Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter

Sadonkorjuuaika on kannabiksen kasvatuksen tärkein ja jännittävin vaihe. Tämä on se aika, jolloin kova työsi vihdoin tuottaa tulosta. Tähän pisteeseen pääseminen on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä paljon voi mennä pieleen ennen sadonkorjuuta. Puhumattakaan siitä, että se, MILLOIN päätät korjata satoa, voi ratkaista lopputuotteen laadun. Kannattaa siis miettiä etukäteen, milloin ja miten kasvit leikataan ja mitä korjatuille tehdä budeille sen jälkeen.

Jos huomaat olevasi hieman hukassa sadonkorjuun ajankohdan suhteen, niin lue eteenpäin – kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää aiheesta.


Video id: 540076385

Sadonkorjuun merkit

1. Trikomien väri

On pari tapaa kertoa, milloin on aika korjata kannabiskasvin kukat. Kenties luotettavin tapa on tutkia trikomien väriä. Näitä hartsia tuottavia rauhasia pidetään parhaana mittausstandardina, sillä niiden tulokset ovat johdonmukaisempia kuin muiden tunnistustapojen. Tätä varten tarvitset suurennuslasin - trikomit kun ovat melko pieniä.

Trikomit käyvät läpi kolme peräkkäistä värivaihetta. Nämä ovat kirkas, samea ja meripihkainen. Paras aika sadonkorjuulle on, kun puolet trikomeista on meripihkanvärisiä ja puolet kirkkaita tai sameita. Tämä väriero johtuu siitä, että ylimmät budit kypsyvät aikaisemmin kuin alemmat. Ei kuitenkaan kannata odottaa, että kaikki trikomit muuttuvat meripihkanvärisiksi, sillä tämä johtaa yleensä THC:n vähenemiseen ja uneliasta vaikutusta tuottavan kannabinoidin CBN:n lisääntymiseen.

Trichomes

2. Keltaiset lehdet

Keltaiset lehdet ovat myös hyvä merkki siitä, että kannabiskasvisi on valmis korjattavaksi. Voit huuhdella kasvisi, kun sen suuret viuhkalehdet alkavat kellastua tai kun ne putoavat itsestään. Muista kuitenkin, että lehtien putoaminen on epätodennäköistä, kun käytät lannoitteita. Kannattaa siis etsiä muita indikaattoreita sadonkorjuun ajankohdan määrittämiseksi.

Yellow Leaves

3. Emit

Jos sinulla on valoriippuvainen kasvava kannabiskasvi, on sen emien ja luottien tarkistaminen kätevä tapa arvioida, onko se valmis katkottavaksi. Voit yleensä olettaa, että kasvi on valmis korjattavaksi, kun noin puolet emikarvoista on ruskeita. Trikomeihin pohjaava menetelmä on kuitenkin luotettavampi määritystapa.

Pistils

4. Käpristyvät lehdet

Lehtien kuivuminen ja käpristyminen on toinen merkki siitä, että kannabissatosi on todennäköisesti valmis korjattavaksi. Tämä ilmiö johtuu siitä, että kannabiksesi ottaa vähemmän vettä, kun se lähestyy elämänsä viimeistä vaihetta. Muista kuitenkin varmistaa tämä menetelmä yhdessä muita keinoja hyödyntäen, sillä on olemassa tuholaisia ja tauteja, jotka voivat aiheuttaa kuivia ja käpristyneitä lehtiä.

Curling

5. Kasvattajan aikataulu

Vaikka se ei olekaan kiveen hakattu fakta, on tärkeää vähintäänkin ottaa huomioon siemenpankin antama kasvatusaikataulu. Tämä löytyy yleensä siemenpakkauksesta. Tämä aikataulu on likimääräinen määrä päiviä/viikkoja, jotka kannabissiemenesi oletettavasti tarvitsee kasvaakseen kypsäksi kasviksi. Tämä aikataulu kuitenkin vaihtelee kasvuolosuhteiden, kuten ympäristön, veden ja lämmön, mukaan. Suhtaudu siis tähän arvokkaaseen kasvattajatietoon aina pienellä varauksella.


Varhainen sadonkorjuu

Jos haluat korjata mahdollisimman suuren määrän nuppuja, ei aikainen sadonkorjuu ole hyvä idea. On kuitenkin olemassa lukuisia syitä, joiden vuoksi voit valita sadonkorjuun hieman tavallista aikaisemmin. Yleisimpiä syitä ovat esimerkiksi ötököiden ja homeiden torjunta. Epäsuotuisissa ilmastoissa huono sää voi edistää mädän ja muiden ikävien sairauksien puhkeamista sadonkorjuukauden lähestyessä loppuaan. Jos et voi siirtää kasviasi sisätiloihin olosuhteiden välttämiseksi, voi ennenaikainen sadonkorjuu olla ratkaisu.

Ympäröivien kasvien haarat voivat myös kaataa kannabiksen, minkä vuoksi aikainen sadonkorjuu on joskus hyvä ajatus. Sissikasvatus on toinen syy siihen, että jotkut valitsevat sadonkorjuun ennen kuin kasvi on täysin valmis. Vaikka teknisesti voit aloittaa sadonkorjuun heti, kun kasvi tuottaa kukkia, pysyvät sen kannabinoidipitoisuudet hyvin alhaisina kunnes kukinnot ovat kypsyneet.

Vältä ennenaikaista sadonkorjuuta niin paljon kuin mahdollista, mutta jos sinun on todella pakko, se ei ole maailmanloppu. Jos korjaat sadon vain muutaman päivän etuajassa, "vahinko" teholle on minimaalinen. Vähän budia on parempi kuin ei yhtään budia!

Cannabis Mouldy Bud

Myöhäinen sadonkorjuu

Myöhäinen sadonkorjuu tarkoittaa sitä, että annat kannabiskasvisi kypsyä huipputehon saavuttamisen jälkeen. Monet pitävät tätä huonona menetelmänä THC:n - kannabinoidin, jota useimmat käyttäjät haluavat hyödyntää - hajoamisen vuoksi. Ja vaikka terpeenit ovat tuhdimpia, kun niiden annetaan kypsyä rauhassa, heikkenevät myös maku ja aromi liian pitkän elinkaaren lopulla.

Jos kasvit korjataan myöhään, saadaan aikaan narkoottisempi ja jumittavampi pilvi aivoja stimuloivan energisen vaikutuksen sijaan. Vaikka kasvattaisitkin sativaa, saattaa myöhäinen sadonkorjuu johtaa samanlaisiin vaikutuksiin kuin indica-painotteisilla lajikkeilla. Vaikka tämä ei olekaan ihanteellista monille, saattavat jotkut lääkekäyttäjät pitää pidempään kypsytetyn budin suuremmista CBN-pitoisuuksista ja unta edistävistä vaikutuksista.

Lopuksi, myöhäisen sadonkorjuun kanssa on syytä olla varovainen, sillä jotkut lajikkeet ovat taipuvaisia pölyttämään itse itsensä kasvattamiensa hermafrodiittikukkien avulla.

Yhteenveto

Ajoitus on tärkeä tekijä, joka on syytä ottaa huomioon kannabista kasvatettaessa. Sillä, kuinka kauan annat sen kypsyä, on valtava vaikutus lopputuloksen kannabinoidipitoisuuteen. On parasta ottaa huomioon edellä esitellyt tunnustamismenetelmät, jotta voit korjata kasvisi silloin, kun se ei ole liian nuori eikä liian vanha. Näin saat molempien maailmojen parhaat puolet ja aidoimman kokemuksen lajikkeen syvimmästä olemuksesta.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37800 arvosteluun