Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter

Kaikki mitä sinun tulee tietää screen of greenistä eli ScrOG-menetelmästä.


Kannabiksen kasvun muokkaaminen mahdollistaa suuremmat sadot, pienentää patogeeneistä aiheutuvaa riskiä ja edistää kasvin elinvoimaisuutta. Screen of green – ScrOG – on kasvunmuokkaustekniikka, joka tähtää tasakorkuiseen ja homogeeniseen lehvästöön, jonka eri alueiden saama valomäärä on mahdollisimman tasainen. Menetelmän edut ovat huomattavat.

MITÄ SCROG-TEKNIIKKA ON?

Vapaasti kasvanut kannabis kasvaa pääasiassa korkeutta, ei leveyttä. ScrOG-tekniikka tähtää alempien haarojen tuomiseen ylemmäs ja ylempien alemmas, jolloin niistä oikein toteutettuna kasvaa leveyssuunnassa tasaisesti levittyvä lehvästö. Tämä tapahtuu asettamalla kasvin päälle verkko, jonka alle puutarhuri yhä uudestaan ja uudestaan taivuttaa sen rei’istä ylös kohti valoa pyrkivän uuden kasvun, kasvin kasvaessa ja kypsyessä. Ajan myötä tämä kasvun ohjaaminen sivusuuntaan verkon avulla johtaa tasaiseen lehvästöön, joka täyttyy kukinnan edetessä budeilla.

MITÄ SCROG-TEKNIIKKA ON?
MITÄ SCROG-TEKNIIKKA ON?
MITÄ SCROG-TEKNIIKKA ON?

SCROG-MENETELMÄN EDUT KANNABIKSEN KASVATUKSESSA

Miksi valita ScrOG? Vastaus on luonnollisesti sen hyödyissä, joita ovat mm. seuraavat:

 • Valoaltistus: ScrOG-tekniikalla kasvatetun kasvin lehvästö saa tasaisesti valoa. Vapaasti kasvanut kannabis omaa yleensä suuren päävartta koristavan budin, jonka yläosasta laskien lasketaan valon etäisyys kasviin. Tämä tarkoittaa, että kaikki alemmat osat saavat optimaalista vähemmän valoa. ScrOG-menetelmässä kaikki kukinnot ovat käytännössä identtisen matkan päässä valosta.
 • Sato: Jokainen budi saa riittävästi valoa, joka mahdollistaa niiden yhteyttämispotentiaalin täysimääräisen ulosmittaamisen ja tätä kautta suuremman määrän budia ja hartsia. Tekniikka tekee yhdestä päähaarasta ja pääbudista lukuisan joukon pienempiä budeja, joiden yhteenlaskettu koko ja paino nousee helposti yli yhden suuren.
 • Ilmankierto: Vaakatasoon viritetty verkossa kiinni kasvava lehvästö mahdollistaa hyvän ilmankierron niin ylä- kuin alapuolellakin. Kun tähän lisätään tuuletin, pienenee homeriski vielä entisestään.
 • Tilan optimointi: Monesti yksi suuri ScrOG-menetelmällä kasvatettu kasvi voi tuottaa suuremman sadon kuin suurempi joukko pienempiä, vapaana kasvaneita kasveja. Kotona salassa kasvattava voi tämän menetelmän avulla ottaa kaiken irti rajallisesta tilasta. Kasvattaja voi halutessaan myös kasvattaa useita kasveja, mutta muokata niistä verkon avulla yhden suuren ScrOG:in.

MILLOIN KÄYTTÄÄ SCROG:IA

Verkon käyttö alkaa heti, kun kasvit saavuttavat sen kasvullaan. Suosituksemme on sijoittaa verkko noin 20 senttiä kasvualustan yläpuolelle ja antaa kasvin kasvun määrittää verkon käytön aloitushetki.

Aloita haarojen taittelu takaisin verkon alle niiden lakipisteen kasvettua verkon yläpuolelle. Odota, kunnes uusi kasvu yltää noin 5 senttiä verkon yläpuolelle. Taivuta tämän jälkeen haara takaisin verkon alle ja ohjaa se viereiseen tyhjään ruutuun. Tämä kasvun ohjaaminen luo perustan onnistuneelle ScrOG:lle, joten suunnittele huolella mihin suuntaan haluat haarojen kasvua ohjata.

Jatka ohjaustyötä läpi vegetatiivisen kasvun vaiheen. Kun valtaosa verkosta on kasvanut täyteen, on aika kääntää valot 12/12 asentoon ja aloittaa kukitus.

Jatka uuden kasvun ohjailua kukituksen ensimmäiset 2–3 viikkoa kasvin venyessä edelleen. Tämä esikukinnan kasvupyrähdys mahdollistaa verkon täyttämisen ennen kuin kasvin alkavat kukkimaan toden teolla.

MILLOIN VIIVÄSTYTTÄÄ SCROG:N ALOITUSTA

Kasvunohjailua ei tulisi aloittaa liian aikaisin. Into aloitukseen voi olla kova, mutta lähtemällä liikkeelle liian aikaisin takaat vain sen, että kasvu ulottuu reippaasti verkon yli loppuvaiheessa. Verkon käyttäminen liian aikaisin vegetatiivisen kasvun vaiheessa johtaa vain kasvaneeseen työmäärään ja saattaa täyttää käytettävissä olevan tilan liian aikaisin.

MITEN KÄYTTÄÄ SGROG:IA: TÄRKEITÄ HUOMIOITA

ScrOG saattaa vaikuttaa monimutkaiselta, mutta totuus on toinen ja tekniikka on itse asiassa varsin vähätöinen. Menetelmässä ei ole mitään, mikä tekisi siitä sopimattoman aloittelijoille, joten voit hypätä kelkkaan, vaikket omaisikaan mainittavaa kokemusta kannabiksen kasvatuksesta. Seuraa vain alta löytyviä ohjeita huolella, ja sadonkorjuun aika tulee olemaan yhtä juhlaa.

VALITSE OIKEAT LAJIKKEET

Käytettiinpä kasvunmuokkaustekniikoita tai ei, tulisi puutarhurin aina pyrkiä valitsemaan lajike omien mieltymystensä, tilarajoitusten ja ilmaston mukaan. Jotkut genetiikat soveltuvat tähän kasvatustapaan merkittävästi toisia paremmin. Alta löydät kuvauksen ominaisuuksista, jotka soveltuvat parhaiten ScrOG-menetelmän kanssa käytettäviksi.

 • Venyvät sativat: Sativaan kallistuvat genetiikat tuppaavat tuottamaan korkeita, laihoja ja kasvultaan venyviä kasviyksilöitä. Tällaisten kasvien sivuhaarat ovat helppoja ohjailtavia verkon avulla. Voit tietysti käyttää myös puskaisempia indicoita, mutta siinä tapauksessa on järkevää kasvattaa kasvimäärää hyvään lopputulokseen pääsemiseksi.
 • Lajikkeiden yhdisteleminen: Yhteen ScrOG:iin voi huoletta yhdistellä useampaa eri lajiketta sadon kirjon laajentamiseksi. Käytettävät lajikkeet on syytä kuitenkin valita ongelmien välttämiseksi ja työn minimoimiseksi siten, että niiden kasvutapa, korkeus ja muut muuttujat ovat samantapaisia.
HOW TO SCROG: MAJOR CONSIDERATIONS

VALITSE OIKEANLAISET RUUKUT

Kasvun ja sato-odotusten optimoiminen edellyttää oikean ruukkukoon valintaa. Tämä taas määrittyy sen mukaan, montako kasvia verkon alle on tarkoitus laittaa. Ota huomioon seuraavat asiat:

 • Useita kasveja: Jos ajatuksena on kasvattaa useita kasveja pienemmässä tilassa, on tilankäyttö tärkeä tekijä (lisää tästä alla). Tällaisessa tilanteessa sopiva ruukkukoko on pienempi. 11 litran ruukku on hyvä kompromissi tilan hyödyntämisen ja kasvunopeuden näkökulmasta.
 • Yksi suuri kasvi: Jos tarkoitus on kasvattaa vain yksi suuri kasvi, on ruukkukokoa syytä suurentaa. 25 litran ruukku on riittävän suuri merkittävän juurimassa kasvattamiseen, ja tämä taas on edellytys suurelle lehvästölle – ja budimäärälle.
 • Kangasruukut: ScrOG-menetelmä parantaa merkittävästi lehvästön ilmanvaihtoa. Kangasruukun parantaa merkittävästi juuriston hapekkuutta. RQS kangasruukuissa on patentoitu Aqua Breathe -kerros, joka parantaa juuriston happitilannetta ja auttaa säilyttämään kosteutta.

ANNA KASVEILLE RIITTÄVÄSTI TILAA

Usean lajikkeen kasvattaminen yhdessä verkossa tarkoittaa, että voit kasvattaa samalla kertaa useita suosikkilajikkeitasi. Naapureina voivat sulassa sovussa olla korkean THC-pitoisuuden ja korkean CBD-pitoisuuden lajikkeita, tai voit halutessasi valita kasvatettavat lajikkeen jopa toisistaan poikkeavien terpeeniprofiilien perusteella.

Riittävä tila on merkittävin tekijä useaa kasvia kasvatettaessa, sillä se parantaa suuren sadon todennäköisyyttä ja auttaa pitämään homeriskin mahdollisimman pienenä. Tavoite on saada tilaan mahtumaan mahdollisimman monta kasvia siten, että jokainen yksilö saa optimaalisen määrän valoa ja ilmaa.

Tämä voi todistetusti onnistua esimerkiksi laittamalla 4 kasvia 11 litran ruukuissa yhtä neliömetriä kohti.

VERKKO: KORKEUS, KOKO JA MATERIAALI

ScrOG-verkon rakentelu on helppoa puuhaa. Jos olet koskaan kasannut paketissa toimitettuja huonekaluja tai ripustanut taulun seinälle, olet pätevä tähänkin hommaan. Pidä huoli, että alla mainitut materiaalit ja työkalut ovat käden ulottuvilla ja voit aloittaa.

 • Koko: Tämä riippuu siitä, kuinka monta ja minkä kokoisia kasveja haluat kasvattaa. Lehvästön tulisi olla tasainen, eli liian suuren silmäkoon omaava verkko aiheuttaa enemmän ongelmia kuin liian pieni silmäkoko. Jos et ole varma koosta, kannattaa varmuuden vuoksi tähdätä hieman yläkanttiin. Jos taas tilaa on rajallisesti, kannattaa siihen mahduttaa suurin mahtuva verkko.
 • Verkko: Lanka tai hamppunaru sopii mainiosti materiaaliksi. Kannabiksen haarat melkein tarttuvat materiaaliin, joka on helppo hävittää myöhemmin.
 • Kehikko: Tee neliskanttinen tai suorakulmainen puukehikko, joka on hitusen kasvatustilaa pienempi. Katko neljä tasamittaista jalkaa ja kiinnitä ne kehikkoon ruuveilla. Samaa rakennetta voi käyttää myös PVC-putken kanssa. Kiinnitä koukut kehikon yläpuolelle noin 6 sentin välein ja ripusta narut paikoilleen.

KUINKA SCROG-KASVATTAA: TOIMINTATAPA

Vietettyään muutaman viikon taimivaiheessa saavuttavat kasvisi vegetatiivisen vaiheen. Sinun täytyy käydä läpi seuraavat vaiheet varmistaaksesi, että kasvisi noudattavat ScrOG-menetelmää.

 • Latvominen: Kun kuhunkin kasviin on kehittynyt 5 niveltä** (kohtaa, jossa oksa ja varsi yhtyvät), täytyy sinun latvoa kasvisi korkeimman nivelen kohdalta. Puhdista terävät sakset ja napsaise päävarsi hieman risteyskohdan yläpuolelta. Latvominen** pakottaa kasvin ohjaamaan kasvunsa useaan päävarteen vain yhden sijasta. Tämä kannustaa sivuttaissuuntaiseen kasvuun, joka sopii paremmin ScrOG-menetelmään.
 • Sijoittelu: Asemoi verkko noin 20–40 cm:n (riippuen kasvattamasi kasvin tyypistä) korkeuteen kasvualustan yläosasta. Sijoita valosi tavalla, joka tarjoaa tasaisen valoaltistuksen koko verkon ylle.
 • Pujottaminen: Toisin kuin ruusupavun ja humalan oksat, eivät kannabiksen oksat toimi köynnösten tavoin. Siksi sinun täytyy pujotella ne käsin verkon läpi. Pyri täyttämään kukin verkon aukko yksittäisellä oksalla välttyäksesi liian ahtailta kasvuolosuhteilta. Ole hellä, mutta tehokas. Jos epäilet, ettei oksa mene helpolla tiettyyn ohjaamaasi suuntaan, älä ota riskiä siitä, että rikkoisit sen. Ohjaa oksat eri suuntiin täyttääksesi ruudukon ja ehkäistäksesi ahtaat olosuhteet ja sen, että osa kasvista jäisi varjoon.
HOW TO SCROG: PROCEDURE

Jatka punomista aina kukkimisvaiheen alkuun asti, kunnes verkkosi on täynnä. Kiinnitä oksat paikoilleen käyttäen pehmeää sidontalankaa.

 • Karsiminen: Poista kasvit sen kohdan alapuolelta, josta latvoit kasvisi. Tämä pakottaa kasvisi ohjaamaan kaiken saatavilla olevan energiansa latvustoon. Nämä ulokkeet vaativat oman ravinne- ja vesivarantonsa, joten niiden irrottaminen kasvista vapauttaa resursseja.
 • Ylläpito: Koko ScrOG-prosessi aiheuttaa kannabiskasveille usein stressiä. Varmista, että kastelet ne välittömästi jokaisen punomiskerran jälkeen. Sen jälkeen kastele maaperää vain, kun multa on 3–4 cm:n matkalta täysin kuiva. Pidä kasvisi hyväkuntoisina optimaalisilla ravintoaineilla välttääksesi puutostiloja.

PARANNA SCROG:IA MUILLA KANNABIKSEN KASVUNOHJAUSTEKNIIKOILLA

ScrOG tuottaa fantastisia tuloksia yksin käytettynäkin, mutta sen yhdistäminen muiden tekniikoiden kanssa voi nostaa sadon uusiin ulottuvuuksiin. Tässä muutamia hyviä ehdokkaita.

LST

Alhaisen stressitason kasvunmuokkaus, LST, on käytännössä kasvin hellävaraista taivuttelua ja sitomista, joka auttaa kasvin rakenteen muotoilussa. Tekniikka ei aiheuta merkittävää määriä stressiä kasville, eli shokki ei juurikaan häiritse kasvua ja täten palautumisaika jää lyhyeksi.

LST on yhdistettävissä ScrOG:in kanssa monella eri tapaa. Päävarren sitominen vaakatasoon saa sivuhaarat kasvamaan vauhdilla valoa kohti laajemman ja tuottoisamman lehvästön luomiseksi. Toinen vaihtoehto on sitoa latvomisen jälkeen neljä päähaaraa X:n muotoon. Myös tämä edistää lateraalia kasvua ja helpottaa verkon täyttämistä.

Video id: 569373769

LOLLIPOPPING

Lollipopping on lehtien karsintamenetelmä, jossa kannabiskasvista poistetaan lehvästön alemmat osat ja budin alut. Tämä parantaa ilmankiertoa ja ohjaa kasvin energian kohti ylempänä lehvästössä sijaitsevia ja tuottoisampia budeja.

Lollipopping on ideaali kumppani ScrOG:n oheen, sillä menetelmä edesauttaa verkossa olevien kukintojen kasvua vähentämällä alempana kasvaviin heikkolaatuisiin ja joka tapauksessa köykäiseksi jääviin popkornibudeihin tuhlautuvia resursseja. Toimenpide tulee suorittaa puhdistettuja ja teräviä saksia käyttäen vegetatiivisen kasvuvaiheen viimeisinä hetkinä. Muita loppipoppingin kanssa yhteensopivia muokkausmenetelmiä ovat LST ja main-lining.

MAIN-LINING

Tekniikka perustuu systemaattiseen latvomiseen ja uuden kasvun sitomiseen, jolla saavutetaan tasainen lehvästö, joka on täynnä yhtenäisen kokoisia kukintoja. Main-lining soveltuu ScrOG:in kanssa käytettäväksi, sillä tällä tekniikalla kasvin rakenne on avoin, tasaisesti jakautuva ja helposti verkon avulla ohjailtavissa.

Suoritat toimenpiteen seuraavalla tavalla:

 1. Latvo jokainen kasvi kolmannen nivelvälin jälkeen luoden kaksi erkanevaa päävartta. Poista niiden alta kaikki kasvu ohjataksesi kasvuhormonit ja energia jäljelle jääneisiin osiin.
 2. Käytä pehmeitä puutarhasiteitä ja sido uudet päävarret sopivaan kulmaan kasvualustaan nähden.
 3. Anna kasvin kasvattaa hieman uutta kasvua ja latvo kaikki uudet päävarret kerralla tuplataksesi niiden määrän.
 4. Sido uudet päävarret alas ja poista kaikki muu uusi kasvu. Voit nähdä täydellisen symmetrisen lehvästön alkavan rakentua molemmille puolille kasviasi.
 5. Jatka latvomista siten, että molemmat puolet on latvottu yhteensä viiteen kertaan, jolloin kasvillasi on 32 päävartta yhden sijaan. Kasvisi on nyt valmiina ScrOG-verkon alle.
ENHANCE SCROG WITH OTHER CANNABIS TRAINING TECHNIQUES

SUPER CROPPING

Kannabiksen varsien ja haarojen muokattavuutta voi parantaa super cropping nimellä tunnetun tekniikan avulla. Tämä korkean stressin muokkauskeino perustuu haarojen rakenteen vaurioittamiseen puristamalla ja nipistämällä siten, että ne lähes katkeavat. Tämä mahdollistaa niiden alas sitomisen, joka parantaa valon pääsyä kasvin eri osille. Menetelmä toimii yksinkin, mutta tässä yhteydessä mainitsemme tekniikan, koska sen avulla kasvit ovat paremmin yhteensopivia ScrOg:in kanssa käytettäväksi.

Super croppingin vahingot kohdistuvat haarojen ja varsien tukirakenteeseen niiden pintaa rikkomatta. Tämä on luonnollisesti varsin riskialtista puuhaa. Menetelmää tulisi käyttää vegetatiivisen kasvun aikana ennen kuin kasvit etenevät verkkoon asti. Super cropping toteutetaan seuraavasti:

 1. Valitse muokattavat haarat. Valitse muokattava osa vanhemman kasvun alueelta taipuisalta ja notkealta tuntuvasta kohdasta.
 2. Tartu haaraan etusormella ja peukalolla hellästi puristaen. Pyörittele kudosta noin 10 sekuntia edestakaisin sormiesi välissä ja tunnet sen pehmenevän.
 3. Suuntaa pehmennyt varsi haluamaasi suuntaan. Käytä teippiä tukena ja suojana, jos satuit hajottamaan haaran pinnan.

Super cropping mahdollistaa kasvin rakenteen muokkaamisen yhteensopivaksi myöhemmin sen päälle asetettavan verkon kanssa.

SCROG-MENETELMÄLLE SOPIVAT LAJIKKEET

GREEN GELATO

Green Gelato kuuluu niihin lajikkeisiin, joista kannabisharrastajat tapaavat puhua kaiholla. Kasvattajat nauttivat sen helppohoitoisuudesta, ja kukituksen käynnistyttyä hiljalleen rakentuvat tiiviit budit saavat veden kielelle. Säihkyvät purppuran ja malvan väriset kukinnot kehittyvät ja tuoksu antaa viitteitä lajikkeen Kush-perimästä, minttukekseistä ja hedelmäisistä jälkiruoan aromeista. Green Gelato kuuluu kiistatta makeimpiin saatavilla oleviin tapoihin nauttia tuhti, aina 25 prosenttiin saakka kohoava THC-annos. Yhdistä päälle kerrassaan uniikki terpeeniprofiili, ja lopputulos pyyhkii pään tyhjäksi ja vetää lihakset veteläksi.

Kevyesti indicaan kallistuva genetiikka antaa Green Gelato piirteitä, joista on hyötyä ScrOG-menetelmää ajatellen. Korkea kukka-lehti-suhde tarkoittaa suurempaa määrää valoa budeille häiritsevien lehtien vähäisen määrän takia. Minimaalinen lehtimäärä pienentää myös puutarhurin työkuormaa kasvatuksen aikana. Tiukat budiryppäät kasvavat jokaisessa nivelkohdassa, eivät pitkinä haaroja pitkin etenevinä budeina, joten lehvästö on tasaisempi ja kukinnot homogeenisempia. Alemmat kukinnot, jotka muokkaamattomassa kasvissa olisivat arvoltaan lähellä nollaa, saavat tällä keinolla mahdollisuuden maksimoida kasvunsa.

Green Gelato

Green Gelato
23_genetic background_1 Sunset Sherbet x Thin Mint Girl Scout Cookies
33_Yield indoors_1 500 - 700 gr/m²
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 viikkoa
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 45% Indica 55%
34_yield outdoor_1 800 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Lokakuun alku
22_Effect_1 Fyysisesti rentouttava, Selkeä

Osta Green Gelato

OG KUSH

OG Kush nousi suursuosioon erittäin lyhyessä ajassa Yhdysvaltain markkinoille ilmaantumisensa jälkeen, eikä saman tempun toistaminen globaaleilla markkinoilla kestänyt yhtään kauempaa. Sen aromit, ulkonäkö, vahvuus ja maku jaksavat innostaa vielä tänäkin päivänä kannabiksen ystäviä kaikilla mantereilla. Kirpakat sitrushedelmän nuotit dominoivat makeita ja happamia makuja, ja miellyttävä jälkimaku maistuu suussa vielä pitkään jointin lennettyä tuhkakuppiin. Myös lajikkeesta tehdyt ekstraktit ovat maultaan kerrassaan mahtavia. Lajikkeen tarjoama euforia ja mielenselkeys yhdistyvät luissa asti tuntuvaan rentoutukseen tekevät tästä niin viihde- kuin lääkekäyttäjienkin suosikin.

OG Kush reippaanpuoleinen venyminen nivelten välillä tekee siitä mainion ehdokkaan ScrOG-verkon alle aseteltavaksi. Latvo kasvi useaan kertaan muuttaaksesi kasvin kasvun painopiste korkeudesta leveyteen ja annat sille mahdollisuuden kehittää jokaisen sivuhaara huippuunsa. Lopputuloksena tästä vaivasta saat verkon täydeltä Kushia, jonka budien väli antaa niille jokaiselle mahdollisuuden ulosmitata koko potentiaalinsa muita varjostamatta tai ilmankiertoa häiritsemättä. Kannabis vastaa kasvunmuokkaukseen elämänhalulla, eikä OG Kush muodosta poikkeusta, vaan kasvattaa tasakokoisia ja tasaisen tiukkoja budeja koko valosi kattamalle alalle. OG Kushin tulokset ovat häikäiseviä kasville, jonka kasvattaminen on vaivatonta ja murheista vapaata.

OG Kush

OG Kush
23_genetic background_1 Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
33_Yield indoors_1 425 - 475 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 9 viikkoa
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 25% Indica 75%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Lokakuu
22_Effect_1 Piristävä, Rauhoittava

Osta OG Kush

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37800 arvosteluun