Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Steven Voser

Älä laske suojausta sadonkorjuun jälkeen - opi, miten voit suojata budisi homeelta kasvatusprosessin viimeisissä vaiheissa.


Mikä saa kannabiskasvin kukinnot homehtumaan?

Kannabiksen kukkiin voi kehittyä hometta, jota viljelijät kutsuvat puhekielessä "budimädäksi". Sen aiheuttaa Botrytis cinerea, nekrotrofinen sieni, joka kasvaa myös viinirypäleissä, mansikoissa, tomaateissa ja muissa hedelmissä ja vihanneksissa.

Botrytis viihtyy lämpimässä, kosteassa ilmastossa ja hyökkää kasvien tai hedelmien eläviin soluihin samalla kun se syö kuolleita osia. Se kehittyy elävien kannabiskasvien tai leikattujen kukkien varsiin ja kasvaa hitaasti ulospäin, minkä vuoksi se on erityisen vaikea havaita. Kun botrytis havaitaan budin pinnalla, se on yleensä tuhonnut sen sisuskalut lähes kokonaan, jolloin budi on märkä, limainen ja haiseva.

Miten estää homeen syntyminen sadonkorjuun jälkeen

Kasvatushuoneessa homeen ehkäisemisen periaatteita ovat optimaalisen lämpötilan ja suhteellisen kosteuden ylläpitäminen sekä asianmukainen ilmankierto. Sadonkorjuun jälkeen haluat noudattaa täsmälleen samoja periaatteita, jotta vältät menettämästä vaivalla kasvatettuja budejasi homeelle.

Kuivaus

Kannabiksen kukkien vesipitoisuus on korjaushetkellä korkea. Siksi sinun on oltava kärsivällinen ja annettava niiden kuivua, kunnes niissä on enää noin 10-15 % vettä.

Kukintojen kuivattaminen on yksinkertaista. Ne tulee ripustaa ylösalaisin narusta tai pyykkinarusta. Sijoituspaikka riippuu sinusta, mutta varmista, että ne ovat kuivassa ja pimeässä paikassa, jossa ilma kiertää vapaasti. Kasvattajat kuivaavat budejaan yleensä niille tarkoitetussa huoneessa tai teltassa/kaapissa. Jos sinulla on vähän tilaa, voit ripustaa budit myös pahvilaatikkoon; varmista vain, että laatikkoon on tehty reikiä, jotta ilma pääsee kiertämään.

Täydellisen kuivausympäristön luominen

Ihannetapauksessa haluat kuivata budisi 18-20 °C:ssa ja 50-60 %:n suhteellisessa ilmankosteudessa. Jotkut viljelijät pitävät lämpötilaa korkeampana ensimmäisten kolmen päivän aikana, jotta budit kuivuvat hieman nopeammin, ja laskevat sitten lämpötilaa takaisin prosessin hidastamiseksi. Kukinnot ovat valmiita kypsytykseen, kun niiden varret napsahtavat helposti taivutettaessa. Tämä voi kestää jopa 2 viikkoa, mutta aika vaihtelee riippuen lämpötiloista ja kosteustasoista, joissa kuivatat kukkasi.

Jos on kuuma, kannattaa budit kuivattaa kevyesti ilmastoidussa huoneessa. Voit myös käyttää ilmastointia kosteuden vähentämiseksi, jos asut erityisen kostealla alueella. Muista aina käyttää tuulettimia ilman kierrättämiseksi budien ympärillä, jotta ne kuivuvat tasaisesti ja homeen muodostuminen estyy.

Cómo prevenir el moho después de la cosecha

Kypsytys

Kun budit ovat sopivan kuivia, tulee niitä kypsyttää ilmatiiviissä purkeissa vähintään 2-3 viikkoa (tai pidempään, jos sinulla on kärsivällisyyttä).

Kukintojen kypsyessä ne menettävät edelleen kosteutta, mutta paljon hitaammin. Tämä hidas kosteuden vapautuminen auttaa tuomaan esiin kukkiesi aromit ja maut ja puhdistaa myös mahdolliset epäpuhtaudet. Valitettavasti kosteuden kerääntyminen kypsytyspurkkiin voi myös luoda täydelliset olosuhteet botrytiksen itiöiden kasvulle.

Leikkaa kuin ammattilainen ja pidä asiat puhtaina

Ennen kuin kuivatat budisi, sinun on varmistettava, että ne on leikattu huolellisesti. Lehdet ja varret voivat sitoa kosteutta ja luoda ihanteellisen ympäristön homeelle. Riippumatta siitä, leikkaatko mieluummin märkänä vai kuivana, on syytä varmistaa että korjatut kukat ovat vapaita tarpeettomasta kasviaineksesta, ennen niiden pakkaamista kypsytyspurkkiin.

Toinen tärkeä tekijä homeen estämiseksi kannabista kypsytettäessä on puhtaus. Varmista, että purkkisi ovat steriilejä ja kuivia ennen kuin alat täyttää niitä kukilla. Täytä purkit myös vain 3/4 niiden tilavuudesta. Säilytä purkkisi viileässä, kuivassa ja pimeässä paikassa (valo hajottaa THC:tä ja voi heikentää budiesi tehoa).

Ilmaamisen taito

Homeriskin minimoimiseksi kypsytyksen aikana suosittelemme avaamaan (tai "ilmaamaan") purkit 2-4 kertaa päivässä vanhan, kostean ilman poistamiseksi ja vaihtamiseksi. Noin viikon kuluttua voit alkaa ilmaamaan purkkeja harvemmin (1-2 kertaa päivässä), koska kukat ovat kuivempia ja luovuttavat vähemmän kosteutta.

Jos pelkäät unohtavasi purkkien ilmaamisen (tai olet onnekas ja sato on valtava), voit käyttää kosteuspakkauksia kosteuden hallitsemiseksi purkkien sisällä. Kannabiksen kypsyttämiseen suosittelemme käyttämään pakkauksia, jotka auttavat ylläpitämään 62 %:n kosteuden.

Vahdi tarkalla silmällä

Lopuksi paras suoja homeelta on tarkka silmä. Varmista, että tarkastat budisi säännöllisesti kypsytysprosessin aikana. Jos epäilet, että joihinkin budeihin on kehittynyt hometta, erota ne mahdollisimman nopeasti muista, jotta sieni ei pääse leviämään laajemmalle.

Varastointi

Kun olet kypsyttänyt satoasi vähintään 2-3 viikkoa, on se virallisesti valmista poltettavaksi. Voit jatkaa kukkiesi säilyttämistä kypsytyspurkeissasi ja käyttää kosteuspakkauksia, jotta ne eivät kuivu liikaa ajan mittaan ja jotta kosteus säilyy purkkien sisällä optimaalisella tasolla. Muista, että budisi jatkavat kypsyttämistä ja niiden makujen pitäisi voimistua ajan myötä, joten älä polta varastoasi liian nopeasti loppuun!

Vídeo aneu: 441346585

Homeen pitäminen loitolla - tärkeimmät huomiot

On elintärkeää, ettet kiirehdi kasvuprosessin loppuvaiheessa. Vaikka tiedämme sinun haluavan päästä maistamaan itse kasvattamiasi budeja, nousee nautinto seuraavalle tasolle maun, tuoksun ja tehon suhteen, jos käytät aikaa kukkiesi kunnolliseen leikkaamiseen, kuivaamiseen ja kypsyttämiseen - ja samalla pidät ne turvassa homeelta.

Jos löydät budeja, joissa on pelätty sieni, hävitä ne ja tarkista loput huolellisesti. Homeisen kannabiksen polttaminen on vaarallista elimistöllesi!

Kosteudenhallintapakkaukset suojaavat homeelta

Kosteudenhallintapakkaukset ovat pieniä ja yksinkertaisia välineitä, jotka imevät kosteutta ympäristöstä. Kun kosteus alkaa nousta, ne imevät itseensä vesihiukkasia, jotka muutoin toimisivat homeen kasvualustana.

Moisture Fighters tarjoaa kaksisuuntaista valvontaa

Me Royal Queen Seedsillä kehitimme omat kosteuspakkauksemme nimenomaan kannabiksen kukintojen kypsyttämiseen. Moisture Fighters -pakkauksissamme on kaksisuuntainen ohjausmekanismi, jonka ansiosta ne voivat sekä pidättää että vapauttaa kosteutta. Näin ne voivat ottaa ylimääräistä kosteutta ja samalla estää kukkia kuivumasta liian kuiviksi ja menettämästä makua.

Kasvipohjainen tuote ilman säilöntäaineita

Kosteudenhallintapakkauksemme on valmistettu ympäristön ja kukintojesi terveyttä silmällä pitäen. Jokainen pakkaus on peräisin täysin kasvipohjaisista materiaaleista, eikä se sisällä lainkaan säilöntäaineita. Sinun ei tarvitse siis huolehtia siitä, että jotain ei-toivottuja kemikaaleja huuhtoutuu ulos pakkauksesta ja saastuttaa koskemattomat luomukukkasi.

Kosteusindikaattorit pitävät sinut ajan tasalla

Kosteudenosoittimet poistavat kaiken arvailun kypsymisprosessista. Jokaisessa pakkauksessa on kortti, jossa on kosteusindikaattori. Tämä uudelleenkäytettävä osa kertoo sinulle, milloin sinun on vaihdettava Moisture Fighterit. Kun tiedät tarkalleen milloin tämä on tehtävä, voit pitää ympäristön täydellisenä koko prosessin ajan.

Kuinka käyttää Moisture Fightereita

Moisture Fighters on erittäin helppokäyttöinen tuote. Se pitää kukkasi mehukkaina ja terpeenirikkaina alla olevien ohjeiden avulla.

  1. Poista Moisture Fighterit pakkauksestaan ja varmista, ettet avaa itse Fighteria.
  2. Aseta Moisture Fighter ja kosteusindikaattori budiesi viereen niiden kypsytyspurkkiin.
  3. Anna Fighterin tehdä tehtävänsä. Kun kosteuskortin piste muuttuu vaaleanpunaisesta siniseksi, vaihda Moisture Fighter uuteen.
  4. Nollaa uudelleenkäytettävä ilmaisin takaisin vaaleanpunaiseen asetukseen, jotta voit seurata uuden Fighterin toimintaa.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun