Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Steven Voser

Tässä artikkelissa kerromme miten paljon aurinkoa kannabiskasvisi tarvitsee ja miten voit hyödyntää sitä parhaiten.

Mitä enemmän auringonvaloa, sitä parempi; tässä kultainen sääntö kannabiksen kasvattamiseen ulkona. Valitettavasti meillä kaikilla ei ole parveketta, terassia tai puutarhaa, joka nauttii täydestä auringosta koko päivän ajan. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin kannabiksen suhdetta aurinkoon ja kerromme, kuinka paljon auringonvaloa ulkokasvisi tarvitsevat saadakseen hyvän sadon.


Miksi kannabis tarvitsee auringonvaloa?

Fotosynteesin avulla kannabiskasvit muuttavat auringon valoenergiaa kemialliseksi energiaksi, joka ruokkii niiden kasvua. Kannabis käyttää auringosta saamaansa energiaa muuttaakseen ympäristöstään saamansa veden, hiilidioksidin ja mineraalit hapeksi ja energiarikkaiksi sokereiksi, joiden avulla ne kehittävät terveitä juuria, oksia ja lehtiä.

Mitä eroa on auringonvalolla ja kasvulamppujen keinovalolla?

Se, voittaako auringonvalo keinotekoiset kasvatusvalot, on iänikuinen keskustelu kannabisyhteisössä, ja molemmilta puolin rintamalinjaa löytyy kiihkeitä kannattajajoukkoja. Me RQS:llä uskomme vakaasti siihen, että luontoäitiä ei voi korvata mikään, mutta ymmärrämme toki myös, että sisätiloissa keinovaloissa kasvattamisessa on paljon etuja.

Step 1

Me henkilökohtaisesti rakastamme auringon alla kasvattamista, koska se on ilmaista, eikä mikään teollinen lamppu yksinkertaisesti pysty jäljittelemään auringon voimaa. Keskivertokotikasvattajalle voi kuitenkin olla haastavaa tarjota kannabiskasveille 10-12 tuntia esteetöntä auringonvaloa, varsinkin jos ja kun kasvit halutaan pitää uteliaiden katseiden ulottumattomissa.

Sisäkasvatus vastaa tähän tarpeeseen; sen lisäksi, että voit kasvattaa todella yksityisiä kasvustoja, valojen alla kasvattaminen tuo myös lisäetuna sen, että voit hallita kasvin ympäristöä ja valosykliä paljon paremmin.

Step 1

Sunlight vs Artificial

Kuinka paljon auringonvaloa ulkokasvit tarvitsevat?

Kannabiskasvit ovat onnellisimmillaan, kun ne saavat 10-12 tuntia suoraa auringonvaloa päivässä. Kuten olet todennäköisesti omin silmin nähnyt, kasvaa kannabis todella nopeasti ja tarvitsee siksi paljon aurinkoenergiaa kasvuunsa.

On kuitenkin täysin mahdollista kasvattaa terveitä kannabiskasveja ulkona vähintään 6 tunnin yhtäjaksoisella auringonvalolla. Sinun on vain pidettävä mielessä, että nämä kasvit kasvavat hitaammin ja saattavat siksi tuottaa kevyempiä ja huonompilaatuisia satoja kuin kasvit, jotka saavat optimaalisen määrän aurinkoa.

Voiko kannabista kasvattaa epäsuorassa auringonvalossa ulkona?

Lue läpi muutama kasvatusfoorumi ja löydät paljon kasvattajia, jotka vannovat, että he ovat onnistuneet saamaan satoa vain 1 tai 2 tunnin suoralla auringonvalolla päivässä. Kannabis on loppujen lopuksi sitkeä kasvi, joka kestää melko epäsuotuisia olosuhteita kasvaessaan luonnossa.

Kun kuitenkin kasvatat kannabista kotona, haluat varmasti luoda optimaaliset olosuhteet maksimoidaksesi sadon koon ja laadun.

Jos kasvit kasvavat varjossa, ne pyrkivät auringon puoleen ja kehittävät pitkiä, pitkulaisia oksia, vain vähän nuppupaikkoja ja kevyitä, ilmavia budeja, joissa on vähemmän hartsia.

Milloin kannabiskasvit kukkivat ulkona?

Ulkona valojaksoiset kannabiskasvit kukkivat kesäpäivänseisauksen jälkeen, kun päivät lyhenevät ja yöt pitenevät. Pohjoisella pallonpuoliskolla tämä tapahtuu vähitellen kesäkuun auringonseisauksen jälkeen, joka on yleensä 20. tai 21. kesäkuuta vuoden mukaan. Eteläisellä pallonpuoliskolla kannabiskasvit aloittavat kukinnan vähitellen joulukuun auringonseisauksen jälkeen, joka tapahtuu 20. tai 21. joulukuuta.

Muista, että ulkokasvit alkavat kukkia vähitellen, koska päiväsaika vähenee paljon hitaammin kuin sisätiloissa, joissa voit vaihtaa kasvit vegetaatiosta kukkimaan hetkessä.

Sunlight and darkness

Sunlight hours

Onko auringonvalossa eroa päiväntasaajalla ja pallonpuoliskoilla?

Kyllä, auringonvalon välillä on hyvin suuri ero pallonpuoliskojen ja päiväntasaajan (tai trooppisten alueiden eli Kravun ja Kauriin kääntöpiirien) välillä.

Maan kiertoradan vuoksi sen navat kallistuvat kohti aurinkoa eri vuodenaikoina. Pohjoinen pallonpuolisko on lähimpänä aurinkoa kesäpäivänseisauksen aikaan, kun taas eteläinen pallonpuolisko on lähimpänä aurinkoa joulukuisen talvipäivänseisauksen aikaan. Mitä lähempänä napa on aurinkoa, sitä enemmän se saa suoraa auringonvaloa ja sitä pidemmät päivät kyseisellä pallonpuoliskolla ovat.

Päiväntasaaja pysyy kuitenkin jatkuvasti samalla etäisyydellä auringosta. Näin ollen se saa jatkuvasti noin 12 tuntia auringonvaloa ympäri vuoden.

Milloin kannabista kannattaa kasvattaa ja korjata pohjoisella ja eteläisellä pallonpuoliskolla

Pohjoisen pallonpuoliskon ulkokasvattajat idättävät siemenensä tyypillisesti kevään ja alkukesän välillä sijainnista riippuen. Esimerkiksi Iberian niemimaalla viljelijät saattavat aloittaa maaliskuun alussa ja onnistua kasvattamaan kaksi täyttä satoa autoflowereita elokuuhun mennessä. Pohjoisempana viljelijöiden on kuitenkin aloitettava hieman myöhemmin, jotta he eivät joutuisi kohtaamaan hallaa, sadetta, raekuuroja tai muita epäsuotuisia olosuhteita.

Toisaalta eteläisen pallonpuoliskon viljelijät saattavat aloittaa kasvattamisen jo syyskuussa, ja sadonkorjuu ajoittuu tyypillisesti maalis-toukokuulle, vaikka jotkut sativat saattavat olla valmiita vasta kesäkuun alkuun mennessä (genetiikasta ja paikallisesta ilmastosta riippuen).

Ulkona kasvatettaessa on tärkeää tietää, minkä genetiikan kanssa työskentelet ja miten ne reagoivat istutukseen eri vuodenaikoina. Jos kasvatat esimerkiksi suuria sativoita, saatat haluta aloittaa kasvattamisen hieman myöhemmin, jotta kasvit eivät kasva liian suuriksi. Jos taas käytät nopeita autoflower-lajikkeita, yritä kylvää siemenet maahan mahdollisimman aikaisin, jotta saat kaksi satoa mahtumaan yhteen kasvukauteen.

Growing calendar

Celandar

Kuinka kasvattaa kannabista ulkona päiväntasaajan ja tropiikin alueella

Kuten aiemmin mainittiin, päiväntasaajalla sijaitsevat alueet saavat tasaisesti 12 tuntia auringonvaloa ympäri vuoden. Jos olet onnekas asuessasi alueella, joka sijaitsee päiväntasaajalla, voit ehkä kasvattaa kannabista ulkona ympäri vuoden (tietenkin sään salliessa). Näillä alueilla valoriippuvaiset lajikkeet saattavat käyttäytyä samalla tavalla kuin autoflowerit, jotka kukkivat automaattisesti sukukypsyyden saavutettuaan.

Toisaalta Kauriin ja Kravun kääntöpiireillä auringonvaloa on kesä- ja talvipäivänseisauksen jälkeen jopa 10,5 ja 13,5 tuntia päivässä. Näillä alueilla saatat myös pystyä kasvattamaan kannabista ympäri vuoden säästä riippuen, ja saatat huomata, että valosta riippuvat lajikkeet kukkivat pikemminkin iän kuin valojakson muutoksen perusteella.

Trooppisten kannabiskantojen luonne

Vaikka kannabiksen juuret ovatkin Aasiassa, kasvi on onnistunut leviämään ja sopeutumaan ihmisten suosiollisella avulla lähes joka puolelle maapalloa.

Lajikkeet, jotka ovat sopeutuneet tropiikin ja päiväntasaajan ainutlaatuiseen ilmastoon ja valojaksoon, itävät yleensä paljon aikaisemmin kuin lajikkeet, jotka on sopeutettu kasvamaan pohjoisempana tai etelämpänä.

Ne voivat myös kasvaa paljon pidempään ja jopa jatkaa lehtien kehittämistä kukinnan aikana, jolloin ne tuottavat pitkulaisia ja ilmavia nuppuja.

Muista vain, että vaikka päiväntasaajalta kotoisin olevat lajikkeet saattavat käyttäytyä samalla tavalla kuin automaattikukat, ne eivät ole todellisia automaattikukkia. Autoflower-lajikkeet sisältävät erityisiä Cannabis ruderalis -alalajin geenejä, jotka saavat ne kukkimaan iän aiheuttamien hormonaalisten muutosten perusteella. Valoriippuvaisilla trooppisilla lajikkeilla ei ole tätä geeniä, joten niiden kukinta saattaa silti käynnistyä valonvaihteluista (niin vähäisiä kuin ne voivatkin olla päiväntasaajalla tai tropiikissa).

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37800 arvosteluun