By Luke Sumpter


Keskeiset seikat

  • Hasis on vanhin kannabisekstraktin muoto, jolla on pitkä ja maineikas historia.
  • Tutustu parhaisiin liuottimista vapaiden hasiksen valmistusmenetelmiin yksinkertaisesta käsin pyörittämisestä monimutkaisempiin bubble hash -menetelmiin.
  • Löydä parhaat ja hartsipitoisimmat kannabislajikkeet tähän tarkoitukseen
  • Opi parhaat tavat käyttää hasista, polttamisesta ja höyrystämisestä vahvojen syötävien valmistamiseen.

Oletko koskaan miettinyt, miten hasista tehdään? Se on yksi vahvimmista kannabistuotteista. Siihen voi liittyä joitakin työläitä prosesseja, mutta sitä ei ole mahdotonta tehdä itse. Itse asiassa voit tehdä oman hasislastisi kotona, jos sinulla on oikeat työkalut käytössäsi.

Herättikö tämä kiinnostuksesi? No, rakas lukija, meillä on sinulle tarjolla paljon enemmän. Kun luet tämän artikkelin läpi, opit lisää siitä, mitä hasis oikeastaan on. Sen jälkeen käymme läpi hasiksen valmistuksen eri prosessit, minkä pitäisi antaa sinulle käsitys siitä, mikä olisi sinulle sopivin menetelmä.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Mitä hasis on?

Hasista on vaalittu vuosisatojen ajan, ja se on yksi vanhimmista ja perinteisimmistä kannabisvalmisteiden muodoista. Lähi-idästä, Pohjois-Afrikasta ja Intian niemimaalta peräisin oleva hasis tunkeutui kulttuurirajojen läpi ja siitä tuli tärkeä osa eri muinaisten kulttuurien hengellisiä ja lääkinnällisiä käytäntöjä.

Kaikista nykyajan innovatiivisista edistysaskelista huolimatta hasis on edelleen yksi suosituimmista kannabiksen nautintatavoista kaikkialla maailmassa.

Nyt kun olet perehtynyt hasiksen historialliseen merkitykseen, tarkastellaanpa sen koostumusta.

Tässä on hasis pähkinänkuoressa: kun erotat kannabiskasvin trikomit, saat hasista. Mutta mitä trikomit ovat? Etsi budien pinnalla olevia kiiltäviä, karvamaisia rakenteita - ne ovat trikomeja.

Jos et ole vielä nähnyt trikomeja läheltä, kokeile laittaa nuppu suurennuslasin tai mikroskoopin alle ja katso itse. Nämä pienet rakenteet sisältävät kaikkia hyviä aineita, kuten terpeenejä ja rakastamiamme THC:tä ja CBD:tä.

Vaikka useimmat trikomit löytyvät kypsistä kannabiskukista, niitä voi löytyä kaikkialta kasvista pienempinä pitoisuuksina. Monet viljelijät säästävät ”trimminsä” (kannabiksen varret, lehdet jne.), koska he voivat erotella niistä kaikki trikomit ja valmistaa niistä syötäviä tuotteita tai, kuten kohta kerromme, hasista.

Aivan kuten nykyaikaiset tuotteet, kuten shatter ja vaha, myös hasis on koko spektrin ekstrakti, joka sisältää kaikki tietyn kasvin sisältämät fytokemikaalit. Hasiksen ja muiden konsentraattien molekyylinen monimuotoisuus antaa käyttäjille täydellisen ja "puhtaan" kokemuksen, sillä kannabinoidit, kuten THC ja CBD, synergisoivat terpeenien ja muiden yhdisteiden kanssa entourage-vaikutuksen kautta.

Hasis eroaa kuitenkin nykyaikaisista konsentraateista valmistuksen osalta. Jälkimmäinen vaatii monimutkaisempia laitteita ja erikoistuneita ammattilaisia, kun taas edelliseen riittää usein kuivattujen kukkien seulominen tai tuoreiden kukkien hierominen.

Hash vs. Kief

Vaikka hasis ja kief ovat läheistä sukua, ne ovat kuitenkin eri kannabistuotteita. Kief on tahmeaa jauhetta, joka koostuu irtonaisista trikomeista, kun taas hasis on puristettua kiefiä, joka on muotoiltu lohkoksi, palloksi, kolikoksi tai muuhun muotoon.

Jos olet joskus käyttänyt grinderiä, jossa on seulaverkko ja keräyskammio, olet kerännyt kammioon jauhemaista trikomimassaa, joka muodostuu pohjakammioon ajan myöt. SItä kutsutaan kiefiksi. Se on jauhemaista ja hieman tahmeaa.

Viljelijät ja tuottajat, jotka haluavat tarkoituksellisesti kerätä kiefiä, jäljittelevät tätä käsittelytapaa paljon suuremmassa mittakaavassa. He käyttävät suuria seuloja ja seulovat kiefin kuivasiivilöintinä suurempiin keräysastioihin.

Hasis puolestaan on kannabiskasvista erotetun ja erilaisille prosesseille altistetun kiefin sivutuote. On olemassa lukuisia hasiksen valmistusmenetelmiä, joita käsittelemme tämän artikkelin seuraavassa osassa. Yleensä siihen liittyy kuumentamista ja paineistamista, ja lopputuloksena on taipuisa pallo, litteä lätkä tai kolikko.

Ihmiset, jotka rakastavat konsentraattejaan, mutta haluavat helpon ja edullisen uuttamisvaihtoehdon, käyttävät kiefiä ensisijaisena lähtökohtana. Se on voimakkaasti psykotrooppista ja melko helppo hankkia.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Mitä kannabiskasvin osia käytetään hasiksen valmistukseen?

Kannabis on monimutkaisempaa kuin luulisi. Voit käyttää kasvin anatomian eri osia trikomien tuottamiseen:

  • Uroskasvit: Kasvattajat hävittävät yleensä urospuoliset kannabiskasvit välttääkseen pölytyksen naaraidensa kanssa. Älä kuitenkaan heitä uroskasveja vielä pois, sillä voit käyttää niitä kotitekoisen hasiksen valmistamiseen. Vaikka niiden yleinen kannabinoidipitoisuus on alhaisempi kuin naaraiden, trikomit voidaan silti käyttää hyödyksi. Varmista vain, että eristät ne naarasyksilöistäsi.
  • Aurinkolehdet: Nämä ovat kannabiskasvin suurimmat ja tunnetuimmat lehdet. Ne eivät sisällä yhtä paljon kiefiä kuin sokerilehdet, mutta ovat silti arvokkaita hasiksen valmistuksessa.
  • Sokerilehdet: Nämä ovat hyvin pieniä, piikkimäisiä lehtiä, joita löydät kukkien sisällä. Niitä kutsutaan sokerilehdiksi, koska niiden pinnalla on hienojakoisia trikomeja joka näyttää sokerikuorrutukselta.
  • Kuivatut kukinnot: Tämä on paras vaihtoehto. Kuivattuja silmuja käytetään yleisesti kuivasiivilöinnissä, joka on myös yksi helpoimmista menetelmistä hasiksen valmistamiseksi.
Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Miten hasista tehdään?

Hasiksen valmistuksen peruskonsepti on melko suoraviivainen. Kuten aiemmin mainittiin, siihen kuuluu kiefin kerääminen ja sen muokkaaminen lohkoksi, palloksi tai kolikoksi eri menetelmiä käyttäen. Tutustutaan seuraavaksi keskeisiin eroihin liuotinpohjaisen ja liuotteettoman hasiksen välillä ennen kuin syvennytään tarkemmin eri valmistusmenetelmiin.

  • Liuotinvapaat menetelmät

Tämä on perinteinen tapa valmistaa hasista, jossa ei käytetä liuottimia. Sen sijaan käytetään mekaanisia keinoja, jotka voivat olla niinkin yksinkertaisia kuin käsien käyttö tai silkkikankaan käyttö. Jälkimmäisessä tapauksessa otat yksinkertaisesti kuivatun yrttisi ja hierot sitä seulan yläpuolella erotellaksesi trikomit.

Kun trikomeista on saatu kasa kiefiä, se kauhotaan muottiin, kuumennetaan ja puristetaan lohkoiksi, palloksi tai pötkyläksi.

  • Liuotinpohjaiset menetelmät

Liuottimien avulla luotu hasis on nykyaikaisempi tapa tehdä asioita. Tässä prosessissa butaania, propaania, isopropyylialkoholia tai CO₂:ta käytetään kannabinoidien ja terpeenien erottamiseen trikomeista.

Ennen kuin hasis on turvallista käyttää, se on puhistettava liuotinjäämistä. BHO:n (butaanihasisöljy) osalta se joko vatkataan vahaksi kuumalevyllä tai laitetaan tyhjiökuivauskammion läpi.

Ennen kuin jatkamme, on tärkeää ottaa huomioon liuotinpohjaisen hasiksen valmistukseen liittyvät vaarat. Liuottimet, kuten butaani, etanoli ja isopropyylialkoholi, voivat ärsyttää ihoa ja aiheuttaa myös oireita, kuten huimausta, kun niitä hengitetään. Pitkäaikainen altistuminen näille kemikaaleille voi myös aiheuttaa elinvaurioita.

Nämä liuottimet ovat myös erittäin helposti syttyviä, mikä tarkoittaa, että niiden väärä käsittely voi johtaa tulipalovaaraan. Jos niitä ei puhdisteta asianmukaisesti, ne voivat myös saastuttaa hasiksen, jolloin keuhkot altistuvat suoraan niiden myrkyllisille vaikutuksille, kun niitä poltetaan tai höyrystetään.

Näiden turvallisuusongelmien vuoksi on syytä noudattaa äärimmäistä varovaisuutta, jos päätät käyttää liuotinpohjaisia menetelmiä. Työskentele hyvin tuuletetussa tilassa, käytä asianmukaista kasvosuojusta ja varmista, että hasis puhdistetaan asianmukaisesti.

Kuinka tehdä hasista kotona: Katsaus eri menetelmiin

Tässä artikkelissa keskitytään kuitenkin turvallisempiin hasiksen valmistustapoihin. Alla on joitakin hasiksen valmistustekniikoita, joihin ei tarvita liuottimien käyttöä. Joissakin menetelmissä ruoho kannattaa pakastaa etukäteen, jotta trikomit irtoavat tehokkaammin silmuista.

  • Käsin pyörittäminen

Tämä menetelmä on melko itsestään selvä. Kuten nimestä voi päätellä, käsityömenetelmässsä käsitellään suuria määriä kannabista. Tyypillisesti tämä menetelmä suoritetaan käyttämällä kuivattuja, kypsytettyjä kukintoja.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Kun rullaat budia kämmenten välissä, näet pian mustan tahmean hartsikerroksen muodostuvan. Tiedät, että olet kerännyt tarpeeksi materiaalia, kun pystyt muodostamaan pieniä hasispalloja.

Tässä on tärkeä huomioitava seikka: koska käytät käsiäsi, voit odottaa kerääväsi myös jonkin verran öljyjä ja likaa iholta. Muista siis pestä kätesi hyvin, ennen kuin sukellat suoraan asiaan.

Plussat
  • Helppo ja edullinen
  • Tuote valmistuu välittömästi, eikä vaadi jatkokäsittelyä
  • Intuitiivinen ja helppo aloittelijoille
Miinukset
  • Aikaavievää ja vaatii jatkuvaa manuaalista työtä.
  • Sotkuinen ja tahmea
  • Kenkämenetelmä

Kenkämenetelmässä tiivistetään pieni määrä kiefiä, jotta hasiksen valmistaminen olisi vaivatonta. Kuten nimestä voi päätellä, siinä käytetään kenkää.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Välineet

  • 5 g kiefiä
  • Pieni pala teippiä
  • Leivinpaperia tai sellofaania
  • Neula

Ohjeet

  1. Kääri materiaalisi tiukasti joko leivinpaperiin tai sellofaaniin. Käytä teippiä estämään sen jatkuva avautuminen. Vältä muovipussien käyttöä (hasiksella on taipumus tarttua niihin).
  2. Rei'itä paketin läpi pieni reikä nuppineulan avulla, jotta sinne jäänyt ilma pääsee vuotamaan ulos. Varmista, että se on suljettu kunnolla.
  3. Kun paketti on lukittu tiiviisti, aseta se kenkäsi kantapään sisään. Kannattaa käyttää saappaita tai mitä tahansa kovapohjaisia suljettuja jalkineita, sillä ne ovat paljon paremmat puristamiseen.
  4. Kävellessäsi antamasi paino sekä kehonlämpösi painavat hasiksen laataksi. Tämä menetelmä kestää 15 minuutista tuntiin.
Plussat
  • Helppo ja edullinen
  • "Automatisoitu"
  • Teknisesti helppo
Miinukset
  • Aikaavievää
  • Riski kontaminaatiosta

  • Kiefin jalostaminen hasikseksi

Aivan kuten tämän luettelon ensimmäisessä menetelmässä, kiefin puristaminen hasikseksi on enimmäkseen käsityötä. Se on kätevin menetelmä, koska et tarvitse mitään erikoisvälineitä, mutta varaudu melkoiseen fyysiseen ponnistukseen. Jos et ole tottunut tällaiseen menetelmään, varaudu siihen, että kätesi ovat sen jälkeen kipeät.

Tätä prosessia varten haluat käyttää keskitasoista tai korkealaatuista kiefiä. Varmista, että se on juuri seulottu ja että siinä ei ole kasviainesta, jotta se olisi helpompi muotoilla.

Ohjeet

  1. Mittaa kiefiä niin paljon, että se peittää kokonaan kämmenesi keskikohdan (yleensä tarvitaan muutama gramma).
  2. Käsittele tätä pientä kasaa pyörittelemällä sitä yhteen, kunnes se sitoutuu yhdeksi kiinteäksi kappaleeksi. Jatka sen hieromista kämmenten välissä vielä noin kymmenen minuuttia, kunnes huomaat tiheyden muuttuneen.
  3. Kääri materiaali sellofaaniin ja varmista, että se on tiiviisti suljettu ilman ylimääräistä ilmaa sisällä. Seuraavaksi kääri tämä paketti muutamaan kerrokseen kosteaa kangasta, sanomalehteä tai paperipyyhkeitä.
  4. Aseta se lämmitetylle paistinpannulle hyvin alhaisella lämmöllä. Muista kääntää sitä usein. Sinun ei tarvitse lämmittää tätä pakettia liian kauan. Haluat vain, että materiaali tarttuu yhteen.
Plussat
  • Kätevä
  • Suoraviivainen
  • Monipuolinen
Miinukset
  • Vaadittava fyysinen ponnistus
  • Aikaa vievä
  • Vaurioriski ylikuumentuessa
  • Verkkoseulonta (dry shifting)

Verkkoseulonta eli englanniksi dry shifting on erittäin helppo ja suoraviivainen menetelmä. Tarvitset vain kuivattua yrttiä ja silkistä tai metallista valmistetun seulan. Siinä kaikki.

Huomaa, että mitä pienempien reikien kanssa työskentelet, sitä puhtaampaa laatua hasista saat. Periaatteessa laatu ja saatu määrä riippuvat käyttämistäsi työkaluista.

Tärkeä vaihe on pakastaa satosi muutamaksi tunniksi etukäteen, jotta trikomien erottaminen on helpompaa.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Ohjeet

  1. Aloittaaksesi tämän prosessin aseta seula tasaiselle ja puhtaalle pinnalle. Lisää kukat/trimmi seulan päälle.
  2. Hiero materiaalia varovasti seulaa vasten pyörein liikkein. Näet kaikkien trikomien putoavan seulan alla olevalle pinnalle.
  3. Jatka tätä prosessia niin kauan kuin on tarpeen. Tiedät, että sinulla on tarpeeksi, kun trikomeja on noin 10 % trimmin kokonaispainosta.
Plussat
  • Suoraviivainen
  • Säilyttää laadun
  • Vaatii vähän taitoa
Miinukset
  • Aikaavievää
  • Vaatii asianmukaiset työkalut, kuten oikean silmäkoon.
  • Blender-menetelmä

Kuten nimestä voi päätellä, tarvitset blenderin tätä menetelmää varten. Kuten kuivaseulonnassa, tarvitset myös tässä seulan käsien ulottuville.

Ohjeet

  1. Laita trimmi tehosekoittimeen ja lisää vettä niin paljon, että materiaali peittoo siihen. Lisää kourallinen jäätä ja sekoita enintään minuutin ajan.
  2. Kaada seos tuon lyhyen sekoituksen jälkeen lasipurkkiin käyttäen silkkipaperia siivilänä. Anna purkin olla ilman valvontaa noin tunnin ajan. Tänä aikana näet trikomien laskeutuvan purkin pohjalle. Se tarkoittaa, että olet oikealla tiellä.
  3. Tyhjennä noin ⅔ vedestä, mutta muista estää trikomeja valumasta ulos. Täytä purkki uudelleen jäävedellä ja anna jälleen kerran laskeutua enintään viiden minuutin ajan. Valuta ⅔ vedestä uudelleen ja toista tämä prosessi neljästä viiteen kertaa.
  4. Kun olet tyhjentänyt niin paljon vettä kuin mahdollista, ota kahvisuodatin ja kaada liuos sen päälle, jotta vesi erottuu trikomeista. Purista ylimääräinen vesi pois ja anna kiefin kuivua.

Tämä on melko työläs prosessi, mutta kuivunut kief on lopputuotteesi. Kuumentamista tai puristamista ei enää tarvita, ja voit käyttää sitä sellaisenaan pesässä tai jointissa kuivauksen jälkeen.

Plussat
  • Suuri tuotto
  • Tehokas
  • Suhteellisen vähätöinen
Miinukset
  • Vaatii useita vaiheita
  • Sotkuinen
  • Kuivajäähasis

Kuivajäähasis-menetelmää pidetään puhtaimpana liuotinta sisältämättömänä hasiksen valmistusprosessina (kuivajäätä ei pidetä tässä yhteydessä ”oikeana” liuottimena), sillä lopputuote ei sisällä käytännössä lainkaan kasviainesta.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Laitteet

  • Kuivajää
  • Suuri ämpäri
  • Asteittain hienojakoisemmat suodatuspussit (73 μm puhtainta hartsitulosta varten).
  • Luottokortti
  • Rosinprässi (valinnainen)

Ohjeet

  1. Aseta trimmi tai kukka suureen ämpäriin, jossa on kuivajäätä. Sekoita ja ravistele kevyesti muutaman minuutin ajan, jotta hartsirauhaset irtoavat kasvimateriaalista.
  2. Kääri suodatuspussit ämpärin yläosan ympärille. Käännä ämpäri ylösalaisin, jotta kaikki siirtyy pusseihin, ja aseta se suurelle, tasaiselle ja puhtaalle alustalle.
  3. Ravistele ämpäriä muutaman minuutin ajan, kunnes pinta täyttyy meripihkan näköisestä pölystä.
  4. Ota kortti tai mikä tahansa litteä ja kova esine ja raaputa sillä kaikki tuote (nyt hartsi) yhteen.
  5. Jos haluat tehdä hartsista hasista, laita kerätty materiaali rosinprässiin, josta saat mukavia pieniä kief-kolikoita.
Plussat
  • Puhdas tuote
  • Korkea hyötysuhde
  • Mahdollisuus suuriin eriin
Miinukset
  • Vaatii kuivajäätä
  • Sotkuinen
  • Vaatii jonkin verran asiantuntemusta
  • Kuumavesipullomenetelmä

Kuumavesipullomenetelmä on samankaltainen kuin hasiksen puristaminen käsin. Erona on kuitenkin se, että tässä käytetään enemmän lämpöä vahamaisen kutikulan sulattamiseen jokaisesta trikomipäästä.

Välineet

  • Sellofaania tai leivinpaperia
  • Viinipullo

Ohjeet

  1. Laita hartsi sellofaanin tai paperin päälle ja taita se sitten kahtia. Kiehauta vettä ja täytä sillä viinipullo. Anna sen jäähtyä viisi minuuttia.
  2. Aseta korkattu viinipullo hartsilla täytetyn, taitetun paperin päälle ja anna sen olla siinä 30 sekuntia. Sinun pitäisi nähdä hartsin tummuvan väriltään.
  3. Pyöritä lämmintä pulloa paperin päällä hyvin vähäistä painetta käyttäen. Käden paineen ja pullon lämmön avulla hartsin pitäisi sulaa suhteellisen helposti.
  4. Käännä paperi toiselle puolelle ja toista sama prosessi.
  5. Kun tämä prosessi on valmis, hartsin pitäisi näyttää litistyneeltä mutta tahmealta ja kiiltävältä pihviltä. Taita paperi takaisin ja jatka puristusprosessia vielä kerran, ennen kuin otat sen käyttöön.
Plussat
  • Yksinkertainen ja edullinen
  • Välitön lopputuote
  • Helppo hallita
Miinukset
  • Ylikuumenemisvaara
  • Epätasainen paine voi tuottaa epätasaisen tuotteen.
  • Charas

Tämä menetelmä on täsmälleen samanlainen kuin käsinkäärintämenetelmä, sillä erona on se, että charasissa käytetään tuoreita, kypsentämättömiä silmuja. Charasin valmistuksen perinne ulottuu myös tuhansia vuosia taaksepäin Intian mantereella. Siksi tämän vaihtoehdon käyttäminen auttaa säilyttämään tämän ikivanhan kannabiskonsentraatin perinnön.

Charasia valmistettaessa useimmat viljelijät poistavat muutaman leikkeen kasveista, jotka ovat 2-3 viikon päässä täydestä kypsyydestä; toiset odottavat sadonkorjuuaikaan asti.

Kuten käsin käärimisessä, myös charas-menetelmässä silmuja ja leikkeitä hierotaan kevyesti kämmenten välissä, kunnes niistä muodostuu paksu kerros käteen. Kun se on valmis, raaputa se pois, ja voilà: sinulla on tuote, jonka voit lisätä premium-budisi rinnalle jointtiin, blunttiin, piippuun tai bongiin.

Plussat
  • Tuore tuote
  • Pitää perinteet elossa
  • Ei tarvetta lisälaitteille
Miinukset
  • Heikompi tuotto
  • Työläs
  • Sotkuinen
  • Mekaaninen rumpu

Mekaaninen rumpu -menetelmä sopii parhaiten niille, joilla on resursseja ja halua tehdä mahdollisimman vähän työtä. Se on pohjimmiltaan kuivaseulontamenetelmä, mutta siinä käytetään apuna monimutkaista ja tehokasta laitetta.

Näin se toimii: laitat trimmisi säiliöön, joka on peitetty suurella silkkiseulalla. Kone ravistelee sitten säiliötä vapauttaakseen kaikki trikomit. Ota huomioon, että tämä menetelmä on tarkoitettu vain kiefin uuttamiseen. Tarvitset edelleen rosinprässin, jos haluat muuttaa tuotteesi hasiskolikoiksi.

Saat parhaan tuloksen pakastamalla kannabista noin kolme tuntia ennen koneeseen laittamista.

Plussat
  • Tehokas
  • Suuri tuotto
  • Tasalaatuisuus
Miinukset
  • Suhteellisen kallis
  • Vaatii sähköä
  • Tarvitaan lisävaiheita

Miten kuivata hasis

Hasiksen oikeaoppinen kuivaaminen ja kypsentäminen on elintärkeää sen laadun säilyttämiseksi. Sen varastoiminen kosteana käynnistää vain **homeen kehittymisen.

homeen kehittymisen - https://www.royalqueenseeds.com/us/blog-avoid-mould-while-curing-your-weed-n417

Erityisesti jäähasis vaatii riittävää kuivausta ja kypsytystä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Kosteuden poistamiseksi kiefistä on parasta levittää se leivinpaperilla vuoratulle pahvipaperille. Levittäminen lisää pinta-alaa ja nopeuttaa prosessia, ja pahvi vetää kosteuden pois kiefistä. Haluat varmistaa, että kuivatat jäähasiksesi viileässä ja pimeässä ympäristössä.

Kuivauksen jälkeen on aika antaa hasiksen kypsyä haluamassasi muodossa (esimerkiksi hasiskolikoina). Säilytys leivinpaperissa kosteussäädellyissä lasipurkeissa on hyvä vaihtoehto, ja se auttaa kypsyttämään sen makua ja aromia.

Tutustu seuraaviin parhaisiin käytäntöihin, joiden avulla hasiksen kuivaus ja kypsytys onnistuu joka kerta:

  • Lämpötila ja kosteus: Kuivaa hasis viileässä ja pimeässä ympäristössä. Tavoittele 18-22 °C:n keskilämpötilaa ja 50-60 %:n ilmankosteutta, jotta hasis kuivuu hitaasti ja kannabinoidit ja terpeenit eivät hajoa.
  • Ilmankierto: Varmista, että kuivatat hasiksen hyvin ilmastoidussa tilassa, jotta ilmankierto on asianmukaista. Käytä tuulettimia matalalla asetuksella, jotta vältetään pysähtyneen ilman muodostuminen ja estetään hasiksen kuivuminen liian nopeasti.
  • Huolellinen kuivatus: Kun olet kuivannut hasiksesi, sinulla on mahdollisuus kypsentää se, jotta sen maku ja pehmeys paranevat entisestään. Harkitse sen puristamista kolikoiksi tai paloiksi ja säilytä niitä viileässä ja pimeässä paikassa ilmatiiviissä lasipurkissa.
Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Valitse itsellesi sopiva hasiksen valmistusmenetelmä

Se, minkä hasiksen valmistusmenetelmän valitset, riippuu käytettävissäsi olevista resursseista ja mieltymyksistäsi. Onko sinulla rahaa käyttää monimutkaisempiin koneisiin, ja jos on, oletko valmis käyttämään sitä siihen?

Tietyissä menetelmissä sinun on käytettävä hieman rahaa silkkipainoon, suodatuspusseihin ja kuivajäähän, mutta etuna on se, että voit valmistaa hasista mukavasti omassa kodissasi. Parasta on, että se ei todellakaan ole niin vaikeaa.

Vertaile alla olevien menetelmien etuja, haittoja ja kustannuksia, jotta voit päättää, mitä polkua haluat kulkea.

Käsin pyörittäminen

  • Hyödyt: Yksinkertainen, intuitiivinen ja vähän laitteita tarvitaan
  • Miinukset: Aikaa vievää ja sotkuista
  • Kustannukset: Alhaiset

Kenkämenetelmä

  • Hyvät puolet: Helppo, vähätöinen ja low-tech
  • Miinukset: Aikaavievää ja kontaminaatioriski
  • Kustannukset: Alhaiset

Kiefin muuttaminen hasikseksi

  • Hyödyt: Kätevä ja monipuolinen
  • Miinukset: Vaatii fyysistä ponnistelua ja omaa ylikuumenemisvaaran
  • Kustannukset: Alhaiset

Verkkoseulonta (kuivaseulonta)

  • Hyvät puolet: Säilyttää laadu, nopea prosessi
  • Miinukset: Vaatii asianmukaiset työkalut
  • Kustannukset: Keskisuuret

Blender-menetelmä

  • Hyvät puolet: Tehokas ja suuri saanto
  • Miinukset: Pitkä ja sotkuinen prosessi
  • Kustannukset: Korkeat

Kuivajäähasis

  • Plussaa: Puhdas tuote, jolla on suuri eräpotentiaali
  • Miinukset: Sotkuinen ja vaatii jonkin verran asiantuntemusta
  • Kustannukset: Korkeat

Kuumavesipullomenetelmä

  • Hyödyt: Yksinkertainen ja helppo hallita
  • Miinukset: Ylikuumenemisvaara
  • Kustannukset: alhaiset

Charas

  • Hyvät puolet: Perinteinen, ainutlaatuinen ja halpa
  • Miinukset: Työläs ja sotkuinen
  • Kustannukset: alhaiset

Mekaaninen rumpu

  • Hyvät puolet: Suuri tuotto, tehokas ja johdonmukainen
  • Miinukset: Kallis ja vaatii sähköä
  • Kustannukset: Korkeat

Parhaat lajikkeet hasiksen valmistukseen

Nyt kun olet tietoinen monista eri tavoista valmistaa hasista, tutustu alla oleviin parhaisiin lajikkeisiin, jotka soveltuvat erityisen hyvin tähän käyttöön. Ne tarjoavat kukin jotakin ainutlaatuista, mutta kaikki niistä tuottavat runsaasti THC:tä, joka sisältyy runsaisiin hartsimääriin.

Royal Gorilla

Seuraavat ominaisuudet tekevät Royal Gorillasta täydellisen valinnan, ja se onkin hasiksen valmistajien vankka suosikki:

  • Hartsin tuotanto: Korkea
  • Trikomitiheys: Korkea
  • Vanhemmat: Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel.
  • THC-pitoisuus: 27%
  • Terpeeniprofiili: Myrseeni, limoneeni, karyofylleeni
  • Maut: Diesel, multa, sitruuna
  • Sisäkorkeus ja sato: Kasvu: kasvaa 90-160 cm:n korkeuteen ja tuottaa 500-550 g/m² 8-10 viikon kukituksen jälkeen.
  • Korkeus ja sato ulkona: Kasvaa 130-170 cm:n korkuiseksi ja tuottaa 550-600 g/kasvi. Sadonkorjuuvalmis lokakuun puolivälissä

Royal Gorilla
23_genetic background_1 Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 10 viikkoa
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Lokakuun puoliväli
22_Effect_1 Rauhoittava, Selkeä

Osta Royal Gorilla

Sour Diesel

Toinen keskeinen haastaja, Sour Diesel on yksi parhaista lajikkeista hasiksen valmistukseen seuraavista syistä:

  • Hartsin tuotanto: Korkea
  • Trikomitiheys: Korkea
  • Vanhemmat: Original Diesel x (Northern Light x Shiva x Hawaiian)
  • THC-pitoisuus: 19%
  • Terpeeniprofiili: Karyofylleeni, limoneeni, myrseeni.
  • Maku: Diesel, kemiallinen, skunk
  • Sisäkorkeus ja sato: kasvaa 90-160 cm:n pituiseksi ja tuottaa 475-525 g/m² 10-11 viikon kukituksen jälkeen.
  • Korkeus ja sato ulkona: Kasvaa 150-200 cm:n korkeuteen ja tuottaa 550-600 g/kasvi. Sadonkorjuu lokakuun lopulla

Sour Diesel
23_genetic background_1 Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 10 - 11 viikkoa
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Lokakuun loppu
22_Effect_1 Fyysisesti rentouttava, Selkeä

Osta Sour Diesel

ICE

Tunnetaan myös nimellä Indica Crystal Extreme, ja nimessä on vihje siitä, miksi ICE tekee upeaa hasista:

  • Hartsin tuotanto: Korkea
  • Trikomitiheys: Korkea
  • Vanhemmat: Afgaani x Northern Light x Skunk
  • THC-pitoisuus: 18%
  • Terpeeniprofiili: Karyofylleeni, myrseeni, linalool, pineeni.
  • Maku: Maa, minttu, pippuri, mänty.
  • Sisäkorkeus ja sato: Kasvu: kasvaa 80-120 cm:n korkuiseksi ja tuottaa 400-450 g/m² 8-10 viikon kukituksen jälkeen
  • Korkeus ja sato ulkona: Kasvaa 150-200 cm:n korkeuteen ja tuottaa 500-550 g/kasvi, joka on valmis korjattavaksi syyskuussa

ICE
23_genetic background_1 Afghan x Northern Light x Skunk
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 viikkoa
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 90%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Syyskuu
22_Effect_1 Fyysisesti rentouttava, Jumittava

Osta ICE

Turvallisuus ja oikeudelliset näkökohdat

Hasiksen valmistamiseen kotona liittyy joitakin riskejä, erityisesti liuottimia käytettäessä. Yleissääntönä on, että yritä välttää liuottimien käyttöä kokonaan ja valitse turvallisempia, liuotinvapaita menetelmiä. Jos päätät käyttää liuottimia, työskentele aina hyvin ilmastoidussa tilassa ja käytä suojalaseja, suojakäsineitä ja -vaatteita.

Kun teet hasista, käytä mahdollisuuksien mukaan ruostumattomasta teräksestä tai silikonista valmistettuja työkaluja saastumisen välttämiseksi. Varmista lisäksi, että kaikki laitteesi puhdistetaan ja desinfioidaan asianmukaisesti elintarvikelaatuisilla tuotteilla.

Lainsäädännöllisesti hasiksen valmistus vaihtelee suuresti eri maissa ja osavaltioissa. Tarkista aina paikalliset ja kansalliset lait, ennen kuin valmistat hasista kotona.

Miten hasista nautitaan

On olemassa useita eri tapoja nauttia hasista, ja jokainen vaihtoehto tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen. Tutustu alla yleisimpiin tapoihin käyttää tuotetta sekä kunkin tavan hyvät ja huonot puolet.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.
  • Hasiksen polttaminen

Käyttäjät voivat lisätä hasista jointteihin, blunteihin ja bongin pesään. Vaikka polttaminen on nopeaa ja helppoa, se aiheuttaa joitakin terveysongelmia.

Jos haluat polttaa hasista, murenna se yksinkertaisesti jointtiin tai kulhoon mahdollisimman tasaisesti jauhettujen kuivattujen kukintojen päälle. Vaihtoehtoisesti voit lämmittää hasista kevyesti pehmentääksesi sitä ja kääriä se makkaramaiseksi ennen jointtiin laittamista.

Plussat
  • Helppo ja nopea
  • Tarvitaan vain vähän välineitä
  • Nopea vaikutus
Miinukset
  • Huono kurkulle ja keuhkoille.
  • Lämpö hajottaa terpeenejä ja kannabinoideja.
  • Vaping & Dabbing Hash

Voit myös vapata tai dabata hasista käyttämällä dab-laitetta tai ekstrakteille suunniteltua elektronista laitetta. Tämä menetelmä säilyttää hasiksen aromit ja antaa käyttäjille mahdollisuuden kokea tuote puhtaimmassa muodossaan.

Kun dabbaat hasista, kuumenna yksinkertaisesti naula tai banger, kunnes se on kuuma. Aseta seuraavaksi pieni pala hasista pinnalle ja hengitä sisään, kun höyry vapautuu.

Kun höyrystät, aseta haluamasi määrä hasista laitteesi pesään tai kammioon. Valitse haluamasi lämpötila, odota, että laite kuumenee, ja ota hitti.

Plussat
  • Puhdas ja maukas kokemus
  • Tasainen ja vähemmän rankka hengityselimistölle
Miinukset
  • Vaatii kalliimpia laitteita
  • Hashiksen käyttö ruoanlaitossa

Voit käyttää hasista myös voin ja öljyn valmistamiseen, jotta voit käyttää niitä moniin syötäviin tuotteisiin, brownieista ja kakkuista kastikkeisiin ja keittoihin.

Plussat
  • Pitkäkestoiset vaikutukset
  • Monipuoliset käyttömahdollisuudet
Miinukset
  • Voimakkaat vaikutukset eivät sovi kaikille käyttäjille
  • Pitkä prosessi

Olet suorittanut hasiksen peruskurssin!

Onnittelut - olet selvittänyt lähes kaiken tietämisen arvoisen hasiksesta! Olet nyt tietoinen kaikista erilaisista hasislajeista, niiden valmistuksesta sekä niiden hyvistä ja huonoista puolista. Olet myös oppinut, miten hasis kuivataan, ja olet saanut tietoa parhaista kannabislajikkeista tähän tarkoitukseen. Lopuksi opit parhaat tavat käyttää hasista.Nyt on aika panna kaikki nämä tiedot käytäntöön. Valitse lajikkeesi, valitse paras hasiksen valmistustekniikkasi ja nauti tästä ajattomasta kannabistuotteesta!

Evästeasetukset

Pyydämme lupaa käyttää tietojasi alla mainittujen syiden vuoksi:

Toiminnalliset evästeet

Toiminnalliset evästeet auttavat verkkosivustoamme toimimaan optimaalisesti ja mahdollistavat tiettyjen ominaisuuksien personoinnin.

Mieltymysevästeet

Mieltymysevästeiden avulla voimme muistaa tietoja, jotka vaikuttavat sivustomme ulkonäköön. Näihin lukeutuu esimerkiksi alueeseesi perustuva kielivalinta.

Analyyttiset evästeet

Analyyttiset evästeet tarjoavat tietoa verkkosivuston liikenteestä ja asiakkaiden käyttäytymisestä, mukaan lukien siitä, kuinka monta ihmistä vierailee sivustollamme, kuinka kauan he selaavat sivustoa ja missä sivuston osioissa he vierailevat.

Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tietopalasia tietyiltä verkkosivustoilta, jotka säilötään käyttäjän tietokoneelle hänen selatessa internetiä. Evästeet suorittavat monia eri toimintoja. Jotkut niistä seuraavat selaintoimintoja, joiden avulla yritykset voivat toimittaa käyttäjille kohdistettua mainontaa. Toiset evästeet muistavat käyttäjän kirjautumistiedot eri sivustoilla tehdäkseen siirtymisestä sosiaaliseen mediaan tai muille sivustoille saumattoman prosessin. Jokaisella evästeellä on oma ainutlaatuinen tunnisteensa, joten verkkosivustojen omistajat kykenevät näiden tietojen avulla mittaamaan sivustolleen tulevaa uniikkia liikennettä.

Miksi käytämme evästeitä?

Evästeet tulevat tarpeeseen, kun vierailet verkkosivustollamme. Ne takaavat sen, että pysyt sisäänkirjautuneena, voit tehdä ostoksia turvallisesti ja ostoskoriisi asettamasi tuotteet säilyvät siellä, kunnes suoritat ostoksen loppuun. Evästeet auttavat myös meitä. Niiden tarjoama tieto mahdollistaa sen, että kykenemme parantamaan verkkosivustoamme ja niiden avulla voimme tarjota käyttäjillemme heidän kiinnostuksen kohteita vastaavaa kohdennettua mainontaa.

Minkälaisia evästeitä käytämme?

Toiminnalliset evästeet

Toiminnalliset evästeet auttavat verkkosivustoamme toimimaan optimaalisesti ja mahdollistavat tiettyjen ominaisuuksien personoinnin.

Mieltymysevästeet

Mieltymysevästeiden avulla voimme muistaa tietoja, jotka vaikuttavat sivustomme ulkonäköön. Näihin lukeutuu esimerkiksi alueeseesi perustuva kielivalinta.

Analyyttiset evästeet

Analyyttiset evästeet tarjoavat tietoa verkkosivuston liikenteestä ja asiakkaiden käyttäytymisestä, mukaan lukien siitä, kuinka monta ihmistä vierailee sivustollamme, kuinka kauan he selaavat sivustoa ja missä sivuston osioissa he vierailevat.

Kuinka otan evästeet käyttöön tai pois käytöstä?

Eivätkö evästeet ole juttusi? Ei huolta. Voit ottaa ne pois käytöstä (välttämättömiä evästeitä lukuun ottamatta) selaimesi asetuksissa. Evästeiden estäminen voi kuitenkin vaikuttaa selailukokemukseesi ja estää nauttimasta kaikista sivustollamme olevista teknisistä ominaisuuksista.

TIETOSUOJAPOLITIIKKA

Varmistaaksemme turvallisen verkkoympäristön ja taataksemme riittävän tietosuojan noudatamme tiukasti kaikkia lakisääteisiä vaatimuksia. Tässä tietosuojaselosteessa annamme tietoa siitä, miten ja mihin tarkoitukseen tietoja kerätään, turvatoimista, säilytysajoista ja yhteystiedoista.


YHTIÖN NIMI: SNORKEL SPAIN, SL (jäljempänä ROYAL QUEEN SEEDS).

C/ Vilar d'Abdelà, 5 (nave 1) CP: 08170 de Montornès del Vallès

+34 937 379 846

[email protected]


Tässä tietosuojakäytännössä esitetään ehdot, joiden mukaisesti käsittelemme henkilötietoja ROYAL QUEEN SEEDSillä; tähän sisältyvät kaikki verkkosivustomme https://www.royalqueenseeds.com/ kautta kerätyt henkilötiedot sekä kaikki muut tiedot, joita käsittelemme liiketoimintamme yhteydessä.

ROYAL QUEEN SEEDS kerää seuraavia henkilötietoja alla lueteltuihin tarkoituksiin:

KOHTA 1 - KERÄÄMÄMME HENKILÖTIEDOT

1.1 Tiliostot

Tiliostoja voi tehdä vain, jos sinulla on henkilökohtainen tili. Kun luot tilin tai ostat jotakin myymälästä, osana osto- ja myyntiprosessia keräämme seuraavat meille antamasi henkilötiedot:

Nämä tiedot tarvitaan toimitusta varten. Lisäksi, kun selaat myymäläämme, saamme automaattisesti tietokoneesi IP-osoitteen (Internet Protocol). Näiden tietojen perusteella voimme optimoida verkkokokemuksesi ja samalla suojata verkkoympäristöämme.

Tiedonkeruun tarkoitus

Keräämme ja tallennamme tiliin liittyviä tietoja seuraavia tarkoituksia varten:

(a) sinun ja meidän välisistä sopimuksista johtuvien velvoitteiden täyttämiseen ja sinulle pyytämiesi tietojen, tuotteiden ja palvelujen toimittamiseen;

(b) tilisi ja tilauksiesi perustaminen, hallinnointi ja yhteydenpito kanssasi;

(c) markkinatutkimuksen ja -analyysin tekemiseen;

(d) ikäsi ja henkilöllisyytesi vahvistamiseksi sekä petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi.

1.2 Uutiskirjeet

Voimme erillisellä luvallasi lähettää sinulle uutiskirjeitä kaupastamme, uusista tuotteista ja muista päivityksistä. Lähetämme uutiskirjeitä vain erillisen suostumuksesi perusteella. Jos ostat tuotteen, voimme voimassa olevien säännösten mukaisesti lähettää sinulle kaupallisia viestejä yrityksemme oikeutettujen etujen mukaisesti, aina samankaltaisista tuotteista tai palveluista kuin mitä olet ostanut tai tehnyt sopimuksen. Voit joka tapauksessa käyttää vastustamisoikeuttasi tässä tietosuojakäytännössä ilmoitettujen kanavien kautta. Seuraavat tiedot kerätään uutiskirjeen yhteydessä:

We do not need to know the sex of the person in order to send the newsletter (data minimisation: by law we must ask for data that is strictly necessary to provide the service, and in this case knowing the sex is not necessary to send the newsletter).

Tiedonkeruun tarkoitus

Kerättyjä tietoja käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

(a) sähköpostiviestiemme personointiin, mukaan lukien nimesi ja sukupuolesi;

(b) sukupuolen mukaisen sisällön tarjoamiseen.

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa käyttämällä uutiskirjeessä olevaa linkkiä tai kohdassa 2 annettuja yhteystietoja.

1.3 Asiakaspalvelu ja yhteydenottolomake

Asiakaspalvelumme työntekijöillä on pääsy tiliin liittyviin tietoihin, jotta he voivat tarjota asianmukaista tukea. Tämä mahdollista tehokkaan ja ystävällisen tuen. Yhteydenottolomakkeellamme annettuja tietoja käyttää CRM-palveluntarjoajamme SuperOffice. Käytämme tietojasi vain viestiisi vastaamiseen.

KOHTA 2 - OIKEUTETTU ETU

Jos olet ostanut jotakin tuotteistamme, huomioithan, että voimme käsitellä henkilötietojasi myynninedistämistarkoituksessa, joka perustuu Royal Queen Seedsin oikeutettuun etuun tarjota sinulle sellaisia yrityksemme tuotteita tai palveluita sekä samankaltaisia tuotteita tai palveluita kuin ne, jotka olet ostanut. Voit käyttää oikeuttasi kieltäytyä vastaanottamasta tulevia viestejä tässä tietosuojakäytännössä esitetyin keinoin tai minkä tahansa saamasi ilmoituksen kautta.

2.1 How do you withdraw consent?

If you change your mind, you can withdraw your consent for us to contact you for the purpose of collecting, using, or disclosing your data at any time by reaching out to us at: [email protected].

KOHTA 3 - TIETOJEN LUOVUTTAMINEN

We may disclose your personal information if we are required to do so by law or if you breach our Terms of Service.

KOHTA 4 - KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI?

Royal Queen Seeds ei säilytä tietojasi pidempään kuin on tarpeen tässä käytännössämme kuvattuja tarkoituksia varten. Erilaisiin tietotyyppeihin sovelletaan erilaisia säilytysaikoja, mutta pisin säilytysaika, jonka säilytämme henkilötietoja, on yleensä 10 vuotta.

4.1 Tilitiedot

Tiliin liittyvät tiedot säilyvät merkityksellisinä niin kauan kuin kuluttajalla on tili hallussaan. Näin ollen tiedot pysyvät dokumentoituina niin kauan kuin tili on olemassa. Kun asiakkaamme poistavat tilin, siihen liittyvät tiedot poistetaan kohtuullisen ajan kuluessa. Tallennettujen henkilötietojen tarkastamista tai korjaamista tai tilin poistamista koskevat pyynnöt voi lähettää osoitteeseen [email protected].

4.2 Uutiskirjeet

Jos annat meille suostumuksesi tiedottaa sinulle tuotteistamme tai palveluistamme, säilytämme tietojasi siihen asti, kunnes ilmaiset halukkuutesi olla vastaanottamatta meiltä muita viestejä. Teemme kuitenkin säännöllisesti (kuukausittain) oleellisuustarkastuksen. Rekisteröityneet asiakkaat (ja heidän henkilötietonsa) poistetaan aina, kun asiakkaat eivät vastaa pyyntöömme. Lisäksi uutiskirjepostituksessamme on toiminto listalta poistumista varten. Kuluttajat voivat peruuttaa suostumuksensa tätä toimintoa käyttämällä.

SECTION 5 – COOKIES

Cookies are small information files that notify your computer of previous interactions with our website. These cookies are stored on your hard drive, not on our website. Essentially, when you use our website, your computer displays its cookies to us, informing our site that you have visited before. This allows our website to function more quickly and remember aspects related to your previous visits (such as your username), making your experience more convenient. At Royal Queen Seeds, we use two types of cookies: functional and analytical.

5.1 Functional Cookies

Functional cookies are used to enhance your online experience. Among other things, these cookies track what is added to your shopping cart. The use of these cookies does not require prior authorization.

5.2 Analytical Cookies

Analytical cookies are used for research and market analysis. The data collected with these analytical cookies is anonymous, making it unusable for third parties. The use of these cookies does not require prior authorization.

KOHTA 5 - KOLMANSIEN OSAPUOLTEN PALVELUT

Kolmansien osapuolten palveluita tarvitaan liiketoimien suorittamiseen ja palveluidemme tarjoamiseen. Yleensä käyttämämme kolmannen osapuolen palveluntarjoajat keräävät, käyttävät ja luovuttavat tietojasi vain siinä määrin kuin on tarpeen, jotta ne voivat suorittaa meille tarjoamansa palvelut.

Tietyillä kolmannen osapuolen palveluntarjoajilla, kuten maksuporttien ja muiden maksutapahtumien käsittelijöillä, on kuitenkin omat tietosuojakäytäntönsä, jotka koskevat tietoja, jotka meidän on annettava niille maksutapahtumia varten.

Kehotamme sinua lukemaan näiden palveluntarjoajien tietosuojakäytännöt, jotta ymmärrät miten nämä palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietojasi.

Erityisesti tietyt toimittajat voivat sijaita tai niiden toimitilat voivat sijaita eri lainkäyttöalueella asiakkkaaseen tai meihin nähden. Jos siis päätät suorittaa tapahtuman, johon liittyy kolmannen osapuolen palveluja, tietojasi voidaan soveltaa sen lainkäyttöalueen lakeja, jossa kyseinen palveluntarjoaja tai sen tilat sijaitsevat.

Kun poistut verkkosivustoltamme tai sinut ohjataan kolmannen osapuolen verkkosivustolle tai sovellukseen, tämä tietosuojakäytäntö tai verkkosivustomme käyttöehdot eivät enää koske sinua.

Web-analytiikkapalvelu (anonyymit tiedot)

Olemme integroineet verkkosivustoomme web-analyytiikkapalvelun osan (anonymisointitoiminnolla). Web-analytiikka voidaan määritellä verkkosivustojen kävijöiden käyttäytymistä koskevien tietojen keräämiseksi, käsittelemiseksi ja analysoimiseksi. Analytiikkapalvelu kerää muun muassa tietoja siitä, miltä verkkosivustolta henkilö on tullut (ns. lähettäjä), millä alasivuilla hän on vieraillut tai kuinka usein ja kuinka kauan hän on vieraillut jollakin alasivulla. Web-analytiikkaa käytetään pääasiassa verkkosivujen optimointiin ja Internet-mainonnan kustannus-hyötyanalyysiin.

Kuriiripalvelu

Toimitusten suorittamiseen käytämme kuriiripalvelua. Tämä kuriiripalvelu hoitaa toimituksen yrityksemme ja kuluttajan kodin välillä. Logistiikan toteuttamiseksi yritys tarvitsee pääsyn kuluttajan nimi- ja osoitetietoihin.

Postituspalvelu

Royal Queen Seeds käyttää uutiskirjeen lähettämiseen kolmannen osapuolen postipalveluntarjoajaa. Tällä palveluntarjoajalla on pääsy rajoitettuihin tilitietoihin, jotka liittyvät suostumukseen (esim. sähköpostiosoite).

Markkinointipalvelut

Royal Queen Seeds käyttää apunaan markkinointiin ja viestintätoimiin erikoistunutta yritystä. Sen pääsy henkilötietoihin on hyvin rajallinen ja pääosin anonyymi.

Maksupalvelut

Royal Queen Seeds käyttää ulkoisia maksupalveluja liiketoimien hoitamiseen (esim. luottokorttimaksut).

KOHTA 6 - TURVALLISUUS

Suojellaksemme henkilökohtaisia tietojasi noudatamme kohtuullisia varotoimia ja alan parhaita käytäntöjä varmistaaksemme, että tietoja ei menetetä, käytetä väärin, käytetä, luovuteta, muuteta tai tuhota epäasianmukaisesti.

Jos annat meille luottokorttitietosi, tiedot salataan SSL-tekniikalla (Secure Socket Layer) ja tallennetaan käyttäen AES-256-salausta. Vaikka mikään internetin välityksellä tapahtuva tiedonsiirtomenetelmä tai sähköinen tallennus ei ole 100-prosenttisen turvallinen, noudatamme kaikkia PCI-DSS-vaatimuksia ja käytämme muita yleisesti hyväksyttyjä alan standardeja. Tiliin liittyvät tiedot on suojattu hashing-menetelmällä. Tämä menetelmä muuttaa tiedot generoiduksi hashiksi. Tämän seurauksena luottamukselliset tiedot ovat suojattuja ja näkymättömiä jopa meille. Lisäksi tietokantamme on poikkeuksellisen hyvin suojattu luvattomalta käytöltä. Esimerkiksi pääsy tietokantaan on mahdollista ja sallittua vain hyväksyttyjen IP-osoitteiden kautta (esim. Royal Queen Seedsin pääkonttorilta). Muut yritykset ja osoitteet hylätään aina.

Lisäksi tiedot anonymisoidaan niin pitkälle kuin mahdollista, jotta niitä ei voida suoraan yhdistää tiettyyn kuluttajaan. Näiden tietojen avulla voimme kuitenkin tehdä markkinatutkimuksia ja -analyysejä. Lisäksi asianomaiset kolmannet osapuolet (esim. postituspalvelu) tutkitaan ennen yhteistyötämme, ne noudattavat EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ja saavat käsittelysopimuksen. Royal Queen Seedsin sisällä työntekijöille on annettu erilaisia käyttöoikeuksia. Erityinen lupa antaa pääsyn vain tietoihin, jotka ovat ehdottoman välttämättömiä tehtävän suorittamiseksi. Digitaaliset turvatoimet voivat muuttua, ja niiden on täytettävä korkeat vaatimukset verkkoasiakkaiden turvallisuuden varmistamiseksi. Siksi olemme Royal Queen Seedsissä nimittäneet turvallisuusvastaavan. Turvallisuustoimenpiteiden säännöllinen tarkistaminen ja parantaminen (tarvittaessa) ovat osa hänen tehtäväänsä.

KOHTA 7 - MUUTOKSET TÄHÄN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖÖN

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä milloin tahansa, joten tarkistathan sen säännöllisesti. Muutokset ja selvennykset tulevat voimaan välittömästi, kun ne julkaistaan verkkosivustolla. Jos teemme huomattavia muutoksia tähän käytäntöön, ilmoitamme sinulle täällä, että käytännöt on päivitetty, jotta tiedät, mitä tietoja keräämme, miten käytämme niitä ja missä olosuhteissa, jos missään, käytämme ja/tai luovutamme niitä.

KOHTA 8 - SINULLA ON OIKEUS: