Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter Reviewed by: Miguel Ángel Garcia


Olet vihdoin saanut kasvatuksesi valmiiksi ja sinulla on kaunis kasvi, joka on täynnä huikeaa budia, joka on nyt kuivattu, kypsytetty ja valmis nautittavaksi - mutta jokin mättää. Et saa sitä oikein palamaan, ja kun otat hitin, tuntuu kuin muuli olisi potkaissut keuhkoihisi, ja päädyt yskimään keuhkojasi ulos! Maku on karu ja koko elämys pettymys. Jos olet joskus kokenut tällaisen tilanteen, on todennäköistä, että kasviasi ei ole huuhdeltu kunnolla ennen sadonkorjuuta.

Tämä vähemmän miellyttävä savu johtuu eri molekyylien monimutkaisista palamisreaktioista, jotka muuttavat palamistapaa. Huuhtelu poistaa ylimääräiset ravinteet maaperästä ja saa kasvin muuttamaan sisäistä aineenvaihduntaansa ravinteiden kuluttamiseksi. Kaikeksi onneksi kannabiksen huuhtelu on vaivaton ja helppo tehtävä, joka oikein tehtynä tekee budista pehmeää, maukasta ja helposti nautittavaa.

Video id: 637400681

Mitä huuhtelulla tarkoitetaan?

Kasvin huuhtelulla tarkoitetaan puhtaan veden käyttämistä maaperässä olevien ravinteiden aktiiviseen poistamiseen. Suuri määrä vettä johdetaan maaperän läpi ja valutetaan pois moneen kertaan. Vesi huuhtoo maaperässä olevat mineraalit ja ravinteet pois ajan myötä, jolloin maaperä jää puhtaaksi.

Miksi haluaisit poistaa kaikki mineraalit maaperästä? Eikö tämä vahingoita satoa? Itse asiassa se auttaa satoa merkittävästi. Kun ravinteet poistetaan maaperästä, se pakottaa kannabiskasvin käyttämään kaikki jäljellä olevat ravinteet, joita kasvissa rakenteissa vielä on jäljellä. Kasvia voi verrata pitkälti ihmiskehoon. Otamme paljon ravintoa, ja se, mitä emme käytä, muuttuu rasvaksi. Äärimmäisissä tilanteissa, joissa ruokaa on niukasti, turvautuu keho varastoituun rasvaan saadakseen energiaa.

Koska huuhtelu pakottaa kannabiksen käyttämään kaikki kudoksissa jäljellä olevat ravinteet, mitään ei pitäisi jäädä pilaamaan valmiin ja kypsän kukinnon makua. Jos huuhtelu tehdään liian aikaisin, se voi kuitenkin jättää kasvin huonokuntoiseksi, joten ajoitus on avainasemassa.

Paras aika huuhdella kannabis

Huuhtelu aloitetaan yleensä kaksi viikkoa ennen sadonkorjuuta. Jos kasvin kukinta-aika on kahdeksan viikkoa, tulisi huuhtelu aloittaa kuusi viikkoa kukintavaiheen alkamisen jälkeen. Kasvin trikomeja tulisi pitää tarkasti silmällä, jotta voit arvioida, milloin kannabis on todennäköisesti valmis korjuuseen. Kun pienet trikomit alkavat muuttua kirkkaista sameiksi ja maitomaisiksi, se voi olla hyvä merkki aloittaa kasvin huuhtelu. Huuhtelu on syytä ajoittaa niin, että suurin osa trikomeista on muuttunut täysin halutun värisiksi sadonkorjuuta varten kahden viikon kuluttua - tämä prosessi helpottuu kokemuksen myötä!

Huuhtelu voi olla myös hyvä tapa "nollata" kasvualusta kasvin ollessa kasvuvaiheessa. Joskus viljelijät syöttävät vahingossa liikaa ravinteita, jolloin lehtien kärjet alkavat muuttaa väriä ja kutistua. Tätä yliannostustilaa kutsutaan englanniksi nimellä "nutrient burn". Maaperän huuhtelu voi poistaa ylimääräiset ravinteet ja auttaa näin välttämään ongelman. Se on kuitenkin jyrkkä toimenpide tässä kasvuvaiheessa, joten varmista ensin, että ongelma on liian lannoitteiden aiheuttama palaminen eikä jokin muu syy.

The best time to flush your cannabis

Huuhtelu ei koske ainoastaan sadonkorjuuaikaa. Tekniikkaa voidaan käyttää myös kasvuvaiheessa ylimääräisten ravinteiden poistamiseksi maaperästä. Ravinteet pitävät kasvin terveenä ja varmistavat optimaalisen sadon, mutta liian suuri määrä lannoitteita voi aiheuttaa ravinnelukon - tilan, jossa kasvit eivät saa ravinteita käyttöönsä.

Ravinnelukko voi johtua sekä suolan kertymisestä että väärästä pH-tasosta. Se voidaan ratkaista huuhtelemalla kyseisiä kasveja pelkällä puhtaalla vedellä. Nesteet työntävät ravinteet pois maaperästä ja huuhtovat kertymät pois, jolloin juuret voivat jälleen vapaasti ottaa ravinteita.

Ehkäise ravinnelukko ennen kuin siitä tulee ongelma

Ravinteiden lukkiutuminen voi olla parhaimmillaan ongelmallista ja pahimmillaan tuhoisaa. Kuten vanha sanonta kuuluu, on ennaltaehkäisy parempi kuin hoito. On parempi ryhtyä toimiin ravinnelukon välttämiseksi kuin puuttua siihen myöhemmin.

Ravinteiden lukkiutuminen voidaan estää rutiinihuuhteluilla. Huuhtelemalla kasvit kerran ennen kukinnan alkamista ja kerran kukinnan puolivälissä minimoit ravinteiden kertymisen mahdollisuuden.

Entsyymit apuun

Ravinteiden lukkiutumisen estämiseksi suoritetun huuhtelun jälkeen tai ennen sadonkorjuuta saatat silti huomata, että kasvisi ovat tummanvihreitä - merkki liiallisista ravinteista. Tässä tapauksessa jotkut viljelijät päättävät lisätä maaperään entsyymirikkaita tuotteita.

Jos biologian tunnit ovat jo poistuneet muistista, entsyymit ovat proteiineja, jotka katalysoivat reaktioita. Ne auttavat huuhtelemaan maaperää hajottamalla tärkkelystä, hiilihydraatteja ja ravinteita. Markkinoilla on saatavilla erilaisia tuotteita, jotka sisältävät tehokkaita entsyymiyhdistelmiä.

Jos pelkkä vesi ei riitä ratkaisuksi, voivat nämä pienet proteiinit saada viipyilevät lannoitejäämät liikkeelle!

How and When to Flush Marijuana Plants

Kuinka huuhdella kannabis oikein

Kannabiskasvien huuhtelu on suoraviivainen prosessi. Huuhtele pelkällä vedellä aina, kun normaalisti ruokkisit kasvisi. Huuhteluun riittää käsittelemätön vesijohtovesi, mutta varmista, että pH on kannabiksen kannalta turvallisella tasolla. Useimmissa kaivovesissä on terve pH-taso, eikä niitä tarvitse käsitellä, mutta jos huuhteluveden pH:n säätämiseksi on tarpeen lisätä käsittelyä, tulee sinun huolehtia siitä. pH:n säätö on ainoa seikka, johon sinun on kiinnitettävä huomiota.

Laske kasvualustaan niin paljon vettä kuin se pystyy pitämään. Jätä tämä muutamaksi minuutiksi, jotta kaikki ravinteet ehtivät imeytyä, ja laske lisää vettä huuhdellaksesi kaikki ravinteet pois kasvualustasta. Jos käytät ruukkuja sisätiloissa, tarkkaile pohjasta valuvan veden väriä. Sen pitäisi näyttää tummalta ja likaiselta.

TDS-mittari (liuenneiden kiintoaineiden kokonaismäärä) ja johtokykymittari ovat tässä yhteydessä hyödyllisiä. Jos keräisit ja mittaisit "valutetun" veden TDS-arvon, se olisi noin 1300 ppm, mikä on melko korkea. On tärkeää jatkaa kasvin huuhtelua, kunnes tämä luku laskee 50 ppm:n tasolle tai ainakin siihen asti, että se on lähellä huuhteluun käyttämäsi puhtaan veden TDS-arvoa.

Sähkönjohtavuuden (EC) osalta arvot ovat korkeat, 2,5-3,0 mS/cm, joten huuhtelua on jatkettava, kunnes EC-mittari näyttää 0,0-0,2 mS/cm.

Valumaveden väri vaalenee ja näyttää puhtaammalta. Tavoite on saada mahdollisimman paljon liuenneita mineraaleja pois kasvin ulottuvilta.

Miten huuhdella vesiviljeltyjä kasveja

Vesiviljelykasvien huuhtelu on paljon helpompaa kuin ravinteiden poistaminen multapohjaisesta kasvualustasta. Vesiviljelijät voivat yksinkertaisesti tyhjentää järjestelmänsä ja korvata veden sen sijaan tavallisella pH-tasapainoisella vedellä.

Hydroponisten kasvien huuhtelu on myös paljon lyhyempi prosessi. Kun veden syöttö on vaihdettu, hydrokasvit eivät pääse käsiksi ulkoisiin ravinteisiin. Tämän vuoksi kasveja tarvitsee huuhdella vain kahden päivän ajan.

Kannabiksen huuhtelun tulos

Kun sato on korjattu, käytä tarpeeksi aikaa budin kypsyttämiseen, jotta se saavuttaa täyden potentiaalinsa. Kunnollinen kypsytys vähentää entisestään karheaa särmää ja poistaa esimerkiksi ylimääräisen klorofyllin kaltaisia seikkoja. Tulet hämmästymään siitä erosta, jonka tämä pieni ponnistus voi tehdä lopputuotteellesi. Kaikki kova työsi näkyy jo ensimmäisessä imaisussa, kun nautit silkkisen pehmeää savua, joka hivelee kurkkuasi pehmeästi kuin hunaja. Tätä luonto on pehmeimmillään. Voit parantaa kannabiksesi laatua lisäämällä vain vettä!

Milloin kasvien huuhtelua kannattaa välttää

Ainoa kerta, jolloin huuhtelua kannattaa välttää, on silloin, kun kasvatat varta vasten tehdyssä orgaanisessa mullassa tai supermullassa. Tämä väliaine on kehitetty huolellisesti ajan kanssa niin, että se sisältää hyödyllisiä mikro-organismeja, kuten bakteereja ja sieniä. Tämä herkkä biologinen monimuotoisuus voi huuhtoutua pois ja vahingoittua huuhtelun seurauksena.

Toisaalta huuhtelun puuttumisen ei pitäisi olla ongelma, koska tähän väliaineeseen ei lisätä synteettisiä tai ulkoisia ravinteita. Sen sijaan kasvit luottavat mikro-organismeihin, jotka hajottavat orgaanista ainesta ja toimittavat sitä juurille.

Huuhtelukeskustelu: Onko se tarpeellista?

Nyt tiedät, miksi kannabiskasvattajat haluavat huuhdella kasvinsa ja miten tämä toimenpide toteutetaan. Tasapainoisen näkökulman esittämiseksi haluamme kuitenkin esitellä sinulle keskustelun toisen puolen. Jos olet joskus aiemmin kasvattanut kannabista, on todennäköistä, että olet valinnut huuhtelun ennen sadonkorjuuta. Useimmat tuntemasi kasvattajat vannovat luultavasti myös tämän käytännön nimeen. Jotkut viljelijät eivät kuitenkaan halua huuhdella. He eivät ainoastaan näe siitä olevan mitään hyötyä, vaan väittävät, että se tuottaa päinvastaisia tuloksia kuin oli tarkoitus. Toisin kuin jotkut viljelijät uskovat, huuhtelu ei tuhoa eikä poista kasveihin varastoituneita ravinteita. Miksi? Koska näiden molekyylien väliset kovalenttiset sidokset ovat vahvoja, ja niiden rikkomiseksi tarvitaan orgaanisen kemian tekniikoita. Tämä tarkoittaa, että huuhtelu ei hajottaisi kasvin luomaa kemiaa, vaan vain laimentaa kasvualustan käytettävissä olevia ravinteita.

Huuhtelun taustalla on ajatus, jonka mukaan kasvualustassa olevien ravinnejäämien poistaminen saa kannabiskasvit mobilisoimaan ja käyttämään rakenteisiin piilotettuja ravinnevarastojaan. Teoriassa ulkoisen ravinteiden saannin katkaiseminen saa kasvit käyttämään loputkin ravinteet, mikä johtaa vähemmän karkeisiin ja maukkaampiin kukintoihin. Vaikka huuhtelu vaikuttaa kasvualustassa olevien ionisten ravinteiden määrään, se ei juurikaan vaikuta suoraan kasvien kudosten kemiallisiin ominaisuuksiin.

The Flushing Debate: Is It Necessary?

Huuhtelun aikana kasvattajia neuvotaan nostamaan vähitellen käyttämänsä liuoksen pH:ta, jotta raudan, mangaanin, boorin, kuparin ja sinkin kaltaisten ravinteiden saatavuus heikkenee. Käytäntö aiheuttaa myös kolmen makroravinteen, typen, kaliumin ja fosforin, vajeen. Kun kannabiskasvit havaitsevat ravinteiden puutteen, ne käyttävät lähteenä vanhaa kasvikudosta ja kuljettavat varastoituja ravinteita uusiin ja tuottavampiin kohteisiin, kuten kukintoihin. Huuhtelua vastustavat viljelijät väittävät, että tämä ravinteiden mobilisointi johtaa siihen, että budien kudoksiin voi kulkeutua jopa enemmän mineraaleja ja alkuaineita kuin jos huuhtelua ei tehtäisi.

Lisäksi elintärkeiden ravinteiden rajoittaminen kukinnan aikana asettaa kasvit sotatalouteen. Kun kasvit pyrkivät varmistamaan eloonjäämisen ja lisääntymisen, ne eivät todennäköisesti pumppaa elintärkeää energiaa sekundaaristen aineenvaihduntatuotteiden, kuten kannabinoidien ja terpeenien, tuotantoon. Huuhtelun kannattajat lähestyvät samaa asiaa toisesta kulmasta. Koska kasvit tuottavat sekundaarisia aineenvaihduntatuotteita stressin torjumiseksi, he väittävät, että ravinteiden puute aiheuttaa näiden yhdisteiden tuotannon lisääntymistä - ja jotkin tutkimustulokset[1] tukevat tätä näkemystä.

External Resources:
  1. Effects of Nitrogen Fertilization on Synthesis of Primary and Secondary Metabolites in Three Varieties of Kacip Fatimah (Labisia Pumila Blume) - PMC https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Vastuuvapautuslauseke:
Tämä artikkeli on tehty puhtaasti opetustarkoituksessa. Artikkelin sisältämät tiedot on kerätty ulkoisista lähteistä.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun