Laatukannabikselle Sopivista Kumppanuuskasveista

Kumppanuuskasvien käyttö on edullinen ja ympäristöystävällinen keino luoda luonnonmukainen ja pitkäkestoinen omat torjunta-aineensa tuottava kannabispuutarha. Viherpeitto, varjoa aurinkoa vastaan, viherlannoitteita ja ylimääräisiä kasvun raaka-aineita vitamiinien ja hivenaineiden muodossa, kaiken tämän voit saavuttaa hyvin suunnitellulla puutarhalla, jossa kasvien kasvu auttaa toisia kasveja venymään koko potentiaaliinsa.

Kannabiksen hyödyt kumppanuuskasvien käytöstä ovat runsaampi kasvu, suurempi häiriöiden ja tuholaisten kestävyys sekä raskaammat sadot enemmän eteerisiä öljyjä sisältävää marihuanaa. Useista kasveista koostuvia toisiaan ja kannabista tukevia systeemejä kutsutaan killoiksi.

Killat toimivat monimuotoisina mikroekosysteemeinä, jotka parantavat maaperän laatua, parantavat vedenläpäisy- ja pidätyskykyä sekä edistävät hivenaineiden biosaatavuutta. Terveet killat houkuttavat hyödyllisiä hyönteisiä ja muita eliöitä, jotka ruokailevat kannabista vahingoittavilla tuholaisilla. Kumppanuuskasvit voivat myös auttaa rikkomaan visuaalista maisemaa ja täten naamioida kannabisviljelmääsi uteliailta katseilta. Sama pätee tietysti myös tuoksuihin, monimuotoisesta kasvipalstasta irtoavien hajujen sekoitus auttaa peittämään kannabiksen kehittyessään levittämän tunnusomaisen tuoksun.

Pienistä kivistä puutarhaan rakennetut kummut puolestaan voivat toimia asemapaikkoina liskoille ja hämähäkeille, jotka puolestaan tarjoavat vastapalvelukseksi luonnonmukaista tuholaistorjuntaa. Erityisesti liskojen houkuttelu puutarhaan on kannattavaa, sillä ne voivat imuroida muurahaisia hurjaa vauhtia ja tekevät tehokkaasti selvää myös perhostentoukkien tapaisista suuremmista kohteista.

Herbs

HYÖNTEISIÄ TORJUVAT KUMPPANUUSKASVIT KANNABISELLE

Basilika: Tämä yrtti on niin maineikas, että sitä kutsutaan yrttien kuninkaaksi. Basilikan makea tuoksu ilmassa auttaa karkottamaan kirvoja, kovakuoriaisia, moskiittoja, tomaattimatoja ja jauhiaisia. 

Sitruunamelissa: Sitruunamelissa toimii karkotteena moskiittoja ja sääskiä vastaan houkutellen samalla hyödyllisiä pölyttäjiä. Muista harventaa tasaisin väliajoin, sillä tämä kasvi valtaa alaa aggressiivisesti.

Tilli: Tilli houkuttelee hyödyllisiä hyönteisiä kuten mehiläisiä, sudenkorentoja ja pistiäisiä. Ritariperhosen nälkäiset toukat puolestaan suosivat tilliä kannabiksen yli, joten tilli toimii niitäkin vastaan. Hämähäkkipunkit, kannabisfarmarin pahin painajainen, kammoksuu tilliä ja pysyy poissa sitä kasvavalta palstalta. Tilliä välttelevät lisäksi erilaiset kirvat, kaalimadot ja luteet.

Kärsämö: Pitkäjuurista kärsämöä käytetään yleensä viljelyksen reunoilla, jotteivat sen juuret kilpaile elintilasta kannabiksen kanssa. Kärsämö toimii karkotteena monilla tuhohyönteisille ja auttaa houkuttelemaan hyväntekijöitä, kuten esimerkiksi leppäkerttuja, harsokorentoja, sudenkorentoja sekä petopistiäisiä.

Kamomilla: Kirkkaanvalkoisista pienistä kukista muodostuva kukkamatto kuhisee elämää mehiläisten ja sudenkorentojen muodossa auttaen pitämään kärpäset ja moskiitot loitolla.

Korianteri: Eturivin karkotteena korianteri toimii erityisesti kirvoja, hämähäkkipunkkeja ja koloradonkuoriaisia kohtaan. Houkuttava vaikutus sillä on puolestaan loiskärpäsiin, sudenkorentoihin ja suureen joukkoon petopistiäisiä, jotka taasen tarjoavat hyötyjä farmarille harventamalla palstan haittahyönteispopulaatiota.

Laventeli: Laventelin upeat kukat ja eritoten niiden nektari auttavat tuomaan palstalle mehiläisiä ja muita medellä ruokailevia hyönteisiä pölytystehtäviin. Kirput, punkit ja hiiret puolestaan välttelevät laventelin läheisyyttä.

Piparminttu: Levittäytyvä ja sopeutuvainen piparminttu houkuttaa hyödyllisiä hyönteisvieraita kuten mehiläisiä ja toimii karkotteena muurahaisille, kirpuille, punkeille, kovakuoriaisille ja hiirille.

Kirveli: Kasvata kirveliä palstan reunoilla kera tillin ja korianterin ja saat aikaiseksi jämäkän kasvimuurin kannabiskasvejasi ympäröimään ja suojaamaan sitä esimerkiksi kirvoilta ja jauhiaisilta. Kirveli vetää puoleensa lisäksi mm. mehiläisiä ja haitallisten hyönteisten toukilla aterioivia pieniä loispistiäisiä.

Sinimailanen: Tämä aina metrin korkuiseksi venyvä ruoho auttaa torjumaan luteiden invaasiota ja vetää puoleensa hyötyhyönteisiä leppäkerttujen, petokuoriaisten ja petopistiäisten ryhmistä.

Tarhakehäkukka: Kumppanuuskasvien peruspala kehäkukka on vahva ja kaunis kasvi, jolla on karkottava vaikutus sukkulamatoihin, pikkukaskaisiin ja erilaisiin kovakuoriaisiin. Hyödyllisiä vieraita tarhakehäkukka puolestaan houkuttelee medestä ravintonsa saavien pölyttäjien joukosta.

Auringonkukka: Auringonkukan suurimmat hyödyt tulevat sen puumaisen ja kuitupitoisen rakenteen vahvuudesta. Selluloosan tai mahlan perässä olevat hyönteiset voivat keskittyä taisteluun auringonkukan rakenteen kanssa jättäen rauhaan kallisarvoiset kannabiksesi.

lavender

MULLAN RAKENNETTA PARANTAVAT KUMPPANUUSKASVIT

Sinimailanen: ”Ruokien kuninkaaksi” kutsuttu sinimailanen sitoo maaperään typpeä ja kerää hivenaineita kuten rautaa, magnesiumia, kaliumia ja fosforia. Syvälle etenevät juuret auttavat rikkomaan mullan rakennetta helpottaen täten vedenläpäisyä ja sen pidättäytymistä kasvualustassa haihtumisen sijaan. Sinimailanen kasvaa nopeasti, joten trimmaa sitä ja käytä leikattua kasvimassa viherlannoitteena puutarhassasi.

Nukkahärkki: Tämä nopeasti kasvava kasvi peittää puutarhan pinnan luonnonmukaisena viherpeitteenä, joka auttaa pitämään kasteluveden kasvien ulottuvilla ehkäisten haihtumista ja parantaen veden pidättymistä alustassa. Leikkaa usein ja käytä kasvimassa viherlannoitteena muille kasveille.

Puna- ja valkoapilat: Matalakasvuiset apilat ovat erittäin sitkeitä kasveja ja toimivat viherpeitteenä parantaen maaperän kasvuominaisuuksia. Kaikki apilat sitovat typpeä maaperään ja tämä typpi palautuu kiertoon apilan hajoamisprosessin alkaessa.

Kamomilla: On tehokas varastoija kalsiumille, kaliumille ja rikille. Kasvin kuollessa nämä siihen sitoutuneet ravinteet vapautuvat hiljalleen muiden kasvien käyttöön.

chamomile

KANNABIKSEN KASVUA EDISTÄVÄT KUMPPANUUSKASVIT JA ELIKSIIRIT

Kärsämö: Puutarhanhoidon perimätieto kertoo, että kärsämö nostaa sen ympärillä kasvavien kasvien eteeristen öljyjen tuotantoa.

Kamomilla: Kamomilla nostaa sen naapurien nestejännitystä, ja niin tapahtuu myös kannabikselle. Tämän lisäksi kamomilla boostaa eteeristen öljyjen tuotantoa. 

Korianteri: Korianterin murskatuista lehdistä keitettyä teetä voi käyttää hämähäkkipunkkien torjuntaan jopa kaupallisia torjunta-aineita paremmilla tuloksilla.

Sinimailanen: Kuivatuista varsista voi valmistaa vitamiini- ja hivenainerikasta teetä, jota voi käyttää suihkeena edistämään kannabiksen tai vaikka koko puutarhan kasvua.

Tarhakehäkukka: On eräs vanhimmista kumppanuuskasveista, sillä se stimuloi sen ympärille istutettujen kasvien kasvua ja vapauttaa maaperään tuholaisia karkottavia yhdisteitä. Nämä positiiviset vaikutukset voivat kestää jopa vuosia. 

Coriander

BIODIVERSITEETTI AUTTAA KANNABISTA VOIMAAN HYVIN

Kaikki edellä esitellyt kumppanuuskasvit auttavat lisäksi naamioimaan palstaasi useilla tavoilla. Tekstuurit, värit ja vaihteleva syvyysvaikutelma auttavat vaikeuttamaan kannabiksen havaitsemista palstaltasi. Pienemmäksi jäävät lajikkeet kuten indicat ja autoflowerit käytännössä katoavat hyvin suunniteltuun puutarhaan. Useiden kumppanuuskasvien tuoksumaailma on sellainen, että yhdessä käytettynä ne peittävät kannabiksen tunnusomaisen tuoksun alleen aromien sekamelskaan.

Monimuotoinen pikkuviidakko täynnä väriä, tuoksua ja erilaisia kasvua edistäviä toimintoja tai muutama hyvin valittu täsmäratkaisu ongelmiin, kumppanuuskasvit voivat auttaa suuresti tavoitteessasi kasvattaa laatukannabista. Kumppanuuskasvit tukevat kasvua ja elinvoimaa, edistävät öljyntuotantoa ja antavat kestävyyttä olosuhteita vastaan ja houkuttavat toivottuja hyönteisiä karkottaen samalla tuholaisia. Kustannustehokas ja saastevapaa kumppanuuskasveihin perustuva puutarharakenne säästää lompakkoa ja planeettaa.

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias