Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä


By Luke Sumpter


Tuntuuko siltä, että kannabiskasviesi pitäisi jo kukkia? Älä huoli, kukkimattomuuteen voi olla useita syitä, ja useimmat niistä ovat harmittomia! Kyse voi olla yksinkertaisesti kosteuden säätämisestä, riittävän pimeyden varmistamisesta kasvatustilassa tai normaalia suuremmasta annoksesta kärsivällisyyttä. Tämän lisäksi on olemassa tietysti muitakin syitä siihen, miksi kasvisi eivät kuki. Jos kasvisi kukkivat myöhään, lue lisää artikkelista ja selvitä, mitä voit asialle tehdä.

Milloin valojaksoriippuvaisen kannabiksen kukinta alkaa?

Kukintavaihe alkaa eri aikoina kasvilajista riippuen. Fotoperiodilajikkeet, joita useimmat nykyään viljellyt kannat ovat, ovat riippuvaisia vuodenaikojen (ja siten auringonvalon tuntimäärän) vaihtumisesta kukintavaiheen laukaisemiseksi. Tästä syystä pelkkä valojakson muuttaminen 12 tunnin valoisaan ja 12 tunnin valottomaan jaksoon saa ne kukkimaan.

Mutta millainen on kannabiskasvin sisäinen vaste, kun ne huomaavat muutoksen valojaksossa? Kasvuvaiheessa ne tietävät käyttää auringonvalon energiansa keskittyäkseen rakentamaan tukevia varsia, laajoja lehtiä, jämäköitä oksia ja vahvoja varsia. Kun valo kuitenkin vaihtuu, ne ymmärtävät, että on aika käyttää sama energia niiden kukintojen kehittämiseen, jotka peittävät elinkaaren lopussa mainitut oksat ja varret.

Sisäkasvattajat voivat hallita valojaksoa lähes täysin. Sen sijaan, että heidän tarvitsisi mukautua auringon vaiheisiin ja vuodenaikaan, voivat he halutessaan pitkittää vegetatiivista vaihetta mielensä mukaan. Jotkut viljelijät tykkäävät pidentää kasvuvaihetta jopa kuukausilla, mikä antaa oikein tehtynä mahdollisuuden suuriin kasveihin ja satoihin. Toiset haluavat aloittaa kukintaprosessin ennenaikaisesti, mikä mahdollistaa pienemmät sadot lyhyemmillä väleillä.

¿Cuándo comienza la fase de floración fotoperiódica?

Miten pakottaa valojaksoriippuvainen kasvi kukkimaan?

Jos kasvatat fotoperiodikasveja, sinulla on mahdollisuus pakottaa ne kukintavaiheeseen kun katsot sen tarpeelliseksi. Ennen kukintavaiheen aloittamista varmista kuitenkin, että kasvit ovat kasvaneet tarpeeksi tuottaakseen hyvän sadon. Suuremmat lehvästöt tarjoavat enemmän nuppupaikkoja ja siten paremman sadon.

Kun olet valmis, sinun tarvitsee tehdä vain yksi asia: muuttaa valojaksoa. Aseta ajastin 12/12-valojaksolle, joka jäljittelee loppukesää ja alkusyksyä. Tämä ympäristöolojen muutos huijaa kasviasi ja pakottaa ne lisääntymistilaan.

  • Ei altistumista ylimääräiselle auringonvalolle tai valovuodoille

Vaikka tämä toimii useimmiten, törmäävät kasvattajat joskus ongelmiin. Ensiksi on syytä tarkistaa, etteivät kasvisi saa ylimääräistä valoa. Varmista, että kasvatustelttaan tai -huoneeseen ei vuoda valoja ulkopuolelta. Mikä tahansa katuvaloista yövaloihin voi saada kasvisi uskomaan, että niillä on vielä aikaa kasvaa.

Evita la exposición adicional a la luz solar y las fugas de luz
  • Jäljittele kasvien luonnollista elinympäristöä

Jos kasvisi kieltäytyvät edelleen kukkimasta, voit mennä askeleen pidemmälle ja jäljitellä syksyn piirteitä. Laske hieman kasvuteltan lämpötilaa ja tehosta ilmanvaihtoa kosteuden vähentämiseksi. Voit siirtää hieman valotunteja jäljitelläksesi vuodenaikojen vaihtumista ja jopa antaa niille hieman vähemmän valoa (vain 11-10 tuntia), jos ne eivät reagoi tarpeeksi nopeasti. Nämä ympäristömuutokset viestittävät kasveillesi, että sen on kukittava pian.

Replica su hábitat natural
  • Shokeeraa kasviasi pimeydellä

Jos tämä ei toimi, voi olla aika tarttua järeämpiin aseisiin. Saatat joutua pitämään kasvisi pimeässä jopa 24-48 tuntia yhtäjaksoisesti. Tämä saattaa vaikuttaa äärimmäiseltä ja jopa haitalliselta, mutta tämä aika ei ole tarpeeksi pitkä vahingoittamaan kasvua. Sen pitäisi kuitenkin riittää vakuuttamaan kasvit siitä, että viimeistään nyt on aika alkaa kukkimaan.

Provoca un shock a las plantas con la oscuridad
  • Älä häiritse kasviasi pimeässä

Sinun tulisi myös muistaa, ettet saa hoitaa kasviasi tai edes käydä katsomassa niitä niiden "nukkuessa". Ne tekevät paljon sisäistä työtä pimeän ajanjakson aikana ja käyttävät kaiken sen energian, jonka ne ovat keränneet päivän aikana passiivisesti. Tästä syystä niiden peukaloiminen pimeän jakson aikana voi johtaa vakaviin ongelmiin. Jos sinun on todella pakko tehdä jotain pikaisella aikataululla, odota kunnes valot ovat taas päällä.

No molestes a las plantas cuando están a oscuras

Miksi joillakin kasveilla kestää kauemmin kuin toisilla?

Kun kyse on valojaksoriippuvaisista lajikkeista, on sisäkasvattajilla lähes täydellinen kontrolli siitä, milloin heidän kasvinsa siirtyvät kukintavaiheeseen. Vaihtamalla valojakson yksinkertaisesti 12/12 jaksoon kasvattaja voi aloittaa kukituksen milloin vain haluaa.

Useimmat kasvattajat odottavat, kunnes kasvavat kasvit ovat saavuttaneet riittävän koon, ja tämä vaihtelee lajikkeesta riippuen. Jotkin lajikkeet - lähinnä tarkoituksella nopeiksi jalostetut - kypsyvät nopeasti. Toiset, erityisesti suuret sativa-lajikkeet, tarvitsevat pidemmän ajan saavuttaakseen riittävän pituuden. Jos haluat odottaa näiden suurten kasvien kypsymistä vegetatiivisessa kasvuvaiheessa, joudut väistämättä odottamaan myös kukintoja pidempään.

Indicat, jotka ovat alun perin lähtöisin Hindukuš-vuorilta, on viritetty geneettisesti aloittamaan kukinta nopeammin, sillä tämä ominaisuus mahdollistaa niiden lisääntymisen ennen kuin ankarat olosuhteet tappavat kasvit.

Kuinka arvioida kasvien koko

Kasvien koko riippuu kahdesta päätekijästä: astian koosta ja genetiikasta. Jotkin lajikkeet ovat geneettisesti pienempiä, ihanteellisia pikakasvatukseen, ja ne pysyvät pieninä ympäristöstä riippumatta.

Toiset kasvit taas kasvavat yli 3 metrin korkuisiksi, kun niitä viljellään suoraan maassa tai suurissa astioissa. Viljelijät voivat kuitenkin myös kesyttää näitä kasveja käyttämällä kasvunmuokkaustekniikoita ja pitämällä niitä pienemmissä ruukuissa.

Jos haluat saada karkean arvion tietyn lajikkeen koosta, tutustu ostamasi siemenpankin tarjoamaan lajikkeen profiiliin.

Kauanko kestää ennen kuin budit ilmestyvät?

Ennen kuin huolestut liikaa kasviesi kukkimattomuudesta, on sinun on ensin annettava niille riittävästi aikaa siirtymään. Kun olet muuttanut valojaksoa kasvihuoneessasi, sinun on odotettava kärsivällisesti seuraavien 2-3 viikon ajan, että kasvisi alkavat osoittaa näkyviä merkkejä kukinnasta.

¿Cuánto tardan en aparecer los cogollos?

Mitä tapahtuu kukinnan ensimmäisellä viikolla ja miten kukinnot muodostuvat

Pidä silmällä solmukohtia - päävarren ja haarojen risteyskohtaa - ja seuraa, miten kukinta kehittyy. Alkuvaiheessa huomaat, että näiltä alueilta työntyy esiin pieniä valkoisia karvoja. Pian nämä pienet rakenteet alkavat kehittyä pulleiksi ja hartsisiksi budeiksi.

Huomaat myös kasvunopeuden muuttuvan kukinnan käynnistyttyä. Ennen kuin kannabiskasvit puhkeavat kukkimaan, venyvät ne kohti valoa ja kasvavat vaikuttavan kokoisiksi. Erityisesti sativat voivat jopa kaksinkertaistaa kokonsa tuona aikana. Myös indicat kasvavat merkittävästi, mutta eivät samoissa määrin. Jos huomaat kasviesi kasvun kiihtyvän, tiedät olevasi oikealla tiellä.

Kasvien kasvattaminen päiväntasaajalla

Kannabiksen kasvattaminen sisätiloissa poistaa suurimman osan niistä muuttujista, joita luonto heittää ulkokasvattajille. Vaikka sisäkasvattajat eivät ole alttiita valon, sateen ja epäsuotuisan sään vaihteluille, he joutuvat silti alttiiksi ilmastotekijöille, kuten lämpötilalle ja kosteudelle. Päiväntasaajalla asuvat kasvattajat kärsivät erityisesti korkeasta kosteudesta, josta voi tulla varsin ongelmallista kannabiksen kasvatuksessa - ja erityisesti kukintavaiheessa, jolloin tiiviit budit voivat olla ihanteellinen kosteutta rakastavien taudinaiheuttajien kasvualusta.

Päiväntasaajan läheisyydessä kehittyneillä kannabiskasveilla voi olla ominaisuuksia, joiden vuoksi niiden kukinta kestää kauemmin. Näille alueille erikoistuneet sativalajit saattavat tarvita voimakkaamman sysäyksen, jotta ne tajuavat päivien taittuvan kohti syksyä.

Valojakso pysyy päiväntasaajalla lähellä tasaista 12/12:aa, ja vuodenaikojen vaihtelu on hyvin vähäistä. Jos tältä alueelta kotoisin olevat sativat kamppailevat kukkimisvaiheeseen pääsemisestä, ole erittäin tiukka valonvalon suhteen sisätiloissa. Rajoita kaikki vuodot nollaan, älä häiritse kasviasi niiden pimeässä olon aikana ja vähennä valaistuksen määrää kukinnan pakottamiseksi siten, että valo on päällä vain 10 tuntia ja pois päältä 14 tuntia.

Related story

Kukitusvaihe

Miksi kannabiskasvisi eivät kuki: ovatko ne uroksia?

Älä ole huolissasi. Vaikka ne olisivatkin, et ole ensimmäinen, joka tekee tämän virheen. Uroskasvit eivät tuota kukkia. Sen sijaan ne muodostavat pallomaisia siitepölypusseja solmukohtiin. Jos havaitset uroskasvin kasvatustilassasi tai puutarhassasi, poista se mahdollisimman pian, jotta muut kasvit eivät hedelmöity.

Milloin autoflowerit alkavat kukkia?

Toisin kuin valojaksoriippuvaiset lajikkeet, alkavat autoflowerit kukkia sisäisen kellonsa mukaan. Ne ovat kehittyneet pohjoisilla leveysasteilla, joilla kasvukaudet ovat lyhyempiä. Niiden esi-isillä ei ollut varaa odottaa ja riippua ulkoisista tekijöistä kukinnan suhteen. Automaattisilla kasveilla on lyhyempi elinkaari, ja ne alkavat tyypillisesti kukkia vain viiden viikon kasvun jälkeen.

Kuinka pakottaa autoflowerit kukkimaan

Autoflower-lajikkeet siirtyvät yleensä kukintavaiheeseen itsestään. Noin viisi viikkoa itämisen jälkeen niiden genetiikka työntää ne kukintavaiheeseen sen takia, että niiden luonnollinen kasvukausi on lyhyt ja riskialtis.

Monet kasvattajat arvostavat suuresti tätä ainutlaatuista sopeutumaa. Se mahdollistaa paljon lyhyemmät kasvatusprojektit ja nopeat sadot, jotka hyödyttävät sekä piilokasvattajia että kaupallisia viljelijöitä.

Joskus harvoin tämä sisäinen mekanismi voi kuitenkin pettää. Jokin geneettinen toimintahäiriö aiheuttaa sen, että autoflowerit jatkavat eloaan kasvuvaiheessa siirtymättä kukintaan. Vaikka tämä voi aiheuttaa kasvattajalle ahdistusta ja hukata hieman aikaa, ovat nämäkin kasvit pelastettavissa.

Aivan ensiksi kannattaa odottaa hieman pidempään. Usein nämä kasvit tarvitsevat vain hieman aikaa saadakseen juonen päästä kiinni ja saadakseen kukitusviestin perille. Jos kasvit eivät vieläkään näytä merkkejä kukinnasta kolmen viikon kuluttua, on sinun syytä ryhtyä muihin toimenpiteisiin. Valojakson lyhentäminen 12/12:aan antaa yleensä tarpeeksi ärsykettä, jotta nämä itsepäiset yksilöt saadaan pakotettua kukintavaiheeseen.

Mistä tiedän, milloin autoflowerit alkavat puskea budia?

Jos haluat tietää tarkalleen, milloin autoflowerisi alkavat kehittää kukintojaan, on sinun jälleen kerran seurattava tarkasti solmukohtia. Heti kun näet näihin paikkoihin ilmestyvän pieniä emejä, voit pitää sitä merkkinä kannabinoideilla kyllästyttyjen kukintojen olevan matkalla.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37837 arvosteluun