Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä


By Luke Sumpter

Ellet käytä pistokkaita, alkaa kannabiksen kasvattaminen siementen idättämisellä. Jos siemenesi eivät jostain syystä idä, on kasvatuksesi ohi ennen kuin se ehtii edes alkaa. Mutta jos tiedät itämisongelmien yleisimmät syyt, mahdollisuutesi saada viljelmäsi hyvään alkuun paranevat huomattavasti!


Miksi kannabiksen siemenesi eivät idä

On monia asioita, jotka voivat estää kannabiksen siemeniä itämästä. Seuraavaksi on kokoelma yleisimpiä syitä siihen, mikseivät siemenesi välttämättä aukea:

1. Idätysmenetelmässäsi on jotain pielessä

Kannabiksensiemenet voi idättää monin eri tavoin ja eri kasvattajilla on omat suosikkinsa. Yleisesti ottaen emme suosittele vaihtamaan idätysmenetelmää, jos on käyttänyt yhtä ja samaa menestyksellä jo jonkin aikaa, sillä idätys- ja taimivaiheet ovat hyvin epävarmaa aikaa.

Jos sinulla on kuitenkin vaikeuksia kannabiksensiementen idättämisessä, saattaa tekniikan hiominen tulla kysymykseen. Me RQS:llä suosittelemme idättämään siemenet jommallakummalla seuraavista tavoista.

  • Kosteiden talouspaperien välissä pimeässä paikassa tai huoneessa
  • Suoraan steriloidulla ja kostealla kasvualustalla – siten, miten se luonnossakin hoituu

Muutkin idätysmenetelmät (kuten siementen liottaminen vedessä) saattavat olla suosittuja, mutta ainakin meidän kokemuksemme mukaan ne eivät tarjoa parhaita idätysasteita.

Germination

2. Sinulta puuttuvat oikeanlaiset varusteet

Joskus kaikki on kiinni varusteista. Koska idätysvaihe voi olla hyvin haastava aloitteleville kasvattajille, loimme tuotelinjan, joka on erityisesti suunniteltu yksinkertaistamaan prosessia niin paljon kuin mahdollista. Joten, jos siementen idätys tuottaa päänvaivaa, tutustu näihin tuotteisiin:

  • Soil Plugs -idätyskuutiot: RQS:n Soil Plugs -idätyskuutiot on valmistettu huippulaatuisesta turpeesta ja kookoskuidusta. Ne on suunniteltu säilyttämään kosteutta sekä tarjoamaan siemenille tilaa ja ilmaa, jota ne tarvitsevat voidakseen itää kunnolla. Idätyskuutiot muuten tekevät myös taimien siirtämisestä superhelppoa ja ne sopivat myös autoflowering-siemenille, sillä ne voidaan istuttaa suoraan niiden lopullisiin ruukkuihinsa.
  • Easy Start -idätyspakkaus: Easy Start -ruukut sisältävät steriloitua maaperää, joka on rikastettu hyödyllisillä bakteereilla. Ne tarjoavat täydellisen kodin siemenillesi, maksimoiden itämisvauhdin. Sekoita vain mukana tuleva Bacto-bakteeripakkaus (pullollaan hyödyllisiä bakteereja) veteen, liota Easy Start -ruukkuja seoksessa 10 sekunnin ajan ja kylvä siemenesi!
  • Starter Kit: Starter Kit sisältää Easy Start -ruukut, autoflowering- tai feminisoidut siemenet sekä Propagator Pron, jonka mukana tulevat perliitti ja viileät, matalawattiset LED-valot. Easy Start -ruukut tarjoavat täydellisen alkumaaperän siemenillesi ja Propagator Pro auttaa luomaan täydellisen ympäristön, jossa siemenesi voivat itää ja kasvaa.

3. Huonot siemenet

Saitko pussillisen "mysteerisiemeniä" paikalliselta kontaktiltasi tai "halpoja siemeniä" tuntemattomalta myyjältä internetistä? Jos näin on, on mahdollista, että ne eivät idä. Hyvämaineiset siemenpankit, kuten Royal Queen Seeds, testaavat aina siementensä laadun ja itävyyden.

Laadukkaiden kannabiksen siementen hankkiminen on parasta, mitä voit tehdä saadaksesi kasvustosi hyvään alkuun. Sen lisäksi, että itävyysasteesi on parempi, kasvavat kasvisi myös terveemmiksi ja sadonkorjuun aikaan on lopputuloksena painavampi sato.

Vídeo aneu: 484382081

4. Virheellinen varastointi

Aivan kuten ruoka, siemenet ovat eläviä organismeja. Ne on säilytettävä oikein, tai muuten ne alkavat hajota, kuolevat tai eivät idä. Kun säilytät siemeniä, pidä ne suojassa valolta, äärimmäisiltä lämpötiloilta ja kosteudelta. Pimeä kaappi, jossa lämpötila pysyy vakaana, käy hyvin tähän tarkoitukseen. Jos haluat säilyttää siemeniä pitkään, laita ne suljettuun astiaan ja säilytä niitä jääkaapissa.

Lisätietoja kannabissiementen asianmukaisesta säilyttämisestä löydät blogistamme "Kuinka säilyttää siemeniä".

Vídeo aneu: 747962506

5. Siementen käsitteleminen paljain käsin

Kannabiksen siementen käsitteleminen paljain käsin voi saastuttaa ne kaikenlaisilla iljetyksillä, kuten bakteereilla ja sienillä. Valitettavasti siemenet ja taimet ovat erityisen alttiita tällaisille haitallisille taudinaiheuttajille.

Jotta siemenesi eivät pilaantuisi, vältä niiden tarpeetonta käsittelyä. Käytä puhtaita käsineitä ja desinfioituja pinsettejä tai jotain vastaavaa. Näin minimoit huomattavasti siementesi saastumisriskin.

HANDLING SEEDS WITH BARE HANDS

6. Liian matalalle tai liian syvälle kylvetyt siemenet

Kun istutat suoraan maahan, älä hautaa siemeniäsi liian syvälle. Jos ne ovat liian syvällä, ne eivät saa tarpeeksi happea, ja maaperän kosteus voi vallata ne ja aiheuttaa niiden mätänemisen.

Jos siemenet taas ovat liian lähellä maan pintaa, on vaarana, että ne kuivuvat ennen itämistä tai että siemen nousee, mutta ei pääse irtoamaan suojuksestaan. Kultainen keskitie on sijoittaa siemenet noin 0,5-1,0 cm:n syvyyteen ja peittää ne vain kevyesti mullalla.

Not Too Shallow Nor Too Deep

7. Uuden tai steriloidun mullan ja ruukkujen käyttämättä jättäminen

Yksi suurimmista siementen itämistä estävistä tekijöistä ovat sienet. Vanha, uudelleen käytetty multa, jota ei ole steriloitu, sisältää todennäköisesti hometta ja muita haitallisia organismeja, kuten bakteereja ja hyönteisiä.

Siemenesi eivät ehkä idä lainkaan, tai ne saattavat nousta mullasta, mutta kuolla vain päiviä myöhemmin. Taimet voivat yhtäkkiä taipua ja muuttua ruskeiksi taudista, joka tunnetaan taimipoltteen nimellä. Myös ylikastelu, huono vedenläpäisy ja ilmanvaihdon puute lisäävät tämän todennäköisyyttä.

Ratkaisu: Istuta siemenet vain steriloituun (eli uuteen) multaan, sillä se ei sisällä näitä haitallisia organismeja. Kasvualusta ei kuitenkaan ole ainoa asia, jota sinun on pidettävä silmällä. Sinun on myös varmistettava, että ruukut ovat puhtaita, sillä myös ne voivat sisältää hometta ja muita haitallisia taudinaiheuttajia. Jos kohtaat sieniongelmia itämisen aikana, on parasta hankkiutua eroon siemenistä sekä saastuneesta kasvualustasta ja aloittaa alusta.

8. Liikaa kosteutta

Jos kasvualustasi läpäisee huonosti vettä, voi ylimääräinen vesi maaperässä estää siemeniäsi saamasta happea ja edistää näin sienten kasvua. Voit parantaa multasi vedenläpäisyä lisäämällä siihen perliittiä. Varmista myös aina, että istutusastioiden pohjassa on reikiä, joista ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois.

Jos käytät huppua pitämään kosteutta sisällä, varmista, että myös siinä on reikiä. Nosta huppua usein, jotta ilma pääsee vaihtumaan raikkaaseen. Poista huppu heti, kun taimi on karistanut kuorensa.

9. Liian vähän kosteutta

Edellä mainitut asiat mielessä pitäen siemenet tarvitsevat kosteutta itääkseen. Pidä multa kosteana mutta ei märkänä. Paras tapa on käyttää suihkepulloa, jossa on pienipisarainen sumuasetus. Käytä läpinäkyvää itämishuppua tai kelmua estämään mullan kuivumista.

10. Siementen hukkuminen

Jotkut viljelijät haluavat idättää siemenensä vesilasissa. Vaikka tämä menetelmä on teknisesti käyttökelpoinen, on olemassa myös riski, että siemenet hukkuvat, jos niiden annetaan olla liian kauan. Loppujen lopuksi siemenet tarvitsevat hyvän hapen määrän kasvaakseen.

Sen sijaan idätä siemenesi suoraan multaan tai käytä Royal Queen Seeds Starter Kit -pakettia.

Vídeo aneu: 356435387

11. Siementen idättäminen liian pitkään

Jos annat siementesi itää liian kauan, niiden siirtäminen turvallisesti vaikeutuu. Tämä johtuu siitä, että mitä kauemmin juuret ovat alttiina ilmalle ja valolle, sitä todennäköisemmin ne vaurioituvat prosessissa. Lisäksi mitä pidemmät juuret ovat, sitä suurempi on riski vahingossa tapahtuviin vaurioihin siementä istutettaessa.

Pidä siemeniäsi tarkasti silmällä ja istuta ne uudelleen, kun juuren pituus on enintään 1-2 cm.

12. Huono vedenlaatu

Vaikka vesijohtovesi voi olla ok kypsemmille kannabiskasveille, se muodostua ongelmaksi siemenille ja taimille. Vesijohtovesi sisältää klooria, fluoridia ja suoloja, jotka voivat olla haitallisia terveelle kasvulle ja jopa estää siementen itämisen kokonaan.

Käytä itämiseen pullotettua vettä. Jos joudut käyttämään vesijohtovettä, täytä ämpäri kuumalla vedellä ja anna sen olla ulkona päivän ajan. Näin kloori haihtuu, joten vesi on turvallisempaa idättämiseen.

13. Liian korkea lämpötila

Liian korkea lämpötila idätysympäristössä voi johtaa hitaaseen ja kitukasvuiseen kasvuun, ja se voi myös aiheuttaa maaperän kuivumista. Optimaalinen lämpötila siementen itämiselle on maltillinen 20-25 °C.

Jos idätät sisätiloissa ja lämpötila on liian korkea, selvitä voiko sen säätää viileämmäksi tuulettimilla tai ikkunoita avaamalla. Jos tämä ei onnistu, harkitse ilmastointilaitteen hankkimista kasvihuoneeseesi lämpötilojen pitämiseksi kurissa.

-15 °C ⚠️ Danger Zone
17 °C Ideal Night Temperature
23 °C Ideal Day Temperature
+25 °C ⚠️ Danger Zone

14. Liian alhainen lämpötila

Myös liian alhainen lämpötila voi muodostua ongelmaksi, sillä se voi tuoda mukanaan koko joukon omia ongelmia, ja jopa estää itämisen kokonaan. Kylmemmät lämpötilat lisäävät myös muiden kasvitautien riskiä. Mitä asialle voidaan tehdä? Jos haluat kasvattaa ulkona, älä siirrä kasveja ulos liian aikaisin. Idätä sen sijaan sisällä ja anna taimien kasvaa muutaman viikon ajan.

Tee pohjatyö huolella ja tarkista, milloin paikalliset lämpötilat ovat riittävän korkeita, jotta voit siirtää kasvit ulos. Yleensä parin viikon odotus korkeampia kevätlämpötiloja varten on vaivan arvoista!

TEMPERATURE TOO LOW

15. Liian paljon valoa

Siemenet eivät tarvitse valoa itääkseen. Itse asiassa liika valo voi vähentää niiden avautumistodennäköisyyttä. Sinun tarvitsee huolehtia valon tarjoamisesta vasta, kun taimet nousevat ylös mullasta. Varmista kuitenkin, että aloitat alhaisella valon voimakkuudella ja lisäät sitä progressiivisesti ajan myötä.

16. Tuholaiset, linnut, hyönteiset...

Usko tai älä, hampunsiemenet ovat keskeinen osa monissa linnunsiemensekoituksissa! Linnut siis rakastavat niitä luultavasti yhtä paljon kuin sinäkin. Mutta linnut eivät ole ainoita otuksia, jotka uhkaavat siementesi matkaa kasviksi.

Muista eläimistä muun muassa muurahaiset syövät erityisen mielellään itäneiden siementen juuria. Voit pitää siemenesi turvassa käyttämällä lintuverkkoja, muurahaisansoja ja muita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, kuten neem-öljyä tai etana-ansoja. Tarkista siemenesi tila usein, jotta voit havaita tartunnan ja toimia ennen kuin ongelma eskaloituu.

17. Liian tiivis kasvualusta

Jos maaperäsi on pakattu liian kiinteäksi, se voi estää siementesi avautumisen. Tiivis maaperä vie siemeniltä happea, ja huono kuivatus lisää tautien ja homeen riskiä. Peitä siemenesi vain kevyellä kerroksella multaa ja tee tämä puhtain käsin.

18. Liian löyhä kasvualusta

Kun multa on liian irtonaista, siementen ympärillä on liikaa ilmaa, eivätkä ne näin ollen pysty imemään kosteutta kunnolla. Kun olet kylvänyt siemenesi, taputtele multaa kevyesti sormillasi. Kun lisäät perliittiä, jotta mullasta tulisi ilmavampaa, noin 10-20 % riittää.

Soil

19. Liian "kuuma" maaperä

Jos multa on "liian kuumaa", se tarkoittaa, että se sisältää liikaa ravinteita. Tämä on erityisen merkityksellistä siemenille ja taimille, sillä ne eivät oikeastaan tarvitse lainkaan ravinteita. Tästä syystä niitä ei kannata ruokkia ensimmäisten kasvuviikkojen aikana.

Monet kaupalliset mullat ovat "liian kuumia" itämisen kannalta, sillä ne sisältävät ravinteita, jotka sopivat paremmin kypsälle kannabikselle. Käytä itämisessä kevyttä "light mixiä" tai lannoittamatonta taimimultaa.

20. Liian pienet ruukut

Siementen itämisen jälkeen kannabiskasviesi juuret haluavat runsaasti tilaa kasvaa, joten varmista, että käytät sopivan kokoisia ruukkuja. Kasvata vain yksi siemen kussakin ruukussa, jotta ne eivät kilpaile maaperässä saatavilla olevista ravinteista tai valosta.

Jos tilasi tai resurssisi ovat rajalliset, on parempi kasvattaa vähemmän kasveja ja antaa niille riittävät edellytykset kukoistukseen kuin yrittää kasvattaa liian suurta kasvimäärää liian vähillä resursseilla.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37837 arvosteluun