Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Steven Voser

Kannabiksen punaiset tai violetit varret voivat olla merkki stressistä, ravinteiden puutteesta, taudinaiheuttajista tai yksinkertaisesti perimästä. Jatka lukemista ja kerromme, milloin punaisista varsista on syytä olla huolissaan ja milloin ei.

Over and under-watering


Punaiset tai violetit varret johtuvat genetiikasta tai valosta

Saatat säikähtää huomatessasi kannabiskasveissasi punaisia tai violetteja varsia ensimmäistä kertaa. Aina ei kuitenkaan ole syytä huolestua. On olemassa lukemattomia kannabislajikkeita, ja jotkut niistä pystyvät kehittämään uskomattoman värisen pigmentin.

Esimerkiksi violetit lajikkeet, joilla on hyvin tummat lehdet, kehittävät usein myös violetteja varsia, varsinkin jos kasvatat niitä hieman viileämmissä lämpötiloissa. Niin kauan kuin kasvisi näyttävät muuten terveiltä, ei yleensä ole syytä huoleen.

Genetiikan lisäksi toinen merkittävä syy värikkäiden varsien taustalla on voimakas valolle altistuminen. Jos käytät kasvatusmenetelmiä, kuten LST:tä tai lehtien harvennusta, saatat huomata, että kasviesi paljaat varret muuttuvat ajan myötä punaisiksi, vaaleanpunaisiksi tai violeteiksi. Tämä on täysin normaalia, eikä sen pitäisi olla huolenaihe, kunhan valot ovat riittävän etäällä ja kasvit näyttävät muuten terveiltä.

STRESS

Punaiset tai violetit varret johtuvat stressistä, ravinteiden puutteesta tai ympäristöstä

Valitettavasti kannabiksen punaiset tai violetit varret voivat olla myös merkki stressistä. Tällöin kasveissasi esiintyy yleensä myös muita oireita, jotka voivat auttaa sinua rajaamaan ongelman perimmäisen syyn.

1. Taudinaiheuttajat

Jotkin sienet, kuten punahome (Fusarium) tai harmaahome (Botrytis), voivat vaikuttaa kasvien varsien ja lehtien väriin. Fusarium vaikuttaa taimiin, hyökkää niiden varsiin ja saa ne lopulta kaatumaan tai "kostumaan". Se voi joskus saada varret näyttämään tummanruskeilta, punaisilta tai hieman violeteilta. Botrytis puolestaan vaikuttaa suurempiin kasveihin ja saa aikaan tunnusomaisen ruskean viivan tartunnan saaneisiin varsiin ja oksiin, jolloin ne menettävät ravinteita ja lopulta kuolevat.

Sekä Fusarium että Botrytis voivat levitä kasvista toiseen, joten ne on syytä hoitaa mahdollisimman nopeasti. Lue aiemmista Fusarium- ja kannabishomeista kertovista kirjoituksistamme lisätietoja näiden tappavien taudinaiheuttajien torjunnasta.

2. Ravinteiden puute

Ravinnepuutokset aiheuttavat monenlaisia oireita, kuten uusien ja vanhojen lehtien kellastumista/kuivumista sekä varsien ja lehtien värimuutoksia. Erityisesti fosforin puutteen varhaisia merkkejä ovat punaiset ja violetit varret, joita seuraavat ruskeat, kuivuneet lehdet. Magnesiumin puute puolestaan aiheuttaa yleensä lehtiruotien (lehden varteen kiinnittävät varret) muuttumista punaisiksi.

Jos epäilet, että kasveissasi saattaa olla ravinnepuutos, katso tästä postauksesta kuvia, kuvauksia ja helppoja ohjeita siitä, miten tunnistaa ja parantaa kaikki kannabiksen ravinnepuutokset.

Muista, että ravinnepuutokset eivät aiheuta vain värjäytyneitä varsia, vaan myös kasvun hidastumisen merkkejä, vaurioituneita lehtiä ja paljon muuta. Varmista, että tunnistat kasveihisi vaikuttavan puutostyypin oppaamme avulla, ja korjaa se mahdollisimman pian.

3. Huomio pH:sta

Maaperän ja ravinneliuoksen pH:n saaminen oikeaksi on tärkeää terveiden kasvien kannalta. Valitettavasti se on myös asia, jonka kanssa monet viljelijät kamppailevat.

Kannabis pitää hieman happamasta maaperästä (suosittelemme pitämään sen 6,5:n tasolla parhaiden tulosten saavuttamiseksi). Jos maaperä on joko liian hapanta tai liian emäksistä, kasvit voivat menettää terveen lehvästönsä ja saada ravinnepuutoksia, koska niillä on vaikeuksia ottaa ravinteita sisään. Jos kasveissasi on punaisia tai violetteja varsia ja muita merkkejä ravinneongelmista, tarkista ensimmäisenä pH-tasot.

Jos haluat selkeän kuvan maaperäsi pH-arvosta, suosittelemme investoimaan pH- ja johtavuusmittareihin. Näillä välineillä saat tarkat lukemat maaperän pH:sta sekä ravinteiden sähkönjohtavuudesta, joten voit nähdä, kuinka hyvin kasvisi ottavat ravinteita.

4. Lämpötilan vaihtelut

Äkilliset lämpötilan muutokset voivat usein aiheuttaa muutoksia kannabiskasvien pigmenttiin. Erityisesti viileät yölämpötilat voivat aiheuttaa

kasviesi varsien ja lehvästön muuttumisen tummanpunaisiksi tai violeteiksi. Tämä on vieläkin yleisempää violeteissa lajikkeissa - itse asiassa viljelijät altistavat usein violetit kantoja viileämmille yölämpötiloille tarkoituksella, jotta ne aktivoiva värimuutoksia.

Jos kasvisi muuttuvat punaisiksi tai violeteiksi erityisen kylmän yön jälkeen,

tarkkaile niitä tiiviisti seuraavien päivien aikana. Jos ne jatkavat

normaalia kasvua, ei syytä huoleen ole. Jos kuitenkin huomaat kasvun hidastuneen tai muita merkkejä stressistä, nosta kasvihuoneen lämpötilaa (tai harkitse kasvien siirtämistä sisätiloihin, jos kasvatat ulkona ruukuissa).

5. Stressi

Kannabiskasvit reagoivat stressiin lukemattomilla tavoilla. Joskus värimuutokset varret voivat olla merkki siirtosokista, lämpöstressistä, ylikastelusta tai jopa ötököiden aiheuttamasta tartunnasta. Siksi, jos havaitset violetteja tai punaisia varsia,

on tärkeää, että kiinnität tarkkaa huomiota ja tunnistat perimmäisen syyn. värimuutoksen syy.

Alla on tarkistuslista mahdollisista stressitekijöistä, jotka saattavat aiheuttaa punaisia tai violetteja varret:

🌱Juurishokki:Kasvin siirtäminen on iso shokki juuristolle. Jos kasvisi kehittää siirron jälkeen punaisia tai violetteja varsia tai lehtiä, auttaa kunnon annos rakkautta ja huolenpitoa niitä toipumaan.

🕷Tuholaiset tai vitsaukset:Jotkin kannabislajikkeet ovat toisia alttiimpia tuholaisille ja taudeille. Jos kasveissasi on värjäytyneitä varsia ja sen lehvästössä näkee vaurioita, kitukasvuisuutta tai merkkejä homeesta, hyttysistä tai hämähäkeistä, on sinun toimittava nopeasti. Tutustu tähän artikkeliin kannabiksen yleisistä sairauksista saadaksesi lisätietoa siitä, miten tunnistaa ja hoitaa tyypillisiä kannabiksen tuholaisia.

🌡Lämpötila- tai kosteusongelmat:Jos kasvihuoneen lämpötila tai kosteus tuntuu olevan pielessä, saattaa se olla osa ongelmaa. Säädä lämpötilaa/ kosteutta, jos epäilet niiden saattavan stressata kasviasi.

💡 Valo-/lämpöstressi:Vaikka kannabis rakastaa lämmintä säätä ja runsasta auringonpaistetta, voi liika lämpö tai valo vahingoittaa sitä. Jos kannabiskasvisi lehdet palavat tai kellastuvat, valkaistuvat tai käpristyvät muutama päivä sen jälkeen, kun olet huomannut niiden varsien värimuutokset, voi syynä olla valo- tai lämpöstressi. Käsittele nämä ongelmat nopeasti, sillä niillä voi olla tuhoisa vaikutus kasveihisi ja ne voivat vähentää huomattavasti satosi kokoa ja laatua.

Over and under-watering

Punaisten ja violettien kannabiksen varsien syyn selvittäminen

Kuten aiemmin näimme, punaiset tai violetit kannabiksen varret eivät välttämättä ole huolenaihe. Jos kasveillesi kehittyy yhtäkkiä värittyneitä varsia, muista seurata niitä tarkasti ja etsi muita oireita, jotka antavat viitteitä siitä, että värimuutos ei johdu genetiikasta tai valolle altistumisesta. Vieraile myös blogimme kasvatusosiossa, josta löydät yksityiskohtaisempia artikkeleita kannabiksen kasvattamisesta, ravinnepuutosten, tuholaisten, lämpöstressin ja muiden ongelmien käsittelystä.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37800 arvosteluun