Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Steven Voser


Uusi trendi, mikrokasvatus, haastaa normit siitä, kuinka paljon tilaa tarvitaan huippuluokan kannabiksen kasvattamiseen kotona.

Uusien ja parempien kasvatuslaitteiden (erityisesti kasvatusvalaisimien) ja kannabiskasvia koskevan tietämyksen lisääntymisen ansiosta mikrokasvattajat pystyvät nykyisin tuottamaan loistavia satoja erittäin pienissä tiloissa.

Tässä artikkelissa käymme läpi kaiken, mitä sinun on tiedettävä mikrokasvatuksesta, ja annamme sinulle valmiudet kasvattaa hyvää kannabista (lähes) missä tahansa tilassa.

Mikrokasvatuksen perusteiden ymmärtäminen

Mikrokasvatus on tavallista sisäkasvatusta, mutta pienemmässä mittakaavassa. Tavoite on huippuluokan budin tuottamisesta, jossa on kaikki toivomasi maku, aromi ja teho, mutta ahtaissa tiloissa kasvatettuna (kuten pienissä DIY-teltoissa, kaapeissa, baarin jääkaapeissa tai jopa kuorellisissa pöytätietokonetorneissa). Vaihtoehtoisesti markkinoilta löytyy myös valmiita mikrokasvatuspaketteja.

Vähimmäistila, jonka tarvitset kannabiksen kasvattamiseen mikrokokoonpanossa, on 35 × 35 × 75 cm. Tilanpuutteen vuoksi sinun on tehtävä kiinnitettävä huomiota valaistukseen ja ilmanvaihtoon, kasvattamiisi lajikkeisiin, kasvualustaan sekä kastelu- ja ruokinta-aikatauluun.

Oikea multamäärä

Mikrokasvatus tehdään yleensä käyttämällä multaa, koska mullatonta tai hydrojärjestelmää voi olla hyvin vaikea rakentaa kovin pieneen tilaan. Mikrokasvatuksen rajoitteiden vuoksi kasvattajan täytyy käyttää vähemmän multaa, jotta kasvit eivät kasva ulos pienestä laatikosta tai teltastaan.

Juuristo on kasvin tärkeä osa, ja sen koolla on suuri vaikutus siihen, kuinka korkeaksi kasvi kasvaa. Useimmilla kasveilla on taipumus vallata saman verran tilaa maan alla kuin maan yläpuolella. Mikrokasvatuksessa voimme käyttää tätä korrelaatiota juuriston koon (ja siten kasvualustan määrän) ja kasvin koon välillä hallitaksemme kannabiskasviemme kasvua ja sovittaaksemme sen tilarajoituksiimme.

Alla näet, miten eri ruukkukoot vaikuttavat kannabiskasviesi korkeuteen:

  • 12 litran ruukut: ~1-1,5 m
  • 5 l ruukut: ~60 cm
  • 2-3 l ruukut: ~24 cm
  • 500 ml ruukut: ~13 cm

Huomaa, että nämä luvut ovat vain arvioita, ja kannabiskasviesi tarkka koko vaihtelee niiden genetiikasta riippuen. Muista myös, että pienissä astioissa kasvatettuja kasveja on ruokittava ja kasteltava säännöllisemmin kuin suuremmissa astioissa kasvatettuja kasveja, jotka pääsevät käsiksi suurempaan multamäärään.

Mikrokasvatuksessa suosittelemme yleensä 3 litran ruukkujen käyttöä. Olemme kuitenkin nähneet joidenkin hieman suuremmissa tiloissa työskentelevien kasvattajien käyttävän jopa 9 litran ruukkuja. Se, kuinka suuria tai pieniä ruukkuja käytät, on lopulta sinusta itsestäsi kiinni. Sinun on vain muistettava, että suurempien ruukkujen käyttö todennäköisesti rajoittaa kasviesi määrää (mutta useammat kasvit eivät välttämättä tarkoita suurempaa mikrokasvatussatoa).

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

Oikean valon löytäminen

Mikrokasvatuksessa kannattaa käyttää LED-valoja. HPS- ja HPI-valot eivät yksinkertaisesti sovellu näihin pieniin kasvatuksiin, koska ne tuottavat aivan liikaa lämpöä.

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi suosittelemme LED-paneelien käyttöä. 15 W:n paneeli pystyy tuottamaan jopa 3000 lumenia, mutta se ei tuota juuri lainkaan lämpöä eikä vie käytännössä lainkaan tilaa (paneelin koko on vain 130 × 110 mm).

Vaihtoehtoisesti suosituksemme on käyttää mikrokasvatuksessa mitä tahansa pientä 60 W:n LED-paneelia. Riippuen siitä, kuinka pienessä tilassa kasvatat, sinun ei todennäköisesti koskaan tarvitse pitää tätä paneelia 100 %:n teholla. Suosittelemme pitämään sen 25-50 %:n teholla, jotta voit hallita kasvin venymistä kasvukauden aikana, ja nostamaan sen sitten 50-75 %:iin kukinnan aikana kasvin venymisestä riippuen. Voit myös ohjata paneelin valoaikataulua sovelluspohjaisella ohjaimella.

Kasvatusvalon sijoittelu

Yksi yleinen kysymys, jonka mikrokasvattajat kohtaavat liittyy kasvatusvalon sijaintiin.

Perinteiset sisäkasvatusasennukset sijoittavat pääkasvatusvalon suoraan latvuksen yläpuolelle. Koska mikrokasvattajat työskentelevät yleensä erittäin pienissä tiloissa, tämä ratkaisu ei kuitenkaan välttämättä ole aina paras vaihtoehto.

Pienissä pystysuorissa tiloissa (kuten kasvatusteltassa, pienessä kaapissa, huonekalun sisällä tai tietokonetornissa) on yleensä parempi sijoittaa pääkasvatusvalot kasvin yhdelle tai useammalle sivulle. Näin voit kasvattaa suuremman lehvästön, parantaa valon läpäisyä latvuston läpi ja estää kasveja venymästä kohti kasvutilan yläosaa.

Jos haluat vielä paremman hallinnan, voit harkita kahden erillisen kasvatuslaatikon rakentamista; toinen vegetatiivista kasvua varten ja toinen kukitukselle. Vege-kasvatuslaatikossa voit ehkä sijoittaa valon suoraan kasvin yläpuolelle, koska valon tunkeutuminen ei ole niin suuri ongelma vegekasvatuksen aikana kuin kukinnan aikana. Muista pitää mielessä kasvien kasvunopeus ja yritä löytää lajikkeita, jotka kasvavat tilasi kokoon nähden sopivalla nopeudella.

Jos päätät asentaa valon kasvien yläpuolelle, muista pitää se oikealla etäisyydellä ja voimakkuudella. Jos kasvivalo on liian lähellä tai liian voimakas, kasvit kehittävät todennäköisesti hyvin lyhyitä silmuvälejä ja saattavat altistua valostressille. Jos valo taas on liian kaukana tai liian heikko kasveille, ne venyvät ja niiden silmuväli pitenee.

Kukitustilassa suosittelemme kuitenkin kasvivalon sijoittamista kasvien sivuille. Näin saat parhaan valon läpäisyn ja voit kasvattaa pidempiä nuppuja. Suosittelemme myös pystysuoran verkon käyttöä, jotta kasvit pysyvät keskellä. Voit myös käyttää tätä verkkoa kasvien varovaiseen kouluttamiseen ja niiden kasvun ohjaamiseen tilasi asettamissa rajoissa.

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

Miten hallita ilmanvaihtoa ja hajua mikro-kannabiskasvattamossa

Vaikka se saattaa tuntua vähäpätöiseltä yksityiskohdalta, kannabiksen mikrokasvatuksessa on tärkeää huolehtia asianmukaisesta ilmanvaihdosta. Kun työskentelet näin pienessä tilassa, voi ilma muuttua nopeasti seisovaksi ja alkaa aiheuttaa ongelmia kasveillesi. Tämä johtuu siitä, että kasvit kuluttavat ympäristönsä CO₂:ta fotosynteesiä varten. Kun kasvit kasvavat näin pienissä tiloissa, niiden pääsy raikkaaseen, CO₂-pitoiseen ilmaan on hyvin rajallinen, joten asianmukainen ilmanvaihto on välttämätöntä terveiden kasvien kannalta.

Onneksi kannabiksen mikrokasvatustilan tuulettaminen on helppoa.

Jos päätät rakentaa oman mikrokasvatusasennuksen, tarvitset tilasi tuulettamiseen vain pienen poistoilmapuhaltimen, kuten tämän 24 V:n keskipakopuhaltimen. Vaikka se ei ehkä näytä kummoiselta, poistaa tämä pieni tuuletin täydellisesti vanhan, seisovan ilman kasvutilasta. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi suosittelemme sen asentamista suoraan kasvien yläpuolelle.

Jos sinulla on tarpeeksi tilaa, voit jopa harkita pienen käsituulettimen pitämistä tilasi sisällä, jotta ilma kiertää kunnolla kasvien ympärillä.

Vielä paremman tuuletuksen ja ilmankierron saavuttamiseksi suosittelemme pienen imutuulettimen asentamista mikrokasvatusjärjestelmäsi alaosaan. Esimerkiksi korkeatehoinen jäähdytystuuletin päästää jatkuvasti raitista ilmaa mikrokasvatustilaasi.

Koska mikrokasvatuksissa on yleensä tilaa vain yhden tai kahden pienen kannabiksen kasvattamiseen, sinun ei pitäisi tarvita hiilisuodattimia hajun hallintaan. Jos kuitenkin haluat olla täysin turvassa, on hiilisuodattimen asentaminen edellä mainittuun poistoilmapuhaltimeen yksinkertaista. Suodatin on asennettava ulosottotuulettimen eteen, joten se voi viedä hieman tilaa minitelttasi/laatikkosi sisällä.

Kuinka kastella kannabiskasveja mikrokasvatuksessa

Kannabiskasvien kasteleminen mikrosisäkasvattamossa voi olla hankalaa tilan puutteen vuoksi. Jos rakennat omaa mikroasetelmaasi, ota tämä huomioon ja yritä jättää riittävästi tilaa kasvien juuren ympärille, jotta kastelu sujuu ongelmitta. Muista, että kasvien lehdille ja kukinnoille roiskuva vesi voi aiheuttaa sieni-ongelmia, joten sitä kannattaa välttää kaikin keinoin.

Jos kasvatat todella pienessä tilassa, jossa ei pysty liikkumaan tai saa hyvää asentoa kasvien päälle, kannattaa tila suunnitella niin, että kasvit saa nostettua pois sieltä kastelua varten sotkun välttämiseksi.

Koska mikrokasvien kasvatus on pienimuotoista, ei niihin yleensä kannata asentaa automaattisia kastelujärjestelmiä. Kastelu käsin tai pienellä kastelukannulla tai -pullolla vaatii tietysti hieman kärsivällisyyttä.

Kuinka käyttää kasvunmuokkaustekniikoita mikrokasvatusasetuksissa

Mikrokasvatukset vaativat tyypillisesti pienempiä ja pensasmaisempia kasveja. Tällaisen rakenteen saavuttamiseksi ja kunnollisten satojen tuottamiseksi tällaisissa pienissä tiloissa haluat käyttää joitakin viljelytekniikoita, kuten LST, HST tai ScrOG ja lehtien harventaminen. Seuraavaksi kerromme joitakin perusvinkkejä siitä, miten näitä tekniikoita voidaan mukauttaa mikrokasvatusjärjestelyyn.

LST

LST on helposti yksi suosikkikasvatustekniikoistamme, ja se voi olla erittäin kätevä apu pienissä tiloissa kasvatettaessa. LST:n ainut ero tavallisen ja mikrokasvatuksen välillä on kasvin kasvun suuntaamisessa. LST:n tavoitteena on avata kasvin rakennetta ja parantaa valon tunkeutumista. Kannattaa siis miettiä, miten saavutat tämän mikrokasvatushuoneesi valaistuksessa.

LST

HST (Latvominen, Super Cropping, FIM jne.)

Korkean stressin muokkaustekniikoita voi olla hieman hankalampi soveltaa mikrokasvatukseen. Latvominen tai fimming esimerkiksi luovat useita päähaaroja, jotka eivät ehkä ole ihanteellisia pienissä, kapeissa ja pystysuorissa sisäpuutarhoissa.

Jos kasvatat lyhyessä mutta leveässä tilassa (esimerkiksi hyllyssä), voit käyttää super croppingia tai fimmingia varhaisessa vaiheessa luodaksesi lyhyen latvuston, joka on täynnä paksuja budeja. Super cropping voi olla kätevä kummassakin tapauksessa, sillä se vahvistaa kasviasi ennen kukintaa ja voi LST:n tavoin ohjata kasvua oikeaan suuntaan, jotta valoteho hyödynnetään paremmin.

HST (Topping, Super Cropping, FIM, etc.)

ScrOG

Screen of green on toinen suosikkitekniikoistamme, ja ottanet ilolla vastaan tiedon, että sitä voi hyödyntää myös pienissä mikrokannabispuutarhoissa. Jos työskentelet esimerkiksi kapeassa. sivuvaloilla varustetussa pystysuorassa tilassa, voi pystysuuntaisen verkon käyttäminen olla yksi parhaista tavoista luoda suuri lehvästö, joka saa paljon valoa.

Lyhyessä, vaakasuorassa mikrokasvatuskaapissa voit toisaalta käyttää ScrOGia kuten tavallisessa sisäpuutarhassa luodaksesi paksun, tasaisen lehvästön, joka sadonkorjuun aikaan on täynnä tahmeita budeja.

ScrOG

Harventaminen

Lehtien harventaminen on olennainen osa mikrokasvatusta. Sivulta valaistussa, kapeassa ja pystysuorassa tilassa lehtien poisto auttaa sinua poistamaan turhat varjostavat lehdet ja varmistamaan, että kasvin kaikki osat saavat tarpeeksi valoa isojen, paksujen nuppujen kehittymiselle.

Defoliación

Milloin mikrokasvatushuoneen voi vaihtaa kukintaan

Yleensä suosittelemme, että käännät kasvulliset kannabiskasvisi kukkimaan, kun ne ovat kasvaneet puoleen mikrokasvatuslaatikkosi korkeudesta. Näin varmistat, että niillä on vielä tarpeeksi tilaa niiden kukintaa edeltävälle venytykselle ilman että ne kasvavat liian lähelle tilan/teltan/laatikon yläreunaa.

Muista, että kasvien kasvunopeus on suoraan yhteydessä niiden saamaan valon määrään. Enemmän valoa saa aikaan lyhyemmät silmuvälit, kun taas vähemmän valoa saaneet kasvit venyvät, jolloin välit kasvavat suuremmiksi. Sinun on ehkä kokeiltava mikrokasvatushuoneesi valaistusta löytääksesi kullekin lajikkeelle sopivan valaistuksen.

Kannabiksen mikrokasvatus: ole realistinen odotusten suhteen

Kuten minkä tahansa kannabisprojektin kohdalla, on tärkeää asettaa itsellesi realistiset odotukset sadon koon ja laadun suhteen sekä sen suhteen, kuinka paljon aikaa sinulla menee siemenestä satoon.

Yleisesti ottaen, kun kasvatat pienessä 35 × 35 × 75 cm:n tilassa käyttäen keskimäärin 30 W:n valoa koko kasvatuksen ajan, voit odottaa saavasi 25-45 g:n sadon, riippuen lajikkeesta, ravinteista, kasvunmuokkaustekniikoista ja taidoistasi. Pystyt yleensä pääsemään siemenestä sadonkorjuuseen 3-4 kuukaudessa, riippuen (luonnollisesti) valojaksostasi ja kasviesi genetiikasta.

Lopuksi, mikrokasvatuslaatikon/-tilan perustamiskustannukset vaihtelevat suuresti. Jos päätät rakentaa oman mikrokasvatustilasi, voit ehkä tehdä sen suhteellisen edullisesti (LED-paneeli on helposti suurin alkukustannus).

Sopivan lajikkeen valitseminen

Kun kyseessä on mikrokasvatus, oikean kannan valitseminen on erittäin tärkeää käytettävissä olevan tilan rajallisuuden vuoksi. Kenties merkittävin asia on lajikkeesi korkeus. Sativat kasvavat korkeammiksi ja hoikemmiksi kuin indicat, joilla on taipumus olla lyhyitä ja puskamaisia.

Lisäksi kukintavaiheessa satiivit kasvavat 200-300 prosenttia, kun taas indicat kasvavat vain 50-100 prosenttia, mikä kertoo indicoiden sopivan paremmin mikrokasvatukseen.

Toinen järkevä vaihtoehto olisivat autoflower-lajikkeet. Autoflowerit pysyvät genetiikkansa ansiosta pienehköinä olosuhteista riippumatta (monet niistä jopa pienempinä kuin indicat), eivätkä ne ole riippuvaisia valo-olosuhteista, mikä tarkoittaa, että niiden sadonkorjuuaika on lyhyempi.

3 loistavaa lajiketta mikrokasvatukseen

Jotkut genetiikat soveltuvat tietysti paremmin mikrokasvatukseen kuin toiset, ja seuraavat kolme ovat malliesimerkkejä oivista ehdokkaista. Kaikilla näillä lajikkeilla on jotain yhteistä: ne ovat autoflower-lajikkeita.

ROYAL DWARF

Royal Dwarf on minikokoinen kannabislajike, joka voi pysyä 40 cm:n mittaisena, kun sitä treenataan aiemmin esitetyillä tavoilla. Tämä kasvi on jalostettu yhdestä ja vain yhdestä syystä: huomaamattomuutta varten. Viljelijät voivat helposti kasvattaa useita Royal Dwarf -kasveja kotonaan epäilyksiä herättämättä. Sitä voidaan helposti kasvattaa muunnetuissa keittiökaapeissa, vaatekaapeissa, laatikoissa ja tietokonetorneissa. Näissä pienissä tiloissa voidaan käyttää myös pieniä LED-valoja, jotta ne eivät synnytä liikaa lämpöä. Royal Dwarf on genetiikaltaan legendaarisen Skunkin autoflower-versio, ja sen jalostuksessa käytettiin Skunk-kantaa sekä erityistä ruderalis-kasvilajiketta. Tämä lajike tarjoaa stimuloivan, mutta hienovaraisen sativapilven, joka nojaa 13 %:n THC-prosentin varaan. Siksi sitä voi polttaa vaikka koko päivän ilman liian intensiivistä kokemusta. Sen pienet mutta tiiviit kukat tarjoavat makeaa ja sitrusmaista makua.

Royal Dwarf on valmis korjattavaksi vain 8-9 viikossa siementen itämisen jälkeen. Sisätiloissa kasvatetut kasvit tuottavat jopa 200 g/m²:n sadon, eivätkä ne ylitä 70 cm:n korkeutta. Ulkona kukkapenkissä tai sissikasvatuksessa kasvatetut kasvit tuottavat 30-80 g/kasvi ja ovat 50-90 cm korkeita.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 viikkoa
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 viikkoa itämisen jälkeen
22_Effect_1 Luova, Motivoiva

Osta Royal Dwarf

EASY BUD

Ei tarvitse olla nero tajutakseen, miten tämä kanta on saanut nimensä. Easy Bud on täydellinen lajike aloittelijoille, ja vielä parempi valinta niille, jotka haluavat kasvattaa matalalla profiililla ja herättää mahdollisimman vähän huomiota. Tämä lajike pysyy suurimmaksi osaksi huomaamattomana kaikkialla, kasvoi se missä kasvoi, sillä se saavuttaa keskimäärin vain 50 cm:n korkeuden. Tämä mahdollistaa sen kasvattamisen matalissa ullakkotiloissa, tyhjissä kaapeissa ja puutarhan piilotetuissa nurkissa. Easy Budissa on pääasiassa indica-genetiikkaa, ja se tarjoaa hyvin hienovaraisen ja pehmeän vaikutuksen, joka rauhoittaa käyttäjää ja stimuloi ruokahalua. 12 %:n THC-pitoisuus tekee Easy Budista erityisen sopivan aloittelijoille. Sen kukissa on runsaasti sitrushedelmien ja yrttien makuja, mikä tekee siitä hienon lisän kannabissyötäviin.

Easy Bud on kehitetty White Indica- ja ruderalis-lajikkeista, ja se pystyy tuottamaan huomattavia satoja pieneen kokoonsa nähden. Sisäkasvit tarjoavat jopa 325 g/m²:n sadon ja saavuttavat 50-60 cm:n korkeuden. Ulkona kasvatetut kasvit tuottavat 30-80 g/kasvi ja kasvavat 60-110 cm korkeiksi. Easy Bud on valmis kokeiltavaksi vain 8-9 viikon kuluttua siementen istuttamisesta maahan.

Easy Bud

Easy Bud
23_genetic background_1 White Indica x Ruderalis
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 7 viikkoa
29_THC_1 THC: 12%
28_Type Blend_1 Sativa 15% Indica 55% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 110 cm
27_harvest period_1 9-10 viikkoa itämisen jälkeen
22_Effect_1 Fyysisesti rentouttava

Osta Easy Bud

QUICK ONE

Quick One on kolmas kompakti kannabislajike, jota voi kasvattaa täysin rauhassa. Useimmilla autoflower-lajikkeilla on nopeat kukinta-ajat, mutta Quick One on todellinen pikakiitäjä. Tämä Lowryder 1:n ja Old School Indican jälkeläinen pystyy kasvamaan täysin kypsäksi yksilöksi vain 8 viikossa itämisen jälkeen. Jos haluat indica-dominanttien kukkien nopealla kierrolla, on tämä sinun lajikkeesi. 13 %:n THC-pitoisuus tarjoaa rauhoittavan fyysisen pilven, joka sopii loistavasti rentoutumiseen illalla ilman liian sekavaa oloa. Näitä miellyttäviä vaikutuksia täydentävät makean ja sitruksisen makuiset aromit.

Älä anna Quick Onen koon hämätä sinua; se on enemmän kuin kykenevä pumppaamaan tarpeeksi budia henkilökohtaiseen käyttöön pitkäksi aikaa. Sisäkasvit tuottavat 275-325 g/m² ja kasvavat 50-60 cm korkeiksi. Ulkona kasvatetut kasvit, jotka jäävät helposti muiden kasvilajien taakse piiloon, tarjoavat jopa 100-150 g hedelmäistä kukkaa kasvia kohti.

Quick One

Quick One
23_genetic background_1 Lowryder 1 x Old School Indica
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 6 viikkoa
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 100 - 150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 100 cm
27_harvest period_1 9-10 viikkoa itämisen jälkeen
22_Effect_1 Fyysisesti rentouttava

Osta Quick One

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun