Kirjoittanut Luke Sumpter Tarkastanut: Silvia Maroto

Urokset ja hermafrodiitit

Kasvattaessasi kannabista normaaleista siemenistä nyrkkisääntönä noin puolet kasveista on uroksia ja toinen puolikas naaraita. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että kasvihuoneessasi on runsaasti hukkatilaa erottelun jälkeen, mikä voi olla ongelma erityisesti pienissä kotioloissa tapahtuvissa projekteissa. Ratkaisu ongelmaan on käyttää feminisoituja siemeniä, sillä näissä 99,99% kasveista on naaraita. On kuitenkin mahdollista, että kasveista kasvaakin uroksia tai hermafrodiitteja. Hermafrodiitti on naaraskasvi, jonka kukinnot ovat uroksen. Täten luonnollisesti sen ongelmat kasvatustilassa ovat verrattavissa uroskasvin tuomiin ongelmiin.

Ylivoimaisesti suurin osa feminisoiduista siemenistä ei kasva hermafrodiitiksi, mutta on olemassa erilaisia tekijöitä jotka vaikuttavat tähän. Olemme huomanneet, että yleisimmin tätä ongelmaa esiintyy pienissä kasvatusprojekteissa. Esimerkiksi lämpö voi olla ongelma pienessä tilassa, sillä se aiheuttaa stressiä kasveille. On myös muita tekijöitä jotka voivat aiheuttaa tämän muutoksen, mutta ne ovat kaikki kontrolloitavissa. Kasvatustilan lämpötilan tulisi olla alle 30°C, 20-25°C ollessa ideaali, erityisesti ensimmäisten viikkojen aikana.

Valo on toinen tärkeä tekijä, sekä valon määrän/voimakkuuden, että myös sen laadun suhteen. Yleisesti ottaen valon määrän ei tulisi ylittää 40000 lumenia neliömetriä kohti. Tämä tarkoittaa suunnilleen yhtä 400 watin valaisinta neliömetrille ripustettuna noin 60 cm korkeuteen kasvien latvoista. Kasvien alkaessa kukkia voi valomäärää lisätä paremman lopputuloksen saamiseksi.

Olemme myös huomanneet liian punaisen valon aallonpituuden myötävaikuttavan hermafrodiittien syntyyn. Suosituksemme onkin Son-T Agro tai Green Power -tyyppiset lamput, joita käytetään sekä kasvatukseen että kukitukseen. Näiden valojen spektri painottuu siniseen sisältäen vähemmän punaista. Emme suosittele Son-T Plus lamppuja, sillä niiden valo on liian punainen. Ne sopivat hyvin kukitukseen, mutta voivat aiheuttaa ongelmia feminisoituja kasveja kasvatettaessa.

Eräs tärkeä yksityiskohta on mullan tai muun kasvualustan laatu. Multa 12-14-14 NPK:lla on paras vaihtoehto naaraiden kasvattamiseen. Mullan tai kasvualustan ei tulisi koskaan olla liian kuiva, sillä liika kuivuus stressaa kasvia.

Tiivistettynä; kasvattaessasi feminisoituja siemeniä sinun tulee välttää liikaa valoa, erityisesti punasävyistä, korkeita lämpötiloja, kuivaa kasvualustaa ja liian alhaisia typpilukemia ja liikaa määrää kaliumia.

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias