Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä


By Steven Voser

"Miksi kasvini kasvavat niin hitaasti?". Joskus kannabiskasvien ongelmat ilmenevät yllättäen. Kasvisi ei ehkä ole osoittanut mitään merkkejä ongelmasta, mutta nyt huomaat, että kehitys on pysähtynyt, eikä sinulla ole hajuakaan miksi. Seuraavassa on joitakin mahdollisia tekijöitä kannabistaimen tai -kasvin hidastuneen kasvun taustalla.


18 syytä kannabiksen hitaaseen tai pysähtyneeseen kasvuun

Vídeo aneu: 771062113

1. Siemenet ovat vanhoja tai heikkolaatuisia

Vanhojen siementen itäminen ei vain kestä kauemmin (jos ne ylipäätään itävät), vaan vanhentuneista siemenistä kasvatetut kasvit voivat myös joskus kasvaa hidastuneesti. Samoin hyvä genetiikka on välttämätöntä terveelle ja voimakkaalle kasvulle siemenestä satoon. Satunnainen siemen ei menesty läheskään yhtä hyvin kuin hyvämaineisesta siemenpankista saadut laadukkaat siemenet.

2. Kloonausstressi

Joskus pistokkaat eivät juurru hyvin, mikä haittaa niiden kasvua. Käytä tämän ehkäisemiseksi hieman juurrutushormonia heti pistokkaiden ottamisen jälkeen.

Varmista myös, että ympäristösi edistää juurten kasvua. Kasvualustan tulisi olla kostea (mutta ei liian märkä) ja sen pH-arvon tulisi olla noin 6,0.

Pidä pistokkaat noin 22 ºC:n lämpötilassa. Jos ne ovat liian kylmiä, ne eivät juurru lainkaan, ja jos on liian kuuma, juuret kuolevat.

3. Juurten terveys

Kun kasvin juuret eivät saa riittävästi happea, aineenvaihduntatoiminnot hidastuvat. Joissakin tapauksissa hapenpuute voi pysäyttää niiden kasvun kokonaan. Yksi yleinen syy tähän on ylikastelu tai huonosti vettä läpäisevän kasvualustan käyttö.

Mitä asialle voidaan tehdä? Luo kevyt ja ilmava kasvualusta, jossa on hyvä vedenläpäisykyky. Voit parantaa huonosti vetävää maaperää lisäämällä siihen perliittiä.

Kannabiskasvien juuristoalueen ei pitäisi koskaan olla paljon huoneenlämpötilaa lämpimämpi tai kylmempi. Samoin juurien fyysiset vauriot, home tai bakteerit voivat vaikuttaa vakavasti kasvien kasvuun. Käytä aina läpinäkymättömiä istutusastioita, jotta valo ei pääse juurille, sillä sekin on huono asia.

Root Helath

4. Kannabiskasvit venyvät liikaa

Taimien venyminen voi olla hyvin ongelmallista. Monet tekijät voivat aiheuttaa tämän ilmiön, mutta todennäköisin syypää on valon puute.

Jos taimesi ovat pitkänomaisia, lisää valon voimakkuutta tai siirrä valot lähemmäs. Tue ne toipumisen ajaksi tapeilla tai tikuilla. Viimeisenä keinona voit (varovasti) istuttaa ne syvemmälle uuteen ruukkuun.

5. Kasvit eivät saa tarpeeksi valoa

Vaikka vaatimukset voivat vaihdella lajikkeesta toiseen, on valo aina kriittinen tekijä kaikkien kannabiskasvien kehitykselle. "Hyvän" valon puute voi ehdottomasti johtaa kasvun hidastumiseen. Jos kasvatat sisätiloissa ja epäilet, että kasvisi eivät saa tarpeeksi valoa, yritä pienentää lamppujen ja kasvien latvojen välistä etäisyyttä. Jos kasvatat ulkona ruukuissa, siirrä kasvit aurinkoisempaan paikkaan.

6. Kasvit saavat liikaa valoa

Kaikenlainen stressi kannabiskasveillesi, kuten monen tunnin altistuminen suoralle auringonvalolle ilman lepoa, voi myös pysäyttää tai hidastaa kasvua. Jos kasvatat sisätiloissa ja epäilet, että valolle altistuminen on stressin lähde, vähennä valon voimakkuutta tai siirrä lamput kauemmas latvustosta, mikäli se on mahdollista. Muista, että taimet ovat erityisen herkkiä voimakkaalle valolle! Jos kasvatat ulkona ja sinulla on liikkumavaraa, siirrä kasvit paikkaan, jossa on täyttä valoa rajoittavia elementtejä, kuten esimerkiksi puun varjoon.

7. Väärä valospektri

Se, kuinka nopeasti ja kuinka voimakkaasti kasvit kasvavat, riippuu niiden saaman valon spektristä. Varmista siis, että käytät tarkoituksenmukaista valoa kasvuvaiheen mukaan. Terveen vegetatiivisen kasvun mahdollistamiseksi tarvitaan viileämpää valoa, jonka spektrissä on enemmän sinistä, eli niin sanottua "kasvivaloa". Kukintavaiheessa taas käytetään valoja, joiden spektri on lämpimämpi ja punertavampi.

ESPECTRO DE LUZ INCORRECTO

8. Valostressi: Pimeän syklin keskeyttäminen

Valo on välttämätön kaikkien kasvien kasvulle. Kaikki muutokset valon voimakkuudessa tai valolle altistumisessa vaikuttavat kasvuun. Kukkiva kannabis on erityisen herkkä pimeän syklin keskeytyksille. Valovuoto teltassasi, katulampun hajavalo ja jopa kameran punainen valo voivat häiritä kukintaa ja pahimmassa tapauksessa muuttaa kasvit hermafrodiiteiksi. Tästä syystä on erittäin tärkeää huolehtia täydellisestä pimeydestä valojen ollessa pois päältä.

Kannabiksen altistuminen epäsäännöllisille valoajoille voi aiheuttaa hormonaalista epätasapainoa, joka sekoittaa sen sisäisen kellon.

Kasvit voivat kukkia ennenaikaisesti tai palata kasvuvaiheeseen. Jos näin tapahtuu, kasvu ja sato kärsivät suuresti. Varmista tästä syystä, että valojaksosi pysyvät tasaisina.

9. Ylikastelu

Ylikastelu on yksi yleisimmistä virheistä, joita aloittelevat kannabiksen kasvattajat tekevät. Se tarkoittaa käytännössä kasvin tukahduttamista, ja se on yksi tärkeimmistä syistä hitaan kasvun, ravinnepuutosten, juurimädän, sienilöydösten ja monien muiden ongelmien taustalla. Älä kastele liian usein äläkä kastele kiinteän aikataulun mukaan. On parempi kastella harvemmin, jotta kasvualusta ehtii kuivua kastelujen välillä. Hyvä tapa testata kastelutarvetta, on nostaa itse ruukku ylös. Jos se tuntuu melko kevyeltä, on aika kastella uudelleen.

10. Ei tarpeeksi ravinteita

Vaikka se ei ole yhtä yleistä kuin kannabiskasvien liikaruokinta, terveeseen kasvuun riittämättömät ravinteet voivat hyvinkin olla syynä hitaaseen kasvuun. Kannattaa muistaa, että useimmissa kaupallisissa ruukkusekoituksissa olevat ravinteet riittävät vain 3-4 viikoksi; sen jälkeen sinun on annettava lisää laadukkaita ravinteita. Tarkista ravinnevalmisteiden etiketistä suositeltu annostus terveen kasvun varmistamiseksi. On tärkeää muistaa, että kasvien ravinnetarpeet ovat kiinteässä yhteydessä niiden saaman valon voimakkuuteen. Voimakkaasta valosta nauttivat kasvit kasvavat nopeammin ja tarvitsevat enemmän ravinteita kuin esimerkiksi loisteputkivaloilla kasvatettavat kasvit.

11. Kalsiumin puute

Kalsium on yksi niistä elintärkeistä elementeistä, joita kasvisi tarvitsee terveen kehityksen kannalta. Kalsiumin puute voi ilmetä seuraavina oireina:

  • Tuore kasvu on hidasta, kieroutunutta ja käpristynyttä
  • Nuoret versot muuttuvat violeteiksi tai keltaisiksi
  • Kasvien kokonaiskasvu on hidasta, ja niiltä puuttuu elinvoimaa
  • Voit välttää kalsiumin puutteen lisäämällä maaperään tai kasvualustaan dolomiittikalkkia

Korjaa kalsiumin puute välittömästi kaupallisilla CalMag-tuotteilla, jotka sisältävät nestemäistä kalsiumia. Voit lisätä näitä tuotteita ravinneliuokseen tai antaa niitä suihkeena lehdille.

Huomaa, että jotkin kasvualustat, kuten kookos, lisäävät kalsiumin puutteen riskiä. Jos kasvatat kookoksessa, sinun on käytettävä erityisiä kookosravinteita ja/tai lisättävä CalMagia säännöllisesti ravinneohjelmaasi.

Calcium Deficency

12. Väärä pH-taso

Ravinneliuoksesi väärä pH-taso on yksi yleisimmistä syistä kannabiksen kasvatusongelmiin, mukaan lukien hidas kasvu. Syynä tähän on se, että kannabis menestyy vain suhteellisen pienessä pH-arvojen haarukassa. Jos pH on pielessä, kasvit eivät pysty ottamaan ravinteita, vaikka niitä olisikin.

Varmista, että valitset oikean pH-tason viljelymenetelmästäsi riippuen. Jos kasvatat maaperässä, varmista, että pH-taso on 6,5-7,0. Jos kasvatat vesiviljelyssä, optimaalinen pH-taso on 5,6-5,8. Mullattomassa kasvatuksessa, kuten kookoskuidussa, pH-taso 6,0-6,3 on optimaalinen.


13. Lämpötilat ovat liian alhaiset tai liian korkeat

Kannabis pitää lämpimästä kasvaakseen terveenä, ja se viihtyy parhaiten 25-30 °C:n päivälämpötiloissa. Tätä alhaisemmat lämpötilat hidastavat kasvin aineenvaihduntaa, mikä johtaa hitaampaan kasvuun. Liian korkeat lämpötilat eivät myöskään ole optimaalisia. Hyvin korkeissa lämpötiloissa lämpöstressi voi myös hidastaa kasvin kasvua tai jopa pysäyttää sen kokonaan. Jos kasvatat sisätiloissa, säädä lämpötila sopivalle tasolle. Voit myös viilentää kasveja tuulettimilla, jotka puhaltavat kevyttä ilmavirtaa kasvien ylle. Tämä voi myös estää kuumien ilmataskujen muodostumisen kasvihuoneeseen.

14. Liian suuret ruukut

Kannabiksen kasvattajat aloittavat taimensa usein pienissä ruukuissa. Myöhemmin, kun kasvit ovat saavuttaneet riittävän koon, he "ruukuttavat" ne suurempiin astioihin.

Jos aloitat kannabiskasvit liian suurissa astioissa, on suuri riski, että kastelet ne liikaa. Ongelma on siinä, että taimet eivät pysty imemään kaikkea kosteutta, joka mahtuu suureen astiaan, toisin kuin kehittynyt kasvi, joka voi "juoda" paljon enemmän. Lisäksi suuren ruukun kuivuminen kestää paljon kauemmin.

Välttääksesi liian suuresta mullan ja kosteuden määrästä johtuvat ongelmat, aloita taimet pienemmissä astioissa, kunnes ne kasvavat voimakkaasti. Kun niillä on jo 5-6 oikeaa lehteä (sirkkalehtiä lukuun ottamatta), siirrä ne suurempaan astiaan, joka on vähintään kaksi kertaa edellistä suurempi.

Jos taimi on jo isossa astiassa etkä halua tai voi siirtää sitä pienempään astiaan, kastele vain pieni alue taimen ympärillä.

Mikä on oikean kokoinen ruukku kannabiskasvillesi?

Käytä tätä karkeaa ohjetta määrittääksesi, minkä kokoista ruukkua sinun tulisi käyttää kannabiskasvillesi:

  • Kasvin korkeus 30 cm: 7,5-11 litran astia.
  • Kasvin korkeus 60cm: 11-19 l astia
  • Kasvin korkeus 90cm: 18-26 l astia
  • Kasvin korkeus 120cm: 22-37 l astia
  • Kasvin korkeus 150cm: 30-37 l+ astia.
Pots Are Too Big

15. Tuholaisten tai tautien aiheuttama stressi

Hyönteiset, tuholaiset ja kasvitaudit voivat aiheuttaa vahinkoa ja heikentää kasvin immuunijärjestelmää. Parhaassa tapauksessa kasvi voi selvitä hengissä, mutta sato jää heikoksi. Pahimmassa tapauksessa kasvisi voivat kuolla.

Hyönteiset voivat syödä lehtiä, mikä vaikuttaa kasvin kykyyn pidättää vettä ja haihduttaa vettä. Muut tuholaiset voivat vahingoittaa juuria tai aiheuttaa muita ongelmia. Aina kun kasvi on sairas tai hyönteisten saastuttama, se käyttää suurimman osan energiastaan puolustautumiseen ja vaurioista toipumiseen, mikä hidastaa kasvua.

Jos kasvisi kärsivät näistä ongelmista, ne on hoidettava välittömästi asianmukaisin toimenpitein. Vielä parempi on tietysti käyttää ennaltaehkäiseviä menetelmiä (esim. neem-öljyä, etanaesteitä jne.) minimoidaksesi tuholais- ja tautiriskin. Varmista, että tarkastat säännöllisesti kasvuvaiheiden aikana myös lehtien alapinnat. Sieltä voi löytyä tuholaisia, jotka voivat aiheuttaa ongelmia.

16. Kudosvaurioiden aiheuttama stressi

Fyysiset vauriot, kuten katkenneet oksat, voivat hidastaa kasvin kasvua merkittävästi. Kaikki vauriot saavat kasvin suuntaamaan arvokkaita resursseja uudelleen haavojen korjaamiseen - resursseja, jotka voitaisiin käyttää tehokkaammin kasvuun tai kukkien tuottamiseen.

Jos kasvatat ulkona, sijoita kasvit voimakkailta tuulilta ja rankkasateilta suojattuun paikkaan ja käytä tarvittaessa verkkoa, puutarhalankaa ja paaluja niiden tukena.

Taimet ja nuoret kannabiskasvit ovat erityisen haavoittuvia. Anna siis taimien kehittyä sisätiloissa muutaman viikon ajan, ennen kuin istutat ne ulos.

17. Kannabiksen kasvunmuokkauksesta johtuva stressi

Kudosvauriot, jotka johtuvat kasvien korkean stressin kasvunmuokkaustekniikoista, aiheuttavat aina jonkin verran viivettä kasvien kehitykseen. Kun karsit liikaa tai liian usein, kasvisi saattaa lopulta käyttää enemmän energiaa itsensä korjaamiseen kuin kasvuun.

Stress Training

Jos aiot karsia tai harventaa, älä liioittele sen kanssa. Muista, että jokainen leikkaus voi viivästyttää kasvin kehitystä päivillä, ellei jopa viikoilla.

Jos käytät muita kasvunmuokkaustekniikoita, kuten latvomista, aloita toimenpiteet mahdollisimman aikaisin. Älä käytä autoflowerien kanssa mitään sellaisia kasvinmuokkaustekniikoita, joihin liittyy kudosvaurioita, kuten karsimista, latvomista tai leikkaamista.

18. Ikästressi

Vanhemmilla kannabiskasveilla on erilaiset ravitsemukselliset vaatimukset kuin nuorilla kasveilla. Niiden kudokset muuttuvat koviksi ja puumaisiksi, ne ovat vähemmän elinvoimaisia, eivätkä ne pysty ottamaan vastaan yhtä paljon ravinteita.

Tämän vuoksi sinun on mukautettava ruokintaohjelmaasi sen mukaisesti. Muuten vaarana on liikaruokinta, joka puolestaan johtaa kasvun hidastumiseen, puutoksiin ja sairauksiin. Pidä tämä mielessä, jos ylläpidät emokasveja pitkään.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37837 arvosteluun