By Steven Voser

Lue, kuinka pakkokukitat ulkona kasvattamasi kannabiskasvit

Ulkona auringon alla on todennäköisesti yksi parhaista paikoista kasvattaa omaa pilveään. Valitettavasti ulkona kasvattaminen voi kuitenkin olla hieman monimutkaisempaa, jos sattuu asumaan kaukana pohjoisessa tai etelässä tai päiväntasaajan tietämillä. Onneksi voit hoitaa osan näillä alueilla kasvattamisen vaikeuksista pois päiväjärjestyksestä pakkokukittamalla tai höytämällä ulkokasvisi. Tässä artikkelissa käymme läpi koko prosessin, jotta sinä saisit enemmän hallintaa ulkokasvatusprojektistasi.


Milloin kannabis kukkii ulkona?

Valojaksoiset kannabiskasvit alkavat kukkia kesän lopussa (kesäpäivän seurauksen jälkeen), kun päivät alkavat lyhentyä ja yöt pidentyä. Leveyspiirillä on tietenkin suuri merkitys siihen, milloin pilvi kukkii, sillä se korreloi tietyn alueen päivänvalotuntien kanssa.

Yleisesti ottaen kannabiskasvit alkavat kuitenkin kukkia kesäkuussa tapahtuvan kesäpäivänseisauksen (vuodesta riippuen 20. tai 21 kesäkuuta) jälkeen pohjoisella pallonpuoliskolla ja joulukuussa tapahtuvan talvipäivänseisauksen (20. tai 21. joulukuuta) jälkeen eteläisellä pallonpuoliskolla. Pidä mielessä, että kukkimisvaiheeseen siirtyminen on huomattavasti asteittaisempi ulkona, sillä päivänvalotunnit vähenevät vain minuuttien verran kunakin päivänä.

Kuinka kauan kukkimisvaihe kestää?

Se, kuinka kauan kasvin kukkiminen kestää ulkona vaihtelee riippuen sen geeneistä ja kasvuympäristöstä. Yleisesti ottaen kannabiskasvit voivat kuitenkin olla sadonkorjuuvalmiita syyskuun ja marraskuun välillä pohjoisella pallonpuoliskolla ja maaliskuun ja toukokuun välillä eteläisellä pallonpuoliskolla.

Miksi pakkokukittaa kannabistaan?

Kun mietimme ulkokasvatusta, tapaamme ajatella, ettei meillä ole lähes lainkaan kontrollia kannabiksemme valosyklistä. Asian ei kuitenkaan tarvitse olla aivan näinkään. Vaikka siinä onkin sitä jotain, että luonnon antaa kulkea omalla radallaan, voi joskus hienoinen ihmisen puuttuminen peliin tehdä keskivertosadosta loistavan.

Ulkokannabiskasvien pakkokukituksen hyödyt

Näistä syistä kannattaa harkita ulkokasviensa pakkokukittamista:

1. Pakkasten välttäminen

Alueilla, jotka sijaitsevat kaukana päiväntasaajasta joko sen pohjois- tai eteläpuolella, kärsitään usein pitkistä ja ankarista talvista, jotka saapuvat huomattavasti aiemmin kuin muihin maapallon kolkkiin. Jos esimerkiksi kasvatat ulkona Pohjois-Euroopassa tai Etelä-Argentiinassa, saattaa ehkä kannattaa pakottaa kasvit kukkimaan hieman aiemmin, jotta vältyt aikaisin saapuvien talvipakkasten tai sateiden satoa pilaavilta vaikutuksilta.

2. Koon rajoittaminen

Jos puolestaan asut päiväntasaajan alueella, saattaa ulkokasvien pakkokukittaminen tulla kyseeseen, kun et halua niiden kasvavan liian suuriksi. Johtuen pitkistä, johdonmukaisista auringonvalotunneista, joista nämä alueet saavat nauttia koko vuoden ympäri, voi päiväntasaajan lähellä kasvavien valojaksoisten lajikkeiden kukkimisvaiheen alkamisessa kestää kauan. Lisäksi kun tilaa on tarpeeksi, voivat ne kasvaa massiivisen kokoisiksi.

3. Jatkuvasti kypsyviä satoja

Sinun ei tarvitse asua Tulimaan tai Helsingin leveyspiireillä kiinnostuaksesi ulkokasvien pakkokukittamisesta. Itse asiassa, monet ulkokasvattajat päätyvät pakottamaan kasvinsa kukkimaan tuottaakseen monia satoja vuoden mittaan. Jotkut kokeneet kasvattajat tuottavat jopa jatkuvia satoja korjaten aina uuden sadon noin kahden viikon välein koko kasvukauden ajan.

How to Force Cannabis Flowering Outdoors

Milloin kannabista voi pakkokukittaa ulkona?

Jos satut asumaan viileän ja lauhkean ilmaston alueella (kuten Isossa-Britanniassa, Pohjois-Euroopassa tai Etelä-Amerikan eteläosissa), saatat joutua kohtaamaan kylmiä, kosteita syksyjä ja aikaisin alkavia talvia, jotka sattuvat samaan aikaan kasviesi kukkimisvaiheen kanssa. Jotta vältyt riskeeraamasta satosi laatua ja kokoa, suosittelemme pakottamaan ulkokasvisi kukkimaan ennenaikaisesti kesäkuun puolessa välissä tai heinäkuun alussa pohjoisella pallonpuoliskolla ja tammikuun puolivälissä tai helmikuun alussa eteläisellä pallonpuoliskolla.

Esimerkiksi Isossa-Britanniassa eivät ulkokannabiskasvit ala luonnollisesti kukkia ennen syyskuuta (arviolta). Jotta Ison-Britannian ulkokasvattajat välttyisivät syksyn ankarilta sateilta ja tuulilta, suosittelemme heitä pakottamaan kasvinsa kukkimaan jopa niinkin aikaisin, kuin kesäkuun puolessa välissä tai heinäkuun alussa. Ottaen huomioon alueen viileät keväät, kannattaa heidän myös vakavasti harkita kasvattamisen aloittamista sisällä.

Jos puolestaan asut lähellä päiväntasaajaa tai tropiikissa, saatat kyetä kasvattamaan ulkona koko vuoden ympäri. Ottaen huomioon nämä olosuhteet, voit käytännössä pakkokukittaa kasvisi milloin tahansa haluat (tietenkin paikallisen sään salliessa).

Kuinka pakkokukittaa kannabista ulkona

Periaate ulkokasvien pakkokukituksen takana on varsin yksinkertainen; vähennä vain kasviesi saamaa valon määrää. Se, miten päätät tämän tehdä, riippuu kuitenkin kasvattamiesi kasvien määrästä ja alueesi säästä.

Jos kasvatat vain pientä määrää kasveja parvekkeella tai terassilla tai jos sinun ei tarvitse huolehtia alueellasi äärimmäisistä lämpötiloista tai ankarista sateista, niin yksinkertainen puinen tai PVC:stä valmistettu kehikko ja siihen kiinnitetty valoa läpäisemätön pressu saattavat olla kaikki mitä tarvitset. Peitä vain kasvisi pressun alle yöksi ja anna niille kokonaiset 12 keskeyttämätöntä pimeää tuntia pakottaaksesi ne kukkimaan.

Vaihtoehtoisesti voisit myös siirtää kasvisi yöksi autotalliin, kellariin tai vajaan. Muista vain, että alueen täytyy olla 100-prosenttisen valoa läpäisemätön, jotta kasvit alkavat kukkia kunnolla.

Jos kasvatat useita kasveja, et varmaankaan halua raahata niitä ympäriinsä joka päivä. Tässä tapauksessa voi olla viisasta harkita niiden ylle asennettavaa automatisoitua pressua tai kattoa. Voit sitten käyttää ajastinta varmistaaksesi, että kasvisi peittyvät samaan aikaan joka päivä ilman, että niitä täytyy siirtää yksitellen sisätiloihin.

Jos alueesi sää ei ole erityisen suotuisa alkusyksyllä, kannattaa harkita pieneen sisäkasvatustelttaan investoimista. Sen tulisi sisältää myös valo ja tuuletin. Kun olet tyytyväinen siihen, kuinka kasvisi ovat hoitaneet vegetatiivisen vaiheensa ulkona, voit tuoda ne telttaan loppukasvukauden ajaksi ilman, että sinun täytyisi huolehtia kylmyydestä, sateesta tai tuulesta.

Pakkokukitus: tekijät, jotka ottaa huomioon, kun peität kasvisi

Vaikka pakkokukitus on melko yksinkertainen toimenpide, on olemassa muutama seikka, jotka kannattaa pitää mielessä, jotta prosessi sujuu jouhevasti.

🌬️ Ilmankierto

Kun siirrät kasvisi peittoon, on yksi ensimmäiseksi huomioon otettavista asioista ilmankierto. Ummehtunut ja paikoillaan pysyvä ilma voi saada kasvejasi ympäröivän lämpötilan ja suhteellisen ilmankosteuden kohoamaan. Tämä puolestaan luo kasvualustan tuhoeläimille, sienille ja patogeenisille bakteereille. Säilytitpä kasvejasi tee se itse -kehyksen ja pressun alla tai sisäkasvatusteltassa, varmista, että tilassa kiertää puhdasta ja raikasta ilmaa, mikä pitää kasvisi terveinä.

📅 Aikataulu

Seuraavaksi kannattaa pitäytyä tiukassa aikataulussa. Valojaksoiset lajikkeet ovat hyvin herkkiä valosyklin muutoksille ja pienikin moka silloin, kun yrität pakkokukittaa niitä voi siirtää ne takaisin vegetatiiviseen vaiheeseen tai saada kasveissa aikaan kaksineuvoisuutta. Parhaiden tulosten aikaansaamiseksi luo johdonmukainen kukkimisaikataulu ja aseta itsellesi paljon muistutuksia. Näin varmistat, että kasvisi peittyvät ja tulevat esiin samoihin aikoihin joka päivä.

🕶️ Valotiiviys!

Viimeiseksi, sinun kannattaa varmistaa, että rakennelma, jossa pidät kasvejasi niiden kukkimisvaiheen aikana, on 100-prosenttisen valoa läpäisemätön. Valon vuotaminen sisään kukkimissyklin aikana voi aiheuttaa kasveillesi paljon stressiä ja häiritä kukkimista. Piditpä kasvejasi missä tahansa, niin varmista, ettei tila altistu lainkaan valolle pimeiden tuntien aikana.


Haluatko pakkokukittaa? Kokeile nopeasti kukkivia autoflowereita

Sen sijaan, että joutuisit pakkokukittamaan ulkokasvisi joka ikisellä kasvukaudella, suosittelemme tutustumaan lajikkeisiin, joiden kukkimisajat sopivat kenties paremmin paikalliseen ilmastoosi.

Nopeasti kukkivat lajikkeemme on esimerkiksi erityisesti jalostettu kukkimaan jopa niinkin nopeasti kuin 40 päivässä. Kokeneet risteyttäjämme ovat kehittäneet nämä lajikkeet erityisesti kasvattajille, jotka haluavat päästä korjaamaan satonsa nopeammin tai tykittämään useita satoja yhden kasvukauden aikana.

Autoflowering-lajikkeet ovat loistava vaihtoehto myös erityisesti tropiikissa tai lähellä päiväntasaajaa asuville kasvattajille. Toisin kuin feminisoidut tai tavalliset lajikkeet, on autoflowering-kannabislajikkeemme erityisesti jalostettu käyttäen ruderalis-geenejä. Ne on lisäksi jalostettu kukkimaan automaattisesti ikänsä perusteella, sen sijaan, että ne kukkisivat valojakson muutosten seurauksena. Jos haluat tuottaa useita satoja vuodessa, ovat autoflowerit yksi keino siihen.

Alla esittelemme joitakin suosikkejamme nopeasti kukkivista ja autoflowering-lajikkeistamme:

Candy Kush Express

Candy Kush Express on Sweet Specialin ja Royal Kushin risteytys. Se on hyvin tasapainotettu hybridi loistavalla tehollaan ja herkullisen makeilla sitrusaromeillaan. Candy Kush Express polveutuu suoraan Afghan Kushista ja ylpeilee mittavalla, painavalla kehojumillaan, joka saa sohvan pohjalle tuntikausiksi. Kiitos 7–9 viikon kukkimisaikansa, onnistuvat vain muutamat valojaksoiset feminisoidut lajikkeet saavuttamaan sadonkorjuukypsyyden yhtä nopeasti kuin Candy Kush Express.

Candy Kush

Candy Kush Express (Nopeasti kukkiva)
23_genetic background_1 Sweet Special x O.G. Kush
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 7 - 9 viikkoa
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 170 cm
27_harvest period_1 Syyskuun alku
22_Effect_1 Fyysisesti rentouttava, Jumittava

Osta Candy Kush Express (Nopeasti kukkiva)

Honey Cream

Honey Cream on tulosta jännittävästä kolmenkeskisestä risteytyksestä, jossa olivat mukana BlueBlack, Maple Leaf Indica, ja White Rhino. Tämä kaunis feminisoitu kasvi kasvaa tarmolla jo ensihetkistään alkaen ja kehittää nopeasti makean, lähes karamellimaisen aromin. Sen budit kasvavat hyvin paksuiksi ja tuottavat rentouttavan pilven, joka sopii loistavasti päivän päätökseen. Kiitos sen indicapainotteisten geeniensä, voi Honey Cream olla sadonkorjuu valmis vain 6–7 kukkimisviikon jälkeen.

Honey Cream

Honey Cream (Fast Flowering)
23_genetic background_1 BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 8 viikkoa
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 65%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 250 cm
27_harvest period_1 Lokakuun alku
22_Effect_1 Psykedeelinen

Osta Honey Cream (Fast Flowering)

Royal Dwarf

Royal Dwarf on yksi kallisarvoisimmista autoflowereistamme. Tämä lyhyt ja tanakka kasvi kasvaa vain 40–60 cm:n korkuiseksi, mikä tekee siitä ideaalin kasvattajille, jotka haluavat pitää operaationsa salassa. Älä kuitenkaan anna sen pienen koon hämätä: Royal Dwarf tuottaa keskitehoisia paksuja, tiiviitä budeja merkittävillä ja makeilla sitruksen vivahteilla varustettuna. Mikä parasta, voi se kiitää siemenestä sadonkorjuu valmiiksi vain 8–9 viikossa tuottaen jopa 80 g kasvia kohden.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 viikkoa
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 viikkoa itämisen jälkeen
22_Effect_1 Luova, Motivoiva

Osta Royal Dwarf

Sweet ZZ Auto

Jopa 18 %:n THC-pitoisuudellaan tuo Sweet ZZ Auto käyttäjille valojaksoisen lajikkeen voimakkuuden pienessä, huomaamattomassa ja supernopeassa paketissa. Se tarjoilee huomattavan sitrusaromin ja pitkäkestoisen pilven. Sweet ZZ Auto on sadonkorjuu valmis 10–11 viikossa ja kykenevä tuottamaan jopa 160 g kasvia kohden – se pistääkin lopullisesti stopin autoflowereiden huonolle maineelle.

Sweet ZZ Auto

Sweet ZZ Auto
23_genetic background_1 Sweet ZZ x Diesel Auto
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70-120 cm
25_flowering time_1 6 - 7 viikkoa
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 60% Ruderalis 5%
34_yield outdoor_1 90 - 175g/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 120 cm
27_harvest period_1 9 - 11 viikkoa itämisen jälkeen
22_Effect_1 Jumittava

Osta Sweet ZZ Auto

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias