Viritä autofloweriesi suorituskyky huippuunsa

Autoflowerit rupeavat viimeinkin saamaan ansaitsemaansa kunnioitusta. Vielä tärkeämpää toki on, että ne ovat samalla ansainneet paikkansa vakavasti otettavissa kasvatusoperaatioissa. Meidän kymmenkohtainen oppaamme auttaa sinua repimään maksimaalisen sadon autoistasi. Kuten yleensäkin Cannabis Ruderalis hybrideistä puhuttaessa on aika kultaakin kalliimpaa, joten mennään suoraan asiaan.

1) VALITSE KORKEALAATUINEN JA KORKEATUOTTOINEN AUTOFLOWERING-LAJIKE

Critical Auto

Modernien autoflower-lajikkeiden vahvuus on noussut dramaattisesti viime vuosina. Nousu on ollut jopa niin suurta, että itse asiassa nykyisten autojen kannabinoidiprofiilit ovat vertailukelpoisia perinteisiin valoriippuvaisiin lajikkeisiin verrattuna. Kaikkia autoflowereita ei kuitenkaan ole veistetty samasta puusta ja useat kilpailijoidemme myymistä autoista ovatkin yhä sangen vaatimattomia tuotoiltaan.

Täten suosittelemmekin meidän vahvoiksi ja tuottoisiksi todettuja autoflowering-lajikkeitamme. Kaikkien suurimmista sadoista haaveileville ainut oikea ratkaisu on Royal Critical Auto. Aivan kuten valoriippuvainen vastinkappaleensakin, pakkaa tämä autoflower varteensa massiivisen määrän kukkaloistoa. Mukava yksityiskohta on tietysti myös se, ettei koko prosessiin kulu 9 viikkoa enempää aikaa idätyksestä lähtien. Royal Critical Auto on osoitus siitä, että kiireelläkin voi saada aikaan loistavaa jälkeä.

2) ISTUTA AULOFLOWERIT SUORAAN LOPULLISEEN RUUKKUUN

Critical Auto

Valoriippuvaisia kannabislajikkeita voi yleensä pitää käytännössä ikuisesti kasvuvaiheessa. Autoflowerit sen sijaan ryntäävät siemenestä sadonkorjuuseen tyypillisesti noin 60-90 päivässä. Nopeus on luonnollisesti hyöty, mutta se vaatii myös kasvattajaa huomioimaan autoflowerien nopean kehityksen valinnoissaan.

Näin lyhyt kasvuaika ei tarjoa aikaa siirroille ja niistä toipumisiin, mikäli tavoitteena on sadon maksimointi. Paras ratkaisu onkin istuttaa siemenet suoraan siihen ruukkuun, missä se tulee kasvu- ja kukinta-aikansa viettämään. Vaihtoehtoisesti voit idättää siemenet paperin sisällä tai muulla suosimallasi tavalla, ja istuttaa ne sitten suureen ruukkuun. Terveiden juurien kasvattaminen alkaa päivästä 1., eikä aikaa ole hukattavaksi.

3) ALOITA TAIMET SISÄTILOISSA

Riippumatta siitä onko lopullinen kasvatuspaikka sisällä vai ulkona, tulisi sinun aina aloittaa kasvatusprojekti ja siemenet sisällä. Kasvattajan täytyy edelleen pitää mielessä, että noin 30-40 päivän kasvuaika itämisestä kukintaan on hyvin rajallinen ja vaatii tehokasta toimintaa.

Kasvattajan ja kasvien aika on kortilla autoflowerien kanssa päivästä 1. lähtien. Tästä johtuen onkin tärkeää huolehtia siitä, että taimet juurtuvat hyvin. Kylmänsävyinen CFL-lamppu tai jopa aurinkoinen ikkunalauta on hyvä vaihtoehto tähän vaiheeseen. Kasvattajan tulee huolehtia mahdollisimman häiriöttömästä vegetatiivisesta vaiheesta, sillä nämä lajikkeet kukkivat aikanaan muista parametreista huolimatta. Muista, että autoflowerit kukkivat ikänsä myötä, eivät 12/12-valosyklin mukaan.

4) 18 TUNTIA VALOA

Cannabis Lighting

Optimaalinen valon määrä on autoflowereille 18 tuntia valoa ja 6 pimeää. Tällaista valojaksotusta käytetään tyypillisesti myös valoriippuvaisten kasvien vegetatiivisessa kasvuvaiheessa. Erotuksena näihin autoflowering-lajikkeet kuitenkin tarvitsevat vähintään 18 tuntia valoa koko elinkaarensa ajan, ainakin mikäli tavoitteena on kunnollinen sato.

Autot ovat kaikista kovanahkaisimpia kannabiksia, sillä ne selviävät puutteellisissa oloissa ja kukkivat vähälläkin valolla. Meidän tähtäimemme on kuitenkin suuri sato, joten 18 valotunnin aikana kasviemme tulisi saada niin monta lumenia, kuin suinkin vain mahdollista. Tässä kontekstissa enemmän valoa tarkoittaa suurempaa budimäärää.

Täyden spektrin LEDit ovat oiva valinta sisäkasvattajalle, samaten kuin natikat, mutta CFL-tyyppiset valot soveltuvat ainoastaan lyhyeksi ajaksi vegetatiivisessa vaiheessa. Ulkona kasvavat autoflowerit kukoistavat normaaleissa kesäkeleissä ja lämpimämmässä ilmastossa keväästä pitkälle syksyyn. Ulkona kasvattajan ei tarvitse noteerata aiemmin mainitsemaamme 18 tunnin valomäärää vuorokautta kohti, sillä luomakunnan kasvatusvalo, aurinko, hakkaa tehossa ja laadussa minkä tahansa ihmisen tuottaman virityksen.

5) KASTELUSYKLI

Cannabis Watering

Tehokkaan ja tarkoituksenmukaisen kastelusyklin noudattaminen on paras tapa varmistua siitä, etteivät kasvisi saa liikaa vettä tai kärsi sen puutteesta. Tämä on vielä normaaliakin tärkeämpää silloin, kun kyseessä on autoflowerit, sillä niiden lyhyt elinkaari ei jätä tilaa virheille. Veden puutteesta johtuva hidas kasvu tai läpimärän kasvualustan kuivattaminen vievät aikaa, jota autoja kasvattavalla ei lähtökohtaisesti ole.

Veden tarpeen määrittämiseksi voit nostella ruukkuja tunnustellen niiden painoa. Tämä on sangen helppo ja luotettava keino, kunhan vain pääset rytmiin ja kehität näppituntuman painon arviointiin. Veden lisääminen ruukkuun lisää sen painoa, joten kevyt ruukku tarkoittaa kastelun tarvetta.

Pidäthän huolen, ettei ruukun alusastiaan jää seisovaa vettä kastelun jälkeen, sillä tämä on avoin kutsu taudinaiheuttajille ja juurimädälle. Pidä kasvatusoperaatiosi hygieenisenä ja kuivaa ylimääräiset vedet kastelun jälkeen.

Niille, joiden systeemi ei salli ruukkujen helppoa nostelua suosittelemme investoimista kosteusmittariin tai johonkin valvontalaitteeseen. Tällaiset tekniset ratkaisut eivät ole erityisen kalliita ja niitä käyttämällä jätät väliin arvailun ja siitä mahdollisesti seuraavat virheet.

6) SÄÄDÄ LANNOITTEET OIKEIN

Luonnollisesti paras tapa lannoittaa autoflowereita on valita varta vasten niille suunnitellut lannoitteet ja lisäravinteet. Nämä tuotteet ovat varsin uusia tulokkaita markkinoilla, joten kaikki kasvattajat eivät ehkä ole vielä tietoisia niiden olemassaolosta, mutta eritoten vesiviljelyä tai kookosta kasvualustana käyttävien olisi syytä perehtyä tarjontaan.

Autojen ravinnekuorman säätäminen kohdalleen voi olla vaikeaa erityisesti perinteisten vesiviljelylannoitteiden kanssa. Ne voivat kuitenkin toimia, erityisesti silloin, kun kasvattaja pitää huolen riittävän hienovaraisista muutoksista ja kevyestä kädestä. Autoflowerit tarvitsevat huomattavasti vähemmän ravinteita kuin esimerkiksi raskaat valojaksoiset indicat. Voit ajatella autoja minisativoina.

Mullassa kasvattavia kehotetaan käyttämään kevyesti lannoitettua multaa autoflowerien kasvatuksessa, sillä raskas lannoitekuorma voi polttaa herkät taimet. Täydentävien ravinteiden, kuten entsyymien, vitamiini B:n ja hyödyllisten mikro-organismien lisäksi autot eivät tarvitse juurikaan ravinteita lyhyen kasvukautensa aikana.

Jos sinun täytyy käyttää lannoitteita, määrien tulisi olla erittäin kontrolloituja. Yleisellä tasolla puhuen kukitusravinteet ja boosterit ovat ainoat tarvitsemasi lisät. Ja vielä kertauksen vuoksi, autot eivät tarvitse raskaita ravinneläjiä edes kukkiessaan, joten alhaiset ja keskitason annokset riittävät. Autoflowereita kasvatettaessa ylilannoitus on yleisin satoa rajoittava tekijä.

7) JÄTÄ VÄLIIN KASVUNMUOKKAUSTEKNIIKAT SADON KASVATTAMISEKSI

Manipuloida vaiko ei manipuloida, kas siinä pulma? Tänä päivänä useat autoja kasvattavat käyttävät erilaisia kasvunmuokkaustekniikoita satoa parantaakseen. Me emme sano, etteikö näistä keinoista voisi olla hyötyä, mutta viestimme on sen sijaan, että näiden keinojen käyttäminen on riskialtis tapa suureen satoon pääsemiseen.

Autoflowerien latvominen tai taivuttelu LST:n nimissä voi johtaa katastrofiin ja ScrOG:in virittäminen saattaa olla hankalaa. Autoflowerit kiirehtivät kukkimaan sellaisella vauhdilla, ettei niiden taivuttelu onnistu kovin pitkään. Riski katkaista haara sitä taivutellessasi kasvaa yksinkertaisesti liian suureksi.

Autojen kanssa toimivan ScrOG:n tulee olla asetettu hyvin matalalle, jolloin sen alla operointi voi osoittautua hankalaksi. Tämän lisäksi verkko ei myöskään mitä luultavimmin täyty samalla tavalla, kuin valoriippuvaisten lajikkeiden kanssa kävisi. Autoflowerien latvominen taas johtaa silloin tällöin heikkoihin piiskamaisiin kukintoihin, ellei kasvi saa tarpeeksi aikaa toipuakseen shokista.

Meidän valintamme onkin unohtaa leikkely ja taivuttelu ja keskittyä hyväksi todettuihin menetelmiin sadon parantamiseksi.

8) SEA OF GREEN (SOG)

Cannabis SOG

Sea Of Green tai SOG on erittäin tehokas kasvatusmenetelmä myös autoflowerien kanssa. Niiden tunnusomainen räjähtävä, elinvoimainen kasvu ja suhteellisen matala rakenne tekevät niistä ideaalin kumppanin tämän menetelmän kanssa sovellettavaksi. Kasvunmuokkaus ei ole tarpeen, mikä on erittäin hyvä uutinen sitä huonosti totteleville autoille. Tämä kasvatustapa onkin paras tapa hyödyntää autoflowerien genetiikan tunnusomaisia piirteitä ja kerätä palkkioksi maksimaalinen sato.

9) TUPLAA TUOTANTOSI

Samassa ajassa missä viet läpi yhden perinteisistä lajikkeista kasvatetun sadon voit autoflowerit valitsemalla ehtiä saamaan kaksi satoa. Jopa nopeat valoriippuvaiset hybridilajikkeet tarvitsevat usein noin 8 viikkoa ja useimpien lajikkeiden kanssa sadonkorjuuseen vaadittujen päivien kokonaismäärä vaihtelee välillä 90-120.

120 päivää on tarpeeksi kahden autoista koostuvan peräkkäisen sadon kasvattamiseen. Mikäli voit kasvattaa kaksi satoa SOG-tyyliä käyttäen, ei tuplaaminen ole temppu eikä mikään.

10) ÄLÄ UNOHDA HUUHTELUA

2-3 kuukauden työn jälkeen ole tarkkana viimeisten askeleiden kanssa, ettet pilaa hyvää satoa loppusuoralla. Varaa aina vähintään viimeinen viikko kukituksesta kasvien huuhteluun.

Autoflowerit voivat olla kevyitä ruokahalultaan, etkä kenties käyttänyt juurikaan ravinteita, mutta käytit kuitenkin varmasti edes jotain ja näiden ravinteiden jämät voivat pilata budisi maun, ellet huuhtele niitä pois. Käytä huuhteluun puhdasta vettä tai erittäin kevyttä huuhteluseosta. Tämä vaihe on viimeinen palvelus läskille autoflower-sadollesi, ennen sen päätymistä jointteihin tai bongiin.

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias