Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter

Kannabiksen trimmaamisen ABC: mikä, milloin ja miten.


Useimmat kasvattajat ovat yhtä mieltä siitä, että sadonkorjuuaika on kasvatussyklin palkitsevin osa. Kun olet kasvattanut taimia kuukausien ajan kypsiksi, nuppuja täynnä oleviksi kasveiksi, pääset vihdoin maistelemaan työsi hedelmiä!

Sinulla on kuitenkin vielä työtä tehtävänä; sinun on nimittäin valmisteltava kukkasi asianmukaisesti kuivausta, kypsytystä ja varastointia varten. Tee tämä oikein, niin palkkiona on budeja, jotka näyttävät, maistuvat ja palavat paremmin. Usko meitä; tämä työ on aikasi ja vaivannäkösi arvoista.

Tärkein vaihe on tietenkin sokerilehtien leikkaaminen silmuista sen jälkeen, kun oksat on leikattu kasvista. Oletko nähnyt coffeeshopin tai kannabiskaupan upeita, viimeisen päälle viilattuja kukintoja? Ne ovat tulosta manikyyristä - toinen sana trimmaukselle. Esteettisyyden lisäksi nämä budit tuoksuvat paremmilta, palavat paremmin ja pysyvät tuoreempina hyvän trimmauksen jälkeen.

Perehtykäämme siis tarkemmin niihin syihin, miksi sato kannattaa trimmata, ja pohditaan samalla eri tekniikoita, joilla työ saadaan tehtyä.

Video id: 265566827

Miksi sinun kannattaa trimmata kannabiksen kukinnot?

Sokerilehtien leikkaaminen pois auttaa varmistamaan, ettei kukissasi ole hometta tai ylimääräistä kasvimateriaalia. Jos tarvitset lisää vakuuttelua, analysoimme alla tärkeimmät syyt trimmaamiseen.

🏵️Estetiikka

Maku, aromi ja vaikutukset ovat kannabiksen tärkeimmät tekijät, mutta ulkonäkö ei kuitenkaan jää kauas taakse. Loppujen lopuksi mikään ei tunnu niin hyvältä kuin vetää koskematon, kauniisti trimmattu budi ulos purkista silmien ihailtavaksi. Kukkiesi trimmaaminen muuttaa ne karuista kasvinosista sellaisiksi taideteoksiksi, jotka ansaitsevat paikkansa ylähyllyllä.

👃Aromi

Jokainen lajike tarjoaa ainutlaatuisen terpeenisekoituksen, joka tukee sen aromia. Kun sokerilehdet ovat poissa tieltä, terpeenit ovat paljon enemmän esillä. Leikkaa oikeaan aikaan, jotta vältät liian monen trikomien - näitä aromimolekyylejä tuottavien rauhasten - irtoamisen.

💨Pehmeä savu

Jäljellä olevat sokerilehdet ovat rankkoja keuhkoille poltettaessa, ja niissä on paljon vähemmän THC:tä, joten ne on parasta heittää sivuun. Trimmatut budit sen sijaan palavat pehmeästi.

🦠Kannabinoidipitoisuus

Suurin osa trikomeista, jotka tuottavat kannabinoideja ja terpeenejä, sijaitsee nupuissa. Sokerilehdet tuottavat kyllä trikomeja, mutta paljon vähemmissä määrin. Kun olet siistinyt kukinnot, on kasvimateriaalin ja kannabinoidien suhde suotuisampi.

X

Milloin kannabis kannattaa trimmata

Nyt kun tiedät, miksi sinun on tehtävä se, tulisi sinun tietää, miten se tehdään oikein. Kuten aiemmin mainitsimme, on ajoitus avainasemassa kannabiksen kukkien trimmaamisessa. Sen tulisikin olla seuraava askel sadonkorjuun jälkeen.

Ennen sadonkorjuuta on kuitenkin olemassa vaiheita, joilla voit maksimoida trimmauksen hyödyt. Näihin vaiheisiin kuuluu huuhtelu, eli ravinteiden poistaminen ja puhtaan veden antaminen kasvin kasvualustaan ennen sadonkorjuuta. Tämä käytäntö kannustaa kasveja hyödyntämään sen rakenteisiin varastoituja ravinteita ennen sadonkorjuuaikaa, mikä johtaa pehmeämpiin savuihin ja maukkaampiin kukkiin.

Useimmat viljelijät huuhtelevat satoaan noin kahden viikon ajan kukinnan loppuvaiheessa. Kun kukat leikataan, kuivataan ja kypsytetään kunnolla, niiden karkeat ominaisuudet pehmentyvät ja aromaattisuus paranee.

Jotkut kasvattajat trimmaavat mieluummin heti sadonkorjuun jälkeen, kun taas toiset haluavat kuivata nuput etukäteen. Molemmilla tekniikoilla on omat hyvät ja huonot puolensa.

Trimmaaminen: parhaat työkalut tehtävään

Kuten missä tahansa kannabiksen kasvatukseen liittyvässä työssä, tarvitset oikeat työkalut sen tekemiseen. Vaikka ne saattavat vaikuttaa yksinkertaisilta, ja monella tapaa ovatkin, ne ovat kuitenkin tärkeitä parhaan lopputuloksen kannalta.

1. Kaarevat trimmaussakset

Kuka tahansa viljelijä voi kertoa sinulle, että kaarevat trimmaussakset helpottavat sekä sadonkorjuuta että trimmausta paljon. Pyöristetyt terät sopivat täydellisesti nuppujen tyven ympärille, jolloin voit leikata ne turvallisesti irti oksista.

Ne leikkaavat myös kannabiksen budien luonnollista kaarta myötäillen, jolloin kasvattaja voi poistaa sokerilehdet vahingoittamatta kukkia. Kasvien leikkaaminen voi kuitenkin käydä käsiin, ja kovettumat ovatkin yleisiä. Näissä saksissa on mukava PVC-kädensija ja jousivastus, jotka auttavat näiden ongelmien välttämisessä.

2. Väsäys/keräysalusta

Kukat kannattaa leikata alustan päällä, jotta voit säästää sokerilehdet myöhempää käyttöä varten. Jos et tiedä, mistä aloittaisit etsimisen, valikoimassamme on käärimisalustoja, joissa on värikkäät kuvioinnit ja korotetut reunat, jotka ehkäisevät sotkua ja materiaalin päätymistä yli laidan. Voit myös valita suosikkivärisi ja -kokosi.

3. Sopiva jemmapurkki

Mihin aiot loppusijoittaa kaiken käsitellyn budin? Ei sitä voi jättää lojumaan sohvapöydälle! Tarvitset jotain ilmatiivistä, tilavaa ja kätevää. Kaupastamme löydät sattumoisin täydellinen ratkaisu RQS Re:stash -Jemmapurkin muodossa.

Näissä ilmatiiviissä purkeissa on brändätty silikonisukka, joka pitää purkin sisäosan eristettynä. BPA-vapaa ja uusiutuvasta hamppukuidusta valmistettu kansi auttaa säilyttämään tuoreuden ja optimoimaan terpeenipitoisuudet.

X

Trimmaustavat

Kannabista voidaan trimmata käsin kahdella tavalla: märkänä ja kuivana. Vaihtoehtoisesti kukinnot voidaan käsitellä myös bulkkina koneellisesti. Eri kasvattajilla on omat mieltymyksensä, mutta kaikki päätyvät samaan lopputulokseen (jos kaikki menee hyvin). Seuraavassa osassa käsitellään kunkin menetelmän periaatteita sekä hyviä ja huonoja puolia, jotta voit päättää, kumpaa menetelmää pidät parempana.

Video id: 753816362

Märkätrimmaus

Märkätrimmaus tarkoittaa sokerilehtien leikkaamista pois heti kukkien keräämisen jälkeen. Koska niissä on vielä paljon vettä, kukat ovat edelleen märkiä ja erittäin tahmeita.

1. Sadonkorjuu

Step 1

Leikkaa jokainen oksa läheltä kukintoa kaarevilla trimmaussaksillasi. Jokaisessa oksassa on useita nuppuja. Pidä ne kiinni oksassa leikkaamisen aikana helpottaaksesi elämääsi. Aseta nuppuja täynnä olevat oksat suureen purkkiin tai ämpäriin, kunnes olet riisunut koko kasvin vapaaksi oksista.

2. Ota työkalut esille ja valmistele kätesi

Step 2

Ota esiin sakset ja tarjotin, laita podcast tai musiikkia soimaan ja keitä kahvit, jotta jaksat ahertaa edessä olevan tehtävän läpi. Pese kätesi ja kuivaa ne hyvin. Laita sitten lateksikäsineet käteesi, jotta käsiisi ei tartu hartsia.

3. Trimmaus

Step 3

Nosta jokainen oksa yksi kerrallaan ja leikkaa kaarevilla saksilla varovasti pois kaikki pienet sokerilehdet jokaisesta nupusta. Monet kasvattajat aloittavat mielellään kukinnon tyvestä ja työskentelevät ylöspäin kiertäen varmistaakseen tasaiset, pyöristetyt reunat. Osa sokerilehdistä jää lähes kokonaan silmun rungon peittoon. Poista niin paljon kuin mahdollista vahingoittamatta kukkaa. Jäljelle jää aina jälkiä sokerilehdistä - älä huoli niistä!

4. Kuivaaminen ja kovettaminen

Step 4

Sinun on tietenkin kuivattava ja kypsytettävä kerätyt nuput ennen kuin poltat ne. Aseta ne kuivaustelineeseen kevyesti lämmitettyyn huoneeseen, jossa on tuuletin. Kun ne ovat kuivuneet, irrota yksittäiset nuput oksistaan ennen niiden asettamista purkkiin kypsytystä varten.


Kuivatrimmaus

Kuivatrimmaus tapahtuu kuivauksen ja kypsytyksen välissä. Kuivat nuput ovat paljon vähemmän tahmeita, mutta aavistuksen hankalampia trimmata. Näin se tehdään.

1. Sadonkorjuu ja kuivaus

Step 1

Leikkaa kasvi tyvestä ja ripusta se ylösalaisin lämpimään huoneeseen, jossa on tuuletin.

2. Käsittely

Step 2

Kun kasvi on täysin kuiva, katkaise jokainen yksittäinen oksa ja aseta ne sivuun leikkaamista varten.

3. Kerää työkalut

Step 3

Tee olosi mukavaksi, laita podcast tai musiikki ja nappaa sakset mukaan. Pese kädet ja pue hanskat käteen.

4. Leikkaa

Step 4

Kun olet asettunut paikoillesi, leikkaa jokaisesta nupusta kaikki sokerilehdet pois. Irrota saksilla kukin nuppu pois oksasta yksi kerrallaan. Näin ne on helpompi kypsyttää ja varastoida.

5. Aloita kypsytysprosessi

Step 5

Lastaa nuppusi kypsytyspurkkeihin tekeytymään pehmeämmän savun ja paremman maun saamiseksi.


Koneellinen trimmaus

Käsin trimmaaminen antaa kasvattajille mahdollisuuden kiinnittää suurta huomiota yksityiskohtiin kukkiensa käsittelyssä. Kotikasvattajien ei kuitenkaan tarvitse huolehtia valtavista kukkamääristä. Kaupalliset viljelijät pitävät kuitenkin käsin trimmaamista hieman vanhanaikaisena ja käyttävät sen sijaan koneita työn tekemiseen.

Trimmauskoneita on saatavana monissa eri koko- ja muotovaihtoehdoissa ja eri hintaluokissa. Kaupallisen luokan koneet ovat tavallisten ihmisten ulottumattomissa, mutta niillä voidaan leikata varastokokoluokan satoja käden käänteessä. Tarjolla on kuitenkin myös pienempiä laitteita, joita voivat hyödyntää pienemmässä mittaluokassa kasvattavat.

Tämä ajatus saattaa kuulostaa hyvältä, mutta siinä on silti haittapuoli. Koneilla on valitettavasti maine vahingoittaa muuten virheettömiä kannabiskukkia. Ne voivat säästää aikaa, mutta sinun on päätettävä, voitko sietää kompromissin laskeneen laadun osalta.

Trimmausmenetelmien hyvät ja huonot puolet

Kuten olemme käyneet läpi, kullakin edellä mainituista menetelmistä on omat etunsa ja haittansa.


MÄRKÄTRIMMAUKSEN HYVÄT PUOLET
MÄRKÄTRIMMAUKSEN HUONOT PUOLET

Se auttaa homeen estämisessä ilmastossa, jossa on korkea ilmankosteus

Prosessi on tahmeampi, mikä tekee siitä työläimmän tuntuisen.

Lineaarisempi prosessi sadonkorjuun jälkeen (kuivauksen ja kypsytyksen välillä ei ole mitään).

Nuput saattavat kuivua liian nopeasti, jolloin makuvivahteet vähenevät.

Kukat kuivuvat nopeammin ilman sokerilehtiä

Nuput ovat vähemmän tiheitä ja tiiviitä, mistä jotkut viljelijät eivät pidä.

Viljelijät voivat kuivata enemmän budeja kuivaustelineessä.

-

KUIVATRIMMAUKSEN HYVÄT PUOLET KUIVATRIMMAUKSEN HUONOT PUOLET

Se on ihanteellinen paikoissa, joissa on alhainen ilmankosteus.

Sokerilehdet voivat varastoida kosteutta, mikä voi johtaa homehtumiseen.

Nupuista tulee kauniita, tiiviitä ja timmejä.

Kuivatrimmatut kukat menettävät alkuperäisen värinsä melko nopeasti.

Budit kuivuvat hitaammin ja säilyttävät täyden makunsa.

Kuivuneista sokerilehdistä tulee entistä pienempiä ja niitä on vaikeampi leikata siististi.

KONEELLISEN TRIMMAUKSEN HYVÄT PUOLET

KONEELLISEN TRIMMAUKSEN HUONOT PUOLET

Aikaa säästyy verrattuna käsin leikkaamiseen.

Kone saattaa vahingoittaa kukkia.

Pienemmät koneet auttavat kotiviljelijöitä käsittelemään suurempia satoja.

Meteli ja säätö eivät ole ihanteellisia diskreeteille viljelijöille.

Poistaa yhden monista tehtävistä, joita kasvattajat joutuvat suorittamaan. -

Mitä tehdä leikkuujätteen eli trimmin kanssa

Kun olet leikannut koko sadon, keräysalusta on täynnä - tai vuotaa yli - varsia, oksia, aurinkolehtiä ja sokerilehtiä. Vaikka nämä osat saattavat tuntua jätemateriaalilta, voit itse asiassa käyttää tämän leikkuujätteen moneenkin hyvään tarkoitukseen.

Et ehkä halua polttaa niitä, mutta kaikki nämä osat sisältävät arvokkaita kannabinoidi- ja terpeenivarastoja. Voit käyttää niitä kaikenlaisten kotitekoisten tuotteiden valmistamiseen, jotka saavat sinut nauttimaan hyvistä yrttiviboista eri tavalla.

Kasvattajat voivat olla erityisen kokeellisia sokerilehtien kanssa. Ne eivät ole parhaita poltettavaksi, mutta niistä voi valmistaa laadukasta kannavoita, sokerilehtiteetä tai jopa maukasta kiefiä, jota voit lisätä budisi joukkoon.

Samoin varret voi käyttää erilaisten uutteiden ja valmisteiden tekemiseen. Kannabiksen varsien parhaita käyttötarkoituksia ovat mielestämme mm. seuraavat:

  • Charas
  • Kief
  • Jäähasis
  • Tee ja chai
  • Kannabisvoi
  • Ihovoiteet

Kannabiksen kuivaaminen ja kypsyttäminen: seuraavat askeleet

Kun trimmaaminen on ohi, sinun on kuivattava (ellet kuivatrimmannut) ja kypsytettävä kukkasi. Kuivaaminen poistaa kukistasi ylimääräisen kosteuden, minimoi homeen muodostumisen ja tekee niistä sopivia pitkäaikaiseen varastointiin.

Nuppujesi kypsyttäminen parantaa huomattavasti niiden makua ja mahdollistaa kermaisen pehmeät hitit. Prosessi auttaa budeja säilyttämään juuri oikean määrän kosteutta, mikä tekee niistä miellyttäviä polttaa ja ihanteellisia säilöttäväksi.

Katso lisätietoja artikkelistamme siitä, miten satosi kuivataan ja kypsytetään oikein!

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun