Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

Evästeasetukset

Pyydämme lupaa käyttää tietojasi alla mainittujen syiden vuoksi:

Toiminnalliset evästeet

Toiminnalliset evästeet auttavat verkkosivustoamme toimimaan optimaalisesti ja mahdollistavat tiettyjen ominaisuuksien personoinnin.

Mieltymysevästeet

Mieltymysevästeiden avulla voimme muistaa tietoja, jotka vaikuttavat sivustomme ulkonäköön. Näihin lukeutuu esimerkiksi alueeseesi perustuva kielivalinta.

Analyyttiset evästeet

Analyyttiset evästeet tarjoavat tietoa verkkosivuston liikenteestä ja asiakkaiden käyttäytymisestä, mukaan lukien siitä, kuinka monta ihmistä vierailee sivustollamme, kuinka kauan he selaavat sivustoa ja missä sivuston osioissa he vierailevat.

Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tietopalasia tietyiltä verkkosivustoilta, jotka säilötään käyttäjän tietokoneelle hänen selatessa internetiä. Evästeet suorittavat monia eri toimintoja. Jotkut niistä seuraavat selaintoimintoja, joiden avulla yritykset voivat toimittaa käyttäjille kohdistettua mainontaa. Toiset evästeet muistavat käyttäjän kirjautumistiedot eri sivustoilla tehdäkseen siirtymisestä sosiaaliseen mediaan tai muille sivustoille saumattoman prosessin. Jokaisella evästeellä on oma ainutlaatuinen tunnisteensa, joten verkkosivustojen omistajat kykenevät näiden tietojen avulla mittaamaan sivustolleen tulevaa uniikkia liikennettä.

Miksi käytämme evästeitä?

Evästeet tulevat tarpeeseen, kun vierailet verkkosivustollamme. Ne takaavat sen, että pysyt sisäänkirjautuneena, voit tehdä ostoksia turvallisesti ja ostoskoriisi asettamasi tuotteet säilyvät siellä, kunnes suoritat ostoksen loppuun. Evästeet auttavat myös meitä. Niiden tarjoama tieto mahdollistaa sen, että kykenemme parantamaan verkkosivustoamme ja niiden avulla voimme tarjota käyttäjillemme heidän kiinnostuksen kohteita vastaavaa kohdennettua mainontaa.

Minkälaisia evästeitä käytämme?

Toiminnalliset evästeet

Toiminnalliset evästeet auttavat verkkosivustoamme toimimaan optimaalisesti ja mahdollistavat tiettyjen ominaisuuksien personoinnin.

Mieltymysevästeet

Mieltymysevästeiden avulla voimme muistaa tietoja, jotka vaikuttavat sivustomme ulkonäköön. Näihin lukeutuu esimerkiksi alueeseesi perustuva kielivalinta.

Analyyttiset evästeet

Analyyttiset evästeet tarjoavat tietoa verkkosivuston liikenteestä ja asiakkaiden käyttäytymisestä, mukaan lukien siitä, kuinka monta ihmistä vierailee sivustollamme, kuinka kauan he selaavat sivustoa ja missä sivuston osioissa he vierailevat.

Kuinka otan evästeet käyttöön tai pois käytöstä?

Eivätkö evästeet ole juttusi? Ei huolta. Voit ottaa ne pois käytöstä (välttämättömiä evästeitä lukuun ottamatta) selaimesi asetuksissa. Evästeiden estäminen voi kuitenkin vaikuttaa selailukokemukseesi ja estää nauttimasta kaikista sivustollamme olevista teknisistä ominaisuuksista.

TIETOSUOJAPOLITIIKKA

Varmistaaksemme turvallisen verkkoympäristön ja taataksemme riittävän tietosuojan noudatamme tiukasti kaikkia lakisääteisiä vaatimuksia. Tässä tietosuojaselosteessa annamme tietoa siitä, miten ja mihin tarkoitukseen tietoja kerätään, turvatoimista, säilytysajoista ja yhteystiedoista.


YHTIÖN NIMI: SNORKEL SPAIN, SL (jäljempänä ROYAL QUEEN SEEDS).

C/ Vilar d'Abdelà, 5 (nave 1) CP: 08170 de Montornès del Vallès

+34 937 379 846

[email protected]


Tässä tietosuojakäytännössä esitetään ehdot, joiden mukaisesti käsittelemme henkilötietoja ROYAL QUEEN SEEDSillä; tähän sisältyvät kaikki verkkosivustomme https://www.royalqueenseeds.com/ kautta kerätyt henkilötiedot sekä kaikki muut tiedot, joita käsittelemme liiketoimintamme yhteydessä.

ROYAL QUEEN SEEDS kerää seuraavia henkilötietoja alla lueteltuihin tarkoituksiin:

KOHTA 1 - KERÄÄMÄMME HENKILÖTIEDOT

1.1 Tiliostot

Tiliostoja voi tehdä vain, jos sinulla on henkilökohtainen tili. Kun luot tilin tai ostat jotakin myymälästä, osana osto- ja myyntiprosessia keräämme seuraavat meille antamasi henkilötiedot:

  • Etu- ja sukunimi
  • Koti- ja laskutusosoite
  • Puhelinnumero
  • Sukupuoli
  • IP-osoite
  • Sähköpostiosoite
  • Syntymäaika

Nämä tiedot tarvitaan toimitusta varten. Lisäksi, kun selaat myymäläämme, saamme automaattisesti tietokoneesi IP-osoitteen (Internet Protocol). Näiden tietojen perusteella voimme optimoida verkkokokemuksesi ja samalla suojata verkkoympäristöämme.

Tiedonkeruun tarkoitus

Keräämme ja tallennamme tiliin liittyviä tietoja seuraavia tarkoituksia varten:

(a) sinun ja meidän välisistä sopimuksista johtuvien velvoitteiden täyttämiseen ja sinulle pyytämiesi tietojen, tuotteiden ja palvelujen toimittamiseen;

(b) tilisi ja tilauksiesi perustaminen, hallinnointi ja yhteydenpito kanssasi;

(c) markkinatutkimuksen ja -analyysin tekemiseen;

(d) ikäsi ja henkilöllisyytesi vahvistamiseksi sekä petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi.

1.2 Uutiskirjeet

Voimme erillisellä luvallasi lähettää sinulle uutiskirjeitä kaupastamme, uusista tuotteista ja muista päivityksistä. Lähetämme uutiskirjeitä vain erillisen suostumuksesi perusteella. Jos ostat tuotteen, voimme voimassa olevien säännösten mukaisesti lähettää sinulle kaupallisia viestejä yrityksemme oikeutettujen etujen mukaisesti, aina samankaltaisista tuotteista tai palveluista kuin mitä olet ostanut tai tehnyt sopimuksen. Voit joka tapauksessa käyttää vastustamisoikeuttasi tässä tietosuojakäytännössä ilmoitettujen kanavien kautta. Seuraavat tiedot kerätään uutiskirjeen yhteydessä:

  • Etu- ja sukunimi
  • Sukupuoli

We do not need to know the sex of the person in order to send the newsletter (data minimisation: by law we must ask for data that is strictly necessary to provide the service, and in this case knowing the sex is not necessary to send the newsletter).

  • Sähköpostiosoite

Tiedonkeruun tarkoitus

Kerättyjä tietoja käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

(a) sähköpostiviestiemme personointiin, mukaan lukien nimesi ja sukupuolesi;

(b) sukupuolen mukaisen sisällön tarjoamiseen.

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa käyttämällä uutiskirjeessä olevaa linkkiä tai kohdassa 2 annettuja yhteystietoja.

1.3 Asiakaspalvelu ja yhteydenottolomake

Asiakaspalvelumme työntekijöillä on pääsy tiliin liittyviin tietoihin, jotta he voivat tarjota asianmukaista tukea. Tämä mahdollista tehokkaan ja ystävällisen tuen. Yhteydenottolomakkeellamme annettuja tietoja käyttää CRM-palveluntarjoajamme SuperOffice. Käytämme tietojasi vain viestiisi vastaamiseen.

KOHTA 2 - OIKEUTETTU ETU

Jos olet ostanut jotakin tuotteistamme, huomioithan, että voimme käsitellä henkilötietojasi myynninedistämistarkoituksessa, joka perustuu Royal Queen Seedsin oikeutettuun etuun tarjota sinulle sellaisia yrityksemme tuotteita tai palveluita sekä samankaltaisia tuotteita tai palveluita kuin ne, jotka olet ostanut. Voit käyttää oikeuttasi kieltäytyä vastaanottamasta tulevia viestejä tässä tietosuojakäytännössä esitetyin keinoin tai minkä tahansa saamasi ilmoituksen kautta.

2.1 How do you withdraw consent?

If you change your mind, you can withdraw your consent for us to contact you for the purpose of collecting, using, or disclosing your data at any time by reaching out to us at: [email protected].

KOHTA 3 - TIETOJEN LUOVUTTAMINEN

We may disclose your personal information if we are required to do so by law or if you breach our Terms of Service.

KOHTA 4 - KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI?

Royal Queen Seeds ei säilytä tietojasi pidempään kuin on tarpeen tässä käytännössämme kuvattuja tarkoituksia varten. Erilaisiin tietotyyppeihin sovelletaan erilaisia säilytysaikoja, mutta pisin säilytysaika, jonka säilytämme henkilötietoja, on yleensä 10 vuotta.

4.1 Tilitiedot

Tiliin liittyvät tiedot säilyvät merkityksellisinä niin kauan kuin kuluttajalla on tili hallussaan. Näin ollen tiedot pysyvät dokumentoituina niin kauan kuin tili on olemassa. Kun asiakkaamme poistavat tilin, siihen liittyvät tiedot poistetaan kohtuullisen ajan kuluessa. Tallennettujen henkilötietojen tarkastamista tai korjaamista tai tilin poistamista koskevat pyynnöt voi lähettää osoitteeseen [email protected].

4.2 Uutiskirjeet

Jos annat meille suostumuksesi tiedottaa sinulle tuotteistamme tai palveluistamme, säilytämme tietojasi siihen asti, kunnes ilmaiset halukkuutesi olla vastaanottamatta meiltä muita viestejä. Teemme kuitenkin säännöllisesti (kuukausittain) oleellisuustarkastuksen. Rekisteröityneet asiakkaat (ja heidän henkilötietonsa) poistetaan aina, kun asiakkaat eivät vastaa pyyntöömme. Lisäksi uutiskirjepostituksessamme on toiminto listalta poistumista varten. Kuluttajat voivat peruuttaa suostumuksensa tätä toimintoa käyttämällä.

SECTION 5 – COOKIES

Cookies are small information files that notify your computer of previous interactions with our website. These cookies are stored on your hard drive, not on our website. Essentially, when you use our website, your computer displays its cookies to us, informing our site that you have visited before. This allows our website to function more quickly and remember aspects related to your previous visits (such as your username), making your experience more convenient. At Royal Queen Seeds, we use two types of cookies: functional and analytical.

5.1 Functional Cookies

Functional cookies are used to enhance your online experience. Among other things, these cookies track what is added to your shopping cart. The use of these cookies does not require prior authorization.

5.2 Analytical Cookies

Analytical cookies are used for research and market analysis. The data collected with these analytical cookies is anonymous, making it unusable for third parties. The use of these cookies does not require prior authorization.

KOHTA 5 - KOLMANSIEN OSAPUOLTEN PALVELUT

Kolmansien osapuolten palveluita tarvitaan liiketoimien suorittamiseen ja palveluidemme tarjoamiseen. Yleensä käyttämämme kolmannen osapuolen palveluntarjoajat keräävät, käyttävät ja luovuttavat tietojasi vain siinä määrin kuin on tarpeen, jotta ne voivat suorittaa meille tarjoamansa palvelut.

Tietyillä kolmannen osapuolen palveluntarjoajilla, kuten maksuporttien ja muiden maksutapahtumien käsittelijöillä, on kuitenkin omat tietosuojakäytäntönsä, jotka koskevat tietoja, jotka meidän on annettava niille maksutapahtumia varten.

Kehotamme sinua lukemaan näiden palveluntarjoajien tietosuojakäytännöt, jotta ymmärrät miten nämä palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietojasi.

Erityisesti tietyt toimittajat voivat sijaita tai niiden toimitilat voivat sijaita eri lainkäyttöalueella asiakkkaaseen tai meihin nähden. Jos siis päätät suorittaa tapahtuman, johon liittyy kolmannen osapuolen palveluja, tietojasi voidaan soveltaa sen lainkäyttöalueen lakeja, jossa kyseinen palveluntarjoaja tai sen tilat sijaitsevat.

Kun poistut verkkosivustoltamme tai sinut ohjataan kolmannen osapuolen verkkosivustolle tai sovellukseen, tämä tietosuojakäytäntö tai verkkosivustomme käyttöehdot eivät enää koske sinua.

Web-analytiikkapalvelu (anonyymit tiedot)

Olemme integroineet verkkosivustoomme web-analyytiikkapalvelun osan (anonymisointitoiminnolla). Web-analytiikka voidaan määritellä verkkosivustojen kävijöiden käyttäytymistä koskevien tietojen keräämiseksi, käsittelemiseksi ja analysoimiseksi. Analytiikkapalvelu kerää muun muassa tietoja siitä, miltä verkkosivustolta henkilö on tullut (ns. lähettäjä), millä alasivuilla hän on vieraillut tai kuinka usein ja kuinka kauan hän on vieraillut jollakin alasivulla. Web-analytiikkaa käytetään pääasiassa verkkosivujen optimointiin ja Internet-mainonnan kustannus-hyötyanalyysiin.

Kuriiripalvelu

Toimitusten suorittamiseen käytämme kuriiripalvelua. Tämä kuriiripalvelu hoitaa toimituksen yrityksemme ja kuluttajan kodin välillä. Logistiikan toteuttamiseksi yritys tarvitsee pääsyn kuluttajan nimi- ja osoitetietoihin.

Postituspalvelu

Royal Queen Seeds käyttää uutiskirjeen lähettämiseen kolmannen osapuolen postipalveluntarjoajaa. Tällä palveluntarjoajalla on pääsy rajoitettuihin tilitietoihin, jotka liittyvät suostumukseen (esim. sähköpostiosoite).

Markkinointipalvelut

Royal Queen Seeds käyttää apunaan markkinointiin ja viestintätoimiin erikoistunutta yritystä. Sen pääsy henkilötietoihin on hyvin rajallinen ja pääosin anonyymi.

Maksupalvelut

Royal Queen Seeds käyttää ulkoisia maksupalveluja liiketoimien hoitamiseen (esim. luottokorttimaksut).

KOHTA 6 - TURVALLISUUS

Suojellaksemme henkilökohtaisia tietojasi noudatamme kohtuullisia varotoimia ja alan parhaita käytäntöjä varmistaaksemme, että tietoja ei menetetä, käytetä väärin, käytetä, luovuteta, muuteta tai tuhota epäasianmukaisesti.

Jos annat meille luottokorttitietosi, tiedot salataan SSL-tekniikalla (Secure Socket Layer) ja tallennetaan käyttäen AES-256-salausta. Vaikka mikään internetin välityksellä tapahtuva tiedonsiirtomenetelmä tai sähköinen tallennus ei ole 100-prosenttisen turvallinen, noudatamme kaikkia PCI-DSS-vaatimuksia ja käytämme muita yleisesti hyväksyttyjä alan standardeja. Tiliin liittyvät tiedot on suojattu hashing-menetelmällä. Tämä menetelmä muuttaa tiedot generoiduksi hashiksi. Tämän seurauksena luottamukselliset tiedot ovat suojattuja ja näkymättömiä jopa meille. Lisäksi tietokantamme on poikkeuksellisen hyvin suojattu luvattomalta käytöltä. Esimerkiksi pääsy tietokantaan on mahdollista ja sallittua vain hyväksyttyjen IP-osoitteiden kautta (esim. Royal Queen Seedsin pääkonttorilta). Muut yritykset ja osoitteet hylätään aina.

Lisäksi tiedot anonymisoidaan niin pitkälle kuin mahdollista, jotta niitä ei voida suoraan yhdistää tiettyyn kuluttajaan. Näiden tietojen avulla voimme kuitenkin tehdä markkinatutkimuksia ja -analyysejä. Lisäksi asianomaiset kolmannet osapuolet (esim. postituspalvelu) tutkitaan ennen yhteistyötämme, ne noudattavat EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ja saavat käsittelysopimuksen. Royal Queen Seedsin sisällä työntekijöille on annettu erilaisia käyttöoikeuksia. Erityinen lupa antaa pääsyn vain tietoihin, jotka ovat ehdottoman välttämättömiä tehtävän suorittamiseksi. Digitaaliset turvatoimet voivat muuttua, ja niiden on täytettävä korkeat vaatimukset verkkoasiakkaiden turvallisuuden varmistamiseksi. Siksi olemme Royal Queen Seedsissä nimittäneet turvallisuusvastaavan. Turvallisuustoimenpiteiden säännöllinen tarkistaminen ja parantaminen (tarvittaessa) ovat osa hänen tehtäväänsä.

KOHTA 7 - MUUTOKSET TÄHÄN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖÖN

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä milloin tahansa, joten tarkistathan sen säännöllisesti. Muutokset ja selvennykset tulevat voimaan välittömästi, kun ne julkaistaan verkkosivustolla. Jos teemme huomattavia muutoksia tähän käytäntöön, ilmoitamme sinulle täällä, että käytännöt on päivitetty, jotta tiedät, mitä tietoja keräämme, miten käytämme niitä ja missä olosuhteissa, jos missään, käytämme ja/tai luovutamme niitä.

KOHTA 8 - SINULLA ON OIKEUS:

  • Peruuttaa antamasi suostumus;
  • saada pääsy henkilötietoihin;
  • oikaista henkilötietoja;
  • poistaa henkilötietoja;
  • tehdä valitus tai nostaa kanteen oikeuksiesi suojaamiseksi Espanjan tietosuojavirastolle;
  • saada ilmoituksen kaikista tietoturvaloukkauksista, jotka voivat vaikuttaa oikeuksiisi;
  • Käsittelyn rajoittaminen;
  • Siirrettävyys.
By Steven Voser


Kuivattamalla ja kypsyttämällä kannabiksesi oikein saat hyödynnettyä budisi täyden potentiaalin – maku, teho ja säilyvyys riippuvat kaikki näistä elintärkeistä sadonkorjuun jälkeisistä askeleista. Jos prosessin hoitaa hätiköiden, voi budisi menettää arvokkaita terpeenejä ja kannabinoideja tai vielä pahempaa, saattavat kukkasi homehtua!

Optimaalisten tulosten saamiseksi täytyisi kannabista kuivata hallitussa ympäristössä, jonka lämpötila on 15–21 °C ja suhteellinen ilmankosteus 45–55 %. Sitten budit tulisi kypsyttää laadukkaissa säilytysastioissa, joiden suhteellinen ilmankosteustaso on 58–62 %. Tämä parantaa niiden makua, aromia ja tehoa yhä entisestään. Jatka lukemista selvittääksesi kaiken kannabiksen kuivattamis- ja kypsyttämismenetelmistä ja varmista, että savusi on aina huippulaatua.

Vaiheittainen prosessi kannabiksen kuivaukseen ja kypsytykseen, mukaan lukien ripustaminen, saksilla leikkaaminen ja ilmatiiviissä purkeissa säilyttäminen optimaalisen säilyvyyden takaamiseksi.

Miksi kannabis tulisi kuivattaa ja kypsyttää?

Budin kuivattaminen ja kypsyttäminen on äärimmäisen tärkeää. Oikeanlainen käsittely nimittäin tekee huolella kasvattamistasi kasveista niitä voimakkaita ja maukkaita budeja, jotka sinulla oli mielessä siemenesi multaan kylväessäsi.

Ensinnäkin kuivattamisprosessi poistaa kosteutta kukista sadonkorjuun jälkeen, mikä varmistaa sen, että ne kuumenevat kunnolla polttamisen tai vapettamisen aikana. Budi myös säilyy pidempään homehtumatta. Sen lisäksi kuivattaminen aloittaa myös kemialliset prosessit, kuten dekarboksylaation, joita tarvitaan varmistamaan kannabiksen tarjoamat toivotut vaikutukset.

Kypsytysprosessissa puolestaan budia säilytetään oikeanlaisissa säilytysastioissa ja oikeissa olosuhteissa varmistamaan, että niiden aromit, maut ja tehot kehittyvät lopulliseen muotoonsa. Vaikka kannabiksesi onkin teknisesti ottaen polttokelpoista jo kuivattamisen jälkeen, on kypsytysvaihe ratkaiseva sadon laadun kannalta.

Kokonaisuudessaan kannabiksen kuivattaminen ja kypsyttäminen auttaa:

  • poistamaan kosteutta tuoreista kannabiksen kukista, jotta niitä voidaan polttaa ja vapettaa sekä säilyttää ilman homehtumisen riskiä.
  • aktivoimaan kannabinoideja ja terpeenejä, mikä tekee budistasi voimakkaampaa, maukkaampaa ja aromaattisempaa.
  • hajottamaan klorofylliä ja takaamaan näin pehmeämmän pössyttely-/vapetuskokemuksen.
Oikeanlainen kuivatus ja kypsytys
Maku ja aromi Täyteläinen, tuoksuva ja vivahteikas
Savun laatu Korkea
Homeen riski Matala
Voimakkuus Korkea
Riittämätön kuivatus ja kypsytys
Maku ja aromi Epämiellyttävä ja karkea maku
Savun laatu Karkea
Homeen riski Korkea
Voimakkuus Matala

Kuinka kauan kannabiksen kuivattamisprosessi kestää?

Kannabiksen kuivattamisprosessi kestää tyypillisesti 7–14 päivää, riippuen muun muassa seuraavista tekijöistä:

  • Kukkien koko: suuret ja tiiviit kukat vaativat pidempää kuivatusaikaa kevyisiin ja ilmaviin budeihin verrattuna.
  • Trimmaaminen ja kuivattaminen: Trimmatut kukat kuivuvat nopeammin kuin trimmaamattomat. Suuremmat oksat vaativat myös pidemmän kuivatusajan kuin pienemmät oksat tai yksittäiset kukat.
  • Lämpötila ja ilmankosteus: budit kuivuvat nopeammin lämpimissä ja kuivissa olosuhteissa.
Riippukuivatus
7-14 päivää  Perinteinen, hidas kuivatus.
Kuivatus telineellä

5-10 päivää 

Nopeampi kuivatus pienemmille budeille. Sopii erityisesti suurille sadoille.
Kuivatus teltassa
7-14 päivää  Allows for more control. Ideal for advanced growers

Mitä eroa on kuivattamisella ja kypsyttämisellä?

Kuivattaminen ja kypsyttäminen ovat kaksi erillistä sadonkorjuun jälkeistä toimenpidettä, jotka ovat molemmat elintärkeitä korkealaatuisen lopputuloksen kannalta. Näin ne eroavat toisistaan:

  • Kuivattaminen poistaa kosteutta kukista. Tämä varmistaa sen, että niitä voidaan säilyttää ilman homehtumisriskiä ja että ne palavat tai höyrystyvät kunnolla. Kuivattaminen myös alkaa hajottaa joitain elävässä kannabiksessa esiintyviä kannabinoideja, mikä tekee savusta voimakkaamman.
  • Kypsyttäminen hajottaa kuivien kukkien klorofylliä ja edistää terpeenien ja kannabinoidien muodostumista. Se auttaa varmistamaan pehmeän, voimakkaan ja maukkaan lopputuotteen syntymisen.
Kannabiksen kuivauksen ja kypsytyksen prosessien vertailu: vasemmalla tuoreet, juuri korjatut kannabiskasvit ripustettavaksi kuivumaan; oikealla trimmatut nuput, jotka on asetettu lasipurkkeihin oikeaoppista kypsytystä ja säilytystä varten.

Tiede kuivattamisen ja kypsyttämisen takana

Kannabiksen kukat sisältävät noin 80 % vettä sadonkorjuun aikana. Tämän korkean kosteuspitoisuuden täytyy asteittain pienentyä pehmeän ja maukkaan savun ja hyvän säilyvyyden takaamiseksi. Tässä kohtaa kuvaan astuu kuivatus – se mahdollistaa kosteuden haihtumisen kukista, tehden niistä vähemmän alttiita homehtumiselle sekä parantaen niiden palamisominaisuuksia.

Kannabis alkaa hitaasti käymään läpi dekarboksylaatioprosessia kuivuessaan. Dekarboksylaatio on kemiallinen reaktio, jossa kannabinoidihapot, kuten THCA ja CBDA menettävät karboksyyliryhmänsä ja muuttuvat niiden aktiivisiksi muodoiksi, THC:ksi ja CBD:ksi. Nämä aktiiviset muodot ovat ne, joita useimmat käyttäjät kaipaavat kuivattuihin kannabiksen kukkiinsa, sillä ne saavat aikaan kannabiksen psykoaktiiviset ja holistiset vaikutukset. Viimeinen dekarboksylaatiojakso tapahtuu silloin, kun kannabista kuumennetaan. Tämä voi tapahtua joko polttamalla, vapettamalla tai uunissa lämmittämällä ennen syötävien kannabistuotteiden valmistamista.

Kun kannabiksen kukat on kuivattu, auttaa kypsyttämisvaihe vielä hienosäätämään niiden laadun äärimmilleen. Tämän prosessin aikana dekarboksylaatio jatkuu, mutta vain hitaammin, mahdollistaen terpeenien (aromaattisten yhdisteiden, jotka ovat vastaavat kannabiksen ainutlaatuisista mauista ja tuoksuista) kypsymisen ja kehittymisen. Tämä hidas kypsymisprosessi ehkäisee kannabinoidien ja terpeenien nopean hajoamisen, säilyttäen kasvin voimakkuuden ja tehostaen yleistä polttelukokemusta.

Kypsyttäminen auttaa myös hajottamaan klorofylliä eli lehtivihreää, joka on kannabiksen vihreän värin aikaansaava pigmentti. Kun klorofylli hajoaa, poistuu kannabiksesta sen tuoreelle tai kypsyttämättömälle kukalle tyypillinen karkea, yskimään saava ja ruohomainen maku. Lopputuloksena on pehmeämpi ja nautinnollisempi savu, joka tarjoilee monimutkaisempia makuja ja aromeja.

Sadonkorjuun aikaan on helppo käydä malttamattomaksi nähdessään kukkia notkuvat kasvinsa. Kärsivällisyys ja kunnolliset kuivattamis- ja kypsytysprosessit ovat kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, jos haluaa saada aikaan budia, joka on voimakasta, maukasta, aromaattista ja – mikä tärkeintä – soveltuvaa pitkäaikaiseen säilytykseen.

Video id: 484380359

Mikä on paras tapa trimmata kannabista? (Märkä- vs. kuivatrimmaus)

Sadonkorjuun jälkeiseen budien trimmaamiseen on olemassa kaksi päämenetelmää: märkätrimmaaminen (jossa kukat trimmataan heti sadonkorjuun jälkeen) ja kuivatrimmaaminen (jossa kukat trimmataan niiden kuivattamisen jälkeen).

Valitsemasi trimmausmenetelmä voi vaikuttaa kaikkeen aina savun pehmeydestä budien lopulliseen ulkonäköön. Päätös menetelmästä riippuu mieltymyksistäsi, sillä molemmissa on hyvät ja huonot puolensa.

Märkä- vs. kuivatrimmaus: hyvät ja huonot puolet

Märkätrimmaus
Helpompi ja nopeampi kuivattaminen Kuivuminen voi olla liian nopeaa, minkä seurauksena budista häviää terpeenejä. Kokemattomilla trimmaajilla on suurempi ylitrimmaamisen vaara
Kuivatrimmaus

Mahdollistaa hitaamman kuivumisen, joka voi parantaa makuja ja aromeja

Pidempi kuivumisaika vaatii kärsivällisyyttä. Huonoissa olosuhteissa tapahtuva kuivatrimmaaminen voi lisätä budien homehtumisen riskiä

Etkö ole varma, kumpi trimmausmenetelmä sinun kannattaisi valita? Tsekkaa kattava kannabiksen trimmausoppaamme täältä.

Vertailu märän ja kuivan kannabiksen trimmaamisen välillä. Vasemmalla märkä trimmaus tehdään heti sadonkorjuun jälkeen, mikä helpottaa lehtien poistamista. Oikealla kuiva trimmaus tehdään kuivumisen jälkeen, mikä parantaa kypsymistä ja terpeenien säilymistä.

Kuinka kuivattaa budi parhaiten sadonkorjuun ja trimmaamisen jälkeen?

Paras tapa kuivattaa kannabiksen kukat on ripustaa ne hyvin ilmastoituun tilaan. Kun ilma pääsee liikkumaan kaikkialla kukkien ympärillä, kuivuvat ne tasaisesti ja vähitellen.

Suosittelemme kolmea päämenetelmää kannabiksen kuivattamiseen:

  • Riippukuivatus: kasvien ripustaminen huoneeseen, komeroon tai vastaavaan tilaan.
  • Kuivatus telineellä: kannabiksen kukkien tai oksien kuivatus kuivatustelineellä.
  • Kuivatus teltassa: kannabiksen ripustaminen kuivatustelttaan, jossa olosuhteita voi hallita täysin.

Kuivatusmenetelmät: plussat ja miinukset

Riippukuivatus
Plussat Ideaali kokonaisten kasvien tai suurten oksien kuivattamiseen. Varmistaa vaiheittaisen, hitaan kuivumisen ja minimoi terpeenien ja kannabinoidien hajoamisen riskin.
Miinukset Hitaampi kuin telinekuivatus. Ei sovellu ahtaisiin tiloihin tai kasvattajille, joiden on kuivattava nopeasti suuria määriä budia.
Kuivatus telineellä

Plussat

Yksittäiset budit laitetaan roikkumaan kuivatustelineisiin. Huomattavasti nopeampi kuin riippukuivatus ja loistava suurten satojen kuivattamiseen pienemmissä tiloissa.
Miinukset Kohonnut ylikuivattamisen riski.
Kuivatus teltassa
Plussat Täydellinen eristetyn kuivatusympäristön luomiseen. Voidaan käyttää telineiden kanssa tai suurten kasvien/oksien riippukuivattamiseen.
Miinukset Vaatii erillisen kuivatusteltan ja täyden ympäristön hallinnan – joita kaikilla kasvattajilla ei ole saatavilla.

Kuivumiseen vaikuttavat ympäristötekijät

Suurimmat budin kuivumiseen vaikuttavat ympäristötekijät ovat lämpötila, ilmankosteus ja ilman virtaus.

  • Korkeat lämpötilat (yli 23 °C) saavat kannabiksesi kuivumaan nopeammin, mutta lisäävät myös kannabinoidien ja terpeenien nopeamman hajoamisen riskiä, mistä seuraa vähemmän voimakas, tuoksuva ja maukas lopputuote.
  • Matalat lämpötilat (alle 15 °C) hidastavat kuivattamisprosessia, siirtäen eteenpäin päivää, jolloin budi on valmista nautittavaksi.
  • Korkea ilmankosteus (yli 60 %:n suhteellinen ilmankosteus) luo lisääntymisalustan bakteereille ja sienille, lisäten budin homehtumisen riskiä.
  • Matala ilmankosteus (alle 40 %:n suhteellinen ilmankosteus) lisää kannabiksen ylikuivattamisen riskiä, hajottaen sen kannabinoideja ja terpeenejä.
  • Heikko ilman virtaus: Puutteellinen ilmanvirtaus mahdollistaa lämpötilan nousemisen seisovan ilman kerääntyessä kuivatustilaan. Tämä kohottaa alueen lämpötilaa, saaden aikaan aiemmin mainittuja korkeisiin lämpötiloihin liittyviä ongelmia.
  • Korkea ilman virtaus: Kannabiksen ripustaminen tuulisiin olosuhteisiin (esimerkiksi suoraan tuulettimen eteen) aiheuttaa terpeenien ja kannabinoidien hajoamista, vaikuttaen budin aromeihin, makuihin ja voimakkuuteen.

Tarvikkeet ideaalin kosteuden ja lämpötilan ylläpitämiseen

Parhaat tarvikkeet oikeanlaisten kannabiksen kuivumisolosuhteiden ylläpitämiseen ovat:

  • Lämpö- ja kosteusmittarit (tilan lämpötilan ja ilmankosteuden seuraamiseen)
  • Ilmankostuttimet ja -kuivaimet (suhteellisen ilmankosteuden korottamiseen tai laskemiseen)
  • Ilmastointi (tilan lämpötilan hallintaan)
  • Tuulettimet (kuivatusalueen tuulettamiseen).

Kuinka kuivata budit: kannabiksen kuivattamisideat

Kasvattajat voivat heittäytyä hyvinkin innovatiivisiksi keksiessään tapoja budiensa kuivattamiseen. Jos vain suinkaan mahdollista, suosittelemme kuitenkin pitäytymään hyviksi testatuissa kuivattamistekniikoissa, kuten riippukuivatuksessa tai telineessä tai teltassa tapahtuvassa kuivatuksessa. Nämä tekniikat tuottavat luotettavan hyviä tuloksia. Vältä kuivattamasta kannabista itse kyhäämissäsi järjestelmissä (kuten vaikka pahvilaatikon sisällä), paitsi jos sinulla ole käytössäsi mitään muuta vaihtoehtoa.

Parhaat varusteet kannabiksen kuivattamiseen

  • Kuivatustelineet (kuten RQS:n Yrttikuivuri): Useimpien kasvattajien ei ole mahdollista ripustaa kokonaisia kasveja roikkumaan huoneeseen tai telttaan. Kuivatustelineet ovat loistava keino maksimoida tila ja varmistaa, että ilma pääsee liikkumaan vapaasti kukkien ympärillä.

  • Ilmastointiin liittyvät laitteet: Ilmankostuttimet ja -kuivaimet sekä ilmastointilaitteet voivat mahdollistaa ympäristön olosuhteiden tarkan hallinnan. Näin kasvattaja kykenee säätämään tilansa olosuhteet täydellisiksi maksimoidakseen sadon laadun. Ellei sitten satu asumaan äärimmäisten ilmasto-olosuhteiden alueella, ei välttämättä tarvitsen näitä laitteita.
  • Tuulettimet: oskilloivat tuulettimet riittävät yleensä pitämään ilman liikkeessä kukkien ympärillä ja takaamaan niiden oikeanlaisen kuivumisen.

Yleiset kuivattamisvirheet ja kuinka välttää ne

Kannabiksen kuivattaminen on suoraviivainen prosessi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö se joskus voisi mennä myös pieleen. Yleisimpiin kasvattajien kuivattamisen yhteydessä tekemiin virheisiin lukeutuvat:

  • Ylikuivattaminen: Jotkut kokemattomat kasvattajat saattavat pyrkiä nopeuttamaan prosessia halutessaan jo päästä nauttimaan satonsa tuloksista. Kiirehtimällä he tulevat usein kuivattaneeksi budiaan liikaa, heikentäen sen aromeja ja tehoja.
  • Homeongelmat: Kosteat olosuhteet voivat aiheuttaa homeen muodostumista kannabiksen kukkiin. Tämä on yleinen ongelma sellaisten kasvattajien keskuudessa, jotka asuvat hyvin kostean ilmanalan alueilla ja joilla ei ole käytössään laitteita, joilla laskea kuivatushuoneensa ilmankosteutta.
  • Riittämätön ilmanvaihto: Kun ilma ei vaihdu, pääsee kuuma ilma kerääntymään kukkien ympärille, mikä saa ne kuivumaan epätasaisesti. Samalla kuitenkin liian voimakas ilmavirta voi hajottaa budin terpeenejä ja kannabinoideja, vaikuttaen sen makuun, aromeihin ja voimakkuuteen.

Mistä tiedän, että budini on kuivunut kunnolla ja valmis kypsytysvaiheeseen?

Kannabiksen kukat ovat valmiita kypsytykseen sisältäessään vain 10–12 % vettä. Mutta miten kannabiksen kosteuspitoisuuden saa selville? Suosituimpiin tapoihin lukeutuvat seuraavat:

  1. Varren katkaisutesti: Tämä on yksi yleisimmistä tavoista testata kannabiksen kosteustasoja. Siinä kukkien varsia taivutetaan ja jos niiden katkaisu sujuu siististi ja kuulet napsahduksen, on budi todennäköisesti tarpeeksi kuivaa kypsytykseen. Jos varsi ei katkea siististi, on budi yhä kosteaa ja vaatii lisäkuivatusta.
  2. Budin rakennetesti: Kokeneet kasvattajat huomaavat, onko budi tarpeeksi kuivaa vain tarkkailemalla sen tekstuuria. Kuivien kannabiksen kukkien tulisi olla keveitä ja tahmeita. Ylikuivatetuissa kukissa on hauras rakenne. Liian paljon kosteutta sisältävät kukat puolestaan painavat enemmän ja tuntuvat kosketettaessa kosteilta ja pehmeiltä.
  3. Kosteusmittarit: Kuten niiden nimikin antaa olettaa, käytetään kosteusmittareita mittaamaan puun ja muiden materiaalien kosteuspitoisuutta. Edulliset, esimerkiksi Amazonista tai vastaavista verkkokaupoista tilatut kosteusmittarit onnistuvat mittaamaan kannabiksen kukkien kosteuden, joten sinun ei enää tarvitse arvailla, milloin siirtyä kuivattamisvaiheesta kypsytykseen.
Video id: 509743497

Kuinka kypsytän budini?

Kypsyttäminen on hidas, hallittu prosessi, joka tapahtuu kuivatuksen jälkeen. Se auttaa parantamaan kuivan kannabiksen kukan laatua edistämällä terpeenien kehittymistä ja vakauttamalla kannabinoideja.

Oikein kypsytetyn kannabiksen aromit ja maut ovat täyteläiset ja kompleksiset ja sen vaikutukset voimakkaat. Vaikka peruskypsytys kestää vain 2–4 viikkoa, voi kannabiksen kypsyttäminen 3–6 kuukauden ajan huomattavasti parantaa sen makuja ja aromeja. Esimerkiksi kannabismyymälöistä ostetun huippulaatuisen kannabiksen erottaa peruslaatuisista sen pitkä kypsytysaika.

Oletko kokenut kannabiksen kasvattaja? Mitä, jos testaisit kukkaasi eri kypsytysprosessin vaiheissa nähdäksesi, kuinka se muuttuu. Yleisesti ottaen pidempään kestäneen kypsytyksen mahdollisiin hyötyihin lukeutuvat seuraavat:

  • Paremmat maut ja aromit
  • Vähemmän karkea ja polttelevaa tunnetta aiheuttava savu
  • Tasainen palaminen tai höyrystyminen.

Kannabiksen kypsytys vaihe vaiheelta

Kannabiksen kypsytys vie aikaa, mutta on melko yksinkertainen prosessi. Tässä yleiskatsaus tarvittaviin toimenpiteisiin:

  1. Aseta kuivatut budisi ilmatiiviisiin lasipurkkeihin, täyttäen ne noin 75-prosenttisesti mahdollistaaksesi ilman virtaamisen purkissa.
  2. Laita kosteudenhallintapakkaukset joka purkkiin. 58–62 %:n pakkaukset ovat parhaat kuiville kannabiksen kukille.
  3. Säilytä purkkeja viileässä ja pimeässä paikassa, mieluiten 15–21 °C:n lämpötilassa.
  1. "Röyhtäytä" purkkejasi kahdesti päivässä ensimmäisen kahden kypsytysviikon aikana. Purkkisi röyhtäyttääksesi avaa ne ja ravista niitä hellästi muutaman minuutin ajan, jotta purkkiin pääsee raikasta happea.
Neljän vaiheen opas kannabiksen oikeaan kovettamiseen. 1: Täytä purkki kuivatuilla nupuilla (75%). 2: Lisää kosteuspaketteja. 3: Säilytä purkki viileässä ja pimeässä paikassa. 4: Avaa purkki päivittäin ilmanvaihtoa varten.

Tsekkaa kattava oppaamme kannabiksen kypsytykseen saadaksesi vielä yksityiskohtaisemmat ohjeet.

Yleiset virheet, joita välttää kannabista kypsyttäessä

  • Korkea ilmankosteus: Korkea ilmankosteus on budin kuivattajan ja kypsyttäjän pahin vihollinen. Muista tarkistaa budisi säännöllisesti ensimmäisen kypsytysviikon aikana. Jos purkkiesi sisus haisee ruohomaiselle, kostealle tai tunkkaiselle, poista kukat ja siirrä ne paperipussiin 1–3 päiväksi edistääksesi kosteuden haihtumista.
  • Matala ilmankosteus: Jos kypsytyspurkkiesi ilmankosteus on liian alhainen, saattaa budistasi tulla liian kuivaa ja se saattaa menettää sen luonnollisia aromeja, makuja ja tehoa. Kosteudenhallintapakkausten käyttäminen on paras tapa varmistaa, että kypsytyspurkkiesi ilmankosteus on aina optimaalisella tasolla.
  • Liiallinen tai liian vähäinen röyhtäyttäminen: Liiallinen röyhtäyttäminen voi vaikuttaa kypsytyspurkkiesi lämpötilaan ja ilmankosteuteen, saaden budisi kuivumaan liikaa. Kun purkkeja röyhtäyttää puolestaan liian harvakseltaan, voi niihin kertyä vanhaa ja ummehtunutta ilmaa, mikä voi lisätä homehtumisriskiä.

Mikä on paras ilmankosteustaso kannabiksen kypsyttämiseen?

Ideaali suhteellinen ilmankosteus kannabiksen kypsyttämiseen on 58–62 %. Tällä ilmankosteusalueella budisi säilyy tuoreena, aromaattisena ja vahvana ilman, että siihen pääsee muodostumaan hometta. Paras tapa ylläpitää oikeaa kosteustasoa kypsytyspurkeissa on kosteudenhallintapakkausten käyttäminen. RQS:n Kosteudenhallintapakkaukset ovat esimerkiksi erityisesti kannabiksen kypsyttämistä varten suunnitellut.

Kuinka kauan kypsytysprosessi kestää?

Kannabiksen kypsytysajat vaihtelevat mieltymysten ja kärsivällisyyden mukaan. Peruskypsytys voi viedä vain kaksi viikkoa, mutta kokeneet harrastajat voivat haluta kypsyttää budiaan (vähintään) useiden kuukausien ajan. Alan standardikypsytysaikoja ovat:

  • 2–4 viikkoa: Peruskypsytys. Tätä kannattaa välttää, jos tavoitteenasi on paras mahdollinen savun laatu.
  • 3–6 kuukautta: tehostamaan makuja ja voimakkuutta.
  • Yli 6 kuukautta: ensiluokkaista budia täysin kypsyneillä terpeeneillä ja kannabinoideilla.

Muista, että kannabiksen kypsyttäminen on äärimmäisen tärkeä prosessi ja aivan kuten kuivattamistakaan, myöskään sitä ei tulisi suorittaa hätiköiden. Vaikka budisi on polttamiskelpoista kahden viikon kypsytyksen jälkeen, sen laatu vain paranee ajan kanssa. Suurinta osaa huippulaatuisesta kaupallisesta kannabiksesta kuivatetaan esimerkiksi useiden kuukausien ajan ennen kuin se tuodaan kauppojen hyllyille. Kotonakin voi saavuttaa saman laadun – kaikki, mitä tarvitaan, on kärsivällisyyttä.

Kypsytysajat eri tulosten aikaansaamiseksi

Kypsytysaika Tulokset
2–4 viikkoa Matalin hyväksyttävä taso. Tuottaa budia, jolla on kohtalaiset aromit ja kohtuullinen pehmeys.
3–4 kuukautta Täyteläisemmät aromit ja pehmeämmät maut. Puolivälietappi intohimoisimmille pössyttelijöille.
4–6 kuukautta Paras laatu hienostuneine aromeineen ja huippuvoimakkuuksineen.

Kuinka säilyttää budit kuivattamisen ja kypsyttämisen jälkeen?

Kypsyttämisen jälkeen budi täytyy ainoastaan varastoida oikein, jotta se säilyisi hyvänä. Onneksi kannabiksen säilyttäminen on helppoa – tarvitaan vain laadukkaita säilytysastioita ja muutamien käytäntöjen noudattamista.

Parhaat säilytysastiat kannabikselle

  • Kannellinen lasipurkki: edullinen, ilmatiivis ja loistava pitkäaikaiseen säilytykseen.
  • UV-säteilyn kestävä lasipurkki: Vielä edistyneempi versio tavallisista kannellisista lasipurkeista. Auttaa suojelemaan budia yhä enemmän valolta (joka hajottaa kannabinoideja ja terpeenejä).
  • Tyhjiöpussi: Hyödyllinen suurten määrien varastointiin, mutta pussia ei saisi litistää liikaa. Pussi tulee säilyttää viileissä ja kuivissa olosuhteissa, jotta voidaan taata, että budi pysyy tuoreena.

Kaksi tapaa säilyttää kannabista. Vasemmalla ilmatiivis lasipurkki kosteudensäätimellä, oikealla metallisäiliö, jossa on Royal Queen Seeds -kannabiskukkia.

Vinkit kannabiksen pitkäaikaiseen säilyttämiseen

Varmistaaksesi, että budisi pysyy tuoreena kauemmin, muista seuraavat:

  • Vältä muovia: Muoviastioihin voi kerääntyä staattista energiaa, mikä hajottaa kannabista. Lisäksi lämpö voi saada muovin kemikaalit imeytymään budiisi.
  • Säilytä budisi viileässä ja pimeässä paikassa: Lämpö ja valo kiihdyttävät kannabinoidien ja terpeenien hajoamista. Ne ovat arkkivihollisiasi säilyttäessäsi budia pitkiä aikoja.
  • Ylläpidä tasaista lämpötilaa ja ilmankosteutta: Mitä vakaampi säilytysympäristö, sitä kauemmin pilvesi säilyy. Tätä voisi verrata huippulaatuisten tupakkatuotteiden, kuten sikarien, säilyttämiseen humidoreissa – kannabikselle tulisi tarjota samantyyppiset olosuhteet. Itse asiassa sikarihumidorit toimivat loistavasti myös budin säilytykseen!
  • Harkitse tyhjiöpussien käyttämistä suurille sadoille: Saitko XL-kokoisen sadon? Kannabiksen säilyttäminen tyhjiöpakatuissa muovipusseissa vähentää sen altistumista hapelle, mikä voi eksponentiaalisesti pidentää sen käyttöikää. Muista pitää vakuumipakatut pussit pimeässä, kuivassa ja viileässä paikassa maksimoidaksesi niiden kyvyn säilöä jemmaasi.
  • Muista ideaaliolosuhteet: Parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi suosittelemme säilyttämään kannabista 21 °C:ssa ja 58–62 %:n suhteellisessa ilmankosteudessa.
Video id: 737520081

Kuivattaminen ja kypsyttäminen: avain huippulaatuisiin satoihin

Kannabiksen kuivattaminen ja kypsyttäminen ovat ensiarvoisen tärkeitä prosesseja sen aromien, makujen, tehokkuuden ja säilyvyyden maksimoimiseksi. Vaikka onkin varsin ymmärrettävää, että haluaa päästä testaamaan tuotettaan heti sadonkorjuun aikaan, on tärkeää olla kärsivällinen ja kuivattaa ja kypsyttää kannabiksensa hitaasti. Voit kiittää meitä sitten, kun viimein pääset pössyttelemään satoasi!

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 44627 arvosteluun