By Luke Sholl

Viime vuosina on vaporisaattorilla höyrystäminen (vapettaminen) kerännyt huimasti suosiota. Vaikka tutkimukset vaporisaattorin käyttämisestä ja sen pitkän aikavälin terveysvaikutuksista ovatkin yhä kesken, uskotaan sen yleisesti olevan turvallisempi ja terveellisempi vaihtoehto perinteiselle polttamiselle. Monet ovat jo vaihtaneet savukkeista sähkösavukenesteiden kuluttamiseen vaporisaattoria käyttäen, mutta vapettaminen on käynyt yhä suositummaksi myös kannabiksen käyttäjien keskuudessa. Mitä vaporisaattorin käyttäminen sitten oikein on ja miten se eroaa perinteisestä polttamisesta? Mitkä ovat sen hyödyt ja onko se todella niin turvallista, kuin annetaan olettaa?

Mitä vaporisaattorin käyttäminen on?

Suurin ero vaporisaattorilla höyrystämisen ja perinteisen polttamisen välillä on se, ettei vaporisaattori polta kannabistasi, vaan lämmittää sen vain tiettyyn lämpötilaan saakka. Lopulta lämpö aktivoi kannabiksen kannabinoidit ja terpeenit, vapauttaen ne höyryyn, joka voidaan sitten sisään hengittää. Ottaen huomioon, ettet hengitä keuhkoihisi savua, toisin kuin jointtia tai spliffiä polttaessasi, on vaporisaattorin käyttämisellä joitain käytännönläheisiä etuja perinteiseen polttamiseen nähden.

Katsotaanpa vaporisaattorin käyttämisen hyötyjä hieman tarkemmin.

Vaporizer Royal Queen Seeds

Vaporisaattorin käyttämisen hyödyt

 • Se on (todennäköisesti) terveellisempää kuin perinteinen polttaminen

Vaikka tällä hetkellä ei olekaan aivan varmaa, onko vaporisaattorin käyttäminen todella 100-prosenttisen turvallista, uskotaan sen silti laajalti olevan perinteistä polttamista turvallisempaa. Syy tälle löytyy siitä, että lähes kaikki haitalliset aineet, joita polttaessa syntyy, tuotetaan palamisprosessissa, ei väliä poltitko kannabista vai tupakanpuruja. Vaporisaattori ei polta pilveäsi, joten savua ei synny ja siten kehoosi siirtyy paljon vähemmän toksiineja ja vapaita radikaaleja kuin jointtia poltellessasi.

Tupakansavu sisältää totisesti suuret määrät karsinogeenejä, eli syöpää aiheuttavia kemikaaleja. Juuri tämä on syynä sille, miksi polttaminen on joutunut vuosien varrella niin huonoon valoon. Valitettavasti on todennäköistä, että kannabiksenkin polttamisesta syntyvä savu sisältää näitä yhdisteitä, vaikkakin mahdollisesti pienemmissä määrin. Savun tiedetään myös sisältävän tervaa ja aiheuttavan vaurioita keuhkoihin, mikä tekee tästä kannabiksen nauttimistavasta hyvin epäsopivan keuhkosairauksista kärsiville. Marihuanan polttamista tarkastelevassa tutkimuksessaan sai American Lung Association selville, että kannabiksen savu saattaa vapauttaa jopa enemmän tervaa[1] kehoihin verrattuna tupakan savuun. Tämä liittyy ennen kaikkea siihen, että kannabiksen polttajat hengittävät normaalisti savua sisään syvempään ja pidempään kuin tupakoitsijat.

Vaihtamalla vaporisaattoriin ovat keuhkosi välittömästi pienemmässä vaarassa joutua negatiivisten vaikutusten kohteiksi. Vuoden 2007 Harm Reduction Journalissa julkaistussa tutkimuksessa saatiin selville, että kannabiksen käyttäminen vaporisaattorilla voisi vähentää hengityselinongelmia[2], joita voi aiheutua marihuanan polttamisesta.

Polttamiseen liittyvät terveysriskit riittävät jo itsessään vakuuttamaan monet käyttäjät vaporisaattoriin vaihtamisen kannattavuudesta. Pitkän aikavälin seurausten lisäksi pitävät monet vaporisaattorin käyttämistä sujuvampana, puhtaampana ja nautinnollisempana kokemuksena koko keholle myös lyhyellä tähtäimellä. Varmista vain, että puhdistat vaporisaattorisi säännöllisesti.

Se on (todennäköisesti) terveellisempää kuin perinteinen polttaminen
 • Vaporisaattorin käyttäminen on tehokkaampaa ja maksimoi tehon ja biologisen hyötyosuuden

Kannabiksen aktiiviset ainesosat ovat luonteeltaan hyvin herkkiä. Annostelemalla kannabinoideja, terpeenejä jne. kehoosi savun välityksellä, ovat jo yli puolet näistä yhdisteistä palaneet ennen kuin edes ehdit ottaa henkäystä jointistasi. Menetät vielä toiset 15–20 % tuotteestasi budisi palaessa henkosten välillä. Tämä tekee kannabiksen polttamisesta äärimmäisen tehotonta.

Vaporisaattorilla polttaessa ovat lämpötilat huomattavasti alhaisemmat ja paljon tarkemmin määritetyt, joten aktiiviset ainesosat eivät pelkästään säily, vaan niiden koko potentiaali tulee käytettyä. Tämän tuloksena tulee kannabiksen höyry olemaan puhtaampaa ja voimakkaampaa – etkä muuten tuhlaa yhtä suurta osaa kannabiksestasi. Tämän ansiosta vaporisaattorin käyttäminen säästää ajan mittaan myös rahaasi.

Vaporisaattorin käyttäminen on tehokkaampaa ja maksimoi tehon ja biologisen hyötyosuuden
 • Voit nauttia yhä useammista mauista

Niiden kannabinoidien lisäksi, jotka ovat pilven tehon takana, sisältää kannabis myös aromaattisia yhdisteitä nimeltään terpeenejä. Nämä tuovat kannabikselle sen maun. Nämä yhdisteet ovat myös hyvin epävakaita ja herkkiä kuumuudelle, joten liialliset lämpötilat palamisen yhteydessä voivat äkkiä tuhota niitä. Vaporisaattorin käyttäminen voi puolestaan optimoida yksittäisten terpeenien kokemisen. Mielenkiintoista kyllä, joillain terpeeneillä on eri kiehumispisteet, joten ne vapautuvat höyryyn tietyissä alemmissa lämpötiloissa.

Esimerkiksi beeta-karyofylleeni, mausteisella ja pippurisella aromilla varustettu terpeeni, vapautuu alhaisissa, noin 118 °C:een lämpötiloissa, eikä se mielellään siedä paljoa korkeampia lämpötiloja. Jotkin muut terpeenit, kuten linaloli, kestävät korkeampiakin lämpötiloja.

Vaporisaattoria käyttäessäsi voit tavallisesti säätää laitteesi lämpötilaa ainakin jokin verran, mikä mahdollistaa kokemuksen hienosäätämisen. Tällä tavoin voit nauttia makujen ja aromien nyanssien täydestä laajuudesta, jota et pääsisi kokemaan kannabista polttamalla.

Voit nauttia yhä useammista mauista

 • Voit kustomoida pilvesi

Samalla tavoin, kuin voit vaikuttaa kannabiksesi makuun eri lämpötila-asetuksilla, voit myös säätää pilvesi intensiteettiä. Enemmän kannabinoideja vapautuu höyryyn, kun käytät vaporisaattoria korkeammilla lämpötiloilla, mikä mahdollistaa voimakkaamman ja nopeammin tehoavan vaikutuksen. Jos haluat pehmeän pilven, aseta vaporisaattorisi alhaiseen, noin 150 °C:een lämpötilaan. Jokseenkin voimakkaampaa vaikutusta halutessasi voit säätää lämpötilan keskivälin tienoille, 166–187 °C:een. Jos haluat ottaa pilvestäsi maksimaaliset hyödyt irti, niin aseta vaporisaattorisi korkeimpaan lämpötila-asetukseen. Yli 229 °C:een ei tulisi kuitenkaan mennä, sillä tämä on jo lähellä palamislämpötiloja, joissa pilvesi teho ja maku vähenevät.

Voit kustomoida pilvesi
 • Miksi lämpötiloilla on väliä kannabiksen höyrystämisessä vaporisaattorilla

Tieteellinen tutkimus vuodelta 2009 tutustui hieman tarkemmin vaporisaattorihöyrystämisen vaikutuksiin eri lämpötiloissa. Tutkimuksessa[3] höyrystivät tutkijat kannabista kolmessa eri lämpötilassa, 170, 200 ja 230 °C:ssa, mitaten höyryn kannabinoidi-sivutuotesuhteen (toisin sanoen puhtauden) näissä lämpötiloissa.

Saatiin selville, että höyry sisälsi huomattavasti vähemmän vahingollisia toksiineja kuin savu jopa korkeammissa lämpötiloissa. Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että suurin osa terveyttä edistävistä kannabinoideista, kuten kannabikromeeni (CBC), vapautuvat höyryksi lämpötilassa, joka on vain hieman alle 232 °C:een palamislämpötilan.

Toisaalta omat henkilökohtaiset mieltymyksesi voivat vaihdella. Jos haluat nauttia voimakkaimmista mauista tai pidät miedommasta pilvestä, saatat mieluummin käyttää vaporisaattoriasi alemmissa lämpötiloissa. Joten jos olet aikeissa hankkia vaporisaattorin, niin varmista, että siinä on lämpötilansäädin. Näin voit saada kaiken hyödyn irti vaporisaattorin eduista.

Höyrystämällä vs. perinteisellä polttamisella aikaansaatu pilvi

Sen lisäksi, että vaporisaattorin käyttäminen saa aikaan puhtaamman ja terveellisemmän sisäänhengitettävän tuotteen, on toinen syy vaporisaattoreiden hiljattaiseen suosion kasvuun huomattavasti erilainen pilvi, jonka ne tuottavat. Ja siinä missä jokaisen henkilön kokemus kannabiksen käytön suhteen on ainutlaatuinen, ovat useimmat vaporisaattoria kokeilleet sitä mieltä, että se saa aikaan "selkeämmän pilven" kuin kannabiksen polttaminen piipusta tai jointista.

Omien henkilökohtaisten kokemustemme sekä muiden kannabiksen käyttäjien kertomusten perusteella olemme koonneet seuraavaan suurimpia eroja höyrytetyn ja poltetun kannabiksen aikaansaamissa pilvissä:

Höyrystämällä aikaansaatu pilvi

 • Vähemmän kognitiivisesti heikentävä.
 • Käytännöllisempi: useat kertovat kykenevänsä helpommin keskittymään tehtäviin tai olemaan tuotteliaita höyrystettyään kannabista vaporisaattorilla verrattuna sen polttamiseen.
 • Mieltäylentävämpi: joidenkin mielestä vaporisaattorilla aikaansaatu pilvi tapaa olla mieltäylentävämpi ja energisempi.
Höyrystämällä aikaansaatu pilvi

Polttamisella aikaansaatu pilvi

 • Kognitiivisesti heikentävämpi: joidenkin mielestä kannabiksen polttaminen saa aikaan suuremman "aivosumun" kuin vaporisaattorilla höyrystäminen.
Polttamisella aikaansaatu pilvi
 • Rentouttavampi tai unettavampi pilvi: saatat huomata, että kannabiksen polttaminen saa aikaan rentoutuneemman ja sohvalle jumittavamman pilven.

Pidä mielessä, että suurin merkitys pilvellesi piilee siinä, millainen kemiallinen profiili käyttämälläsi lajikkeella on. Se tosiasia, että höyrystäminen ei polta tiivisteitäsi tai kukkiasi viittaa siihen, että se saattaisi tuottaa puhtaamman ja selkeämmän pilven.

Kannabiksen höyrystäminen vs. polttaminen: mitä eroa näillä on?

Kannabiksen käyttäminen ei onneksi ole enää sellainen tabuaihe, kuin se joskus aiemmin on ollut. Monet käyttävät sitä nyt puhtaasti lääkinnällisessä tarkoituksessa ja jopa viihdekäyttö on hyväksytympää, ellei täysin laillista joissain osissa maapalloamme. Tämä hidas, mutta varma kannabislakien löyhentyminen hyödyttää paitsi loppukäyttäjää, mutta avaa myös alalla tutkimusmahdollisuuksia, alan tuotteliaisuuden kasvusta puhumattakaan. Ottaen huomioon selkeät höyrystämisen edut polttamiseen nähden, tutkii tiede nyt kannabiksen höyrystämisen tarkkoja vaikutuksia menetelmänä kannabiksen lääkekäytölle.

Vuoden 2015 tutkimuksessa[4] kysyttiin 2 910 eri ikäiseltä (18–90) kannabiksen käyttäjältä heidän käyttötottumuksistaan ja vaporisaattorin käyttämisestään. 61 % tutkimukseen osallistujista kertoi käyttäneensä vaporisaattoria jossain vaiheessa elämänsä aikana, 37 % kertoi käyttäneensä sitä viimeisten 30 päivän aikana, kun taas 20 % kertoi käyttäneensä sitä yli 100 päivänä elämänsä aikana. 12 % piti vaporisaattorilla höyrystämistä mieluisimpana metodinaan. Tutkimuksessa kävi ilmi, että vaporisaattorin käyttäjät pitivät sitä "terveellisempänä, paremman makuisena, parempia vaikutuksia tuottavana ja tyydyttävämpänä tapana". Toisaalta kuitenkin vain pieni prosentti (14 %) kannabiksen vaporisaattorikäyttäjistä oli lopettanut polttamisen kokonaan siirtyen vain vaporisaattoriin.

Vuoden 2016 tutkimuksessa[5] tutustuttiin sellaisten syöpäpotilaiden käyttötapamieltymyksiin, jotka käyttivät kannabista oireidensa helpottamiseen. He huomasivat vaporisaattorin käyttämisen olevan kolmanneksi mieluisin nauttimismenetelmä heti tablettien ja suusuihkeiden jälkeen. Toisessa, vuoden 2015[6] tutkimuksessa mitattiin veriarvoja. Siinä vahvistettiin edellisten tutkimusten tuloksia vaporisaattorin käyttämisen tehokkuudesta THC:n toimituskeinona.

Vaporisaattorit ja turvallisuus: ovatko vaporisaattorit turvallisia?

Vaporisaattorit nousivat vuonna 2019 otsikoihin niiden mahdollisten negatiivisten terveysvaikutustensa ansiosta. Yhdysvalloissa nousi e-savukkeiden ja vaporisaattoreiden käytöstä johtuvien sairaalatapausten määrä yllättäen elokuun ja syyskuun välisenä aikana. Helmikuuhun 2020[7] mennessä oli Yhdysvaltain tautikeskus (CDC) ilmoittanut jo noin 2 800 sairaalatapauksesta ja/tai kuolemasta, jotka johtuvat e-savukkeen tai vaporisaattorilla höyrystettävän tuotteen käyttöön liittyvästä keuhkovauriosta (EVALIsta).

Tri Lynn D’Andrean, Wisconsinin lastensairaalan lasten pulmonologin mukaan vaporisaattorilla höyrystettävän tuotteen käyttöön liittyvän keuhkovaurion[8] hälyttävimpiin oireisiin kuuluvat äärimmäisen nopea ja vaikea hengitys, laihtuminen, rintakipu ja yskiminen. Potilaiden keuhkojen tietokonetomografiasta paljastuu usein omituinen hajautunut, rikkoutunutta lasipintaa muistuttava kuvio.

Suurimman syyllisen vuoden 2019 suuren EVALI-tapausten määrässä uskotaan olevan E-vitamiiniasetaatin, sakeuttamisaineen, jota käytetään joskus THC-vaporisaattoripatruunoiden ja -vaporisaattorinesteiden valmistuksessa. Tätä sakeuttamisainetta tavataan erityisesti "epävirallisten lähteiden", kuten verkkokauppojen myymistä tuotteista. Yhdysvaltain tautikeskus löysi[9] E-vitamiiniasetaattia yli 50 %:sta e-savukkeiden/vaporisaattorinesteiden näytteitään, jotka testattiin eri osavaltioissa, sekä keuhkonestenäytteistään, joita otettiin EVALIsta kärsiviltä ihmisiltä.

Vaporisaattorit ja turvallisuus: ovatko vaporisaattorit turvallisia?

Onneksi Yhdysvaltain kansallisten tietojen mukaan ovat EVALI-tapaukset vähentyneet tasaisesti sitten vuoden 2019 syyskuun puolivälin. Yhdysvaltain tautikeskus on ehdottanut tälle useita eri syitä:

 • Lisääntynyt tietoisuus vaporisaattorin käyttämisen mahdollisista vaaroista.
 • Viranomaiset ovat ottaneet kohteekseen luvattomien vaporisaattorituotteiden myynnin.
 • E-vitamiiniasetaatin poistaminen vaporisaattorituotteista.

EVALI-tapausten suuri määrä sai ihmiset kiinnostumaan vaporisaattorin käytön turvallisuudesta, ja hyvästä syystä. Se herätti myös paljon keskustelua siitä, onko vaporisaattorilla höyrystäminen todella niin turvallinen vaihtoehto polttamiselle, kuin millaisena sitä mainostetaan.

Me uskomme yleisesti ottaen vankasti siihen, että kannabiksen höyrystäminen vaporisaattorilla voi olla terveellisempi vaihtoehto polttamiselle. Tiedostamme kuitenkin myös sen, että vaporisaattorit ovat suhteellisen uusi asia. Kesti vuosikymmeniä, että tiedemaailma kykeni selkeästi määrittämään tupakoinnin terveysvaikutukset. Vaporisaattorit eivät ole olleet markkinoilla edes näin kauaa.

Uskomme myös, että saattaa olla turvallisempaa höyrystää kannabiksen kukkaa, verrattuna tiivisteisiin tai e-nesteisiin, sillä nämä tuotteet saattavat sisältää jäämiä kemiallisista liuottimista tai muista tuotteista, jotka saattavat olla haitallisia sisäänhengitettyinä. Emme kuitenkaan voi olla tästä varmoja, ennen kuin vaporisaattorin käyttämisestä tehdään kattavampia tutkimuksia.

Muut mahdolliset terveysriskit vaporisaattorin käytössä

EVALIn lisäksi vaporisaattorin käyttämiseen liittyy muitakin terveysriskejä. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on esimerkiksi esittänyt huolen sähkösavukkeiden räjähtämisestä akkuongelmien vuoksi. Nämä räjähdykset ovat aiheuttaneet vakavia vammoja[10] ja johtaneet jopa kuolemaan[11]. Tobacco Control[12] -lehden tutkimuksessa kerrotaan yli 2 000 e-savukeräjähdysten ja palovammojen aiheuttamista ensiapukäynnistä vuosien 2015 ja 2017 välillä.

Näiden räjähdysten lisäksi on FDA tutkinut myös mahdollista yhteyttä vaporisaattorin käyttämisen ja sairauskohtausten[13] välillä. Nämä sairauskohtaukset aiheutuvat mahdollisesti nikotiinimyrkytyksestä, jonka on aiemmin osoitettu aiheuttaneen sairauskohtauksia. Tästä aiheesta ei kuitenkaan ole saatavilla paljoa tietoa ja kestää jonkin aikaa, ennen kuin voimme varmuudella sanoa, onko vaporisaattorin/e-savukkeiden käytön ja kohtausten välillä yhteyttä.

Entä CBD:n käyttäminen vaporisaattorilla?

EVALI-kriisin vaikuttaa aiheuttaneen E-vitamiiniasetaatti. CDC:n mukaan sitä löytyy enemmänkin kannabisvaporisaattorituotteista, jotka sisältävät THC:tä. Tämä ei kuitenkaan poista sitä mahdollisuutta, että E-vitamiiniasetaattia löytyisi myös muista vaporisaattorituotteista, mukaan lukien nikotiinivaporisaattorinesteistä tai CBD-patruunoista.

Entä CBD:n käyttäminen vaporisaattorilla?

CBD-kukkien vs. CBD-tiivisteiden höyrystäminen vaporisaattorilla

Jos sinua huolettaa tässä artikkelissa mainitsemamme vaporisaattorihöyrystämisen terveysriskit, suosittelemme aina höyrystämään kukkaa tiivisteiden sijaan, erityisesti, jos asut alueella, jossa vaporisaattorituotteiden valmistusta ei ole kunnolla säädelty. Kannabisöljyjä ja vaporisaattorinesteitä valmistetaan käyttäen liuottimia ja muita yhdisteitä ja vaikka markkinoilla onkin monia hyviä, puhtaita tuotteita tuottavia valmistajia, voivat huonolaatuiset tuotteet sisältää mahdollisia terveysriskejä aiheuttavia jäännösyhdisteitä.

Jos haluat höyrystää CBD-tiivisteitä, niin varmista vain, että käytät tuotteita, jotka ovat sellaisen yrityksen/valmistajan tuottamia, joihin voit luottaa.

CBD-vaporisaattoriöljytyypit: vaporisaattorinesteet/-öljyt vs. dab-konsentraatit vs. patruunat

Vaporisaattoriöljy (tai vaporisaattorineste): Tätä nestettä käytetään täyttämään patruunoita tai uudelleen täytettävien vaporisaattoreiden säiliöitä. Vaporisaattorinestettä myydään eri makuisina ja eri CBD-sisältöisinä.

 • CBD-patruunat: Nämä ovat valmiiksi täytettyjä kertakäyttöisiä laitteita, jotka on suunniteltu käytettäviksi kynämallisten vaporisaattoreiden kanssa. Riippuen asuinpaikastasi, saattaa sinulla olla pääsy laajaan valikoimaan CBD-patruunoita varustettuna ainutlaatuisin terpeeniprofiilein, kannabinoidisisällöin ja muin ominaisuuksin.
 • CBD-uutteet (dab-konsentraatit): konsentraatti, dab-öljy ja vaha ovat muutamia niistä nimityksistä, joilla
 • CBD-uutetta kutsutaan. Nämä tuotteet valmistetaan uuttamalla CBD:tä ja muita kannabinoideja erityyppisistä kannabiskasveista. Nämä tuotteet on tarkoitettu käytettäväksi konsentraattien käyttöön sopivien vaporisaattoreiden tai dabbing-laitteiden kanssa.

Entäs täyden spektrin ja laajan spektrin öljyt ja CBD-isolaatti?

CBD-tuotteet kategorisoidaan yleensä täyden spektrin ja laajan spektrin öljyihin sekä CBD-isolaattiöljyihin. Tässä termien selitykset:

 • Täyden spektrin CBD-uutteet sisältävät kaikki tärkeät yhdisteet, jotka löytyvät luonnollisesti kannabiskasvista. Tähän sisältyvät CBD:n lisäksi muut kannabinoidit (mukaan lukien THC:n jäämiä), terpeenit ja muut.
 • Laajan spektrin CBD-tuotteet ovat sama asia kuin täyden spektrin tuotteet eräällä tärkeällä eroavaisuudella varustettuna – laajan spektrin uutteista on täysin poistettu kaikki THC.
 • CBD-isolaatit, kuten nimikin antaa olettaa, sisältävät vain eristettyä CBD:tä, mikä tekee tästä puhtaimman uutetyypin.

Yleisesti ottaen suosittelemme täyden spektrin tuotteita, sillä ne tuovat käyttäjälle kaikki hyödyt, joita kannabiskasvilla on tarjottavanaan. Jos saatat kuitenkin joutua satunnaisiin huumetesteihin, saattaa olla kannattavampaa tutustua laajan spektrin öljyihin tai isolaatteihin välttyäksesi positiivisilta testituloksilta. Valitettavasti jopa hyvin pienet määrät THC:tä voivat joissain tapauksissa tuottaa positiivisen huumetestituloksen.

Mitä eroa on CBD-vaporisaattorinesteillä ja CBD-öljyillä/-uutteilla?

CBD-vaporisaattorineste on suunniteltu höyrystettäväksi ja sisäänhengitettäväksi. Keuhkorakkuloiden kautta siirtyvät aktiiviset ainesosat verenkiertoon ja vaikuttavat vain 5–10 minuutin kuluessa. Höyrystetyn CBD:n vaikutukset tapaavat kuitenkin haihtua suhteellisen nopeasti.

CBD-öljyt/-uutteet on puolestaan suunniteltu nautittaviksi suun kautta annostelemalla niitä joko kielen alle tai nielaisemalla. Kielen alle annosteltuna imeytyvät öljyn ainesosat verenkiertoon kielen alaosan tai poskien limakalvojen kautta ja nieltäessä ruoansulatusjärjestelmän kautta. CBD-öljyt tapaavat vaikuttaa 20 minuutin kuluessa (ja jopa pidemmän ajan kuluessa nieltynä). Nielty CBD vapautuu kuitenkin hitaammin ja tasaisemmin, joka voi olla sopivaa heille, jotka kaipaavat pidempikestoisia vaikutuksia.

Tutkimukset ovat valitettavasti osoittaneet, että suun kautta annostellun CBD:n[14] biologinen hyötyosuus on suhteellisen huono, mikä tarkoittaa sitä, että käyttäjän tarvitsee ehkä nauttia enemmän uutetta saavuttaakseen halutut vaikutukset, kuin vaporisaattorinesteen tapauksessa. Siitä huolimatta ei biologinen hyötyosuus kuitenkaan ole ainoa tekijä, joka vaikuttaa CBD:n tehoon.

On tärkeää mainita, ettei kielen alle annosteltava tai nieltävä CBD-öljy yleensä sovi höyrystämiseen. Koostumuksissa mukana olevia kantoöljyjä ei ole tarkoitettu lämmitettäviksi tai sisäänhengitettäviksi.

Kannabiksen höyrystäminen vs. polttaminen: yhteenvetona

Royal Queen Seedsin valikoimista löydät vaporisaattoreita kaikille budjeteille, aina helposti käytettävistä ja edullisista kynämallisista vaporisaattoreista, kuten Storm Vaporizer Penistä edistyneisiin ja huippuluokkaisiin pöytävaporisaattoreihin, kuten kuuluisaan Volcano Hybridiin.

Harkitse siis kannabiksen höyrystämistä, jos haluat kokea terveellisimmän, maukkaimman ja tehokkaimman kannabiskokemuksen!

External Resources:
 1. Marijuana and Lung Health | American Lung Association https://www.lung.org
 2. Decreased respiratory symptoms in cannabis users who vaporize | Harm Reduction Journal | Full Text https://harmreductionjournal.biomedcentral.com
 3. Cannabis smoke condensate III: the cannabinoid content of vaporised Cannabis sativa - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 4. Online Survey Characterizing Vaporizer Use among Cannabis Users https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 5. Clinical trials of medicinal cannabis for appetite-related symptoms from advanced cancer: a survey of preferences, attitudes and beliefs among patients willing to consider participation - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 6. Controlled Cannabis Vaporizer Administration: Blood and Plasma Cannabinoids with and without Alcohol - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 7. Outbreak of Lung Injury Associated with the Use of E-Cigarette, or Vaping, Products | Electronic Cigarettes | Smoking & Tobacco Use | CDC https://www.cdc.gov
 8. How Vaping Became a Public Health Crisis https://nymag.com
 9. Outbreak of Lung Injury Associated with the Use of E-Cigarette, or Vaping, Products | Electronic Cigarettes | Smoking & Tobacco Use | CDC https://www.cdc.gov
 10. Vape pen explodes, shattering teen's jaw amid rising concerns over batteries https://www.nbcnews.com
 11. Deadly vape explosion highlights safety gaps - The Verge https://www.theverge.com
 12. Electronic cigarette explosion and burn injuries, US Emergency Departments 2015–2017 https://tobaccocontrol.bmj.com
 13. Some E-cigarette Users Are Having Seizures, Most Reports Involving Youth and Young Adults | FDA https://www.fda.gov
 14. What is CBD Bioavailability (and Why Should You Care?) | CBD Awareness Project https://www.cbdoil.org
Vastuuvapautuslauseke:
Tämä artikkeli on tehty puhtaasti opetustarkoituksessa. Artikkelin sisältämät tiedot on kerätty ulkoisista lähteistä.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias