Siementyypit: Tavalliset vs Feminisoidut vs Autoflower vs CBD

Siementyypit: Tavalliset vs Feminisoidut vs Autoflower vs CBD

Käytä alla olevaa opasta oppiaksesi mistä johtuvat erilaisten kannabistyyppien erot. Loppuun päästyäsi tiedät mitkä kukkivat nopeimmin, mistä teet parhaat kloonit ja mitä siementyyppiä käyttäen saat parhaan lopputuloksen risteytystyöstä.

KANNABIS: MONIMUOTOISET LAJIT

Kannabiksen siemeniä on saatavana neljässä peruskategoriassa: tavallisina, feminisoituina, autoflowereina ja CBD-siemeninä. Kaikilla näistä on omat uniikin etunsa ja haittansa, joten kasvattajalle parhaiten soveltuvat siemenet määrittyvät hänen tavoitteidensa mukaan.

Jos tavoitteena on ottaa tuntumaan risteytystyön maailmaan – tai kenties etsiä geneettisesti tasapainoisia klooneja – ovat tavalliset siemenet lyömätön vaihtoehto.

Mikäli tavoitteenasi on tasainen latvusto täynnä budia, ovat feminisoidut siemenet paras vaihtoehto. Näiden siementen kanssa riski uroskasvin ilmestymisestä sekoittamaan kasvatustilan dynamiikkaa on minimaalinen.

Useat kasvattajat arvostavat nopeuden muiden parametrien yläpuolelle. Jos tavoitteena on sato nopeimmalla mahdollisella aikataululla, ovat autoflowerit paras valinta siemeneksi.

CBD-lajikkeet omaavat laajan skaalan erilaisia potentiaalisia hyötyjä ja tarjoavat selväpäisen pilven ilman jumitusta.

Seuraavaksi sukellamme hieman syvemmälle näiden erityyppisten siementen yksityiskohtiin. Tutkimme eri versioiden plussat ja miinukset, niiden soveltuvuuden erilaisiin tarpeisiin ja esittelemme muutaman parhaista vaihtoehdoista joka kategoriaan.

TAVALLISET SIEMENET

Tavallisilla siemenillä on 50-50 mahdollisuus kasvaa urokseksi tai naaraaksi – juuri niin kuin luonto on tarkoittanutkin.

Kyky tuottaa uroskasveja tekee tavallisista siemenistä suosittuja geenien kanssa pelaaville uusia lajikkeita luoville risteyttäjille. Uroskasvit tuottavat siitepölyä, jota käytetään naaraskasvien kukintojen hedelmöittämiseen uusien siemensukupolvien luomiseksi.

Tavallisia siemeniä on saatavilla monissa eri muodoissa. Osan genetiikka kallistuu enemmän indican suuntaan toisten ollessa kallellaan sativaan. Myös kannabisprofiileissa on eroja joidenkin omatessa korkeita THC-pitoisuuksia, kun taas toiset sisältävät reilusti CBD:tä.

PLUSSAT MIINUKSET
Tarpeellisia uusien lajikkeiden luomiseksi Epävarmuus: itävien siementen sukupuolesta ei ole takeita
Tasaiset mahdollisuudet kasvaa urokseksi tai naaraaksi Kasvattaja saattaa tunnistaa sukupuolen virheellisesti
Tuottavat tarmokkaita pistokkaita, jotka ovat ihanteellisia terveiden kloonien kasvattamiseen Vahingossa kasvatustilassa kukkimaan päässeet urokset voivat hedelmöittää naaraat
Kasvattajat voivat luoda siitepölypankin uroskasveja käyttäen Kasvattajan täytyy rakentaa erilliset kasvatustilat tai kasvihuoneet uroksille ja naaraille
Laaja valikoima lajikkeita saatavilla – niin klassisia kuin uusiakin genetiikkoja -

MITEN TAVALLISET SIEMENET TEHDÄÄN?

Tavalliset siemenet ovat nimensä mukaisesti tavallisia, eli täysin luonnollista tuotantoa. Nämä siemenet ovat samanlaisia kuin niiden luonnossa kasvavat serkut. Siementen tuotannossa ei ole käytetty kikkoja tai manipulaatiokeinoja.

Puhdasrotuiset tavalliset siemenet ovat peräisin niitä edeltäneiden maatiaisrotujen sukupuusta, olivatpa ne sitten alun perin lähtöisin Intian vuoristosta tai Jamaikan trooppisilta rannoilta.

Kasvattajat ovat aikojen saatossa luoneet hybridejä, joissa yhdistyvät molempien geneettisten alalajien, sativan ja indican, geenit. Näiden jälkeläiset ilmaisevat ulkomuodollaan molemmille vanhemmilleen tyypillisiä ominaisuuksia.

SOPIVATKO TAVALLISET SIEMENET SINULLE?

Jos tavoitteenasi on kasvattaa tasapainoisesti uroksia ja naaraita sisältävä puutarha, ovat tavalliset siemenet oikea valinta. Kun käsillä on molempia sukupuolia, voit kehittää omia lajikkeitasi.

Voit valita ne kasvit, joiden ulkomuoto tai muut ominaisuudet miellyttävät ja käyttää niitä sitten uusien kustomoitujen variaatioiden luomiseen. Periaatteessa mikä tahansa ominaisuus on muokattavissa tätä kautta – terpeeniprofiili, kannabinoidiprofiili, tuottavuus ja kasvin koko.

Valintasi tulisi kohdistua tavallisiin siemeniin myös siinä tapauksessa, että tavoitteena on saksi kasveista klooneja. Kloonaamalla voit välttyä siementen idätykseltä ja luoda täysin identtisen kopion valitsemasi äidin ominaisuuksista. Vain tavallisista siemenistä otetut leikatut osat tuottavat parhaan laatuisia ja elinvoimaisia klooneja.

Cannabis regular

FEMINISOIDUT SIEMENET

Tekniikka feminisoitujen siementen tuottamiseen luotiin maksimaaliset naaraskasviprosentit mielessä. Tarkemmin ilmaistuna todennäköisyys naaraskasvin itämiseen feminisoidusta siemenetä on noin 99,9 %. Todennäköisyydet ovat siis sinun puolellasi, jos tavoitteena on siitepölypussien sijaan mehevät budit!

PLUSSAT MIINUKSET
Lähes taatusti vain naaraskasveja Eivät sovellu jalostustyöhön
Eliminoi 50-50 tuuripelin Kloonien elinvoima kyseenalainen; kasvattajien kannattaa useimmiten aloittaa siemenestä
Ideaali kasvattajille, jotka haluavat vain tuhteja budeja Voivat joissain olosuhteissa muuttua hermafrodiiteiksi huonon genetiikan tai ulkoisen stressin takia
Virtaviivaistavat kasvatusprosessia ja ovat kustannustehokkaita -

MITEN FEMINISOIDUT SIEMENET TEHDÄÄN?

Feminisoituja siemeniä tehdään risteyttämällä naaraskasvi toisen naaraan kanssa. Kasvattajat käyttävät kahta tekniikkaa pakottaakseen naaraskasvit tuottamaan siitepölyä. Tätä siitepölyä käytetään sen jälkeen toisen naaraskasvin hedelmöittämiseen, jolloin lopputuloksena on vain naaraskasvin genetiikkaa sisältäviä siemeniä.

Tiedämme mitä ajattelet, miten ihmeessä naaraalle saadaan kasvamaan yhtäkkiä pallit? Tähän lopputulokseen pääsemiseksi on kaksi tekniikkaa.

Pysäyttämällä eteenitasojen kasvun kasvikudoksissa kasvattaja voi pakottaa naaraskasvin tuottamaan siitepölypusseja. Tämän reaktion aikaansaamiseen voidaan käyttää erilaisia kemiallisia yhdisteitä, joista kolloidihopea on turvallisin vaihtoehto.

Toinen keino on hyödyntää luonnon omia keinoja ja eliöiden genetiikan ohjaamaa tarvetta lisääntyä. Jos naaraskasvi jätetään ilman ravinteita, voivat ne joissain tapauksissa ottaa ohjat omiin käsiinsä.

Silloin tällöin ne saattavat vaihtaa sukupuoltaan yrittäessään hedelmöittää itse itsensä. Tällöiset kasvit tuottavat omituisen näköisiä siitepölyä tuottavia elimiä, joita kutsutaan tuttavallisesti ja hyvin kuvaavasti ”banaaneiksi”.

Kasvattajat keräävät näillä keinoin saadun siitepölyn talteen ja käyttävät sitä naaraskasvien hedelmöittämiseen feminisoituja siemeniä tuottaakseen.

SOPIVATKO FEMINISOIDUT SIEMENET SINULLE?

Feminisoidut siemenet ovat paras valinta, mikäli projektisi tähtäimessä on vain ja ainoastaan hartsia tihkuvat budit.

Säästät reilusti aikaa ja vaivaa ohittamalla urosten erottelun naaraista kasvatustilassa kukituksen alettua. Samalla voit olla levollisin mielin tietäessäsi, ettei puutarhassa tai kasvatustilassa ole sadon laatua heikentävää siitepölyä.

Feminized

KOLME PARASTA FEMINISOITUA LAJIKETTA

Kuulostavatko feminisoidut siemenet kiinnostavilta? Tässä katsaus kolmeen huippulaatuiseen vaihtoehtoon.

Royal Gorilla  tuottaa suorastaa naurettavia THC määriä.

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Genetic background Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 27% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 50% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 170 cm
Harvest time Middle of October
Effect Cerebral and relaxing

Buy Royal Gorilla

Sweet ZZ tuottaa erittäin palkitsevan sadon sisäkasvatuksessa.

Sweet ZZ

Sweet ZZ

Genetic background Grape Ape x Grapefruit
Yield indoor 550 - 600 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 9 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time Late September
Effect Stoned, relaxed

Buy Sweet ZZ

Fruit Spirit räjäyttää makunystyrät hurmokseen.

Fruit Spirit

Fruit Spirit Royal Queen Seeds

Genetic background Blueberry x White Widow
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 60% Sativa, 40% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 220 cm
Harvest time Early October
Effect High (sweet taste)

Buy Fruit Spirit

AUTOFLOWERIT

Autoflower-lajikkeet saavat nimensä niiden perimästä johtuvasta kyvystä kukkia ilman valojakson muutosta. Ne ovat helppoja ja nopeita kasvatettavia, ja pysyvät diskreetin pienikokoisina.

PLUSSAT MIINUKSET
Ei tarvetta valojakson muutteluun Alhaisemmat sato-odotukset
Pieni ja kompakti Tyypillisesti alemmat THC-pitoisuudet, eivät yllä valoriippuvaisten lajikkeiden lukemiin
Yleensä korkeammat CBD-pitoisuudet Vaikeita kloonattavia
Nopea kukkimisaika -
Elinvoimainen ja anteeksiantava genetiikka tekee näistä hyviä vaihtoehtoja aloittelijoille -
Ideaali ”sissikasvatukseen” -

MITEN AUTOFLOWER-SIEMENET TEHDÄÄN?

Kasvattajat tuottavat autoflower-siemeniä Cannabis ruderalis alalajikkeen siemeniä apuna käyttäen. Nämä siemenet sisältävät luonnostaan kyvyn kukkia ilman valojakson muutosta.

Cannabis ruderalis on lähtöisin Keski- ja Itä-Euroopan, Venäjän ja Keski-Aasian ilmastoista, eli sen on tarvinnut mukautua evoluution kautta lyhyempiin kasvukausiin ja kylmempään ilmastoon. Näiden leveyspiirien lyhyempi kesä pakottaa tämän alalajin aloittamaan kukinnan valon määrästä riippumatta geenien ohjaamana.

Ruderaliksella ei ole aikaa hukattavaksi. Näiden kasvien on ehdittävä sukukypsiksi lyhyen kesän aikana, ennen kuin syksyn kylmyys iskee päälle ja jäätävät lämpötilat pilaavat lisääntymisen edellytykset.

Tämän syyn takia ruderaliksen kukinta käynnistyy auringon valomäärissä tapahtuvien muutosten sijaan ajan ja kasvin iän perusteella.

Indicoiden ja sativoiden tapauksessa kukkimisajankohta määrittyy valomäärän mukaan käynnistyen päivien lyhetessä kesän kääntyessä syksyyn. Luonto tavallaan vinkkaa niille talven lähestyvän, joka laukaisee kukinnan.

Pelkkien ruderalista sisältävien lajikkeiden viljely on hyvin harvinaista. Ne kun ovat pieniä, varpumaisia, kehnosti tuottavia ja alhaisia THC-pitoisuudeltaan.

Kasvattajille niiden sisältämät geenit ovat kuitenkin kullan arvoisia. He käyttävät näitä kasveja risteytystyössä tunnettujen valoriippuvaisten lajikkeiden kanssa ja saavat näin siirrettyä autoflower-geenit kannabisharrastajan näkökulmasta kiinnostavampaan kasviin.

SOPIVATKO AUTOFLOWER-SIEMENET SINULLE?

Autoflower-siemenet ovat nappivalinta, mikäli tavoitteenasi on saada satoa lyhimmässä mahdollisessa ajassa. Haluat ehkä buustata satojen kiertoaikaa, tai kenties sato on saatava valmiiksi tiukan aikataulun sisällä.

Autoflowerit sopivat erinomaisesti myös tilarajoitteeseen kasvatukseen. Voit saada hyvän sadon pienessäkin teltassa käyttämällä suurta kasvimäärää ja Sea of Green (SOG) menetelmää.

Autoflowerit sopivat mainiosti myös diskreettiyttä arvostaville kasvattajille. Voit kasvattaa näitä pieniä kasveja muokatuissa ruukuissa ja laatikoissa tai piilottaa ne ulkopuutarhaan kumppanuuskasvien katveeseen.

Autoflowering

KOLME PARASTA AUTOFLOWER-SIEMENTÄ

Autoflower growers enjoy a variety of options. The RQS catalogue features many different tastes, potencies, and varieties. Here are the top three.

Green Gelato Automatic tuottaa huiman THC määrän.

Green Gelato Automatic

Green Gelato Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Green Gelato x Cookies Auto
Yield indoor 400 - 450 g/m2
Height indoor 70 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 24% (aprox.) / CBD: Low
Blend 55% Sativa, 40% Indica, 05% Ruderalis
Yield outdoor 100 - 175 g/plant (dried)
Height outdoor 100 - 120 cm
Harvest time 9-10 weeks after sprouting
Effect Physical, clear high

Buy Green Gelato Automatic

Royal Cheese Automatic kehittää tuottoisan latvuston..

Royal Cheese Automatic

Royal Cheese Automatic

Genetic background Cheese x Royal Critical x Ruderalis
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 15% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 30% Sativa, 50% Indica, 20% Ruderalis
Yield outdoor 160 - 210 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 120 cm
Harvest time 9-10 weeks after sprouting
Effect Physically stoned

Buy Royal Cheese Automatic

Sweet ZZ Automatic herkullista terpeeniprofiilia etsiville.

Sweet ZZ Automatic

Sweet ZZ Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Sweet ZZ x Diesel Auto
Yield indoor 350 - 400 g/m2
Height indoor 70 - 120 cm
Flowering time 6 - 7 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 35% Sativa, 60% Indica, 05% Ruderalis
Yield outdoor 90 - 175 g/plant (dried)
Height outdoor 100 - 120 cm
Harvest time 8-9 weeks after sprouting
Effect Stoned

Buy Sweet ZZ Automatic

CBD-SIEMENET

CBD-lajikkeet sisältävät korkeita pitoisuuksia kannabidiolia (CBD) – molekyyliä, joka tarjoaa selväpäistä ja kirkasta vaikutusta. CBD omaa laajan skaalan potentiaalisia hyötyjä, ja se onkin niittänyt mainetta maailmalla monenlaisten käyttäjien keskuudessa.

Sekä viihdekäyttäjät että terapeuttisia vaikutuksia etsivät nauttivat korkean CBD-pitoisuuden lajikkeiden selkeistä ja rauhoittavista vaikutuksista.

Jotkut CBD-lajikkeet omaavat vain häviävän pieniä määriä THC:tä, kun taas toisissa CBD-THC -suhde on 1:1. Nykyisin on olemassa myös varsin erikoisia lajikkeita, joiden CBD-THC -suhde voi olla esimerkiksi 20:1 tai enemmän.

Oppiaksesi enemmän CBD:stä ja sen vaikutuksista tutustu miten molekyyli toimii endokannabinoidisysteemissä.

PLUSSAT MIINUKSET
Kokonaisvaltaiset vaikutukset Ei ideaali korkeaa THC-pitoisuutta etsiville käyttäjille
Rauhoittava vaikutus ilman pilveä Ei juurikaan psykoaktiivisia vaikutuksia
Sopii päiväsajan käyttöön ilman toimintakyvyn vaarantamista -
Jotkin lajikkeet sisältävät tarpeeksi THC:tä tuottaakseen kevyen ja miellyttävän pilven -

MITEN CBD-SIEMENET TEHDÄÄN?

Kasvattajat tuottavat CDB-lajikkeita risteyttämällä korkean CBD-pitoisuuden omaavia lajikkeita muiden vastaavilla ominaisuuksilla varustettujen lajikkeiden kanssa, nostaen näin kyseisen kannabinoidin pitoisuutta sukupolvi sukupolvelta.

CBD on määrällisesti toiseksi merkittävin kannabinoidi useimmissa nykyisin viljeltävissä lajikkeista, mutta yleensä sen määrät ovat suhteellisen pieniä. Olemme kiitoksen velkaa tiedemiehille nykyisin vallalla olevasta CBD-buumista.

Brittein saarilta lähtöisin olevat tutkijat – yhdessä useiden ahkerien hollantilaisten kasvattajien kanssa – aloittivat määrittämään ja eristämään CBD rikkaita lajikkeita.

Tämä trendi sai nopeasti jalansijaa myös Yhdysvaltain länsirannikolla, jossa tapahtui siirtymä kohti korkean CBD-pitoisuuden lajikkeita. Kiitos tämän kehityksen tänä päivänä on saatavilla runsaasti mainitsemisen arvoisia CBD:tä pursuavia lajikkeita.

SOPIVATKO CBD-SIEMENET SINULLE?

Tulet rakastamaan korkean CBD:n genetiikkoja, mikäli käytät kannabista pääosin terapeuttisten tai kokonaisvaltaisten hyötyjen takia. Monet käyttäjät kokevat saavansa merkittäviä hyötyjä korkean CBD-pitoisuuden omaavista lajikkeista, kun taas toiset vannovat tasapainoisen CBD-THC -profiilin lajikkeiden nimeen.

Ne käyttäjät, jotka ovat herkkiä suurille THC määrille voivat myös nauttia enemmän CBD:a sisältävien lajikkeiden polttelusta. Näiden lajikkeiden polttelu päiväsaikaan antaa rauhan mielelle ja auttaa tasapainottamaan suurten THC-pitoisuuksien omaavien budien aiheuttamia psykoaktiivisia vaikutuksia.

Medical CBD

KOLME PARASTA CBD-LAJIKETTA

Royal Queen Seedsin kattavasta valikoimasta löytyy hyvin tarjontaa korkean CBD-pitoisuuden omaavien lajikkeiden osalta, niin autofloweriin kuin valoriippuvaiseen kasviin pakattuna! Tarkista alta top-3 suosituksemme!

Solomatic CBD kellottaa huimia CBD-pitoisuuksia.

Solomatic CBD

 Solomatic CBD

Genetic background Diesel CBD x Asia CBD Auto
Yield indoor 425 - 475 g/m2
Height indoor 90 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 1% (aprox.) / CBD: 21%
Blend 20% Sativa, 70% Indica, 10% Ruderalis
Yield outdoor 110 - 150 g/per plant (dried)
Height outdoor 110 - 150 cm
Harvest Month 9-10 weeks after planting
Effect Soft, Clean and very light

Solomatic CBD

Medical Mass takaa huiman sadon, sisällä ja ulkona.

Medical Mass

Medical Mass

Genetic background Critical Mass x CBD dominant plant
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 10% (aprox.) / CBD: High
Blend 40% Sativa, 60% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 150 cm
Harvest time Late September
Effect Relaxing and full of flavour

Buy Medical Mass

Tatanka Pure CBD tihkuu herkullisia terpeenejä.

Tatanka Pure CBD

Tatanka Pure CBD Royal Queen Seeds

Genetic background Elixir Vitae x Medical CBD
Yield indoor 400 - 450 g/m2
Height indoor 70 - 110 cm
Flowering time 6 - 8 weeks
THC strength THC: 0,15 - 0,25% (aprox.) / CBD: High
Blend 30% Sativa, 70% Indica
Yield outdoor 400 - 450 g/plant (dried)
Height outdoor 100 - 160 cm
Harvest time Early October
Effect Cerebral and relaxing

Buy Tatanka Pure CBD

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias