Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä


By Max Sargent

Jos kasvatat kannabista, huomaat pian, että se voi kasvaa vaikuttavan nopeasti, ja jossain vaiheessa se voi kerryttää pituuskasvua teini-ikäinen. Usein tämä kasvu on tervetullutta ja luonnollista, mutta joskus kannabiksen venyminen voi kuitenkin olla merkki siitä, että jokin ympäristössä on pielessä.

Jos venyminen havaitaan ja siihen puututaan, se ei ole suuri ongelma. Tässä artikkelissa selvitämme eri syitä siihen, miksi kannabiskasvit venyvät (jotkut niistä ovat hyviä), sekä eri tapoja hallita ja vähentää tätä käyttäytymistä.


Mitä on kannabiksen venyminen ja miksi sillä on merkitystä?

Venyminen on kannabikseen viitattaessa termi, jota käytetään kuvaamaan äkillistä, ylöspäin suuntautuvaa kasvua. Se voi johtua ympäristöstressistä, genetiikasta tai näiden kahden yhdistelmästä.

Yleisesti ottaen venymisellä on huono maine tässä kontekstissa. Vaikka se on usein merkki siitä, että jokin on pielessä, ei näin aina ole. Venyminen voi tietyissä kasvuvaiheissa olla luonnollinen ja jopa toivottava tapahtuma.

Epätoivottuna se voi kuitenkin olla ongelmallista.

Venyvistä kasveista voi tulla hentoja, horjuvia ja heikkoja, mikä voi johtaa hauraisiin varsiin, jotka kaatuvat ja jopa katkeavat. Lievimmillään tämä ilmiö hidastaa kukintojen tuotantoa ja vaatii toimenpiteitä. Pahimmillaan se voi vahingoittaa kasvia niin paljon, että se ei tuota juuri mitään.

Vahingollisen venymisen proaktiivinen ennaltaehkäisy on paras vaihtoehto, mutta joskus elämä ei ole täydellistä. Siksi on tärkeää oppia havaitsemaan venyminen ajoissa ja osata puuttua siihen mahdollisimman nopeasti.

Vídeo aneu: 265566531

Miksi kannabiskasvit venyvät?

Kannabiskasvien venymiseen on useita syitä. Erityisen syyn tunnistaminen on ratkaisevan tärkeää, sillä väärä diagnoosi voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

1. Kasvuvaihe ja genetiikka

Esikukinnan aikana kannabiskasvit osoittavat usein dramaattista varren kasvua, joskus niiden korkeus kaksinkertaistuu. Kaikissa kannabiskasveissa tapahtuu jonkinlainen kasvupyrähdys tässä vaiheessa, mutta jotkut kasvavat enemmän kuin toiset, riippuen niiden genetiikasta.

Lajikkeet, jotka sisältävät runsaasti sativa-genetiikkaa, venyvät todennäköisemmin paljon verrattuna indica-dominantteihin kasveihin. Sativat ovat tunnettuja siitä, että ne kasvavat pitkiksi ja niillä on suuret sisäiset nivelvälit. Indicat puolestaan kasvavat pienempinä ja tiiviimpinä, ja niiden budit ovat lähempänä toisiaan.

Kun tunnet kasvisi genetiikan, voit ymmärtää, onko venyminen reaktio ympäristöstressiin vai yksinkertaisesti kasvisi ominaisuus.

2. Valon laatu ja määrä

Kannabiksen epäterveen venymisen yleisin syy on liian vähäinen valon määrä.

Luonnossa siemenet itävät keväällä, kun valoisuus lisääntyy. Jos ne eivät havaitse tarpeeksi valoa, niiden reaktiona on ampua ylöspäin yrittäen murtautua läpi siitä latvustosta, joka on niiden yläpuolella ja estää valon.

Sisäkasvatuksessa valo voi olla joko liian kaukana tai liian heikko. Tämä laukaisee saman reaktion kannabiskasveissasi. Tämäntyyppinen venyminen, joka tunnetaan etiolaationa, voi tapahtua milloin tahansa kasvuvaiheen aikana, mutta se on voimakkainta taimivaiheessa ja varhaisessa kasvuvaiheessa.

Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa, että valot eivät ole liian kaukana. Jos näin ei ole, valot eivät ehkä ole tarpeeksi voimakkaita tai ne saattavat jopa antaa vääränlaista valoa.

Nuoret kasvit suosivat kirkasta, sinistä valoa. Jos käytät voimakkaita valoja, mutta niiden väri kuuluu punaisen valon spektriin, saattavat nuoret kasvit venyä teoriassa riittävästä valotehosta huolimatta.

Mitä tulee valojen sijaintiin, ne on sijoitettava mahdollisimman lähelle kasveja polttamatta niitä. Näin varmistetaan, että kasvit saavat mahdollisimman paljon valoa, mikä vähentää venymisen todennäköisyyttä.

3. Lämpö

Yli 29 °C:n nousevat lämpötilat voivat aiheuttaa kasvien venymistä. Syy tähän on kasvien pinta-alan kasvattaminen, mikä mahdollistaa suuremman transpiraation (joka ei tässä yhteydessä eroa hikoilusta). Transpiraatiossa kasvin solukot avautuvat ja vesi haihtuu niistä, mikä puolestaan vetää uutta vettä maaperästä. Lämmön osalta veden haihtuminen antaa kasveille mahdollisuuden viilentää itseään hieman.

Lämpömittarin pitäminen kasvatustilassa ja liian korkeaan lämpötilaan reagointi auttaa välttämään tämän ongelman.

4. Muut ympäristöstressitekijät

Myös muut tekijät voivat johtaa kannabiskasvien venymiseen, vaikka näitä voi olla vaikeampi tunnistaa.

Yksi esimerkki voi olla se, että yrität kasvattaa liikaa kasveja tilassa, johon ne eivät mahdu. Jos kasvi tuntee, ettei sillä ole tilaa venyä ulospäin, se saattaa yrittää kompensoida sitä kasvamalla dramaattisesti ylöspäin. Jos kaikki kasvit kasvaisivat sivusuunnassa toistensa keskellä, ne peittäisivät valon ja aiheuttaisivat kosteuden kerääntymistä. Kun olet seuraavan kerran metsässä, katso puiden latvustoa. Ne eivät juuri koskaan kosketa toisiaan eivätkä koskaan sotkeudu tiheästi toisiinsa - jokainen puu ottaa oman tilansa. Sama pätee kannabiskasveihin.

Toinen syy voi olla se, että ilma ei pääse liikkumaan riittävästi niiden ympärillä. Luonnossa, vaikka sää olisi hyvä, ilmalla on taipumus liikkua hieman ja tuulta esiintyy aina jonkin verran. Tämä ilman liike saa kasvien varret kasvamaan tukevammiksi, mikä auttaa niitä tukemaan itseään kypsyessään.

Täysin tyynessä ympäristössä kasvatetut kannabiskasvit kaatuvat paljon todennäköisemmin, kun ne venyvät. Lisäksi varsien kovettuminen voi itse asiassa auttaa estämään niitä venymästä niin paljon ylöspäin.

Stretching

Milloin kannabiskasvit venyvät?

Kannabiskasvit venyvät useimmiten yön aikana. On täysin mahdollista, että menet illalla nukkumaan ja heräät seuraavana aamuna huomaamaan, että ne ovat paljon suurempia kuin muistat.

Tämä pätee erityisesti kukinnan alkuvaiheessa, jolloin kannabiskasvit voivat lyhyen ajanjakson ajan todella pultata ylöspäin. Tämä ilmiö tunnetaan "kukinnan aikaisena venymisenä", eikä se viittaa siihen, että kasvustossasi olisi jotain vikaa. Itse asiassa alkukukintavaiheessa tapahtuva venyttely luo enemmän nuppupaikkoja, mikä johtaa lopulta suurempaan satoon. Kukinnan venyminen ei siis ole pelkästään huono asia, vaan se on itse asiassa jopa toivottavaa.

Kuinka paljon kannabiskasvit venyvät kukinnan aikana?

Kaikki kasvit venyvät jonkin verran kukintavaiheen aikana, eikä sinun pitäisi olla huolissasi, vaikka mittaa kertyisikin paljon lisää. Jotkin lajikkeet kaksinkertaistavat pituutensa muutamassa päivässä. On kuitenkin tärkeää tarkkailla, loppuuko venyminen.

Jos kasvit jatkavat venymistä useita päiviä tai yli kaksinkertaisen pituuden, sinulla saattaa olla myös kasvatusympäristöön liittyvä ongelma selvitettävänä.

Yleensä kannabiksen kukinnan aikainen venyminen kestää noin kaksi viikkoa kukituksen alusta, ja se on viimeinen pystysuuntaisen kasvun jakso ennen kuin kasvi alkaa keskittyä budien tuotantoon.

Tall Cannabis Plants

Vinkkejä kannabiksen kukinnan venymisen hallintaan

Nyt kun tiedät, miksi kannabiskasvit venyvät, voimme hahmotella tekniikoita, joita voidaan käyttää venymisen vähentämiseksi. Olipa kyse sitten tilan säästämisestä kasvihuoneessa tai vain kasvien pitämisestä tyytyväisinä, venymisen vähentämisellä on monia etuja.

1. Lajikkeen valinta

Ensiksi on tärkeää ymmärtää, että tietyt lajikkeet ovat paljon alttiimpia venymiselle kuin toiset. Jos sinulla on pieni kasvatustila ja haluat pitää kasvien koon melko pienenä, valitse indica- tai indica-dominanttihybridi. Näillä lajikkeilla on taipumus kasvaa matalaksi ja pusikkoiseksi, ja niillä on tiheämpi ja sivusuunnassa tapahtuva kasvu.

Etenkin kukintavaiheessa nämä lajikkeet eivät ponnahda ylös samaan tapaan kuin muhkeat sativat. Ne venyvät kuitenkin jonkin verran, eikä tätä voi välttää kokonaan. Eikä sitä kannata edes yrittää, sillä kuten ylempänä totesimme, se johtaisi pienempään satoon!

2. Pidä vegetatiivinen kasvuvaihe lyhyenä

Kun kasvit venyvät varhaisessa kukintavaiheessa, ne kasvavat suhteessa nykyiseen kokoonsa. Kasvi, joka aloittaa kukinnan metrin pituisena, voi olla kaksi metriä pitkä venymisen loppuessa, kun taas 50-senttinen kasvi nousee vain metrin pituiseksi tai usein alle metrin.

Jos siis haluat pitää venymisen kurissa, kannattaa lyhentää kasvuvaihetta. Tämä tarkoittaa sitä, että kun siirrät kasvit kukkimaan, ne ovat lyhyempiä kuin jos olisit kasvattanut niitä pidempään. Tämä lyhentää luonnollisesti myös kasvin elinkaarta siemenestä satoon.

Tämä menetelmä sopii erinomaisesti niille, joilla on pienet kasvutilat, mutta se pienentää väistämättä kasvien lopullista kokoa. Näin ollen se on hyvä vaihtoehto niille, joilla on pieniä kasveja tai jotka haluavat kasvattaa erityisen suuria kasveja, mutta joilla ei ole tilaa niille.

Vaihtoehtoisesti kasvien laittaminen kukitukseen hyvin aikaisin, jopa vain viikon tai kahden kasvukauden jälkeen, on toinen käyttökelpoinen tekniikka. Tämä tunnetaan nimellä Sea of Green eli SOG (lisätietoja tästä jäljempänä).

3. Kasvumuokkaustekniikat

Tietyt kasvunmuokkaustekniikat voivat auttaa pitämään kasvien kasvun kurissa. Oikein toteutettuna niiden pitäisi myös lisätä kokonaissatoa!

LST

Matalan stressin kasvunmuokkauksessa (LST) sidotaan nuoren kasvin varret sivusuunnassa alas narulla tai langalla. Tämä saa kasvin kasvamaan vaakasuoraan. Tärkein syy, miksi viljelijä tekee näin, on lisätä lehvästön pinta-alaa ja kasvien yleistä valolle altistumista. Enemmän valoa tarkoittaa suurempaa budien tuotantoa ja parempaa satoa.

Toinen tämän menetelmän hyvä puoli on kuitenkin se, että se pitää kasvit paljon matalammalla kuin jos ne jätettäisiin kasvamaan luonnollisesti, mikä voi olla erittäin hyödyllistä sisäkasvattajille.

SOG

SOG eli Sea of Green, on menetelmä, jossa kasvatetaan monia pienempiä kasveja pienessä tilassa. Se saavutetaan siirtymällä kannabiskasvien kukinta-aikaan paljon tavallista aikaisemmin. Tämä aiheuttaa sen, että lopulliset kasvit ovat paljon pienempiä. Vaikka yksittäiset kasvit tuottavat vähemmän budia, kokonaissato neliömetriä kohti on usein suurempi, mikä saa kasvattajat käyttämään tätä menetelmää.

Mutta jälleen kerran, se on myös loistava tapa pitää korkeus kurissa.

ScrOG

ScrOG on samantapainen kuin SOG, paitsi että kasvit kudotaan verkon tai säleikön läpi, jolloin latvusto kasvaa vaakatasossa ylöspäin suuntautuvan kasvun sijaan. Kasveja ei myöskään tarvitse vaihtaa kukitukseen aikaisin, sillä ScrOG-menetelmää voidaan käyttää myös yksittäisten suurten kasvien kasvattamiseen.

Kun asetat verkon korkeuden ScrOG:n avulla, asetat myös lopullisen latvuston korkeuden, joten se on hyvä tapa päättää tarkalleen, kuinka korkeiksi lopulliset kasvit kasvavat.

Training Techniques

4. Anna kasveille runsaasti valoa

Riittävän valon varmistaminen kasveillesi on ehkä paras tapa estää niitä venymästä kohtuuttomasti.

Nykyään LEDit ovat yleisellä tasolla paras ja kustannustehokkain tapa valaista kannabista. On kuitenkin tärkeää valita laadukkaat LED-valot, sillä kaikkien niiden spektri ei ole optimaalinen kannabiksen kasvattamiseen.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää vanhan koulukunnan kasvuvaloja, kuten HID-valoja. Ne ovat hyväksi havaittuja ja testattuja, ja ne antavat kasveillesi varmasti riittävän määrän oikeanlaista valoa.

Se, kuinka kaukana valojen tulisi olla kasveista, riippuu tehosta ja valotyypistä - jotka voivat vaihdella melkoisesti. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä suositellusta etäisyydestä tietylle teholle, mutta näitä lukuja ei pidä pitää kiveen hakattuna totuutena.

  • 150 wattia: 20-30 cm
  • 400 wattia: 30-48 cm
  • 1000 wattia: 41-79 cm

Jos olet epävarma, lue ohjeet! Laadukkaiden valaisimien ohjekirjoissa kerrotaan, kuinka kauas valaisimet on ripustettava lehvästöstä.

5. Pidä ilmavirta ja lämpötila tasapainossa

Lopuksi, lämpötilan ja ilmavirran hallinta auttaa estämään kannabiskasvien venymisen. Pidä lämpötila alle 29 °C:n ja varmista, että ilma liikkuu riittävästi. Tämä auttaa vahvistamaan varsia ja estää lämpöä ja kosteutta kerääntymästä latvuksen alle, mikä voi myös aiheuttaa kasvien venymistä.

Airflow and temperature

Voiko kannabiskasvin venymisen estää?

Ei täysin, etkä edes halua sitä.

Venyminen on monissa tapauksissa vain luonnollinen ja toivottava kasvuvaihe, joka johtaa useampiin budipaikkoihin ja sitä myötä suurempaan satoon.

Tapauksissa, joissa ympäristöstressi saa kasvit venymään, voit pysäyttää sen. Jos estät sen, saat yleensä paremman kasvun ja terveemmät ja tuottavammat kasvit. Tästä huolimatta pieni venyminen ei ole kriisi! Asetelmasi eivät aina ole täydelliset, ja kasvi voi venyä sadon siitä kärsimättä, kunhan toimit nopeasti ja määrätietoisesti asian korjaamiseksi.

Hallittu kasvu tarkoittaa paksuja budeja!

Viime kädessä kaikki on kiinni ympäristön hallinnasta ja kannabiksen mahdollisimman hyvästä hoidosta. Huolehdi näistä, niin et ainoastaan pidä venymistä minimissä, vaan edistät olosuhteita, joissa kasvisi voivat kasvaa erittäin tuottaviksi hirviöiksi, joilta saat massiivisen sadon palkkioksi hyvin hoidetusta työstä!

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37837 arvosteluun