Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Max Sargent


Onko kannabiskasvisi liian korkea? Venyneet, laihat kasvit voivat olla riesa monesta syystä. Hallitsemattomasti kasvaneet kasvit voivat aiheuttaa monenlaisia ongelmia, kuten kaatua tai polttaa itsensä lamppuun.

Korkeampi kasvi ei myöskään välttämättä tarkoita suurempaa satoa. Itse asiassa pitkät kannabiskasvit voivat olla merkki siitä, että ne ovat tyytymättömiä ympäristöön - ja erityisesti liian vähäiseen valoon. Valon puute aiheuttaa kasvien venymistä ja vaikuttaa negatiivisesti lopullisen sadon kokoon ja laatuun.

Miten siis estät kannabista kasvamasta liian korkeaksi? Käytettävissäsi on monia vaihtoehtoja, ja jotkut niistä auttavat myös lisäämään satoa!

Miksi sinun pitäisi estää kannabiskasvin kasvaminen liian korkeaksi?

On monia hyviä syitä estää kannabiskasveja venymästä liikaa. Olipa kyse sitten kasvutilan tuottopotentiaalin maksimoimisesta tai kasvin pitämisessä piilossa uteliailta katseilta, sinun on varmistettava, etteivät kasvisi kasva estottomasti.

Seuraavassa on muutamia syitä hillitä kannabiskasvien kasvua:

Yksityisyys ja turvallisuus

Suuret kasvit herättävät enemmän huomiota - sekä koon että hajun vuoksi.

Kukinnan aikainen venyminen

Jotkut kasvit voivat kaksinkertaistaa kokonsa kukinnan alkuvaiheessa. Jos et ole varautunut tähän, saatat huomata, ettei kasvutilassasi ole tarpeeksi tilaa.

Tasainen valon jakautuminen

Korkeammat kasvit saavat paljon valoa latvustossa, mutta hyvin vähän lähellä tyviosaa. Tämä tarkoittaa, että alemmat nuput kehittyvät tuskin ollenkaan, mikä vähentää satopotentiaalia.

Saa valoa pienemmille kasveille

Jos kasvatat useita lajikkeita, jotkin lajikkeet ovat pienempiä kuin toiset. Ellet säädä korkeampien kasvien korkeutta, ne estävät pienempiä kasveja saamasta riittävästi valoa.

Estä kasvin palaminen

Jos kasvit kasvavat liian korkeiksi ja joutuvat liian lähelle valoja, ne palavat. Tämä voi haitata kokonaiskasvua ja pilaa huipulla sijaitsevat tärkeimmät budit.

Miksi kannabiskasvini kasvaa korkeaksi ja laihaksi?

Jos kannabiksesi venyvät liian korkeiksi, on aivan ensimmäiseksi syytä selvittää, miksi näin tapahtuu. Muuten saatat käyttää väärää ratkaisukeinoa, mikä vaikuttaa negatiivisesti kasvuun.

¿Por qué mi marihuana crece demasiado alta y flacucha?

Syitä kannabiksen liialliseen venymiseen voivat olla mm. seuraavat:

Vääränlainen valon etäisyys

Jos valot ovat liian kaukana kasveista, ne venyvät yrittäessään päästä lähemmäksi. Tämä on luonnollista käyttäytymistä, joka johtuu pyrkimyksestä kasvaa kilpailevien kasvien yläpuolelle.

Heikko valo

Jos valaisimesi eivät ole tarpeeksi voimakkaita, kasvit venyvät niitä kohti riippumatta siitä, kuinka korkealle tai matalalle ne on sijoitettu. Ne metsästävät valoa, kunnes ne ovat tyytyväisiä saamansa intensiteettiin.

Punaista valospektriä hallitseva valo

Luonnossa kannabiskasvit kasvavat keväällä ja kesällä. Näinä aikoina, kun auringonvalo on voimakkaimmillaan, kasvit altistuvat siniselle ja valkoiselle valospektrille. Syksyn aikana auringonvalo heikkenee ja siirtyy punaiseen spektriin. Jotta kasvit saavat runsaasti sopivaa valoa, tulee sinun varmistaa, että käytät kulloiseenkin kehitysvaiheeseen sopivaa valospektriä.

Olet pitänyt niitä liian kauan vegetyksessä

Kasvuvaiheessa pidetyt valojaksoriippuvaiset kannabiskasvit jatkavat kasvuaan. Jos siis vegetät niitä liian kauan etkä hallitse sitä, ne kasvavat hyvin suuriksi ja hankalasti hallittaviksi.

Genetiikka

Jotkin kannabislajikkeet tykkäävät kasvaa pitkiksi ja hoikiksi. Klassinen esimerkki ovat maatiaissativat. Vaikka näitä voi hallita eri keinoin, jos korkeus on todella rajallinen, ovat monet indica-lajikkeet sopivampia.

Miten hallita kannabiskasvin korkeutta kasvuvaiheessa

Vegetatiivinen kasvuvaihe on yleensä paras vaihe kasvin kasvun hillitsemiseen. Tämä johtuu siitä, että sinulla on varaa vahingoittaa sitä, ja se toipuu ennen kukinnan alkamista. Kukintavaiheessa vahingot voivat kuitenkin johtaa vain pienempään satoon. Älä siis lykkää toimia!

 • Taivuttaminen tai matalan stressin kasvunmuokkaus

Matalan stressin kasvunmuokkaus (LST) ja taivuttaminen ovat hyviä menetelmiä, joilla venyminen pidetään kurissa. Itse asiassa ne ovat vain hyviä käytäntöjä kaikkeen kasvatukseen. Ne eivät ainoastaan pidä kasveja matalammalla maassa, vaan ne lisäävät valon pääsyä kaikkiin nuppupaikkoihin, mikä johtaa suurempiin satoihin.

Sitomalla päävarsi sivusuunnassa, kasvin sivusta tulee latvusto. Näin saadaan paljon suurempi kokonaispinta-ala, joka altistuu voimakkaalle valolle. Näin ollen taivuttaminen sekä ohjaa kasvua että mahdollistaa suuremman ja tasaisemman silmujen kehittymisen koko kasvissa.

Menetelmää kannattaa käyttää jo melko varhaisessa vaiheessa. Autoflowering-kasveille se on erityisen hyvä, sillä ne eivät kestä hyvin korkean stressin tekniikoita.

Entrenamiento de bajo estrés o doblar las plantas
 • Latvominen

Tämä on aggressiivisempi koulutusmenetelmä. Latvomisessa kasvin kärki leikataan pois, josta varsinainen pääbudi alkaisi kasvaa. Näin toimimalla kasvi reagoi kasvattamalla yhden sijaan kaksi uutta pääbudia. Näillä on taipumus kasvaa pikemminkin ulospäin kuin ylöspäin. Et siis hallitse ainoastaan kasvin korkeutta, vaan saat myös enemmän kukkaa!

Varmista tosin vain, että teet tämän kasvuvaiheen aikana, sillä muuten leikkaat vain tuottoisimman pääbudin pois.

Topping
 • ScrOG

Screen of green (ScrOG) -menetelmässä kasvatat kasvisi verkkoseulan läpi ja sidot ne kiinni. Sen sijaan, että ne kasvaisivat ylöspäin, ne alkavat kasvaa vaakatasossa ulospäin. Tämäkin tekniikka altistaa mahdollisimman suuren kasvipinta-alan valolle.

ScrOG
 • Ennen kukintaa tapahtuva latvominen

Voit säädellä korkeutta myös antamalla kasviesi kasvaa koskemattomina kasvuvaiheen ajan vain leikataksesi ne juuri ennen kukintaa. Kun kasvit ovat siirtymässä kukintavaiheeseen, latvotaan kaikki oksat. Tämä hillitsee kukinnan aikaista venymistä. Sen sijaan, että kasvit keskittäisivät energiansa venymiseen, niitä kannustetaan tuottamaan uutta kukkakasvua.

Toisinaan kukintaa edeltävän latvomisen on oltava täysi kukintaa edeltävä harvennus. Jos kasvit täyttävät koko kasvutilan jo kasvuvaiheen aikana, ei kukinnalle ei jää mitenkään riittävästi tilaa. On siis aika ryhtyä jyrkkiin toimenpiteisiin. Leikkaa kasvit aggressiivisesti puoleen niiden koosta ja vaihda sitten valot 12/12-kukitussykliin.

Älä huoli, kannabis on hyvin sitkeä ja voi toipua jopa siitä, että se on karsittu vain varreksi, jossa on jäljellä vain muutama lehti. Yritä olla moittimatta itseäsi ajanhukasta ja pienentyneestä lopullisesta sadosta. Kaikki oppitunnit ovat hyviä oppitunteja matkalla kannabiksen kasvatuksen asiantuntijaksi.

Topping previo a la floración
 • Siirrä korkeat kasvit reunoille

Jos on liian myöhäistä ja osa kasveistasi on venynyt, saatat haluta siirtää niitä valosta johtuvan palamisen välttämiseksi. Valo on kaikkein voimakkainta keskellä, joten siirtämällä kasvit sivuun on niiden palaminen epätodennäköisempää. Lisäksi pienemmät kasvit saavat enemmän valoa, jolloin niiden venymisen todennäköisyys pienenee.

On kuitenkin syytä ottaa huomioon, on se, että jos korkeammat kasvit ovat jo venymässä, voi niiden siirtäminen pois voimakkaimmasta valosta vain pahentaa ongelmaa.

Tämä voidaan tehdä tarpeen mukaan joko kasvu- tai kukintavaiheessa.

Kuinka hallita korkeutta kukintavaiheessa

Ihannetapauksessa huomaat, että kannabiskasvisi on liian pitkä kasvuvaiheessa, ja teet asialle jotain heti. Elämä ei kuitenkaan ole aina ihanteellista. Kuten mainittiin, voivat jotkut lajikkeet kaksinkertaistaa kokonsa varhaisessa kukintavaiheessa, kun taas toiset eivät veny läheskään yhtä paljon. Jos et ole koskaan aiemmin kasvattanut tiettyä lajiketta, et ehkä tiedä, kuinka altis se on venymään kukinnan aikana. Tämän seurauksena saatat huomata, että kasvutilasi on yhtäkkiä ääriään myöten täynnä ja kaipaa korjausta.

 • Nosta kasvatusvalot mahdollisimman korkealle

Tässä vaiheessa vaihtoehtosi ovat rajalliset, joten toivottavasti ylöspäin kasvaminen loppuu pian. Yksi parhaista vaihtoehdoistasi saattaa olla valojen siirtäminen korkeammalle ja vain yrittää välttää valopolttoa. Kasvit eivät onneksi veny koko kukintavaiheeseen aikaa.

Riippuen kasvatustilastasi koosta tämä ei kuitenkaan ole välttämättä mahdollista.

Eleva las luces de cultivo lo máximo posible
 • Vähennä valotuntien määrää päivässä

Kasvit tarvitsevat valoa kasvaakseen (jonka varmaan tiedätkin). Siksi kasvin valon saannin vähentäminen vähentää myös sen kykyä kasvaa. Et halua vähentää sitä liikaa, sillä silloin vain tuhoat satosi. Mutta vähentämällä valoa 11 tai jopa 10 tuntiin päivässä pitäisi toivottavasti minimoida venyminen tässä vaiheessa.

 • Lollipoppaa kasvisi

Lollipopping on yksi harvoista kasvunmuokkausmenetelmistä, jotka on suunniteltu käytettäväksi kukintavaiheessa. Sen lisäksi, että se estää kasvia kasvamasta liian korkeaksi, se vähentää tilan kosteutta ja homeen mahdollisuutta ja toivottavasti myös lisää satoa. Muista vain, että jos käytät sitä kasvun hallintaan, se on tehtävä ennen venymistä. Se ei voi korjata sitä, kun se on jo tapahtunut.

Lollipoppauksessa poistetaan kaikki kasvin alempi kasvusto. Vaikka saatat luulla, että kaikki on arvokasta, alhaalla olevat lehdet ja budit eivät saa juuri lainkaan valoa, mutta ne vievät silti kasvin energiaa. Itse asiassa kannabiskasvit pudottavat luonnostaan alemmat lehdet, jotka käyttävät enemmän energiaa kuin ne tuottavat. Tämä toimi vain nopeuttaa tätä prosessia.

Haz lollipopping a tus plantas
 • Progressiivinen sadonkorjuu

Jos kasvisi ovat liian korkeita ja palavat, on parasta korjata ylemmät budit mahdollisimman pian. Kun niiden trikomit alkavat muuttua maitomaisiksi, leikkaa ne pois. Se ei ehkä ole ihanteellista, mutta se on luultavasti paras vaihtoehto. Näin alemmat haarat saavat enemmän valoa ja tuottavat toivottavasti laadukkaampaa budit.

Cosecha progresivamente
 • Vähennä valon voimakkuutta

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta siirtää valoja korkeammalle ja kasvisi ovat jo venyneet, yksi ainoista jäljellä olevista vaihtoehdoista voi olla valojen voimakkuuden vähentäminen valopolton riskin pienentämiseksi. Jos tilanne pääsee tähän vaiheeseen, sinun on ehkä vain hyväksyttävä jonkin verran palamista tai sadon heikkenemistä.

Yritä kuitenkin tasapainottaa tehon vähentäminen ja kasvien korkeus, ja sinun pitäisi selvitä siitä melko vähin vaurioin.

 • Supercroppaus kukinnan aikana

Tämä on epätoivoinen toimenpide, joka olisi toteutettava vain viimeisenä mahdollisuutena. Siinä taivutetaan voimakkaasti kasvin korkeinta oksaa kukintavaiheessa.

Kasvi käyttää energiaa tuon osan talteenottoon, joten siitä voi olla haittaa kokonaisuutena.

Jos asia kuitenkin etenee tähän vaiheeseen, kyse on vahingonhallinnasta. On todennäköistä, että jos jättäisit ne entiselleen, kasvisi kärventyisi - älä siis jossittele, vaan toimi.

Jos teet tämän tarpeeksi aikaisin, alemmat haarat ja kukinnot kasvavat pidemmiksi ja suuremmiksi, ja toivottavasti korvaavat jonkin verran menetystäsi.

Related story

Kukitusvaihe

Supercropping durante la floración

Liian korkeat kannabiskasvit: Opi virheistäsi

Jokainen kasvatus on huikea mahdollisuus oppia, ja niin kauan kuin opit virheistäsi, epäonnistumisesta ei ole haittaa. Voidaan jopa sanoa, ettei epäonnistumista ole lainkaan niin kauan kuin ne johtavat kehitykseen. Tältä pohjalta lähtien, miten voimme estää venymisen ja tarpeettoman korkeat kasvit ensi kerralla?

 • Käytä pienempiä ruukkuja

Ruukun koko määrittää osittain kasvin suurimman mahdollisen koon. Mitä suuremmaksi kasvi kasvaa, sitä suurempi on juuristo. Jos siis edellinen kasvustosi kasvoi liian suureksi, pienennä ruukkujesi kokoa ensi kerralla - tämän pitäisi rajoittaa niiden kasvua. Parasta tässä vaihtoehdossa on se, että se ei vaadi puuttumista kasvatuksen aikana, eikä se uhkaa kasvien terveyttä (kunhan ruukut eivät ole äärimmäisen pieniä).

 • Pidä kasvuvalot optimaalisella etäisyydellä

Kasvatusvalojen pitäminen täydellisellä etäisyydellä kasveistasi estää niitä venymästä, erityisesti vegetatiivisen vaiheen aikana. Niiden pitäisi olla suurin piirtein niin lähellä kuin mahdollista ilman palamisen vaaraa. Varmista vain, että siirrät valoja korkeammalle kasvien kasvaessa!

 • Harkitse valaisintyyppiä

Eri valotyypit tuottavat enemmän tai vähemmän tehoa ja kuuluvat eri spektreihin. Oikean tehon ja valospektrin käyttäminen kannustaa kasviasi kasvamaan paksuksi ja vahvaksi sen sijaan, että ne paisuisivat ylöspäin valoa etsiessään.

Ten en cuenta el tipo de luz
 • Perehdy lajikkeisiin

Jos ostat kaupallisia kannabiksen siemeniä tai tiedät, mitä lajiketta kasvatat, on yleensä saatavilla myös tietoa keskimääräisistä korkeuksista - sekä sisällä että ulkona. Tämä kertoo, kuinka korkeaksi kasvi kasvaa, jos sitä kasvatetaan optimaalisissa olosuhteissa.

Jos kasvin keskipituus näyttää siltä, että se saattaa olla liian korkea kasvatustilaasi, harkitse pienemmän yksilön valitsemista, jotta sinulla olisi hieman liikkumavaraa venymisen varalta. Yleisesti ottaen indicat kasvavat mataliksi ja pusikkoisiksi, kun taas sativat kasvavat korkeiksi ja solakoiksi.

 • Älä odota liian kauan kukintaa

Kuten todettua, mitä pidempään vegetät kasvia, sitä korkeammaksifpriva se kasvaa. Vaihda se siis kukintaan oikeaan aikaan. Jos se kasvaa liian suureksi, latvo se, anna sen toipua ja vaihda vasta se sitten kukitukseen. Sinulla on paljon pelivaraa, kun olet vielä kasvuvaiheessa.

Koska kasvit voivat kaksinkertaistaa kokonsa varhaisen kukinnan aikana, katso lajikkeen enimmäiskorkeus ja vaihda sitten kukitukseen, kun se on puolet tästä koosta. Lajikkeesta riippuen se voi hyvinkin jäädä alle tämän odotuksen, mutta on epätodennäköistä, että se kasvaa paljon tätä suuremmaksi.

 • Harkitse kasvattamista korkeammassa kasvatustilassa

Tämä on ylellisyyttä, jota monilla ei yksinkertaisesti ole. Jos satosi kuitenkin kasvoi viime kerralla liian suureksi kasvutilaasi nähden, harkitse seuraavalla kerralla suurempaa tilaa. Suurempi tila ei ainoastaan mahdollista ylimääräistä venymistä, vaan auttaa myös ilmanvaihdossa, mikä tekee terveestä sadosta todennäköisemmän.

Tärkeitä näkökohtia pitkille kannabiskasveille sisätiloissa

Kun kasvit kasvavat korkeiksi sisätiloissa, on kaksi tärkeää asiaa, joihin on syytä kiinnittää huomiota.

 • Kosteus

Kannabis haihduttaa huomattavan määrän vettä. Kannabis suosii 50-65 prosentin suhteellista kosteutta (RH). Kun kasvit kasvavat liian suuriksi, kosteudesta voi tulla ongelma, koska kasvit vapauttavat jatkuvasti vesihöyryä ilmaan. Vesi kerääntyy sitten lehdille ja muille kasvihuoneen pinnoille, mikä voi aiheuttaa hometta ja muita ongelmia.

Jos ilmankosteus on muodostumassa ongelmaksi, kosteudenpoistolaite tai poistoilmapuhaltimen tehon lisääminen voi auttaa. Lehtien poistaminen voi myös lisätä ilmavirtaa kosteuden hallitsemiseksi. Poista vain alimmat ja keskivaiheen aurinkolehdet. Tästä on lisäetuna se, että valon tunkeutuminen alempiin kukkiviin oksiin lisääntyy.

 • Lämpötila

Kuten kosteuden kohdalla, kun kasvit kasvavat liian suuriksi, kasvatustilan lämpötila voi nousta. Vähentynyt ilmavirtaus ja liiallinen korkeus voivat nostaa lämpötilaa ja saattaa kasvit liian lähelle kasvatusvaloja. Kannabis viihtyy hyvin, kun lämpötila on keskimäärin 25 °C. Kun lämpötila ylittää tämän, kasvit venyvät todennäköisemmin. Korkeat lämpötilat voivat myös vaikuttaa lehtien ja kukkien muodostumiseen sekä lopullisen budin makuun ja tehoon.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37752 arvosteluun