Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter


Vaikka sinulla ei olisikaan paljon kokemusta kannabiksen kasvatuksesta, sinun kannattaa silti harkita alhaisen stressin kasvunmuokkausta. Low stress training (jatkossa LST) on yksinkertainen tapa kasvattaa satoa samalla kun hallitset kasvien korkeutta ja muotoa.

Mikä on LST ja miksi käyttää sitä?

Satoa lisäävänä kasvunmuokkausmenetelmänä LST antaa viljelijöille mahdollisuuden optimoida käytettävissä oleva tila ja valo. Yksinkertaisimmillaan tämä kasvunmuokkaustekniikka tarkoittaa kannabiskasvien oksien ja varsien varovaista taivuttamista ja sitomista. Näin tehdään kahdesta syystä: Ensinnäkin kannabis kasvattaa tavallisesti yhden suuren päävarren, josta kehittyy yksi suuri, pitkänomainen budi. Tämän rinnalla on muita, pienempiä sivuhaaroja, joissa kasvaa pienempiä satelliittikukintoja. Kannabiksen luonnollista taipumusta kasvaa tähän "joulukuusen" muotoon kutsutaan apikaaliseksi dominanssiksi. LST:n avulla tavoitteena on murtaa tämä apikaalinen dominanssi ja sen sijaan tasoittaa latvustoa niin, että se kasvaa samalla korkeudella.

Tästä päästäänkin toiseen LST:n käytön syyhyn: parempaan valon jakautumiseen. Taivuttamalla ja kiinnittämällä kasveja tavalla, joka rikkoo apikaalisen dominanssin ja tasoittaa latvuksen korkeutta, altistuvat kaikki kasvin alueet paremmalle valonjakautumiselle, jolloin syntyy enemmän elinkelpoisia ja tasakokoisempia kukintoja, jotka johtavat lopulta suurempiin satoihin! Sen lisäksi LST ei edes vaadi kasvattamisjärjestelyjen muuttamista erinomaisten tulosten saavuttamiseksi. Tarvitset vain hieman tietotaitoa ja muutamia tärkeitä työkaluja.

Vídeo aneu: 569373769

LST:n historia

Jos olet perehtynyt kannabiksen kasvatukseen, tiedät, että kasvit kehittävät tavallisesti muutaman paksun budin kasvin yläosaan ja useita pienempiä budeja sen alapuolelle. Tämä ei päde ainoastaan kannabikseen, vaan moniin muihin ihmisten käyttämiin kukkiin, hedelmiin ja vihanneksiin.

Vuosisatojen ajan puutarhaviljelijät ovat keksineet tapoja saada kasveistaan enemmän irti yksinkertaisten kasvatustekniikoiden avulla. Näihin tekniikoihin voi kuulua kasvien latvominen ja lehtien harventaminen sekä taivuttaminen, ScrOG ja kaikenlaisia muita menetelmiä. Vaikka ne kaikki eroavat hieman toisistaan, jokainen niistä tähtää valon, tilan ja resurssien optimaaliseen käyttöön.

LST on nykyaikainen muunnelma vanhasta tekniikasta, jolla hedelmäpuita pakotetaan kasvamaan tiettyyn muotoon. Jo muinaisten egyptiläisten uskotaan käyttäneen samanlaisia menetelmiä viikunapuiden kasvattamiseksi vaakasuoraan yli 3000 vuotta sitten. Espalier nimellä tunnettu menetelmät tuli sittemmin hyvin suosituksi 1600-luvun Euroopassa, ja se teki huolellisesti leikatuista ja muotoilluista hedelmäpuista yleisen näyn. Käytäntö oli laajalti käytössä myös omena- ja päärynäpuutarhoissa - ei vain sadon parantamiseksi, vaan ennen kaikkea esteettisenä keinona kaunistaa maisemaa.

¿Qué Es El Entrenamiento De Bajo Estrés?

LST: Kasvua häiritsemätön muokkaustekniikka

Tämän kasvunmuokkaustekniikan keskeinen elementti tulee ilmi sen nimestä; "vähäinen stressi" erottaa tämän menetelmän "korkean stressin" tekniikoista, kuten latvomisesta. Kun jälkimmäisessä tekniikassa kasvin tärkein kasvukärki leikataan pois kasvihormonin uudelleenjakamiseksi, LST on paljon hellävaraisempi. Tämä ei ainoastaan vähennä kasvin stressiriskiä, vaan myös vähentää aikaa, joka kuluu kasvin toipumiseen ja sopeutumiseen voimakkaasti stressaaviin muutoksiin. LST:ssä ei tapahdu varsinaista karsimista tai leikkaamista, vaikka tätä menetelmää käytetäänkin usein yhdessä muiden, ankarampien tekniikoiden kanssa. Kaiken kaikkiaan LST:n läpikäyneet kasvit reagoivat siihen yleensä erittäin suotuisasti, ja palkitsevat kasvattajan ponnistelut ja hienotunteisuuden terveillä ja runsailla kukinnoilla ja painavilla sadoilla.

Mitä tarvitset LST:tä varten

Jotta voit suorittaa LST:n asianmukaisesti kasveillesi, tarvitset seuraavat tarvikkeet:

  • Kumipäällysteinen kasvilankaa/pehmeitä puutarhasiteitä
  • Ohuita puisia tikkuja tai bambukeppejä
  • Pieni käsipora
  • Ilmastointiteippiä

Vaikka tämä menetelmä vaatii vain vähän tarvikkeita, suosittelemme vakavasti, ettet käytä tavallista narua kasvien kiinnittämiseen. Tavallinen naru tai lanka on usein liian ohutta tai karkeaa, ja se voi viiltää varret ja aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. On paljon parempi hankkia tähän tarkoitukseen varta vasten sopivia puutarhasiteitä.

Low Stress Training o LST (trenzado de bajo stress)

Valmistele astia LST:tä varten

Viittaamme jatkuvasti varsien ja oksien sitomiseen, mutta mihin ne pitäisi sitoa? Yksinkertaista, sinun tarvitsee vain porata useita reikiä ruukun/kasvatusastian reunan ympärille. Sitten voit viedä siteet reikien läpi ja oksien ympärille, jotta versot pysyvät tukevasti paikoillaan.

Jos haluat enemmän tukivaihtoehtoja, sopivat noin 30 cm:n pituiset ohuet puu- tai bambutikut erinomaisesti pitämään kaiken paikoillaan. Koska oksia taivutellessa voi sattua vahinkoja, hanki ilmastointiteippiä, jotta voit paikata mahdolliset napsahdukset tai katkeamiset.

Miten käyttää LST:tä

Sitten mielenkiintoisiin asioihin: miten LST:tä käytetään kannabiskasveille.

Cómo Aplicar el LST

Murra apikaalinen dominanssi

Menetelmässä on kyse apikaalisen dominanssin murtamisesta. Aloita taivuttamalla päävarsi varovasti alaspäin kohti astian reunaa. Sido varsi tukevasti paikalleen pehmeän kasvilangan ja esiporattujen reikien avulla. Ta daa! Olet juuri tasoittanut latvuston ja tehnyt tilaa tulevalle, vaakasuoralle kasvulle. Näin valo pääsee paljon useampiin kukintoihin, mikä puolestaan johtaa suurempaan satoon.

Vinkkejä: Jotkut viljelijät päättävät ensin latvoa päävarren ja taivuttaa sitten sivuversot sivulle. Näin kasvi saa enemmän "hämähäkkimaisen" muodon. Mutta vaikka suorittaisit tavanomaisen LST:n ilman latvomista, saattaa kevyt lehvästön poisto valon tunkeutumisen lisäämiseksi olla hyvä idea.

Muotoile ja ylläpidä kasveja

LST:n kanssa on tärkeää muistaa, että haluat aina säilyttää tasaisen latvuston. Yksikään oksa tai haara ei siis saa olla toista korkeampi. Muotoilussa on tärkeää taivuttaa versoja ulospäin ja pois päärungosta. Tämä ei sinänsä ole mitään rakettitiedettä, mutta on hyödyllistä, että sinulla on tavoiteltu muoto mielessä sen sijaan, että vain improvisoit kasvin kasvaessa. Tämäkin voi onnistua, mutta aloittelijoiden on parempi tehdä perussuunnittelua, jotta he välttävät mahdolliset sudenkuopat.

Joskus voi sattua onnettomuuksia, ja saatat vahingossa katkaista oksan sitä taivuttaessasi. Ei ole syytä hätääntyä! Kasvit ovat itse asiassa kestävämpiä kuin äkkiseltään luulisi. Kunhan oksa ei ole irronnut kokonaan, voit lähes aina korjata tällaiset vahingot teipillä. Paraneminen kestää noin viikon, mutta se ei ole maailmanloppu.

Sinun on myös tiedostettava, että LST ei ole jotain, mitä teet kerran ja sitten vain istut ja odotat. Tämä tekniikka vaatii johdonmukaista ylläpitoa. Syynä tähän on se, että kasvisi jatkaa kasvuaan riippumatta siitä, millaiseen muotoon olet sen muovannut. Ajan myötä sen haarat venyvät pituutta ja lehdet kasvavat. Tästä syystä sinun on syytä jatkaa sitomista ja taivuttelua silloin tällöin uudelleen varmistaaksesi, että latvusto pysyy kauniin tasaisena.

Missä ja milloin käyttää LST:tä

Jotkut luulevat, että LST on tarkoitettu vain sisäkasvattajille - mutta tämä ei ole totta! Kuten kerroimme, ei kasvien kouluttaminen ei ole mikään uusi asia, ja se itse asiassa syntyi ulkokasvatusmenetelmänä. Jos asut kylmemmässä ilmastossa, kuten Isossa-Britanniassa ja muualla Pohjois-Euroopassa, LST ulkona voi olla hyvä tapa lisätä satoa kesäkaudella, vaikka sinua ei siunattaisikaan paljolla auringonpaisteella. Samoin LST voi olla myös hyödyllinen keino pitää kannabiskasvit matalina esimerkiksi parvekkeen reunan alapuolella. Tasaisemman latvuston vuoksi sidottu kasvi ei ainoastaan anna parempia satoja, vaan se myös herättää vähemmän huomiota verrattuna jossakin luonnossa olevaan tornimaiseen kannabikseen, joka vain odottaa löytäjäänsä.

Mitä tulee LST:n käytön aloittamisajankohtaan, on vastaus yksinkertainen: heti kun vain mahdollista. Kun kasvisi ovat siirtyneet taimivaiheesta vegetatiiviseen kasvuun, on se valmis käsiteltäväksi. EI kannata aloittaa liian aikaisin ennen kuin kasvi on muodostanut muutaman hyvän solmukohdan, mutta et myöskään halua odottaa liian pitkään. On vain yksi aika, jolloin LST voi olla todella ongelmallinen, ja se on kasvin ollessa jo täydessä kukinnassa. Tässä vaiheessa kasvin varret saattavat olla liian jäykkiä taipumaan, ja vaarana on, että katkaiset arvokkaita kukintoja sisältävän oksan. Tämän huomioiden voit aloittaa LST:n melkein milloin tahansa kasvuvaiheen aikana. Mitä aikaisemmin, sen parempi.

Low Stress Training o LST (trenzado de bajo stress)

Entä LST ja autoflowerit?

Autoflowerit kasvavat nopeasti eivätkä vaadi valojakson muutosta kukinnan aloittamiseksi, mikä tarkoittaa, että niillä ei ole paljon aikaa toipua stressiä aiheuttavista harjoitusmenetelmistä, kuten latvomisesta ja lehtien poistamisesta. LST:n avulla kasvit voivat kuitenkin edelleen hyötyä optimaalisesta valoaltistuksesta, eivätkä ne tarvitse aikaa toipumiseen, koska se ei aiheuta rakenteellista vahinkoa. Vaikka vanhat autoflowerit eivät todennäköisesti kestäisi LST:tä hyvin, uusi sukupolvi vastaa siihen paremmin kuin hyvin.

Itse asiassa LST voi olla loistava tapa lisätä autoflower-lajikkeiden satoa! Muista vain, että autot alkavat kukkia jo noin 4 viikon kuluttua, joten sinun täytyy päättää jo hyvissä ajoin, haluatko käyttää LST:tä vai et! Aloita mahdollisimman aikaisin parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Tässä 5 parasta LST-menetelmään sopivaa lajiketta:

1. Chocolate Haze

Chocolate Haze on ehdoton herkku makunystyröille, sillä sen suklaiset, makeat ja maanläheiset vivahteet saavat veden herahtamaan kielelle, kun sitä poltetaan tai höyrystetään. Kukkien ainutlaatuinen terpeeniprofiili on perua sen vanhemmilta, OG Chocolate Thai- ja Cannalope Haze -lajikkeilta saaduista geeneistä. Chocolate Haze on sativa-dominantti kasvi, jossa on 95 % sativa-genetiikkaa ja vain 5 % indica-genetiikkaa. Tämän tuloksena on voimakas pilvi, joka on stimuloi, motivoi ja antaa paljon energiaa. Lajikkeen THC-pitoisuus on 20 %, ja sen pilvi puskee päälle nopeasti mielenkiintoisia ja syvällisiä keskusteluja ruokkien.

Chocolate Hazea voidaan kasvattaa menestyksekkäästi sekä sisällä että ulkona, ja se on vahva ehdokas loistamaan LST-kasvatuksessa. Sisäkasvit, joita viljellään kasvihuoneissa tai teltoissa, voivat palkita kasvattajat 475–525 g/m²:n tuotoksilla. Puutarhan penkissä tai ruukuissa kasvatetut ulkokasvit tuottavat jopa 500 g/kasvi, ja ne ovat valmiita sadonkorjuuseen lokakuun loppupuolella. Chocolate Haze suosii leutoa ilmastoa, ja sen kukinta-aika on 9–10 viikkoa.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun