By Steven Voser

Kannabiksen siementen laadunvalvonta

Kannabiksen siementen laadunvalvonta


Jokainen kannabiksen siemen kätkee sisään uuden kasvin. Luonnossa kannabis kasvaa ilman ulkoisia apuvoimia, mutta meidän tapaisemme siemenpankit keskittyvät etsimään ja risteyttämään tiettyjä ominaisuuksia eri kannabiskasveista jalostaaksemme niiden perusteella hienosäädettyjä, vakaita ja tasalaatuisilla ominaisuuksilla varustettuja siemeniä.

Me RQS:llä otamme siemenpankin työmme erittäin vakavasti. Uskomme kannabiksen kasvattajien ansaitsevan muiden puutarhurien ja viljelijöiden tapaan pääsyn vakaisiin ja laadukkaisiin genetiikkoihin, jotka tuottavat terveitä ja laadukkaista satoja. Aina vain laadukkaampien kannabislajikkeiden jalostamisen lisäksi oiva tapa auttaa kasvattajia kohti tätä tavoitetta ovat tiukat laadunvalvonnan menetelmät tuotannossa.

Tässä artikkelissa kohdistamme huomiomme kannabiksen siementen laadunvalvontaan, siihen liittyviin toimiin ja käyttämäämme ainutlaatuiseen viisi askeleiseen prosessiin, jonka tavoite on taata siementen paras mahdollinen laatu.

Video id: 673601992

Siementen elinvoima: mitä se tarkoittaa ja miksi se on tärkeää?

Siementen elinvoimalla tarkoitetaan tietyn siemenen itämiskykyä ja sen tuottaman taimen terveyttä. Elinvoimaiset siemenet itävät helposti ja nopeasti tuottaen vahvoja taimia, terveen juurisysteemin ja runsaasti kasvuvoimaa. Etiolaatio (pitkä ja heikko varsi) sekä hidas, jumittava kasvu ovat merkkejä siementen alhaisesta elinvoimaisuudesta.

Siementen elinvoiman mittaaminen on erittäin tärkeää ja se onkin suuressa roolissa maataloudessa. Sen myötä maanviljelijät voivat nimittäin kasvattaa kasveja, jotka tuottavat kasvultaan yhtenäisiä ja vankkoja taimia, joista tulee runsaita satoja tuottavia kasveja. Valitettavasti kannabisteollisuudessa on tämän asian suhteen kehitettävää johtuen kannabiksen viimeisen (lähes) vuosisadan laittomasta asemasta.

Laadunvalvonta: miten kannabisyritykset voivat varmistua siementen laadusta?

Siementen laadunvalvonta tarkoittaa prosesseja, joiden myötä alan yritykset varmistuvat siementen elinvoimaisuudesta. Jokainen siemenpankki lähestyy asiaa omalla tavallaan, mutta suurin osa testaa seuraavia asioita:

✔️ Siementen itämisprosentti (kuinka suuri osa itää ongelmitta)
✔️ Itämisen aikajana jokaiselle erälle (kuinka kauan itämisprosessi taimeksi asti kestää)
✔️ Siementen kasvuvoima ja niiden vastustuskyky patogeenejä ja tuholaisia vastaan
✔️ Eri kasviyksilöiden yhdenmukaisuus niiden ohitettua taimivaiheen

Pähkinänkuoressa siemenpankit siis mittaavat edellä lueteltuja parametrejä tuottaakseen siemeniä, jotka ovat geneettisesti tasapainoisia ja vapaita kasvitaudeista, rikkakasvien siemenistä ja tuholaisista sekä poikkeuksellisen elinvoimaisia kasvuominaisuuksiltaan.

Lähes sata vuotta kestäneen laittomuuden takia alan laadunvalvonnan käytännöt eivät ole vielä perinteisen maatalouden tasolla. Meidän ja muutamien muiden tapaistemme siemenpankkien pyrkimys on kuitenkin kuroa kiinni ero ja tuoda markkinoille siemeniä, joiden laatu tai elinvoima ei kalpene perinteisten viljelykasvien rinnalla.

Me RQS:llä hyödynnämme tiukkoja laadunvalvonnan prosesseja testataksemme kaikki siemenerämme (löydät alta kuvauksen koko prosessistamme). Tällä tavoin ja näitä prosesseja jatkuvasti kehittämällä toivomme voivamme:

✔️ Varmistua siementemme geneettisestä puhtaudesta ja lajikkeidemme yhdenmukaisuudesta
✔️ Taata lajikkeidemme resilienssin huonoja kasvuolosuhteita, tuholaisia ja patogeenejä vastaan
✔️ Tuottaa entistäkin parempia ja elinvoimaisempia siemeniä
✔️ Jatkaa korkeatuottoistoisten lajikkeiden tuottamista

Royal Queen Seedsin laadunvalvonta vaihe vaiheelta

Monet siemenpankit väittävät testaavansa siementensä laadun, mutta varsinaiset käytössä olevat prosessit ja menetelmien laatu voivat vaihdella merkittävästi eri yritysten välillä.

Avaamme alla ainutlaatuisen viisivaiheisen laadunvalvonnan prosessimme. Käytämme sitä jokaisen siemenerän testaamiseen ennen sen laskemista myyntiin tavoitteena taata korkealaatuinen tuote ja täysi läpinäkyvyys. Uskomme vakaasti tiukkojen standardien auttavan meitä pitämään kiinni vanhoista asiakkaistemme ja luomaan uusia asiakassuhteita laatuun panostamalla.

Vaihe 1: puhdistus

Laadunvalvonnan ensimmäinen vaihe on korjattujen ja kuivattujen siementen puhdistaminen. Asiantuntijamme käyttävät ilmapuhdistusjärjestelmää erottamaan siemenet muusta kasvimateriaalista (pienet lehdet, varret ja siementen kuoret) ja erän mahdollisesti sisältämistä rikkinäisistä, tyhjistä tai kuolleista siemenistä. Kokemuksemme mukaan tämä tapa tuottaa parhaan lopputuloksen ja helpottaa valvontaprosessin seuraavia vaiheita.

Royal Queen Seedsin laadunvalvonta vaihe vaiheelta

Vaihe 2: luokittelu

Kun kannabiksen siemenet on puhdistettu, lajitellaan ne koon mukaan. Me RQS:llä käytämme tässä apuna kuusiosaista siivilöintiä siementen yhtenäisen koon ja lopputuotteen tasaisten kasvuominaisuuksien – yhdenmukainen kasvu ja itämisprosentti – takaamiseksi. Siementen kokoon perustuva erottelu auttaa poistamaan tuotantoputkesta huonolaatuiset siemenet ja varmistaa hyllyyn päätyvien yksilöiden korkean laadun.

Royal Queen Seedsin laadunvalvonta vaihe vaiheelta

Vaihe 3: siementen päällystys (ammattimarkkinoilla)

Siementen päällystäminen on ammattimarkkinoille suunnattu toimenpide. Tarkoitusta varten kehitettyä laitteistoa käyttäen sumutamme siemeniin ohuen kerroksen mikroravinteita, fytoaktiivisia komponentteja ja sienimyrkkyä suojataksemme niitä pakkausta varten ja taataksemme maksimaalisen itämisprosentin. Käytämme luonnonmukaisia väriaineita siementen päällysteenä erottelemaan käsitellyt siemenet käsittelemättömistä.

Royal Queen Seedsin laadunvalvonta vaihe vaiheelta

Vaihe 4: Kuivatus (ammattimarkkinoilla)

Siementen päällystyksen jälkeen vuorossa on niiden kuivaus. Tämä suoritetaan tarkkaan kontrolloidussa ympäristössä käyttämällä asianmukaista tuuletuslaitteistoa, joka takaa siemenille jatkuvan ilmavirran ja tasaisen ilmankosteuden prosessin aikana.

Royal Queen Seedsin laadunvalvonta vaihe vaiheelta

Vaihe 5: itämisen testaus

Viides ja viimeinen vaihe laadunvalvonnassa on siementen itämisen testaaminen. Tämä tehdään ottamalla näytteitä kaikista tuotantoeristä ja testaamalla niiden itämisen onnistumisprosentti ja siihen kuluva aika. Tämä auttaa huolehtimaan tasalaatuisuudesta ja läpinäkyvyydestä ennen niiden pakkaamista ja asiakkaille lähettämistä.

Royal Queen Seedsin laadunvalvonta vaihe vaiheelta

Kannabiksen siementen laadun takaaminen nyt ja tulevaisuudessa

Kannabis on sitkeä kasvi, joka kasvaa ympäri maailmaa erittäin vaihtelevissa olosuhteissa. Tutkan alla operoivat laittomat kasvattajat ja risteyttäjät ovat toimineen vuosikausien ajan geneettisen puhtauden ja lajikkeiden laadun takaamiseksi, mutta kannabiksen siementen laadun takaaminen ei ole koskaan ollut yhtä tärkeää ja helppoa kuin tänä päivänä. Valtioiden lainsäätäjien muuttaessa pikkuhiljaa kantojaan tämän yrtin suhteen avaavat kannabisyhteisön eturintamassa olevat kohti laillista ja säänneltyä teollisuutta, jossa laatu ja siementen elinvoima muodostavat kestävän pohjan jolle rakentaa tulevaisuutta.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias