Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter Reviewed by: Mr José


Useimmat ihmiset aloittavat kannabiksen viljelyn idealistisella visiolla. He kuvittelevat helpon, suoraviivaisen polun siemenestä sadonkorjuuseen ilman mainittavia esteitä. Kannabiksen kasvattaminen ei ole maailman monimutkaisin juttu, mutta harrastukseen liittyy siitä huolimatta pitkä lista haasteita, kuten liian suuren ravinnekuorman lehtiin kohdistuva vaurio, lannoitepoltto.

Onneksi jokainen haaste voi toimia oppimiskokemuksena, joka tekee sinusta lopulta paremman kasvattajan. Lue alta kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää lannoitepoltosta - syyt, tunnistaminen ja vinkit sen ennaltaehkäisyyn.

Kannabiksen lannoitepoltto

Lannoitepolttoa voitaisiin kutsua kannabiksen kasvatuksessa "aloittelijoiden mokaksi" tai "yli-innostuksen takaiskuksi". Liian suuren ravinnekuorman aiheuttava palaminen on eräänlainen stressitila, joka aiheutuu kasvien liiallisesta ruokinnasta tai ravinteiden liian voimakkaasta lannoitesekoituksesta. Aloittelevat viljelijät ovat usein siinä harhakäsityksessä, että enemmän on parempi. Tämä ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Usein palaminen voi johtua yksinkertaisesta inhimillisestä erehdyksestä. Onneksi tilanne voidaan korjata ennen kuin se tuhoaa satosi. Se voi kuitenkin vahingoittaa satoa missä tahansa kehitysvaiheessa.

Toisin kuin eläimet tai ihmiset, kasvit eivät liho, kun niitä ruokitaan liikaa. Kasvien kasvumekaniikka ja prosessit ovat täysin erilaisia. Ne tarvitsevat tasapainoisen ja jatkuvan kemiallisten reaktioiden sarjan selviytyäkseen ja kukoistaakseen. Yritys lihottaa niitä ylimääräisellä ruokinnalla on lyhyt oikopolku pettymykseen.

Kannabiksen ravinnepolton taustalla on useita tekijöitä, kuten:

Ravinneseos Ravinteiden sekoittaminen suositeltua voimakkaammin minkä tahansa kasvuvaiheen aikana.
Ylikastelu Kasvit tarvitsevat kuivaa aikaa toimiakseen kunnolla ja saadakseen happea.
Kukintabuusterit Tehosteiden käyttö liian usein tai liian suurina pitoisuuksina.
Kasvustimulaattorit Kasvustimulaattorien liian säännöllinen käyttö, joka aiheuttaa kääpiökasvua ja palamista liiallisen ravinteiden ottamisen vuoksi.
"Kuuma" kasvualusta Ylimääräiset ravinteet kasvualustassa voivat tehdä siitä liian runsasravinteisen eli "kuuman". Kun määrät ovat liian suuria, kannabiskasvit eivät pysty käsittelemään niitä, ja ravinteiden yliannostuksen aiheuttama palaminen alkaa. Tuore lanta tai keinotekoisesti ravinteilla rikastettu multa ovat tyypillisiä syyllisiä.
Kuiva maa Jos maaperän annetaan kuivua liikaa, siihen voi kertyä ravinteista suoloja. Äkillinen kasvualustan kastelu voi saada suolat liikkeelle kerralla, jolloin ravinteita päätyy kasvin ulottuville liian suurissa määrin ja tuloksena on lannoitepoltto.
Vähäinen valaistus Kannabiskasvit tarvitsevat valoa fysiologisten prosessien ohjaamiseen ja energian tuottamiseen. Huono valaistus voi lisätä ravinnepolton mahdollisuutta, jopa alhaisilla ravinnepitoisuuksilla.

Miksi lannoitepolton oireet alkavat lehtien kärjistä? Kasvit pyrkivät jakamaan ylimääräiset ravinteet kudoksiinsa. Ne eivät pysty siirtämään näitä molekyylejä paljon pitemmälle kuin lehtien kärkiin, joten ne kerääntyvät sinne ensin.

Quemadura de nutrientes en la marihuana
 • Toipuvatko kannabiskasvit lannoitepoltosta?

Hyvä uutinen: kyllä! Tai no, useimmiten kyllä. Se riippuu tilanteesi vakavuudesta. Kannabiskasveilla, jotka altistuvat lievälle lannoitepoltolle lyhytaikaisesti, on hyvät mahdollisuudet toipua ja tuottaa palkitseva sato. Jos lannoitepolttoon ei kuitenkaan puututa, se voi tappaa kasvin ja tuhota koko sadon.

Seuraavaksi kerromme, miten tämä ongelma korjataan parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Toipuvatko kannabiskasvit lannoitepoltosta?

Typpi on kannabiksen ravinteissa vallitseva yhdiste, erityisesti kasvuvaiheessa. Typpimyrkytyksestä seuraa nopeasti vakavampia oireita.

Varhaisia merkkejä ravinnekertymästä ennen polttoa voivat olla:

Erittäin syvän vihreät lehdet
Kirkkaan lehdet, lähes fluoresoivat kärjet
90°:n kulmaan taipuneet lehtien kärjet
Varret ja oksat muuttuvat syvänpunaisiksi, purppuranpunaisiksi tai violeteiksi
Sokerilehdet ja kukinnot muuttuvat keltaisiksi ja kuolevat sitten pois. Toisin kuin lehtien asianmukainen kuoleminen kukinnan aikana, yliruokitut nuppulehdet pysyvät paksuina ja keltaisina, mutta kuolevat sitten nopeasti ja rajusti

Muita merkkejä ravinnepoltosta ovat keltaiset, palaneet lehtien kärjet. Tämä leviää laajemmalle, koska ylilannoitus vaikuttaa koko kasviin. Pienet palaneet kärjet ovat tavallisia, eikä niistä tarvitse olla huolissaan. Kun kellastuminen kuitenkin voimistuu ja etenee, on aika ryhtyä toimiin. Kun lehdet alkavat käpristyä ja muuttua ruskeiksi, ne ovat lopullisesti mennyttä.

Ravinteiden yliannostuksesta johtuva palaminen voi olla asteittaista, jos yliannostus on vain hieman liian vahvaa. Se voi olla myös nopeasti ilmenevä, muutaman päivän aikana etenevä prosessi. Pahimmassa tapauksessa on kyse kroonisesta yliannostuksesta, joka aiheuttaa koko sadon kellastumista ja kuihtumista yhdessä yössä, jolloin lehdet käpristyvät ja eivät ole kimmoisia. Tässä tapauksessa, jos se tapahtuu kasvuvaiheessa, kannattaa aloittaa uudelleen. Toipuminen voi olla mahdotonta tai kestää kauemmin kuin kokonaan alusta aloittaminen.

Lannoitepoltolla voi olla vaikutusta myös kukintoihin. Kukintavaiheen aikana kannabis muuttaa tapaa, jolla se käyttää ravinteita. Typen tarve laskee lähes nollaan, kun taas muiden yhdisteiden, kuten kalsiumin ja magnesiumin, tarve kasvaa. Minkä tahansa lannoitteen yliannostus aiheuttaa samantyyppisiä palovammoja rakenteisiin.

Cómo identificar la quema de nutrientes en el cannabis

Miten korjata lannoitepoltto

Kun kasvisi murheet on tunnistettu lannoitepoltoksi, poista kaikki vaurioitunut materiaali huolellisesti. Katkaise kaikki vaurioituneet lehdet. Jäljitä verhiöt takaisin haaraansa ja poista koko kukinto varmuuden vuoksi. Kuolleet kukat ja lehdet nimittäin mätänevät. Huuhtele kasvualusta mahdollisimman pian puhtaalla, pH-tasapainoisella vedellä. Jos kasvatat vesiviljelyssä, mittaa säiliön sisältö pH/EC-mittarilla ja säädä se raikkaalla vedellä.

Jos sekoitat päivittäin käsin, ota yksinkertaisesti rauhallisemmin, vähemmän on nimittäin yleensä enemmän kannabiksen kanssa. Pidä mielessä, että tyydyttäviä tuloksia voidaan saada käyttämällä pelkkää vettä koko kasvin elinkaaren ajan.

Ennen kuin palaat säännölliseen ruokinta-aikatauluun, käytä erityistä kasvinhoitoainetta kasvin tervehdyttämiseksi. Juuriston alue on kärsinyt, samoin kuin kasvin vihreät osat. Hopeanitraattia, humus- ja fulvohappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävät hoitoaineet ovat ihanteellisia kasvien tervehdyttämiseen.

Kun palaat säännölliseen ruokintaan, käytä vain ¾-vahvuutta, jotta vältät palamisen uudelleen. Kasvit palautuvat nopeasti elinvoimaisiksi ja jatkavat voimakasta kasvuaan. Muista mukauttaa kasvukausi siten, että otetaan huomioon kasvien sairastumisen vuoksi menetetty aika. Ajan lisääminen kasvien vegetatiiviseen jaksoon ei vahingoita kasveja. Jos palaminen tapahtui kukinnan aikana tai autoflower-lajikkeiden kanssa, joudut vain ottamaan pienemmän sadon syyt niskoillesi.

Vídeo aneu: 637400681
 • Vesiviljelyjärjestelmät

Tunnet nyt siis oireet, mutta korjaavat toimenpiteet ovat vielä hämärän peitossa. Onneksi hydrokasvattajien on usein helpompi käsitellä tätä pulmaa. Toisin kuin multakasvattajilla, heillä on se etu, että he voivat helposti vaihtaa koko vesiympäristön muutamassa minuutissa. Jos huomaat ravinteiden palamisen oireita vesiviljelykasveissasi, voit yksinkertaisesti tyhjentää säiliön ja korvata liuoksen valmisteella, joka sisältää vähemmän ravinteita ja jonka pH-taso on ihanteellinen.

Valmisteissa käyttämiesi ravinteiden tarkan määrän kirjaaminen on tässä yhteydessä kätevää. Tarkista, kuinka paljon käytit, kun kasveissasi esiintyi ensimmäistä kertaa lannoitepolttoa, ja aloita antamalla puolet tästä määrästä. Sinun pitäisi huomata välitön positiivinen muutos kasveissasi. Kun olet säätänyt ravinnearvosi, lannoitepolton oireet lakkaavat leviämästä lähes välittömästi. Vaurioituneet lehdet eivät toivu, mutta pelastat kasvin muun terveen kudoksen.

Cómo remediar la quema de nutrientes

Lannoitepolton ehkäisy

Ennaltaehkäisy on aina paras keino, joten on fiksu ajatus kehittää hyviä tapoja, jotka vähentävät virheiden mahdollisuutta. Varmista ensinnäkin, että käytät oikeita ravinteita sopivaan kasvuvaiheeseen. Silloinkin on viisasta käyttää vain ¾ tuotepakkauksessa suositellusta annostuksesta. Joskus valmistajan suositukset voivat ajaa asiat hieman "kuumiksi", jolloin virheille jää vain vähän tilaa.

Tutustu alla oleviin parhaisiin tekniikoihin, joilla voit vähentää ravinteiden palamisen riskiä.

 • Käytä ruokintakaavioita

Eri kannabiskasvit reagoivat samaan määrään ravinteita eri tavoin. Tarvitaan jonkin verran kokeiluja, jotta saadaan selville, miten tietyt lajikkeet reagoivat. Nyrkkisääntönä on, että ravinnetaulukoissa suositeltu annos on enimmäismäärä. Jos kasvisi ovat alttiita lannoitepoltolle, aloita huomattavasti pienemmällä annoksella. Jos käytät aluksi 50 % annosta, vältät kasvien palamisen.

 • Käytä kannabikselle tarkoitettuja ravinteita

Varmista, että käytät ravinteita, jotka on suunniteltu kannabikselle. Ne on räätälöity varta vai lajille, ja monet tuotteet on jopa suunniteltu tukemaan tiettyjä elinkaaren vaiheita.

 • Ota huomioon erilaiset tarpeet kasvuston ja kukinnan aikana

Kannabiskasveilla on erilaiset ravitsemukselliset vaatimukset kasvukauden edetessä. Ne suosivat korkeampia typpipitoisuuksia kasvuvaiheen aikana, jotta ne voivat kehittää reheviä aurinkolehtiä, kun taas kukinnan aikana ne tarvitsevat korkeampia fosfori- ja kaliumpitoisuuksia. Jos annat runsaasti typpeä kukinnan aikana, voit odottaa perustellusti odottaa polttavasi kasvisi.

 • Seuraa PPM-lukemaa

Voit ehkäistä lannoitepolttoa seuraamalla käsin sekoitettujen ravinneliuosten ja valumien miljoonasosamäärää (PPM) ja sähkönjohtavuutta (EC). Molemmat arvot antavat viitteitä ravinnevalmisteiden ja kasvualustan sisältämien ravinteiden määrästä.

Alla on lyhyt viite siitä, miltä näiden lukujen pitäisi näyttää kasvun päävaiheissa eri kasvualustoissa. Liian korkeat valumalukemat viittaavat suolojen kertymiseen ja lisääntyneeseen ravinnepolton riskiin.

Multa Vesiviljely
Taimi 350-400ppm | EC (ms/cm) 0,7-0,8 400-500ppm | EC (ms/cm) 0,8-1
Kasvullinen 500-750ppm
EC 1,0-1,5
600-850ppm
EC 1,2-1,7
Kukinta 750-900ppm
EC 1,5-1,8
850-1100ppm
EC 1,7-2,2

*PPM 500 -asteikko

Kuinka mitata PPM ja EC

Ppm:n mittaamiseen tarvitset TDS-mittarin (total dissolved solids). Kalibroi laite, varmista, että se näyttää nollaa, ja aseta se testattavaan liuokseen. EC:n mittaamiseksi sinun on lisättävä työkalupakkiisi johtavuusmittari. Näiden laitteiden avulla voit mitata liuoksen suolapitoisuuden yhdellä napin painalluksella, mikä auttaa sinua välttämään liiallista suolapitoisuutta.

Käytä EC/pH-mittaria ravinteiden vahvuuden tarkistamiseen joka kerta, olipa kyseessä sitten päivittäinen käsin sekoitus tai vesisäiliöt. Muista huuhdella hydroponiset järjestelmät, kasvualustat ja mullat, jotta vältät suolan kertymisen juurivyöhykkeeseen.

Jos kasvatat kannabista vesiviljelyä käyttäen, voit vähentää annosteltavien ravinteiden pitoisuutta. Tämä auttaa sinua siirtymään kohti optimaalista pistettä ja vähentää samalla ravinteiden palamisen riskiä. Sinun ei tarvitse noudattaa valmistajan suosituksia, vaan voit laimentaa liuosta yli suosituksen kasvien tarpeita kuunnellen.

Kun mittaat ravinteita, käytä mittalaitetta, jossa on tarkka kapasiteetti. Jos seos on 10 ml litrassa, käytä esimerkiksi 10 ml:n keittiötyyppistä mittalusikkaa. Erota inhimillinen erehdys pois yhtälöstä niin paljon kuin vain mahdollista. On hyvin helppoa antaa yliannostus, jos lukee kannun tai kupin mittausviivan väärin. Mittausviivaa alaspäin katsomalla tulet aina annostelleeksi liikaa. Varmista, että mittaat aina silmien korkeudelta.

 • Sananen orgaanisesta maaperästä

Yksi orgaanisessa maaperässä kasvattamisen lukuisista eduista on se, että se muodostaa puskurivyöhykkeen eliöiden ympärille juuriston ympärille. Mullassa kasvatetut kasvit kestävät paremmin liikaruokintaa ja muita stressitekijöitä. Hyvin valmisteltu luomumulta ei todellakaan tarvitse ravinteita koko kasvukierron ajan, jolloin palamisen vaara poistuu kokonaan.

Älä sekoita muita asioita lannoitepolttoon

Useat olosuhteet aiheuttavat kannabiskasveille samanlaisia oireita kuin ravinnepoltossa. Muista, että ravinnepolton keskeisiä oireita ovat:

Keltaiset tai ruskeat lehtien kärjet Lehtien päät muuttuvat rapeiksi ja vääntyneiksi
Epäsäännölliset läiskät ja jäljet Kiharat ja kynnenmuotoiset lehdet
Värimuutokset alkavat levitä lehtiä pitkin

Lannoitepolton syitä ovat mm:

Ylimääräiset ravinteet huonosti maatuneessa lannassa tai liian väkevät synteettiset levitykset
kuiva maa Vähäinen valon määrä

Jotkin puutostilat ja myrkytykset voivat näyttää lannoitepoltolta. Sinun on siis osattava erottaa ne toisistaan, jotta voit varmistaa, että hoidat oikeaa ongelmaa.

 • Lannoitepoltto vs. typpimyrkytys

Kannabiskasvit ovat voimakkaasti riippuvaisia typestä. Tämä välttämätön makroravintoaine toimii aminohappojen ja entsyymien keskeisenä komponenttina. Kannabiksen liiallinen typpiruokinta voi kuitenkin aiheuttaa suuria ongelmia. Typpimyrkytyksellä on joitakin samoja keskeisiä oireita kuin ravinteiden palamisella, kuten

Ruskeat ja keltaiset lehtien kärjet käpristyneet ja kynsikkäät lehdet

Oireet, jotka erottavat typpimyrkytyksen ravinnepoltosta, ovat kuitenkin seuraavat:

Tummat lehdet Kiiltävät tai sileät lehdet
Täysin keltaiset lehdet
Quema de nutrientes vs. toxicidad por nitrógeno
 • Lannoitepoltto vs. ravinnepuutos

Typpipula syntyy, kun kannabiskasvi ei saa riittävästi tätä keskeistä ravinnetta. Onneksi tämän ongelman oireet eivät näytä lannoitepoltolta, vaan ne ilmenevät seuraavasti:

Lehtien kuihtuminen Täysin keltaiset lehdet
Quema de nutrientes Vs deficiencia nutricional
 • Lannoitepoltto vs. ylikastelu (tai alikastelu)

Liika (tai liian vähäinen) vesi voi aiheuttaa vakavia vahinkoja kannabissadollesi. Liikaa tai liian vähän vettä saaneet kasvit jakavat joitakin oireita ravinnepoltteen kanssa, kuten:

Lehtien käpristyminen tai muuttuminen kynsimäisiksi Läiskät tai jäljet

Mutta oireet, joiden avulla ne on helppo erottaa toisistaan, ovat:

Kasvin roikkuminen Lehtien kuihtuminen
Täysin keltaiset lehdet Pronssiset laikut

Muut vihjeet voivat auttaa erottamaan nämä tilat toisistaan. Ylikastellut kasvit kärsivät vedellä kyllästetystä kasvualustasta, kun taas alikastellut kasvit kärsivät liian kuivasta kasvualustasta. Lannoitepoltosta kärsivillä kasveilla voi olla hieman kuiva maaperä, mutta se voi olla myös täysin kostea kasvualusta, ja ne voivat silti oireilla.

Quema de nutrientes Vs riego excesivo (o insuficiente)
 • Lannoitepoltto vs. lämpöstressi

Lämpöstressiä voi esiintyä, kun kasvien latvat on sijoitettu liian lähelle valoja tai ne altistuvat lämpöaalloille ulkona. Lämpöstressissä olevilla kasveilla esiintyy myös käpristyviä ja kynsiviä lehtiä. Nämä merkit näkyvät kuitenkin alkuvaiheessa vain lähimpänä lämmönlähdettä olevissa lehdissä, kun taas ravinnepoltteesta johtuvat epänormaalit lehdet voivat ilmestyä missä tahansa kasvissa.

Quemadura de nutrientes Vs estrés térmico

Olet nyt valmis ehkäisemään ja hoitamaan ravinnepoltetta

Onneksi olkoon, olet juuri lisännyt oleellista tietoa viljelyarsenaaliisi! Tiedät nyt parhaat tavat ehkäistä lannoitepolttoa ja miten torjua sitä, jos havaitset sen merkkejä. Muista, että kannabiskasvit ovat riippuvaisia terveistä lehdistä fotosynteesin ja energian tuottamisen kannalta - siksi yliruokinnasta johtuvat palovammat voivat aiheutua niin paljon vahinkoa.

Muista myös, että jokainen kannabiskasvi on ainutlaatuinen. Jokainen lajike ja saman lajikkeen yksittäinen kasvi voi reagoida ravinteisiin eri tavalla. Sinun on seurattava kasviasi tarkalla silmällä ruokinnan jälkeen. Jos näet merkkejä ongelmista, vähennä käyttämääsi kuormaa. Jos haluat toimia proaktiivisesti, kaiva TDS- ja EC-mittarit testiin.

Lannoitepoltto voi olla kumulatiivinen ongelma tai yön yli tapahtuva katastrofi riippuen yliannostuksen määrästä. Varhainen havaitseminen ja korjaaminen voi pelastaa satosi. Älä hermostu, jos kasvisi palavat; no okei, hermostu vähän. Noudata sitten näitä helppoja ohjeita, jotta kasvit palautuvat terveiksi ja elinvoimaisiksi.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37752 arvosteluun