By Luke Sumpter Reviewed by: Silvia Maroto

Kannabiksen hermafroditismi: Mitä se on, ja miten voit käsitellä sitä?

Male and hermaphrodite plants

Luuletko, että kasviesi joukossa saattaa lymyillä "hermie", joka uhkaa pilata koko satosi? Jos näin on, ei aikaa ole hukattavaksi. Tässä artikkelissa opetamme sinulle kaiken olennaisen kannabiskasvien hermafroditismista, mukaan lukien sen havaitseminen, ongelman hoitaminen ja ehkäiseminen tulevaisuudessa.


Mikä on hermafroditismi?

"Hermie" on kannabiskasvi, jolla on sekä naaras- että uroskukkia. Kannabis on kaksikotinen kasvilaji. Toisin kuin monet muut kukkivat kasvit, se tuottaa erilaisia uroksia ja naaraita. Kannabis voi kuitenkin olla myös hermafrodiitti, jolloin se tuottaa yhdessä kasvissa sekä uros- että naaraspuolisia sukupuolielimiä.

Mikä aiheuttaa hermafroditismia?

Kannabiskasvien hermafroditismiin on useita eri syitä. Näitä ovat mm:

• Genetiikka

Joskus kannabiskasvit voivat periä hermafrodiittisia geenejä. Tämä voi tapahtua luonnostaan tai jalostuksen seurauksena, jonka stressi voi tuoda lajikkeeseen hermafroditismia.

• Siementen manipulointi

Myös siementen huono käsittely ja manipulointi voi lisätä kasvin hermafroditismia. Tämä voi johtua feminisoinnista, luonnottomasta prosessista, jota siemenpankit ja jalostajat käyttävät taatakseen siemenissään suuren naaraspuolisten kasvien prosenttiosuuden. Oikein tehtynä feminisointi tuottaa vain naaraskasveja. Huonosti tehtynä voi joukossa esiintyä joitakin hermafrodiitteja.

• Stressi

Kasvit etsivät luonnostaan ympäristöolosuhteita, joissa ne voivat kasvaa terveiksi ja vahvoiksi. Kun nämä olosuhteet eivät täyty, ne kärsivät stressistä. Kannabiksen kohdalla tämä stressi voi saada kasvin muuttumaan hermafrodiitiksi.

Hermafroditismi selviytymiskeinona

Jotta ymmärtäisimme paremmin kannabiskasvien hermafroditismia, on tärkeää ymmärtää, että joissakin tapauksissa hermafroditismi on selviytymismekanismi.

Koko siemenettömän kannabiksen tuotanto on hyvin luonnotonta. Siinä käytetään naaraspuolisia kannabiskasveja ja pakotetaan ne olemaan hedelmöittymättöminä luonnottoman kauan. Tämä pakottaa kasvin kiihdyttämään THC:n ja terpeenien tuotantoa, jonka ansiosta saamme kasvin kasvattamaan haluamamme erittäin voimakkaat ja aromaattiset kukinnot.

Puhumattakaan monista kasvatustekniikoista, joita kannabiksenviljelijät käyttävät manipuloidakseen kasvejaan ja saadakseen ne tuottamaan suurempia satoja. Jalostajat käyttävät jopa luonnottomia tekniikoita (kuten sisäsiitosta) tuottaakseen siemeniä ja luodakseen lajikkeita, jotka ovat erityisen voimakkaita, korkeatuottoisia ja homotsygoottisia.

Onko tämä hyvä vai huono asia? Se on mielenkiintoinen aihe, joka valitettavasti jää tämän artikkelin ulkopuolelle. Tämän lukemisen kannalta on vain tärkeää, että ymmärrät, että kannabiksen viljely ei ole täysin "luonnollista", ja että tämä voi vaikuttaa siihen, miksi jotkut kasvit kasvavat hermafrodiiteiksi.

HERMAPHRODITISM AS A SURVIVAL INSTINCT 

Millainen stressi voi aiheuttaa kannabiskasvien muuttumisen hermafrodiitiksi?

Kannabiskasveja voi stressata moni asia. Näitä ovat mm:

• Lämpötila ja kosteus

Kannabiskasvit pitävät luonnostaan noin 20-30 °C:n lämpötiloista ja 40-70 %:n suhteellisesta ilmankosteudesta. Jos kasvihuoneen lämpötila tai kosteus on liian kaukana näistä arvoista, voi poikkeama riittää muuttamaan kasvit hermafrodiiteiksi.

• Valaistus

Kuten luultavasti tiedät, on valaistus erittäin tärkeää kannabiskasveille. Jos kasvisi ovat liian lähellä valonlähdettä tai jos valaistusaikataulusi ovat epäsäännölliset, voi kasvisi stressaantua. Valovuoto pimeinä aikoina on myös suuri stressitekijä, ja siihen tulisi puuttua välittömästi.

• Ravinteet

Kannabiskasvit tarvitsevat oikeita ravinteita tuottaakseen hyvälaatuista budia. Yli-/aliruokinta voi stressata kasveja, vaikuttaa niiden kykyyn kehittyä kunnolla ja mahdollisesti lisätä riskiä tulla hermafrodiiteiksi.

• pH

Liian happaman tai emäksisen kasvualustan käyttäminen on toinen merkittävä stressitekijä kannabikselle.

• Huono kasvualusta

Kasvualusta on kasvien juurten koti, joka auttaa niitä ottamaan ravinteita ja vettä. Huono kasvualusta voi aiheuttaa juuriongelmia, joka puolestaan - arvaat varmaan - aiheuttaa stressiä kasveillesi.

• Huonot koulutustekniikat

Kasvunmuokkaustekniikat, kuten fimming, topping, LST, super cropping ja lukemattomat muut perustuvat siihen, että kannabiskasveja rasitetaan hyvällä tavalla ja kannustetaan niitä ottamaan enemmän ravinteita tai kasvamaan tietyllä tavalla, joka voi auttaa parantamaan satoa. Väärin tehtynä nämä tekniikat voivat kuitenkin vaikuttaa kasviin negatiivisesti.

• Pitkät kukinta-ajat

Joskus naaraskasvit, jotka ovat olleet pitkään ilman pölytystä, saattavat alkaa tuottaa siitepölyä yrittäessään hedelmöittää itsensä.

Muista, että kasvit tarvitsevat tietyt olosuhteet kasvaakseen ja kehittyäkseen kunnolla, eikä kannabis poikkea tästä. Kun kasvatamme kannabista, erityisesti sisätiloissa, olemme vastuussa näiden olosuhteiden täyttämisestä. Harrastamme myös riskialtista optimointia säätämällä kasvuparametreja ja manipuloimalla kasveja tavoilla, jotka hyödyttävät meitä korkeampien satojen, voimakkaampien ja maukkaampien budien ja muiden asioiden muodossa.

Jos tämä tehdään väärin, kasvit voivat joutua stressiin, mikä puolestaan voi saada ne muuttumaan hermafrodiiteiksi, varsinkin jos kasvissa on jo geneettinen taipumus hermafroditismiin.

He

Miten havaita "Hermie"

Hermafrodiittinen kannabiskasvi voi tuhota kokonaisen sadon kannabiksen kukintoja päästämällä siitepölyä kasvihuoneeseesi ja hedelmöittämällä naaraat. Kun näin tapahtuu, naaraat keskittävät energiansa siementen tuottamiseen suurten, hartsipitoisten budien sijaan.

Siksi on sanomattakin selvää, että kaikki hermafrodiittikasvit on havaittava mahdollisimman nopeasti. Jotkin kasvit osoittavat merkkejä hermafroditismistä jo varhain, kun ne alkavat tuottaa kukkia. Näet näissä kasveissa kehittyvän sekä uros- että naaraskukkarakenteita. Ne voivat muodostua eri oksiin tai samaan oksaan, ja joissakin hermafrodiiteissa molemmat rakenteet kehittyvät jopa samaan nuppuun. Näitä kutsutaan "aidoiksi hermafrodiiteiksi".

Vaihtoehtoisesti jotkin kasvit voivat muuttua hermafrodiitiksi kukintajakson loppupuolella. Tämä voi johtua siitä, että kasvi yrittää vielä viimeisen kerran pölyttää itsensä ennen kuolemaansa. Vaikka monet viljelijät pyrkivätkin olemaan paljon varovaisempia kukintajakson aikana, on tärkeää tarkistaa kasvisi säännöllisesti ja etsiä mahdollisia hermafrodiittisia kukkia tämän viimeisen elinvaiheen aikana.

Kasvit, jotka muuttuvat hermafrodiitiksi kukintavaiheen loppuvaiheessa, kehittävät yleensä ulokkeen, jota jotkut viljelijät kutsuvat "banaaneiksi". Kyseessä on urospuolinen hede (aivan kuten urospuolisen siitepölypussin sisällä), joka on työntynyt naaraskukan läpi ja voi vapauttaa siitepölyä milloin tahansa. Teknisesti ottaen nämä ovat sekasukupuolisia kukkia, eivätkä todellisia hermafrodiittisia kasveja.

Miten käsitellä hermafrodiittisia kannabiskasveja?

Todelliset hermafrodiitit, kuten uroskasvitkin, on poistettava varhain, jotta ne eivät pölyttäisi muita naaraita. Sen sijaan sellaisten kasvien, joilla on sekasukupuolisia silmuja, on sadonkorjuu mahdollista.

Jos yksi kasveistasi on tuottanut "banaaneja" kukintavaiheensa loppupuolella, voit harkita kasvin korjaamista ja säilyttää sen budit, joiden pitäisi edelleen olla siemenettömiä. Riippuen siitä, kuinka pitkällä kasvisi oli, ne voivat vielä tuottaa täysin kelvollista poltettavaa.

Miten estää hermafrodiittien ilmestyminen tulevaisuudessa?

Valitettavasti etukäteen ei voi tietää, onko kasvilla hermafrodiittisia geenejä. Ainoa asia, jonka voit tehdä hermafroditismin estämiseksi, on tämä: anna kasveillesi parhaat mahdolliset kasvuolosuhteet ja vältä stressiä kaikin keinoin. Jos käytät kasvatustekniikoita (sekä vähän että paljon stressiä aiheuttavia), varmista tietäväsi mitä teet.

Lopuksi, varmista aina, että ostat siemenesi hyvämaineiselta siemenpankilta, jonka kasvattajat tekevät parhaansa minimoidakseen hermafroditismin uusia lajikkeita jalostaessaan.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias