Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter

Tässä artikkelissa vastaamme 9 yleisimpään kysymykseen kannabiksen kuivaamiseen ja kypsyttämiseen liittyen.


Sadonkorjuun hetki on viimeinkin käsillä. Olet huolehtinut suojattiesi tarpeista tunnollisesti ja seurannut niiden kasvua ja lihomista kuukausien ajan, mutta kauan odotettu hetki on viimeinkin koittanut. Ennen kuin pääset nauttimaan työsi hedelmistä, sinun täytyy kuitenkin vielä kuivata ja kypsyttää vastaleikatut kosteat kukinnot. Tässä artikkelissa vastaamme yleisimpiin kysymyksiin tähän prosessiin liittyen, jotta voit periä irti kaiken potentiaalin ja potkun puutarhasi hedelmistä.

Mitkä  ovat kuivattamisen ja kypsyttämisen erot?

Kuivattamisella tarkoittaa tietysti hankkiutumista eroon tuoreiden budien sisältämästä kosteudesta, jotta pääset polttamaan ja höyrystämään niitä. Kypsyttäminen, myös curettamiseksi suomalaisessa skenessä käännetty toimenpide, taasen on prosessi, jossa kuvat kukinnot laitetaan suljettuun astiaan vähintään parin viikon ajaksi. Tämä auttaa kehittämään niiden tuoksua ja makua.

Miksi kuivattaa ja kypsyttää budit?

Kukintojen kuivaus palvelee useampaa tarkoitus, mutta sen merkitys tiivistyy lopputuotteen laadun ja käyttöiän parantamiseen.

Vastaleikatuissa kannabiksen kukinnoissa on runsaasti kosteutta, josta sinun tulee hankkiutua eroon voidaksesi polttaa tai höyrystää niitä kunnolla. Miksi, saatat kysyä? Tuoreiden budien savu on usein maultaan varsin vaatimatonta ja se on karskia poltettavaa kurkunpäälle, jos edes onnistut sytyttämään ne. Ylimääräisen kosteuden poistaminen on siis ensiaskel kohti laadukasta lopputuotetta, jossa terpeenien loisto pääsee oikeuksiinsa. Toinen syy on erilaisten sienikasvustojen elinolosuhteiden heikentäminen, sillä pimeä ja kostea ympäristö on omiaan ruokkimaan näiden kasvua. Kuivaamalla kukan kunnolla vähennät dramaattisesti riskiä menettää satoasi homeelle.

Yksittäisten budien laittaminen kuivaustelineeseen tai haarojen ripustaminen roikkumaan komeroon vähentää niiden sisältämän kosteuden määrää 10–15 %. Tämä kosteus on pääosin kukintojen ulommilta osilta, joten sinun täytyy jatkaa kypsyttämällä satoasi, jotta pääset eroon myös budien sisällä olevasta liiasta kosteudesta.

Kypsyttäminen on äärimmäisen tärkeää, sillä se auttaa pidentämään satosi käyttöikää ja maksimoimaan sen uniikin maun ja aromit sekä maksimoimaan vahvuuden. Sadonkorjuun jälkeen kukinnoissa on sokereita ja tärkkelystä, jotka ennen pitkää joutuvat huoneilman sisältämien bakteerien ja entsyymien hyökkäyksen kohteeksi. Kypsyttämällä kukintosi edesautat näiden hajoamisprosessia, joka johtaa pehmeämpään ja paremman makuiseen poltettavaan.

Video id: 706464699

Mikä on paras tapa kannabiksen trimmaamiseen?

Korjattujen kukintojen trimmaamiseen on kaksi tyyliä. Märkätrimmaus tarkoittaa budien saksimista lopulliseen muotoonsa heti sadonkorjuun jälkeen niiden ollessa vielä kosteita. Kuivatrimmaus taas on loogisesti tämän vastakohta, eli siinä kukan annetaan kuivahtaa ennen kuin siitä irrotetaan ylimääräiset lehdet ja kappaleet ja se laitetaan kypsymään purkkiin. Suosituksemme on märkätrimmata sato, sillä se on helpompaa ja tarkempaa, eivätkä trikomit ja kallisarvoiset kannabinoidit varise yhtä helposti maahan kuin kuivatrimmauksessa. Kuivatrimmattu kannabis tosin voi olla visuaalisesti näyttävämpää, jolla saattaa olla merkitystä joillekin ylähyllyn tavaraa arvotettaessa.

Miten kuivaan budini parhaiten sadonkorjuun ja kuivauksen jälkeen?

Kukintojen kuivaamiseksi läpikotaisin sinun tulee varmistaa riittävä ilmanliike, jonka myötä kosteus pääsee poistumaan budien kaikilta puolilta. Paras tapa varmistaa tämä on sitoa haarat ja varret roikkumaan vapaasti tai käyttää kuivaustelineitä, jos operoit irtileikattujen kukintojen tai pienempien sivuhaarojen kanssa. Jos valintasi kohdistuu kuivaustelineeseen, tulee sinun muistaa käännellä budeja säännöllisesti, jotta varmistat tasaisen lopputuloksen.

Mihin kosteustasoon minun tulisi tähdätä kannabista kuivattaessa?

Parhaaseen lopputulokseen pääsemiseksi sinun tulisi ripustaa tai asetella kukinnot kuivaan paikkaan, jossa on hyvä ilmanvaihto ja jonka suhteellinen ilmankosteus on välillä 45–55 %.

Kuinka kauan oikeaoppiseen kuivaukseen tulisi varata aikaa?

Tähän on mahdoton antaa yksiselitteistä vastausta, sillä asiaan vaikuttaa moni tekijä.

Kasvattamiesi kukintojen koko on luonnollisesti merkittävä tekijä, sillä suuremmat ja tiukemmat budit pidättävät kosteutta sisällään pienempiä tehokkaammin. Valitsemasi trimmaustyyli on myös merkittävä tekijä tässä mielessä. Suurin osa kasvin sisältämästä kosteudesta on sen haaroissa, eli mikäli päätät kuivata varret suurempina kokonaisuuksina budien kanssa, kestää prosessi pidempään kuin yksittäisten budien tai pienempien varren osien kanssa. Näiden lisäksi kuivaustilan lämpötila, ilmankosteus ja ilmanliike vaikuttavat merkittävästi kuivausprosessin kestoon.

Yleissääntönä kuivaamiseen kuluu suunnilleen 7–12 päivää, yllä mainitusta parametreistä riippuen. Tänä aikana kukintojen sisälle jäänyt kosteus haihtuu pikkuhiljaa, mikä näkyy niiden koon pienenemisenä ja painon vähentymisenä.

Video id: 484380359

Miten tiedän milloin budit ovat riittävän kuivia kypsymään laitettavaksi?

Tähän on olemassa helppo testi: Tartu pieneen haaraan ja taivuta sitä. Kun se napsahtaa poikki, on sen sisältämä kosteus sopivalla tasolla purkkiin sulkemista ajatellen, eli voit aloittaa budien pakkaamisen purkkeihin. Jos haara vain taipuu poikki napsahtamisen sijaan, on syytä jatkaa kuivatusta, kunnes lopputulos on haluttu.

Miten kypsytän kukinnot?

Jos märkätrimmasit satosi suosituksemme mukaan, voit siirtyä suoraan curettamaan niitä niiden kuivuttua. Jos taas päädyit kuivatrimmaamaan, on sinun tehtävä tämä ennen budien pakkaamista kypsymään.

Kun kukinnot ovat kuivia ja trimmattuja, asettele ne laajasuisiin lasipurkkeihin. Esimerkiksi klassinen hillopurkki soveltuu erinomaisesti tähän tarkoitukseen. Älä täytä purkkia kokonaan, vaan jätä noin neljäsosa tyhjäksi, jotta ilmalle jää enemmän tilaa. Tällä tavalla pienennät homeen ja härmän aiheuttamien vahinkojen riskiä. Pakattuasi satosi purkkeihin kerrotulla tavalla, voit sijoittaa ne kuivaan ja pimeään paikkaan, kuten esimerkiksi keittiön kaappiin. Muista tarkistaa ne muutaman vähintään kerran päivässä vähintään pari viikon ajan.

Parhaat Vinkit Tuoreen Kannabiksen Kuivaamiseen Ja Kypsyttämiseen

Tämän tarkastuksen aikana pidä purkkisi kansi auki ja annan ilman vaihtua. Tarkista joka ikinen budi yksitellen homeen varalta. Jos löydät homeisen budin, poista se purkista välittömästi välttääksesi homeen leviämisen.

Avaa kansi ja anna purkin levätä hetken aikaa avonaisena, jotta ilma vaihtuu ja ylimääräinen kosteus pääsee poistumaan. Noin kahden viikon kuluttua voit alkaa nauttimaan työsi hedelmistä, mutta lopputuotteen laatu paranee pidemmällä curetuksella.

Mikä on paras kosteustaso kannabiksen kypsytykseen?

Sinun tulisi tähdätä noin 62 % ilmankosteuteen tämän prosessin aikana. Tämä kevyt kosteuspitoisuuden nousu auttaa kosteuttamaan kukintoja hieman, jolloin maku paranee ja savu pehmenee, mutta kosteus pysyy edelleen tasolla, joka ehkäisee homeen kehittymistä.

Video id: 509743497

Kuinka pitkään curettaa?

Suurin osa kasvattajista antaa sadon kypsyä noin kuukauden verran. Tähtää välille 4–8 viikkoa saadaksesi budien koko potentiaalin esiin makuineen ja aromeineen. 

Miten säilöä budit kuivattamisen ja kypsyttämisen jälkeen?

Kun sato on kypsä ja maku ja aromit kohdallaan, voit jatkaa sen säilömistä käyttämissäsi purkeissa kuivassa ja viileässä paikassa. Tässä kohtaa säännöllinen purkkien ilmaaminen ja sadon vahtiminen ei ole enää tarpeen, joten pidä purkit huolella suljettuina estääksesi niiden liikaa kuivumista. Jos sato on suuri, kannattaa harkita kosteudenhallintapakkauksiin tai vastaaviin sijoittamista, jotta satosi säilyy ensiluokkaisena pitkälle tulevaisuuteen.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37800 arvosteluun