Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä


By Luke Sumpter Reviewed by: Micaela Landeira


On olemassa hyvä syy, miksi useimmat viljelijät pitävät uroskasvit erossa naaraskasveistaan: Urospuolisten kasvien pölytys saa naaraat tuottamaan siemeniä. Tämän seurauksena naaraat keskittävät energiansa siementen tuottamiseen sen sijaan, että ne kasvattaisivat sinulle laadukasta kukintoa. Tämä siemeniä sisältävä ja surullinen lopputuote voidaan välttää ottamalla käyttöön muutama perustekniikka.

Kukaan ei tietenkään halua polttaa siemenillä höystettyä ruohoa. Kun kasvatat kannabista ja opit tunnistamaan urospuoliset kasvit ja pölytyksen merkit, voit poistaa nämä kasvit ja pelastaa jäljelle jääneet naaraat. Samoin pölyttyneen naaraspuolisen kasvin tunnistaminen ajoissa antaa sinulle mahdollisuuden aloittaa uudelleen ennen kuin on liian myöhäistä, sen sijaan että jatkaisit kasvattamista, jonka tuloksena on vain huonolaatuinen sato.

Älä koskaan aliarvioi sitä, kuinka kauas kannabiksen siitepöly voi kulkeutua. Tämä mikroskooppisen pieni geneettinen materiaali voi levitä 3-7,5 mailin (~4,8-12,1 kilometrin) säteellä. Kovalla säällä se voi kuitenkin kulkea tuulen mukana jopa 48 kilometrin (30 mailin) matkan. Ulkona viljeltäessäsi sinun on ajateltava muutakin kuin uroksia omalla tontillasi. Viereisen kaupungin kasvattajat, jotka eivät kiinnitä huomiota sukupuolilajitteluun, voivat vaarantaa kasvisi, jos et ota käyttöön suojatoimenpiteitä.

How To Tell That A Female Plant Has Been Pollinated

Mistä tietää, että naaraskasvi on pölytetty

Varhaisiin merkkeihin siitä, että naaraskasvisi on pölytetty, kuuluu se, että sen tukilehdet kasvavat suuremmiksi. tukilehdet ovat pieniä, lehtiä muistuttavia rakenteita, jotka suojaavat naaraan sukuelimiä. Näistä kohdista ilmestyvät myöhemmin sen nuput. Älä sekoita tukilehtiä ja verhiöitä keskenään.

Hyvä testi sen toteamiseksi, ovatko tukilehdet paisuneet, on ottaa pinsetti, tarttua yhteen suojuslehteen ja avata se. Jos sisällä on siemen, kasvi on pölytetty.

Toinen osoitus pölytyksestä voi olla emiöiden karvojen väri. Kun naaraspuolinen kasvi on pölytetty, aiemmin valkoiset karvat kutistuvat pian ja muuttuvat tummemmiksi.

Voit myös todeta, onko siitepöly hedelmöittänyt naaraskasvin, kiinnittämällä huomiota kukan emiöihin - kukkien sukuelimiin. Nämä karvamaiset rakenteet muuttuvat väriltään normaalin kukintavaiheen aikana valkoisesta tummanoranssiksi tai punaiseksi. Hedelmöittymättömissä kukissa koko emiö muuttuu näin. Siitepölylle altistumisen jälkeen kuitenkin vain emiöiden kärjet muuttuvat tummiksi, mutta niiden "varsi" pysyy valkoisena.

How To Tell That A Female Plant Has Been Pollinated

Kuinka välttää naaraskasvien pölytys

Pölyttyminen edellyttää urosten tai intersukupuolisten (hermafrodiittisten) kasvien läsnäoloa, jotka ovat naaraspuolisia kasveja, jotka myös tuottavat siitepölyä. Ensimmäinen asia, jonka haluat tehdä pitääksesi pölytysriskin pienenä, on poistaa mahdollisimman monta urosta tai "hermietä" kasvia. Varsinkin kolmen ensimmäisen kukintaviikon aikana on tärkeää tarkistaa usein, onko puutarhassasi mahdollisia urosyksilöitä.

Tyypillisellä kannabiksen kasvattajalla ei yleensä ole syytä pitää uroksia, ja hän haluaakin päästä niistä eroon heti ne havaittuaan. Kannabiksen jalostajat saattavat sitä vastoin haluta pitää uroksia naaraskasviensa kanssa. Tällaisissa tapauksissa kasvattaja yleensä erottaa sukupuolet toisistaan välttääkseen vahingossa tapahtuvan pölytyksen. He saattavat kasvattaa naaraita yhdessä teltassa ja uroksia toisessa. Kun uroksia kasvatetaan ulkona, esimerkiksi puutarhassa, urokset pidetään usein kasvualueen syrjäisimmässä nurkassa, mahdollisimman kaukana naaraista. Tällöinkin on aina olemassa jonkinlainen tahattoman pölytyksen riski, koska tuuli voi kuljettaa siitepölyä mukanaan.

How To Tell That A Female Plant Has Been Pollinated

Kuinka havaita urospuoliset kannabiskasvit

Kannabiskasviesi sukupuolen määrittämiseksi sinun on odotettava kukintaa edeltävään vaiheeseen asti, jolloin kasvit alkavat käyttää energiaansa lisääntymiseen. Naaraspuoliset kannabiskasvit näyttävät sukupuolen merkit myöhemmin kuin urospuoliset. Paikassa, jossa ne pian kasvattavat nuppujaan (varren ja varren välisissä solmukohdissa), kasvaa naarailla hennon valkoisia karvoja.

Uroskasveilla ei ole karvoja näissä solmukohdissa, mutta ne kehittävät pieniä siitepölypusseja. Nämä siitepölypussit näyttävät pieniltä palloilta. Pallot voivat esiintyä yksinään tai ryppäinä riippuen siitä, kuinka pitkällä kukintaa edeltävässä vaiheessa kasvi on. Jossain myöhemmässä kasvuvaiheessa siitepölypussit puhkeavat, jolloin siitepöly leviää ja mahdollisesti pölyttää naaraat.

How To Spot Male Cannabis Plants

Miten sisätiloissa kasvavat rikkakasvisi ovat pölyttyneet?

Kasvatit kannabista eristetyssä sisäkasvatusteltassa. Pelasit varman päälle ja tarkistit rutiininomaisesti jokaisen kasvisi siitepölypussien merkkien varalta. Silti jotenkin naaraspuoliset kasvisi silti hedelmöittyivät ja alkoivat tuottaa siemeniä. Miten ihmeessä tämä tapahtui?

Siihen voi olla useita syitä. Ensinnäkin, olet saattanut toimia siitepölyn kulkeutujana kasvutilaan. Nämä mikroskooppisen pienet hiukkaset tarttuvat helposti vaatteiden kuituihin ja asettautuvat hiuksiisi. Jos käsittelet uroskasveja erillisessä kasvutilassa, olet saattanut tuoda siitepölyä vain naisille tarkoitettuun kasvutelttaasi.

Toiseksi, kasvisi saattavat olla stressaantuneita! Stressiä aiheuttavat ympäristötekijät voivat pakottaa naaraspuoliset kasvit kehittämään sukupuolielimiä, jotka tunnetaan puhekielessä "banaaneina". Nämä ovat lähinnä siitepölypusseja naaraskasveissa. Ne muodostuvat useimmiten valovuodon aiheuttaman stressin seurauksena, mikä saa kasvit siirtymään selviytymistilaan ja pölyttämään itsensä.

Näitä pölyttäviä rakenteita on vaikea havaita, ja viljelijät jättävät ne usein huomaamatta. Toisin kuin sekasukupuoliset kasvit tai "todelliset" hermafrodiitit, joissa on selvästi nähtävissä naaras- ja urossukuelimet erikseen, banaanit esiintyvät naaraspuolisissa kukinnoissa Lisäksi banaanit eivät ole kokonaisia siitepölypusseja. Ne ovat vain sisempi osa eli ponsi. Kaukaa katsottuna viljelijät voivat helposti sekoittaa muodon ja värin puolesta emiöihin. Koska niistä puuttuu ulkoinen pussi, banaanit alkavat heti valua siitepölyä kukkaan ja aiheuttavat nopean hedelmöittymisen.

Mitä tehdä, kun naaraat pölyttyvät?

Huomaamalla urospuoliset kannabiskasvit ja pölyttyneet naaraat ajoissa voit säästää sinut investoimasta lisää aikaa ja vaivaa turhaan koko elinkaaren verran. Useimmiten paras toimintatapa on hankkiutua eroon uroksista ja pölyttyneistä naaraista ja aloittaa uusi kasvatus.

Voiko pölytettyjä naaraita polttaa?

Ehdottomasti! Vaikka et toivottaisikaan tervetulleeksi näkyä ammattimaisesti kasvatettua kannabista ostaessasi, voit hedelmöittyneitä kukkia polttaa. Vaikka tämä olekaan toivottavaa, sinun ei todellakaan tarvitse hävittää siemenistä budiasi. Voit silti nauttia maukkaista terpeeneistä ja mielen toimintaa muokkaavista kannabinoideista; se vain vaatii hieman enemmän työtä.

Kun olet kerännyt siemeniset nuput, sinun on poistettava ne kukista. Voit tehdä tämän käsin tai pinseteillä. Varmista vain, ettet jätä yhtään jälkeen. Vaihtoehtoisesti voit jauhaa kukat kevyesti niin, että kukkakudos irtoaa, mutta siemenet eivät hajoa. Poista sitten siemenet sitä mukaa, kun ne irtoavat.

Voit myös viipaloida kukat ja poistaa siemenet. Käytä leikkuusaksia pilkkoa nuput pienempiin paloihin ja poista siemenet samalla. Voit polttaa tätä materiaalia tai ehkä yhdistää sen trimmauksen kanssa ja tehdä kuivajäähasista.

Muista kuitenkin, että jotkut ihmiset ovat herkkiä kannabiksen siitepölylle, aivan kuten ihmiset reagoivat muidenkin lajien siitepölyyn. Jos sinulla on siitepölyallergiaa, saatat haluta jättää siitepölyä saaneiden budien polttamisen väliin.

Tietenkin sinun tulisi aina pyrkiä suojaamaan kukkasi siitepölyltä, jotta voit tuottaa mahdollisimman hienoa sinsemillaa. Hedelmöityneet nuput eivät yksinkertaisesti vedä vertoja siemenvapaille kukille. Tutustu alla oleviin tärkeimpiin syihin, miksi se ei ole yhtä hyvä.

Huono maku Hedelmöityneet kukat suuntaavat huomionsa pois tahmean hartsin valmistamisesta kohti siementuotantoa. Tämä johtaa siihen, että maukkaita terpeenejä, jotka ovat kunkin lajikkeen ainutlaatuisen maun ja aromin perustana, muodostuu vähemmän.
Alhaisemmat THC-tasot Hartsin väheneminen tarkoittaa myös pienempiä kannabinoidien, kuten THC:n, määriä. Siemenistä nupuista saat vähemmän tehoa kuin niistä, jotka tuottavat hartsia aina sadonkorjuuseen asti.
Kokemuksen pilaaminen Siemenet voivat pilata polttelukokemuksen. Ne tekevät savusta erittäin karkeaa ja voivat ärsyttää kurkkua poltettaessa. Siemenillä on myös taipumus poksahtaa, kun ne altistuvat kuumuudelle, jolloin jointin pää voi räjähtää pois..

Miten välttää pölytysongelma

On tietenkin olemassa tapa välttää pölytysongelma kokonaan kotikasvattajalle. Nykyaikaisen kannabisteollisuuden innovaatioiden tuloksena feminisoituja siemeniä on nyt saatavilla monenlaisina uusia ja legendaarisia lajikkeina. Toisin kuin tavallisten siementen kohdalla, sinun ei tarvitse edes huolehtia urosten tunnistamisesta tai erottelusta kasvatuksen aikana. Kunhan hankit feminisoidut siemenesi hyvämaineiselta jälleenmyyjältä, kaikista siemenistä kasvaa kasveja, joissa on poltettavaa budia. Tämän tiedon turvin voit itse päättää, millaiset siemenet sopivat kasvatusparametreihisi ja henkilökohtaisiin tavoitteisiisi kasvattajana.

Pystytkö kasvattamaan tuloksena olevia siemeniä?

Kukkasi menivät siemeniksi, joten miksi et hyödyntäisi tilannetta parhaalla mahdollisella tavalla idättämällä niitä ja kasvattamalla lisää kasveja? Voit toki tehdä näin, mutta se tarina ei välttämättä pääty hyvin. Hyvät lajikkeet syntyvät tarkoituksellisen jalostuksen avulla. Näin viljelijät voivat lukita toivottuja ominaisuuksia ja sulkea pois huonot ominaisuudet. Näiden toimien tuloksena syntyvät siemenet ovat geneettisesti vakaita ja yhdenmukaisia.

Jos kasvisi kuitenkin pölyttyvät vahingossa, jälkeläisten kasvattaminen on uhkapeliä. Saat todennäköisesti epävakaan lajikkeen, jonka tuottavuus voi olla heikko, maku huono ja vaikutukset epätoivottuja. Jos sinulla on kuitenkin aikaa ja resursseja, voit aina kokeilla sitä. Saatat löytää jotain erityistä!

Kannattaa kuitenkin välttää siementen kasvattamista kasvista, joka on taipuvainen itsepölytykseen. Hermafrodiittisia piirteitä kehittäneet yksilöt siirtävät tämän jälkeläisilleen, joten saatat joutua kokemaan saman tilanteen uudelleen.

Miksi sinun tulisi välttää siemenellisen kannabiksen ostamista

Kuten sanottu, sinun tulisi välttää siemenellisen budin ostamista huonomman maun ja vaikutusten sekä karkean savun vuoksi. Pohjimmiltaan rahan käyttäminen siemeniä sisältäviin nuppuihin tarkoittaa, että sinua huijataan. Aivan kuten et olisi kovin iloinen saadessasi pussin, joka on täynnä risuja, myös siemenet lisäävät pussin kokonaispainoa, mikä tarkoittaa, että saat vähemmän kannabista normaalisti maksamallasi hinnalla.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37835 arvosteluun