettua 40 %:n tuntumaan pienentäen näin sienitautien riskiä kukitusaikana.
Kasvin tila
Kasvi toipui nopeasti edellisen viikon parturoinnin aiheuttamasta stressistä. Se oli kasvanut 41 cm korkuiseksi ja alkoi näyttää ensimmäisiä viitteitä kukintojen aluista.

Viikko 6

Viikko 6
Valo

Säädin valoa uudelleen 35 cm etäisyydelle latvustosta ja pidin ne päällä 20 tuntia vuorokaudessa.

Ravinteet
Käytin samaa ravinnekuormaa kuin edeltävällä viikolla kastellen 1. ja 4. päivä.
Ympäristöolot
Lämpötila edelleen 24°C tasolla. Ilmankosteus laski 38 %:in.
Kasvin tila
Kasvi venyi korkeutta 4 senttiä viikolla 6 saavuttaen 45 cm korkeuden. Kukinnot rupesivat paisumaan ja levittämään vienoa skunkmaista tuoksua.

Viikko 7

Viikko 7
Valo
Valojakso edelleen 20/4.
Ravinteet
Pudotin mikroravinteet pois huuhtelun lähestyessä. Sen tilalle lisäsin 1 Easy Bloom Booster tabletin viiteen vesilitraan. Kastelu 1. ja 3. päivä kasvualustan täyteen saturaatioon asti.
Ympäristöolot
Lämpötila tasaiset 24 astetta, ilmankosteus 40 %.
Kasvin tila
Valitsemani ruukku tarkoitti autoflowerin pysyvän matalana 45 cm tuntumassa elinkaaren loppuun asti. Pienestä koosta huolimatta kasvi kasvatti huomattavan määrän budin alkuja, jotka kasvoivat hiljalleen suuremmiksi ja suuremmiksi. Tässä kohtaa Blue Cheese Automatic alkoi puskea jo varsin tuhtia tuoksua.

Viikko 8

Viikko 8
Valo
Ei muutoksia valojaksoihin.
Ravinteet
Viikolla 8. annostelin viimeisen ravinneannoksen ennen huuhtelua. Lisäsin jälleen 1 Easy Bloom Booster tabletin viiteen vesilitraan ja kastelin ensimmäisen ja kolmantena päivänä saturaatioon asti.
Ympäristöolot
Lämpötila 24 astetta, ilmankosteus tippui onnekseni hieman 37 %:in pienentäen näin kukintojen homeriskiä.
Kasvin tila
Kasvini lehvästö oli kasvanut varsin tasaiseksi ilman kasvunmuokkaustakin ja sen haarat olivat tasakokoisia. Tarkastelin kukintoja luupin avulla todeten niiden trikomien olevan läpinäkyviä. Tämä kertoo budien olevan vielä raakoja.

Viikot 9–10

Viikot 9–10
Valo
Kasvi sai edelleen samat 20 tuntia vuorokaudessa.
Ravinteet
Lopetin ravinteiden antamisen aloittaakseni huuhtelun. Tämä antaa kasville tilaisuuden käyttää sen ravinnevarastot, jolloin lopputuloksena on parempi maku. Kastelin kahdella litralla 6,1 pH-asteeseen tasapainotetulla vedellä viikkojen 9 ja 10 ensimmäisenä ja kolmantena päivänä.
Ympäristöolot

Lämpötila edelleen 24 astetta, ilmankosteus 35 %.

Kasvin tila
Kasvi alkoi näyttää merkkejä puutostilasta, mutta tämä on huuhtelun aikana jopa toivottavaa. Alemmat lehdet muuttuivat keltaisiksi ja varsien ja haarojen väri taittui syvän purppuraan – joka kertoo antosyaanien läsnäolosta. Luupilla tarkastellut trikomit muuttuivat väriltään utuisemmiksi päivä päivältä.

Sadonkorjuu (Viikko 10)

Sadonkorjuu (Viikko 10)

Tässä kohtaa kasvin budit olivat pulleita, tuoksu erittäin voimakas ja trikomit läpikuultamattoman maitomaisia. Katkaisin kasvin juuresta ja ripustin sen ylösalaisin kasvatustelttaan tuulettimen eteen ennen trimmausta ja kypsytystä. Sadon kokonaispaino asettui 45 hedelmäiseltä tuoksuvan budigramman paikkeille.

Sadonkorjuu (Viikko 10)

Sadonkorjuu (Viikko 10)

Blue Cheese Auto
Blueberry x Cheese x Ruderalis
325 - 375 gr/m2
40 - 70 cm
6 - 7 viikkoa
THC: 16%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
60 - 110 gr/plant
60 - 110 cm
10–11 viikkoa itämisen jälkeen
Piristävä, Selkeä

Osta Blue Cheese Auto

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun